פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
דחוף דחוף!!! איך מגיעים בטרמפים לכינרת????איזה טוב ה' =)
אני ממש ממש ישמח אם מישהו יענה לי מהררר איך מגיעים לכינרתאיזה טוב ה' =)
בטרמפים מבנימין!!!
פשוט עוצרים טרמפ אומרים לו אתה מגיע לאיזור טבריה בית שאן כזברורה כשמש! :)
כזה?אם כן אתה עולה עליו אפילו עד עמק המעיינות,בית שאן, לוקח אוטובוס לטבריה ויורד נראה לי בהתחלה בחופים
זה מסוכן לקחת טראמפפפפפסטלנית בפעולה
מאודדדד
מאודדדד
אוי, נו באמת.חובה?
אני גר 'בשטחים' ותמיד תופס טראמפ...
רק חבל שתוכנית טראמפ מסוכנת...
רק חבל שתוכנית טראמפ מסוכנת...
חח טוב תעשה מה שאתה רוצהסטלנית בפעולה
מה הולך פה?צופיה מלכה
הוא רוצה לקחת טראמפ חחסטלנית בפעולהאחרונה
וסתם...אמרתי לו שזה מסוכן![]()
טראמפ?? הוא דווקא בנאדם סבבה סתם חחחחטונה(לא דג)
חחח
ברורה כשמש! :)
....מתנחלת:)
ממש לא מסכימה, זה הכל תלוי מאיפה, עם מי, לאן וכו...
אי אפשר לומר בכללי....
בתור אחת שהנסיעות היומיות שלה בנויות על טרמפים - זה מסוכן אם אתה לא אחראי, אם אתה אחראי ויודע לשמור על עצמך - זה ממש אבל ממש לא מסוכן כמו שאתם אומרים....
מסכים לגמרי!-אנונימי-
זה ממש תלוי איפה עם מי ובאיזה אזוריםחוטף עזה
יאאי אני טיפשה!משבצת
זה ממש לא נכון.
אם טיפש לוקח טרמפ באמת יכול לקרוא לו משהו מסוכן, אבל אם הוא באמת טיפש, אפשר יהיה לשמוע עליו ברדיו גם אם הוא ייסע במונית...
אם מתנהגים בחכמה ונזהרים, בעזרת ה' לא יקרה כלום.
זה בידיוק מה שאני אומרת...משבצת
אדם חכם מסתכל על הנהג לפני שהוא נכנס, רואה שזה אדם בעל 'חזות מזרחית', לא עולה ונגמר הסיפור.
לא ספרדי, 'חזות מזרחית'משבצת
ערבי קיצור.
אם רואים איש שנראה אפילו קצת חשוד לא עולים.
לא הבנתימתנחלת:)
אם אתה לא ממליץ לי לעלות על טרמפים אתה בעצם רוצה שאני וכל הנוער שגר לידי נישאר תקועים בבית, לא ניסע לשום מום, גם לא ללימודים, רק בגלל שאינלנו אוטובוס מתוך היישוב וטרמפים זה מסוכן???
אני רק רוצה להבין... אתה רציני?? אתה מעדיף שאני אהיה תקועה בצומת צמודה לשוק ערבי העיקר לא להתקדם הביתה עם טרמפ, כי זה לא ממש אופצייה... אינלי דרך אחרת להגיע מהצומת הזאת הביתה חוץ מטרמפים אז תענה לי שנייה, מה עדיף???
.......-אנונימי-
כל אחד שיעשה מה שהוא מבין אני אישית לא ממליץ לאף אדם לצאת מהביית סיפורים לא חסרים.
סליחה על החריפות אבל אתה מזה אבל מזה מגזים....
(זה לגיטימי שאתה מפחד לעלות אבל לא צריך להגזים...)
יום טוב
חחח סבבה וזה דעתי
-אנונימי-
אם אתה רוצה שאסביר לך באריכות באישי אתה מוזמן
-אנונימי-
יש יותר סיכויים שאדם ימות בתאונת דרכים מאשר שיחתפו אותו-אנונימי-
וסיכויים גםי/ל
אוקייי/ל
אתה יודע מה ההבדל בין טרמפ לכל אוטו אחר?
שאנחנו חיים בעולם שאנחנו חייבים לנסוע בו ממקום למקום. הרכב זה דבר חיוני
לעומת זאת טרמפ לא חיוני. המקסימום זה יותר נח
תאונת דרכים לי כנוסע אין דרך למנוע
טרמפ כן יש לי דרך למנוע
אממ אולי לך זה לא חייוני.... יש הרה אנשים שכן..-אנונימי-
וגם שואל לאיפה תמיד בשביל לשמוע את הקול...-אנונימי-
יא חביבי, הסיכוי להדרס בכביש גדול עשרות מונים מהסיכוי להחטףהָיוֹ הָיָה
בטרמפ,
ההפחדה המיותרת הזו פשוט נותנת למחבלים מח'שמם את המטרה שלהם.
צודק במאה אחוז!!חושק
כן הבעיה היא שטרמפ לא מוריד את הכביש..נביאה????
אבל באמת לדעתי אפשר לנסוע בטרמפ בצורה מבוקרת. עם כללים וכ'ו..
כמה דברים..אפש"ר
1. היו יותר תאונות של אוטובוסים מחטיפות וזה בדוק
2. לפני שבועיים הייתי תקוע בצפון באמצע הלילה המון זמן ואחרי שעה בערך עצר לי רכב והנהג לא היה נראה לי כ"כ.. אז לא עליתי למרות שהייתי תקוע המון זמן.. (יש יותר סיפורים כאלה מחטיפות..) צריך להיות עם קצת שכל..
נו נכון לא סתרתי את זה רקנביאה????
אמרתי שטרמפ לא מוריד את הסכנות שבכביש ושצריך לדעת להיזהר. ואני פחות מדברת על חטיפה ופיגוע כי זה באמת היה יותר באוטובוס.
אז על מה כן?אפש"ר
על פגיעות מיניותנביאה????
אבל לצערי הרב זה קורה בכל מקום..אפש"ר
אני אגיד לך תאמת כשהייתי קטן פגעו בי בבריכה ואני עדיין הולך לבריכה.. זה משהו שאין לנו שליטה עליו והוא יכול לקרות בכל מקום..
נכון. לכן לא אמרתי שלא ללכת בטרמפים בכלל אלהנביאה????
ללכת ולשים לב לכללים ולהיות זהירים. גם בבריכה צריך לשמור על כללים ולהיזהר. -בכל מקום. אבל עדיין להביא את עצמך למקום כלשהוא לבד עם מישהו זה פחות זהירות לכן צריך יותר כללים.
ברור.. אבל בגלל שאסור לי עדיין לנבא לאחרים אז אנינביאה????
מנסה להזהיר... סתם.. הלוואי....

אבל באמת תזהרו
...אפש"ר
אין לי בעיה להגיד את זה כי אף אחד פה לא מכיר אותי..(למצוא מישהו משותף בחוק הדתיים השלובים זה לא נחשב להכיר..)![]()
אני מסכיםאפש"ר
שתמיד צריכים להיות זהירים אבל מניסיון זה מגיע ממקום ממש לא צפוי שכמעט בלתי אפשרי למנוע את זה (מישהו מהישוב שלי שאף פעם לא דמיינתי שיעשה דבר כזה אבל אני יודע על לפחות חצי מהשבט שלי שחוו את זה גם..) גם שמעתי סיפורים מחברים שחוו הטרדה בטרמפ אבל הדרך להתמודד עם זה זה לא להימנע מלעשות דברים אלא לדעת לזהות כשבאים לפגוע בך ומה לעשות במקרה של פגיעה..
אכן:הָיוֹ הָיָה
חשוב להסביר ולהזהיר בצורה טובה ויעילה,
ב"ה יש בשנים האחרונות התקדמות רבה בנושא.
צודק לגמרי לכן לא שללתי רק אמרתי שצריך זהירות ומודעותנביאה????
בכל מצב יכול לקרות לך משומתנחלת:)
השאלה כמה אתה זהיר, אם אני אשאר כל היום בבית ולא אצא מהיישוב בגלל שטרמפים זה מסוכן - לא מבטיחה לך שאשר שפויה... בכלל לא...
אני יכולה לעמוד באמצע כביש מהיר ולעלות על כל רכב שיעצור לי,
ואני יכולה לעמוד בצומת מסודרת, לעלות רק עם נשים/מישו עם ילדים/מישו שאני מכירה, וכו...
כל מי שאומר פה שטרמפ זה מסוכן - ניסיתם פעם לגור במקום שאינלך ממנו אוטובוסים?? ניסיתם פעם לצאת מהבית כשאתה ממהר לאנשהו אבל זה לא משנה מתי תצא כי אתה תלוי בטרמפים והם לא מגיעים?? ניסיתם פעם לעמוד 45 דקות בטרמפיאדה בחום רק כדי להגיע ללימודים??
אם לא - תעשו טובה ואל תגידו לנו שזה מסוכן, איך אומרים? - "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו".
מישהו אמר שאסור בשום פנים? כינביאה????
אני לא ראיתי.. יש כאלה שאמרו שמסוכן. הם צודקים זה לא אומר שלא נעשה את זה אלה שנהיה זהירים.
אני גם לא דיברתי ספציפית אליךמתנחלת:)
אמנם הגבתי לשלך אבל זה היה מכוון לכולם...
בכללי, אנשים מסתכלים עלי כמוזרה שתופסת טרמפים, אני לא מוזרה!! זאת המציאות חיים שלי!! היא לא מוגזמת!!!
לא, זה רק אומר מילה אחת: "פרופורצית"!!הָיוֹ הָיָה
אה, איזה מילת קסם!!
אני חושבאפש"ר
שבכל דבר תמיד צריך להיזהר.. אפשר גם להגיד שעובדתית ללכת לבריכה למשל זה יותר מסוכן מטרמפים כי היו יותר טביעות מחטיפות ובקשר לפגיעות אני לא יודע איפה היה יותר אבל בשניהם זה קורה כמו שזה יכול לקרות בכל מקום(השוואתי למשהו אחר כדי שנקבל קצת פרופורציות..
) ובאמת לרוב טרמפים זה יותר הרבה יותר נוח ולפעמים גם אין ברירה(אצלי זה בערך כמו שמתנחלת מתארת..) וכל מי שעד עכשיו ההיכרות היחידה שלו עם טרמפים זה רק סיפורים עד כמה זה נורא ומסוכן מוזמן לנסות ולגלות שיש גם קצת אנשים טובים בין כל אלה שחוטפים..
מסכימה עם זה שיש בטרמפים אנשים טובים, מאד!!מתנחלת:)
אפשר לראות כאן איזה אנשים טובים יש בטרמפים...
וואוו הקטע שכתב פשוט מהמם!!ופותח תלב;)ברורה כשמש! :)
ת'נקסמתנחלת:)
אז את קורא לפוולללל אנשים טיפשים... כנראה אתה....-אנונימי-
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.