גם אני חיה בנישואים ללא אהבהעובדת אצות
עבר עריכה על ידי עובדת אצות בתאריך י' בתמוז תש"פ 05:19
עבר עריכה על ידי עובדת אצות בתאריך י' בתמוז תש"פ 05:18
מצדי, לפחות.
גם אני, כמו אשתאול, לא מוכנה לפרק את החבילה ( זו בכלל לא אופציה מבחינתי)
אנחנו יחד לא מעט שנים, הכרנו בעבודה (דווקא סיפור יפה, אבל כדי לא לחשוף לא אספר) הוא בסך הכל בן אדם טוב. קצת מרבה לכעוס, יש לו פיוז קצר ותגובות מהירות ולא מידתיות (נגיד ילד שופך מים הוא פתאום צועק עליו) אני לא רוצה לפרט הרבה מפאת כבודו אבל יש עוד עניינים שחלקם בטיפול.
מעבר לזה, הוא באמת בסהכ אדם טוב. הוא חרוץ מאוד בעבודה, הוא מאמין בטובת הכלל לפני טובתו (מה שיכול מאוד לעצבן את אישתו לפעמים...) הוא חכם מאוד ומאוד מאפשר לי. להתפתח, ללמוד, להתקדם בקריירה... היו שנים שהרווחתי יותר ממנו הוא לא קינא, אפילו ממש פירגן.

הבעיה היא שהתחתנו בגיל 35, הייתי ממש לחוצת חתונה וילדים והתעלמתי מכל הדברים שהפריעו לי. מכל הדברים שלא אהבתי. אני משחזרת דברים אחורה המון בראש וכל הזמן חושבת על כך שהיו לפניו בחורים שעל הרבה (הרבה) פחות מזה העפתי. לא ברור למה דווקא הוא נשאר...

הוא לא נראה הכי טוב, הוא נמוך ממני, הוא עצלן מאוד בבית, הוא לא אוהב חברה (מבחינתו אנחנו זה מספיק) ואני מאוד מאוד חברותית וזה רק על קצה המזלג.

אני רואה את חברות שלי עם בעלים הרבה פחות "מוצלחים" ממנו שלא רואות את המגרעות שלהם וכל פעם אומרת לעצמי, שהסיבה היא שהן אוהבות ואני לא. פעם הוא סיפר לי משהו על מישהי מהעבודה ואפילו לא הרגשתי קמצוץ של קנאה. אם הוא יבגוד בי, האגו ייפגע, אבל ללב זה לא יפריע....

אני לא חושבת שאי פעם אהבתי אותו. מדי פעם יש גלים של תקופות טובות יותר, אבל האמת שכל פעם כשאני חושבת אם הייתי מחזירה את הגלגל לאחור אני אומרת לעצמי שלהתחתן איתו הייתה הטעות של חיי.

אני יודעת מה זו אהבה. לפניו (הרבה לפניו) היה בחור שאהבתי מאוד שעד היום כשאני רואה אותו דופק לי הלב. הייתה לי אליו אהבה ותשוקה שמעולם לא חשתי כלפי בעלי.

אני מזלזלת בו מאוד. אמנם לא במילים, אבל הוא מרגיש. פעם הוא אמר לי בעבודה כולם סוגדים לי ורק את לא סופרת אותי... כל פעם שאני שואלת אותו משהו הוא עונה בקצרה ואז אומר מה זה משנה בסוף גם ככה תעשי מה שבא לך (וזה נכון...) אני קצת מרגישה כמו איצקו ולילך מרמזור, שהיא כל כך מזלזלת בו בכל דבר....

אנחנו מעולם לא היינו "זוג זוגי" אין לנו תחביבים משותפים אנחנו בקושי יוצאים לדייטים, לא משקיעים בזוגיות כלום. מעדיפה להרדם מול הטלוזיה מאשר לידו (כך קורה רוב הזמן) הסקס קצר וחסר משמעות. אני לא יכולה לסבול כשהוא נוגע בי וכשהוא מגיע הבייתה (הוא איש קבע ועובד מאוד קשה) אני רק מתה שיילך לישון שיהיה לי זמן מנוחה אחרי הילדים...

לעניין הטיפולים, הוא לא יבוא. ניסיתי להגיד לו כמה פעמים הוא לא מוכן בשום אופן בסוף התייאשתי. היום אין סיכוי להעלות את זה כי אני כבר כל כך עמוק במשחק שלא בא לי לפוצץ. אני לעומת זאת, ניסיתי המון (!) טיפולים זוגיים לבד, רק אחד הביא לאיזו פריצת דרך קטנה (שגרמה לי להבין שיש לי פחד גדול מאינטימיות ובעצם אני זו שלא מאפשרת לו להכנס) לצערי זה נגדע באיבו מסיבות כלכליות, ואולי גם כי פריצת הדרך הזו הבהילה אותי.... קשה לי למצוא מטפלת שמתאימה לי, אני לפעמים חושבת שאני צריכה יותר הדרכה מאשר טיפול..

כמו שאמרתי, גירושים אינם אופציה. הורי היו גרושים, כל הזמן אני אומרת שהגירושים שלהם לא השפיעו עלי כמו הנישואים שלהם... הם היו צריכים להתגרש הרבה לפני... אבל מבחינתי זו לא אופציה. האנרגיות שיושקעו בזה והמחיר שיהיה לזה גדול לאין שיעור מהמציאות שאני חיה בה, ואני גם לא רואה בזה טעם. זה לא שאני אלך לחפש זוגיות אחרת זה בכלל לא מעניין אותי.

כתבתי פה דברים שמעולם לא אמרתי, גם לא לעצמי. אני באמת אובדת עצות. מאוד רוצה שהמצב ישתנה. אם יש מדריכת כלות לזוגות שאינם צעירים אולי זה משהו שיוכל לעזור לי. מוכנה להשקיע בזה

תודה למי שקרא.ה
זה מוכר מאוד. מסתבר שזאת בעיה נפוצה.די שרוט
גם אצלי זה ככה. כבר מהיום הראשון להיכרות שלנו.

אבל לדעתי לא חושב שצריך להתייחס לגירושין כמילה גסה.
אם אתם כבר מבוגרים והילדים שלכם כבר בגיל ההתבגרות אז אולי זה דווקא יותר קל.

מצד שני, רק לדעתי, אני חושב שכן יש לכם קצה חוט שאפשר לעבוד איתו. הרי לא הייתה קיימת לך רתיעה או סלידה בימים הראשונים שלכם.

ואגב, מעריך את הכנות שלך להודות שאת מזלזלת בו אבל אולי מכאן מגיעות כל תחושות הפספוס והבאסה.

אצלי למשל זה כמעט אחד לאחד כמו שתיארת, אבל אני לא מזלזל באישתי וזה אולי קצת מקל עלי. אם כי גם זה לא קל.
כתוב כל כך נוקב, כנה, אמיתיחדר בריחה
וזה מה שכואב בזה.

חיבוק גדול
נראה לי שיש לנו בעיה בהגדרת זוגיות וציפיות ממנההלוי מא
תסבירי....עובדת אצות
מה אנחנו בתור אנשים מצפים מזוגיות?הלוי מא
תנסי לענות לעצמך נראה לי שאנחנו מפריזים ברמת הצפיןת
שהיא תהיה טובהעובדת אצות
מכילה, תומכת. משענת בעת צרה.
לא נראה לי הרבה לבקש....
תפרטי מה זה טובההלוי מא
אני באמת לא מבינה הרבה בתחום הטיפוליבת 30
אבל, חשבתי, שהרבה פעמים חוויות משותפות יוצרות תחושה של קשר, של ביחד, גם עם אנשים שזרים לנו לגמרי.
כתבת שאתם לא יוצאים לשום דבר ביחד.
אולי זה משהו שאפשר להתחיל איתו.
תעשו פעם בחודש משהו מיוחד- קיאקים, טיול ג'יפים, הצגה או הופעה כלשהיא, ביקור במוזיאון שמענין את שניכם במידה סבירה.
לא חייבים לצאת מאוהבים אחרי כל חוויה, אבל יכול להיות שיהיו דברים מצחיקים, שתתפתח שיחה מעניינת- בדיוק כמו עם מישהו זר לחלוטין, ואלו דברים שמתחילים, ולו במעט, ליצור קשר וחיבור.
היי יקרה,אוהבת את הקב'ה
בזוגיות הבסיס לאהבה זה כבוד הדדי.
ברגע שאחד מהצדדים מפר את הכבוד, או שלא היה לו מלכתחילה, לאהבה אין על מה להתבסס כ'כ.
את כותבת באופן מפורש שאת מזלזלת בו.. איך אפשר לאהוב מישהו "שלא שווה" בעינייך?

מציעה לך לפני הטיפולים וכו, קודם כל לנסות לשנות את זה *אצלך*..
לראות את הטוב שבו
את המעלות שלו
את הטוב שהוא מוסיף לבית
את החלק שאולי את כן אוהבת במראה שלו..

בנוסף, מציעה לך להתחיל לכבד באופן מלאכותי, ובע"ה הכבוד האמיתי יבוא ככל שתכבדי אותו ותעריכי אותו, גם אם זה חיצוני...

באמת באמת קשה לחיות כך, את מלקה את עצמך שעשית טעות, אבל זה לא נכון, הכל בהשגחה מדוייקת!
את שואלת איך איתו נשארת, ואחרים שהיו להם דברים הרבה פחות חמורים זרקת? זה מראה כמה הקב"ה איתנו בהחלטות.

מקווה שיעזור לך קצת!
חיבוק יקרה!!
היי לך עובדת עצותשוקולד פרה.

כתבת מאוד בכנות. מאוד נוגע.

תיארת מאוד בפרוטרוט את מה שעובר עלייך ועליכם כזוג.

כאב לי בעיקר עלייך וגם כלפי בעלך. את *רוצה* להעריך- אבל את מזלזלת. את *רוצה* להשקיע- אבל אין אהבה שתניע.

אני חושבת, אבל, שאת נוהגת כלפיו בחוסר ישרות.

מתוך דבריך נשמע שהתחתנת אתו כדי שיהיה לך בעל ושיהיו לך ילדים.

לא בגללל שהוא-הוא.

לא נשמע שאהבת אותו.

האם ידע אז את טיב רגשותייך?

זה נשמע שהוא כן אהב וכן רצה, ואלו את עשית שיקולים של כדאיות. 

והאמת.. גם עכשיו את עושה שיקולים של כדאיות.

כתבת שאת לא רוצה להתגרש.

למה?

את צריכה לענות לעצמך בישרות:

האם אני ממשיכה אתו

כי אני מאמינה שיכולה להיות כאן אהבה?

או כי להיות גרושה עם ילדים זה קשה מידי?

אם התשובה היא א'- מצויין.

אבל אם הלב שלך נוטה ל-ב'- אל תעשי את זה. לא לעצמך ולא לו.

כי מה שיקרה זה שאת תישארי במערכת הזאת

ותיבלי מחוסר אהבה.

פשוט כך.

והילדים יגדלו ואז מה?

אם את מכירה את עצמך כאחת שפועלת עם הלב,

והלב שלך פשוט *לא אוהב*, ואין מה לאלץ אותו,

אל תישארי משיקולי כדאיות.

כי בפעם הראשונה שבחרת משיקולי כדאיות (חתונה...)

הביאה אותך למפח נפש גדול.

הלב שלך עד היום לא מסכים עם הבחירה,

אף שנראתה אז כדאית.

אז אם את בוחרת בו עכשיו,

תבחרי עם הלב.

תתייעצי עם הלב.

כי לעשות דברים במנותק מהלב זה לשלם אחר כך מחיר מאוד כבד.

שבסוף, 

לא באמת שווה אתת זה...

מאחלת לך הצלחה ושתמצאי את דרכך בעולם..

אענה בקצרהעובדת אצות
שאין לי ספק שהוא יודע אבל אולי קצת מתכחש לזה, או מקווה שזה ישתנה.

אני לא רוצה להתגרש. אני רוצה שיהיה לנו טוב יחד.
אבל את בספק גדול אם את רוצה "אנחנו" אתושוקולד פרה.

פה כל הבעיה.

את לא מתארת מצב של משבר.

את מתארת מצב של חוסר אהבה כמעט טוטלי מצידך.

חוסר האהבה מופיע אצלך בכותרת וגם כמוטיב חוזר בכל אחת מהפסקאות שרשמת.

את לא סולחת לו על פשעים- כי את לא אוהבת.

את מעדיפה לישון לבד ולא אתו.

לא אכפת לך מהדעה שלו.

אפילו לא אכפת לך אם יבגוד.

איפה פה רצון ל"אנחנו"?

ולכן, יש לי סימן שאלה גדול על התשובה שנתת לי שאת רוצה שיהיה *לנו* טוב ביחד.

כי את לא רוצה את האנחנו- אם מדובר בו.

אז תשאלי את עצמך באמת ובכנות-

האם את רוצה "אנחנו" אתו?

את רוצה אותו?

מהלב שלך?

ולא בגלל שלהיות גרושה + זה קשה?

לא בגלל תועלת שיוצאת לך ממנו?

בגלל שאת *באמת* רוצה להיות אתו יחד?

בדיוקלורייל

לא מסכימה איתךהדסדס

אם היא היתה כותבת שאינה מסוגלת להישאר איתו -אני מבינה את העיצה שלך, אבל היא אמרה שלא מעוניינת להתגרש ואת אומרת לה שלא מוסרי/כנה/נכון להישאר איתו? למה?כי היא לא מאוהבת? מילא אם היית מיעצת לה מצד החולשה האנושית,אבל מצד השכל והמצפון לא להישאר איתו?

ממתי "הלב" הוא ערך עליון ומלך בלתי מעורער? תרבות המערב הכניסה לנו היטב למח שהלב הוא מלך שכולם צריכים לסגוד לו. היהדות לא גורסת כך,ולפעמים (אם לא לרוב) אף להפך-"מח שליט על הלב".

אם תשימי לב כמעט כל רגש שהוא טבעי ואנסטנקטיבי שלא עבר עיבוד הוא בא מצד הלא טוב- כעס, עלבון, גאווה- יש כ"כ הרבה רגשות שדווקא הראשוניות והאוטומטיות שלהם מצביעה שהם מצד הלא טוב.                                                                      לפי התניא אם אדם מרגיש התעוררות למשהו -והוא לא יודע אם הוא בא מצד הטוב או מצד הלא טוב הוא צריך לבדוק האם ההתעוררות נבעה מרגש-מהלב או מהמח-אחרי מחשבה והתבוננות-אם התשובה היא רגש- כנראה שבא מצד הלא טוב ואם מח-(שבו הנשמה הא-לקית) -בא מצד הטוב.

מה עם ערך השלום? לפיו הכנות לא תמיד רצויה- מותר לשנות מפני השלום-מה יועיל לו לדעת שהיא לא אוהבת אותו? 

מה עם ערך שלמות המשפחה?

זיווג הוא משמים-לא תמיד הלב משכיל לישר קו עם זה. בשנים שעברו התחתנו ללא רגש-את רוצה לומר שזה לא מצד האמת?

אדם יכול ליכוף את הרגש.                                                                                                                                        לא דנים פה לפני חתונה- כאן המקרה הוא אחרי שהם התחתנו ויש ילדים משותפים והיא לא מעוניינת להתגרש-היא אמרה במפורש. את מה העיצה לעזוב אותו ולהתגרש כי אין רגש? 

תודהעובדת אצות
אמרת בול
ברוך השם. כתבתי את זה במיוחד בשבילך,כדי שתקראי-שלא תחלשיהדסדס

זה לא מוסרי כלפי עצמה וגם לא כלפיושוקולד פרה.

לא בגלל פנטזיות והתאהבות.

בגלל חוסר הנכונות להיות אמיצה ולהחליט באמת.

היא מתארת חוסר אהבה טוטאלי. לא כבוד, לא מגע (אפילו קל!), לא התעניינות בו, לא התחשבות בדעתו!

סליחה, 

כל אלו מנוגדים לנישואים ביהדות! 

ולכן אמרתי לה להיות אמיצה.

תהיי אמיצה ותחליטי לכאן או לכאן.

את לא יכולה למשוך את הגוויה הסרוחה הזאת כל החיים.

את רוצה להישאר אתו?

רק מתוך אהבה!

ולא בגלל שיקולי כדאיות! (ואיפה כתבתי להתאהב..?)

יודעת למה זה בנפשי?

כי אני התחתנתי עם גרוש וכמה ילדים. 

בגלל אהבה. כן.

ועד היום האהבה הזאת מחזיקה ב"ה.

והיא נותנת לי כוח להמשיך. למרות שעמוס לי מאוד. כן.

והיא במצוקה כי היא לא עושה צעד אמיץ

כי היא לא כנה עם עצמה!

תהיי כנה. תהיי ישרה.

הרי הוא מנחש, הוא כבר יודע שאת לא רוצה בו. 

אז למה שניכם חיים בשקר?

למה את עושה את זה לעצמך?

לו?

לילדים?

זה מחנק, זה לא חיים של ממש.

ואני אגיד לך (הדסהדס) עוד משהו-

גרושתו של בעלי היום,

אשתו דאז,

גם לא רצתה להתגרש.

אחרי שעשתה לו ת'מוות

היא פחדה שהוא יילך.

וכל כך למה?

לא בגלל אהבה,

ולא בגלל אכפתיות.

מתוך אינטרנסטיות גרידא,

של קושי להיות אם משמורנית

או קושי כלכלי (אם המשמורת משותפת).

וזה?

זה להחזיק את הגבר באף ככספומט.

זה מגעיל ולא יפה.

אז קצת ישרות.

האם אני נשארת עם מישהו שאני לא אוהבת בגלל טובת הנאה?

וזה באמת מצב כואבשוקולד פרה.

אני בטוחה שזה מצב מאוד קשה

של רווקות מאוחרת,

ואז נישואים חורקים.

יש בזה סוג של טרגדיה.

אבל הפותחת רוצה סוף שמח.

והסוף השמח הזה יגיע לה אם היא תתעורר...

כי במקרה הזה הנתונים קשים

וצריך לגייס המון אנרגיה בשביל לשנות.

ולכן, כדי שתהיה לה את האנרגיה הנפשית לכך,

עליה באמת לגייס את הלב.

כי אם תעשה הכל מתוך אונס

וכי צריך

וכי מחוייבת-

לא יעלה על הדעת שתהיה פה שמחה של אמת אן חיבור אמיתי.

דיברת על אונסעובדת אצות
האם אפשר לאנוס את הלב לאהוב...?

האמת, זה לא רק שאני לא אוהבת אותו. אני יודעת שהצטיירתי פה כמו איזה מפלצת שיש לה בעל מדהים והיא מתעללת בו, אבל זה לא המצב.

הוא בעל לא מתפקד כמעט בכל המובנים. הוא לא עושה כלום בבית, אני מבקשת ממנו דברים הוא מסרב, אפילו לא בנימוס ("אין לי כוח") מהרגע שהוא מגיע הביתה או שהוא בסוני או שהוא ישן. הוא כועס על הילדים על כל שטות ותמיד שם את עצמו בעדיפות ראשונה.

הוא לא מחזר, לא קונה מתנות (אף פעם לא היה) תמיד כשאני מבקשת שנצא אומר שאין כסף אבל מוציא מאות שקלים על שטויות שקונה באינטרנט. ויש עוד המון דברים שברמת השתיקה יפה להם.

זה לא באמת מקום שקל להיבנות ממנו...
תנסי בכל זאת לחזור להחלטה להתחתן איתוקופצת רגע
מה היה שם? הרי בטח בכל זאת ראית בו משהו?
את חושבת שהיה עדיף לך להמשיך לחכות? נניח שהאיש של מתאים לך ב 50%, והיו אומרים לך שאם תחכי 15 שנה תמצאי איש שמתאים לך ב 70%, זה היה שווה את זה? לוותר על האפשרות להביא ילדים עם האיש שתינשאי לו?

ועוד הערה, לגבי מה שכתבת, שאת יודעת מה זו אהבה, כבר כתבו לך אבל את יודעת שזו פנטזיה, נכון? זאת לא אהבה. זאת התאהבות, וזה ממש לא אותו הדבר... תשחררי את המחשבה הזו, זה לא אמיתי. סתם חלום נחמד שהמוח שלך נוטה לשוב אליו כשקשה לו
איך שיעזור לאשה שרימתה ניצלה ולא מסוגלתסודיתאחרונה
למגע קל שלו?
את מסוגלת לשים את עצמך רגע במקומו?
תנסי לדמיין איך זה מרגיש להיות נשואה לך.

את האמת באלי לבכות...יהודה224
את כותבת עליו דברים מאד טובים, ונראה שיש פוטנציאל רק שהוא ממש לא מנוצל אלא להיפך הוא מבוזבז בטירוף.
אנשים תעריכו מה שיש לכם בידים
בן/בת זוג בריא/ה. אדם טוב
ילדים בריאים ברוך ה'
שלא תדעו צער, אבל הקב"ה בשניות מגבש אתכם תאמינו!!!
ח"ו חולי של בן/בת הזוג, או של אחד הילדים, ופתאום אתם מוצאים את עצמכם מגובשים בטירוף ונלחמים ביחד כדי לשרוד.
אז למה????
תעשו את זה מתוך בחירה שטוב לכם, שהכל בסדר לא לחכות
אם אי אפשר אז אי אפשר!!(ולא תמיד אפשר) אבל מבחינתי כשאני רואה שמתעסקים בדברים הקטנים של החיים זה בזבוז זמן לדעתי. תמיד יש עבודה ואין שום פרטנר מושלם עלי אדמות מתי העניין יובן??????
^^^לצערי אני יודעת, על מה אתה מדברrivki
אבל ככה זה כשיש לאדם בחירה. בעבר בני זוג היו זקוקים זה לזו כדי לשרוד את קשיי החיים. אז היו מתאמצים להתמקד בטוב ולהיות מגובשים.

היום אפשר להסתדר כלכלית וחברתית ואפילו לגדל ילדים לבד, אז לחיות בזוגיות זו בחירה. אז אפשר לבחור גם ב'לא'.

ומה שפעם היה אוויר לנשימה, הפך להיות סוג של תוספת מפנקת לחיים, והציפיות בהתאם.

אי אפשר היום לתחזק זוגיות בלי לבחור בה במודע, בלי להשליך מחשבות 'אולי זה לא זה', 'בעבר פגשתי בחורים טובים יותר' וכו
כ"כ כ"כ נכון!!!*אשתו של בעלי*
אתה באמת לא יכול להביןעובדת אצות
שיהיה בן אדם מוכשר, חכם, מוצלח, חתיך (הוא ממש לא כל אלה, אבל לשם הדיון) ועדיין שלא אוכל לאהוב אותו?
הרי אהבה היא לא רציונלית.

אני לא אוהבת את אמא שלי כי היא מדהימה, מכילה, חכמה ונותנת עצות טובות. יש עוד הרבה כאלה בעולם. אני אוהבת אותה כי ככה. כי היא אמא שלי...
את הילדים שלך את אוהבת?יהודה224
מכבדת?
מעריכה?
הם תמיד גורמים לך לכבד אותם?? או שלא תמיד הם מוכשרים חתיכים וכדו'
בדיוק זהעובדת אצות
שהם לא מושלמים ועדיין אני אוהבת אותם
ולכן אני טוענת שאין קשר בין תכונות לאהבה
יפה מאד.יהודה224
אז מה זה - "מרבה לכעוס, יש לו פיוז קצר ותגובות מהירות ולא מידתיות (נגיד ילד שופך מים הוא פתאום צועק עליו) אני לא רוצה לפרט הרבה מפאת כבודו אבל יש עוד עניינים שחלקם בטיפול" אמור לעניין אותנו??
משמע מדברייך שאת מקשרת בין התכונות והכעסים שלו לבין חוסר האהבה שלך...
אז ענית לעצמך יפה מאוד!rivki
את אימא שלך את אוהבת בגלל כל מה שהיא נתנה לך, את הילדים שלך את אוהבת בגלל כל מה שאת נותנת להם. אין כאן שום דבר לא רציונאלי.

גם עם בן זוג זה יכול לעבוד, במקרה שאין דחיה.
מאוד מסכימה עם מה שכתבו לךנגמרו לי השמות

שאם יש אהבה היא באמת מכסה על הרבה חסרונות,

ואם אין - כל חיסרון הכי "קטן" יכול להיראות לנו כמו פיל...

כמו שכתבת - את אוהבת את אמא שלך כי היא אמא שלך

את אוהבת את הילדים שלך - כי הם הילדים שלך

וכמובן שהשאיפה שתאהבי את בעלך כי הוא בעלך.

זה הזכיר לי משפט ששמעתי פעם מאישה חכמה שאמרה שהאיש/ה הוא המשפחה שכן בוחרים,

ואימצתי לי את הסטיקר הזה.

אם כן בונים את האהבה

[שכמובן עדיף מאוד מאוד שתהיה עוד לפני החתונה, אבל אם יש בך עדיין רצון לבנות אולי זה יכול להיות אפשרי עדיין (ואולי לא) אז אולי שווה לנסות]

ויש אותה -

אז פשוט לא כ"כ משנה (כמובן שמשנה, אבל זה לא על זה יקום ויפול דבר) מהם החסרונות באישי או באשתי, כי אנחנו יכולים להתגבר על הכל יחד ועם עבודה נכונה והשקעה.

ואהבה זה בניין שצריך לבנות, תחלקי בין אהבה לתשוקהיהודה224
אלו שני דברים שונים
אז איך בונים??עובדת אצות
זה מה שאני רוצה רק לא יודעת איך!
זה מצריך אנשי מקצוע שמביניםיהודה224
בטוח בזה תוכל @נגמרו לי השמות לעזור מאד.
אם הצלחת לדייק את עצמך לנקודה הזו, היא ממש תוכל לעזור
את כן יודעתמיואשת******
הלכת למישהי שהיתה לך פריצת דרך אצלה. נבהלת וברחת. את מתרצת את זה בחוסר כסף. אבל עכשיו את אומרת שאת כן מוכנה ללכת למישהו שיעזור לך. בבקשה. תחזרי להיא ותמשיכי את הדרך . לי זה נשמע הודעת ״אוי אוי אוי״ תנו לי פיתרון קסם שגם לא ידרוש ממני עבודה וגם לא יעלה כלום ואיכשהו הוקוס פוקוס תהיה לי זוגיות פרפרים.
אתה כל כך צודק. באמת.מיואשת******
התיאור שלך כנה מאוד ומעמיק..rivki
את סלדת מהמגע שלו מהתחלה או שרק לא אהבת אותו?
דחייה זה משהו שקשה מאוד לתקן, אם בכלל אפשרי.
אם חסרה אהבה ואת ב א מ ת רוצה להשקיע, תתחילי לעשות משהו בשיתוף פעולה עם בעלך. לא משנה, אם זה שיפוץ הבית, בישול ארוחה, לימוד שפה זרה או טיול בחו'ל. פעילות משותפת מגבשת בכל מקרה.

ותתחילי להראות לו סימני כבוד, אפילו באופן מלאכותי. כי 'אחרי המעשים נמשכים הלבבות'.
אחרי שקראתי אותך, אני ממש מרחמת על בעלך. אם הוא אדם טוב סה'כ, למה מגיע לו כזה יחס? הוא באמת מסכן...
תשאלי את דעתו ואח'כ ב א מ ת תעשי את מה שהוא יעץ. תחממי לו ארוחה כשהוא חוזר הביתה, תקני לו מתנות לחגים, תכתבי ברכה ליום הולדת. תשבחי אותו באוזני אנשים אחרים.

אולי פשוט לא לצפות לרגשות ולהתמיד בעשייה (את זה אני כותבת גם בשביל עצמי). כל האנשים השמחים שאני מכירה הם אנשים פעילים מאוד.

ותדעי לך שהמחשבות על העבר הן רעל. מישהו יכול לדעת, מה היה קורה אילולא התחתנת עם בעלך? אולי היית עד היום רווקה זקנה. אולי היית עם מישהו שאת אוהבת, אבל הוא היה אדם דוחה או אלים או להבדיל סובל ממחלת נפש ? אם קראת קצת בפורום, הבנת שלא חסרות בעיות. ועם 'הבחור ההוא' את לא התחתנת, כנראה יש לכך סיבה טובה.

בקיצר, להעיף את המחשבות האלה ( כשהן מגיעות , זה בדיוק הזמן לראות סרט או לשמוע מוסיקה או כל דבר אחר, לא כשבעלך מגיע הביתה).

אם את כבר החלטת להישאר נשואה בכל מקרה, חבל לבזבז את החיים על אומללות.
לא מצליחה להשתיק את מחשבות המה היה אםעובדת אצות
כשאני מדחיקה את זה זה בא לי בחלומות בלילה....
לכל אחד יש כל מיני חלומותrivki
זה לא נורא, אם לא מיחסים להם הרבה חשיבות.
היי מעתיק לך פה משהו שכתבתי בשרשור אחר יכול להיות קשור.רכבת הרים

יש לנו נטיה טבעית לראות את בן הזוג כחלק ממנו.

הכוונה היא שכשהוא לא מוצלח במשהו מסויים אז בעצם אני פחות ''שווה''.

לדעתי זו בעיה שכל אחד מתמודד איתה.

אחרי הכל, אחרי מסע ארוך וחיפוש מתמיד כל אחד מאיתנו מקבל את ההחלטה המשמעותית ביותר בחייו, לבחור עם מי לחיות הלאה לשארית החיים!!

בעינינו ההחלטה הזו מתייגת אותנו ומגדירה את מי שאנחנו. ככל שבן הזוג שלנו

''מוצלח יותר''

''עוצמתי יותר''

''עשיר יותר''

או ''מצחיק וחברותי יותר''

אנחנו מרגישים שאנחנו שווים יותר ומקובלים יותר בחברה.

אבל לא רק כלפי החברה זה ככה, אם מעמיקים יותר מבינים שזה רגש עמוק בהרבה!!

כי כשאני כאדם מרגיש שבן הזוג שלי שווה אז בעצם *אני שווה יותר*, הרי בהחלטה החשובה ביותר הצלחתי יותר מאחרים. בן הזוג שלי כזה חברותי ושנון, או להיפך בת הזוג שלי כזאת יפה, חכמה, מלאת חן וכו' וכו'.

החיסרון של ההסתכלות הזאת הוא שכל חיסרון שאנחנו רואים בשני גורם לנו להעריך את עצמנו פחות, כי הרי אם לא הצלחתי למצוא מישהו שאין לו את החיסרון הזה אז *אני* כאדם לא כ''כ מוצלח, הרי אם הייתי מוצלח יותר הייתי מצליח למצוא מישהו טוב יותר ושווה יותר.

אני ממש לא מתכווין שזה מגיע מתוך מקום של חרטה על ההחלטה!! 

גם אם אנחנו הכי מאמינים בעולם בהחלטה שלנו, גם אם אנחנו מאמינים שבן או בת הזוג שלנו מקסימים טובי לב ומדהימים---- 

בסופו של דבר כל חיסרון בהם גורם לנו להרגיש שווים פחות

כי מי מסמל את השווי שלנו אפי' בעיני עצמנו יותר מבן הזוג שלנו?

בעיני מה שחשוב לזכור זה שלמרות שאנחנו רוצים בן/בת זוג שיש לו את כל המעלות האפשריות מישהו כזה לא בהכרח מתאים לנו, ואולי נכון יותר שהוא בהכרח לא מתאים לנו!!

אני אפרט למה אני מתכווין.

ניקח לדוגמא בחורה עוצמתית ודעתנית שיש לה דעה ברורה על כל דבר והיא יוזמתית ומלאת אנרגיות, ההסתכלות הטבעית אומרת שהיא רוצה בחור חזק לפחות כמוה- דעתן, ידען ואמביציונר.

אבל לפעמים דווקא בחור חזק כזה ממש לא מתאים, לפעמים מה שבעיני העולם יכול להראות כתכונה גברית ומושכת, עלול להביא להתנגשות עצומה!!!

לפעמים מישהו עוצמתי כזה דווקא צריך בן זוג שקט ושקול שיקרקע את ההשיגיות והאנרגיות שלו, ולא מישהו שכל החלטה משותפת נגררת לויכוח סוער!!

אם ניקח דוגמא עמוקה יותר והפוכה-

בחור סוער ואנרגטי ממש לא בהכרח חייב בחורה דעתנית ועוצמתית, לפעמים דווקא עם בחורה עצמאית פחות, הוא יוכל להרגיש שהוא נותן עוד ועוד ולספק את הצורך שלו להעניק!

אפשר להביא לזה עוד אלף דוגמאות אבל השורה התחתונה היא שלא כל תכונה שהיא מוצלחת בעינינו היא תכונה שמתאימה לבן/בת הזוג שלנו, לפעמים בשביל לבנות זוגיות יציבה וטובה אנחנו זקוקים בדיוק להיפך ממה שנראה לנו מוצלח!!!

הדרך להתנתק מהקושי שבחסרונות של בן/בת הזוג היא מתוך ההבנה הזו, ההבנה שזוגיות מוצלחת לא נבנית על ''מוצלחות'', אלא בעיקר על קשר בריא ועמוק!!

וכן, גם אם בן/בת הזוג הוא לא האדם הכי מוצלח בעולם זה כ''כ לא משנה, כי בשבילי ובשביל הזוגיות המשותפת הוא הכי הכי טוב שיש!!!

בהצלחה

וואו זה מקסים!עובדת אצות
תודה!!!
היצר עובד אצלךחיננית 123
שעות נוספות.
מי אמר שאת החלטת להתחתן איתו? הכל ברצון ה'. כולל המעשים שלנו וכולל המחשבות שלנו! הבחירה שלנו היא מאוד מצומצמת. האם לקבל הכל באהבה,או חלילה לא.
ובצד הפרקטי, מאודדד ממליצה להקשיב לסדרת ההרצאות של הרב אהרון לוי על אהבה ולמה בכלל מתחתנים. נשמע לי שאת כן(!) מעריכה אותו על פועלו רק מראה לו הפוך. אולי מנסה למתוח את החבל? ייתכן? מה יקרה אם יקום ויאמר נמאס לי? בטוחה שתתחרטי מאוד. ובכל אופן, יש לך עבודת בירורים גדולה מול עצמך.
משהו קצת אחרפרפר 18

יכול להיות שאם כל בעל היית מרגישה ככה?

יכול להיות שהבעיה שאת חווה איתו תחווי אם כל בעל?

רק כיוון מחשבה

בהחלט עלתה לי בראשעובדת אצות
אין לי תשובה. אין לי בעל אחר. יש לי אותו...
נשמע פשוט ניצול מצידך, סליחה על האמירה החריפהסודית
רצית מישהו שיבנה לך משפחה ובית. זה היחיד שאיתו זה הסתדר. על זה מגיע לו שתזלזלי בו? ***לא פספסת שום הזדמנות בעבר***.
אם היה מישהו שהיה רוצה בך מאד, והיית מתאהבת בו, כבר הייתם נשואים. זה לא קרה.

סתם ממקום של הכרת הטוב, על מה שכן העניק לך, מגיע לו שתתאמצי יותר. גם ביצירת קרבה אינטימית. סורי.
מניח את זה כאןמופאסה
וכן ממליץ באופן אישי על הדובר ד''ר עוז מרטין מירושלים (להתחיל לחסוך או לקחת הלוואה)

ואונגמרו לי השמות

לא פשוט

לא פשוט להרגיש ככה בכלל.

תראי, באמת זה דורש עבודת עומק ולהבין ממש לפרטי פרטים ולהכיר יותר,

אבל כן אנסה לכתוב לך בנקודות קצרות (קצרות שלי כן (: זה יכול להיות קצת ארוך (: ) כמה דברים שעלו לי:

1. כתבת עליו שהוא אדם טוב

שכמו כל בן אדם - גם לו יש חסרונות כמו פיוז קצר (אגב, גם לי יש את החיסרון הזה, בעיקר הכעס שלפעמים אני מהירה לכעוס, יכולה לבוא לשאול את בעלי והילדים מזל שיש לי גם את הצד השני של מהירה לרצות...)

שחלק מהחסרונות אפילו בטיפול (שבאמת שאפו לו על זה וממש לא מובן מאליו!)

שהוא חרוץ מאוד בעבודה

מאמין בטובת הכלל

חכם מאוד

מאוד מאפשר לך

ללמוד

להתפתח

להתקדם בקריירה

מפרגן לך ועינו לא צרה בך גם כשאת "עוקפת" אותו

אז קודם כל תמיד חשוב שוב להאיר בא' את כל הטוב שבבן זוגנו בלב שלנו ובראש שלנו,

כי זה באמת לא מובן מאליו,

וזה באמת הרבה.

הרבה טוב כן יש בו.

2. הפערים ביניכם -

זו נקודה ששוב, כמו שכתבתי לך בתגובה הקודמת למעלה, אם יש אהבה הדברים האלה לגמרי יכולים להחליק בגרון ואם לא זה מאוד קשה.

אבל בגדול לכל זוג באשר הוא יש פערים!

אז אצלכם את מאוד חברותית והוא פחות מעורה בחברה.

אם תהיה אהבה - יהיה אפשר לעבוד על הפערים האלה בצורה נקודתית והכל יסתדר.

3. כתבת שהתחתנתם כשהיית בגיל 35.

זו נקודה חשובה

כי בעצם זמן נכבד מחייך העברת בתור רווקה (זה נישואים ראשונים שלך, נכון?)

רק העובדה הזו לפעמים יכולה להצביע על חלק מהשורש של הדברים.

אולי התרגלת ללבד שלך באיזשהו מקום,

אולי המעבר מרווקות לנישואין לא היה לך קל,

אולי קשה לך עם החופש שאת לפעמים מרגישה שנלקח,

אולי קשה לך להתרגל לעוד אדם לחיות איתו 24/7

אולי בנית תפיסות ודפוסים שמאוד קשה להתאים לחיי נישואין או להסתדר איתם

ואולי עוד הרבה מאוד דברים

אני כן מאמינה שגם התבוננות בפן האישי ולא רק הזוגי יכולה להעלות הרבה דברים שיש באפשרותם לעזור ולהאיר לכאן או לכאן את הדברים.

4. ההרגשה שלך שבעלך הוא "הטעות של חייך"

עצם זה שאת מרגישה ככה זה גם שורש שלכשעצמו לא יכול לאפשר לאהבה להגיע.

אם בראש "החלטת" (ברור שזה לא סתם ואת באמת מרגישה כך) שהוא הטעות של חייך - אז לא משנה מה הוא יעשה ומה את תעשי - הראש יגיד ללב שיגיד לראש - שהוא הטעות של חייך!

ולפעמים האמונה שלנו ב"סיפור" שאנחנו מספרים לעצמנו היא כל כך חזקה עד כדי כך שהיא בגדר "נבואה המגשימה את עצמה" לפעמים!

ז"א, שמאוד יכול להיות שהרגשת שהוא הטעות של חייך,

אבל אולי אולי (ושוב - אולי לא) אם היית פותחת פתח לליבך לבחון את הדברים שוב,

לשים סימן שאלה על המשפט הזה במקום סימם קריאה -

לשאול

הוא הטעות של חיי - ?

האומנם?

אולי אם כן הלב היה פתוח לנסות ולתת לזה צ'אנס זה כן היה יכול לקרות והאהבה כן הייתה יכולה להגיע, לאט אבל בטוח?

אולי בעצם מעצם ה"החלטה" והקביעה הזו זה היה מועד לכישלון מלכתחילה?

אולי בעצם לבעלך מעולם לא היה סיכוי?

והאם יכול להיות שאם תחליטי כן לפתוח את הלב או לפחות לחשוב על הדברים כן יהיה סיכוי?

שווה בחינה לדעתי.

שגם אם בסוף, תגלי שלא - ככה זה ואין מה לעשות לפחות תדעי שניסית...

6. עוד נקודה סופר סופר חשובה לדעתי זה מה שכתבת:

"אני יודעת מה זו אהבה. לפניו (הרבה לפניו) היה בחור שאהבתי מאוד שעד היום כשאני רואה אותו דופק לי הלב. הייתה לי אליו אהבה ותשוקה שמעולם לא חשתי כלפי בעלי."

כאן, בנוסף לכל האמור,

את מוסיפה עוד נדבך קריטי - אולי הלב שלך אצל אחר עדיין?

הוא במחשבות שלך,

הלב שלך עדיין דופק למראהו

את קוראת לו אהבת חייך

אם יש מישהו שתופס לך את הלב ככה איך יכול להיות לך מקום בלב למישהו אחר, שבמקרה הזה הוא בעלך?

קודם צריך "לנקות" את הלב מהבחור ההוא.

הוא לא שלך.

את לא שלו.

אז זהו.

אין אותו.

הוא לא קיים מבחינתך.

אם באמת תשחררי אותו, אבל *בשלמות* אולי גם לנישואין שלך תהיה יותר תקווה להיות יותר ממה שהם.

7. מה שכתבת שאת מזלזלת בו - גם זו נקודה שמאוד משפיעה על חוסר האהבה ולא מאפשרת לה להתפתח.

נסי אולי להתאמץ ולראות מה טוב בו, בתור בנאדם,

מה אחרים רואים בו,

לשאול בעבודה מה חושבים עליו,

לראות אותו במבט "מבחוץ" - לפעמים זה עוזר לנו עוד יותר להעריך את בן זוגנו כאשר אנחנו רואים כמה הוא מוצלח ומוערך מבחוץ...

נסי ממש לעשות עבודה פנימית לחפש נקודות חוזק ואור וטוב בו - ולהגדיל אותן.

8. מעתיקה לסעיף הזה כדי שיהיה לך מסודר כל הנקודות את מה שכתבתי בהודעה אחרת בשרשור הזה לעוד נדבך וחידוד בעניין האהבה:

שאם יש אהבה היא באמת מכסה על הרבה חסרונות,

ואם אין - כל חיסרון הכי "קטן" יכול להיראות לנו כמו פיל...

כמו שכתבת - את אוהבת את אמא שלך כי היא אמא שלך 

את אוהבת את הילדים שלך - כי הם הילדים שלך

וכמובן שהשאיפה שתאהבי את בעלך כי הוא בעלך.

זה הזכיר לי משפט ששמעתי פעם מאישה חכמה שאמרה שהאיש/ה הוא המשפחה שכן בוחרים,

ואימצתי לי את הסטיקר הזה.

אם כן בונים את האהבה

[שכמובן עדיף מאוד מאוד שתהיה עוד לפני החתונה, אבל אם יש בך עדיין רצון לבנות אולי זה יכול להיות אפשרי עדיין (ואולי לא) אז אולי שווה לנסות]

ויש אותה -

אז פשוט לא כ"כ משנה (כמובן שמשנה, אבל זה לא על זה יקום ויפול דבר) מהם החסרונות באישי או באשתי, כי אנחנו יכולים להתגבר על הכל יחד ועם עבודה נכונה והשקעה.

9. אמרת שאין לכם תחביבים

שאתם בקושי יוצאים לדייטים

שאתם לא משקיעים בזוגיות כלום.

לא ישנים יחד.

אין חיי אישות עם משמעות וצתוכן והנאה וחיבור וכיף ועונג.

אין מגע שאת אוהבת.

אין זמן איכות יחד.

אז יקרה שלי,

איך כן תוכל להיות זוגיות אוהבת במצב כזה?

אהבה

וגם תשוקה

הן דבר *אקטיבי*

זה לא משהו פסיבי שפתאום "נוחת" עלינו מהשמים

זה דבר שנבנה!

שמשקיעים בו!

שמפנים לו זמן!

ואנרגיה

וכסף

ומשאבים

ומאמץ

ומקום

ופניות

אם אין כלום

לא זמן זוגי

לא עשייה של דברים יחד

וגם במגע אין כלום ובלי משמעות לא יכול לקרות כאן כלום!

זה לא שאנחנו בעולם קסם שיכול להיות יש מאין.

רק הקב"ה יכול ליצור יש מאין.

אנחנו, בני האדם, יכולים ליצור רק יש מיש!

לקחת יש, אפילו קטן, ולהפוך אותו ליש גדול!

אבל משהו צריך לעשות!

לבנות!

לעבוד!

לא לשבק "בחיבוק ידיים" ולקוות שיקרה נס...

כמו שאת עובדת ולמדת ועבדת קשה

ועכשיו את האישה המצליחה שאת

וכמו שהרית וילדת וסבלת והשקעת בגידול ילדים

ועכשיו את קוצרת את הפירו7ת והסיפוק והאהבה שבאימהות ובהורות,

וכמו הקשר והנתינה שהשקעת בחברות שלך, באמא שלך, במשפחה,

ועכשיו אתם קרובים ויש אהבה -

בדיוק בדיוק אותו דבר גם בזוגיות!!!

זוגיות זה לא איזה "חייזר" שמתנהג שונה משאר הטבע והעולם!

זה בדיוק בדיוק עובד לפי כל דבר בטבע ובעולם הזה!

כל דבר בעולם זקוק לאנרגיה כדי להתקיים!

ממשהו דומם כמו אוטו

דרך צומח כמו צמח

ועד לחי ומופשט

גם האהבה!

חייבת חייבת השקעה

השקייה

יומיומית.

גדולה.

ורק אז - ניתן לראות פירותיה המתוקים!

בהצלחה רבה רבה יקרה,

אם תרצי להתייעץ עוד כאן או בפרטי - בשמחה.

שבת שלום ומבורך ורק בשורות טובות

:לב:

תודה על ההתייחסות המעמיקהעובדת אצות
אני אתייחס רק לחלק האחרון, ברשותך, כי הוא פוגש אותי בנקודות הכי כואבות - אני הרי יודעת שזוגיות דורשת עבודה. וכסף ומשאבים וכל מה שאמרת. אבל פה בדיוק הבעיה - שבתוך חלוקת המשאבים המוגבלת שיש לי - זה הדבר האחרון שמעניין אותי!! עכשיו להשקיע בזוגיות?? הרי יש לי ילדים לגדל וכביסות לקפל וכלים להדיח. והוא, הרי לא עושה כלום. (וכשאני אומרת כלום, זה ליטרלי כלום. לא כמו שכולן אומרות כלום אבל הוא מתקתק את כל הבית) אז מי הראש שלו בזוגיות עכשיו?? לא איתו ולא עם אף אחד אחר

ואני יודעת שפה הבעיה אבל אני לא מצליחה להביא את עצמי לזה. זה כמו איזה מטלה שאני חייבת לבצע.

אני כל הזמן אומרת על עצמי, שכמו שעולם החיצוני (קריירה, עבודה, חיי חברה וכו) הכל הולך לי בקלות, בדיסונאנס מוחלט בבית (זןגיות ותחזוק הבית שמאוד קשה) שום דבר כמעט לא מתפקד...
אז אולי תנסי לא לקרוא לזה, למטרה, "זוגיות"?נגמרו לי השמות

אולי כמו שכתבת, תשתמשי באהבה העצומה שיש לך לילדייך ותאמרי

"זו השקעה בהורות.

בילדים.

כי אבא ואמא שמחים וקרובים זה המתנה הכי גדולה שאני יכולה להעניק להם.

ואם לא נצליח, לפחות אני יודעת שניסיתי,

ואז אולי אוכל לתת להם את המתנה של לנסות הכל במשהו שחשוב לך, לא לוותר, לנסות שוב, ולא לחיות בחיים עצובים כגזירת גורל?"

אולי בצורה הזו זה לא יראה לך כמטלה שצריך לעשות ויותר ידרבן אותך?

- ולגבי תחזוק הבית שמאוד קשה - אולי לעשות מיקור חוץ?

לכמעט הכל בבית?

ולהשקיע את האנריגה בילדים ובמטרה הזו שעכשיו כתבת?

ברשותך אני עוברת לפרטיעובדת אצות
יש פרטים שלא הייתי רוצה לחשוף
היMommy

גם אני קצת באותה בעיה,

רק תוסיפי את זה שבאמת הוא לא עושה כלום, גם לא מפרנס.

תחשבי שבעלך היה משחק במחשב ורואה סדרות במקום ללכת לעבודה, בנוסף לזה שהוא לא עוזר בבית.

זה מפוצץ.

אני ממש ממליצה על הספר "לדעת להיכנע" של לורה דויל.

אמנם עכשיו אני בתקופה קשה 

אבל בלי קשר הספר הזה ממש עזר לי

ואני חייבת לקרוא אותו שוב גם עכשיו.

ממש רואים איתו תוצאות מידיות בשטח!

ולא להיבהל מהשם...

בהצלחה בהכל !

ממש נבהלת מהשם!עובדת אצות
על מה זה??
קודם כללורייל

לא הבנתי 35 התחתנת כי היית לחוצת ילדים וחתונה? אפשר להבין אותך

היה עצוב לי לקרוא את ההודעה, בטח היה משהו שתפס אותך אצלו אם התחתנתם, והסיפור שלכם התחיל יפה את אומרת, זה מצויין, אין את זה לכולם..

לדעתי הדבר הראשון שמפריע למערכת זוגית זה מה שרשמת:

""אני יודעת מה זו אהבה. לפניו (הרבה לפניו) היה בחור שאהבתי מאוד שעד היום כשאני רואה אותו דופק לי הלב. הייתה לי אליו אהבה ותשוקה שמעולם לא חשתי כלפי בעלי."

אבל עובדה בסוף שהוא לא בעלך, לא נלחם מספיק עליך או הפוך אבל העובדות בשטח.

אל תתלי בבחורים שאבדה תקוותם, ההילה שלהם הרבה יותר גדולה ממה שמגיע להם, וממרחק הזמן לפעמים ההילה שלהם רק גוברת. הייתי שם ושחררתי, כאילו ראבק על מה ולמה?

ממה שקראתי נראה לי שפשוט את צריכה לקחת אחריות על עצמך, את לא ילדה, (ובבקשה הכל לא מתוך ביקורת אלא באמת ניסיון לעזור), זה גבר שעמדת איתו מתחת לחופה , אף אחד לא עמד לך עם אקדח לרקה ואז לשמוע אותך שלא הייתה אהבה ושהוא פיזית לא מוצא חן בעינייך, אז אני יכולה להבין את התסכול שלו..

גם המטפל הכי טוב בעולם לא יעזור לך אם לא תקחי אחריות ותשני גישה..

או גירושין או שדי מתחילים לראות את הנקודות הטובות שיש בבעלך וגם בך.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך