אלו לא חיים קלים ואני תוהה אם זה הגיוני בשבילכן בכלל להיכנס לעולם לא קל ולא מוכר...
שאלה לבנות שמתכננות להיות אברכיותמני ים
אלו לא חיים קלים ואני תוהה אם זה הגיוני בשבילכן בכלל להיכנס לעולם לא קל ולא מוכר...
מקווה שמותר לענות בתור אברכית בהווה (שלא תכננה את זה בכלל)נועה נועה
אז מה עושים? כל האנשים האלה לא יתחתנו?
דווקא למי שמכוונת מראש להתחתן עם אברך יכול להיות קל יותר - היא יכולה לתכנן בהתאם ללמוד משהו מכניס מאוד, למשל. אבל לפני ואחרי הכל, כמו בכל זוגיות, הסוד הוא מודעות וגמישות. זוג אברכים שיודע להעמיד את סדרי העדיפויות שלו בצורה נכונה ולהבין ולהעריך מחירים ורווחים של כל בחירה תוך כדי תנועה - יצליחו להסתדר ויותר מזה, בעזרת השם.
אני מסכים שיש חוסר ודאות, בוודאי שחוסר ודאות כלכליתמני ים
השאלה שלי היא לא האם לעשות את הצעד הזה וללכת לכיון של חיי אברכות, אלא, איך אפשר לדרוש מאדם משהו שהוא בכלל לא יודע אם הוא יוכל לעמוד בו? אני רואה כאן בעייתיות...
לא הבנתי. איזה חוסר ודאות כפול?נועה נועה
אומר לך יותר מזה - אישית כל האברכים שאני מכירה דואגים לביתם, ולא מתעלמים מהצרכנים הכלכליים. והם יצאו לעבוד, במקביל למקסימום לימוד האפשרי, הרבה לפני שהאשה תקרוס או שהבית יגיע לפת לחם. אני אומרת לפעמים חצי בצחוק שהיום הרבה אנשים תומכים בהם או בת הזוג בהגשמת החלום של פתיחת עסק, למרות שזה סיכון כלכלי גבוה מאוד - אז זכיתי שה'עסק' שבעלי רוצה להשקיע בו הוא לימוד תורה, ואני מוכנה לקחת על עצמי הרבה בשביל זה. ועוד יותר זכיתי שהכל נעשה בשיתוף, בשיח ובראיה מפוקחת של המקום המשותף ושל צרכי הבית.
אברך שיוצא לעבודקל"ת
או שלא הבנתי נכון את ההגדרה
תלוי איך וכמהנועה נועה
אני אסבירמני ים
בשנים הראשונות לנישואין יש קושי כלכלי, חוסר ודאות כלכלי, שני הצדדים טרודים בשאלה: "איפה נעבוד?", "במה נעבוד?" וכו'.
בשנים הראשונות לנישואין עם אברך, יש חוסר ודאות כלכלי כפול בגלל שצד אחד, הבעל, כנראה לא יעבוד במשרה עם הכנסה קבועה, אלא יותר בעבודות מזדמנות. בשנים הראשונות העול הכלכלי נופל בעיקר על האישה, לכן יש כאן חוסר ודאות כלכלית כפולה. בעיניי לפחות.
אני לא אומר שאברך הוא אדם אטום שזורק את אשתו והילדים ולא אכפת לו מהבית שלו ושהוא מתעלם מהצרכים הכלכליים, אם זה המצב - יש כאן בעיה, בלי ספק.
אלא, שהחיים הכלכליים שלהם יהיו דחוקים יותר, דחוקים יותר מזוג טרי רגיל שגם אצלו החיים הכלכליים לא מיוסדים ויציבים.
כל הכבוד לך, באמת זכות. אני בטוח שהגיבוי שלך עוזר לו מאוד. אני רואה בישיבה את הלימוד של אברכים שיש להם גיבוי - הם פורחים, הם לא לומדים רק בשביל עצמם (בלי קשר שהלימוד הוא למען כלל ישראל תמיד) אלא גם בשביל נשותיהם.
אז תגיד שחוסר הודאות *הכלכלי* הוא כפולנועה נועה
ושיהיה ברור, אני אומרת את זה בתור מישהי שהנושא הכלכלי באמת מפחיד אותה, במיוחד שאני כאמור לא תכננתי להתחתן עם אברך אז לא למדתי מקצוע מכניס... אני לא מנסה להעמיד פה פנים ולהגיד שזה תותים ודבש. פשוט שזה לא שונה בעיניי מההשלכות והקשיים של בחירות אחרות (בן זוג בקבע, עצמאי, באקדמיה לטווח ארוך, בהייטק וכו') כמו שאתה מנסה לטעון כאן.
אין הכי נמימני ים
כנראה שכוונתי לא הובנה, אני לא חושב שהבעל צריך לזרוק את העול כלכלי כולו על אשתו ולא להתחשב בה, במצב הכלכלי ואיך המצב הזה עובר עליה - חמור מאוד אם זה המצב!
אני גם לא טוען שלא מסתדרים איכשהו כלכלית ושלא מוצאים את הדרך להסתדר עם פחות הוצאות, כל זוג עושה את המאמץ שלו ויש לו סיעתא דשמיא - אבל עצם הכנסה של עוד אדם למצב הזה (שוב, כאחד שמאוד רוצה בדרך הזו ומאוד מאמין בה) - אני לא שלם עם זה, אני לא יכול להכניס אדם לדרך שאני מאוד מאמין בה ויודע בידיעה עמוקה מה היא כוללת, בעוד שהצד השני לא באמת יודע לקראת מה הוא נכנס, קשה לי עם זה.
אבל תמיד חתונה זה להיכנס למצב שאי אפשר להבין.נועה נועה
כי, וזה מה שאני מנסה להסביר בצורה כנראה ממש גרועה כבר כמה הודעות, יש דברים שאי אפשר להבין אותם באמת עד שחיים אותם ובהם. זה נכון באופן כללי לנישואים בלי שום קשר לחוסר יציבות הכלכלי שיהיה או לא יהיה בהם. זה נכון להורות. זה נכון לכל המעבר המטורף הזה מלהיות רווק ללהיות בזוג. אתה חושב שאתה יודע מה זה להיות אברך אבל גם אתה לא באמת יודע ולא משנה כמה תפגוש את המציאות הזאת - *כי אתה לא שם*. אם נחזור לנשות קבע, אני בטוחה שרובן לפחות כן שומעות סיפורים מלחיצים לפני ועדיין בוחרות בזה. או מתוך אידאולוגיה, או כי הבחור שהן רוצות להיות נשואות לו בחר בזה... אותו דבר עם אברכות. ויותר מזה, אם כבר מחריגים קושי של אברכות מקשיים אחרים הייתי מחריגה אותו לצד השני, כי בניגוד לחלק מהקשיים הפוטנציאליים האחרים יש בו את הרוח שמחזיקה, את הידיעה שאנחנו עושים דבר חשוב. לי אישית היה הרבה יותר קשה אם היינו חיים בצמצום בגלל שבעלי מתוך פנטזיות ילדותיות היה פותח עסק לא ריאלי כלכלית. (ובלי קשר, אני באמת לא מצליחה להבין למה אתה חושב שקושי כלכלי זה דבר חמור יותר מכל קושי אחר. זה קשה, נכון, אבל למה אתה חושב שזה קשה יותר?)
לפרוטוקול, לא מזמן חברה שלי טענה שפעם אמרתי לה שאני בחיים לא אתחתן עם אברך כי ראיתי אצל אחים שלי כמה זה קשה. זה הפתיע אותי מאוד ובכלל לא זכרתי שאמרתי את זה אי פעם... ונכון, זה קשה. אבל לכל בחירה יש את הקשיים שלה, ואנחנו עובדים יחד על למצוא את הדרך הכי טובה, ובינתיים שמחים על כל שנה שאנחנו מצליחים להישאר.
הבנתי אותך, השתכנעתימני יםאחרונה
בתור אברכית עד לפני שנה..אוהבת לשדך
אתה לא יכול לדרוש(!) ממנה, היא צריכה לרצות(!) את זה.
מה ההבדל? לרצות זה ברגש ונפש, לדרוש זה לא קשור אליה אלא אליך.
אני רציתי בחור שיהיה אברך. ובסוף התחתנתי עם בחור שרוצה להיות אברך.
השאלה מה יש בלב ולא מה קורה בפועל, ובטח שאתה לא אמור לדרוש ממנה להיות אברכית. זה פשוט לא יעבוד.
אז היא רוצה להיות אברכית? כן.
היא מן הסתם יודעת שיש פה הקרבה מסויימת של נוחות כלכלית? כן.
היא יכולה להבטיח לך שתהיה אברך לעוד 10 שנים? לא.
אבל היא יכולה להגיד שהיא תעשה הכל כדי שזה יקרה!
וזה הלב והרצון.
בעלי היה אברך 5 שנים, ואני הייתי סטודנטית.
איך מסתדרים?
קודם כל הקב"ה עוזר, ומרגישים אותו בכל פינה.
ודבר שני - כן. זה יותר קשה. אבל צריך להיות יצירתיים, למצוא מקורות הכנסה ולהשתדל להצליח.
השאר, לא בידים שלנו..
בהצלחה גדולה!
אויש, כמובן שלא התכוונתימני ים
"לדרוש" במובן כל כפייה, ברור שזה צריך לבוא ממנה ומהרצון שלה... בחרתי מילה לא נכונה...
אני אסביר את עצמי: התכוונתי שמישהי רוצה בעל אברך אבל היא לא יודעת מה כרוך בזה, מה זה דורש, כמובן שהיא שמעה על זה מחברות אבל זה לא אותו דבר.
ואם תגידו לי: גם אתה לא יודע מה זה ודורש ומה זה כולל (כולל
)! אז פה אני חושב שיש הבדל בין גברים לנשים:
בניישים, כמוני, חיים עם האברכים שלנו, שהם החברותות הבוגרות שלנו יום-יום ולומדים איתם כל יום ואנחנו רואים את המציאות. נשים, לעומת זאת מדברות עם החברות הנשואות שלהן, הן יכולות לדבר הרבה ולבקר אותן כמה שעות בשבוע אבל זה לא לחיות את זה.
מקווה שהסברתי את עצמי נכון...
תודה רבה
באותה מידה-הָיוֹ הָיָה
אפשר לשאול בנים שהולכים להיות אברכים.
ואכן, כולם צריכים להיות מספיק בוגרים ולברר לקראת מה הם הולכים, ולא לפעול בפזיזות. אבל אני מניח שהבחורה הממוצעת בשלב הדייטים, כמו גם הבחור הממוצע, מספיק בוגרים בכדי להבין לקראת מה הם הולכים ולשקול זאת כראוי. ואז זה אכן "הגיוני בשבילם".
אני לא חושב שאפשרמני ים
אני מקווה שאני לא אובן לא נכון, אני רואה בזה ערך עצום וחווית סיפוק אישית וזוגית גדולה מאוד ובעז"ה אני בעצמי מאוד רוצה חיים כאלו, אבל מוסרית קשה לי לדרוש את זה ממישהי שרוצה בזה.
אני אמשיל את זה לבינייש בשיעור ב-ג שכל המחזור שלו מהישיבה התיכונית התגייס לסיירות, והוא רוצה גם להיכנס לסיירת- ההבנה שלו מה זה סיירת ומה היא דורשת גדולה הרבה יותר משמיניסט שרוצה להתגייס לסיירת או מבן של בוגר סיירת...
(האברכים הם כפשוטו סיירת
)הפוך:הָיוֹ הָיָה
למי שחי בין כאלו זה נראה הגיוני... "הוא יסתדר "כמו כולם"...." תכל'ס לחיים האמיתיים אף אחד לא נהי מוכן "לבד", צריך לבנות את זה, הן בנים והן בנות.
בתור ברכית בהווהאנונימיות
לא יודעים ב100%. שומעים מסיפורים. רואים אצל אנשים אחרים
ו...לןמדים את החיים יחד.
אגב זה נכון גם לזוג עובד.
זה לא רק לראותמני ים
אני חושב שיש הבדל בין גברים לנשים:
בניישים, כמוני, חיים עם האברכים שלנו, שהם החברותות הבוגרות שלנו יום-יום ולומדים איתם כל יום ואנחנו רואים (שלא לומר, חיים) את המציאות. נשים, לעומת זאת מדברות עם החברות הנשואות שלהן, הן יכולות לדבר הרבה ולבקר אותן כמה שעות בשבוע אבל זה לא לחיות את זה.
הן באמת לא יודעות..תיק
אחרי שהיא התחתנה היא אמרה לי לחפש רק בחור עם הכנסה. היו זמנים שבאמת לא היה להם וכל הזמן ספרו שקלים..
ויש שחיים במציאות נוחה יותר.
זו נשמעת לי הגזמה של החלוםאנונימיות
אני חושבת שיש ערך לאברכות בטח בשנים ראשונות.
אבל כל אחת ומה שמתאים לה
גם אני חושבת שיש ערך..תיק
אני חושבת שהעולם הזה לא פחות מוכר מדברים אחריםלזמר לשמך עליון
בתור בת לאברכים, אני חושבת שאני יותר מוכנה להיכנס לעולם הזה בע"ה. נולדתי לתוך מציאות של אַבְרֵכִיּוּת חזקה וככה גדלתי כל החיים שלי. אולי זה יפתיע, אבל מעולם לא הרגשתי שחסר לי משהו... מעבר לזה - הרגשתי שזכיתי! הרגשתי בבית תחושה חזקה של תורה, ובשביל התורה נעשה הכל. היא הערך הכי חשוב בבית. באמת. כפשוטו.
בדיבור עם ההורים שלי, לא היו להם קשיים כלכליים חריגים מכל משפחה אחרת, למרות שהפרנסה שלהם הסתמכה על מלגת אברכים קטנה מאוד ומשכורת הוראה של אמא שלי.
ב"ה הרבה ילדים, וככה חיים עד היום.
אני תמיד הרגשתי, בכל מיני מצבים, שלמשפחות אברכים יש סיוע מיוחד מלמעלה, והן פשוט חיות את החיים שלהן מתוך הבנה מה חשוב יותר ומה פחות.
למרות כל מה שאמרתי, שברור שזה עוזר לי לדעת פחות או יותר לקראת מה אני הולכת, אני חושבת שאי אפשר לדעת בדיוק עד שמגיעים לזה. הכל תלוי בסוף במערכת הזוגית, באיזונים, בערכים, בהרגשה... זה משתנה מזוג לזוג.
אבל אני מרגישה שאם השאיפה מצד בחורה היא לבנות בית של תורה ולהיות אשת אברך, היא מסוגלת לעמוד בהכל. כי ברגע שהיא מבינה את החשיבות מבחינתה, היא תדע בע"ה להתנהל עם זה מתוך הקשר אל בעלה ואל התורה שממלאת את הבית ונותנת כח. והקב"ה עוזר.
אני אחת שהכינו אותהאון17
ואני ממש ממש גאה בזה

להכין זה בלתי אפשרי יש כ''כ הרבה מצבים לזוגות ואופי שמאפיין כל אחד לדרכי ההתמודדות שלו עם החיים אז בעיקרון רק תדעי שיש לך את ראש הפירמידה.
גם להתחתן זה לא ידוע לקראת מה הולכיםאהבה.
וגם להתחיל כל דבר חדש זה לא ידוע.
אם שאיפת חיי היא ללמוד רפואה אני אלמד רפואה גם כשזה קשה, כי אני מאמינה שזה תכלית חיי. ואם אני מאמינה שתכלית חיי זה להיות אברכית אז זה מה שאני יעשה.
וכל דבר שעושים אותו מבחירה ומאהבה הוא יותר קל
אני מניחהקל"ת
ובכןאהבה.
לא התעלמתי מזה.
מה שהוא תכלית חיי גם אם הוא יהיה קשה כלכלית או לא משנה מה אני אעשה אותו.
כמובן שלא כולם זה תכלית חייהם ועובדה שרובם לא מחזיקים מעמד.
הם לא מחזיקים מעמדקל"ת
אלא כי מציאותית הם רואים שהם נאלצים להתקיים ממשהוא
אוליאהבה.
מה שכן אני מכירה עשרות שכן מצליחים, בדוחק, מסתדרים עם מה שיש ויש עזרה מהשמיים מוחשית
סבבהקל"ת
זה לא שהם לא רואים ערך בחיי לימוד תורה של הגבר
ברור שלא לכולם זה מתאיםאהבה.
זה מתאים לאנשים שמהות חייהם זה התורה ורק התורה.
על זה בדיוק אני חולקתקל"ת
כמו שכתוב בסוף מסילת ישריםמבקש אמונה
"וכבר יכול להיות חסיד גמור איש אשר לא יפסוק מפיו הלימוד
כמו מי שמפני צרכו הוא בעל מלאכה פחותה"
רק רציתי לחזק ![]()
לא הבנתי את דברי הרמחלקל"ת
מי שעובד לפרנסתו יכול להיות באותה דרגה של מי שלומד כל היוםמבקש אמונה
👌קל"ת
אני מבינה מה את אומרתאהבה.
כי זה באמת קשה מאד.
אבל עדיין יש סתירה במה שאת אומרת. אם אני מאמינה שכל המטרה שבאתי לעולם היא בשביל התורה. זה המטרה. וזהו. אז מז"א "לא רוצים לקחת את ההשלכות שחיים אלו כוללים" איזה חיים אלו?? החיים שבשבילם ירדת לעולם בשביל מה?
ברור שזה דרגה סופר גבוהה והלוואי עלי ועל כולם אבל עדיין יש עניין של סדר עדיפויות.
לא אומרת לרעוב ללחם אבל כל עוד זה אפשרי מה טוב.
זאת אומרתקל"ת
זה ישמע מצחיק אבל יש זוגות אברכים שלולא תמיכה כלכלית מהמשפחה באמת הם היו רעבים ללחם..
כן, אלו עשויות להיות ההשלכות של חיים אלו. מסופקני אם אלו החיים שהקבה ייעד לנו
שאלה קשהאהבה.
אני חושבת שהתשובה היא בנפש שלנו, אם אני מרגישה שזה נכון לי או לא. אני יודעת על עצמי שכרגע אני לא רואה את עצמי חיה בדוחק גדול בשביל שבעלי ילמד כל יום כל היום. לא הכל שחור או לבן יש בתים של תורה שהבעל מלמד חצי יום או לפי היכולות..
מסכימה בנקודה הזוקל"ת
ברוראהבה.
👍
קל"ת
אפשר להיות צדיק גמור בהרבה מצבים,והוא ישמיענו
מה שאין כן במצב של עושר והרווחה.
אז האם אדם יכול להיות צדיק גמור במצב כלכלי נהדר? ברור שכן.
אבל מי ערב לו שהוא בחר בזה בגלל רצון ה' או בגלל שזה יותר נוח?..
אם הוא מלכתחילה בחר במצב הפחות נוח- למשל כשמישהי בוחרת במודע, למרות שהיא יכלה לבחור אחרת לגמרי, להיות אברכית- יש פה יותר הוכחה לעבודת ה' (קודם כל כלפי האדם עצמו..)..
למהקל"ת
נראה לי שהוא התכוון:הָיוֹ הָיָה
שאם בנאדם עושה דבר שהוא עבודת ה' לכל הדעות, והוא עושה את זה מתוך קושי - זה מעיד על ההקרבה למען עבודת ה'.
ואם הוא עושה את זה מתוך רווחה - אז אמנם יכול להיות שהוא עשה את זה בגלל העבודת ה', והיה מוכן לעשות את זה גם מתוך קושי, אבל אין לך את הראיה לזה.
הבנתיקל"ת
כי אני שואל את עצמי קודם -למה- הוא בחר בזה..והוא ישמיענו
אבלקל"ת
מי שבוחר לחיות על גבול העוני בשביל לימוד תורה, אני לא רואה את זה כ "הקרבה " אלא כחוסר דעת ואחראיות
נכון, זה בדיוק מה שכתבתי למעלה..והוא ישמיענו
גמור בהרבה מצבים.
אבל אם את רוצה להוכיח שהוא נמצא במצב שלו בגלל צדיקות או בגלל נוחות-
במצב של דוחק את יותר תוכלי להוכיח את זה. זה הכל.
עדיין, יכול להיות שהוא לא חי בדוחק והוא צדיק (/צדיקה) גמור.
טובקל"ת
לגבי המילים האחרונות:הָיוֹ הָיָה
"פת במלח תאכל" וכו'...
זה אידיאל נשגב, לא חוסר אחריות.
זו פרשנות אישית שלךקל"ת
אדרבא, פרשי מה לפי דעתך.הָיוֹ הָיָה
פרשתיקל"ת
התכוונתי שתאמרי את פרשנותך למשפט הזה של חז"ל.הָיוֹ הָיָה
אולי פירשת ולא שמתי לב?
אם כן - אשמח לקישור.
התכוונתיקל"ת
😜
זה באמת רק פירוש אחד של האמרה הזאתיבנה המקדש!
פירוש אחר אומר (מחילה לא זוכרת את המקור)- ש*אפילו* אם תצטרך לאכול פת במלח וכו' ועדיין בתורה אתה עמל, אשריך וטוב לך.
אבל זה בשום אופן לא *בהכרח* לאכול פת במלח ולישון על הרצפה. אין מצווה לסבול... אבל אם זה המחיר, ואתה מוכן לשלם אותו אז באמת אשרייך
לא הבנת...הָיוֹ הָיָה
לא טענתי שיש אידיאל בלחיות כך.
אלא אפילו אם מגיעים לידי כך.
בדיוק כמו הפירוש המקובל, שהבאת.
ובדיוק לכן זה לא חוסר אחריות אלא אידיאל נשגב, מי שמקדיש חייו לתורה אפילו אם יגיע לידי כך.
מסכימה איתךיבנה המקדש!
הערה קטנהג'ון
יפה.חמדת66
למה לא?עבד ה' (משתדל)
נראה לי שזה אברך ואברכית לפרק זמן של שנה או שנתיים..
הדגמת יפה את האוקסימרוןג'ון
אברך מבחינתי זה מי שזאת באמת ההתמקצעות שלו, ת"ח שנשאר שנים בישיבה, ובהתאם זה מעטים, בדר"כ אלו יהיו הר"מים.
אז שוב, אתם עם חלומות של הבית הקטן והחמוד שאתם מתחילים באיזי מתוך החממה של הישיבה? אשריכם! (לא ציני), אבל שימו את הדברים על השולחן ואל תתעטרו בעטרה לא לכם (ואם אתה עם פז"ם בעולם אז תוכל לראות הרבה "אברכים של שנה שנתיים" שאחרי כמה שנים אתה לא באמת רואה בחיים שלהם את הישיבה).
ובמאמר מוסגר אני אציין שלא אמור להיות קשה בכלל כלכלית להיות נשוי עד שלוש שנים בישיבה.
אגב זה נובע לדעתי גם מהעניין של כל האידיאליזציה של השירות המקוצר לסוגיו, החל מהסדר וכלה בהסדר מרכז אבל זה כבר נושא לדיון אחר..
לא מסכימהתפוחית 1
לא יודעותחופשת1
ואבחנה ברורה מה עיקר וטפל בחיים.
זו הבחירה שרציתי מהתחלה....מותק 27
מראש, בשידוכים חיפשתי בחור שירצה להיות אברך. שיאהב את התורה וידבק בה. וזו תהיה דרכו.
המשפחה ממנה באתי, ההורים עובדים... האבא לא לומד. משפחה דתית.
לי היה חשוב, להקים בית שמושתת על אדני התורה, כי היה לי הצורך, החוסר הזה של התורה. רציתי גם בשבילי וגם לילדיי.
וברוך ה' זכיתי בבעל שלומד תורה בכולל. ואנו משתדלים להיות עוסקים בתורה כל היום, ולשתף את הילדים, כל אחד לפי גילו.
ממש כייף ואושר!!! אין שמחה יותר מזה!!
כל חיי עד החתונה, הרגשתי חוסר.. חוסר בחיי התורה.. וכל פעם מודה לה' שנתן לי את מה שנתן. הרי, גדלתי בבית מקסים אך לא שאיפה כזו לתורה. לפי הרגשתי. לכן מרגישה זכות עוד יותר לחיות חיים אלו.. בתקווה ליצור את ההרגשה הטובה גם לילדיי, כדי שהם יוכלו להקים גם הם בתים כאלו. כמובן, בסופו של דבר כפי רצונו.. אך להורות אותם לדרך שאנו מאמינים בה.
ממעט התגובות שקראתי, אוסיף כי לא מרגישה אף פעם שחסר לנו משהו, תודה לה'! הכל יש, הכל ממנו יתברך!
מאוד שמחה שזיכה אותי למשפחה שהקמנו, לילדים שהביא לנו. לא ברור מאליו... וכל מה שהוא ירצה לתת לנו, הכל בכוחו... רואים את יד ההשגחה כל שנייה, את העזרה והכל.
אם אתם מרגישים שזה השליחות שלכם- מעולה!ידידיהה
מהמםתפוחית 1
היינו אברכים 7 שנים מתחילת הנישואיןמבשרתת
חשבנו שאנחנו מבינים מה זה להיות אברכים לפני שנכנסנו לזה (אני בהתחלה ממש לא רציתי אבל בעלי מאוד רצה וזה לא היה פשוט להחליט, לא הגעתי ממשפחה דוסית), עשינו הרבה חושבים, חקרנו לעומק מראש, אבל נראה לי שרק בדיעבד אפשר להבין מה זה אומר..
בכל מקרה, הייתי עושה את זה שוב אם הייתה לי את הבחירה, כי מרגישה שזה נתן לנו הרבה בסופו של דבר (מבחינה רוחנית וגם מבחינת שיקולים כלכליים כיום, פרופורציות על המון דברים) אבל אין ספק שלא מתאים לכל זוג..
במה את עבדת באותו זמן? זה נראה לי מה שמשפיע בעיקראבןגבירול
הייתי סטודנטית 3 שנים ואז התחלתי להיות מורהמבשרתת
לא חושבת שהמשרה של האישה היא המשפיעהמבשרתת
היינו בסביבה שחלק מהאברכיות שילבו עבודה (הייטק ועד גננת) והיו כאלה שהיו מטפלות על תינוקות בבתים שלהן, וחלק היו סטודנטיות שעבדו רק בעבודות מזדמנות..
עלויות חתונהארץ השוקולד
מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?
מקומות עם מחירים שפויים.
ברבנות..בחור עצוב
תודהארץ השוקולד

האולמות בנתיבות במחירים טוביםאריק מהדרום
תודהארץ השוקולד
לאחרונה שמעתי שנשאר שם אולם אחד בלבד....יעל מהדרום
לצערינו כבר לא נשארו הרבה אולמות בנתיבותconet
חורף/ קיץ, השכרה (מלא סוגי השכרות שמלה)/ תפירהנפש חיה.
ספקים- מתחילים לעומת וותיקים
מיקום אולם (גן/ אולם/ אולם באיזור תעשייה זול)
קייטרינג חיצוני/ כלול במחיר האולם- מגוון מפונפן של מנות/ אוכל פשוט
מספר מוזמנים
יש הבדלים בין גן לאולם?ארץ השוקולד
אני חשבת שכן. גן יש לך המקום המטופח-עלויות שלונפש חיה.
ואם אני מבינה נכון, יש שם עוד דברים כשהמטרה של כולם היא היא לשמור על הנראות החיצונית והטיפוח המתמיד של הגן.
את החפצים, הספקים וכו' מביאים לשם- וזה עוד אופרציה לארגן אותה.
באולם יש לך את המקום כמו שהוא קומפלט, אתה משלם רק על השכירות שלו.
מעניין, תודהארץ השוקולד
אם יש מראה מתאים, אפשר לקנות שמלה ממש בזול בחברוןנוגע, לא נוגע
תודהארץ השוקולד
כאן כנראה שפחות רלוונטי, אבל כנראה נסתכל בכל זאת
רגע רגענוגע, לא נוגע
צחקתי
התכוונתי בחלק הערבי (לבינתיים) של חברון
אם מחפשים גמחים , יש כל מיני טווחי מחיריםנפש חיה.
יש גם סלון כלות הודיה שגם לא יקרתפוחית 1
ויש גם סלון כלות "כשושנה" בשומרון, הבנתי גם לא יקרנפש חיה.
תודהארץ השוקולד
ספציפית, לא צריכים חסד ולכן לא אבקש מגמח שהוא באמת גמח.
פשוט מעדיפים להוציא פחות על עצם האירוע במקומות שזה לא יפגע
יש הרבה גמ"חים שעניינם לסייע לציבור להורדת עלויותיהודי שואף לטוב
מענייןארץ השוקולד
גם אני לקחתי את השמלה שלי מגמ"חחושבת בקופסא
ממש לא בשביל נזקקים. נראה כמו סלון כלות לכל דבר ועניין.
נותנים פיקדון של 1,000 ומתחייבים שהשמלה חוזרת עד חודש מתאריך החתונה, וכשמחזירים את השמלה מקבלים גם את הפיקדון וזה בעצם יוצא בחינם.
שלמתי רק על התיקונים לתופרת. ממש לא מרגיש מסכן או עני.
אין מה לעשות עם שמלת כלה אחרי החתונה. אחרי שהחזרתי את השמלה, אמא שלי בקשה שאני אתרום להם את השמלה שלה שיושבת יפה בארון במשך יותר מ20 שנה ללא שימוש.
תתחילו במקום האירועהמקורית
זה הכסף הגדול
משם - זה כבר עניין של סטנדרטים שלכם
אנחנו היינו סטונדטים לפני 10 שנים. לא שילמנו על עיצוב אולם, עוד אין לי אלבום, לא הסתכלתי על התמונות גם יותר מפעמיים נראלי אז אני שלמה עם ההחלטה והזמנתי שמלות כלה ב450 שח בעליאקספרס🙈 וכן, יותר מאחת
(זה חלק שפחות בתחום שלך ואל תצפה ממנה האמת לדעתי אם זה לא בא ממנה. אבל לא היו לי סטנדרטים בקטע קיצוני ומצדי היה להתחתן בדשא מתחת לבית הוריי אבל בעלי התעקש שלא)
הגיוני, תודהארץ השוקולד
באתי להגיב ואז ראיתי שכבר קיבלת את השנקל שלי
ענבל
בס"ד
המלצות ספציפיות לאולמות -
אולמי מייפל בפתח תקווה מאוד זולים יחסית לשוק.
יש מצב שגם האולמות האחרים באותו אזור יהיו זולים. שאר האולמות שאני מכירה הם בפריפריה הצפונית אז לא יהיה רלוונטי אני מניחה...
זורקת לבדיקה - מצפה יריחו, אם הם עדיין עושים אירועים.
תודה רבה
ארץ השוקולד
מעריך מאוד
רעיון מעניין
הצעה ששמעתי. תראה אם תתחברתפוחית 1
לוותר על מנה ראשונה. להישאר עם סלטים ועיקרית
רעיוןארץ השוקולד
יש סיכוי שמרכז גוש קטיף בניצןתוהה לעצמי
מרגיש לי מוזר להתחתן במקום כזהארץ השוקולד
כשאני הייתי שם זה לא היה מוזר בכללתוהה לעצמי
מניחה שהכוונה למכון התורה והארץ124816
ולא למרכז קטיף, גם נמצא בניצן.
הייתי שם בחתונה לא מזמן,
אם לא הייתי בעבר במרכז המבקרים כנראה שלא הייתי מנחשת שזה מרכז מבקרים ולא מקום סטנדרטי לארועים.
יש שם גן מאוד יפה, אם תבוא לשם למרכז המבקרים אז יסבירו על ההיבט הבוטני וההלכתי של הצמחיה מסביב, אם אתה בא לשם לארוע אז אתה רק רואה את הצמחיה היפה מסביב.
בחתונה שאני הייתי, חלק מהאורחים ישבו באולם בפנים וחלק בחוץ.
אין לי מושג מה העלויות שם.
נכוןנכון טעות שלי. התכוונתי למכון התורה והארץתוהה לעצמי
נשמע הגיוני יותר,ארץ השוקולד
אבדוק
תודה לכן
ראיתי פרסוםעוד מעט פסח
אחוזת זר בשומרון (אזור קרני שומרון) 190 למנה כולל הכל. לא יודעת מה זה באמת כולל, רק ראיתי פרסום.
מקום ממש ממש יפה, אבל לא נגיש (מבחינה לאולם יש הליכה בעלייה לא סלולה), אם יש אורחים מבוגרים זה פחות מתאים.
שמעתי שגם גוונא בגוש עציון נחשב זול.
לא יודעת עלות מדויקת.
תודהארץ השוקולד
האמת שנגיש זה קריטי, כנראה שנבדוק לגבי גוונא
לזכרוני באחוזת זר הנגישות לא נוראית.יהודי שואף לטוב
אני צריך שהיא תהיה טובה.ארץ השוקולד
הייתי שם בחתונה לא מזמןחושבת בקופסאאחרונה
נגישות נוראית בהחלט.
אין איך להגיע בתחב"צ, התחנה הכי קרובה נמצאת 20 דק' נסיעה מהאולם, שכמו שנאמר נמצא על ראש גבעה עם כביש לא סלול.
אזור האירוע עצמו ממש יפה ונחמד, אבל קשה להגיע.
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד
זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך
כמה תובנות שלמדתי:
1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.
הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)
2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.
3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.
4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.
אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.
כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.
וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.
שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!
תודה רבה, אמן
ארץ השוקולד
בקיצור כולם מתארסים,חתול זמני
אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.
הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.
חתול בוגדנינקדימון
זה אומר שהתגלה רצון/מצאת את הלמה, או שהיא הלמה?יהודי שואף לטוב
כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉
ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.
ברור שיש התקדמותadvfb
סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)
תעדכן בכל התפתחות
Lavenderאחרונה
סתם חחח
יאללה בקרוב בעז"ה 🥳
דייט שני שלכם... ואז הוא שואל אותךמוקי_2020
בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,
שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...
"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים), מה הדמות שלך ?"
מה את מגיבה ?
האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת בזמן אמת ?
מה את מגיבה ?
..Shandy
הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו
והייתי אומרת שזה קשוח
ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא
או תמר או יואב
תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה
ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.
וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח
אגב למה?
מה זה מגלה לך?
מסקרן
אני מתחברחתול זמני
לעבד־מלך הכושי.
אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,
אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.
אלוהים 😝נקדימון
יוסף הצדיקהפי
אברהם אבינוLavender
כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.
או רחל אימנו על ויתור נאצל
לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף
זה יהיה קצת מאכזב אם התשובה לא תתחיל בנוגע, לא נוגעאחרונה
אז יש מבט מיוחד שאנשים יפים יודעים לעשות והוא כובשכְּקֶדֶם
ליתר דיוק אנשים עם ביטחון במראה שלהם, לא חייב בהכרח יופי.
בערך זה הולך ככה
אתה מתמקד על מקום מסוים לצד או למעלה
ואז אתה עוצם עיניים מפנה את הראש למי שאתה יודע שמסתכל עליך ופותח לאט
אני חושף לכם כאן סודות מקצוע כדי שתשתמשו בזה להתחתן כבר
דוגמא מוחשית אפשר לראות בסרטון בקליפ הזה
הבחור למד את זה ממני
שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא
אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.
כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..
ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.
איך אמורים לעשות את זה?
מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..
וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?
אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית
אז גמני 'עוצמה ואור'
לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא
ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה
רמה תורניתאביעד מילוא
ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו. בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט. אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם
2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות
אשמח לשמעו את דעתכם 
מסכים ומחזק, מה שכתבת זה רק קצה המזלגפשוט אני..
עזרה בפרסום ארגון משמחים בחתונות "משמחי דויד"עזרה לזולת
בס"ד
אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.
אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן
אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.
אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.
לפרטים נוספים:
תודה!