סקר קטן סתם כי משעמם לי...( מיועד לבנים)משקפת
איזה ציצית אתם לובשים ? צמר? רגיל?
אתם שמים פתילות תכלת? או רגילות?
רגיל, רגילגארפילד

אני לא שם ציצית...ג'קי צ'אן

ה ישמור 😔😔משקפת
למה?פלונטר 1

יש מלא סיפורים מדהימים על כמה שהציצית מגנה ושומרת. אז מה אכפת לך לשים "חתיכת בד" (כמובן שלא ברצינות) שתשמור עליך יותר מהרבה דברים אחרים?? פספוס לדעתי. חוץ מזה שאתה מרוויח שכר. למרות שלא בגלל זה אמורים לקיים מצוות אבל בכל זאת... הרווח גדול הרבה הרבה יותר מההפסד (אם יש בכלל הפסד...)

יש כאלה שזה חם להםפלונפון מירוסלב

@משקפת למה ה' ישמור? לרוב הדעות אין חיוב אם לא לובש בגד ד' כנפות

יש לך אפשרות לזכות במצווהמשקפת
ענקית עם אפס מאמץ וככה אתה מוותר על זה??
אז למה שלא תלכי עם רדיד/שאל? למה שלא תכסי את הראש בתור רוקה?פלונפון מירוסלב

היום רוב הרבנים לא מחייבים בזה, אבל זה בוודאי מהדר את הצניעות?

כי זה לא נוח, לא יפה וכו'.

(אני הולך עם ציצית מגיל מאוד קטן ועד היום רצוף, עם הפסקות בילדות בגלל הקיץ. הערתי לגבי הביקורת על הכותב)

אני בן דבר ראשוןמשקפת
וזה ממש לא אותו דבר
זה שאתה הולך לפעמים בלי ציצית, זה עם דעת תורהפלונטר 1

שאמרה לך בפרוש שמותר לך?. אגב אם חם לך אתה יכול לשים את הציצית מעל לחולצה וזה יותר מקל. וגם קצת חום לא מזיק, אדרבה, לפום צערא אגרא.

הגמ' אומרת שמי שלא לובש ד' כנפות עם ציצית נענש בעידנא דריתחאהָיוֹ הָיָה

אז אתה חושב שבגלל זה אני ישים? הצחקתג'קי צ'אן

אם הכוונה שאתה כופר- יערב לך. אני הגבתי למי שתמה למה כתבו לךהָיוֹ הָיָה

"ה' ישמור".

וזה באמת ה' ישמור.

אתה עושה מצוות כי אתה מפחד מעונש?ג'קי צ'אן

אני עושה מצוות כי זה מה שצריך.הָיוֹ הָיָה

ומי שטען שאין שום חיוב ללבוש ארבע כנפות בשביל לשים ציצית - עניתי לו שיש חיוב מסויים - לא ברמה שנענשים עליו ישר, אבל ברמה שנענשים עליו בעידנא דריתחא,

העונש הוא קריטריון למידת החיוב.

1. מה זה הדבר הזה שאמרת?ג'קי צ'אן

2.שיהיה לך בכיף

הדבר הזה שאמרתי הוא גמראהָיוֹ הָיָה

שמי שאין לו ציצית, אז ב"שעת דין" הוא יכול ח"ו להענש ע"ז.

2. אמן, תודה, שתזכה גם בע"ה.

כמובן שאתה לא תקיים מתוך פחד, הרי אתה גם צדיק ברמה כזאתפלונטר 1

שמקיים מצוות רק מתוך דבקות והשתוקקות ואהבה לה' ולמצוותיו, ואחרת אוי אוי זה פחיתות מצידך... לא ככה? הרי ברור שכול העונשים שכתובים זה סתם לידע כללי, לא בשביל להניע אותנו, רק הטיפשים והנמוכים שלא מבינים את התורה מקיימים מתוך יראת עונש. נו נו , אפשר ברכה?, הרי צדיק כזה לא היה בכול תולדות ישראל, ממש חידוש, אשריך!

ורק שתדע, ברור רק לידע ולא למעשה, שמי שאומר שלא יקיים מצוותפלונטר 1

אחת ואת כול שאר המצוות מקיים בשלמות בדקדוק ועם הידורים, כאילו כפר בכול התורה. לא שלם שווה טמא. מה לעשות מצוות ניתנו בשביל שנקיים אותם בכול דרך, רק שיתקיימו!. ומזכירה שהקב"ה אומר, הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו, הקב"ה מעדיף שנקיים את התורה מאשר שנהיה אתו, התורה זה הדבקות בה',למה? כי התורה והקב"ה חד הוא, מי שלא מקיים את כול המצוות נמצא שאינו דבק בה', רצון ה' זה קיום התורה. יאללה  נמאס לי מהתירוצים האלו, תתבטלו לרצון ה' שנקיים את התורה בלי תירוצים! 

ציצית זה לא המצווה היחידה שאני לא מקייםג'קי צ'אן

אוקי?

רציתי לכתוב אפילו מצווה אחת, ובטעות כנראה נמחק, אתה מחמיר אתפלונטר 1

המצב..

סליחה אני מתערבת בשירשורנופך גפן

למרות שהוא סקר לבנים..

נשמה שלי, אם הבנאדם אמר שהוא לא מקיים חלק מהמצוות, זה ממש ממש לא יעזור אם תצעק עליו ותגיד לו כמה עונשים הוא יקבל.

ככה לא מקרבים אנשים. זה רק מרחיק אותם. מניסיון.

אני מקווה שבחיים האמיתיים אתה לא משכנע ככה אנשים לקיים מצוות, כי זה רק יהיה יותר גרוע!!

עושים מצוות כדי לשמח את ה'אני והאני
כי אנחנו הילדים שלו והוא עושה לנו כ"כ הרבה טוב, למה לא לשמח אותו?
גם את אבא שלי אני לא תמיד משמח, מה הקשר?ג'קי צ'אן

חחחאני והאני
לצערי אני לא זוכרת אבל קראתי על משהו כזה פעם..
טוב לא משנה... אז שיהיו לך חיים שמחים כל טוב!
אמן..גם לךג'קי צ'אן

ומדוע לא?פלונטר 1

כי אם בן אדם עושה משהו רק בגלל שהוא מפחדג'קי צ'אן

זה יוצא בסוף גרוע

אפשר הסבר?פלונטר 1

מה זה יוצא גרוע?

בסוף הבן אדם לא ממשיך את זהג'קי צ'אן

או שהוא חי בפחד

קודם כול לחיות ביחד זה לא שלילי אמרו גדוליםפלונטר 1

מאיתנו- אשרי מי שמפחד תמיד.מה זאת אומרת לא ממשיךאת זה? את קיום המצוות? כן, בזה יש חסר. אבל כול עוד הפחד מניע את האדם לקיום מצוות, אשריו ואשרי חלקו. הפחד שומר על האדם שלא יבעט כאשר בא לחטוא ואהבת ה' עוזרת לאדם העת קיום מצוות שיקיים אותם בשלמות ובהידור. צריך את שניהם וכול אחת מהם הוא חשוב. חובה גם פחד ורצון לקבל שכר ועם זאת צריך גם אהבת ה' אבל לא תמיד יש, וצריך להשתדל שיהיה כי גם זה מצוות "ואהבת את ה' אלוקיך". מפה ועד להקטין פחד מעבירות ורצון לקבל שכר המרחק גדול מאוד שכן ה' רוצה בזה. מי שמזלזל בזה בעצם מגלה פנים שלא כהלכה

גם לי חם ללכת בצניעות..אז להוריד?פלונטר 1

מה זאת אומרת לא בשביל זה אמורים לקיים מצוות?פלונטר 1

הקב"ה לא סתם תיאר עונשים לחטאים ושכר של מצוות בתורה, וודאי שזה חשוב מאוד, ואשרי מי שמפחד תמיד -לא אני אמרתי. מה זה השטויות האלה שהיום כ"כ סולדים מזה? כמה מהאנשים היו ממשיכים לשמור תורה ומצוות אם לא מקבלים על זה שום שכר ואין לא גן עדן וגם גיהינום למי שחוטא? מדברים גבוהה גבוהה ולא מקיימים אפילו את עיקר הדין. תרדו מהעץ תתחילו להתייחס לכול העניין ברצינות ואם ירצה ה' תגיעו לדרגות גבוהות. ישנם תקופות של עלייה ודבקות בה' שרוצים באופן טבעי לקיים מצוות אך מה ביומיום שלא תמיד רוצים לקיים מצוות? צריך יראת שמיים וזה מתחיל מיראת העונש, ואני הקטנה לא זוכרת שראיתי כמה בזמן האחרון. ואני מזכירה שאלו שהגיעו למדרגות גבוהות ביראה זה על בסיס המדרגות שנמוכות יותר משמע שיש להם יראת עונש. אין דבר כזה לא לפחד מעונש או לא לרצות שכר לא סתם הם ניתנו. הלוואי שהיה לאנשים יראת חטא ורצון לקבל שכר!. אני זוכרת שרב גדול מהעבר אמר שנדיר למצוא צדיקים שמגיעים לרמה של קיום מצוות רק מתוך אהבת ה'. קיצור נא להתעורר.

צמר,תכלת39

צמר בלי תכלתשלמה....

בחורף צמר, בקיץ רגיל (בלי תכלת בכללי)מושיקו7

צמר. תכלת.הָיוֹ הָיָה

שם צמר רגילנגוסה!!
חח אחיי יגזוררברכיה אידו

אבל ברור שצמר.. ופתילות רגילותתת

רגיל רגיל-אנונימי-

רגיל פתילות עבותדמבי

הייי סליחה שאני מתפלחת אליכםמתולתלת בנשמה
וכן כן אני כמו כל הבנות נדחפת לכל מקום חחח סתם אין עלינו רק רציתי להגיד סתם שתדעו שפתיל תכלת הכי שווה תחשבו על זה😏
(סורי על הדיליי😟)
נכוןןןןאחת שאוהבת

וואייייי ידעתיי שתעזרי לימתולתלת בנשמה
חשוב לי להעביר את זה לבנים שיבינו את זה
סליחה אחותי זה שרשור לבנים מה את נכנסת???יוניייי

מה את לא רואה שכתוב במפורש מיועד לבנים 2 מתפלחות

יש בעיות?אחת שאוהבת

אחותייי יאלה התקפהההמתולתלת בנשמה
נראה להם מי יותר שוותת
אעעאעאעאעאעאעאעעעאאעעאאעאמתולתלת בנשמה
פוי בנים
בואנה מה יש לה זאתייוניייי

יוניייי מאוחר מידי להגיבמתולתלת בנשמה
אכלתי אותך
מה את אומרתתתיוניייי

נפתח שרשורבת סוד
על כמה שאנחנו שוות וצודקת תמיד!
תשלחי קישוררמתולתלת בנשמה
איך לקרוא לשרשור?בת סוד
אני מסכימה לך לקרוא לו על שמימתולתלת בנשמה
חחחחחח יואוווויוניייי

ברוררררררררררררררררריוניייי

אין כמו בנותבת סוד
מה שנכון-נכון
אני אף פעם לא טועהמתולתלת בנשמה
תגובה:אנא עבדא דקב"ה

בגלל שאני רוצה לצאת יד"ח מדאו' אני שם ציצית צמר. שני חורים ישר (חסידי - לא חב"ד כמנהג פולין).

לבן...

כל הציציות דאורייתאעבד ה'.

מחלוקת.הָיוֹ הָיָה

משנ"ב מול חזו"א בעיקר.

אצה טועה צדיק לפי חלק מהשיטות באחרונים ציצים לא צמר זה כבריוניייי

לא מצווה דאורייתא וברור שעצם המצווה היא דאורייתא כמו שכבר כתוב בפסוקים של שמע ישראל אבל שם לכאורה מדובר על צמר ובנינו מה הבעיה לקנות צמר?? לפחות בחורף בקיץ זה סיפור אחר אבל כשחושבים על זה  כל שניה מצווה דאוריתא איפה יש דבר כזה???

זה בעיקרון כבר מחלוקת בגמרא.כרם ה'אחרונה

ולהלכה רי"ף ורמב"ם פסקו שרק צמר ופשתים זה דאורייתא ואילו רש"י ור"ת פסקו שכל בגד זה דאוריתא. השו"ע פסק כרי"ף וכרמב"ם ואילו הרמ"א פסק כרש"י ור"ת.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך