אנשיםם!! דוסים צדיקים ומצטדקים! אולי די עם זה כבר??000000

לא נמאס לכם???

אני מנסה להסתכל עליכם מהצד. ו..סורי, אתם נראים לי חבורת אנשים מטופשים להחריד, קבוצת של חיים בסרט פרימיטיביים ומיושנים. אתם באמת מאמינים בדרך שלכם?

במה שאתם עושים??

אני רואה את חברות שלי מתפללות ודיי!! איך אפשר בכלל? איך אתם מסוגלים לעשות את זה?

ועוד לחשוב שפעם גם אני האמנתי בזה.

אנשים בוגרים, חכמים, משכילים זונחים את השכל והחשיבה שלהם ועושים הכול מקריבים את החיים שלהם רק בגלל שהוא אמר לעשות ככה. כובלים את החיים שלהם לרשימת חוקים מטופשת.

דייייי!!!!!!!

אתם באמת חושבים שאפשר לחיות ככה?שחיים כאלה שווים משהו בכלל?

עניתי לךקרובה
לא. לא נמאס לי. תמיד עד הסוף אשאף לחיים משמעותיים ואמיתים.
אני פרימיטיבית ואני באמת מאמינה בדרך שלי. במה שאני עושה. ובמה שאני אעשה.
למה שאני לא אהיה מסוגלת להתפלל? לרצות טוב? להתקדם? לחיות?
אני בוגרת, חכמה, משכילה, וביחד עם השכל והמחשבה קיבלתי עלי עול מלכות שמיים, והקרבתי את החיים שלי למטרה שהם נבראו. כובלת את החיים שלי למקור שלהם, שהוא גאונות אין סופית.
אני חושבת באמת. ושחיים אחרים אינם חיים.
ואגב הניק שלך היה שלי לשעבר. תתחדשיקרובה
..רחל יהודייה בדם
לחיות בכלא זה להיות כבול על ידי התאוות שלך!
אנשים מסרו את החיים שלהם על "רשימת החוקים המטופשת " הזו..
רק מי שברא את העולם ואת האדם יודע מה יהיה טוב לדבר שהוא ברא, יש בחירה חופשית,
הוא לא מונע מאיתנו להיכנס לאש
אבל כל עוד אדם יחליט להתעלם מהוראות היצרן ולפעול "כמו שהוא רוצה לפעול" הוא לא מממש את הפוטנציאל שגלום בו ובעולם!
רק טוב 🙏...אני בטוחה שכואב לך בפנים.. ושהנפש שלך צועקת...אם את צריכה משהו, אני כאן, הכי מהלב,לא בקטע ציני או מזלזל
מי שברא את האדם ואת העולם גם יכול לדעת בדיוק מהמה זה כיסא?
רע לך אז זה לא אומר כלום זה שבורא עולם נתן את התורה.
ולמה שהאדם ירתה לממש את הפוטנציאל הגלום בו למה שהוא לא ירצה להנות?
...רחל יהודייה בדם
כי כל אדם בסופו של דבר שואף למשמעות...אחרי הכל, יש בו חלק ששואף למשמעות, ואם לא עכשיו אז עוד עשרים שנה החיים שלו כמו שהם יתחילו להציק לו...
ולגבי הרע לא רע לא הבנתי מה הקשר, נכון, הוא יודע מה רע לי, יודע מה רע לי באמת ומה רע לי בעיניים שלי שהן מוגבלות לפי הזמן והנסיבות ולא תמיד יכולות להסתכל רחוק, מעבר!
הרע התכוונתי לומר שיכול להיות שהוא נתן את התורהמה זה כיסא?
בשביל להרע לבנ"א ולא דווקא לטובתם.
וואו כפרהשמינייייייסט

אין מצב פשוט אוקיי? התורה כל כך טובה אחי...פשוט אין סיכוי שהיא רעה. אפילו לא דקה.

אולי מזה נובע כל השאלה- אנשים, זה נשמע כאילו אתם לומדים את התורה הלא נכונה!

