בעקבות קריאת כמה שרשורים פה בזמן האחרון, התעוררו אצלי כמה שאלות/ תובנות,
שלא ממש הרגשתי בנוח לשאול/ לכתוב בשרשורים האלה כדי לא לנצל''ש או להרוס.
אבל הייתי שמח לפתוח פה דיון קטן בנושא האהבה, שיעזור לנו (ולי) להתחדד.
ב"ה, אשרינו שהמושג 'אהבה' אצלנו הרבה יותר מרומם לאין ערוך מאצל אומות העולם, אבל עדיין בכל זאת יש לנו בתוכנו דעות שונות שאני חושב שכולנו נשמח לדבר עליהם ולברר אותם בשיח ענייני ומכבד.
אני שואל שאלות כדי לכוון, לא מחוייבים לענות עליהם.. תרגישו בנוח. ברור לי שהשאלות פה לא כולן יהיו הכי נוחות לכל אחד.
א'. מהו לדעתכם קשר נישואין? מהי מטרתו? מה הוא אמור לתת ולמי, מה הרעיון שלו.. (אולי תשובות פרקטיות יותר עדיף.. ופחות אמירות כלליות. אפשר כמובן להתייחס לנושאים שונים כמו חינוך ילדים ושלום בית וכדו')
ב'. מהי אהבה- האם זה דבר שאו שיש אותו או שאין, או בעצם משהו שעובדים עליו? ובהקשר הזה- איפה עובר הגבול בין ה'יש מאין' של האהבה הטבעית לבין העבודה עליה? מה מגדיר בעצם לדעתכם את הגבול בין האהבה המולדת (שאני מגיע למשל לדייט ולא נמשך אליה, או כן נמשך וכדו') לבין האהבה הבאה בעקבות עבודה?
ג'. על מה אני צריך לשים יותר דגש- על הנוחות שלי בקשר, או על הטוב שאני יכול לתת לצד השני ולראות בו?
ד'. לפי מה אנחנו מגדירים את הקווים האדומים שלנו? כשאנחנו נתקלים בהם במדוייט/ת- מה הם גורמים לנו להרגיש? או לחשוב?
ולמה בכלל הם מפריעים לקשר? האם אתם חושבים שיש הגדרות שהגדרתם שהם לא נכונות, או לא אידיאליות עבורכם, אבל בכל זאת כרגע נוח לכם עם ההגדרה?
ה'. מהו הקו שמנחה אותי לדעתי לכל אורך הדרך בתהליך לקראת בניית המשפחה שלי? (במשפט אחד)
כמובן, לא חייבים לענות על כל השאלות, או לענות בכלל.
אני אשמח לפתוח את הנושא לדיון. גם לעצמי, אבל כמובן בשביל כולנו. המטרה היא לא לשפוט אלא לעזור לנו להתכוונן יותר ולבחון בינינו לבין עצמנו/ בדיון הקבוצתי כאן..
תודה מראש