זה אפילו לא הגיונישמואל_(הי)

הי, אני לרוב לא כותב בפורומים, אני מידי פעם מגיב, אבל לעלות משהו שלי כמעט ולא, אבל יש משהו שאני פשוט צריך לשתף ולא יודע איפה.

אני די נתקלתי בבעיה, בחיים שלי יש לי טפיסת עולם מסויימת שאחת ההשלכות שלה היא שאני "בוחר את הקרבות שלי", זאת אומרת, נניח היה לי קשה עם שבת, אז לא ממש שמרתי, ולאט לאט כשהרגשתי מוכן התחלתי לשמור ממקום אמיתי, לא כי אמרו לי, אלא כי זה נובע בפנים.
עכשיו אני לא שומר נגיעה (כן יש לי גבולות אדומים), ובעקבות שהייתי בקשר עם בחורה והיא פקחה את עיני וגרמה לי הבין שאני כבר מסוגל להתחיל את המלחמה הזאת, אז התחלתי, (אני כבר לא בקשר איתה לא הנושא), אבל מה הקטע, זה לא פעם ראשונה שאני מתחיל, ומרגע שאני שומר נגיעה אני כאילו אדם אחר, אבל בקטע רע, רע מאוד.... אני פחות עם שלווה פנימית כזאת, פחות עם שליטה עצמית, פחות עם מבט מרוכז ומבין, פחות מחובר לעצמי ולתחושות שלי, כאילו אני ממש ממש מתחרפן בפנים.
אפילו אם אני לא אפגוש בחורה, הידיעה שאני שומר נגיעה, שזאת המלחמה שלי, זה כבר מפעיל את המנוע.
שיהיה ברור, אני לא פוחד משמירת נגיעה, אני לא באמת צריך יותר מידי, גם כשלא שמרתי לא ממש הייתי אדם של מגע, אבל עם אלה שאני מרגוש בטוח אני פתוח בנושא, וזה מאוד חלק ממני.

ואז החלטתי שאולי אני סתם הזוי, ואני חוזר לא לשמור... והופ, לאט לאט הכל נירגע, אני באמת לא יודע למה זה, וזה ממש ממש הורג אותי.
כי נניח עם כשרות, לא היה קשה
שבת, גם לא
אפילו לעשן, קצת חסר אבל זריז שלטתי על הנושא ולא רציתי יותר.
ויש לי רשימה ארוכה, אפילו על דברים קטנים שלאט לאט הכנסתי לחיים, נטילת ידיים לפני לחם ובבוקר, או לדבר פחות ולחשוב על כל מילה... (מצחיק שעכשיו אני כותב מהמוטן)

אז שיתפתי, לא יודע למה, תגיבו מה שבא לכם... ולא יודע, זה לא באמת מועיל אף פעם אבל מה זה משנה חחח

אהלן..אהבת ישראל!!
ניסית לחשוב אולי..
למה בתחום הזה ספציפית זה ממש הופך אותך לדרוך ובתחומים אחרים הכל רגיל?
האמת שכן והרבהשמואל_(הי)

אני חשבתי על זה לא מעט, וכניראה ההבנה שלי, בגלל שהמגע אצלי הוא בא ממקום אמיתי, אז זה נועל אותי וזה מנוגד למה שבאמת יוצא ממני.
כי נניח אני פוגש ידידות, אני לא מחבק, אם זה לא בא ממקום שצריך חיבוק אני פשוט לא, ברמה שכשהייתי עם בחורה בעירום לגמרי, ומבחירה מלאה, והיא רצתה יותר, ואני בלי למצמץ הרגתי טבעי והכי אמיתי היה לסרב, לא אגיד שלא רציתי, רציתי, אבל טבעי אמיתי ונכון היה לסרב.
ומנגד בזה, השמירה מרגישה לי טעות, כאילו היא כולאת אותי, זה לא להגיד לא לעצמי, זה לא כמו שנניח אני מדבר פחות בקול, זה להגיד לי לשתוק. 
זה מה שיצא לי מהתחושות...

צ'מע רגע,הָיוֹ הָיָה

אני חושב שדיון כזה צריך להיות לכל הפחות בצעירים מעל עשרים, ממש לא כאן. אוקיי? שם גם יהיו לך תגובות יותר יעילות, אז בא אחי פתח את זה שם, ואני מתייג  @@נגרינסקי, שיזיז את זה מכאן (נגרינסקי, אל תזיז לפני שהוא יוכל להעתיק את דבריו, שלא יצטרך לכתוב שוב מחדש)

אכן יש בזה משהו..אהבת ישראל!!
או בפורום סגור כלשהו?
סבבה, לא רגיל לפרסם דברים, אני אעביר לשם, אין לי בעיה שיסגרושמואל_(הי)

..הָיוֹ הָיָהאחרונה

@נגרינסקי, למה אתה לא מעביר את זה? זה לא מתאים לפורום...

ממ הגבת אלי?אהבת ישראל!!
אז אל מי?הר ומדבר
מה את עושה פה
אהההאהבת ישראל!!
אני?

כותבת

אחרי בערך שנתיים החלטתי לחזור. אז חזרתי..
אבל בתדירות נמוכה יותר😁
ובין השאר באה גם לכאן..
דבר ראשון אשריך. אתה חייב לדעת שאתה נפלא ממששמינייייייסט

וכל צעד והתקדמות שלך בדרך לקדושה מפעילה כל כך הרבה מנגנונים ועושה כל כך הרבה נחת רוח מלמעלה שאי אפשר לתאר ממש (אני לא מבלף, או סתם הכל מבוסס על מקורות אמיתיים מאוד)

אני מניח שאתה כבר יודע את זה אבל כל בן אדם שמתחיל איזו עבודה ישר קופצים עליו מקטרגים ויצר הרע שמוכנים לעשות הכל, רק בשביל שלבור את הבנאדם ולהביא אותו לייאוש טוטאלי בסופו של דבר. זה שאתה לא מתייאש לגמרי ורק לוקח צעד אחורה זה כבר נצחון יפה מאוד. ברור שבנושא הזה יהיה יותר קשה. כמה צדיקים כתבו שכל הסיבה שבאנו לעולם היא רק כדי להתמודד עם תאוות ניאוף. לנצח אותה. אבל, בשביל לעמוד מול פיתוי כל כך חזק וכל כך קוסם, חייבים תחליף אמיתי שייתן משמעות נצחית לחיים. משהו שכשיהיה לך אותו, מרוב התענוג שתקבל משם, לא תרצה לחשוב אפילו על משהו אחר. אני רחוק משם, אבל אני בדרך, בחיפוש אחרי זה. רק הדרך כבר מנקה אותי מאוד. לאט לאט.

הדרך הזאת בעיקרון אומרת לגבי כל אחד משהו שונה אבל יש כמה דברים-

אני לא יכול לכתוב הכל בתגובה אחת אבל אכתוב כמה כללים ששייכים לכל אחד

לקבוע זמן ביום לשיחת נפש עם הבורא בשפה שלך! מאוד חשוב. לספר לא כמה שאפשר. כל המוסיף הרי זה משובח. לבקש ממנו שיעזור לך להתקרב אליו באמת. להודות לו. להרגיש אותו.

להיות בשמחה. לא להיכנע לשום עצבות ומרה שחורה. לשמח את עצמך כך שגם כשתהיה עצוב- מיד תהיה שמח.

עוד משהו שנראה לי שייך אליך ספציפית-

קריאה יומיות בספר ליקוטי מוהר"ן מאמר כ"ה שמדבר (לפחות איך שהבנתי) על המצב שלך. לכתוב במחברת את כל השאלות שעולות לך משם. לדבר על זה עם ה'. אם אפשר לצרף לזה גם את התפילה על המאמר- ליקוטי תפילות תפילה כה- יוסיף מאוד. 

קצת קשוח, מקווה שתצליח. וגם אם לא בדרך הזאת, מקווה שתמצא את הדרך שמתאימה לך ביותר.

בהצלחה רבה!!! ה' איתך! ה' אוהב אותך!

מצרף קישורים לליקוטי מוהר"ן ולליקוטי תפילות- ליקוטי מוהר״ן כה

ליקוטי תפילות- ליקוטי תפילות א תפילה כה

הי אחי, תודה דבר ראשון ודבר שנישמואל_(הי)

תאמת, אני מגיע בגישה אחרת לחיים, אני לא צריך "לדבר שיחת נפש פעם ביום", כי זה חלק מהיום, אני כל הזמן בשיחות איתו, שיוויתי לה' לנגדי תמיד, זה האמת די פשוט כשמישהו ברור לך שהוא קיים, כמו חבר שגר איתך.

ולגבי למידה מספרים, אני מעוד מעריך את זה ומשתדל לשאוב משם כוחות, אבל יש בזה שתי בעיות.
1. ממש קשה לי לקרוא, לא אתחיל לפרט למה... פשוט פיזית קשה לי לקרוא.
2. הם עוזרים לפעמים, אבל לטווח קצר, ואולי הם עונים על השאלות, אבל לא פותרים אותם. ומעבר לכך שגם לרוב הם נוגדים חלק מתפיסת העולם שלי וזה מבלבל, אבל אעיין בכל זאת.
3. וגבי הקיטרוג והקושי, תיראה, אני לא מאמין שיש קבוצת מלאכים שכל דבר שהבן אדם עושה הם קופצים: "הי!! תעצרו אותו" לדעתי זה מאוד שיטחי אם תחשוב על זה, וכל הרעיון שאומרים את זה כי יש בעומק משהו מעבר, וככה אני רואה את העולם, כשלל כוחות שברא ה', וכאשר מנסים לשנות משהו אז יש כוחות שנכנסים אחד בשני, רצונות, משתנים, כוחות של הנפש, משהו עמוק יותר שקשה להסביר במילים פשוטות, אז אני לא חושב שמישהו אחר מפריע לי חוץ מעצמי.
מה שמסובך, זה למה למשל החלטתי שבחיים אני לא אשכב עם בחורה לפני חתונה ועמדתי בזה, או למשל שאני לא אפרוק כמו שאר הבנים ואני עומד בזה, ומנגד, שמירת נגיעה, הדבר הפעוט, מחרפן את הנשמה שלי ואותי, זה אומר שמשהו לא שלם בתוכי

...רחל יהודייה בדם
יסגרו לך את השרשור עוד מעט..
מפאת זה שיש פה ילדים קטנים בפורום ומפאת זה שזה פורום מעורב..
ובלי קשר,מאחלת לך המון הצלחה בזה ובכלל..
אני מבינה מאיך שענית לאחרים פהחושבת בקופסא

שאתה לא כל כך מתחבר לחסידות ואורות רוחניים וכל הדברים האלה.

זה ממש לגיטימי, וגם אני ככה.

לכל אחד יש דרך שמתאימה לו ואם התבודדות ביער ודברים כאלה לא עושים לך את זה, זה מי שאתה ואתה להכיר שיש עוד המון דרכים אחרות בעבודת ה'.

אני מצאתי לפני איזה שנתיים סרטון ממש טוב של משהי, היא מדברת מהצד של הבנות, אבל אני חושבת שזה יכול להתאים לך, ולעוד אנשים שמקור הלכתי לא ממש יושב להם בראש ומשכנע מכל הכיוונים.

היא מסבירה מבחינת ההיגיון בהתנהגות של שמירת נגיעה בלי מקורות כבדים והרבה ספרים, תנסה לראות את זה, זה רק 8 דקות.

ובאופן כללי, כדאי מאוד לחפש את הסגנון שמתאים לך, יש כל כך הרבה סגנונות, וזה ממש חבל שאומרים לאנשים עם קשיים ישר רק חסידות, ולהרבה אנשים זה לא מתאים, והם צריכים אפשרויות אחרות.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך