אלו לא חיים קלים ואני תוהה אם זה הגיוני בשבילכן בכלל להיכנס לעולם לא קל ולא מוכר...
שאלה לבנות שמתכננות להיות אברכיותמני ים
אלו לא חיים קלים ואני תוהה אם זה הגיוני בשבילכן בכלל להיכנס לעולם לא קל ולא מוכר...
מקווה שמותר לענות בתור אברכית בהווה (שלא תכננה את זה בכלל)נועה נועה
אז מה עושים? כל האנשים האלה לא יתחתנו?
דווקא למי שמכוונת מראש להתחתן עם אברך יכול להיות קל יותר - היא יכולה לתכנן בהתאם ללמוד משהו מכניס מאוד, למשל. אבל לפני ואחרי הכל, כמו בכל זוגיות, הסוד הוא מודעות וגמישות. זוג אברכים שיודע להעמיד את סדרי העדיפויות שלו בצורה נכונה ולהבין ולהעריך מחירים ורווחים של כל בחירה תוך כדי תנועה - יצליחו להסתדר ויותר מזה, בעזרת השם.
אני מסכים שיש חוסר ודאות, בוודאי שחוסר ודאות כלכליתמני ים
השאלה שלי היא לא האם לעשות את הצעד הזה וללכת לכיון של חיי אברכות, אלא, איך אפשר לדרוש מאדם משהו שהוא בכלל לא יודע אם הוא יוכל לעמוד בו? אני רואה כאן בעייתיות...
לא הבנתי. איזה חוסר ודאות כפול?נועה נועה
אומר לך יותר מזה - אישית כל האברכים שאני מכירה דואגים לביתם, ולא מתעלמים מהצרכנים הכלכליים. והם יצאו לעבוד, במקביל למקסימום לימוד האפשרי, הרבה לפני שהאשה תקרוס או שהבית יגיע לפת לחם. אני אומרת לפעמים חצי בצחוק שהיום הרבה אנשים תומכים בהם או בת הזוג בהגשמת החלום של פתיחת עסק, למרות שזה סיכון כלכלי גבוה מאוד - אז זכיתי שה'עסק' שבעלי רוצה להשקיע בו הוא לימוד תורה, ואני מוכנה לקחת על עצמי הרבה בשביל זה. ועוד יותר זכיתי שהכל נעשה בשיתוף, בשיח ובראיה מפוקחת של המקום המשותף ושל צרכי הבית.
אברך שיוצא לעבודקל"ת
או שלא הבנתי נכון את ההגדרה
תלוי איך וכמהנועה נועה
אני אסבירמני ים
בשנים הראשונות לנישואין יש קושי כלכלי, חוסר ודאות כלכלי, שני הצדדים טרודים בשאלה: "איפה נעבוד?", "במה נעבוד?" וכו'.
בשנים הראשונות לנישואין עם אברך, יש חוסר ודאות כלכלי כפול בגלל שצד אחד, הבעל, כנראה לא יעבוד במשרה עם הכנסה קבועה, אלא יותר בעבודות מזדמנות. בשנים הראשונות העול הכלכלי נופל בעיקר על האישה, לכן יש כאן חוסר ודאות כלכלית כפולה. בעיניי לפחות.
אני לא אומר שאברך הוא אדם אטום שזורק את אשתו והילדים ולא אכפת לו מהבית שלו ושהוא מתעלם מהצרכים הכלכליים, אם זה המצב - יש כאן בעיה, בלי ספק.
אלא, שהחיים הכלכליים שלהם יהיו דחוקים יותר, דחוקים יותר מזוג טרי רגיל שגם אצלו החיים הכלכליים לא מיוסדים ויציבים.
כל הכבוד לך, באמת זכות. אני בטוח שהגיבוי שלך עוזר לו מאוד. אני רואה בישיבה את הלימוד של אברכים שיש להם גיבוי - הם פורחים, הם לא לומדים רק בשביל עצמם (בלי קשר שהלימוד הוא למען כלל ישראל תמיד) אלא גם בשביל נשותיהם.
אז תגיד שחוסר הודאות *הכלכלי* הוא כפולנועה נועה
ושיהיה ברור, אני אומרת את זה בתור מישהי שהנושא הכלכלי באמת מפחיד אותה, במיוחד שאני כאמור לא תכננתי להתחתן עם אברך אז לא למדתי מקצוע מכניס... אני לא מנסה להעמיד פה פנים ולהגיד שזה תותים ודבש. פשוט שזה לא שונה בעיניי מההשלכות והקשיים של בחירות אחרות (בן זוג בקבע, עצמאי, באקדמיה לטווח ארוך, בהייטק וכו') כמו שאתה מנסה לטעון כאן.
אין הכי נמימני ים
כנראה שכוונתי לא הובנה, אני לא חושב שהבעל צריך לזרוק את העול כלכלי כולו על אשתו ולא להתחשב בה, במצב הכלכלי ואיך המצב הזה עובר עליה - חמור מאוד אם זה המצב!
אני גם לא טוען שלא מסתדרים איכשהו כלכלית ושלא מוצאים את הדרך להסתדר עם פחות הוצאות, כל זוג עושה את המאמץ שלו ויש לו סיעתא דשמיא - אבל עצם הכנסה של עוד אדם למצב הזה (שוב, כאחד שמאוד רוצה בדרך הזו ומאוד מאמין בה) - אני לא שלם עם זה, אני לא יכול להכניס אדם לדרך שאני מאוד מאמין בה ויודע בידיעה עמוקה מה היא כוללת, בעוד שהצד השני לא באמת יודע לקראת מה הוא נכנס, קשה לי עם זה.
אבל תמיד חתונה זה להיכנס למצב שאי אפשר להבין.נועה נועה
כי, וזה מה שאני מנסה להסביר בצורה כנראה ממש גרועה כבר כמה הודעות, יש דברים שאי אפשר להבין אותם באמת עד שחיים אותם ובהם. זה נכון באופן כללי לנישואים בלי שום קשר לחוסר יציבות הכלכלי שיהיה או לא יהיה בהם. זה נכון להורות. זה נכון לכל המעבר המטורף הזה מלהיות רווק ללהיות בזוג. אתה חושב שאתה יודע מה זה להיות אברך אבל גם אתה לא באמת יודע ולא משנה כמה תפגוש את המציאות הזאת - *כי אתה לא שם*. אם נחזור לנשות קבע, אני בטוחה שרובן לפחות כן שומעות סיפורים מלחיצים לפני ועדיין בוחרות בזה. או מתוך אידאולוגיה, או כי הבחור שהן רוצות להיות נשואות לו בחר בזה... אותו דבר עם אברכות. ויותר מזה, אם כבר מחריגים קושי של אברכות מקשיים אחרים הייתי מחריגה אותו לצד השני, כי בניגוד לחלק מהקשיים הפוטנציאליים האחרים יש בו את הרוח שמחזיקה, את הידיעה שאנחנו עושים דבר חשוב. לי אישית היה הרבה יותר קשה אם היינו חיים בצמצום בגלל שבעלי מתוך פנטזיות ילדותיות היה פותח עסק לא ריאלי כלכלית. (ובלי קשר, אני באמת לא מצליחה להבין למה אתה חושב שקושי כלכלי זה דבר חמור יותר מכל קושי אחר. זה קשה, נכון, אבל למה אתה חושב שזה קשה יותר?)
לפרוטוקול, לא מזמן חברה שלי טענה שפעם אמרתי לה שאני בחיים לא אתחתן עם אברך כי ראיתי אצל אחים שלי כמה זה קשה. זה הפתיע אותי מאוד ובכלל לא זכרתי שאמרתי את זה אי פעם... ונכון, זה קשה. אבל לכל בחירה יש את הקשיים שלה, ואנחנו עובדים יחד על למצוא את הדרך הכי טובה, ובינתיים שמחים על כל שנה שאנחנו מצליחים להישאר.
הבנתי אותך, השתכנעתימני יםאחרונה
בתור אברכית עד לפני שנה..אוהבת לשדך
אתה לא יכול לדרוש(!) ממנה, היא צריכה לרצות(!) את זה.
מה ההבדל? לרצות זה ברגש ונפש, לדרוש זה לא קשור אליה אלא אליך.
אני רציתי בחור שיהיה אברך. ובסוף התחתנתי עם בחור שרוצה להיות אברך.
השאלה מה יש בלב ולא מה קורה בפועל, ובטח שאתה לא אמור לדרוש ממנה להיות אברכית. זה פשוט לא יעבוד.
אז היא רוצה להיות אברכית? כן.
היא מן הסתם יודעת שיש פה הקרבה מסויימת של נוחות כלכלית? כן.
היא יכולה להבטיח לך שתהיה אברך לעוד 10 שנים? לא.
אבל היא יכולה להגיד שהיא תעשה הכל כדי שזה יקרה!
וזה הלב והרצון.
בעלי היה אברך 5 שנים, ואני הייתי סטודנטית.
איך מסתדרים?
קודם כל הקב"ה עוזר, ומרגישים אותו בכל פינה.
ודבר שני - כן. זה יותר קשה. אבל צריך להיות יצירתיים, למצוא מקורות הכנסה ולהשתדל להצליח.
השאר, לא בידים שלנו..
בהצלחה גדולה!
אויש, כמובן שלא התכוונתימני ים
"לדרוש" במובן כל כפייה, ברור שזה צריך לבוא ממנה ומהרצון שלה... בחרתי מילה לא נכונה...
אני אסביר את עצמי: התכוונתי שמישהי רוצה בעל אברך אבל היא לא יודעת מה כרוך בזה, מה זה דורש, כמובן שהיא שמעה על זה מחברות אבל זה לא אותו דבר.
ואם תגידו לי: גם אתה לא יודע מה זה ודורש ומה זה כולל (כולל
)! אז פה אני חושב שיש הבדל בין גברים לנשים:
בניישים, כמוני, חיים עם האברכים שלנו, שהם החברותות הבוגרות שלנו יום-יום ולומדים איתם כל יום ואנחנו רואים את המציאות. נשים, לעומת זאת מדברות עם החברות הנשואות שלהן, הן יכולות לדבר הרבה ולבקר אותן כמה שעות בשבוע אבל זה לא לחיות את זה.
מקווה שהסברתי את עצמי נכון...
תודה רבה
באותה מידה-הָיוֹ הָיָה
אפשר לשאול בנים שהולכים להיות אברכים.
ואכן, כולם צריכים להיות מספיק בוגרים ולברר לקראת מה הם הולכים, ולא לפעול בפזיזות. אבל אני מניח שהבחורה הממוצעת בשלב הדייטים, כמו גם הבחור הממוצע, מספיק בוגרים בכדי להבין לקראת מה הם הולכים ולשקול זאת כראוי. ואז זה אכן "הגיוני בשבילם".
אני לא חושב שאפשרמני ים
אני מקווה שאני לא אובן לא נכון, אני רואה בזה ערך עצום וחווית סיפוק אישית וזוגית גדולה מאוד ובעז"ה אני בעצמי מאוד רוצה חיים כאלו, אבל מוסרית קשה לי לדרוש את זה ממישהי שרוצה בזה.
אני אמשיל את זה לבינייש בשיעור ב-ג שכל המחזור שלו מהישיבה התיכונית התגייס לסיירות, והוא רוצה גם להיכנס לסיירת- ההבנה שלו מה זה סיירת ומה היא דורשת גדולה הרבה יותר משמיניסט שרוצה להתגייס לסיירת או מבן של בוגר סיירת...
(האברכים הם כפשוטו סיירת
)הפוך:הָיוֹ הָיָה
למי שחי בין כאלו זה נראה הגיוני... "הוא יסתדר "כמו כולם"...." תכל'ס לחיים האמיתיים אף אחד לא נהי מוכן "לבד", צריך לבנות את זה, הן בנים והן בנות.
בתור ברכית בהווהאנונימיות
לא יודעים ב100%. שומעים מסיפורים. רואים אצל אנשים אחרים
ו...לןמדים את החיים יחד.
אגב זה נכון גם לזוג עובד.
זה לא רק לראותמני ים
אני חושב שיש הבדל בין גברים לנשים:
בניישים, כמוני, חיים עם האברכים שלנו, שהם החברותות הבוגרות שלנו יום-יום ולומדים איתם כל יום ואנחנו רואים (שלא לומר, חיים) את המציאות. נשים, לעומת זאת מדברות עם החברות הנשואות שלהן, הן יכולות לדבר הרבה ולבקר אותן כמה שעות בשבוע אבל זה לא לחיות את זה.
הן באמת לא יודעות..תיק
אחרי שהיא התחתנה היא אמרה לי לחפש רק בחור עם הכנסה. היו זמנים שבאמת לא היה להם וכל הזמן ספרו שקלים..
ויש שחיים במציאות נוחה יותר.
זו נשמעת לי הגזמה של החלוםאנונימיות
אני חושבת שיש ערך לאברכות בטח בשנים ראשונות.
אבל כל אחת ומה שמתאים לה
גם אני חושבת שיש ערך..תיק
אני חושבת שהעולם הזה לא פחות מוכר מדברים אחריםלזמר לשמך עליון
בתור בת לאברכים, אני חושבת שאני יותר מוכנה להיכנס לעולם הזה בע"ה. נולדתי לתוך מציאות של אַבְרֵכִיּוּת חזקה וככה גדלתי כל החיים שלי. אולי זה יפתיע, אבל מעולם לא הרגשתי שחסר לי משהו... מעבר לזה - הרגשתי שזכיתי! הרגשתי בבית תחושה חזקה של תורה, ובשביל התורה נעשה הכל. היא הערך הכי חשוב בבית. באמת. כפשוטו.
בדיבור עם ההורים שלי, לא היו להם קשיים כלכליים חריגים מכל משפחה אחרת, למרות שהפרנסה שלהם הסתמכה על מלגת אברכים קטנה מאוד ומשכורת הוראה של אמא שלי.
ב"ה הרבה ילדים, וככה חיים עד היום.
אני תמיד הרגשתי, בכל מיני מצבים, שלמשפחות אברכים יש סיוע מיוחד מלמעלה, והן פשוט חיות את החיים שלהן מתוך הבנה מה חשוב יותר ומה פחות.
למרות כל מה שאמרתי, שברור שזה עוזר לי לדעת פחות או יותר לקראת מה אני הולכת, אני חושבת שאי אפשר לדעת בדיוק עד שמגיעים לזה. הכל תלוי בסוף במערכת הזוגית, באיזונים, בערכים, בהרגשה... זה משתנה מזוג לזוג.
אבל אני מרגישה שאם השאיפה מצד בחורה היא לבנות בית של תורה ולהיות אשת אברך, היא מסוגלת לעמוד בהכל. כי ברגע שהיא מבינה את החשיבות מבחינתה, היא תדע בע"ה להתנהל עם זה מתוך הקשר אל בעלה ואל התורה שממלאת את הבית ונותנת כח. והקב"ה עוזר.
אני אחת שהכינו אותהאון17
ואני ממש ממש גאה בזה

להכין זה בלתי אפשרי יש כ''כ הרבה מצבים לזוגות ואופי שמאפיין כל אחד לדרכי ההתמודדות שלו עם החיים אז בעיקרון רק תדעי שיש לך את ראש הפירמידה.
גם להתחתן זה לא ידוע לקראת מה הולכיםאהבה.
וגם להתחיל כל דבר חדש זה לא ידוע.
אם שאיפת חיי היא ללמוד רפואה אני אלמד רפואה גם כשזה קשה, כי אני מאמינה שזה תכלית חיי. ואם אני מאמינה שתכלית חיי זה להיות אברכית אז זה מה שאני יעשה.
וכל דבר שעושים אותו מבחירה ומאהבה הוא יותר קל
אני מניחהקל"ת
ובכןאהבה.
לא התעלמתי מזה.
מה שהוא תכלית חיי גם אם הוא יהיה קשה כלכלית או לא משנה מה אני אעשה אותו.
כמובן שלא כולם זה תכלית חייהם ועובדה שרובם לא מחזיקים מעמד.
הם לא מחזיקים מעמדקל"ת
אלא כי מציאותית הם רואים שהם נאלצים להתקיים ממשהוא
אוליאהבה.
מה שכן אני מכירה עשרות שכן מצליחים, בדוחק, מסתדרים עם מה שיש ויש עזרה מהשמיים מוחשית
סבבהקל"ת
זה לא שהם לא רואים ערך בחיי לימוד תורה של הגבר
ברור שלא לכולם זה מתאיםאהבה.
זה מתאים לאנשים שמהות חייהם זה התורה ורק התורה.
על זה בדיוק אני חולקתקל"ת
כמו שכתוב בסוף מסילת ישריםמבקש אמונה
"וכבר יכול להיות חסיד גמור איש אשר לא יפסוק מפיו הלימוד
כמו מי שמפני צרכו הוא בעל מלאכה פחותה"
רק רציתי לחזק ![]()
לא הבנתי את דברי הרמחלקל"ת
מי שעובד לפרנסתו יכול להיות באותה דרגה של מי שלומד כל היוםמבקש אמונה
👌קל"ת
אני מבינה מה את אומרתאהבה.
כי זה באמת קשה מאד.
אבל עדיין יש סתירה במה שאת אומרת. אם אני מאמינה שכל המטרה שבאתי לעולם היא בשביל התורה. זה המטרה. וזהו. אז מז"א "לא רוצים לקחת את ההשלכות שחיים אלו כוללים" איזה חיים אלו?? החיים שבשבילם ירדת לעולם בשביל מה?
ברור שזה דרגה סופר גבוהה והלוואי עלי ועל כולם אבל עדיין יש עניין של סדר עדיפויות.
לא אומרת לרעוב ללחם אבל כל עוד זה אפשרי מה טוב.
זאת אומרתקל"ת
זה ישמע מצחיק אבל יש זוגות אברכים שלולא תמיכה כלכלית מהמשפחה באמת הם היו רעבים ללחם..
כן, אלו עשויות להיות ההשלכות של חיים אלו. מסופקני אם אלו החיים שהקבה ייעד לנו
שאלה קשהאהבה.
אני חושבת שהתשובה היא בנפש שלנו, אם אני מרגישה שזה נכון לי או לא. אני יודעת על עצמי שכרגע אני לא רואה את עצמי חיה בדוחק גדול בשביל שבעלי ילמד כל יום כל היום. לא הכל שחור או לבן יש בתים של תורה שהבעל מלמד חצי יום או לפי היכולות..
מסכימה בנקודה הזוקל"ת
ברוראהבה.
👍
קל"ת
אפשר להיות צדיק גמור בהרבה מצבים,והוא ישמיענו
מה שאין כן במצב של עושר והרווחה.
אז האם אדם יכול להיות צדיק גמור במצב כלכלי נהדר? ברור שכן.
אבל מי ערב לו שהוא בחר בזה בגלל רצון ה' או בגלל שזה יותר נוח?..
אם הוא מלכתחילה בחר במצב הפחות נוח- למשל כשמישהי בוחרת במודע, למרות שהיא יכלה לבחור אחרת לגמרי, להיות אברכית- יש פה יותר הוכחה לעבודת ה' (קודם כל כלפי האדם עצמו..)..
למהקל"ת
נראה לי שהוא התכוון:הָיוֹ הָיָה
שאם בנאדם עושה דבר שהוא עבודת ה' לכל הדעות, והוא עושה את זה מתוך קושי - זה מעיד על ההקרבה למען עבודת ה'.
ואם הוא עושה את זה מתוך רווחה - אז אמנם יכול להיות שהוא עשה את זה בגלל העבודת ה', והיה מוכן לעשות את זה גם מתוך קושי, אבל אין לך את הראיה לזה.
הבנתיקל"ת
כי אני שואל את עצמי קודם -למה- הוא בחר בזה..והוא ישמיענו
אבלקל"ת
מי שבוחר לחיות על גבול העוני בשביל לימוד תורה, אני לא רואה את זה כ "הקרבה " אלא כחוסר דעת ואחראיות
נכון, זה בדיוק מה שכתבתי למעלה..והוא ישמיענו
גמור בהרבה מצבים.
אבל אם את רוצה להוכיח שהוא נמצא במצב שלו בגלל צדיקות או בגלל נוחות-
במצב של דוחק את יותר תוכלי להוכיח את זה. זה הכל.
עדיין, יכול להיות שהוא לא חי בדוחק והוא צדיק (/צדיקה) גמור.
טובקל"ת
לגבי המילים האחרונות:הָיוֹ הָיָה
"פת במלח תאכל" וכו'...
זה אידיאל נשגב, לא חוסר אחריות.
זו פרשנות אישית שלךקל"ת
אדרבא, פרשי מה לפי דעתך.הָיוֹ הָיָה
פרשתיקל"ת
התכוונתי שתאמרי את פרשנותך למשפט הזה של חז"ל.הָיוֹ הָיָה
אולי פירשת ולא שמתי לב?
אם כן - אשמח לקישור.
התכוונתיקל"ת
😜
זה באמת רק פירוש אחד של האמרה הזאתיבנה המקדש!
פירוש אחר אומר (מחילה לא זוכרת את המקור)- ש*אפילו* אם תצטרך לאכול פת במלח וכו' ועדיין בתורה אתה עמל, אשריך וטוב לך.
אבל זה בשום אופן לא *בהכרח* לאכול פת במלח ולישון על הרצפה. אין מצווה לסבול... אבל אם זה המחיר, ואתה מוכן לשלם אותו אז באמת אשרייך
לא הבנת...הָיוֹ הָיָה
לא טענתי שיש אידיאל בלחיות כך.
אלא אפילו אם מגיעים לידי כך.
בדיוק כמו הפירוש המקובל, שהבאת.
ובדיוק לכן זה לא חוסר אחריות אלא אידיאל נשגב, מי שמקדיש חייו לתורה אפילו אם יגיע לידי כך.
מסכימה איתךיבנה המקדש!
הערה קטנהג'ון
יפה.חמדת66
למה לא?עבד ה' (משתדל)
נראה לי שזה אברך ואברכית לפרק זמן של שנה או שנתיים..
הדגמת יפה את האוקסימרוןג'ון
אברך מבחינתי זה מי שזאת באמת ההתמקצעות שלו, ת"ח שנשאר שנים בישיבה, ובהתאם זה מעטים, בדר"כ אלו יהיו הר"מים.
אז שוב, אתם עם חלומות של הבית הקטן והחמוד שאתם מתחילים באיזי מתוך החממה של הישיבה? אשריכם! (לא ציני), אבל שימו את הדברים על השולחן ואל תתעטרו בעטרה לא לכם (ואם אתה עם פז"ם בעולם אז תוכל לראות הרבה "אברכים של שנה שנתיים" שאחרי כמה שנים אתה לא באמת רואה בחיים שלהם את הישיבה).
ובמאמר מוסגר אני אציין שלא אמור להיות קשה בכלל כלכלית להיות נשוי עד שלוש שנים בישיבה.
אגב זה נובע לדעתי גם מהעניין של כל האידיאליזציה של השירות המקוצר לסוגיו, החל מהסדר וכלה בהסדר מרכז אבל זה כבר נושא לדיון אחר..
לא מסכימהתפוחית 1
לא יודעותחופשת1
ואבחנה ברורה מה עיקר וטפל בחיים.
זו הבחירה שרציתי מהתחלה....מותק 27
מראש, בשידוכים חיפשתי בחור שירצה להיות אברך. שיאהב את התורה וידבק בה. וזו תהיה דרכו.
המשפחה ממנה באתי, ההורים עובדים... האבא לא לומד. משפחה דתית.
לי היה חשוב, להקים בית שמושתת על אדני התורה, כי היה לי הצורך, החוסר הזה של התורה. רציתי גם בשבילי וגם לילדיי.
וברוך ה' זכיתי בבעל שלומד תורה בכולל. ואנו משתדלים להיות עוסקים בתורה כל היום, ולשתף את הילדים, כל אחד לפי גילו.
ממש כייף ואושר!!! אין שמחה יותר מזה!!
כל חיי עד החתונה, הרגשתי חוסר.. חוסר בחיי התורה.. וכל פעם מודה לה' שנתן לי את מה שנתן. הרי, גדלתי בבית מקסים אך לא שאיפה כזו לתורה. לפי הרגשתי. לכן מרגישה זכות עוד יותר לחיות חיים אלו.. בתקווה ליצור את ההרגשה הטובה גם לילדיי, כדי שהם יוכלו להקים גם הם בתים כאלו. כמובן, בסופו של דבר כפי רצונו.. אך להורות אותם לדרך שאנו מאמינים בה.
ממעט התגובות שקראתי, אוסיף כי לא מרגישה אף פעם שחסר לנו משהו, תודה לה'! הכל יש, הכל ממנו יתברך!
מאוד שמחה שזיכה אותי למשפחה שהקמנו, לילדים שהביא לנו. לא ברור מאליו... וכל מה שהוא ירצה לתת לנו, הכל בכוחו... רואים את יד ההשגחה כל שנייה, את העזרה והכל.
אם אתם מרגישים שזה השליחות שלכם- מעולה!ידידיהה
מהמםתפוחית 1
היינו אברכים 7 שנים מתחילת הנישואיןמבשרתת
חשבנו שאנחנו מבינים מה זה להיות אברכים לפני שנכנסנו לזה (אני בהתחלה ממש לא רציתי אבל בעלי מאוד רצה וזה לא היה פשוט להחליט, לא הגעתי ממשפחה דוסית), עשינו הרבה חושבים, חקרנו לעומק מראש, אבל נראה לי שרק בדיעבד אפשר להבין מה זה אומר..
בכל מקרה, הייתי עושה את זה שוב אם הייתה לי את הבחירה, כי מרגישה שזה נתן לנו הרבה בסופו של דבר (מבחינה רוחנית וגם מבחינת שיקולים כלכליים כיום, פרופורציות על המון דברים) אבל אין ספק שלא מתאים לכל זוג..
במה את עבדת באותו זמן? זה נראה לי מה שמשפיע בעיקראבןגבירול
הייתי סטודנטית 3 שנים ואז התחלתי להיות מורהמבשרתת
לא חושבת שהמשרה של האישה היא המשפיעהמבשרתת
היינו בסביבה שחלק מהאברכיות שילבו עבודה (הייטק ועד גננת) והיו כאלה שהיו מטפלות על תינוקות בבתים שלהן, וחלק היו סטודנטיות שעבדו רק בעבודות מזדמנות..
שאלה קלאסית - מניח שכבר היה, אבל לא מוצאמשווה שלקצת זמן
אני בעז"ה עוד כמה שבועות משתחרר מצה"ל, ומתחיל לחשוב על היום שאחרי, וגם (או בעיקר), על להתחיל להפגש.
אשמח לשמוע מהם 4-5 (סתם כדי לא להכביד, כמובן שמוזמנים יותר) הדברים שהכי חשוב לדעתכם להקפיד בדייטים?
וגם - איך לדעתכם מעמיקים את הקשר? מניח שבשלושה - ארבעה דייטים הראשונים לא אמורים להכנס לדיונים עמוקים, אבל איך בהמשך כן נכנסים לזה, מתוך כוונה?
בונוס - על מה להקפיד בכרטיס?
אשריכם ישראלל
אנסה קצתברגע קטן עזבתיךאחרונה
קודם כל שיהיה במזל טוב ובהצלחה. שינוי משמעותי מאוד להשתחרר.
לא לפי סדר חשיבות או סדר כל שהוא.
- ריבונו של עולם מוביל אותך בתהליך הזה. אני מאמין שכשעושים את כל המאמצים שאנחנו יכולים, אפילו דברים שמאוד לא טריוויאליים עבורנו- זה נותן מקום לשפע. השורה התחתונה והמאוד מאתגרת ליישום בשמחה- זה יבוא בזמן הכי מדויק. ותגיע האישה הכי מדויקת (לא מושלמת, אבל מדהימה והכי מדויקת לך בעולם!). תקופה לתרגל ביטחון והשתדלות ולסמוך.
- התקופה הזאת, לרוב האנשים, היא תהליך. לוקח זמן להבין מה בדיוק אתה מחפש ולדייק את החיפוש שלך. צריך לזה גם הרבה הקשבה ופתיחות למציאות וגם ניסיון אקטיבי לדייק וללמוד ולהשתפר.
- לבוא להיפגש ממקום שאמנם מודע לפוטנציאל של חתונה, אבל ממקום פשוט פשוט. לזכור שלא משנה מה יקרה אתה מכיר מישהי נחמדה וטובה, והטבעיות הזאת מכניסה הרבה טוב לתהליך.
- לנסות להיות רגיש לדברים שיותר משמעותיים לנשים- שנפגשים במקום שהיא מרגישה בנח, שלא קר/חם מידי, שיש איפה לעשות שירותים נורמלי. (לא כמו בצה"ל אח 
- לגבי המדרג של בניית הקשר. יש הרבה שמסבירים איך תהליך בריא של קשר נבנה, כמובן באופן כללי. יש סרטון של מיכל וולשטיין שמסביר על זה ולדעתי עושה שכל.
אבל בכל מקרה- בסוף כשמכירים בת זוג זה אותה צורת עבודה כמו שמכירים כל אדם אחר. מתחילים מדברים יחסית חיצוניים, נתונים כמו כמה אחים יש לך, איך גדלת וכו. כדאי שאם זה דבר שלא בא לך טבעי שתחשוב מראש או תעשה לעצמך /תחפש רשימה של דברים לשאול בדייטים. (בזרימה! ובנחת! אין בזה חוקים וכל קשר וכל דינמיקה בין אנשים שונים היא שונה בהגדרתה).
אבל בקיצור מתחילים מהדברים האלה, ולאט לאט כשמרגישים בנח, השיח באופן טבעי מעמיק. אםשר לגרום לשיח להיות יותר עמוק ע"י שאילת שאלות/העלאת נושאי דיון יותר מעמיקים. כמובן שלא לשאול בדייט ראשון אם בא לך להתחתן איתי זה נחשב מדרג סביר.
-טיפ קטן להביא איתך משהו טעים קטן לאכול/לשתות לדייט ראשון לפחות.
- להשתדל בהתחלה להגיע אליה לאן שנח לה. לוודא שהיא הגיעה הביתה. לא לחכות אם העבירו לך מספר! זה הרבה פעמים משהו שהצד השני מחכה שכבר תיצור קשר.
לשלוח הודעה יום אחרי איך היה. ולא למרוח. אם אתה רוצה לסיים- ביעילות ובנעימות. לציין את הדברים הטובים ובו זמנית להגיד בצורה בהירה שאתה חושב ש*עבורך* זה פחות מתאים. ולהדגיש תמיד (לא בצורה חיצונית חייב להאמין בזה) שזה לא בגלל שמשהו בה לא בסדר אלא שאתה מחפש/צריך משהו אחר.
יש עוד מלא מלא
לפני ואחרי הכל- רק תפילות אחי. אין שום דבר אחר. חוץ מזה הכל מסביב
נושא רגיש במיוחד...מחפש אהבה
בתור אנשים שמחפשים את החצי השני שלנו, יוצא לי לפעמים לחשוב על הנושא של דרך ההיכרות. ברוך ה' אני חשוף לשתי המגזרים הרלוונטים במדינה - הדת"ל והחרדי, ובתור אדם שדוגל בלקיחת הטוב שיש בכל מגזר אני מנסה לחשוב מהי הדרך הנכונה בכל הנושא של היכרות דייטים וכו'.
אז למי שחושב/ת שבציבור החרדי כולם אותו דבר או כולם מאה שערים אני מציע ללכת לסיור קצר בירושלים ולהבין שזה ממש לא ככה. וגם אלו שלא נפגשים בחוץ יש בזה המון רמות ומנהגים.
החיסרון הגורף: חוסר היכרות. אתה מכיר את אישתך/בעלך רק אחרי החתונה... אומרים גם שלפעמים אתה קולט שהתחתנת בכלל עם מישהי אחרת...
בציבור הדת"ל (ת'אמת אני פחות מכיר, מאמין שיש הרבה סגנונות) אבל משום מה מרגיש לי שהפתיחות הזו מביאה לפעמים לדברים לא טובים...
מצד שני כן מרגיש לי שיש פה משהו בריא יותר [אבל אולי קצת מסוכן], מה אתם אומרים.ות.
מודע מראש שיתכן שיאכלו אותי בלי מלח, אבל בכנות: לא הגיע הזמן לברר את זה כמו שצריך?
אולי צד אחד טועה? אולי שתיהם?
אשמח לשמוע תגובות מכל הסגנונות ומכל רמות הפתיחות
גם החרדים משתניםמחפש אהבה
רק רוצה לציין שהציבור החרדי הולך ונפתח במובנים האלו [לא מדבר על הקבוצות הסגורות...], ואשמח לשמוע את דעתכן על השינוי הזה האם הוא מבורך או לא...
להמון דברים יש חסרון, יתרון וסיכון.מוקי_2020
זה כמו שבמגזר החילוני-מסורתי,
מתחתנים בממוצע אחרי שנתיים (?).
גם לזה יש חסרון ויתרון.
חסרון - אתה יכול להיות עם הצד השני במשך שנתיים, מכל הבחינות וכו' ובסוף מתברר שהוא לא באמת באמת רוצה להתחתן. שנתיים נשרפו.
יתרון - אם אתה עושה את זה חכם ( הבהרה - כמובן שזה לא על פי ההלכה, כי זה במגזר החילוני-מסורתי), אז תגיע לחתונה בלב שלם מאוד
כשאתה יודע מי הבן אדם שאיתו תבלה את רוב חייך. מינימום הפתעות (לעומת האפשרויות האחרות).
אין לזה סוף.
בסופו של דבר, צריך ביטחון, אמונה ושכל ישר. כשיש את זה, גם 3 חודשים מספיקים לפני חתונה. אני מאמין בזה בלב שלם.
החיים מורכביםadvfb
ברור שבשיטה של החרדים יש מעלות ויש חסרונות.
ברור שבשיטה של הדתיים לאומיים יש מעלות ויש חסרונות.
השאלה מה אנחנו רוצים להרוויח ועל מה אנחנו מוכנים לשלם מחיר.
מה הסיכונים והסיכויים אותם אנחנו בוחרים בצורה מושכלת.
גם בדתי לאומי יש טווח מאוד גדול של גישות מבחינת דייטים, כמו שציינת שיש אצל החרדים.
אין מודל של מגזר "מושלם" שהוא חף מבעיות.
כל מגזר בוחר על מה הוא לא מתפשר ועל מה מוכן לשלם את המחיר ומכך הוא גוזר דפוסי התנהגות.
מהצד הדתי לאומי אני יכול להגיד לך שסיכון זה עניין שלוקחים בחשבון. בגלל שנוצרת הכירות יותר משמעותית לפני החתונה צריך סופר דופר לשמור על גבולות של הקשר בצורה קנאית. אכן כן.
מהצד החרדי אני יכול להגיד לך שגם אצל דתיים לאומיים לא יודעים הכל לפני החתונה.
נ.ב
לכן אני אומר - אתה עצמך פרט בודד ואתה לא קבוצה. תנצל את היתרון הזה.
יש לך חופש לחשוב איפה אתה "דתי לאומי" ואיפה אתה "חרדי"
אין שום סיבה שבעולם שתקח מודל חברתי כלשהו ותקבל אותו כקודש קודשים.
את ההלכה תקבל כקודש קודשים לפי מי שאתה הולך אחרי הפסיקה שלו.
אבל נורמה חברתית - תנסה להבין את ההגיון ולחשב את הסיכונים והסיכויים בעצמך. אין שום דבר שמונע ממך את זה.
המוקד של השאלה שלך מתעסק על מגזר כזה או מגזר אחר - אבל בסוף ההתמודדות האישית של כל אחד מאיתנו היא אישית וצריך לקחת את זה בחשבון.
תודה, תשובה מאלפת!!!מחפש אהבהאחרונה
מתלבט אם ללכת לחתונה של האקסיתכְּקֶדֶם
היא מתחתנת עוד כמה ימים והזמינה אותי וגם אני ממשממש שמח בישביל החילזונית הזו
אבללל אע"פ שעברו הרבה הרבה מים או ריר(?) בנהר
בסופ בסופ היא מישי שפם היינו ביחד וזה אולי משו שלא אמורים לעשות לא משנה מה.
חלק בי אומר לי לך תהנה תשמח חתן וכלה תעשה שיגועים בחתונה משעממת של דוסים. וחלק שני אומר זו חתונה של דוסים ואתה מגיע על תקן הידיד/אקס(?) שלה זה מוזר.
אאאא פפ
סופריקה
אתה מכיר את החתן?intuscrepidam
אם היא הזמינה אותו, כנראה שהיא תשמח. לא?מבולבלת מאדדדד
תלוי בדינמיקה ובמידות שלה, אבל פרקטית, באיזה שלב?intuscrepidam
היא תוכל לראות אותו רק בריקודים לחופה ולחדר ייחוד, ובמעגל שעושים באמצע סבב ראשון.
ואם הוא יבוא להגיד שלום או משהו כזה…
אין לי מושג על איזה מעגל מדובר😂מבולבלת מאדדדד
אבל כן, נשמע שבאירוע כזה מגיעים רק לחופה.
תכלס אפילו בכסא כלה הוא לא ישתתף בטח כי זה רק של בנות…
אני נגיד במקומו לא הייתי מגיעה בכלל. יפה שהוא חושב על ללכת
אני לא בעדאני:)))))
^^הרמוניה
לא יודעת מה להגיד לך על זהמבולבלת מאדדדד
ההזמנה משדרת שהיה קשר טוב וגם הפרידה היתה טובהפ.א.
ובלי שנשארו משקעים של עוגמת נפש - מבחינתה הקשר הסתיים בצורה בוגרת, והיא מרגישה כלפיך הערכה הדדית.
לפעמים הראש אומר "סיימנו יפה", אבל לראות את האקסית בלבן תחת חופה זה אירוע עם מטען רגשי שלא תמיד צופים מראש. אם אתה מרגיש שלם לחלוטין ואין לך צביטה בלב מהמחשבה עליה עם מישהו אחר, אני הייתי הולך. 👰♂️
ונקודה נוספת בשיקולים: מעבר לחופה האם יהיו שם עוד אנשים שאתה מכיר? יהיה לך עם מי לדבר ולשבת?
אם לא, הייתי מגיע רק לחופה, שם מתנה קטנה, ועוזב בסיום החופה.
מצטרףמשה
גם אני הייתי מגיע רק לחופה והולך. או דומה לזה.
^^advfb
אני הייתי מבקשת עצתו של הרב שלנו. אדם חכם וירא שמינחלת
כדאי לך מאד ללכתימח שם עראפת
אני שמחתי לראות אנשים/ חברים שהייתי בקשר איתםנפש חיה.
ואלו היו אנשים שנפגשנו בדייט/ שיחות יותר עמוקות
לראות אנשים שאתה אוהב זה נעים.
אם ההזמנה לחתונה הזאת מגיעה ממקום טוב ושלם
ואם הרצון ללכת לחתונה כמוזמן מגיע ממקום טוב ושלם
למה לא?
בברכת
"ובשמחתך
ישמח לבנו גם אנו"
המערכת.
זה משדר שאתה עדיין רוצה אותה, לא?נקדימון
אלא אם כן, אתם ממש באותו מעגל חברים שבו המשכתם להיות גם אחרי שבחלטתם שנישואין זה לא משהו שמתאים בין שניכם.
אבל - כשאתה קורא לה "חילזונית" אז ניכר שיש לך עדיין רגשות כלפיה, ובמצב כזה בוודאי לא הייתי ממליץ ללכת.
נשמע לי שזה מותאם אם אתה מכיר את החתןברוקולי
וגם אז- רק להגיד מזל טוב
מרגיש לי שזה לא יעשה לך טוברק נשמה
כמו שכתבו לפני, נראה שאתה עדיין מרגיש כלפיה ולראות אותה בחתונתה רק יעשה לך רע על הלב והרגשות יתעצמו לכן נראה לי שתחסוך את זה מעצמך ותנסה להתקדם הלאה בלב שלם כמה שאתה יכול
אני כאילו מנסה לדמיין מה זה היה עושה לי אם הייתי בחתונה של מישהו שאני עדיין מרגישה כלפיו וזה קצת עושה לי נאחס בלב
ואי ממש לאכְּקֶדֶם
אין לי שום רגש כזה כלפיה אני אוהב אותה כמו אחות
אבל יכול להבין למה זה נשמע מופרך
בכולופן תודה על התגובות של כולכם
חכהפתית שלג
משה נעץ את השרשור
אולי עוד מעט היא תגיב לך בעצמה 
איך אתה מרגיש עם זה?shindov
אם אתה רוצה לכבד, תגיע לחופה תגיד מזל טוב. וזהו. תקבל V. אם תרצה להישאר תשאר. תלוי איך תרגיש. אולי תמצא שם מישהי... אבל לא בונים על זה. בכל מקרה זו השקעה בניוטרל.
הייתי שואל משהו אחר - האם יהיה נעים לחתן...ושיוויתי ה
האם יהיה נעים לחתן שהאקס של כלתו מגיע?
לי נשמע ממש לא קשור ולא מכבד את החתן.
ועיקר הביקורת שלי מופנית דווקא לכלה בנושא זה.
נראה לי לא רגיש.
ולדעתי האחריות של האקס היא לסרב בנימוס ובלבד ולשמור על רגשות החתן.
או אם ארחיק לכת קצת, אני החתן הייתי רוצה לשמוע אם כלתי הזמינה אקס שלה.. זה היה מעורר בי הרבה מחשבות לגבי עומק הקשר שלי עם הכלה ולגבי מה היא חושבת על העבר שהיה ולגבי העתיד המשותף שלנו ללא אקסים. זה היה גורם לי להרים שתי גבות ואולי אף לחשוש מאד.
אבל כך לתחושתי..
ממש לאיהלום12
מה יש לך לעשות שם?
גם ההזמנה שלה לא תמימה תהיה בטוח
לא צריך להוציא לעז סתם על מישהיימח שם עראפת
לא אמרתי שום דבר רעיהלום12
נראה לי שזה מאוד תלוי בטיב הקשר ובאופן הסיום שלונפש חיה.אחרונה
איך יודעיםהרשפון הנודד
יש סי מקום של חלל וחוסר שאני יודע שהוא יתמלא רק אחרי שאני ימצא את החצי השני שלי ויתחתן.
אבל יש בי חלל אחר שאני צריך למלכות אותו בעצמי ולא שאשתי תמלא אותו
אז איך אני יודע איזה אחד מנהל את הרצון שלי להתחתן? החוסר הנכון או בריחה מחוסר אישי
אוליהרמוניה
אם אתה מרגיש שאתה רוצה להתחתן כדי לתת ולהוסיף טוב, או כדי לקבל
מרגישים את זה שונה
גם לרצות לתת שאין לך למי זה כמו צמא, אבל אחר
יש בחינות שגם להתחתן כדי לתת זה לא העיקרintuscrepidam
יכול להסביר?הרמוניה
זה עניין כללי שיש בחסדintuscrepidam
אני עדיין לא מצליחה להבין מה באת לומרהרמוניה
👌מסכים מאודוהוא ישמיענו
מעניין..אילת השחר
מצטרפת להרמוניה בשאלתה כדי להבין יותר.
ורק אומר שעלתה לי מול זה זו המחשבה שאנחנו לא פועלים רק עם מידה אחת במערכות במציאות, ובפרט במערכות יחסים, אלא עם מכלול שילובי המידות (מה שאנחנו פוגשים לאורך ספירת העומר).
ובהקשר הספציפי של נתינה, חלק מהעניין הוא הלמידה להשפיע על האחר גם מתוך הקשבה ליכולת ההכלה שלו ולכלים שלו. ואפילו יותר מזה, להקשיב לרצון שעולה ממנו כדי להיות מדוייקים יותר.
צריך שם יכולת התגמשות ותנועה דרך מכלול המידות המתגלות במציאות באופנים שונים.
נראה שלא דייקתי, זה נאמר על נתינה ולא על חסדintuscrepidam
מכיוון שזכיתי שגמלו איתי חסד התחדד לי ההבדל.
נראה לי שניתן להבין את הרעיון מהמקור המפורסם בנושא בדברי הרב דסלר:
"הורגלנו לחשוב כי הנתינה לתולדת האהבה, כי לאשר יאהב האדם- ייטיב לו. אבל הסברה השניה היא, כי יאהב האדם את פרי מעשיו, בהרגישו אשר חלק מן עצמיותו בהם הוא- אם בן יהיה, אשר ילד או אימן, או חיה אשר גידל, ואם צמח אשר נטע, או אם גם מן הדומם, כמו בית אשר בנה- הנהו דבוק למעשי ידיו באהבה, כי את עצמו ימצא בהם… כי כך שנינו במסכת דרך ארץ זוטא (פ"ב) 'אם חפץ אתה להידבק באהבת חברך, הוי נושא ונותן בטובתו"
כלומר על ידי הנתינה וההשקעה באחר האדם מרגיש שהשני חלק ממנו ולכן אוהב את עצמו בזולת. העניין הזה מצוי הרבה בקשר של הורים וילדים ובפרט ההתבטאות השלילית של תוצאות הנתינה.
אני התייחסתי יותר בהיבט של הנותן, אפילו בלי להיכנס לצד המקבל כי זה אולי פחות רלוונטי לנושא מצד התוצאה, אבל ייתכן בהחלט שחוסר ההתאמה למקבל קשורה לגישת הנותן.
ואם כבר הזכרת את המידות של ספירת העומר, הקשר הזוגי עיקרו אינו החסד אלא הקו האמצעי…
אם אתה חושב שיש לך חלל שאתה צריך למלא בעצמךintuscrepidam
אז כנראה שיש לך חלל כזה ורק אתה יכול למצוא אותו.
לדוגמה אני לא מרגיש שיש לי חלל כזה, לכן השאלה הזו לא מעסיקה אותי (בעבר זה כנראה יותר העסיק).
השאלה איפה החלל הזה פוגש אותך.
השאלה האם זה משנה בכלל...פצל"פ
לדעתי, לא מתחתנים כדי למלא חוסר. לך תטפל בחלל שלך.לגיטימי?
זה קצת מורכבמחפש שם
נישואין רק פוגעים בבריאות ובכושר הגופניintuscrepidam
למה נישואים פוגעים בבריאות ובכושר?!יעל מהדרום
יוצר כרס אברכים ואפילו מבנה גוף של קנגורו/דינוזאורintuscrepidam
חחחחחחחחחadvfb
אני מאז הילדים דוקא עושה יותר כושר...יעל מהדרום
לק"י
איסוף/ פיזור מהמסגרות.
הרמת משקולות 
וכו'
לא קשיא הא באיש הא באישה, ואנו בפותח השרשור עסקינןintuscrepidam
למה שהאישרקאני
ייפגע בבריאות ובכושר?
אפשר לחשוב על כל מיני סיבות עליונות, אך זו המציאותintuscrepidam
🤔🤔רקאני
יש גם גברים שעושים את הנ"ליעל מהדרום
מעטים מאודintuscrepidam
יש, תלוי סגנוןadvfb
לא חושבת שהם מעטיםרקאני
אבל גם לא חושבת שזה באמת כושר
מה שכן זה ממש לא נכון להגיד שגברים שמתחתנים כבר לא דואגים לבריאות ולכושר הגופני
הרבה פעמים דווקא בתור רווקים אוכלים מלא ג'אנק פוד ולא ממש דואגים לגוף
וכשמתחתנים בד"כ יש יותר ארוחות בריאות ויותר כוח (וסיבות גם) לדאוג לעצמך
אני חושב שזה דווקא ההפךintuscrepidam
רווקים מתאמנים כי הם רוצים להראות טוב בעיני בחורה. אבל נשואים מבינים שהיחידים שמתרשמים מהמראה שלהם זה גברים אחרים בחדר כושר…
לעניות דעת בסופו של דבר האישה תעדיף שהגבר יקדיש לה ולבית עוד כמה שעות בשבוע מאשר שילך להתאמן.
זה הכושר היחיד שאני עושה....יעל מהדרוםאחרונה
+עליה וירידה במדרגות.
לא נכון.יעל מהדרום
אני חושבת שאנחנו יותר חזקים ממה שנדמה לנוהרמוניה
יכול להיות חוסר טכני אבל מבפנים האדם שלם
קח לדוגמא אדם נכה, הוא יכול להגיד שיש לו חוסר ממשי, חוקי המשחק לא הוגנים עבורו. אבל הוא יכול גם להיות שלם עם ה"חוסר" הזה. להבין שהכל מכוון ויש סיבה ולחפש הזדמנויות לממש את הטוב שבמצב.
אף פעם אין מושלם במציאות שלנו... תמיד יש משהו שאנחנו צריכים להשלים אנחנו.
ניתוח מדהיםadvfb
תנסה להגדיר את שני החללים האלה, מה כל אחד רוצה שימלאו בו. ואז נוכל לדבר מה אתה ממלא בעצמך ואז היא.
עקרונית, נראה שכל מה שקשור לעצמך לבדך צריך שאתה תמלא בעצמך וכל מה שלא תלוי בך כלל - שמישהי תבוא ותמלא
אידך זיל גמור.
חושבתנחלת
שרק אתה/את יכולים לדעת את זה. לשבת בשקט, לחשוב את זה
אולי לכתוב את זה. לשאול את עצמך שאלות. מה היית למשל
עונה לחבר שהיה מתלבט באותו נושא?
מה החבר היה עונה לך?
אולי לנסות למצוא את החוסר האישי על ידי ניסוי של דברים
שאתה/את אוהבים, או להיפך, נדחים מזה?
מה היית רוצה לעשות שאינך עושה?
מה באמת באמת היית רוצה לקבל שאין לך?
לשבת בשקט בשקט עם עצמך ולהקשיב.
ואם מאוד קשה, אולי ללכת לברר עם מישהו
שיוכל לשקף לך את עצמך; רצונותיך, חסריך,
חששותיך וכו'.
אולי תדמיין את עצמך נשוי. יש לך אשה אוהבת
ואהובה, כל בוקר אתה מנפנף לה לשלום...
היא מכינה אוכל אהוב עליך וכו' וכו'....
זה היה מספק אותך?
ולבקש מהשם שידייק אצלך את הדברים
בחינת, "תעיתי כשה אובד, בקש עבדך".
עם סבלנות. לא להיבהל מהבלבול.
וואי תודההרשפון הנודד
מה זה משנה מה מנהל אם אתה יודעאני:)))))
כיהרשפון הנודד
מה דעתכםםמחפש שם
על חיפוש גם לפי סגנון לבוש/תכשיטים? עכשו ברור לי שהלבוש הרבה פעמים לא משקף בדיוק, גם לי יוצא להתלבש בכמה סגנונות... אבל בסוף יש לי סגנון לבוש לעצמי שאני אוהב ומחובר אליו, וגם סגנון לבוש נשי שאני מתחבר אליו והייתי רוצה שאשתי תאהב.
אני מרגיש שיש בזה ביטוי פנימי, וזה יכל להיות אחלה בדיקת התאמה.
מה אתם חושבים?
אשמח לתשובות משני המינים
בעיני, בחירת בגדים נובעת מסיבה חברתית - סביבתיתadvfb
בעיקר, ופחות ממסיבה אישית - פסיכולוגית.
בבגד אני בוחר לאיזו חברה להשתייך, אם אני לובש כובע של נייק ומכנסיים של אדידס אז אני ערס.
אם אני לובש חולצה פשוטה מכופתרת ומכנסי דגמ"ח אני תלמיד בישיבה גבוהה, וכן על זה הדרך..
אני לא חושב שהאידיאליה שאתה מתאר משקפת את המציאות.
ומתוך ההבנה הנ"ל גם נמשכת ההשלכה לגבי דייטים, אך בעיקר ביחס לרושם הראשוני.
אם אני בא עם כיפה ברבוש זה משדר משהו אחד ואם אני בא עם כיפה סרוגה סטנדרטית זה משדר משהו אחר.
אבל זה בעיקר רושם ראשוני ושייכות חברתית.
באופן אישי, לא אכפת לי כל כך מה השייכות החברתית המדוייקת של הבת שאני יוצא איתה לכן לא רואה בזה עניין גדול.
במידה והשייכות החברתית מגזרית היא קריטית בעיניך אז אכן, כדאי לשים לכך.