פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
מה לעשות שאני רואה כל הזמן סדרות?שירגול
להתחיל לראות סרטיםמשתדל לחפש
להתחיל לקרוא!!גארפילד
זה לא כ"כ עושה לי טוב וזה קשה להפסיקשירגול
איזה סוג סדרות את רואה?משתדל לחפש
תנסי לקרוא ספרים כאלה
אני ממליץ לךyes123
שתעשה לך יעדים שעד אז אתה לא רואה סרטים
תתחיל ביעדים קטנים כמו יום ואז תגדיל לאט לאט
מניסיון זה עובד
בהצלחה
הבעיה שלישירגול
זה שאני עכשיו בבידוד וזה קצת קשה לי לעשות דברים אחרים.
אני כן משתדלת לעשות דברים אחרים ולא להיות במחשב אבל זה ממש קשה
ואני יודעת שזה לא כ"כ טוב לי המחשב.
אני אולי קצת מתנחמת מזה שכולם נהנים ורק אני תקוע בחדר.
אז אולי תתחילי לקרוא ספרים?!yes123
וואו אני בול באותה בעיה....החיים תותים????
אני בונה על זה שכשיגמר הבידוד בע"ה אני יפסיק עם זה...
תקבעי מראש שעה שאת מפסיקה.ניק כמעט בלי ראש
עבר עריכה על ידי _____ בתאריך ט' בתמוז תש"פ 20:46
לא משנה מה. גם אם את באמצע פרק או סרט.
כדאי לכוון שעון מעורר.
קצת דברים..שמינייייייסט
אם את יכולה- הכי טוב להוציא את המחשב מהחדר לכל הזמן ולהשתמש בו בזמן מוגדר.
למלא את הזמן.
לדבר עם ה'. לדבר על זה ועל עוד מללאא דברים. את יכולה לצאת משם (מהבידוד) חברה ממש טובה של ה'. (אני אגלה לך סוד- הוא כבר אוהב אותך, אז רק לך נשארה עבודה בקשר בינכם..)
ללמוד. ללמוד משהו שקשור. אני ממליץ על מאמר ה'- "בחצוצרות". שבי עליו. תקראי אותו פעם ועוד פעם. תכתבי שאלות שיש לך.
נסי לחשוב איך זה קשור לחיים שלך.
כושר.
להתקשר לחברות.
לראות שיעורים (זה גם במחשב אבל זה משהו חיובי)
לעשות פרצופים, לעשות שטויות, לרקוד.
כל אלה רק עצות כמובן, בנסיון לעזור.
בהצלחה
איזה שיעורים יש לנוער?שירגול
דווקא לנוער? אני מכירשמינייייייסט
הרב בזנסון- לכל הגילאים. כל השיעורים. מומלץ...
יש הרב שרקי..
הרב אלישע וישליצקי
ועוד ועוד. רק לחפש
ממליץ הרב ראובן ששוןנפתלימאיראחרונה
............הכל עוד אפשרי
לי הייתה תקופה שבה נכנסתי לסדרה כלשהי, וממש התמכרתי עליה, בעיקר שהיא הייתה סדרה טובה עם עלילה מותחת יחסית, ועדיין...
ואז התחלתי לתת ביקורת לעצמי, ראיתי, ואמרתי לעצמי, ---- את רואה מלא פרקים ביום, ונתמכרת לתוכן שהוא גם לא הכי ראוי בעולם... מהיום את נותנת לעצמך יעד, את לא נכנסת לסדרה הזאת ורואה את הסדרה עד יום -----..... ולאט לאט הגברתי והוספתי יעדים (זה קרה ירוקה עדיין...) וברוך ה' מהפעם הזאת שהתחלתי בניסיון להגביל את עצמי ביעדים, אני ראיתי רק איזה פרק אחד... ומרגישה ברוך ה' הרבה יותר טוב עם עצמי...
נ.ב. אם לא הייתי מספיק ברורה בשיטה שלי וביעדים, או סתם בכתיבה, מוזמנת לכתוב
נ.ב.ב. אם בא לך שאני ארחיב מוזמנת גם בפורום וגם בפרטי...
ואז התחלתי לתת ביקורת לעצמי, ראיתי, ואמרתי לעצמי, ---- את רואה מלא פרקים ביום, ונתמכרת לתוכן שהוא גם לא הכי ראוי בעולם... מהיום את נותנת לעצמך יעד, את לא נכנסת לסדרה הזאת ורואה את הסדרה עד יום -----..... ולאט לאט הגברתי והוספתי יעדים (זה קרה ירוקה עדיין...) וברוך ה' מהפעם הזאת שהתחלתי בניסיון להגביל את עצמי ביעדים, אני ראיתי רק איזה פרק אחד... ומרגישה ברוך ה' הרבה יותר טוב עם עצמי...
נ.ב. אם לא הייתי מספיק ברורה בשיטה שלי וביעדים, או סתם בכתיבה, מוזמנת לכתוב
נ.ב.ב. אם בא לך שאני ארחיב מוזמנת גם בפורום וגם בפרטי...
וגם...הכל עוד אפשרי
אני התחלתי לראות את הסדרה הזאתי ממש לא מזמן ובבום... לא ראיתי בכלל סדרות לפניי....
נ.ב. אני גם בבידוד, ומשתדלת לעשות דברים שלא בהכרח קשורים למחשב... לא מבטיחה שזה עובד אבל עדיף מכלום ...
נ.ב. אני גם בבידוד, ומשתדלת לעשות דברים שלא בהכרח קשורים למחשב... לא מבטיחה שזה עובד אבל עדיף מכלום ...
להתנתקנופל - קם
עבר עריכה על ידי נופל - קם בתאריך י' בתמוז תש"פ 10:39
ואיך עושים את זה? ממלאים את החסר.
כלומר אם היית רגילה עד עכשיו בשעות האלה ואלה לצפות
אז עכשיו באותו זמן את מנסה לעשות משו אחר - כל תחביב או עיסוק מועיל שעולה על דעתך, משו שמעניין אותך. בהצלחה!
פשוט לחתוך.איש ירושלים.
יישר כח על ההכרה בהפסד שבדבר. זה כבר חצי פתרון.
הרבה מההצעות שעלו כאן הנן בעלות אופי הדרגתי. אבל לפעמים הכי נכון וקל זה פשוט לחתוך ולהוציא את זה מסדר היום.
אה כמוני באמת אין מה לעשותסטלנית בפעולה
כל הזמן רואה סדרותדוסה בהרצליה:)
עצה ששמעתי פעם על משהו אחר אבל הוא עובד כמעט על כל דבר...
לא כדאי לך להפסיק בבום כי גם יהיה לך נורא קשה וגם זה יהי לך חסר ואת תחזרי לזה בהרבה יותר.
נגיד שאת רואה 4 שעות ביום(לא עלינו...) אז תחליטי כל פעם מעכשיו להוריד לך 15 דקות.
אחרי כמה זמן שאת מרגישה עם זה יותר סבבה תורידי עוד כמה דקות.
נגיד החלטת ששעה וחצי ביום זה מספיק... אז כל פעם תורידי קצת.. תחכי ואחרי שתתרגלי תורידי עוד קצת עד למה שנראה לך.
בהצלחה!!!
הופההה יפהה זאת תגובה לעניין חחסטלנית בפעולה
![]()
תמצא לך תחביבקופפיו
עבר עריכה על ידי קופפיו בתאריך ט"ו בתמוז תש"פ 01:58
תחליט על משהו שהיית רוצה יותר מסדרות ... כמו למידה של...או סתם טיול ב...וברגע שזה משהו שחשוב לך או מעניין יותר הסדרות לא רלוונטיות יותר ...
אבל בעיקר תחשוב האם זה מה שאתה רוצה לעשות בחיים ?שהדבר הכי טוב בשבילך זה לכלות את הזמן על סדרות או למצוא תחביב ועניין בחיים ...
גמילה וכו' זה לא רלוונטי כי סדרות לא מעניינות יותר מטיול עם חברים שאתה יכול בכיף להיות בלי סמארטפון שבוע ... אלא הבנה עמוקה שסדרות נכנסות בוואקום ואת הוואקום הזה ניתן למלא במשמעות אחרת וזה שלא מצאת אותה אז אתה רואה סדרות ...
אז תכלס רוצה להפסיק פשוט אל תשאיר ואקום תלמד תורה בזמנים קבועים תצא לטיולים תלמד משהו שתמיד רצית תמצא עבודה ואם יש וואקום ואתה רואה סדרות אז זה לא נורא מותר שיהיה לך ואקום בחיים אבל תמיד תשאל את עצמך האם אפשר למלא את הוואקום בדברים אחרים והאם יש לי יותר מידי ואקום בחיים ?
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.