חברהtamar2007

יש שמקלים בשמיעת שירים בשלושת השבועות? או שאסור אסור אסור?

ואם עצובים ועל חורבן? ביני לנדאו וכ'ו?

הרבנים שלי אמרו שדמעה שקופה

מותר שירים לא שמחים עד ראש חודש.

אבל כל אחד והרבנים שלו.

אגב, אם את הולכת לפי ההקלות של רב אחד

את גם צריכה ללכת לפי החומרות שלו.

אין כזה דבר לקחת מכל רב רק את הדברים שבהם הוא מקל.

(מוקדש ל@אחד ששורד שהחליט שהוא חב"ד ניק עד ר"ח אב )

מנסה להוכיח הקלה לאבא שליtamar2007

יש הרבה דעות שמותרפראסטיק1

הסיבות לאסור מאוד חלשות לפי דעתי גם שירם שמחים אבל שקטים ברור לי שמותר

כל האיסור שכתוב בשוע הוא ריקודים ומחולות לכן אסרו האחרונים לשמוע מוזיקה שתוביל לריקוד אז נראה ששירים שקטים ודאי מותר ואם לא תרקוד אז גם שמחים

פניני הלכה:

יש אומרים שכמו שאסור לשמוע כלי זמר בהופעה חיה בשלושת השבועות, כך אסור לשומעם דרך מכשירי חשמל ביתיים, ורק שמיעת שירים בלא ליווי של כלי זמר מותר בספירת העומר ובשלושת השבועות. וכן הורו כמה מגדולי הפוסקים (אג"מ יו"ד ב, קלז; יחו"ד ו, לד). ויש מי שאסר אפילו שמיעת שירים בלא ליווי תזמורתי באותם ימים (ציץ אליעזר טו, לג).

אולם יש שהקילו לשמוע בימים אלו כלי זמר דרך מכשירים חשמליים, מפני שמה שאסרו האחרונים הוא דווקא שמיעת הופעה חיה של נגנים, שיש בה חגיגיות, אבל בשמיעת כלי זמר דרך מכשירים חשמליים אין כל כך חגיגיות. ואמנם, כשהחלו לייצר את מכשירי הרדיו והטייפ הראשונים, היתה שמחה בשמיעת הניגונים דרכם, אולם כיום שהכל רגילים לשמוע בכל עת מוזיקה על ידי מכשירים חשמליים, אין בזה כל כך שמחה, וממילא אין איסור לשומעם בשלושת השבועות.

ועוד, שיש לחלק בין ניגונים של שמחה לניגונים רגילים, שרק ניגונים של שמחה ראוי לאסור בימים אלו, אבל ניגונים רגילים, וקל וחומר ניגונים עצובים, אין לאסור בשלושת השבועות. וכן למדנו (שבת קנא, א) שבעת ההלוויה עצמה נהגו להביא חלילים ולנגן בהם כדי לעורר צער ובכי על הנפטר, והיה זה בכלל מצוות לוויית המת. מכאן שאין איסור גורף על שמיעת כלי זמר, אלא האיסור בימי אבלות הוא לשמוע ניגונים של שמחה. וכן שמעתי מאבי מורי, שלא רק שמותר להשמיע שירים עצובים על החורבן בליווי כלי זמר דרך הרדיו בתשעת הימים אלא שיש בזה מעלה, שעל ידי כך הלבבות מתעוררים יותר להתאבל על החורבן.[3]

[3]. בין האוסרים לשמוע כלי נגינה מרדיו הם: אג"מ יו"ד ב, קלז, ובאו"ח א, קסו, נטה לחומרא לאסור שמיעת כלי זמר בזמן הזה. וביחו"ד ו, לד, אף שהתיר לשמוע כלי זמר בזמן הזה, אסר לשמוע כלי זמר מרדיו וכדומה בספירת העומר ושלושת השבועות (אמנם בע"פ התיר ל'ערוץ שבע' כדי שלא לבטל את הפינות התורניות). ובציץ אליעזר טו, לג, ופס"ת תקנא, יג, אסרו בימים אלו אף שמיעת שיר מהרדיו בלא כלי זמר. אולם סברות המקילים חזקות. ובמיוחד שמנהג איסור שמיעת כלי זמר ומחולות בימים אלו נזכר לראשונה באחרונים, ואין על כך תקנה קדומה. כיוצא בזה העלה בשו"ת חלקת יעקב א, סב, ששמיעת מוזיקה ממכשיר אלקטרוני אינה בכלל הגזירה (או מנהג האבלות), כיוון שלא היו באותם זמנים. ע"כ. אלא הדין תלוי בשמחה שבדבר. וכן אפשר ללמוד ממה שהתירו האחרונים ללמוד נגינה בימים אלו, מפני שאין בזה שמחה, הרי שהכל תלוי בשמחה. ומהר"ם שיק יו"ד שסח, התייחס לחילוק שבין ניגון של שמחה או עצב, שניגון של עצב אינו אסור בימי אבל. וכן משמע מלשון הרמב"ם בהל' תעניות ה, יד, כשעוסק באיסור ניגון אחר החורבן: "וכן גזרו שלא לנגן בכלי שיר כולן. וכל מיני זמר… אסור לשמוח בהן ואסור לשומען מפני החורבן". לפי זה נראה שעיקר האיסור לשמוע כלי זמר הוא בשירי שמחה השייכים לריקודים ומחולות, אבל שירים רגילים, וק"ו עצובים, אינם אסורים. ויש שלא עמדו על החילוק בין שירים שמחים לעצובים, ומקפידים שלא לשמוע ולהשמיע כלי זמר בשלושת השבועות וספירת העומר, ומנגד, משמיעים שירים שמחים מפי זמרים בלא ליווי כלי נגינה. וטעות בידם, שיותר צריך להחמיר שלא להשמיע שירים שמחים אפילו בלא ליווי כלי נגינה, ואילו בשירים עצובים אפילו עם ליווי כלי נגינה אפשר לסמוך על המקילים. וכן נהג 'ערוץ שבע' להשמיע בשלושת השבועות שירים רגילים שאין בהם שמחה, ובתשעת הימים השמיע שירים עצובים שמזכירים למאזינים את האבל על חורבן בית המקדש. ע"ע בתחומין יג, מאמר הרב שמואל דוד. ועי' לעיל ג, י.

גם לפי המחמירים, השומע תוכנית מלל ובין קטעי המלל ישנם קטעי נגינה, אינו חייב לכבות את הרדיו, והמדקדקים מכבים את הרדיו בעת קטעי הנגינה (הל' חגים כה, ט).

נראה, שגם לפי המחמירים, ביום שישי אחר חצות ובמוצאי שבת, אפשר לנהוג כדעת המקילים, מפני שקדושת השבת ושמחתה חופפת על זמנים אלו, שאין אומרים תחנון בערב שבת, ולובשים בגדי שבת במוצאי שבת.

ה – הלכה למעשה נראה למעשה כדעה המקילה, ויש לחלק את השירים לשלושה חלקים: האחד הוא שירי שמחה, כדוגמת שירי חתונה. השני, שירים שאין בהם לא שמחה מיוחדת ולא עצב מיוחד, ובכללם רוב השירים כיום, וכן רוב היצירות הקלאסיות. השלישי, שירים עצובים כדוגמת שירי אבל על אדם שמת או על החורבן.

מתחילת שלושת השבועות, יש להימנע משמיעת החלק הראשון, והוא שירי שמחה. מראש חודש אב, יש להימנע גם משמיעת החלק השני האמצעי, ורק את החלק השלישי הכולל שירים עצובים מותר לשמוע. עוד נראה, שכאשר שומעים מוזיקה בקול רם, גם כאשר היא סתמית, העצמה נותנת לשיר חגיגיות, והרי הוא נעשה כשיר של שמחה. לכן גם שירים שמותר לשמוע בשלושת השבועות, אסור לשמוע בקול רם.

עוד נראה, שאסור להשתתף בקונצרט של מוזיקה עצובה (רקוויאם) בשלושת השבועות, ואף שזו מוזיקה של אבל, הקונצרט הוא אירוע חגיגי ומשמח. אולם כאשר מקיימים אירוע תרבותי, מותר להשמיע בו נגינה עצובה לזכר ירושלים, ואפילו בתשעת הימים (עפ"י שבת קנא, א).

ווא בנדם מה המקור של זה?ה'הואהמלך

מה של הפניני הלכה?פראסטיק1

איזה מקור?פראסטיק1

ושירים ווקאלים שמחים-נרקיסית
שנשמעים כמעט כמו מוזיקה מותר לשמוע???
זה העיניין שהם מתירים את זהפראסטיק1

אבל זה כמו מוזיקה רגילה אז מה הקטע?

בעיקרון האיסור הוא לרקוד ריקודים ומחולות כל השאר חומרה

לא!!!!הָיוֹ הָיָה

זה לא שכל השאר "חומרה".

זה הלכה.

אם אתה תתיר עכשיו למי שלא רוצה להחמיר - לשבת ולהקשיב לתזמורת, אתה תיתן את הדין!!

זה נכון שיש דיון בפוסקים מאיפה "נחת" האיסור הזה שלא ברור מקורו, ולכן מקילים בו בכל מיני דברים, אבל ככה לזרוק מהמותן "חומרה" שמשמעה - מי שלא רוצה להחמיר שלא יחמיר - חס ושלום!!!

זה מה שכתוב בשוע ובמשנה ברורה האחרונים הוסיפו כל מיניפראסטיק1

הלכות שלא כתובות שם וזה מה שנקרא חומרא

ה' ירחם.הָיוֹ הָיָה

כשאחרונים מוסיפים דין, וקוראים לו דין, אז הוא דין!!

אם הם יקראו לו חומרא הוא יהיה חומרא.

אתה לא יכול לומר על מה שהם כתבו כדין שהוא בעצם חומרא.

מנין היומרא?

כי זה הוספה לדין הדין זה שועפראסטיק1

אלא אם כן יש דעות בני זמנו אחרות שחולקות אבל אין צר לי אבל אלו כללי הפסיקה

אלו כללי פסיקה שהמצאת?הָיוֹ הָיָה

כי ההלכה הקלאסית (רבנית-אורתודוכסית) מכירה ביכולתם של אחרונים לחדש דינים.

ולא מכירה ביכולת של מישהו להכריז שזה "חומרא"...

א. דבר בצורה מכובדתפראסטיק1

ב. עיין כללי הפסיקה בפסקי תשובות

ג. על פי ההגיון הבריא שינה הלכה שנפסקה לכל הדעות ובאו לאחר חמש מאות שנה פוסקים שוודאי אין להם כוח פסיקה יותר מהשולחן ערוך והוסיפו על האמור בשוע על פי הגיון זה חומרא זו דעתי אם אתה חושב אחרת אני מכבד

אין לפני פסקי תשובות, אבל לגבי ההגיון - ההגיון אומר שאם האחרהָיוֹ הָיָה

האחרונים מגדירים משהו כ"דין" הם יודעים מה שהם עושים.

אם זה היה רק גדר של חומרא מישהו מהם היה עולה על זה, ולא היינו צריכים להמתין עד שנלמד את זה בפורום ערוץ 7.

לפי דעתי זה סייגפראסטיק1

עוד לא ראיתי אחרון שאומר שזה דין וחוץ מזה שבישביל להוסיף דין צריך טעם מספק ובריא ולא מצאתי כזה

סייג זה דבר מחייב, זה דין, זה לא חומרא.הָיוֹ הָיָה

נכון אבל ברגע שזה סייג שהוא לאפראסטיק1

מוסכם על פי כולם ואין לזה כל כך הגדרה הלכתית עיין בשיעור של הרב יעקב אריאל (מפתח סול וכו) כוונתי היא שמשום שלא הייתה התיחסות כ"כ למוזיקה בדורות קודים קשה לתת גבול מסוים וחוץ מזה שישנם כמה אחרונים שאומרים כמו הדעה שלי (הרב לבנון הרב טל ועוד כמה)

אנחנו נוהגים רק-גארפילד

שירים עצובים ממשגבעוני

שתי קולות שיש בפוסקים:הָיוֹ הָיָה

1. ווקאלי

2. שירי עצובים.

לשניה יש יותר על מה להתבסס, ואכמ"ל.

..מתולתלת בנשמה
@tamar2007 היי אחותי סורי שזה לא קשור למה ששאלת אבל בחתימה שלך כתוב עידן חביב ודקלה וזה בכלל לא השיר שלהם הם סתם שרו שם
חיחי אופססtamar2007

מה אז זה דולי ופן?

דולי ופן כתבו את השירי ודיקלה ועידן חביב ביצעופראסטיק1

הרב של הישוב שלי מתיר לשמוע שיריםדסדוסה

ואני לגמרי סומכת עליו.. הוא רב מאוד גדול..

מי זה הרב את מותר לשאול?פראסטיק1

הרב אליקים לבנוןדסדוסה

אה כן הבאתי אותו למעלהפראסטיק1

ואגב הוא כבר לא הרב של היישוב לא?

כע.. אבל רק השבוע הביאו רב חדשדסדוסה

אז הוא עדיין היה נחשב הרב של הישוב

אה סבבהפראסטיק1

אבל כל אחד צריך ללכת לפי הרבנים שלו.דמעה שקופה
עבר עריכה על ידי דימיטרי רובנוב בתאריך כ"ג בתמוז תש"פ 06:08

היא לא יכולה ללכת בעניין הזה לפי הרב שלך כי מקל

ובשאר העניינים ללכת ע"פ רב אחר כי זה מה שנוח לה.

איזה סוג שירים?פלונטר 9

אסור!אסור!המלך 1

אגב שתדעו הלכתית זה לא אסור זה פשוט לא ראויפראסטיק1

*לפי דעתך שלך, ואולי גם של הרבנים שהזכרת לעיל.הָיוֹ הָיָה

טיפת אחריות ידידי היקר.

(ועוד עברנו מ"חומרא" ל"לא ראוי", רק שלא יהפוך מחר ל"מנהג חסידות"....)

אני שאלתי את כל הרבנים שאני מכיר וכולם אמרו לי שמותר בעיקרוןפראסטיק1

רק הלכתית מצד הדין לאסוף קולולת אבל זה לא ראוי אם אתה חושב אחרתאשמח למקור

מקור?הָיוֹ הָיָה

כל מקום ומקום שמוזכר באחרונים ש*אין* לשמוע שירים, זה מקור...

אה מה הקשר לזה יגנובפראסטיק1

דיברתי על זה שבעיקרון מותר הלכתית לאסוף קולות ממלא פוסקים אפילו אם הוא לא הפוסק שלך

אז למה הגבת להמלך 1?הָיוֹ הָיָה

תשרשר נכון.

לגבי זה אני באמת לא יודע. נדמה לי ששמעתי שהז יותר מ"לא ראוי" אבל אני לא רוצה לקבוע בדברים שאני לא יודע מספיק טוב.

כי המלך 1 כתב אשור אסור עם חץ למעלה למי שמעליופראסטיק1

שאמר שאסור לאסוף קולות אז הגבתי עליו מה לא ברור

אלו שתי תגובות נפרדות, את האסור הוא כתב לפותח.הָיוֹ הָיָה

יכוליהות שמותר הלכתיתהמלך 1

אבל יש אדמו"ר אחד שאמר שכך אחד אפ' שהוא לומד צריך לישון 9שעות 

ואדמו"ר אחד שצריכים לאכול טוב 

"           "        "         מפעם לפעם להתאוורר  

אז יבוא חסיד אחד וישן ויאוכל ויתאוורר ובסוף כלום ךא ילמד זה לא עובד ככה 

אם אתה אולך אם רב אחד זה עד הסוף 

הוא דיבר על הוראות הלכתיותשחר אורן

ההוראות שציינת אינן הלכתיות (גם אם הן מאוד חשובות).

ולגבי פסקים סותרים, בנ"א ב"ה יודעים להתמודד עם סתירות בחיים.

כנ"ל בהוראות הלכתיותהמלך 1

ואני חוזר ואומר א"א לרקוד על שתי חתונות

אני אצטט ממה שכתבתישחר אורן

ולגבי פסקים סותרים, בנ"א ב"ה יודעים להתמודד עם סתירות בחיים.

זה לא הרעיון של סתירות עיין מה שכתבתיהמלך 1

קראתי, ו...?שחר אורן

ו.... ולכן לא מתפצלים להרבה רבנים לחפש קולותהמלך 1

כאמור, לא השתכנעתי מטענתךשחר אורןאחרונה

אסורפלונטר 9

במקרה וזה לא להנאה כגון באמצע נסיעה כשעייפים ושמים מוזיקה כדי להתעורר וכו' מותר. אבל בגדול אדם רגיל ובריא גם אם הוא עצוב מאוד וכו' אין להתיר לו כול התקופה הזאת. אדם שסובל מדיכאון ניתן להתיר לו עד  ר"ח אב. ואם יש אדם שממש במצב שאם לא ישמע מוזיקה יהיו אתו בעיות חמורות אז מותר לו גם בתשעת הימים כולל בתשעה באב.

מעדיפים להימנע משמיעת מוזיקה בשלושת השבועות כל אחד והמנהג -לבחור נכון!

שלו עדיף שלא לשמוע!😌🙏

מותר ווקאלי!לבחור נכון!

אמרו לי שמותרמתולתלת בנשמה
אבל זה לא ראוי
נגיד לך מה מה שכתוב שאסור שירים מותר לשמוע אדם ששר-לבחור נכון!

בלי מוזיקה או מוזיקה בלי אדם ששר ככה אני יודעת וככה אני עושה

נשמה הכל טובמתולתלת בנשמה
לא אמרתי שמה שאת עושה זה אסור רק אמרתי שאמרו לי שזה לא ראוי
אני מבינה אותך אהובה אני תקפתי?😅😌🙄לבחור נכון!

לא אחותי מה יש לךמתולתלת בנשמה
חס וחלילה סתם חשבתי שהבנת אותי לא נכון
חס וחלילה הבנתי אותך כנראה שקראת את זה בדרך שונהלבחור נכון!

זה מאוד משנה בצורה שקוראים

"לא ראוי" זה הגדרה די אנדבידואלית ומעורפלת.הָיוֹ הָיָה

בואי נסתפק בהלכה כמו שהיא.

וואקלי הוא מחלוקת וזהו, יעשה כל אחד כהוראת רבו.

סבבהמתולתלת בנשמה
אני לא אמרתי לכם מה לעשות אמרתי לכם מה אמרו לי
אם נשמע כמנגינה אסור.פלונטר 9

וכמובן כשזה שקט ולא שמח. בכללי למעט בשמחה, לא לשיר בפה שיריםפלונטר 9

כשזה משמח..

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך