שאלה תיאורטית.תיאוריה

הבחורים שאני יוצאת איתם הם לרוב בוגרי ישיבות או חוזרים בתשובה כי אני כבר לא בת 20..

שאלתי:

ידוע שבחורי הישיבות עם השנים הולכים ויורדים מבחינה תורנית עם המפגש עם מסגרות של לימודים ועבודה..

למי יש סיכוי גבוה יותר לשמור על רמה תורנית גבוהה לאורך שנים ובטווח הארוך-

לחוזר בתשובה שכבר ראה הכל, חי את החיים ומאס בחיים החילוניים וחוזר בצורה הדרגתית ועקבית ,אבל בשנים המעצבות ביותר אישיותית היה חילוני

או בוגר ישיבה שרואים שעם השנים יש ירידה הדרגתית (כנראה מתבקשת) אצלו?

אני יודעת שהחיים מורכבים ויש ויש מהכל

אשמח שתשתפו עם מי כדאי יותר להתחתן מבחינה תורנית, בהנחה שהעדיף בעיני הוא היותר תורני/דתי/מדקדק (בהנחה שבוחנים רק את המדד הזה).

אשמח לתשובה ברורה. שוב, מודעת למורכבויות השונות.

שבוע מעולה לכל עמ"י.

עונהקל"ת
הייתי בודקת כל אדם לגופו ולא פוסלת על פי השתייכותו לחברה מסויימת.
ברור, ברור.תיאוריה

ובכל זאת?

מה המגמה הכללית בעינייך?

לא יודעתקל"ת
לא רואה איזשהיא מגמה כללית...זה לא שחור לבן.
בכל אופן, מה נפקא מינא?
פשוט הייתי יוצאת עם הבנאדם ורואה אם מבחינה תורנית זה מתאים לי..
הסיוט הכי גדול שליתיאוריה

בחיים זה שהוא יתגלש לי לגמרי בסוף...

מה הכוונה?קל"ת
הכוונה שירד מבחינה תורנית?
כן, בסוף חילוני. הכי מפחיד בעולם.תיאוריה

הבנתיקל"ת
טוב אבל החשש הזה יכול להיות אצל כל בחור..גם בחור מאד דוס יכול להשתנות...אנשים עוברים שינויים בחיים..
כאן נשאר רק להתפלל ולהאמין
צודקת לגמריתיאוריה

לא הייתי בטוח שאצל בעל תשובה החשש פחות גדולכי בשמחה תצאו.
ע"ע יובל דיין,
שהוא דוגמא קיצונית (תרתי משמע, או יותר),
אבל לגמרי מייצגת הלך רוח רגשי.
נכון, יש עוד דוגמאותקל"ת
גם עמיר בניון כמדומני
אני חושב שזה אינדיבידואלי ולא תלוי ברקעימ''ל

כמו כן, את יכולה לדעת איך איך הבחור עכשיו ולהניח שסיכוי סביר שהחתונה תקבע את זה באופן כללי - אבל את לא יכולה לדעת ולא אמורה לנסות לנחש מה יהיה בעתיד.

נכוןתיאוריה

אם אני אבחן לפי מה עכשיו ברור שחוזר בתשובה מתלהב יקח בהליכה בוגר ישיבה עייף...

השאלה מה יקרה אחרי שההתלהבות תחלוף (התלהבות יכולה להמשך גם 5 שנים)

יש משקל לא קטן למה שספגנו בשנים המעצבות של חיינו.

אז אם שמים זה מול זה על המשקל, מה יקרה להערכתך בהכללה גסה?

שוב אומר שלדעתי זה אינדיבידואליימ''ל

ולכן אין טעם ואין יכולת להאריך הערכה גסה.

ואכן התלהבות זה דבר שצריך לקחת בחשבון, ומתלהב גם ביחס לעכשיו לא בהכרח לוקח בהליכה בוגר ישיבה עייף כי התלהבות היא לא רמה דתית אלא גורם פסיכולוגי (יש כאן מה להאריך אבל זה כבר פחות קשור לעניין).

ממש לא בטוחhartkebhdxcrd

שמוכרח שבחור ישיבה ירד עם השנים. אני מכיר באופן אישי הרבה בחורים שלמדו כמה שנים בישיבה ואח"כ הלכו למוסדות אקדמיים (לא כמו מכון לב אלא אוניברסיטאות) ולא ירדו ברמה הרוחנית. זה תלוי אך ורק באדם הפרטי, וא"א להכלי.

אני חושב שזה ברור גם לך, רק להדגיש את הנקודה שזה ממש לא מוכרח ויש הרבה מאוד שלא יורדים ברמה.

שבוע טוב

מניסיוני האישי בלבד, זה לא ברור..תיאוריה

אבל ברור לי שיש הרבה מקרים שאני לא מכירה.

מה היית מעדיף בחורה דתיה מהבית שעם השנים הולכת ונחלשת בהדרגתיות או חוזרת בתשובה יחסית טרייה שמקפידה על קלה כבחמורה בהצטיינות יתרה?

ועם שתיהן יש פער זאת לא מספיק וזאת יותר.

אממ...hartkebhdxcrd

האמת שלא הייתי מעדיף אחת משתיהן... באופן אישי הייתי מעדיף (לפחות זו דעתי כעת) מישהי מבית דתי שממשיכה עם הערכים שינקה מהבית. לא רוצה לפגוע, ומאוד מעריך אדם שעזב את כל מה שהיה לו בעולם החילוני וחזר בתשובה, אבל אף פעם הוא לא לא יהיה כמו דתי מהבית (בהנחה שאותו דתי או דתייה לא זלגו למקומות אחרים). לא בקטע של פחות טוב או יותר טוב, פשוט זה שונה. תפיסת עולם שונה, חוויות ילדות שונות, ערכים שונים מאוד שעליהם האדם גדל בילדות, וזה מעצב מאוד את האישיות שלו בעתיד הרחוק.

עשה לך רבעייף מהחיים

מי שיש לו רב שהוא לומד ומתייעץ איתו באופן קבוע וקובע עיתים לתורה יש יותר סיכוי שהוא לא ישחק 

תודה,תיאוריה

באמת מי שראיתי אצלם ירידה היו פחות בקשר עם רבניהם.

למי שמתחזק את הרמה הרוחנית שלוכי בשמחה תצאו.
מבין מה את אומרת על בעל תשובה,
יש לו אורות שאין לדתיים מבית
(עד שהוא 'מתקלקל' והופך ל'דתי מן המנין').
ויש גם את השוק של הבחור שיוצא מהישיבה לעולם הגדול.
אבל לא מוכרח, ממש ממש לא.

מישהו שקשור לתורה, קובע עתים,
זה דברים שניתן לבדוק מאוד בקלות בבירורים.

בהצלחה!!
לא, יודעת, לא פגשתי כאלה.תיאוריה

תודה.

את לא צריכה אורותהודעה

יש יתרונות לאלה ולאלה.. לענ"ד יש הרבה יתרונות לבעל תשובה, ויכולות להיות גם מורכבויות מצד שני שכן צריך לדעת להכיל, אם התהליך יציב ויש לבחור דעת תורה יציבה ודרך זה מדהים.

אני חושבת שלבעלי תשובה יש בשורה לעולם ויש כאלה שמצליחים ממש להביא איתם קדושה וגם לשלב בצורה בריאה את חיי החול ולהעלות אותם לקודש ממקום גבוה יותר, ומי שמצליח לעשות את זה- עופי על זה. יש כאלה שצריכים קצת יותר הדרכה אבל גם....

יש גם דתיים מבית ששומרים על עצמם יחסית או שיורדים ואז חוזרים.. היתרון אצלם שאולי יש משהו כביכול יותר יציב בתחושה וכבר מכיר את העולם הזה כביכול יותר מקרוב בחינוך וכו'..
כל מקרה לגופו- בסוף צריך לבדוק מי האדם שמולך, היום ת'כלס כולם קצת בעלי תשובה ברמה כזו או אחרת, תראי איפה הרצון ובאיזה דרך האדם בוחר ללכת ואם אתם אותו מקום פחות או יותר..

בסוף אומרים לאדם ש"אל תאמן בעצמך עד יום מותך".. אין לזה באמת חוקים ואף אחד לא יודע מה ייהיה בעתיד.. הרבה תפילה ואמונה שיכוון לטובה בע"ה.

ממש בהצלחה..!

תודה נשמה טובה, חיזקת.תיאוריה

זאת הסתכלות פסימית ולא ראליתadvfb

"יראת ה' טהורה עומדת לעד"

מי שה'רמה דתית' שלו יורדת אחרי שהוא יוצא מהישיבה זה מעיד בדר"כ גם השלב של הישיבה שפחות תפס אצלו מקום.

זה לא משנה הסטטיסטיקה. זה משנה האם את מזהה שהבחור שאת יוצאת איתו הוא כנה עם עצמו. בדר"כ בחורים שכנים עם עצמם יוכלו 'להשאר' ברמה דתית לא משנה איזו מסגרת הם יהיו.

פחות מסכימהקל"ת
על סמך מה אתה אומר שמי שיורד מבחינה תורנית אחרי הישיבה אז זה אומר עליו שכנראה שגם בזמן הישיבה הוא לא היה איזה עילוי ?
זאת נראת לי הכללה מאד גסה ולא נכונה. טבעי לכל בחור שיוצא מכותלי הישיבה ישירות לחיים אקדמיים באוניברסיטה שעולמו הרוחני יירד .
מה זה העולם הרוחני שאת מדברת עליו?advfb

אני יסביר את ההכללה שהצגתי - 

יראת שמיים נמדדת בישיבה באותה מידה שהיא נמדדת באוניברסיטה.

אם אני תופס את החיים שלי כ'עובד ה'' אז לא משנה איפה אני אהיה אני אעבוד אותו. 

לכן אם הסביבה, שזה דבר חיצוני גורם לי לשנות את התפיסה שלי על העולם סביר להניח שהיא לא מספיק עמוקה וחדורת מטרה.

חיים אקדמיים ממש לא חייבים להיות פחות יראי שמיים, לכן אני לא מסכים איתך שזה "מובן" או "טבעי".

זה מזכיר לי תפיסה שרואה את מקומה של הדת בתוך בית הכנסת בלבד ומה שלא אז הוא כביכול 'פחות דתי'.

יכול להיות (וממש לא מונפץ) בחור אקדמי יותר 'ירא שמיים' מאברך..

אסייג את דברי קצת ואסכים עם זה שיש אתגרים בעולם הפתוח שאין בתוך החממה של הישיבה, זה ברור לגמרי. אבל אגלה לך סוד - בישיבה יש אתגרים לא פחות גדולים. התמודדות עם לחצים חברתיים ועם כנות בעבודת ה' הרבה יותר מאתגרת בישיבה.

מזכיר לי שני חבר'ה דוסים שלמדו איתנובי1
עבר עריכה על ידי בי1 בתאריך ו' בתמוז תש"פ 14:40

בהתחלה היו סופר דוסים, שומרי עניים, מתרחקים מנשים וכו'..

תכלס דאגתי להם, לא הבנתי איך הם יסתדר לאורך זמן..

תוך שבועות בודדים מצאת אותם לומדים עם בחורות חילוניות שלא לבושות בצורה הכי דוסית בעולם..

אני לא חושבת שהם חשבו שהם חלשים בהתחלה ..

אבל המפגש עם העולם כן עושה את שלו,

אוקי, אז אתה אולי יכול לומר שמלכתחילה לא צריך ללכת עם הראש באדמה או לא יודעת מה

אבל אבל.............

המסגרת משפיעה על כל אדם וצריך להכיר בזה. כל אדם מושפע.

ומה גרם להם שהחברה האקדמית תדרדר אותם?advfb

חוסר מודעות עצמית או חוסר רגישות לעולם הרוחני שלהם.

בישיבה אפשר לגדל 'אגו רוחני' שהוא הרבה יותר מסוכן מ'אגו רגיל'.

"הרי אני צדיק למדתי שנים רבות בישיבה ואני דוס, אז כמה בחורות חילוניות יגרמו לי לדברים לא טובים? קטן עלי"

אדם עם מודעות עצמית יודע איפה הוא נמצא ביחס לחברה שבה הוא נמצא.

ומודעות עצמית זה חלק מהעולם הרוחני. מי שאין לו מודעות עצמית - העולם הרוחני שלו חסר.

בישיבה לצערי, חוסר מודעות עצמית זה יכול להיות גם תופעה. לצערנו הרב, גם 'אגו רוחני' זה דבר שהוא לא נדיר..

מסכים עם זה שהמסגרת משפיעה על האדם, אבל כל אדם יכול לבחור מה היחס שלו למסגרת. ואם הוא חושב שהמסגרת תוליך אותו אחורה - שלא ילך אליה. זאת יראת שמיים אמיתית.

אז מה לדעתך הבחורים האלו היו אמורים לעשות?בי1

להודות באמת הפשוטה שכ-ל אדם מושפע מסביבתו זאת לא בושה, הרמב"ם אומר את זה במפורש,

יש מי שמושפע מאוד מאוד ויש מי שמושפע קצת פחות אבל השפעה תמיד יש.

לכן לכתחילה צריך להעדיף מקומות לא מאתגרים אלא אם אין ברירה אחרת, מי שחי בסרט שהוא יצור לא אנושי ולא מושפע החיים ילמדו אותו שיעור מוקדם או מאוחר.

לפתח מודעות עצמית - כמו שאת אומרתadvfb

אני מאוד מסכים איתך שהחברה משפיע על האדם והרמב"ם אומר זאת במפורש.

לכן כל אדם צריך להיות כנה עם עצמו ולדעת לא להכניס את עצמו לנסיון שיהיה קשה לו.

כמו שאמרת - לפעמים היראת שמיים דורשת לא ללכת למקומות כאלה.

לגבי עולם האקדמיה - אם אדם לומד תואר ונמצא עם בסיס חברתי קבוע שהוא מספיק תורני  (בלימודים או מחוץ ללימודים) אין לו צורך להתחבר לכל מי שלומד איתו. והרבה פעמים אתה יכול להחליט עם מי אתה יוצר קשר ועם מי לא.

תארים שלומדות בהם בנות בדר"כ זה יהיה יותר מורכב וצריך להערך בהתאם. ובאמת אולי לימוד בתארים הללו במקום מעורב לא מתרים לכל אחד.

....בי1
עבר עריכה על ידי בי1 בתאריך ו' בתמוז תש"פ 15:39

דוגמאותקל"ת
* פחות שעות נטו מוקדשות ללימוד תורה
* לא תמיד מתאפשר להתפלל במניין 3 תפילות
* קשרים עם בנות

זה מבחינתי הכוונה עולם רוחני יורד..אבל זה בסדר וטבעי שיש את זה, צריך להיפתח לעולם, החיים לא כל הזמן יהיו בין כותלי הישיבה.
סבבה לגמרי, כשאנחנו אומרים עולם רוחניadvfb

שנינו מתכוונים למשהו אחר, לכן יהיה מקרה שאת תגדירי אותו בתור ירידה ואני יגדיר אותו בתור עלייה.

אם יש צורך - התפשרות על תפילה במניין היא לא חוסר דתיות מבחינתי. כמו שחייל לא יכול לפעמים לעשות את כל החומרות כשהוא בפעילות מבצעית כך גם יכול להיות שאדם בשגרה לפעמים לא יוכל לעשות כל דבר מהדרין מן המהדרין. לפעמים הקב"ה רוצה שתשקיע בדברים של חול על חשבון חומרות שבקודש. זה גם קורה. 

כמו לדוגמא להיות עם ילד בעגלה באמצע התפילה זה חמור מאוד ועדיף להתפלל ביחידות בבית מאשר להגיע למצב כזה.

לגבי זמן לימוד תורה - העיקר הנשמה של הלימוד. אם הלימוד הוא איכותי בדר"כ הוא יהיה גם מנוצל יותר ורב יותר.

קשרים עם בנות זה דבר 'פחות דתי' לדעתך? אולי.. אני חושב שגם בזה יש גבולות ויש ניואסים לכן יהיה קשה לי להגדיר לך מדי זה חוצה את הגבול אבל נראה לי שזה לא פחות דתי לדבר גם עם בנות המין השני.

שאלה אחת..advfb

למדוד רמה דתית ע"פ הקפדה על 3 תפילות במניין זה לא נשמע לך כמו למדוד רמה דתית ע"פ אורך שרוולים וחצאית?

לא, לא נשמע לי אותו דברקל"ת
למה? שניהם דברים מאוד טכניים.advfb

אגב מבחינה דתית - צניעות זה דבר יותר חמור מאשר תפילה לא במניין.

כיווןקל"תאחרונה
שיכול להיות הבדל של סנטימטרים באורך של שתי חצאיות ועדיין שתיהן בגבולות ההלכה. בחורה שהולכת עם חצאיות עד הרצפה היא לא יותר צדיקה מבחורה שהולכת עם חצאית יותר קצרה שבגבולות ההלכה.

כמובן שבחורה שהולכת עם מיני אז זה כבר מראה על חוסר צניעות.
אני חושבת שיש כמה דברים שמשפיעים על הנפשלב אוהב

החברה שאדם מסתובב בה

מוזיקה

תכנים שהוא סופג (מדיה)

בעיניי המצב שנוצר שהרבה בחורים שהיו בישיבות ועברו תהליך של פתיחות עד למצב של ירידה ברמה הרוחנית

זה בגלל הדברים האלו, וגם (וזה אולי מבין החשובים) שאין קשר לצדיק שהוא הרב המובהק שלו...

אז אולי כדאי לברר את הנקודות האלו.

מעבר לזה- כואבת את כאבך... מרגישה שלבנות יותר קל להישאר חזקות רוחנית ולבנים זה פשוט קשה...

לא יודעת מה להגיד... מבאס

יש דברים מסוימים שדווקא עליתי ברמה הדתיתבינייש פתוח
הפסקתי לראות הומור ביוטוב (חוץ מהפנתר הורוד)
ואי היה לי סט של קלסרים של זההפי
למרות לא ראיתי
מזדהה מאד עם השאלהחתולה ג'ינג'ית

ולא חושבת שמישהו יכול לתת לך תשובה ברורה לכאן או לכאן. הרמה התורנית היא פרט אחד מתוך מכלול שלם.אך אכן היא פרט חשוב ומשמעותי.

מנסיוני, כמי שעומדת על קו התפר הזה,

אני מוצאת כי בחורים שחוו בעבר ירידה (בגיל ההתבגרות) ובנו את עצמם אחר כך, יכולים לתת את המענה.

מצד אחד,אנחנו מרקע דומה, מאידך הוא כבר פגש בחיים ובעולם החילוני בשלב חיפוש הזהות שלו, ובחר לגבש את זהותו באופן תורני יותר. לדעתי בחורים כאלה "מחוסנים" יותר כשהם יוצאים לחיים האמיתיים, כי המפגש הזה כבר לא חדש להם והם באים אליו ממקום מבורר. 

זה ממש לא עובד ככההפי
זה לא או בחור שחוזר בתשובה או בחור מישיבה שלפי מה שציינת הולך ונהיה פחות דתי..

זה מאוד אמירה לא מבוססת מכלילה ולדעתי לא הגיונית
זה תלוי מאוד מאוד בבחור עצמו .
מאמינה שאם זה נמצא אצלו והוא מאמין בזה אין סיבה שעם לימוד זה לא ישאר
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך