"תעשו חיים" אמר או לא אמר?אוהב א"י והעם 1
אמר, האיש דיבילאריך וייס
איך אתה אומר את זה ואתה היית בעד זה.מבקש אמונה

הרי אתה התלוננת פה בפורום שאנשים ימותו מבדידות במקום מהקורונה.

אני עדיין סובר ככה, האיש אכן דיבילאריך וייס
מדבר בלי לחשוב, באמת. למה הוא מנהל את המשבר? לו או לברסי יש איזשהו הכשרה ברפואה? לא.

לא היה צריך סגר כולל, זו הייתה טעות. זה פירק לנו את הכלכלה לחלוטין.
צריך הסברה טובה ומניעה של מוקדי התפרצות.

מה זה מוקדי התפרצות? איפה אין הידבקויות?מבקש אמונה

הרי בתוך משפחות היו לא מעט הידבקויות

ואתה טענת שסבא וסבתא יכולים למות מבדידות (וגם אדם בודד משתגע בלי בר או מסעדה.)

בקיצור, מה לדעתך היה צריך לפתוח מתוקף הטענה שלך בלי לצאת דביל?

לפתוח הכל,תוך כדי הקפדה על על כלליםאריך וייס
לא לחגוג,ממש לא! ( זה להיות דיביל) לפתוח הכל אבל תוך כדי הקפדה מאוד חזקה על הגיינה ומיסכות. לא בשןטרים ופקחים אלא בהסברה טובה.

האיש דיביל, כי : ברור לכולנו שהייתה טעות לעשות את הסגר מאה מטר מהבית. זה לא יקרה שוב, לכן הנה הוכחה שהוא בדיבעד מודה בטעותו .
נו לזה הוא התכוון - להנות תוך כדי הקפדה על הכללים.מבקש אמונה

נכון ההסברה לא הייתה מספיקה, אבל עדיין. 

לגבי הסגר,

איך ברור לך שזאת הייתה טעות?  כי היו יחסית מעט חולים? אולי זה בזכות הסגר...?

באמת אני שואל..

שמע זה קל לדבר, אבל כמנהיג כשאתה שומע מגפה עולמית והכל על אחריות שלך

הדחף הראשון זה להיזהר עד הקצה האחרון.  איך אומרים: "better safe then sorry"

אתה ואני סך הכל אנשים פשוטים מהצד, אני לא בטוח שלא היינו עושים אותו דבר.

כן,אבל לא במחיר של כלכלה מתהאריך וייס
אפשר בשביל להיזאר מתואנות דרכים להישאר רק בבית, השאלה היא מה המחיר.
מצד שני יש לך תחזית של מאות ואלפי מתים ומונשמים..מבקש אמונה

ברור לכולנו? לי זה לא ברור, ולא לרוב אזרחי מדינת ישראלמרדכי

^^ נכון. הרוב לא חושבים שזה היה מיותרמבקש אמונה

לא יודע, לא עשיתי סקר מעולםאריך וייס
אבל גם אם יעשו מי אמר שהרוב צודק?
מי אמר שהרוב חכם?

הוויכוח הזה מיותר אגב, כי אין לאף אחד עוד הוכחות לא לצד שלי ולא שלכם.
בגלל שאין הוכחות אין לך מה לקבוע שהוא טועה ודבילמבקש אמונה

ואל תביא את הרוב לטובתך ואח"כ כשזה נגדך תגיד שזה לא משנה חחח

יש לי הוכחות לזה שזה הורס את הכלכלהאריך וייס
אין לי הוכחות שזה מציל אנשים, והתועלת עולה על הנזק.
לעומת מדינות אחרות היו פחות מתים בהרבה.מבקש אמונה

ואצל כל אדם נורמלי פיקוח נפש תמיד יותר חשוב מכסף.. 

אתה רוצה להגיד שבתור מנהיג היית דואג לכלכלה יותר מחיי אדם?

ביי הלכתי, דנו בזה מספיק אזאריך וייס
אמרת 'ברור לכולנו' אז רק שאלתי מזה כולנומרדכי
....אריך וייס
כן, אם ביבי הגדול והנורא שמעולם לא אמר שהוא טעה, אומר שהוא טעה. זה סימן אחד, שלאנשים נמאס מהדרך שבה דברים טופלו וביב מבין זאת. מכיוון שאין לו כבר מה להפסיד הוא מתרפס.

הנה,אני לא היחיד שנמאס לו מהדרך שבה מטפלים הקורנה( אל תהיה קטנוני לגבי מה שאמרתי, אל תרד לקטנות) והוכחה שביב, בניגוד להרגלו מתרפס.
אתה מזכיר לי את הכתבה שפורסמה אתמול בידיעות אחרונותמרדכי
בס"ד

שתי בנות מצווה שמאשימות את נתניהו בכך שלא חגגו להן עדיין בת מצווה גדולה כפי שהן רוצות. אחת מהן אף אמרה שאם נתניהו לא היה נותן לאנשים להסתובב בקניונים ובמסעודת, אז היא הייתה יכולה לחגוג (עם המשפחה המורחבת, החברות, ואירוע גדול כפי שהיא רצתה)

בקיצור לא משנה מה נתניהו יעשה הוא תמיד יהיה אשם. זאת גם דרך חיים שהפכה בשנים האחרונות לגיטימית אבל היא לא בהכרח נכונה.
אני כשלעצמי שמח שאולי נראה את סופואריך וייסאחרונה
אבל הפחד שלי הוא שיבוא אחר גרוע יותר...
"תעשו חיים" אמר או לא אמר?מיכאלצ

"תעשו חיים, אבל אנחנו גם עוקבים אחרי ההתפתחויות, ובהתאם להתפתחות התחלואה, אנחנו נערך בהתאם". - למי שלא רוצה לצפות.

אז כן, אמר, אבל בהקשר שהופך את המשמעות לגמרי...

אמר. נו מה הבעיה?מבקש אמונה

אחי יש לך אובססיה לביבי.

נכון. אני מתעב את ההתנהגות שלו ושל משפחתו ואני לא היחידי.אוהב א"י והעם 1

אגב שמעתי פעם בשעור תורה רב שמתעב את המושג לעשות חיים ומאז הביטוי הזה מעורר בי סלידה.

אתה ניזון מהתקשורת, ואתה שונא בלי להיות ענייני.מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ט"ז בתמוז תש"פ 17:11

זה כמו להגיד "תהנו".

בכל אופן, אם אתה מתעקש לתעב אז תתמוך במפלגות חרדיות.

רק הם לא יגידו את זה כנראה

אתה יודע שרבנים אמרו דברים הרבה יותר חמורים נגד אלה שאתה תומך בהם, וגם נגד לגור בחו"ל.

למה אתה לא מתעב אותם ואת עצמך?

הוא גם אמר שזה יהיה כמו אקורדיוןמרדכי

בס"ד

כשאפשר פותחים, שאי אפשר סוגרים.

נתניהו גם אמר שזה תלוי בנו, האזרחים, אז אומנם הממשלה לא חפה מטעויות אבל גם אנחנו האזרחים לא באמת הקפדנו על כל הדברים (וברור לי שיש כאלה שמקפידים על הכל, ובכל זאת אני מתייחס אלינו כציבור)

הכל שאלה של מנהיגות!!!!אוהב א"י והעם 1

אם היו עושים סגר כללי ופותחים את הכיס במיידית בלי טריקים ובלי תנאים כמו שעשו כאן למשל

אז הכל היה שונה.

לא רקמרדכי
בס"ד

היה סגר ובאמת בזכותו מדינת ישראל הייתה מהראשונות לצאת ממנו לאחר שהגענו למצב של בודדי נידבקים בכל יום. אבל כאשר מתקיימת לדוגמה נשף סיום לימודים ברעננה, בניגוד להנחיות, אז פתאום צצים לך 54 חולים חדשים. וכאשר אנשים רוקדים בברים צמוד אחד לשני, או נוסעים בתח"צ ללא מסיכה או עורכים התכנסויות גדולות - התוצאה היא עלייה חזרה בתחלואה. כך שזה לא רק כסף, זה גם עניין של משמעת.

אגב, אם מדינות העולם לא ילמדו מישראל, זה גם יקרה אצלם. ישראל הראשונה שחטפה כי היא כאמור גם הראשונה ששחררה.
אם הממשלה היתה שופכת כסף מהתחלה....אוהב א"י והעם 1

...הציבור וכל קבוצות הלחץ לא היו לוחצים . מדיניות אקורדיון נובעת מקמצנות שלטונית. מתי תבינו ששלטון הליכוד המניפולטיבי הוא סכנה קיומית למדינת ישראל.

אני אשאל את זה בצורה אחרת שאולי תביןמרדכי
בס"ד

איך הממשלה יכולה לפתור בעזרת כסף את העובדה שאנשים לא יתחבקו ברחוב?

אתן לך דוגמה, התסתובבתי בעיר מסויימת בערב חג השבועות (אחרי הגל הראשון, ממש לפני שהחלה התפרצות נוספת) ולא ראית זכר להנחיות של הקורונה. תושבי העיר היו שאננים מאוד אחרי שבכל הגל לא היה להם בכלל נדבקים והם הרשו לעצמם לעשות מה שהם רוצים.

היום יש בעיר הזאת כבר כמה עשרות חולים. כשביקרתי בה לפני כשבועיים כבר ראית שהתושבים הפנימו והם מקפידים הרבה יותר, אבל זה כבר היה מאוחר מידי.

עכשיו בבקשה תסביר לי איך כסף ממשלתי היה יכול למנוע את זה?
אני מדבר מנסיון אישי. כסף מידי מהממשלהאוהב א י והעם 1
...מביא בטחון . ויוצר אימון של אזרחים.
מה לעשות שרוב התקציב הולך לפנסיונרים התקציביים, זה דופק כמו שעון.
ולכן קשה לתת בצורה נדיבה למי שצריך כרגע להיות בהסגר, חלט או סתם ניזוק קורונה.
אצלנו חלקו לכל מי שמקבל קצבה במידית 750 דולר ישירות לחשבון. לאחר מכן עם מילוי טפסים און ליין עוד 5000 דולר.
יש אנשים שמקבלים כל שבועיים 1500 דולר דרך המעסיק שהוציא אותם לחלט.
סלח לימרדכי
בס"ד

ברגע שכל דבר בישראל מחולק לימין/שמאל וכן ביבי/לא ביבי - לעולם לא יהיה אימון מלא בממשלה.

הדוגמא הכי טובה לכך שכיום יש לא מעט פרשנים שכותבים שבגל הראשון הממשלה פעלה כראוי, אך נכשלה בגל השני. אממה, בגל הראשון אותם הפרשנים בדיוק טענו שהממשלה לא מתנהלת כראוי.

זה בנוגע לאימון. בנוגע לכסף אני שוב חוזר ואומר, לא כל דבר סובב סביב כסף. כסף לא זה מה שהיה מונע מאנשים להתחבק, לצאת לברים או להפר את ההנחיות. ואולי אפילו הפוך, תראה את כל העשירים והסלבים שדווקא בגלל הכסף שלהם הרשו לעצמם להרים אירועים ענקיים ולצפצף על כולם.
רוב התקציב פנסיה תקציבית? בדקת את זה?אדם כל שהוא

זה יותר באיזור ה5%.

לא בדיוק. אני מתכוון מתוך תקציב המשכורות.אוהב א י והעם 1
גם מתוך תקציב המשכורות זה לא רוב.אדם כל שהוא

וחוץ מזה, הרבה מהפנסיה התקציבית היא לאנשים במצב כלכלי לא גבוה, שאין להם גם כ"כ אפשרות עכשיו לחזור לעבוד.

לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך