היי , יש לי קושי גדול שרק עכשיו אני מבינה שאין מנוס וצריכה לטפל בו כיוון שיוצר לי בעיות בכל שטחי החיים. הערך העצמי שלי שואף לאפס ובנוי על תגובות של הסביבה ככה שכאשר אדם מחמיא לי בצורה ישירה או עקיפה אני מתמלאת שמחה וכן להיפך לדרך השלילה מייד כשמישהו נותן לי איזו שהיא אמירה שהיא לכוון השלילה מרגישה חסרת ערך לחלוטין .
אין לי ביטחון לצאת לעבודה - בתור גננת /סייעת כל פעם אני רועדת לילה לפני שלוקחת על עצמי תפקיד כזה (למרות שכאשר אני ממלאת מקום בבתי ספר אני בסדר עם זה אחרי פעם פעמיים שהתנסיתי כי אין אנשים שצופים עליי כגון סייעות) וכן לא מאמינה בעצמי שמסוגלת לבצע דברים(אפילו כדוגמת הכנת אוכל ) .פשוט לא בטוחה בשום דבר מהכישרונות שלי אף על פי שאני מקבלת מלגה מלאה ללימודי התואר שלי בזכות הפסיכומטרי והבגרויות וכל השנים מורות מדברות איתי שאני עם מנת משכל מעל הממוצע -אני כל הזמן בודקת ביחס לסביבה האם אני באמת חכמה?וכשנותנים לי לזה אישור אין מאושרת ממני.
חייבת בדחיפות לעבוד על זה אני מעוניינת להגיע למצב שאכן אני ישמח וידע לקבל מחמאות אבל לא שאלו יהיו המשענת של הערך העצמי שלי שאזי זה לא ערך עצמי שבא מתוכי ונשען על דבר יצוק ואיתן ולכן יכול לקרוס בכל רגע נתון. אשמח אם יש כאן אדם שמתמצא בזה קצת וידע לומר לי איך אני יכולה לעבוד על זה בצורה מעשית ופרקטית. תודה רבה.