אחי זה רק בשכל הקטן שלך התורה נראיתמה זה כיסא?
יפה טובה מתוקה אבל זה רק בשכל שלך בשכל של אלוקים כל הכוונה היא בשביל שתסבול וחכה לעולם הבא ותראה כמה הוא הולך לאמלל את כל הדתיים. אתה בכלל לא מדמיין (כי אתה סופי) עד כמה התורה היא לא טובה.
בדיוק הפוךמשבצת

אחי, זה רק בשכל הקטן שלך התורה נראית  רעה וגורמת לסבל וייסורים, אבל זה רק בשכל שלך. ב'שכל' של אלוקים כל הכוונה היא בשביל שיהיה לך טוב. חכה לעולם הבא ותראה - כמה הוא הולך 'לתגמל' את כל הדתיים בשכר בגן עדן. אתה בכלל לא מדמיין (כי אתה סופי) עד כמה התורה היא לטובתך.

אני גם לא ממש אוהב דוסיות יתר, אבלהיום יהיה שמח

נראה לי שמי שכזה יותר צודק ממי שלא כזה...

כי אם את מאמינה שזה הדבר הכי חשוב אז למה לא להשקיע בזה את כל החיים שלך?

אם אתה חושב שהוא צודקטונה(לא דג)

למה אתה לא אוהב?

זה שאני חושב שהם צודקיםהיום יהיה שמח

לא אומר שאני אוהב את זה... אם אני חושב שמי שאומר שלאכול ממתקים זה בריא הוא צודק לא אומר שאני אוהב את זה...

אולי לא אוהב את עצמך ככהטונה(לא דג)

אבל אין סיבה לא לאהוב את זה...

גם מי שלא אוכל ממתקים אתה לא אוהב אותו או שאתה פשוט רוצה ממתקים?

השאלות האלה.. נובעות ממשהו?שמינייייייסט

דווקא מהמשפט הראשון שלך הכל מובן. "אני מנסה להסתכל עליכם מהצד"... סליחה אבל אני ממש לא מבין את מי שלא מתפלל או לפחות מנסה ורוצה להיות בקשר טוב עם ה'. 

מהצד באמת אי אפשר להבין את זה. ניסית פעם להסתכל על אהבה של הורים לילד גם ברגעים הכי גרועים שלו מהצד? זה גם נראה מטופש. ברוך ה' יש לנו אינטילגנציה רגשית בסיסית שאומרת שככה זה אמור להיות. 

היות שכל מטרת היצר הרע הוא להשכיח לנו את האינטילגנציה הברורה שחייב להיות קשר עם רבונו של עולם, וגייס לטובתו את כל התרבות כך שאין כמעט שום דרך להימלט מזה, ברור שאם תסתכלי מהצד זה יראה מטופש ומגוחך. חייבים להיות בפנים. זר לא יבין זאת. ולא. לא נמאס. זה קשר. לאף אחד לא נמאס מאבא שלו.

ולגבי השווי של החיים האלה? 

סליחה אבל איזה שווי יש לחיים בלי הקשר עם האינסוף? זהו, תוך שבעים שמונים שנה אנחנו עפים מפה ולא ישאר ממנו כלום חוץ מאלבום מאובק ואזכרה עד שישכחו אותנו. אבל עם קשר עם האינסוף- יש חיים כאלה טובים שאי אפשר לתאר. חיים אינסופיים. בלשוננו זה נקרא "יום שכולו שבת".

אני מציע, אם תרצי להבין, לחוות מבפנים קשר עם הרבונו של עולם, להקדיש זמן מסוים כל יום, חמש דקות או יותר, לשיח פתוח, ללא טקסט, עם יוצר נשמתך. שם תשפכי את כל מה שיש לך עליו. הוא תמיד מקשיב, והתפילות תמיד עושות משהו. לא תמיד בדרך שאנחנו מבינים, אבל אם פתוחים מספיק, אפשר לשמוע את התשובה עולה מאיליה מתוך המציאות.

בהצלחה רבה!

אם תרצי אוכל להרחיב בפרטי.

דבר ראשוןמשקפת
זה ממש לא לקבול את החיים שלנו,וחבל שאת רואה במצוות שלנו כדבר מעיק וכובל ,יש לנו זכות ענקית שזכינו להיות יהודים ביחד אם הזכות יש גם הרבה חובות אבל הם באמת תפלות ביחס,
מה לטעמך נחשב פרימיטיבי? אדם שמתפלל?
כי אני לא יודע אם את מכירה את המכון הביולוגי בנס ציונה או את הרופאים המובילים בישראל ועוד מוסדות רבים שנחשבים המובילים בכול מה שקשור למדע
וחלק נכבד מהמדענים שם הם אנשים דתיים שומרי תורה ומצוות שמתפללים כול יום תפילות פרמטביות מאוד אז אני חושב שתצטרכי למצוא משפט אחר אבל פרימיטיבי זה הדבר האחרון שמייצג את הדת היהודית
ההיפךצבע לחיים

החילונים הם כמו עדר עושים מה שכולם עושים מבזבזים את חייהם לריק והכל תחת הסיסמא שהם כאילו חופשיים ואף אחד לא אומר להם מה לעשות

הם כבולים בתוך התאווות של עצמם וכל החיים מחפשים דרכים לממש אותם

והדתיים מבזבזים את ימיהם לריק אחר ובטוחיםמה זה כיסא?
שהם מתקנים את העולם החילונים לפחות נהנים ולא חיים בהזיה. למרות שיש צד שההזחה של הדתיים יותר כיפית.
..רחל יהודייה בדם
לחיות באמת , אפילו אם היא קשה, זה הדבר הכי לא ריק שיכול להיות! זה חיים עם משמעות, חיים של כבוד וערך לכל מעשה ולא של זילות!
מי שטעם מהאמת האמת לא תרפה ממנו, תזכרו את זה! הוא אף פעם לא יהיה שלם עם עצמו בלי זה! אף פעם!
זה בהנחה ויש אמת והיא נמצאת אצל הדתיים.מה זה כיסא?
אבל אם היא לא אז גם הדתיים וגם החילונים חיים בריק שיש בעולם ואי אפשר להשתחרר ממנו.
העולם מוכיח יום יום שיש בורא, שהתורה היא אמתרחל יהודייה בדם
האמת, אני מרחמת עליך, אחרי כל השרשורים של הימים האחרונים אני מרגישה שיש לך איזשהו מנגנון הגנה ש"מגן" עליך מפני חשיפה לאמת, ש"מגן"עליך מפני השפעה אפשרית של הוכחות ודברים עם טעם שמביאים לך...זה באמת עצוב לי
אני מצטער שכואב לך.מה זה כיסא?
אבל אני דווקא שמח שאני לא משתכנע מהוכחות לא אמיתיות ולא מהותיות.
מחילה אבל את נמצאת חזק בתוך היהדות ולכן נראה לך שבכל יום יש הוכחה לבורא אני לא שם ולכן אני לא רואה את זה.
ואל תצטערי זה לא בריא להצטער מכל אדם שפוגשים באינטרנט.
...רחל יהודייה בדם
תגיד,מה נראה לך, שרק אתה אדם חושב?שרק אתה היחיד שנשאר עם ראש על הכתפיים? אני יכולה לומר לך שאני לא אדם שמקבל הכל כמובן מאליו,ממש לא!
וכן, אני מאמינה באמונה שלמה באמת של היהדות!
אתה רואה שולחן?! לא צריך להיות חכם כל כך כדי להבין שלשולחן יש יוצר! אתה רואה נבואות שמתגשמות אלפי שנים אחרי שנכתבו איזה ספק יכול להיות פה שהכל אמת?
אתה לא מגיע לכל הדו שיח הזה מתוך מטרה אמיתית לדעת מה האמת וללכת אחריה ,אתה מגיע משוחד ולכן זה נראה ככה..
מצטער שנעלבת לא התכוונתי.מה זה כיסא?
התכוונתי רק לומר שיכול להיות שבגלל שאת מקובעת בסגנון חשיבה אחד כל דבר שתראי רק יחזק אותו. ולא יגרום לך לחשוב האם את צודקת או לא.
א. זה תירוץ לשולחן. אם את בתור אדם מאמין תראי טלפון במקום שומם ריק מאנשים מה תאמרי? שזה ה' יצר אותו או שתאמרי שמסתמא היו פה אנשים לפני זה והם יצרו אותו. למה את אומרת את זה הרי יכול להיות שה' יצר את הטלפון?
זה מוכיח שיש לחלק בין מה שיש בעולם בצורה גולמית בסיסית לבין מה שיש בעולם והוא יותר מפותח מהחומר הבסיסי. הדבר הבסיסי יכול להיווצר מעצמו מפץ גדול וכדו' אבל הדבר המפותח אני אניח שמישהו עשה אותו בדיוק כמו שאת תניחי ככה, למרות שאת גם מאמינה בבורא.
תחשבי על זה, זה נראה לי פירכה חזקה. אולי אני טועה.
לא נראה לי שהיא נעלבה, היא פשוט העמידה לך מראה...הָיוֹ הָיָה

ואתה - נפלת בפח, וחזרת על אותו דבר, לטעון שכטולם חושבים ככה רק כי זה החשיבה שחונכו אליה, ושהם לא מנסים לחשוב אולי אפשר אחרת, זה בדיוק הבעיה שלך, שאתה בטוח שרק לך יש גלגלים במח שמסתובבים.

אז תגלה שיש עוד אנשים חושבים...

אמרתי יכול להיות לא אמרתי שבוודאימה זה כיסא?
ככה אנשים. זה נראה כאילו אתה רוצה להעלב בכח.
אף אחד לא "רוצה להעלב בכח", יש כאן הסבר פשוט.הָיוֹ הָיָה

לומר ש*אולי* אלפי אנשים, אלפי שנים, לא הפעילו את מוחם, כולל גדולי הפילוסופים כמו הרמב"ם ורס"ג וריה"ל, וגדולי המדענים כמו הרמב"ם ור"ש הנגיד, כולם לא חשבו ורק אתה חושב, זה היבריס עמוק ומחריד, תתעורר חבר,

לא דיברתי פה על אלפי אנשיםמה זה כיסא?
אלא על אחד.
ובאותה מידה אני יכול לומר את זה על מיליארד סינים.
אם היו מביאים פה רמב״ם הייתי מתייחס בכבוד לדבריו ומנסה להבין מה הוא אומר זה פשוט לא קשור זה שיש הרבה ת"ח לא דיברתי על כל המאמינים.
לא הבנתי,הָיוֹ הָיָה

צריך ש"נביא" רמב"ם כדי שנדע שהוא האמין?

בחייאת, תהיה ריאלי.

אל תגיד לי שאתה מאמין כי הרמב״ם גםמה זה כיסא?
האמין התכוונתי לומר שתביא רמב״ם ונתווכח על הדעות שלו. אם אתה מאמין כי הרמב״ם האמין אז אתה לא באמת מאמין. ובכלל לומר שהרמב"ם היה יותר חכם מדרווין זה נכון אבל הוא היה בזמן מוקדם וכל הסביבה שלו היתה טיפשה ולכן הוא לא יכל לעלות בדעתו את הרעיון של האבולוציה. בקיצור הציניות הזאת היא סתם דמגוגיה שחשבתי בהתחלה שיש בה ממש.
חחחח אתה חמוד! דרווין היה איש דת. אתה מוכיח את עצמךפלונפון מירוסלב

לרוב האנשים הכי חכמים בעולם היו רגשי דת חמים ביותר. וגם בתקופה האחרונה רובם היו תאיסטים בצורה כזאת או אחרת.

אני מעדיף את כל גדולי ישראל, ולהבדיל, את כל פיסלוספי הודו (שהמציאו את כל המדע שאתה מדבר עליו), יוון, ערב, ובגדול כולם עד ברוך שפינוזה על פני הצאצאים הממזריים של הפילוסופיה השפינוזאית (אני בספק גדול אם שפינוזה היה כזה כופר כמו שטוענים).

אתה רוצה לטעון שיש היום פילוסוף חילוני שהוא חכם יותר מניוטון או מלייבניץ' שהיו דתיים במובן הקלאסי? או אפילו איינשטיין, שהיה תאיסט מוחלט, גם אם לא דתי? תתעורר!

את מי יש לך? הוקינג, דוקינס וקווין בייקון?!

ממש ממש לא,הָיוֹ הָיָה

אני מאמין כי יש לי סיבות ברורות והוכחות חותכות,

את הרמב"ם הבאתי, כדי שתבין כמה מגוחך אתה כשאתה מעלה בכלל אפשרות כזו, שהוא ודוגמתו, כל אלו היו שבויים בחינוך שהעניקו להם, ולא ידעו לעשות את הצעד הגאוני שאתה עלית עליו ולחשוב מחוץ לקופסא.

טובמה זה כיסא?אחרונה
זה כבר הוצאת שם רע.
בסך הכל טענתי על אחד הניקים פה שאולי זה שכל יום הום רואה בכל דבר שיש בורא לעולם שזה בגלל שהוא שבוי בתפיסה שלו. א. אמרתי אולי. ב.דיברתי רק עליו ולא על אף אחד אחר.
אה אבל עכשיו נזכרתי שמותר לומר לשון הרע על אפיקורוס, אני לא יודע מה עם הוצאת שם רע אבל אולי זה אותו עניין.
אין דתיים! אין חילוניים!שמינייייייסט

יש ה' יתברך וכלשון ר' נחמן -

"ולעבוד ה', איני יודע מי הוא שיוכל לומר שיעבוד את ה' לפי גדולת הבורא יתברך. מי שיודע מעט מגדולתו יתברך איני יודע איך יכול לומר שיעבוד אותו יתברך. ושום מלאך ושרף אינו יכול להתפאר על זאת שיוכל לעבוד אותו יתברך רק העיקר הוא הרצון להיות רצונו חזק ותקיף תמיד להתקרב אליו יתברך. ואף על פי שהכל חפצים ורוצים לעבדו, אף על פי כן אין כל הרצונות שוין. ויש חילוקים רבים ברצון. אפילו באדם אחד בעצמו בכל עת ובכל רגע יש חילוקים גדולים בין הרצונות. והכלל שעיקר הוא הרצון והכיסופין שיהיה כוסף תמיד אליו יתברך. ובתוך כך מתפללין ולומדין ועושין מצוות. (ובאמת לפי גדולתו יתברך כל אלו העבודות אינם כלום רק הכל הוא בדרך "כאילו", כי הכל הוא כמו שחוק בעלמא כנגד גדולתו יתברך. בלשון אשכנז קלאמירשט).

גם חכמות אינם כלום רק תמימות ופשיטות." 

טוב אז אני אמשיך על אותו רצף שאתה הולך בו ואומרמה זה כיסא?
אין דתיים אין חילונים. ולכן אין כלום.
עיין שם. יש רצוןשמינייייייסט

כן! אין כלום! אין כל ההגדרות המטופשות האלה שלא אומרות כלום!

יש אמת. והאמת היא שה' איתך בכל מצב. השאלה היא מה אתה עושה עם זה? כמו שמישהו חכם אמר פעם- אפשר להיות עם ה', אפשר להיות נגד ה', אבל אי אפשר להיות בלעדי ה'.

נכון, הרי הרמב"ם היה גדול המטומטמים וההוזים...הָיוֹ הָיָה

כסיל שכמותו, פראייר של ישות לא קיימת/ישות אכזרית וסדיסטית...

רק אנחנו, בני האור, הולכים בעקבותיו של גאון הדורות, צ'ארלס דארווין, וגאים להמשיך את שושלת קופיפינו המעטירה, לגאון ותפארת,

הידד קופים, הידד! הידד דארווין, הידד!

לא הבנתי מה טענת אני מניחמה זה כיסא?
שמאחורי גיבוביי הציניות יש טענה אמיתית.
יש כאן טענה מאוד אמיתית כן...הָיוֹ הָיָה

אני בטוח שאתה יכול להבין אותה מאחורי כל הציניות. אם לא - זה סימן שאתה כ"כ לא מוכשר, שבכלל אסור לך להביע דעות הרות גורל כמו אלו שאתה מביע בהנד עפעף.

לאלאלאצבע לחיים

מה את חושבת שבמשך הדורות יהודים נרדפו ונרצחו סתם? כי איזה מישו בילף להם שיש אלוהים

יש מסורת של אב לבנו וכל אדם חש את זה שיש אלוהים ואי אפשר להתכחש למציאות...

עם שלם היה בהר סיני אלוהים דיבר אליו שם. זה מעמד וחוויה שאי אפשר לבלף

ויש לנו את חז''ל אשר הנהיגו אותנו בגלות והם היו גאוני עולם והייתה להם רוח הקודש אי אפשר להתכחש לזה

וואלה, אשמח אם תספרי לנו מה גרם לך להבין ש"עבדו עלינו"...הָיוֹ הָיָה

כי אנכי הקטן והדל, עסקתי לא מעט בענייני מדע, ואף מן הפילוסופיה לא משכתי ידי, ורק נתחזקה אמונתי, לא השלכתי מעולם את שכלי ולא הזנחתי את חשיבתי, אלא השתמשתי בם עד קצה קצהם להבין עניינם של דברים, וככל שהוספתי חכמה וידע כך הועמקה אמונתי, השרישה שורש ועשתה פרי,

אז בבקשה ממך, אני מבין את הכאב שלך ואת הקושי, תוכלי לפרוק אותו בשמחה (אוי, כמה אירוני..), אבל  לאט לך עם ההשמצות, אוקיי?

ואגב, כל מילה שלך צועקת קושי רגשי, שהוא הגיוני, ומקובל, ולגיטימי, אבל אל תערבבי את זה עם "שכל", אל תשאלי "אם אתם בכלל מאמינים" ואז תתלונני שזה כובל ופרימיטיבי.

ובכל מקרה, בפורום דתי - הגם שאת יכולה לשאול מה שבא לך, אבל בבקשה, המילים מכובדות, כאן לא כותבים שהתורה היא "רשימת חוקים מטופשת", את יכולה לשאול עליה, את יכולה לומר "מי אמר שהיא לא מטופשת", אבל לבא ולהכריז "מטופשת" (בום, טראח) לא מקובל.

בהצלחה עם הבירור,   

הממ,מגובלת-
עבר עריכה על ידי מגובלת- בתאריך י"ג בתמוז תש"פ 11:11

את חושבת שטוב זה פשוט לא לעשות כלום,

לחיות בלי מטרה בלי תכלית, כלום הפקרות??

את שואלת או מתריסה??המלך 1

זה פורום דתי

כובלים את החיים שלהם לרשימת חוקים מטופשת.!!!!!   רח"ל

נשמע רגשי מאוד....שי שמעון

לא מבין. קנית מכונת כביסה לא תפעלי לפי הוראות היצרן? מה משונה כאן....

הראשונה שקוראת לי פרימיטבית, אולי הבעיה היא בך?אביי

אוקי אשים דבר ראשון תרגעו,אמממ

לא יודעת מה אתכם אני לא מקיימת מצוות סתם.

אני מאמינה שריבונו של עולם קיים.

השאלה שלי היא הדרך לעבוד אותו ולחיות את החיים.

אבל תסתכלו על עצמכם האם אתם מאמינים שהוא קיים?

או שהעולם ברא את עצמו במפץ הגדול והאדם טיפס מאין לבקתה קטנה באורך פלא נוצרו חיים בעולם?

חייבת להיות סיבה לחיים. סיבה לקיום. סיבה לטוב.

התורה מביאה לי טוב, נכון גם אתגרים קשיים אבל אם לא הייתה תורה, דבר שמגביל אותי יכול להיות  שהייתי גנבת ורוצחת ובכלל לא הייתי מרגישה שעשיתי דבר רע כי "מי אמר שאסור?"

הסיבה שכל הגויים לא אנשים רעים ומושחתים היא כי עם ישראל השפיע על העולם.

אז למה יש חילונים אם התורה כל כך טובה?

כי העולם השפיעה גם על עם ישראל.

אפשר להיות דתי לקיים מצוות גם בלי להראות זוועה וגם אם מחשבים וטלפונים דתיים זה לא בהכרח פרמיטיבים

ואנשים מהסוג שלך נראים שטופי תאוות לצד הדוסיפלונפון מירוסלב

אז מה?

את רואה אנשים קוראים לך תאוותנית רודפת זימה כל היום? רוגע, קצת רוגע.

אפשר רק לקבל הבנה של ההשקפה שלך?חושבת בקופסא

אתה אתאיסט שונא דתיים או ניהליסט מוחלט?

לפי זה אפשר יהיה לקבוע מה היחס לתגובה שלך.

אתה פשוט עוטף אותה בכל כך הרבה עלבונות שטחיים וכעס ותסכול, שלא נשארה הרבה מחשבה מסודרת מאחורי הדברים.

ניהליזם למי שלא יודע, זו אמונה ששום דבר לא משנה בכלל, זו עמדה שאנשים מגיעים אליה בדרך כלל מייאוש מחולט מהחיים, לא ממחשבה מסודרת.

היא מניעה אנשים להתאבד, לרצוח ולעולל זוועות אחרות כי הם הגיעו לשפל שבו הם מרגישים שאין שום משמעות לשום דבר ואין טעם בכלום, אפילו לא בחיים.

אז האם אתה ניהליסט? או שאתה מצוא ערך בדברים מסוימים? בדרך כלל בבסיס לרוב האנשים יש הערכה לדברים שכולם מסכימים עליהם, כמו ערך החיים, או הרעיון שלא צריך לגרום סבל לחפים מפשע.

אם יש לך חמלה ומשמעות מסוימת בחיים, אפשר להמשיך לדון, אבל ניהליזם דורש טיפול פסיכולוגי למניעת מקרה התאבדות או חס וחלילה גרוע מזה, אז מה העמדה שלך כאן?

בדיוק לא הבנתי אתה בא כדי לנסות לשכנע אותנו?אמממ

פתחת את השירשור הזה כדי לנסות להוכיח שאלוקים לא קיים? 

כי לא נראה שאתה במגמה לנסות להשתנות...

הגבת בטעות אלייחושבת בקופסא

צריך ללחוץ על כפתור תגובה של התגובה שאת רוצה להגיב לה, ולא התגובה האחרונה בשרשור.

...דוסית שפיצית

כשקראתי את זה הרגשתי שזה ממש מפריע לך ואת מנסה להבין אז אני יסביר לך מה שאני חושבת ומקווה שזה יעזור

השאלה שלי היא: לא נמאס לך?

לחיות חיים ללא משמעות, לקום בשביל כלום

כל היום לעשות "מה שבראש" ולא לתת דין וחשבון לאף אחד

הדרך שאני הולכת בה היא דרך חיים!!

אני מאמינה שללכת בדרך הזאת זה לחיות בצורה השלמה ביותר שאפשר וצריך

אם יש לך שאלות על מצוות מסויימות אשמח לשמוע אותם ולנסות לעזור לך (וגם לי )

איך נדפקת!!! 000000 יאפססכהנא צדק!!!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך