חלק א'
מתלבט.
לא כל כך ברור לי למה אני עושה את זה, ולמה בפלטפורמה הזו.
היו כמה טריגרים בתקופה האחרונה שגרמו לנושא הזה להפתח ולעלות שוב.
אני מאוד מקווה שאני לא עושה טעות בשיתוף הזה.
ועוד יותר אני מקווה שזה דווקא יהיה משהו שיעזור להליך הריפוי שלי.
----
יש דברים שאתה קולט רק בגיל 30.
שנים הסתובבת ולא הבנת מה הבעיה בזה שבן דוד שלך שגדול ממך בשנה רצה קצת לשחק איתך בשירותים, אי שם כשהיית בסביבות גיל 6.
זה הרי סך הכל היה משחק ילדים נחמד ומסקרן, ודווקא די זרמת.. (אמא שלו תפסה אתנו באמצע, אמרה שזה לא יפה).
רק כמה שנים אח"כ כשהוא הזכיר לך את זה (אולי זמם על סיבוב נוסף) לא הבנת למה אתה מתכווץ כל כך פנימה ומתפלל שהאדמה תבלע אותך.
---
רק בגיל 30 הבנת שהחבר ההוא שבנה איתך 'מחנה' מפואר מעצים ורק רצה לשכב עליך קצת, בעצם נהנה מהגוף התמים שלך.
----
ושם זה התחיל.
"מסע כזה של שנים רבות".
אותו מסע שדפק לך את היכולת האינטימית הרגשית. שהפך בעינך כל קשר, לקשר של בשר ובשר. שגרם לך להסתובב אחורה ברחוב כל כמה דקות, רק בשביל לוודא שאין מישהו שרוצה לקפוץ עליך. פחדים, חרדות, קשיים חברתיים, אדישות כאוטית, התמכרויות, ניתוקים ועוד ועוד... (לא הכל אני רוצה לפרט כאן).
*
ואל תשאלו איפה אבא ואמא היו שם, כי הם לא היו שם. (אני זוכר שפעם אמא שלי תפסה אותי מאזין לקו בדיחות זימה של בזק שהיה באותן השנים, היא האזינה בשלוחה בצד השני וחטפה שוק. דרך השלוחה היא אמרה לי כזה "אוי אוי אוי, חכה מה אבא יעשה לך, תדע לך שכל מה שמדברים שם אלו שטויות שלא קשורות למציאות" - אני ברחתי מהבית באותו רגע לסיבוב בחוץ מרוב בושה. אבל אבא שלי מעולם לא דיבר איתי. לא עשה כלום עם נורת האזהרה).
*
האמת שלפני שהתיישבתי לכתוב את הפוסט הזה, התחלתי לעשות רשימת שמות של אנשים שפגעו בי מינית בחיי. רשימה מצמררת ביותר, של שמות שהעליתי מהאוב. הייתי בהלם כמה הרשימה ארוכה ומודחקת. וכמה אני מדחיק את זה שאני בעצם ילד/אדם שנפגע מינית שוב ושוב לאורך כל מסלול חייו, מילדות ועד בגרות. (אווו שנים שזה היה אות קלון נוראית בשבילי, הוכחה כמה אני חלש ודפוק ומאפשר ולא מסוגל להגן על עצמי. בושה גדולה. אחת מהסיבות כנראה שלא שיתפתי בזה אף אחד אף פעם).
*
יש מקרה אחד שרובו נמצא אצלי בבלאק אאוט מושלם, ולדעתי הוא המקרה הקשה מכולם.
מדובר בבן דוד שלי. גדול ממני בערך בשנתיים. אין לי מושג כמה שנים הוא פגע בי, כי החלק הזה מחוק לי מהמוח. יכול להיות שזה היה למשך שנה או פחות. ויכול להיות שזה היה במשך שנים
ההזיה היא שהפגיעות היו בבית שלי (הוא גר אצלינו תקופה) בחדר שלי, כשלפעמים אמא שלי הייתה נכנסת לחדר להכניס דברים לארון וכד', ועד היום אני לא מבין איך ראבק היא לא שמה לב למה שמתחולל שם. (תמימות? הכחשה? אדישות? טפשות? לא יודע)...
הוא פשוט היה נוגע לי ב... כמה שבא לו ומתי שבא לו. מושיב אותי עליו מכניס את היד המגעילה שלו ומשחק. (אני כזה מטומטם, ששנים רבות לא היו לו ילדים, ואז התחלתי לחשוב שאולי זה בגלל הקפידא שלי עליו, אז אמרתי בפה שאני סולח לו. במקום להגיד בפה שיפול לו המהשמו...😔)
והכל קורה בבית, מתחת לאף של ההורים שלי. ואף אחד לא שם לב.
הגעתי לגיל 14, כבר ילד די גדול. שיעור א' ישיבה קטנה, והיצור עדיין פוגע בי. הגיע מצב שכבר לא הייתי מסוגל יותר, הרגשתי שאני מתפקע. אבל פחדתי פחד מוות להגיד לו מילה, ופחדתי פחד מוות (ואשמה ובושה נוראית) מההורים שלי שידעו מה 'אני עושה איתו'.
(גדלתי בבית מאוד סגור בכל מה שקשור בלדבר אחד עם השני, עד היום אין לי שום שיחות עם ההורים שלי והאחרים שלי מעבר לדברים טכניים. ההורים שלי לא יודעים כמעט כלום ממה שעובר ועבר עלי בחיים. כל הנושא של מין לא דובר מעולם. הייתי כל כך תמים שלא הבנתי איך זה יכול להיות שגם למבוגרים הגדולים והצדיקים יש את האיברים המאוסים האלו. עצם זה שבכלל הייתי מודע לאיבר מין שלי היה פשע מבחינתי. וההתעסקות בו עם אדם אחר הייתה משהו שלא הייתי מסוגל להתמודד עם זה שהם ידעו עליו).
*
באותו הזמן למדתי בשיעור א' בישיבה קטנה, הרב שלי שם דווקא היה מאוד חכם, וכל הזמן אמר לנו לא להתבייש אם יש לנו קושי עם העניינים של 'קדושה', ושאם אנחנו סובלים מזה, או שמישהו עושה לנו משהו שלא נתבייש לבוא לספר. אני מספר את זה כי זה קשור להמשך.
בקיצור, מגיע חג סוכות והיצור בא להתארח אצלינו. בשלב זה אני קולט שהוא מתעסק גם עם אח שלי הקטן (ודווקא היה נראה שאח שלי הקטן די נהנה מזה, דבר שהגביר אצלי מאוד את המצוקה).
עכשיו, אני קולט שהולך להיות לי פה מוות בסוכות הזה אני כבר ילד גדול 14+, כבר לא מסוגל לחשוב על אופציה לאפשר שיגעו בי, אבל מצד שני אני לא יודע איך למנוע את זה.
לא מאחל לאף אחד מהשונאים שלי לעבור את המצוקה הזו.
מגיע הלילה, נגמרת הסעודה בסוכה הגדולה והיפה, מארגנים מיטות לכולם, וה'צדיק' שלנו מוציא ספרי קודש מהארון ומתיישב ללמוד. (אז הוא היה בתקופה של 'חיזוק' אחרי כמה שנים שהוא עשה צרות ועף מכמה ישיבות).
עכשיו, אני קולט בדיוק למה הוא מתיישב ללמוד, הוא מחכה שכולם ילכו לישון ואז הוא יתחיל 'לחגוג'.
אני מתחיל להסתובב בבית כמו ארי בסוגר. בערב חג ראיתי אותו מתעסק עם אח שלי בסוכה (איך ההורים שלי לא ראו את זה ראבק. איך? 😡). וידעתי שהנה מגיע תורי. עכשיו אני הטרף.
לאט לאט כולם הולכים לישון, ורק הוא ואני נשארים ערים...
בחיי, שרציתי למות באותו זמן. אפילו עכשיו כשאני כותב את זה בא לי למות.
בסוף כמוצא אחרון, נכנסתי לשירותים ונעלתי את הדלת. התיישבתי על הגדר של האמבטיה מטורלל לגמרי ופשוט חיכיתי שם עד הבוקר.
בבוקר וכל היום הייתי סהרורי לגמרי. וידעתי שעוד מעט שוב מגיע לילה, ושוב אני הטרף. אני כבר לא זוכר מה היה באותו לילה, אם גם אותו ביליתי בשירותים. אני רק זוכר שהוא לא 'הצליח' גם באותי לילה.
למחרת בבוקר זה היה חול המועד ראשון של סוכות.
יצאתי מהבית בבוקר והבנתי שבעצם אין לי לאן לחזור. אם אני לא גורם לטורף לצאת, אני לא חוזר לשם. מצד שני אין מצב שאני מספר להורים שלי על הדבר הזה.
ילד בן 14. זו ההתמודדות שלו😔.
ואז נזכרתי ברב שלי בישיבה. כמוצא אחרון החלטתי להתקשר אליו ולדבר איתו. באותו זמן הוא טלפונים ציבוריים והיה לי מספר בזקכרט לחיוג. התקשרתי אליו רועד ומבוייש וסיפרתי לו שאין לי לאן לחזור. סיפרתי לו את כל המעללים של הבן דוד הזה.
אמרתי לו שאין ברירה והוא חייב להגיש לאבא שלי שיעיף אותו מהבית (באותו זמן לא היה לו לאן ללכת כי הבית שלהם היה מפורק).
אבל, התניתי איתו בתנאי חמור. שכל האישור שלי אליו שיספר לאבא שלי, הוא רק בתנאי שאבא שלי מתחייב להוציא אותו ולא לדבר איתי על זה לעולם.
הוא הסכים ואמר לי שאסמוך עליו.
באמת באותו יום אבא שלי העיף אותו מהבית (ציפיתי שיצא עם דם על הפנים, אבל נראה לי שאבא שלי אפילו לא אמר לו למה הוא מוציא אותו).
עכשיו, הקטע, שאבא שלי הטיפש באמת הקשיב לילד המפגר שלו בן ה14 ולא בא לדבר איתי על זה מעולם. הזיה. טיפש מטופש. מה הוא מקשיב לי? ואם הייתי מתאבד בגלל הסיפור הזה???
לא רק זה, הוא גם נתן לי ללכת אליהם לשבת (אין לי מושג למה הלכתי לשם, יש מצב שחויתי תסמין של קורבן שחוזר למקום הפשע) ואז הוא פגע בי שוב. (היה שם איזה קטע הזוי, שחשבתי לעצמי שאם כבר הוא נהנה ממני למה שאני לא אהנה ממנו ואגע בו גם.. בסוף לא עשיתי את זה. כנראה שעל אף כל התסבוך הנפשי שחוויתי שם, היו לי עוד גבולות שפיות שנשמרו).
באיזה שהוא שלב זה הסתיים. לא ממש זוכר מתי ולמה. כל הזכרון שלי מהילדות וימי תחילת הבחרות די מחוקים ממני.
טוב, התעייפתי כבר מלכתוב.
אמשיך לספר על שאר הפגיעות בפרקים הבאים. לילה טוב.