אלו לא חיים קלים ואני תוהה אם זה הגיוני בשבילכן בכלל להיכנס לעולם לא קל ולא מוכר...
שאלה לבנות שמתכננות להיות אברכיותמני ים
אלו לא חיים קלים ואני תוהה אם זה הגיוני בשבילכן בכלל להיכנס לעולם לא קל ולא מוכר...
מקווה שמותר לענות בתור אברכית בהווה (שלא תכננה את זה בכלל)נועה נועה
אז מה עושים? כל האנשים האלה לא יתחתנו?
דווקא למי שמכוונת מראש להתחתן עם אברך יכול להיות קל יותר - היא יכולה לתכנן בהתאם ללמוד משהו מכניס מאוד, למשל. אבל לפני ואחרי הכל, כמו בכל זוגיות, הסוד הוא מודעות וגמישות. זוג אברכים שיודע להעמיד את סדרי העדיפויות שלו בצורה נכונה ולהבין ולהעריך מחירים ורווחים של כל בחירה תוך כדי תנועה - יצליחו להסתדר ויותר מזה, בעזרת השם.
אני מסכים שיש חוסר ודאות, בוודאי שחוסר ודאות כלכליתמני ים
השאלה שלי היא לא האם לעשות את הצעד הזה וללכת לכיון של חיי אברכות, אלא, איך אפשר לדרוש מאדם משהו שהוא בכלל לא יודע אם הוא יוכל לעמוד בו? אני רואה כאן בעייתיות...
לא הבנתי. איזה חוסר ודאות כפול?נועה נועה
אומר לך יותר מזה - אישית כל האברכים שאני מכירה דואגים לביתם, ולא מתעלמים מהצרכנים הכלכליים. והם יצאו לעבוד, במקביל למקסימום לימוד האפשרי, הרבה לפני שהאשה תקרוס או שהבית יגיע לפת לחם. אני אומרת לפעמים חצי בצחוק שהיום הרבה אנשים תומכים בהם או בת הזוג בהגשמת החלום של פתיחת עסק, למרות שזה סיכון כלכלי גבוה מאוד - אז זכיתי שה'עסק' שבעלי רוצה להשקיע בו הוא לימוד תורה, ואני מוכנה לקחת על עצמי הרבה בשביל זה. ועוד יותר זכיתי שהכל נעשה בשיתוף, בשיח ובראיה מפוקחת של המקום המשותף ושל צרכי הבית.
אברך שיוצא לעבודקל"ת
או שלא הבנתי נכון את ההגדרה
תלוי איך וכמהנועה נועה
אני אסבירמני ים
בשנים הראשונות לנישואין יש קושי כלכלי, חוסר ודאות כלכלי, שני הצדדים טרודים בשאלה: "איפה נעבוד?", "במה נעבוד?" וכו'.
בשנים הראשונות לנישואין עם אברך, יש חוסר ודאות כלכלי כפול בגלל שצד אחד, הבעל, כנראה לא יעבוד במשרה עם הכנסה קבועה, אלא יותר בעבודות מזדמנות. בשנים הראשונות העול הכלכלי נופל בעיקר על האישה, לכן יש כאן חוסר ודאות כלכלית כפולה. בעיניי לפחות.
אני לא אומר שאברך הוא אדם אטום שזורק את אשתו והילדים ולא אכפת לו מהבית שלו ושהוא מתעלם מהצרכים הכלכליים, אם זה המצב - יש כאן בעיה, בלי ספק.
אלא, שהחיים הכלכליים שלהם יהיו דחוקים יותר, דחוקים יותר מזוג טרי רגיל שגם אצלו החיים הכלכליים לא מיוסדים ויציבים.
כל הכבוד לך, באמת זכות. אני בטוח שהגיבוי שלך עוזר לו מאוד. אני רואה בישיבה את הלימוד של אברכים שיש להם גיבוי - הם פורחים, הם לא לומדים רק בשביל עצמם (בלי קשר שהלימוד הוא למען כלל ישראל תמיד) אלא גם בשביל נשותיהם.
אז תגיד שחוסר הודאות *הכלכלי* הוא כפולנועה נועה
ושיהיה ברור, אני אומרת את זה בתור מישהי שהנושא הכלכלי באמת מפחיד אותה, במיוחד שאני כאמור לא תכננתי להתחתן עם אברך אז לא למדתי מקצוע מכניס... אני לא מנסה להעמיד פה פנים ולהגיד שזה תותים ודבש. פשוט שזה לא שונה בעיניי מההשלכות והקשיים של בחירות אחרות (בן זוג בקבע, עצמאי, באקדמיה לטווח ארוך, בהייטק וכו') כמו שאתה מנסה לטעון כאן.
אין הכי נמימני ים
כנראה שכוונתי לא הובנה, אני לא חושב שהבעל צריך לזרוק את העול כלכלי כולו על אשתו ולא להתחשב בה, במצב הכלכלי ואיך המצב הזה עובר עליה - חמור מאוד אם זה המצב!
אני גם לא טוען שלא מסתדרים איכשהו כלכלית ושלא מוצאים את הדרך להסתדר עם פחות הוצאות, כל זוג עושה את המאמץ שלו ויש לו סיעתא דשמיא - אבל עצם הכנסה של עוד אדם למצב הזה (שוב, כאחד שמאוד רוצה בדרך הזו ומאוד מאמין בה) - אני לא שלם עם זה, אני לא יכול להכניס אדם לדרך שאני מאוד מאמין בה ויודע בידיעה עמוקה מה היא כוללת, בעוד שהצד השני לא באמת יודע לקראת מה הוא נכנס, קשה לי עם זה.
אבל תמיד חתונה זה להיכנס למצב שאי אפשר להבין.נועה נועה
כי, וזה מה שאני מנסה להסביר בצורה כנראה ממש גרועה כבר כמה הודעות, יש דברים שאי אפשר להבין אותם באמת עד שחיים אותם ובהם. זה נכון באופן כללי לנישואים בלי שום קשר לחוסר יציבות הכלכלי שיהיה או לא יהיה בהם. זה נכון להורות. זה נכון לכל המעבר המטורף הזה מלהיות רווק ללהיות בזוג. אתה חושב שאתה יודע מה זה להיות אברך אבל גם אתה לא באמת יודע ולא משנה כמה תפגוש את המציאות הזאת - *כי אתה לא שם*. אם נחזור לנשות קבע, אני בטוחה שרובן לפחות כן שומעות סיפורים מלחיצים לפני ועדיין בוחרות בזה. או מתוך אידאולוגיה, או כי הבחור שהן רוצות להיות נשואות לו בחר בזה... אותו דבר עם אברכות. ויותר מזה, אם כבר מחריגים קושי של אברכות מקשיים אחרים הייתי מחריגה אותו לצד השני, כי בניגוד לחלק מהקשיים הפוטנציאליים האחרים יש בו את הרוח שמחזיקה, את הידיעה שאנחנו עושים דבר חשוב. לי אישית היה הרבה יותר קשה אם היינו חיים בצמצום בגלל שבעלי מתוך פנטזיות ילדותיות היה פותח עסק לא ריאלי כלכלית. (ובלי קשר, אני באמת לא מצליחה להבין למה אתה חושב שקושי כלכלי זה דבר חמור יותר מכל קושי אחר. זה קשה, נכון, אבל למה אתה חושב שזה קשה יותר?)
לפרוטוקול, לא מזמן חברה שלי טענה שפעם אמרתי לה שאני בחיים לא אתחתן עם אברך כי ראיתי אצל אחים שלי כמה זה קשה. זה הפתיע אותי מאוד ובכלל לא זכרתי שאמרתי את זה אי פעם... ונכון, זה קשה. אבל לכל בחירה יש את הקשיים שלה, ואנחנו עובדים יחד על למצוא את הדרך הכי טובה, ובינתיים שמחים על כל שנה שאנחנו מצליחים להישאר.
הבנתי אותך, השתכנעתימני יםאחרונה
בתור אברכית עד לפני שנה..אוהבת לשדך
אתה לא יכול לדרוש(!) ממנה, היא צריכה לרצות(!) את זה.
מה ההבדל? לרצות זה ברגש ונפש, לדרוש זה לא קשור אליה אלא אליך.
אני רציתי בחור שיהיה אברך. ובסוף התחתנתי עם בחור שרוצה להיות אברך.
השאלה מה יש בלב ולא מה קורה בפועל, ובטח שאתה לא אמור לדרוש ממנה להיות אברכית. זה פשוט לא יעבוד.
אז היא רוצה להיות אברכית? כן.
היא מן הסתם יודעת שיש פה הקרבה מסויימת של נוחות כלכלית? כן.
היא יכולה להבטיח לך שתהיה אברך לעוד 10 שנים? לא.
אבל היא יכולה להגיד שהיא תעשה הכל כדי שזה יקרה!
וזה הלב והרצון.
בעלי היה אברך 5 שנים, ואני הייתי סטודנטית.
איך מסתדרים?
קודם כל הקב"ה עוזר, ומרגישים אותו בכל פינה.
ודבר שני - כן. זה יותר קשה. אבל צריך להיות יצירתיים, למצוא מקורות הכנסה ולהשתדל להצליח.
השאר, לא בידים שלנו..
בהצלחה גדולה!
אויש, כמובן שלא התכוונתימני ים
"לדרוש" במובן כל כפייה, ברור שזה צריך לבוא ממנה ומהרצון שלה... בחרתי מילה לא נכונה...
אני אסביר את עצמי: התכוונתי שמישהי רוצה בעל אברך אבל היא לא יודעת מה כרוך בזה, מה זה דורש, כמובן שהיא שמעה על זה מחברות אבל זה לא אותו דבר.
ואם תגידו לי: גם אתה לא יודע מה זה ודורש ומה זה כולל (כולל
)! אז פה אני חושב שיש הבדל בין גברים לנשים:
בניישים, כמוני, חיים עם האברכים שלנו, שהם החברותות הבוגרות שלנו יום-יום ולומדים איתם כל יום ואנחנו רואים את המציאות. נשים, לעומת זאת מדברות עם החברות הנשואות שלהן, הן יכולות לדבר הרבה ולבקר אותן כמה שעות בשבוע אבל זה לא לחיות את זה.
מקווה שהסברתי את עצמי נכון...
תודה רבה
באותה מידה-הָיוֹ הָיָה
אפשר לשאול בנים שהולכים להיות אברכים.
ואכן, כולם צריכים להיות מספיק בוגרים ולברר לקראת מה הם הולכים, ולא לפעול בפזיזות. אבל אני מניח שהבחורה הממוצעת בשלב הדייטים, כמו גם הבחור הממוצע, מספיק בוגרים בכדי להבין לקראת מה הם הולכים ולשקול זאת כראוי. ואז זה אכן "הגיוני בשבילם".
אני לא חושב שאפשרמני ים
אני מקווה שאני לא אובן לא נכון, אני רואה בזה ערך עצום וחווית סיפוק אישית וזוגית גדולה מאוד ובעז"ה אני בעצמי מאוד רוצה חיים כאלו, אבל מוסרית קשה לי לדרוש את זה ממישהי שרוצה בזה.
אני אמשיל את זה לבינייש בשיעור ב-ג שכל המחזור שלו מהישיבה התיכונית התגייס לסיירות, והוא רוצה גם להיכנס לסיירת- ההבנה שלו מה זה סיירת ומה היא דורשת גדולה הרבה יותר משמיניסט שרוצה להתגייס לסיירת או מבן של בוגר סיירת...
(האברכים הם כפשוטו סיירת
)הפוך:הָיוֹ הָיָה
למי שחי בין כאלו זה נראה הגיוני... "הוא יסתדר "כמו כולם"...." תכל'ס לחיים האמיתיים אף אחד לא נהי מוכן "לבד", צריך לבנות את זה, הן בנים והן בנות.
בתור ברכית בהווהאנונימיות
לא יודעים ב100%. שומעים מסיפורים. רואים אצל אנשים אחרים
ו...לןמדים את החיים יחד.
אגב זה נכון גם לזוג עובד.
זה לא רק לראותמני ים
אני חושב שיש הבדל בין גברים לנשים:
בניישים, כמוני, חיים עם האברכים שלנו, שהם החברותות הבוגרות שלנו יום-יום ולומדים איתם כל יום ואנחנו רואים (שלא לומר, חיים) את המציאות. נשים, לעומת זאת מדברות עם החברות הנשואות שלהן, הן יכולות לדבר הרבה ולבקר אותן כמה שעות בשבוע אבל זה לא לחיות את זה.
הן באמת לא יודעות..תיק
אחרי שהיא התחתנה היא אמרה לי לחפש רק בחור עם הכנסה. היו זמנים שבאמת לא היה להם וכל הזמן ספרו שקלים..
ויש שחיים במציאות נוחה יותר.
זו נשמעת לי הגזמה של החלוםאנונימיות
אני חושבת שיש ערך לאברכות בטח בשנים ראשונות.
אבל כל אחת ומה שמתאים לה
גם אני חושבת שיש ערך..תיק
אני חושבת שהעולם הזה לא פחות מוכר מדברים אחריםלזמר לשמך עליון
בתור בת לאברכים, אני חושבת שאני יותר מוכנה להיכנס לעולם הזה בע"ה. נולדתי לתוך מציאות של אַבְרֵכִיּוּת חזקה וככה גדלתי כל החיים שלי. אולי זה יפתיע, אבל מעולם לא הרגשתי שחסר לי משהו... מעבר לזה - הרגשתי שזכיתי! הרגשתי בבית תחושה חזקה של תורה, ובשביל התורה נעשה הכל. היא הערך הכי חשוב בבית. באמת. כפשוטו.
בדיבור עם ההורים שלי, לא היו להם קשיים כלכליים חריגים מכל משפחה אחרת, למרות שהפרנסה שלהם הסתמכה על מלגת אברכים קטנה מאוד ומשכורת הוראה של אמא שלי.
ב"ה הרבה ילדים, וככה חיים עד היום.
אני תמיד הרגשתי, בכל מיני מצבים, שלמשפחות אברכים יש סיוע מיוחד מלמעלה, והן פשוט חיות את החיים שלהן מתוך הבנה מה חשוב יותר ומה פחות.
למרות כל מה שאמרתי, שברור שזה עוזר לי לדעת פחות או יותר לקראת מה אני הולכת, אני חושבת שאי אפשר לדעת בדיוק עד שמגיעים לזה. הכל תלוי בסוף במערכת הזוגית, באיזונים, בערכים, בהרגשה... זה משתנה מזוג לזוג.
אבל אני מרגישה שאם השאיפה מצד בחורה היא לבנות בית של תורה ולהיות אשת אברך, היא מסוגלת לעמוד בהכל. כי ברגע שהיא מבינה את החשיבות מבחינתה, היא תדע בע"ה להתנהל עם זה מתוך הקשר אל בעלה ואל התורה שממלאת את הבית ונותנת כח. והקב"ה עוזר.
אני אחת שהכינו אותהאון17
ואני ממש ממש גאה בזה

להכין זה בלתי אפשרי יש כ''כ הרבה מצבים לזוגות ואופי שמאפיין כל אחד לדרכי ההתמודדות שלו עם החיים אז בעיקרון רק תדעי שיש לך את ראש הפירמידה.
גם להתחתן זה לא ידוע לקראת מה הולכיםאהבה.
וגם להתחיל כל דבר חדש זה לא ידוע.
אם שאיפת חיי היא ללמוד רפואה אני אלמד רפואה גם כשזה קשה, כי אני מאמינה שזה תכלית חיי. ואם אני מאמינה שתכלית חיי זה להיות אברכית אז זה מה שאני יעשה.
וכל דבר שעושים אותו מבחירה ומאהבה הוא יותר קל
אני מניחהקל"ת
ובכןאהבה.
לא התעלמתי מזה.
מה שהוא תכלית חיי גם אם הוא יהיה קשה כלכלית או לא משנה מה אני אעשה אותו.
כמובן שלא כולם זה תכלית חייהם ועובדה שרובם לא מחזיקים מעמד.
הם לא מחזיקים מעמדקל"ת
אלא כי מציאותית הם רואים שהם נאלצים להתקיים ממשהוא
אוליאהבה.
מה שכן אני מכירה עשרות שכן מצליחים, בדוחק, מסתדרים עם מה שיש ויש עזרה מהשמיים מוחשית
סבבהקל"ת
זה לא שהם לא רואים ערך בחיי לימוד תורה של הגבר
ברור שלא לכולם זה מתאיםאהבה.
זה מתאים לאנשים שמהות חייהם זה התורה ורק התורה.
על זה בדיוק אני חולקתקל"ת
כמו שכתוב בסוף מסילת ישריםמבקש אמונה
"וכבר יכול להיות חסיד גמור איש אשר לא יפסוק מפיו הלימוד
כמו מי שמפני צרכו הוא בעל מלאכה פחותה"
רק רציתי לחזק ![]()
לא הבנתי את דברי הרמחלקל"ת
מי שעובד לפרנסתו יכול להיות באותה דרגה של מי שלומד כל היוםמבקש אמונה
👌קל"ת
אני מבינה מה את אומרתאהבה.
