יש שמקלים בשמיעת שירים בשלושת השבועות? או שאסור אסור אסור?
ואם עצובים ועל חורבן? ביני לנדאו וכ'ו?
יש שמקלים בשמיעת שירים בשלושת השבועות? או שאסור אסור אסור?
ואם עצובים ועל חורבן? ביני לנדאו וכ'ו?
מותר שירים לא שמחים עד ראש חודש.
אבל כל אחד והרבנים שלו.
אגב, אם את הולכת לפי ההקלות של רב אחד
את גם צריכה ללכת לפי החומרות שלו.
אין כזה דבר לקחת מכל רב רק את הדברים שבהם הוא מקל.
(מוקדש ל@אחד ששורד שהחליט שהוא חב"ד ניק עד ר"ח אב
)
הסיבות לאסור מאוד חלשות לפי דעתי גם שירם שמחים אבל שקטים ברור לי שמותר
כל האיסור שכתוב בשוע הוא ריקודים ומחולות לכן אסרו האחרונים לשמוע מוזיקה שתוביל לריקוד אז נראה ששירים שקטים ודאי מותר ואם לא תרקוד אז גם שמחים
פניני הלכה:
יש אומרים שכמו שאסור לשמוע כלי זמר בהופעה חיה בשלושת השבועות, כך אסור לשומעם דרך מכשירי חשמל ביתיים, ורק שמיעת שירים בלא ליווי של כלי זמר מותר בספירת העומר ובשלושת השבועות. וכן הורו כמה מגדולי הפוסקים (אג"מ יו"ד ב, קלז; יחו"ד ו, לד). ויש מי שאסר אפילו שמיעת שירים בלא ליווי תזמורתי באותם ימים (ציץ אליעזר טו, לג).
אולם יש שהקילו לשמוע בימים אלו כלי זמר דרך מכשירים חשמליים, מפני שמה שאסרו האחרונים הוא דווקא שמיעת הופעה חיה של נגנים, שיש בה חגיגיות, אבל בשמיעת כלי זמר דרך מכשירים חשמליים אין כל כך חגיגיות. ואמנם, כשהחלו לייצר את מכשירי הרדיו והטייפ הראשונים, היתה שמחה בשמיעת הניגונים דרכם, אולם כיום שהכל רגילים לשמוע בכל עת מוזיקה על ידי מכשירים חשמליים, אין בזה כל כך שמחה, וממילא אין איסור לשומעם בשלושת השבועות.
ועוד, שיש לחלק בין ניגונים של שמחה לניגונים רגילים, שרק ניגונים של שמחה ראוי לאסור בימים אלו, אבל ניגונים רגילים, וקל וחומר ניגונים עצובים, אין לאסור בשלושת השבועות. וכן למדנו (שבת קנא, א) שבעת ההלוויה עצמה נהגו להביא חלילים ולנגן בהם כדי לעורר צער ובכי על הנפטר, והיה זה בכלל מצוות לוויית המת. מכאן שאין איסור גורף על שמיעת כלי זמר, אלא האיסור בימי אבלות הוא לשמוע ניגונים של שמחה. וכן שמעתי מאבי מורי, שלא רק שמותר להשמיע שירים עצובים על החורבן בליווי כלי זמר דרך הרדיו בתשעת הימים אלא שיש בזה מעלה, שעל ידי כך הלבבות מתעוררים יותר להתאבל על החורבן.[3]
גם לפי המחמירים, השומע תוכנית מלל ובין קטעי המלל ישנם קטעי נגינה, אינו חייב לכבות את הרדיו, והמדקדקים מכבים את הרדיו בעת קטעי הנגינה (הל' חגים כה, ט).
נראה, שגם לפי המחמירים, ביום שישי אחר חצות ובמוצאי שבת, אפשר לנהוג כדעת המקילים, מפני שקדושת השבת ושמחתה חופפת על זמנים אלו, שאין אומרים תחנון בערב שבת, ולובשים בגדי שבת במוצאי שבת.
מתחילת שלושת השבועות, יש להימנע משמיעת החלק הראשון, והוא שירי שמחה. מראש חודש אב, יש להימנע גם משמיעת החלק השני האמצעי, ורק את החלק השלישי הכולל שירים עצובים מותר לשמוע. עוד נראה, שכאשר שומעים מוזיקה בקול רם, גם כאשר היא סתמית, העצמה נותנת לשיר חגיגיות, והרי הוא נעשה כשיר של שמחה. לכן גם שירים שמותר לשמוע בשלושת השבועות, אסור לשמוע בקול רם.
עוד נראה, שאסור להשתתף בקונצרט של מוזיקה עצובה (רקוויאם) בשלושת השבועות, ואף שזו מוזיקה של אבל, הקונצרט הוא אירוע חגיגי ומשמח. אולם כאשר מקיימים אירוע תרבותי, מותר להשמיע בו נגינה עצובה לזכר ירושלים, ואפילו בתשעת הימים (עפ"י שבת קנא, א).
אבל זה כמו מוזיקה רגילה אז מה הקטע?
בעיקרון האיסור הוא לרקוד ריקודים ומחולות כל השאר חומרה
זה לא שכל השאר "חומרה".
זה הלכה.
אם אתה תתיר עכשיו למי שלא רוצה להחמיר - לשבת ולהקשיב לתזמורת, אתה תיתן את הדין!!
זה נכון שיש דיון בפוסקים מאיפה "נחת" האיסור הזה שלא ברור מקורו, ולכן מקילים בו בכל מיני דברים, אבל ככה לזרוק מהמותן "חומרה" שמשמעה - מי שלא רוצה להחמיר שלא יחמיר - חס ושלום!!!
הלכות שלא כתובות שם וזה מה שנקרא חומרא
כשאחרונים מוסיפים דין, וקוראים לו דין, אז הוא דין!!
אם הם יקראו לו חומרא הוא יהיה חומרא.
אתה לא יכול לומר על מה שהם כתבו כדין שהוא בעצם חומרא.
מנין היומרא?
אלא אם כן יש דעות בני זמנו אחרות שחולקות אבל אין צר לי אבל אלו כללי הפסיקה
כי ההלכה הקלאסית (רבנית-אורתודוכסית) מכירה ביכולתם של אחרונים לחדש דינים.
ולא מכירה ביכולת של מישהו להכריז שזה "חומרא"...
ב. עיין כללי הפסיקה בפסקי תשובות
ג. על פי ההגיון הבריא שינה הלכה שנפסקה לכל הדעות ובאו לאחר חמש מאות שנה פוסקים שוודאי אין להם כוח פסיקה יותר מהשולחן ערוך והוסיפו על האמור בשוע על פי הגיון זה חומרא זו דעתי אם אתה חושב אחרת אני מכבד
האחרונים מגדירים משהו כ"דין" הם יודעים מה שהם עושים.
אם זה היה רק גדר של חומרא מישהו מהם היה עולה על זה, ולא היינו צריכים להמתין עד שנלמד את זה בפורום ערוץ 7.
עוד לא ראיתי אחרון שאומר שזה דין וחוץ מזה שבישביל להוסיף דין צריך טעם מספק ובריא ולא מצאתי כזה
מוסכם על פי כולם ואין לזה כל כך הגדרה הלכתית עיין בשיעור של הרב יעקב אריאל (מפתח סול וכו) כוונתי היא שמשום שלא הייתה התיחסות כ"כ למוזיקה בדורות קודים קשה לתת גבול מסוים וחוץ מזה שישנם כמה אחרונים שאומרים כמו הדעה שלי (הרב לבנון הרב טל ועוד כמה)
שירים עצובים ממש![]()
1. ווקאלי
2. שירי עצובים.
לשניה יש יותר על מה להתבסס, ואכמ"ל.

מה אז זה דולי ופן?
ואני לגמרי סומכת עליו.. הוא רב מאוד גדול..
ואגב הוא כבר לא הרב של היישוב לא?
אז הוא עדיין היה נחשב הרב של הישוב
היא לא יכולה ללכת בעניין הזה לפי הרב שלך כי מקל
ובשאר העניינים ללכת ע"פ רב אחר כי זה מה שנוח לה.
טיפת אחריות ידידי היקר.
(ועוד עברנו מ"חומרא" ל"לא ראוי", רק שלא יהפוך מחר ל"מנהג חסידות"....)
רק הלכתית מצד הדין לאסוף קולולת אבל זה לא ראוי אם אתה חושב אחרתאשמח למקור
כל מקום ומקום שמוזכר באחרונים ש*אין* לשמוע שירים, זה מקור...
דיברתי על זה שבעיקרון מותר הלכתית לאסוף קולות ממלא פוסקים אפילו אם הוא לא הפוסק שלך
תשרשר נכון.
לגבי זה אני באמת לא יודע. נדמה לי ששמעתי שהז יותר מ"לא ראוי" אבל אני לא רוצה לקבוע בדברים שאני לא יודע מספיק טוב.
שאמר שאסור לאסוף קולות אז הגבתי עליו מה לא ברור
אבל יש אדמו"ר אחד שאמר שכך אחד אפ' שהוא לומד צריך לישון 9שעות
ואדמו"ר אחד שצריכים לאכול טוב
" " " מפעם לפעם להתאוורר
אז יבוא חסיד אחד וישן ויאוכל ויתאוורר ובסוף כלום ךא ילמד זה לא עובד ככה
אם אתה אולך אם רב אחד זה עד הסוף
ההוראות שציינת אינן הלכתיות (גם אם הן מאוד חשובות).
ולגבי פסקים סותרים, בנ"א ב"ה יודעים להתמודד עם סתירות בחיים.
ואני חוזר ואומר א"א לרקוד על שתי חתונות
ולגבי פסקים סותרים, בנ"א ב"ה יודעים להתמודד עם סתירות בחיים.
במקרה וזה לא להנאה כגון באמצע נסיעה כשעייפים ושמים מוזיקה כדי להתעורר וכו' מותר. אבל בגדול אדם רגיל ובריא גם אם הוא עצוב מאוד וכו' אין להתיר לו כול התקופה הזאת. אדם שסובל מדיכאון ניתן להתיר לו עד ר"ח אב. ואם יש אדם שממש במצב שאם לא ישמע מוזיקה יהיו אתו בעיות חמורות אז מותר לו גם בתשעת הימים כולל בתשעה באב.
שלו עדיף שלא לשמוע!😌🙏
בלי מוזיקה או מוזיקה בלי אדם ששר ככה אני יודעת וככה אני עושה

זה מאוד משנה בצורה שקוראים
בואי נסתפק בהלכה כמו שהיא.
וואקלי הוא מחלוקת וזהו, יעשה כל אחד כהוראת רבו.
כשזה משמח..
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.