תיעוד מחברון: עימות בין ברוך מרזל למאבטחי הרב רפי פרץ - חדשות בארץ
בהסרטה רואים בבירור, שברוך מרזל דיבר בלבד, ובתגובה ממש הוכה ע"י הבריונים שמאבטחים את הרב פרץ. במרחק שני מטרים מביתו שלו.
איך הרב פרץ לא עצר אותם? איך???
בושה, בושה, בושה.
תיעוד מחברון: עימות בין ברוך מרזל למאבטחי הרב רפי פרץ - חדשות בארץ
בהסרטה רואים בבירור, שברוך מרזל דיבר בלבד, ובתגובה ממש הוכה ע"י הבריונים שמאבטחים את הרב פרץ. במרחק שני מטרים מביתו שלו.
איך הרב פרץ לא עצר אותם? איך???
בושה, בושה, בושה.
מה שמדהים זה איך שערוץ 7 מתאמצים להגן על הרב פרץ ולתקוף את מרזל, אפילו שבשגרה הם עושים הכל כדי לתקוף דווקא את הרב פרץ.
האויב של האויב שלי הוא חבר שלי, ואין ספק שבערוץ 7 יותר שונאים את חברי עוצמה מאשר את הרב פרץ.
ולגבי השאלה שלך על הרב פרץ, הוא לא ידוע בתור אדם אסרטיבי... הרבה יותר נח לו לתת לאחרים לנהל את העניינים בלי להתערב.
הכותרת הנכונה: תקיפה של מאבטחים את מרזל
דיבר בצורה לא מכבדת.
מה אתה רוצה שהוא יעשה, יכנס לריב עם המאבטחים? חוץ מזה שהסרטון נחתך, איך אתה יודע שהרב רפי לא ביקש מהם להפסיק אחרי שהצלם חדל מלצלם?
"דיבר בצורה לא מכבדת".. נניח...
מדובר ביהודי בן מעל שישים שפשוט הוכה בידי צמד גורילות, אז אתה אומר לי ש"דיבר לא מכובד? איפה אתה חי?
והזמן שלפני החיתוך (אם היה) הוא מספיק זמן....
בסרטון (חתוך או הופסק) ברוך מרזל מדבר בצורה לא מכובדת לרב רפי. "אתה לא מתבייש לבוא לפה אחרי מה שעשית, שקרן" ואז הרב רפי נראה כאילו הוא עומד לענות, ואז המאבטחים התנפלו על מרזל, שתיים שלוש שניות והסרטון נגמר.
שוב, המאבטחים בוודאי לא בסדר פה, אבל לגלגל את האשמה לרב רפי שלא הפסיק אותם? הרב הלל הורביץ (שהיה אחראי על הסיור) ניסה להפסיק אותם, לפי מה שרואים בסרטון, ובשלוש שניות האלה הרב רפי לא התערב. מה קרה אחר כך? אולי הוא כן התערב? אולי הרב הלל הורוביץ גרם להם להפסיק ולכן הוא לא ראה כבר צורך להתערב? גם על הרב רפי מותר ללמד זכות. הוא לא רשע.
אדגיש שוב אם לא הובנתי כראוי- המאבטחים עשו מעשה נבלה, חמור מאוד. זה שברוך מרזל דיבר לא יפה אל הרב רפי לא מצדיק בריונות שכזו. אבל שוב, לגלגל את האשמה על הרב רפי לפי מה שרואים בסרטון- לא ראוי בכלל.
לכן המאבטחים לא צודקים
או שמרזל צודק
נ.ב זה לא אותו דבר
גם אני מסכים שלא היתה שום למאבטחים להתנפל על מרזל. זו בושה. אבל הכותרת של השרשור היא "בושה שהרב רפי לא התערב" וזו סתם רשעות עכשיו להעליל את זה על הרב רפי.
תמשיך לשאול בתמימות למה אני קורא לך כופר בתושב"ע...
תמשיך "להתפכח" מהאמונה בדברי חז"ל.
רק תזכור להודיע למכריך שיינך נאסר בשתיה.
אני מסכים אם כל מילה
אבל אני רוצה לשאול אותך
אתה מסכים איתי שמה שאתה כותב קשור גם לזה שהוא פרש מימינה?
נ.ב איני תוקף רק שואל
נ.ב זאת אומרת לו הוא לא היה פורש ונכנס לקואליציה הייתי גם כותב ככה?
כן,
לצערי הרב הרבה לפני שהוא פרש מימינה החלה אצלי ההתפכחות. לצערי הרב.
ויישר כח על הצורה המכובדת שלך! מעריך!
אתה כותב כן (על צמה ששאלתי "אתה מסכים איתי שמה שאתה כותב קשור גם לזה שהוא פרש מימינה")
ואח"כ כותב הרבה לפני
פרט
הסבר
נמק
את ה"כן" כתבתי כהמשך למילים האחרונות שקראתי והם היו הנ.ב.,
אכן הייתי צריך לענות יותר ברור, על כל פנים זו הייתה הכוונה.
אני לא חושב שאתה באמת היית ככה כותב אם הוא לא היה פורש
אבל בסדר אם זה מה שאתה אומר
לא הייתי כאן מספיק זמן לפני, אם הייתי - הייתי כותב פה מה שאצרתי לחברי, והייתי יכול להביא זאת כראיה, אבל לא, אז נצטרך באמת להסתפק בכך שאני מצהיר כך, ולא זכור לי שנתפסתי כשקרן.
המאבטחים סתם נלחצו והתנפלו עליו
א. מרזל מדבר כלפי הרב פרץ, והרב פרץ מסתובב אליו ומקשיב.
ב. המאבטחים באים ומנסים להרחיק אותו.
ג. הוא מתאמץ להתקרב בכל זאת, ומצליח. (א"א לראות האם הם מושכים אותו קדימה או נגררים אחריו, אבל ע"פ ההיגיון הם רצו להרחיק אותו).
ד. בשלב הזה, הם ממש הודפים אותו בכח. (גם לא ממש מכים).
הוספה-
מהסרטון השני אני רואה שגם הדחיפה הראשונה לא הייתה כ"כ עדינה, מצד שני רואים שמרזל דוחף בחזרה.
וגם השלב הראשון נראה יותר ברור, ולא עושה רושם של משהו שעומד להתפתח לתגרה ודורש את התערבות המאבטח, וגם רואים יותר איך הרב רפי מסתובב ונעמד בנוחה של הקשבה, ודי ברור שהוא לא ציפה לתגובה כזו של המאבטחים.
בכל מקרה, לא חושב שמוצדק להאשים את הרב רפי, שלא הגיב כ"כ מהר, ובפרט שתוך שנייה זה הופך למשהו הדדי.
הנפתליסטים יוצאים פה מדעתם.
טיפשוני של אמא,
מטיחים אשמה במי שלא מנע הכאה של יהודי בן שישים.
יש כאלו שהגנו עליו בענייניות, ושמעתי את דבריהם,
אבל אתה מוטב שתסתום.
הוא כועס על הרב פרץ שנכנע לוטו של בנט במקום לכעוס על סמוטריץ' שטרף את הקלפים.
גם אם המצפון שלך נרקב מזמן, לשנו לא.
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:
אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.
בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.
אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:
א. מה הם היו עושים במקום?
ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?
ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?
ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'