א. באופן אישי, כן יצא לי להיתקל בסיטואציות שבהן הייתה לי התלבטות אחרי פגישה אחת (אמנם לא הרבה, אבל בעוונותיי..;) .
יחד עם זה, ברור לי לגמרי שהרבה פעמים הפגישה הראשונה לא יכולה ללמד או להעיד על הצד השני (ממש כמו שהיא לא יכולה ללמד/להעיד עליי).
לכן, באופן אישי קבעתי לעצמי כלל שכל עוד ה'לא' הוא לא מוחלט לגמרי- אני ממשיכה לפגישה נוספת (ולענ"ד הצד השני בכלל לא צריך לדעת אם היה משהו כזה).
בפגישה השניה אני משתדלת מאוד להניח בצד את מה שפגש אותי והפריע, וחוזרת לזה רק בסוף, כדי לקבל החלטה.
לא יודעת אם זאת הדרך האידאלית כשקורה כזה דבר, אבל הגעתי למסקנה שזה יותר משמח מבאס, ושכיף להפריך חששות כאלו ואחרים ולתת הזדמנות לרושם שני.
ב. אז וואלה נראה לי שהייתי בצד השני.
פעם אחת הוא פשוט לא התקשר יום למחרת, וסימס קצת לפני שבת שהוא ידבר איתי במוצ"ש. הבנתי שהוא כנראה באיזושהי התלבטות. ואז הוא באמת אמר לא.
האמת שלא העסיק אותי יותר מדיי. אבל אני לא בטוחה של פעולות ככה זה יותר טוב מאשר ליידע את הצד השני על ההתלבטות..
פעם שניה הייתה קצת יותר נוכחת, אבל זה קצת שונה-
נפגשנו פעמיים, ועד הפגישה השלישית היה דיי נחמד נראה לי. אבל אחריה הוא התקשר ואמר שהוא מתלבט.
לענ"ד היה נחמד והיה נראה לי מתאים, אז אמרתי לו שזה בסדר אם הוא רוצה קצת לחשוב, או אם הוא רוצה לנסות להיפגש שוב ואז להחליט.
חשב והחליט שלא מתאים.
אז אני יודעת שלבט של אחרי פגישה אחת לא דומה ללבט של אחרי כמה פגישות, אבל אין ספק שבכל מצב לשמוע שהצד השני מתלבט זה לא נעים.
יחד עם זה (ואני לא יודעת אם אני מייצגת), התחושה שלי היא שלבט הוא כן לגיטימי, וצריך לתת לו מקום ולזכור שהתלבטות לא בהכרח מעידה על לא.
אם זה היה לא- זה לא היה..
התחלתי לכתוב ל
@והוא ישמיענו תגובה במוצ"ש ואז השרשור ננעל, אז את הניסוח המדוייק כבר אין לי, אבל העקרון של הדברים היה (לדעתי) נכון לשני הצדדים-
כל עוד הדברים לא נעשים בחוסר טאקט או בבוטות מוחלטים, שווה לנסות להניח את העלבון/תחושת הקטנות בצד. מהיכרות שלי, יכולה לצאת מזה חתונה בסוף, ונראה לי שזה שווה, לא?