בס"ד
ראשית כל - ישר כח עצום על הרצון וההשתדלות!!! זו באמת בעיה לא פשוטה....
מנסה לתת כמה עצות:
1. דיברת עם המורים על הבעיה? המחנכת יודעת מזה? וההורים שלך - מה הם אומרים? אולי להם יש רעיונות...
אם ההורים יודעים הם יכולים לעודד וגם לתת רעיונות או עזרה ממש [למשל עזרה בש"ב\לימודי למבחן או שיעורים פרטיים..]
המורים - חשוב מאוד שהם ידעו שזו ממש בעיה. אולי יש אפשרות לתת לך לצאת מהכיתה מדי פעם? אולי אפשר להציע להם איך להעביר את השעור בצורה שגם לך יהיה קל יותר להקשיב? [תנסי לחשוב מה המורים שאת מסתדרת איתם עושים...]
כתבת שאת אוהבת לפעמים ללמוד על הרצפה ליד הקיר - אם את יושבת שם בשקט ולא עושה בלגן בכיתה, לדעתי אין שום סיבה שאם תסבירי למורה שזה עוזר לך היא לא תסכים...
2. להושיב את עצמך - זה קשה לכולם....
ראשית כל - לדעת כמה הזמן הוא חשוב וצריך לנצל אותו ולא לבזבז. לפעמים זה עוזר...
שנית - לנסות לכתוב לך סדר יום. לא לעשות אותו "דחוס" אלא תנסי לשלב בתוכו מטלות שאת אוהבת [למשל הפסקה לטובת המחשב או זמן לעשות משהו יצירתי שאת אוהבת.] אולי תנסי לתגמל את עצמך על מה שאת עושה?
אפשרויות אחרות: לעשות רשימה של מטלות ולהחליט שבכל יום חייבים לעשות לפחות אחת [אפילו הכי קלה ונחמדה]. כדאי מאוד למחוק מהרשימה כל מטלה שעשית- זה עושה הרגשה מאוד מאוד טובה אח"כ
3. יש עוד דבאים שיכולים לעזור חוץ מרטלין - כל מיני תחליפים טבעיים למיניהם. כדאי לברר ולנסות
אפשר לברר בפורום "טבעונות ואוכל אורגני" כאן בערוץ, ובפורום "ליקויי למידה" גם בפורומים שכאן. בטוח שהם ידעו לענות טוב יותר ממני.
מה שאני יודעת: כדאי ממש להימנע מסוכר ומשוקולד, לפחות בבוקר ובזמן הלימודים ["עוזר" להפרעות קשב וריכוז להיות חזקות יותר...]
ובכלל עדיף פרות וירקות, לחם מקמח מלא וכו'. יותר טוב לגוף באופן כללי...
4. עוד דברים שאולי יוכלו לעזור לך:
ללמוד עם חברה [אולי תנסי את להיות זו שתסביר??]. הרבה פעמים זה עוזר גם לאיכות הלימוד, ואם יש לך חברה שיותר קל לה להושיב את עצמה [ואותך איתה ביחד] זה בכלל מעולה.
כשאת לומדת אפשר לחבר הצגות ושירים על החומר.
אני זוכרת שפעם למדתי עם חברה את הלכות בישול בשבת. אחי הקטן היה ב"עמידת שש" על הרצפה, והוא היה ה"פלטה של שבת", ועליו שמנו כל מיני דברים שהיו בסביבה בתור סירים, כלי ראשון, כלי שני... היה כיף לכולם!!
בקשר לשירים - היתה לי מורה תותחית ללשון שהיתה ממציאה לנו שירים על כללים בחומר. עד היום אני זוכרת כמה.... וגם היו לי חברות שהיו ממציאות שירים מהחומר לכל מיני מבחנים - זה עוזר!!
נעוץ כאן למעלה בפורום הזה שרשור "איך ללמוד למבחן? - כל השיטות!!". את מוזמנת לקחת רעיונות משם....
ואני שוב חוזרת על ההמלצה לפנות לפורום ליקויי למידה, ובכלל לכל מי שיכול לעזור ומבין בזה [הורים, מורים, יועצת, חברות שיש להן בעיות דומות....].
ב"הצלחה רבה רבה!!
אם יהיו לי עוד רעיונות אכתוב לך בשמחה!!
ואל תדאגי. עם השקעה והשתדלות, והרבה תפילות, תהיה גם לך תעודת בגרות טובה!!
שולחת לך הרבה עידוד מכאן....
אילה שלוחה

מנהלת פורום "עזרה בלימודים"
וסטודנטית לחינוך, שנה ג'.