אני חושבת שצריך להיות איזון, אנחנו כל החיים במגמה להכיר יותר ויותר את עצמינו. מחילה שאני אומרת, אבל לא משנה כמה תסתבך בתוך עצמך אתה לעולם לעולם לא תגיע. בכל מקרה אתה תיכנס לעולם הדייטים כשאתה לא מכיר את עצמך 100 אחוז. זאת עובדה. גם אם תיכנס לעולם הזה עוד 10 שנים.
אז מה האיזון ? איך יודעים מתי כן להתחיל לצאת ?
האיזון שאני מצאתי לעצמי זה בין שני אמירות שרבנים שאני מעריכה מאוד מאוד תמיד אומרים .
(אני עלולה בגלל זה לעשות אאוטינג קטן למי שמכיר אותם, אבל נו שויין)
א. לפני שאני מתחתנת עם מישהו אחר אני צריכה קודם להתחתן עם עצמי.
ב. נבנים תוך כדי הליכה.
שתי אמירות שנשמעות הפוכות אבל לדעתי משלימות אחת את השניה ויוצרות דיוק.
מה האיזון בינהם ? להתחתן עם עצמי בצורה הבסיסית ביותר, שזה אומר לעניות דעתי לדעת להקשיב לעצמי ולצרכים שלי ולא לבטל את עצמי מול אנשים אחרים (כלומר כן לדעת להתנהל מולם מה שלפעמים דורש ויתורים, אבל שזה לא יהיה מתוך ביטול עצמי, אלא הקשבה פנימית) . בעיני ברגע שבונים את הכלי הזה אז מוכנים לצאת לדייטים, כי אז אני יכולה באמת לבנות את עצמי ואת הקשר תוך כדי הליכה ולא להתערבב עם הצד השני.
קשר יוצרים רק ב-1+1. אם אני עוד לא נמצאת במקום של 1 אז ממילא אני מתערבבת עם ה1 השני וזה יוצר בעיני משהו לא בריא.
ועוד דבר חשוב חשוב זה *רצון*.
נשמע כאילו מישהו מכריח אותך לצאת. (המישהו הזה יכול להיות גם עקרון כזה שאומר שלא מומלץ להיות רווק זקן ושאתה עלול לפספס את הרכבת.)
אבל בעיני לא בריא להתחיל לצאת מהמקום הזה.
צריך להתחיל מתוך מקום של שמחה, רצון, ובערה גדולה להשלמה ולמציאת האחת שלה חיכית.
(אם בא לך יותר לעורר את הרצון אז אפשר לנסות לחשוב למה שווה לך להתחתן, מה זה יתן לך בחיים. והרצון הפנימי ש-ה' טבע בנו ממילא יצוף נראה לי.)
מקווה שנתתי כמה נקודות למחשבה.
קח בערבון מוגבל כל מה שכתבתי כי אני לא בקיעה הכי גדולה בנושא, אלו פשוט הדברים שעוזרים לי בנקודת הזמן שבה אני נמצאת .
בהצלחה גדולה !
והי, אל תתייאש עוד לפני שהתחלת ;)