כי זה באמת קשה מאד.
אבל עדיין יש סתירה במה שאת אומרת. אם אני מאמינה שכל המטרה שבאתי לעולם היא בשביל התורה. זה המטרה. וזהו. אז מז"א "לא רוצים לקחת את ההשלכות שחיים אלו כוללים" איזה חיים אלו?? החיים שבשבילם ירדת לעולם בשביל מה?
ברור שזה דרגה סופר גבוהה והלוואי עלי ועל כולם אבל עדיין יש עניין של סדר עדיפויות.
לא אומרת לרעוב ללחם אבל כל עוד זה אפשרי מה טוב.
זאת אומרתקל"ת
זה ישמע מצחיק אבל יש זוגות אברכים שלולא תמיכה כלכלית מהמשפחה באמת הם היו רעבים ללחם..
כן, אלו עשויות להיות ההשלכות של חיים אלו. מסופקני אם אלו החיים שהקבה ייעד לנו
שאלה קשהאהבה.
אני חושבת שהתשובה היא בנפש שלנו, אם אני מרגישה שזה נכון לי או לא. אני יודעת על עצמי שכרגע אני לא רואה את עצמי חיה בדוחק גדול בשביל שבעלי ילמד כל יום כל היום. לא הכל שחור או לבן יש בתים של תורה שהבעל מלמד חצי יום או לפי היכולות..
מסכימה בנקודה הזוקל"ת
ברוראהבה.
👍
קל"ת
אפשר להיות צדיק גמור בהרבה מצבים,והוא ישמיענו
מה שאין כן במצב של עושר והרווחה.
אז האם אדם יכול להיות צדיק גמור במצב כלכלי נהדר? ברור שכן.
אבל מי ערב לו שהוא בחר בזה בגלל רצון ה' או בגלל שזה יותר נוח?..
אם הוא מלכתחילה בחר במצב הפחות נוח- למשל כשמישהי בוחרת במודע, למרות שהיא יכלה לבחור אחרת לגמרי, להיות אברכית- יש פה יותר הוכחה לעבודת ה' (קודם כל כלפי האדם עצמו..)..
למהקל"ת
נראה לי שהוא התכוון:הָיוֹ הָיָה
שאם בנאדם עושה דבר שהוא עבודת ה' לכל הדעות, והוא עושה את זה מתוך קושי - זה מעיד על ההקרבה למען עבודת ה'.
ואם הוא עושה את זה מתוך רווחה - אז אמנם יכול להיות שהוא עשה את זה בגלל העבודת ה', והיה מוכן לעשות את זה גם מתוך קושי, אבל אין לך את הראיה לזה.
הבנתיקל"ת
כי אני שואל את עצמי קודם -למה- הוא בחר בזה..והוא ישמיענו
אבלקל"ת
מי שבוחר לחיות על גבול העוני בשביל לימוד תורה, אני לא רואה את זה כ "הקרבה " אלא כחוסר דעת ואחראיות
נכון, זה בדיוק מה שכתבתי למעלה..והוא ישמיענו
גמור בהרבה מצבים.
אבל אם את רוצה להוכיח שהוא נמצא במצב שלו בגלל צדיקות או בגלל נוחות-
במצב של דוחק את יותר תוכלי להוכיח את זה. זה הכל.
עדיין, יכול להיות שהוא לא חי בדוחק והוא צדיק (/צדיקה) גמור.
טובקל"ת
לגבי המילים האחרונות:הָיוֹ הָיָה
"פת במלח תאכל" וכו'...
זה אידיאל נשגב, לא חוסר אחריות.
זו פרשנות אישית שלךקל"ת
אדרבא, פרשי מה לפי דעתך.הָיוֹ הָיָה
פרשתיקל"ת
התכוונתי שתאמרי את פרשנותך למשפט הזה של חז"ל.הָיוֹ הָיָה
אולי פירשת ולא שמתי לב?
אם כן - אשמח לקישור.
התכוונתיקל"ת
😜
זה באמת רק פירוש אחד של האמרה הזאתיבנה המקדש!
פירוש אחר אומר (מחילה לא זוכרת את המקור)- ש*אפילו* אם תצטרך לאכול פת במלח וכו' ועדיין בתורה אתה עמל, אשריך וטוב לך.
אבל זה בשום אופן לא *בהכרח* לאכול פת במלח ולישון על הרצפה. אין מצווה לסבול... אבל אם זה המחיר, ואתה מוכן לשלם אותו אז באמת אשרייך
לא הבנת...הָיוֹ הָיָה
לא טענתי שיש אידיאל בלחיות כך.
אלא אפילו אם מגיעים לידי כך.
בדיוק כמו הפירוש המקובל, שהבאת.
ובדיוק לכן זה לא חוסר אחריות אלא אידיאל נשגב, מי שמקדיש חייו לתורה אפילו אם יגיע לידי כך.
מסכימה איתךיבנה המקדש!
הערה קטנהג'ון
יפה.חמדת66
למה לא?עבד ה' (משתדל)
נראה לי שזה אברך ואברכית לפרק זמן של שנה או שנתיים..
הדגמת יפה את האוקסימרוןג'ון
אברך מבחינתי זה מי שזאת באמת ההתמקצעות שלו, ת"ח שנשאר שנים בישיבה, ובהתאם זה מעטים, בדר"כ אלו יהיו הר"מים.
אז שוב, אתם עם חלומות של הבית הקטן והחמוד שאתם מתחילים באיזי מתוך החממה של הישיבה? אשריכם! (לא ציני), אבל שימו את הדברים על השולחן ואל תתעטרו בעטרה לא לכם (ואם אתה עם פז"ם בעולם אז תוכל לראות הרבה "אברכים של שנה שנתיים" שאחרי כמה שנים אתה לא באמת רואה בחיים שלהם את הישיבה).
ובמאמר מוסגר אני אציין שלא אמור להיות קשה בכלל כלכלית להיות נשוי עד שלוש שנים בישיבה.
אגב זה נובע לדעתי גם מהעניין של כל האידיאליזציה של השירות המקוצר לסוגיו, החל מהסדר וכלה בהסדר מרכז אבל זה כבר נושא לדיון אחר..
לא מסכימהתפוחית 1
לא יודעותחופשת1
ואבחנה ברורה מה עיקר וטפל בחיים.
זו הבחירה שרציתי מהתחלה....מותק 27
מראש, בשידוכים חיפשתי בחור שירצה להיות אברך. שיאהב את התורה וידבק בה. וזו תהיה דרכו.
המשפחה ממנה באתי, ההורים עובדים... האבא לא לומד. משפחה דתית.
לי היה חשוב, להקים בית שמושתת על אדני התורה, כי היה לי הצורך, החוסר הזה של התורה. רציתי גם בשבילי וגם לילדיי.
וברוך ה' זכיתי בבעל שלומד תורה בכולל. ואנו משתדלים להיות עוסקים בתורה כל היום, ולשתף את הילדים, כל אחד לפי גילו.
ממש כייף ואושר!!! אין שמחה יותר מזה!!
כל חיי עד החתונה, הרגשתי חוסר.. חוסר בחיי התורה.. וכל פעם מודה לה' שנתן לי את מה שנתן. הרי, גדלתי בבית מקסים אך לא שאיפה כזו לתורה. לפי הרגשתי. לכן מרגישה זכות עוד יותר לחיות חיים אלו.. בתקווה ליצור את ההרגשה הטובה גם לילדיי, כדי שהם יוכלו להקים גם הם בתים כאלו. כמובן, בסופו של דבר כפי רצונו.. אך להורות אותם לדרך שאנו מאמינים בה.
ממעט התגובות שקראתי, אוסיף כי לא מרגישה אף פעם שחסר לנו משהו, תודה לה'! הכל יש, הכל ממנו יתברך!
מאוד שמחה שזיכה אותי למשפחה שהקמנו, לילדים שהביא לנו. לא ברור מאליו... וכל מה שהוא ירצה לתת לנו, הכל בכוחו... רואים את יד ההשגחה כל שנייה, את העזרה והכל.
אם אתם מרגישים שזה השליחות שלכם- מעולה!ידידיהה
מהמםתפוחית 1
היינו אברכים 7 שנים מתחילת הנישואיןמבשרתת
חשבנו שאנחנו מבינים מה זה להיות אברכים לפני שנכנסנו לזה (אני בהתחלה ממש לא רציתי אבל בעלי מאוד רצה וזה לא היה פשוט להחליט, לא הגעתי ממשפחה דוסית), עשינו הרבה חושבים, חקרנו לעומק מראש, אבל נראה לי שרק בדיעבד אפשר להבין מה זה אומר..
בכל מקרה, הייתי עושה את זה שוב אם הייתה לי את הבחירה, כי מרגישה שזה נתן לנו הרבה בסופו של דבר (מבחינה רוחנית וגם מבחינת שיקולים כלכליים כיום, פרופורציות על המון דברים) אבל אין ספק שלא מתאים לכל זוג..
במה את עבדת באותו זמן? זה נראה לי מה שמשפיע בעיקראבןגבירול
הייתי סטודנטית 3 שנים ואז התחלתי להיות מורהמבשרתת
לא חושבת שהמשרה של האישה היא המשפיעהמבשרתת
היינו בסביבה שחלק מהאברכיות שילבו עבודה (הייטק ועד גננת) והיו כאלה שהיו מטפלות על תינוקות בבתים שלהן, וחלק היו סטודנטיות שעבדו רק בעבודות מזדמנות..
עד כמה להקפיד על הכלל של להציע לבן קודם.אנונימי 14
משהי מעבודה נראית לי מתאימה לחבר שלי.
הבעיה:
אני לא מספיק יודע לספר לו עליה..
אני צריך מס' של חברה שלה שהיא תוכל לספר לו עליה..
אבל אם אבקש ממנה מספא שך חברה היא כמובן תבין שיש לי הצעה, ואם לא אחזור אליה עם ההצעה היא תבין שנפל..
מלעשות??
מה הבעיה שתבין שהוריד?אני:)))))
אל תיקח את זה יותר קשה ממנה..
ואולי כדאי שתציע לשניהם בו זמנית? ותעביר מספרים של בירורים ושיחליטו לבד.
זה כזה נורא אם היא תבין שנפל?advfbאחרונה
מתנות בשלב הדייטיםיובללל
אני יוצא עם מישהי משהו כמו חודש וחצי, והולך ממש טוב ב"ה. נחמד לשנינו בקשר וסהכ ממשיכים להתקדם בנחת.
העניין הוא שבא לי לעשות לה איזה משהו נחמד שיחבר ביננו עוד. לדוג חשבתי להביא לה משהו קטן סימלי, כמו פרח או איזה ספר עם הקדשה (או רעיונות אחרים שאני ממש ממש אשמח לקבל) ואני קצת מתלבט האם זה ילחיץ אותה. ובנוסף זה אולי קצת מוזר חחחח, אבל פרקטית, איך זה יהיה לה נוח לקבל זר פרחים ולהיתקע איתו כל הדייט?😂
קיצר, מתי לדעתכם מקובל/מצופה לתת מתנות בדייטים? האם לדעתכם הבנות מצפות לזה? זה מלחיץ?
ואם כן - מה הדברים שהייתם מביאים כדי לעשות שמח על הלב לצד השני?(:
דעתי האובייקטיבית:חתול זמני
– חודש וחצי מוקדם מאוד בשביל מתנות (יש לי משלוחים שלקח להם יותר משלושה חודשים להגיע...)
– אל תביא פרחים אין איך להסתובב עם זה בדייט והיא לא חברה שלך (היא תהיה אחרי החתונה)
– בשלב זה אל תהיה רומנטי מדי ואל תגזים זה יכול להיות נורא מלחיץ וקרינג'
– מה שכן אתה יכול לעשות זה להביא דברים ידידותיים זולים ומתכלים, או נייטרליים לחתולין
– כי אם עוד שבוע זה לא יסתדר לכם מה תעשו עם כל הדברים האלה? מביך
הסבר: אני למשל בתור חתול זמני אוהב דובוני גומי. אם הייתי מזכיר זאת בפגישה, ומישהי הייתה מביאה לי דובוני גומי, זה היה נפלא ולא קרינג' בכלל. מישהי עשתה לי את זה עם מרשמלו וזה היה נורא חמוד.
אפשרות ב': נניח היא אוהבת ציור. אפשר לתת לה אריזה קטנה של עפרונות פחם / צבע או וואטאבר ממה שהיא אוהבת להשתמש בו.
תחשוב בכיוון של: "אם הייתי בחורה–" או נכון יותר: "אם הייתי הבחורה הספציפית הזאת, מה הייתי רוצַה לקבל ושלא יהיה קרינג'?"
זה אחלה שלב לדברים מתכליםחושבת בקופסאאחרונה
בהחלט מתנות זו דרך להביע עליית מדרגה בקשר, וקשר של חודש וחצי זה לא משהו שיכול להיגמר בלי התרעה תוך שבוע.
זה יופי של שלב לעוגה, פרחים וכדומה. (אתה יכול להחזיק לה את הזר באבירות במשך הדיט, ולתת לה אותו בסוף. רק תחשוב לאן היא חוזרת אחר כך, ולמי היא צריכה להסביר מאיפה היא קבלה את הזר)
ספר עם הקדשה לדעתי זה יותר מתקדם.
מה לגבי להצטלם ביחד? זה יכול להיות מאוד נחמד כשבעז"ה בהמשך יהיו לכם תמונות ביחד משלב הדייטים, ואם לא יסתדר מאוד קל למחוק אותן.
פוצל משרשור אחר בשל נצלוש מוגזם🐱יעל מהדרום
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender
מזל טוב 🥳
(סורי הייתי חייבת)
פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.
אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי
מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender
פעם ברווקים הבררנים😊
לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender
ואבירי המקלדות שכנעו אותי שיש דברים חשובים יותר,
מאז כבר יצאתי עם כמה בחורים ואף אחד לא היה מידי חתיך😏
טוב, אולי אשקול גם חתולות אפורות.חתול זמני
מצאתי לך את האחת, אין מתוקה ממנה.Lavender
במחשבה שניה בא לה חתול לקשר רציניLavender
לא חתול זמני😸
הקשר רציני, רק החתול זמני.חתול זמני
סתם, אני לא ממש בשל.
כזו?פ.א.
מאושר.חתול זמני
אופסLavender
@חתול זמני פספס את אהבת חייו
אולי עוד תירשם לכאן איזו חתולה זמנית?חתול זמני
נראה לי שקצת הגזמתם עם הניצלוש לקשקשתיעל מהדרום
לא בכל שרשור זה מתאים.
סורי, קיבלתי.חתול זמני
מיאוגזם!חתול זמני
😹😹😹Lavender
נצלו"ש = ניצול שרשור?נחלת
מדויק.חתול זמניאחרונה
או במקרה של השרשור הזה... מיאודויק.
מקומות טובים לדייטים בתל אביב?נו, ההוא מהזה
בשעות הערב אז אמור להיות יחסית סבבה
לא דייט ראשון אבל גם לא קשר יותר מדי מתקדם
רעיונות?
נמל תל אביב, הירקון, גני יהושעבחור עצוב
רידינגרקאני
חוף היםשפוי
הטיילת על חוף הים ממש נחמדה, אוויר טוב, רעש של גלים ויש כמה חנויות כשרות שאפשר להיכנס אם רוצים
פארק וולפסון - פארק לא גדול וממש חמודריבוזום
נווה צדק יפהריבוזוםאחרונה
אני מספיק טובחקלאי
אני נשבע לך שאתה מספיק טוב
כן, אתה מספיק טוב
המציאות זו לא האמת
אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.
גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.
גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.
גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.
אני אומר לך, א ת ה מ ס פ י ק ט ו ב.
אני נשבע.
גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.
אתה מספיק טוב.
וואי כמה הוא לא זוכר.
שחכת אותי ריבנו של עולם.
אני גם פה
ואני כבר מספיק טוב
א נ י. מ ס פ י ק טוב.
אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה
ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.
אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,
אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז
וזה כואב לי האכזבה, כואב,
להחזיק בה' יתברךאשר ברא
זה כואב וקשה, באמת.
אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.
נשמע שאתה שם.
אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?
והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.
ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.
אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.
ואתה ראוי. וודאי.
כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))
הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.
אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.
זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.
בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.
בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.
קשה שלאחקלאי
קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר
בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.
ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.
אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.
והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי.
נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))
גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו.
נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.
בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..
אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.
נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום.
יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר..
..שפלות רוח
אתה טוב ומגיע לך הכל דוד
אתה מספיק טוב!עַלְמָהאחרונה
ועוד תבוא האחת שמספיק טובה לך.
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת
ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)
אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.
וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.
לפי ענ"ד.
מסכים איתךארץ השוקולד
..שפלות רוח
..אני:)))))אחרונה
אני מבינה את הבחורה, אבל זה לא הגון וראוי.
מענייןזכרושיצאנולרקוד
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