אז... מה עושים בצום י''ז בתמוז?הכל עוד אפשרי
גם מבחינה רוחנית... וגם מבחינה גופנית וגשמית....
קוראים על ביהמק*שירה*

......שקד מהצפון

יושנים, יושנים, יושנים .... 

ועוד הפעם יושנים ישןישןישןישן

ממש ממש לא!אנא עבדא דקב"ה

כנראה חא הבנת את העניין של צום...

בסדר,חדמ"ש
יש כאלה שנח להם להעביר את הזמן בשינה. זה אולי לא הפואנטה של הצום, אבל זה בסדר..
זה לא כ"כ בסדר - לצום כי הצום קשה זה דבר אחד...אנא עבדא דקב"ה

אבל לישון כל היום? מה העניין? אז אל תצומו וזהו - כל העניין של הצום זה לבכות ולהתחנן אל ה'...

מי שזה בשבילו צום מוזמן לישון ביום כיפור במקום ללכת לבית הכנסת, בסוכות לאכול בבית ובפסח לאכול חמץ...

לא צריך להקצין,חדמ"ש
ובא תשווה את צום יום כיפור לצום יז בתמוז..

תשמע, לא לכולם זה קל להבין על מה אנחנו צמים. כן, אנחנו חיים כבר 2000 שנה בלי המקום הטהור והקדוש הזה, וזה קצת קשה להתחבר עד צער עמוק למשהו שאף פעם לא חווינו, לא אבותינו, ולא אבות אבותינו וכו'..
ואם יש כאלה שלא מדבר אליהם לשבת ולהצטער, אז שישנו, זה עדיף מאשר שייראו סרטים, או יצאו לבלות, מבין?
כנראה לא הבנתם את הנקודה...אנא עבדא דקב"ה

לכל דבר יש תכלית, צריך להבין את התכלית של כל דבר...

להגיד אני אשן כל הצום (בלי להבין את התכלית) זה כמו להיג אני אשן כל יום כיפור (כי לא מבינים את התכלית של התשובה)...

ממש לא, שוב-חדמ"ש
יש הבדל ענק בין שתי הצומות האלו.
קודם כל יותר קל להבין ולהפנים שיוה"כ זה הזדמנות לחזור בתשובה, להתנקות מהחטאים, שלי, *ש ל י*. זה יום גגדול מאוד ויותר קל להבין למה אנחנו צמים שם, ושוב, שם יש הבנה.
כאן יותר קשה.
זה להבין תכלית שאולי יש שיקראו לה פרימיטיבית, תקרא שוב מה כתבתי ותבין למה זה קשה..
משהו שלא חווינו על בשרנו את החיסרון, יהיה קשה יותר להתחבר

אגב, אני חושבת כמוך, פשוט אפשר להבין את הצד השני, שיש לו יותר קושי..
חוצמזה...הכל עוד אפשרי
זה ממש קשה להתגעגע למשהו שאתה לא מכיר... ולא מכיר מציאות כזאת...
איך אפשר?!
קצת הגזמת. עשו את הצום כדי שנזכור וישנביאה????

אנשים שלא יכולים יותר ללמוד ולהיזכר ולבכות- אשרי מי שעושה אבל לא כל אחד מסוגל וזה ממש לא מוציא אותו מעיקר הצום. אולי הוא לא ירד לעומק הנסתרות שלו אבל זה לא שהוא פספס הכל ו"לך תאכל בבית בסוכות" . לא נראה לי שיש חובה ללמוד זה אולי מסביר, מוסיף אתה מבין יותר אבל אין שום חובה כזאת- זה לא יום כיפור! וגם אז לא תמיד נשים חייבות ללכת לכל התפילות. היום העיקר, החובה היא לצום. אם אתם רוצים להוסיף עליה תלמדו למה, תבינו יותר אבל מי שלא עושה את זה ממש לא פספס את הצום!

ובנוגע לשאלה: בצום צמים. אם את רוצה יותר מזה יש הרבה דברים ללמוד על ביהמ"ק להבין להתגעגע,

אני משערת שיש ליום הזה אי אלו סגולות- את יכולה לחפש ואם זה סתם מה אנחנו עושים בצום, אז אני זה תלוי. לרוב עוזרת לשמור על האחים הקטנים.. אני לצערי לא מצליחה ללמוד ממש על החורבן מהבית לבד.. אבל לפעמים שומעת שיעורים של רבנים שאני אוהבת לשמוע... בקיצו שיהיה לך צום קל ומשמעותי!

לגבי יוה"כ אתה צודק חלקיתשחר אורן

כי יש דין דרבנן להתפלל 5 תפילות ביוה"כ, אבל לגבי סוכות ופסח יש בהם איסור לעשות את מה שציינת בעוד אין איסור לישון בי"ז בתמוז (ככל הידוע לי).

קצת הרבההה הגזמת !!!!שקד מהצפון

זה לא נכון מה שכתבת פה..נער גבעות

ביום כיפור מהות היום זה הצום ולא התפילות - ולכן עדיף שיצום מאשר שלא יתפלל, מאשר שיתפלל ויאכל.

ההשוואות שלך הן לא נכונות.

מנסים להבין למה אנחנו צמים..חדמ"ש
לראות סרטים על החורבן, לקרוא ספרים, לשמוע שיעורים..
תשובה:אנא עבדא דקב"ה

גופנית - צמים.

רוחנית - מבינים מה זה בית המקדש, עד כמה הוא חסר, את זה שלא נוכל לעשות את תפקידנו ללא בית מקדש, זוכרים את זה שכל הצרות, וכל הגלויות וההסתרות הכל זה חלק מהגלות ומתחברים לגאולה ומחכים לה ומשתוקקים אליה. מתחברים וכואבים את עלבונה של תורה שנשרפה ביום הזה ע"י אפוסטמוס. כואבים את חוסר הקשר עם השי"ת שהתנתק ונחלש בעת ביטול קרבן התמיד. כואבים ובוכים על הפריצה לעיר (שכמובן כללה המון הרוגים ועינויים וביזיונות וכו' וכו' בעיר ה'). כואבים את זה שהועמד צלם בהיכל, שזה שיא הזילזול בכבוד ה' ובמקדש. כואבים ומבקשים סליחה על חטא העגל שהוא שורש החטאים וכל העונשין באו עליו ובגללו נשתברו הלוחות....

כדי להרגיש הכל כדאי מאוד לקרוא את הסליחות לי"ז בתמוז עם פירוש, בנחת ולנסות להתחבר למילים ולמשמעות...

לא התחברתי לדעתי לישון זה פיתרון מעולהאמממ
אני ממש גרועה בצומות וונכון לא ישנתי כל היום ואני מבינה את הצורך כי עכשיו אני רעבה למותתת
עוד רגע נגמר....נער גבעות

5 דקות לסוף הצום תתעודדו.

אמנם כבר לא רלוונטי לעשרים יום הקרובים...הָיוֹ הָיָהאחרונה

אבל מאוד חשוב לי לומר, קראתי את התגובות בשרשור, אז חבר'ה, אולי @אנא עבדא דקב"ה הגזים בקיצוניות, אבל הרעיון שלו מאוד ברור, והוא צודק במאה אחוז, לברוח למיטה זה לאבד את כל הפואנטה של הצום, ואמנם, כמו שענו לו - הרי קשה להתחבר וזה היה פעם וכו', אז חבר'ה, נכון, אוקיי, אבל מה נראה לכם, שאין סיכוי להתחבר? הרי עובדה שיש כאלו שכן מתחברים, שכן כואב להם, איך זה? מה ההבדל? והתשובה היא - שכולם נולדו עם אדישות לזה, מי שאמר "אוקיי, אז אני הולך לישון, ותעירו אותי לפיצה" - נשאר ככה, ומי שאמר, הפוך, אנצל את הזמן כדי לקרוא על זה, כדי ללמוד על זה, כדי להבין, לנסות להתחבר, - הוא זה שבסוף הבין והתחבר....

ככה  שבשורה אחת, לענות לאנא עבדא שלא מתחברים - זה הכי להוכיח כמה הוא צודק, שבמקום לישון - לכו לקרוא על זה ולהפנים...

תזכרו את זה בתשעה באב....

"כי ציון לא תבנה עד שיכספו אליה בני ישראל תכלית הכוסף"

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך