אם יש כל מיני דברים שאתן עושות(בקטע של מראה ויופי) שאתן אומרות שלא שמים לב אליהם, אז למה בעצם לעשות אותם?
נשאלת השאלהאוי טאטע!
אם יש כל מיני דברים שאתן עושות(בקטע של מראה ויופי) שאתן אומרות שלא שמים לב אליהם, אז למה בעצם לעשות אותם?
הרבה פעמים בשביל עצמיחיים של
נשים כן!!
אז אם אני אלך נגיד עם חצאית לא מתאימה לחולצה אתה לא תשים לב. אבל חברה שלי כן..
ואי איזה הכללהHalf a man
פסדרחיים של
יש גם בנות שלא שמות לב.
( אני לפעמים) ..
בראש ובראשונהברוקולי
אנחנו רוצות להרגיש טוב עם עצמנו
ואח"כ יש בהחלט עוד אנשים ששמים לב.
^^שוגי~
תשובהקל"ת
בשביל עצמנוחופשיה לנפשי
זה לא רק אצל בנות..מבקש אמונה
יש גם גברים שמתאמנים ועם שרירים אבל הולכים עם חולצה לא צמודה..
אוהב לראות את עצמו שרירי (וגם שחברים יראו מידי פעם.. אתה יודע)
אתה כאילו מפרסם כאן שאתה שרירי?חיים של
אממ.. לא ממשמבקש אמונה
זתומרת פעם הייתי מתאמן. אני וחברים, אז אני יודע...
פעם הייתי סוס, היום אני סתם עגל ![]()
חח תכלסHalf a man
(את החלק עם החברים מידי פעם הייתי מוחק
)חח כןמבקש אמונה
שמע, אולי זה לא אצל כולם
אבל זה היה נחמד לפעמים שחבר אומר לך "אחי איזה סוס נהיית" ![]()
אחיHalf a man

מבקש אמונה
אני מדבר פה על גיל 14 15
מי ישמע איזה בוגר אני אמור להיות חח
אבל לפי מה שאני מכיר יש הרבה כאלה גם מבוגרים.
אולי הם פחות מודעים להנאה הזאת,
אבל כשמישהו טיפה יוריד להם אז הם מתעצבנים או מתחילים להתאמן יותר חזק חח בדוק.
טוב אז נכון..Half a man
זה מזכיר לי שהייתי בדייטהפי
עד שאמרתי לו אתה יודע שאני עם איפור כרגע?
והוא מה???? לא רואים בכללל לא מאמין לךך
אז כן אתם לא מבינים
למה לעשות כך? כי לדעתי זה יפה
למה לא לעשות זאת השאלה
אני לא רוצה להראות כמו גבר תודה ..
ולא אני לא מדברת על איפור..
אלא על טיפוח בכללי
חח זה שהוא לא מאה, פלוס חסר טארט זה משו אחרHalf a man
כאילו, לגיטימי שלא יאהב מלא איפור, אבל צריך לשים לב מתי אומרים את זה.ולא לפני שיודעים מה דעת הצד השני
ואי סליחה אם זה מישו רלוונטיHalf a man
ואי חוסר טאקט שלי,
הוא אמרהפי
הכי יפה כמוך ! עדין פשוט בלי איפור
אמרתי לו אני עם איפור
ואתה עיוור
מאז הוא אוהב איפור
אגב לא זה ממש לא היה בדייטים ראשונים
אהה אוקייHalf a man
רק קצת מעופף
חחחחמבקש אמונה
למה לא מאה?חיים של
ואולי זו הכללה אבל היא נכונה..
אומנות. ליצור דברים יפים בעולם. להיות שותף לבורא שהוא יוצרחסדי הים

איזו תגובה יפה. מעניין אם יש בנות שמרגישות את זהנוגע, לא נוגע
וודאיחיות צבעונית
הלוואי שהייתי יכול להיות אישה ליום אחדנוגע, לא נוגע
בעיניי כל התרבות הזאת מוזרה. יופי וסטיילינג של אישה נועד לחיזוק הקשר הזוגי ולא להיות אישיו גדול מדי בפני עצמו.
הם כאלהחופשיה לנפשי
אין לי בעיה עם זה. השאלה הייתה האם באמת קיים גם יחס לזהנוגע, לא נוגע
אני מניחה שיש כאלהחופשיה לנפשי
לפחות את אמיתית עם עצמך. תכונה חשובהנוגע, לא נוגע
זה קשור למשקל שאתה נותן לזהחיות צבעונית
ברגע שזה הופך מביטוי של משהו פנימי לעיסוק בפני עצמו אז יכולה להיות שם נטייה להתעסקות נטו בחומר.
אני מבין את זה. השאלה היא האם מה שכתבת לגבינוגע, לא נוגע
אצל הדתיות שאני נתקלתיחיות צבעונית
טוב לדעתנוגע, לא נוגע
למה זה משנה?
חיות צבעונית
נכון. זה בשביל האדם עצמו שעושה את זה ורוצה לדעתנוגע, לא נוגע
בסוף גברים גם צריכים לא להזניח את עצמם ו'להתיפות'חסדי הים
"לכבוד קונהו דכתיב (בראשית ט) כי בצלם אלהים עשה וגו' ועוד דהרואה בריות נאות אומר ברוך שככה לו בעולמו:"
אז בגלל שאתה צלם אלוהים אתה מעיד כביכול על היופי של האלוקות שמאיר בך ומשבחים את ה' שהוא ברא אותך יפה.
נכון. אבל אצלנו זה "הסרת כיעור" בעיקרנוגע, לא נוגע
אבל לקנות מותגים יקרים זה מוזר. ככה להרגשתי
לפעמיםאילת השחר
אבל ברור לי שגם אם זה היה קורה, יום אחד לעולם לא היה מספיק כדי להכנס מספיק עמוק ולהבין מה זו אישה.
מה קיים בעולם הזה.
כמה עומק, משמעות ומהות פנימית קיימים שם, ומה המשמעות העמוקה של השקעה ביצירת הנראות שלה כלפי חוץ.
גבר, כמה שילמד לעולם לא יוכל להבין, כי יש מעמקים שרק אנחנו נוכל להגיע אליהם מתוך עצמנו.
וכבר אמרו לפני - דברים שרואים מכאן, לא רואים משם.
ומה שתיארת בדבריך- זה רק נראה כך.
החוויה הפנימית שלנו אחרת לגמרי וסביר שהיא גם בלתי ניתנת לתיאור.
ולגבי הפסקה האחרונה, זו לא תרבות. זה הרבה הרבה מעל ומעבר לזה. זה שלפעמים התעשייה והתרבות עושות שימוש נצלני בחוסר החיבור של אישה לעצמה, מתוך זה שהיא גם זו שמעוררת אותה לחשוב שאין לה ערך או זכות להיות בדיוק כמו שהיא וזה גורם לה להעריך את עצמה בדברים חיצוניים, לא הופך את לב העיסוק בעניין ההשקעה בנראות, שמבטאת משהו עמוק ופנימי, לפסול. אגב, זה משהו שקיים בכלל בעולם בתחומים אחרים וגם בעולם הגברי.
ולענ"ד, המשפט האחרון המייחס חשיבות לנראות החיצונית רק בקשר זוגי לא מדוייק, והרבה לפני שאישה היא לבעלה, היא אישה לעצמה.
תגובה טובה. עזרת לי להבין קצת יותר וגם להבין שאלו דברים שאנינוגע, לא נוגע
רק לגבי הסוף, כיוונתי להשקעה בנראות מעבר לבסיס ולא להשקעה סבירה והגיונית.
ב"ה,אילת השחר
ואולי...בכל אופן אני חושבת שיש דברים שהסטטוס לא ישנה לעניין היכולת להבין לעומק.
לגבי הסוף, זה בדיוק מה שהסברתי ואני רוצה לחדד -
*לפעמים* הסיבה היא שהתעשייה מנצלת את חוסר החיבור וההערכה העצמית של האישה.
אבל לפעמים זו לא הסיבה, כי מי מחליט מה הבסיס, מה סביר והגיוני ומה לא?
החברה או כל אישה לעצמה?
בחברה הגדרות הן דבר כוללני מדי, ובפועל הפרטים נותנים לפעמים פרשנות שונה להגדרה כוללנית.
מתוך נקודת מבט כזו, אפשר להבין שהמוקד הוא לא הבגד, כמה עלה או כמה היא משקיעה באיפור ובאיכותו.
המוקד הוא מה היחס הפנימי של האישה המסויימת הזו להשקעה בנראות שלה.
כי יש מי שתבחר להשקיע באיכות (שלרוב עולה יותר, או כי היא רואה ערך בלתמוך ולחזק יצירה נשית של אישה שרואה בזה את השליחות שלה בעולם) מהמקום העמוק בתוכה שמחובר למלכות פנימית, ולא כי כך החברה הכתיבה וזה מה שהופך אדם לשווה ובעל ערך.
זה בדיוק ההבדל בין התפיסה של 'אני שווה בזכות מה שיש לי' לתפיסה העמוקה של 'אני שווה ומוערך בזכות מי שאני, וראוי שאשקיע ואראה גם כלפי חוץ כבעל ערך עצמי ופנימי'.
ושוב חוזרת, זה נכון בעיניי לכלל האנושות ולא רק לנשים.
טוב. תודה. עוד שאלה..נוגע, לא נוגע
או שכל אחת פשוט מתנהלת לפי השדר שהיא יותר מתחברת אליו?
זה לא סותראילת השחר
העיקר שהכל יהיה במידה הנכונה.
עם זה אני מסכים. אז התגובה הקודמת שלך דיברה על איכות ולא עלנוגע, לא נוגע
מוזמן לקרוא שובאילת השחר
וזו קריאה לכל אחד לבחון את עצמו במה שנוגע לחייו, אם משהו מסויים חורג מהאמצע הנכון, ונכנס למקום של איכות בכמות/מידה חריגה.
אז זה כבר מעלה שאלה מה מנהל אותו מבפנים, האם שאלת 'איך אני' (מעריך את האיכות שלי, שהיא עצמית וביחס לעצמי) או שאלת 'כמה אני' (שווה/יש לי ביחס לאחרים ולסביבה).
דיברת על איכות אבל לא שללת כמות. לכן שאלתינוגע, לא נוגע
כן, הבנתיאילת השחר
לגבי הסוגריים - זה נכנס כבר לשיח ברובד אחר, וצורך לבחון ביחס למכלול האישיות של האישה המסויימת עליה אתה מדבר.
תודה גם לךנוגע, לא נוגע
רק רוצה להניח פהאילת השחר
קיים מקום בעולם בו אנשים רואים את הרוח שבחומר. במקום הפנימי הזה מבינים שחומר לא עומד לבדו, ועל פניו נראה שמי שנותן לו משמעות זה האדם ביחסו לו חשיבות מסיבה מסויימת. כמה רוח ומהות יש בדבר יהיה תלוי בתפיסה שלנו, והגישה הזו קיימת גם בדברים היותר יום יומיים וגם במצוות (רק שכאן סביר להניח שנמצא יותר בקלות את המהות הרוחנית לקיום המצווה המעשית).
בעומק, מי שנותן חיות בכל חומר שקיים בעולם זה הקב"ה. מעל הכל רואים זאת באדם עצמו שמורכב מגוף ונשמה, ואם עולה שאלה מי מחזיק את מי, ייתכן והתשובה תהיה מי שמקיים ומהווה כל רגע ורגע את עצם החיבור ביניהם.
וזה מביא אותי למשפט הבא-
אדם, המכיר כי בעצם חיותו מוחזק חיבור בין שני כוחות ששואפים לכיוונים שונים לגמרי, גם יצליח להתבונן לעומק של החיים ולראות כיצד בכל דבר חומרי בחיינו, מתקיים מימד רוחני עמוק.
ואם לא נגלה לעיניו עדיין או שלא העמיק האדם בעצמו על משמעות בחירותיו ומעשיו, אין זו עדות על חיסרון ברוח.
יותר מכך, לפי הבנתי ממה שלמדתי בחיי, עניינו של העולם הזה הוא המציאות, הדרך והחיפוש התמידי לחבר בין הרוח לחומר, בין הרוחני לגשמי ובכך לגלות לעינינו את החיבור המתמיד בין הקודש לחול.
כתבת חשוב. תודהאני זמנית כאן
תודה לךאילת השחר
מודה לה' שאנשים לוקחים מהדברים שלי ומכירים תודה.
אהובה.אני זמנית כאן
נכון. השאלה היא מה מגדירים כרוחנוגע, לא נוגע
אז אם בחורה אוהבת להראות יפה כשהיא נפגשת עם חברות יש לזה מטרה. ככה הן מתחברות יותר זו לזו. אותו דבר אם היא מורה או גננת או דייט או כל דבר בסגנון.
אבל אם זה ללא מטרה כזאת, רק להרגיש יפה בשביל ההרגשה, זה נשמע לי לא הכי טוב. בין מה למה זה מחבר? (אם היא עצובה וזה עוזר לה לשמוח או שהיא עושה את זה כדי ללמוד לאהוב את עצמה, סבבה. לא על זה אני מדבר).
אם היא לוקחת את ההרגשה הזאת לחשיבה על העתיד, שתהיה נשואה והמראה יחבר, זו גם רוח. אבל סתם להרגיש בשביל להרגיש יכול לגרום לאהבה עצמית מוגזמת ואגו. לא?
...אילת השחר
רוח, רוחניות, היא מושג שקשה מאוד לכמת או לצמצם, כי היא מושג מופשט. ומעצם היותה כזו, באופן טבעי גם בלי לעשות משהו חיצוני היא כבר מחוברת. הקשר קיים וכל הפעולות שלנו רק משמשות לגלות את העומק של החיבור שכבר קיים. אהבת חינם יושבת בעיניי על המקום הזה, בו לא משנה מה או מי האדם ומה מעשיו ומאורעותיו, אני אוֹהַב אותו מעצם היותו מחובר אליי בשורש במימד הרוחני העמוק המאחד בינינו.
וחייבת להגיד, לי כבחורה, ואני בטוחה שגם לרבות כמוני, היה קשה מאוד לקרוא את האמירות שנכתבו שם.
האם מותר לי וזכותי להראות טוב ולהרגיש טוב רק כשיש לזה מטרה ראויה בעיניי מישהו חיצוני לי? רק לצורך דיבוק חברות, עבודה, דייט, פגישה או אירוע כלשהו או עבור האיש שלי?
ומה איתי?אני לא ראויה לזה... עבור עצמי?
לאישה יש צורך להראות ולהרגיש טוב ומחוברת לעצמה, פנים וחוץ, בלי קשר לשום דבר חיצוני לה. לא אומרת מידיעה ולימוד רק ממחשבות שלי, אולי היכולת הנשית הזו להיות בחיבור עמוק גם בלי צורך בדבר חיצוני לה, היא גם מהסיבות העומדות בשורש העובדה שנשים לא חייבות, כמו אנשים, בקיום מצוות דווקא כדי להרגיש חיבור לקב"ה ברובד עמוק ואמיתי.
אני באמת שואלת-
האם להיפגש עם עצמי לצורך חיבור כל כך עמוק ומהותי ביני לבין עצמי, גוף ונפש, הוא לא סיבה מספיק ראויה להראות טוב גם כשאני לבד ואין בן אנוש אחר שיראני בכך?
האם כל היופי הזה ראוי רק למי שנמצא חוץ לי? האם השאיפה לחיבור לרוח הוא רק ביני לבין אחרים ושייך למימד המוחצן, אבל לא שייך כשזה פנימי?
גם אם במצבים מסויימים, בתקופות חיים מסויימות, או אצל אנשים מסויימים, השקעה חיצונית נראית סממן ל'אהבה עצמית מוגזמת ואגו', זה לא נכון. לא מצד נפש האדם ולא מצד האמת. אני חושבת שאין בעיה, וזה אפילו מבורך ומה שיכול להציל את האדם היכולת להיות באהבה עצמית.
יש הרבה מה להרחיב בעניין, אבל מרגישה שאין כאן המקום. רק חשוב לי להגיד שלפעמים מי שנראה לנו שהוא מוחצן ומלא מעצמו במידה מופרזת, אולי שולח אותות בקשה מהחברה שחיצונית לו.
מה מאותת? תראו *אותי*, באמת. תראו לי שאתם מעריכים ואוהבים אותי ורוצים להתחבר לרוח שבי. כי יש והרבה רוח ויופי, ואלו (הדברים החיצוניים), הם רק כיסויים. תעזרו לי לראות, כי בדרך שכחתי את היופי העצמי שלי.
מקווה שהצלחתי להעביר מה שרציתי כראוי.
אוקיינוגע, לא נוגע
הדיון לצערי עורר רגשות לא טובים ודברים שלא אליהם כיוונתי כמובן, ואני לא רואה שתצא תועלת כלשהי מלהמשיך אותו ולהסביר על איזה מקרה בדיוק דיברתי ועל איזה לא.
מתנצל שהכאבתי.
תודה על התגובות המפורטות.
ראיתי אותהאילת השחר
כל התגובות שלי כאן הגיעו ממקום שרואה את הדברים מעולמה של אישה, ורצה לתת למי שלא את האפשרות לראות את הדברים מנקודת המבט הזו, ולא מתוך נקודת מבט אישית שלי.
גם כשכתבתי שהיה קשה לקרוא דברים מסויימים, זה נבע ממקום שכואב את הכאב הנשי בכללותו. את הפער שקיים בכלל בהבנה של העולם הנשי, ובפרט כשזה נוגע לזכות וליכולת של אישה לעמוד בפני עצמה, בלי תלות או קשר למ(י)שהו אחר חיצוני לה.
אני מבינה את המקום שמבקש סליחה, אבל באמת שלי באופן אישי אין צורך בו, כי לא לקחתי אישית את הדיון.
באמת, הכל בסדר.
התגובה לדברים הקודמים:
לגבי המקרה הספציפי התייחסתי לשכמותו בפסקה האחרונה ולא הרחבתי. כל מה שאמרת נכון ויפה כשמדובר באדם מודע, שיכול להרגיש בעצמו חוסר איזון ולמצוא דרך נכונה להתאזן. ולגביו באמת אפשר להגיד תאזן את עצמך.
אבל, לענ''ד, זה לא בטוח שאדם שהגיע למקום של הפרזה והגזמה ושקיעה בעצמו, בהכרח יהיה מודע לכך ויתעורר למחשבה שאני חורג מהמידה הנכונה לי. כי אין חבוש מתיר עצמו...הוא זקוק לשיקוף.
וכן, זה מקום שיכול להיות קיים גם אצל אנשים מודעים, שיקח להם זמן להבין מה גורם לחוסר איזון פנימי, ויש מצב שיצטרכו שמישהו מבחוץ יגיד להם. וזה נכון לא רק לעניין התעסקות חומרית, גם התעסקות יתר ברוח שלא מחוברת נכון למציאות בעולם ולחיים, יכולה להיות כתוצאה משקיעה עצמית.
ויש עוד מה להרחיב אבל נסיים כאן.
תודה על הדיון, נתן לי הרבה ורוצה להאמין שגם לרבים ורבות שקראו אותו.
אני חושב שלא ממש הבנו אחד את השנינוגע, לא נוגע
בסה"כ דיברתי על השקעה מעבר לבסיס *במקרים מסויימים* (בהמשך). ממש לא שללתי את המקום העצמי והבלתי תלוי של כל אישה.
לגבי המשך דברייך- דיברתי על מקרה של כאלה שיש להן בטחון והערכה עצמית גבוהה ולהן לפעמים התעסקות גדולה בחיצוניות יכולה לגרום לשקיעה גדולה מדי בעצמן. לא אמרתי שמוחצנות מגיעה דווקא מזה ולא מחולשה. ולא חשבתי שצריך קודם כל לשפוט אותן לפי ניתוח רדוד ולא מעמיק במקום להבין מאיפה זה מגיע.
ולגבי המודעות- מסכים.
אבל לא באתי לשפוט כאלה שלא מודעות ולבקר אותן. אדרבה, את המודעות והשיקוף האלה באתי לעורר בדברים.
כי *אנחנו* שמות לב לזהחן,
גם אם אנחנו לא מזהים בדיוקברגוע
כמו שכבר הגיבוחיות צבעונית
והכי בולט לראות את זה בחדר מורות של אולפנה. אולי 3 גברים מסתובבים וגם זה בקושי ובכל זאת כולן משקיעות בלבוש
..הללויה~
אנו עושות דברים אלו ואחרכך לא שמים לב..
בדרך כלל זה מציק בעיקר לנו (הבנות)
לא חושבת שכדאי לך לנסות להכנס לראש~
מה השאלה?נועה גבריאל
אתם צריכים להבין שיש דברים מבחינה חיצונית שאנחנו לא עושות רק כדי שזה יהיה יפה בעיני הסביבה,ממש ממש לא!
אני לפעמים יכולה להיות עם עצמי בבית ולהתאפר,או לשים בושם לפני שינה וכאלה,וזה כי זה גורם *לי* להרגיש טוב עם עצמי,אין קשר לסביבה.
כנל לגבי כל מיני דברים חיצונים שלא שמים אליהם כמו שדובר בשרשור שפתחתי על חור שני,אז מישהו שאל-'אם לא רואים אז למה אתן עושות?' כי זה יפה בעיני אותה בחורה וגורם לה להרגיש יפה,אז למה לא?!
צאו מהבועה שהכל נעשה רק כדי להרשים אחרים,כי זה פשוט לא!
גם בשביל עצמינו~אניגמה~
אבל הגבר כן שם לב אם היא משקיע בעצמה
או שלא ממש...
הוא לא בהכרח ישים לב לעגילים שהיא שמה
אבל בכלליות הוא יזכור אותה בתור אחת שחשוב לה להיראות טוב
(ויש איזה מחקר ממש מענין עלזה ששמעתי פעם...שזה מראה שזה משפיע על התת מודע שלנו)
כדי להרגיש טוב בחברת אנשים.סמארטפון
במפגש עם אנשים רוצים להרגיש טוב ,האיפור מוסיף להרגשה הטובה והביטחון בחברה.
זה תשובה שטמונה בהבנת נפש האישה..אלירז
יש מימרא בגמרא (אחפש את המקור אם מישהו יתעקש) שאישה מתקשטת אפילו היא על פי הקבר..
ואור החיים הקדוש אומר שאם אישה רוצה שלא לדבר לשון הרע - שתתלבש מיד בבוקר בבגדיה היפים ותתקשט..
הדבר הזה מראה על הבנה עמוקה בעולם הנפש הנשי.
כישאישה מרגישה יפה בעיני עצמה, היא רואה את העולם כולו יפה יותר.
היא מרגישה שלימה!
יופי הוא חלק ממהות האישה (אין אישה אלא ליופי..)
ככה אנחנו מתווכות את עצמנו החוצה, את ההרגשה הפנימית שלנו. אפילו בניואנסים דקים דקים
לכן אישה מתקשטת גם אם אף אחד לא שם לב!
אבל בעז"ה כשתתחתן - אתה תראה כמה חשוב לה שתשים לב..
וכמה בונוסים תקבל על זה אם תתייחס ותבין מתוך כך איך היא מרגישה.. ![]()
התגובה שלך סידרה לי את הראש בעניין..נוגע, לא נוגעאחרונה
שיש לאן לשאוף ובשביל זה משתלם להשקיע, לעבוד ולתקן את עצמנו ואת העולם.
מקום של תורהשירגול
לא מקומות גדולים כמו עיר.
אולי גבעת שמואל?תפוחית 1
אולי תשאלי פהadvfb
יש בעינבאביעד מילואאחרונה
ביישוב עינב יש כולל מאוד חמוד וגם קהילה גדולה ובנו עכשיו שכונה חדשה
מה מחבר אתכם?intuscrepidam
אשמח לשמוע מה גורם לכם להתחבר לצד השני?
וכנ"ל לגבי חברים / חברות.
פעילות משותפת, תחומים משותפיםארץ השוקולד
הקשבהadvfb
כשאני מקשיב למישהו ביחס לעולמו הפנימי, מה שמעניין ומעסיק אותו אני מרגיש שאני פותח צוהר לעולם שלו.
וכן, להיפך, שמישהו מקשיב לי וממוקד בי ובעולם שלי, אני מרגיש שהוא מתחבר אלי.
במקרים שתחומי העניין הם שונים אז העניין יותר בולט. כשאיש מקשיב לרעהו בצורה אקטיבית בנושא שאין לו בו יד ורגל, זה יכול לעורר חיבור גדול.
עין טובה ואהבת החייםהרמוניה
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני
מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות
ו"לא מתלהבים משטויות"...
הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני מעדיף איזה אוגית ירוקה כזאתelicoאחרונה
אני לא אוהב את זה בכללמשה
כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.
זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.
מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
רעיונות?
חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי
פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי
לדבר עם בחורה ולברוח?
2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.
אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש
ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.
ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה
לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .
איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?
ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום
שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו
ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .
מדוע?
אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )
ובסוף הלכו בלי הסבר בבום
אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..
ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..
אבל לא כולן לוקחות את זה ככה
יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..
באמת קחו אחריות.
גוסטינג זה גועל נפש
אתם גועל נפש
השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.
אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..
נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??
(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?
אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל
דרך ארץ
כנל הפוך!! כלפי גברים
מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא
התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה
קרה גם הפוךבחור עצוב
אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין.
תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam
אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.
היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.
ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.
לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…
התופעה שנקראת "גוסטינג"משה
נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.
נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה
בעולם הקלאסי זה היה הפוך.
יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד
הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.
וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.
תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות.
נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות
מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).
" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020
איך שלא מסובבים את זה,
זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).
עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים. יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.
אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...
אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.
אה עכשיו זה המשחקהפי
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb
גם לגברים יש רגשות
סופריקה
נכון ומדוייקאדם פרו+
3>advfb
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום
תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים
קצת יותר רגישות
נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא
אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי מפורק מזה שלא התקדם
אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
חד משמעיתהפיאחרונה
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא
יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)
💁🏻♂️אבטיח ברזילאי
ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.
אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.
נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו
זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא
אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום
מחזק אותךאבטיח ברזילאי
קשה הזיווג כקריעת ים סוף
ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...
בהצלחה 
יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
^^^ארץ השוקולד
ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.
בהצלחה
גדולות? זה פרופורציונאלי...elico
לגודל שלו.
וסליחה, אבל, אולי בוגרות יותר?
הוא דיבר על בשלותמבולבלת מאדדדד
ולכן דיברתי על זה ולא על בוגרות.
הוא כתב שהתחיל לצאת לדייטים לפני חצי שנה. מי ישמע כמה גדול הוא יכול להיות... לא בקטע רע, אבל לכן אמרתי גם על בחורות יותר גדולות. בדרך כלל זה גורם להיות יותר בשלים.
אני לא בטוח שמבוגרות יותר זה הפתרוןelico
בוגרות ובשלות בהחלט
תראהאביעד מילואאחרונה
בשלות לרוב באה עם הגיל. ולא כל בחורה בת 18-19 בשלה
נכון שזו הכללה אבל בעיקרון הפנימי פה צריך לכור שיש גילאים שבהם לא בטוחים במה שועשים
כפי שכבר אמרובחור עצוב
לצאת עם בשלות יותר.
כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני".
משקיעים יותרהפי
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb
אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.
אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?
אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?
אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.
בקשה קטנהintuscrepidam
קרה לילגיטימי?
בגלל הגיינה לקויה.
משאר הבחינות היה די סבבה, אבל ממש התביישתי להיות לידו. דיברתי עם מי ששידך, לא אמרתי בפירוש מה הפריע לי, והוא שכנע אותי לצאת פעם שנייה. קיוויתי שהיה משהו חריג באותו היום, אבל מסתבר שלא היה.
לגיטימיintuscrepidam
מראהבחור עצוב
מסכימהמבולבלת מאדדדד
עד כאןכְּקֶדֶם
מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה
וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד. ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.
ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.
אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.
ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.
אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.
הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.
התוהו קדם לעולם.
נוגע, לא נוגע
עצוב וכואב לשמוע
קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.
שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך
נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
כואב ממשארץ השוקולד
חבר יקרכל היופי
עוד לא הגיע זמנך להיעלם.
הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.
הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.
האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?
אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.
כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.
אבל יש ויהיו רגעי אור.
אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.
אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.
מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.
חולה עליךךךadvfb
אחלה כתיבה
הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.
לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.
יש שני צדדים יראה ואהבה.
היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב.
על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.
אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!