בנט ושקד רבים מכות,בוא צפו!!אריך וייס
סתם לא,אבל צריך למשוך אנשים לשירשור.

אז ככה מחירי הדירות בישראל יקרים מאוד בהשוואה לעולם. כמה יקרים? בערך בחצי. מה המדינה עשתה כדי שזה ישתנה, כל מיני תוכניות מוזרות כמו מחיר למשתכן. וכעת התוכנית החדשה של ליצמען : נשים חרדים בפריפריה וניתן להם מענקים בשביל זה.

וכן, במקום לבלבל את המוח על הרב פרץ סמוטריץ ושקד, אולי כדאי שיפריע גם לכם הבעיה? כאילו, אני כן משלם מלא על נדל''ן אבל הבעיה שלי היא רפי פרץ רב סמוטריץ.

אנשים, יש מה שחשוב ויש מה שלא. תצביעו נכון במקום להתעסק בשטיות.
מחירי הדירות נבלמו אולי בהשפעת הקורונה ואולי לא.איתן גיל
איך זה קשור?עוד סתם אחד
א. ליצמן מצהיר במפורש שבכוונתו לגרום לעליית מחירים במרכז כדי שיהיה אפשר לממן בהכנסות הממשלתיות הצפויות מזה הורדת מחירים בפריפריה (אני מניח שכוונתו גם לייעד פרוייקטים בפריפריה לציבורים מסוימים...).

ב. מה קשורה הקורונה למה שאריך כתב?
מחירי הדירות נבלמו. נקודה.איתן גיל
כתבתי: אולי בהשפעת הקורונה, כי אני לא רואה סיבה אחרת לבלימת המחירים. מנתוני אגף מיסוי מקרקעין עולה שעסקאות של החודש האחרון נסגרו נמוך יותר.
ליצמן רוצה להעלות מחירים במרכז בזמן שאין לו שליטה על המחירים לא במרכז ולא בפריפריה. הכל עניין של היצע וביקוש. הקורונה הרדימה את המשק ולכן קונים פוטנציאליים חוששים מלהכנס להתחייביות לטווח ארוך. קצת מסובך.
אני מבין מה זה היצע וביקוש, תודה על ההסבר המלומד ("קצת מסובךעוד סתם אחד
זה לא קשור לזה שיש היטלים של המדינה שהוא רוצה להגביר במרכז ולהוריד בפריפריה - נכון שזה כנראה רק יגרום להטמעת מחירים גם בפריפריה, אבל זה בטח יגרום להאמרתם גם במרכז. כך שבהחלט יש לו שליטה. ואין לו הבנה.
זה דומה למה שמאיר שטרית עשה ב-2008 - עצר את הבניה במרכזספק

כדי לעודד אנשים לעבור לפריפריה. 

פחות הצליח לו... 

המדינה לא יכולה להוריד מחירי דירות, כי המדינה לא מוכרת דירותאיתן גיל
היא כן יכולה להוציא מתל אביב את הבורסה ומשרדי ממשלה שפעילותם העיקרית נמצאת שם. היא כן יכולה להעביר מתקני צבא לדרום, ועוד פעולות שיקטינו ביקושי נדלן במרכז. היא כן יכולה לקבוע מחירי ארנונה שערורייתיים במרכז
מאחר שזה באמת לא משנה מה אני אכתוב, אני לא אטרחעוד סתם אחד
אתה לא הולך לקרוא או להגיב למה שכתבתי, אז זה די מיותר.
מה כתבת?איתן גיל
מצד שני, בגלל היעדר עובדים זרים, קצב התחלות הבניה צנחספק

ב-50%. (והקצב מימלא לא היה מספיק גבוה כדי לעמוד בביקוש). 

ברגע שהמשבר הזה ייגמר, המחירים ייקפצו.

אם לא יהיה לאנשים כסף לקנות בגלל המשבר, אז מחירי השכירות יעלו. 

מה שכן, אני מאמין שהרבה אנשים ש"זכו" בפחלונים לא יוכלו לעמוד בתשלומי המשכנתא שלהם וייאלצו למכור במחיר זול ממה שהם קנו. (זה יצריך חקיקה שתאפשר להם למכור לפני שעבר פרק הזמן בו הם לא יכולים למכור). 

הפחלונים לא יעזרו למחירי הביקוש במרכזמשה

רוב הפחלונים נמצאים בשכונות שכבר היום שכר הדירה שם נמוך בגלל כל הגאונים שחשבו לקנות ולהשכיר, כלומר אלו שינסו להשכיר לא יכסו את המשכנתא.

ברור שלא - אבל בפרוייקטים הללו, המחירים אולי כן יירדו.ספק

על אזורי הביקוש זה לא ישפיע. 

לדעתי, המחיר צפוי לעלות בצורה תלולה בסיום המשבר. 

כן. זה ידפוק פעמייםמשה

אלו שבנו על זה שישכירו שם וישכרו במרכז (לפחות 50% לדעתי) יאכלו אותה.

אני מחסה את המשכנתא ונשאר עם עודףמישהו כל שהוא
הפחלון שלי שווה כבר 400 אש"ח יותר מהמחיר שקניתי אותו לפי הערכת השמאי של הבנק.
ונותן תשואה של 7% שנתי משווי הנכס.
ולא היה שום קושי להשכיר גם השנה והעלנו את המחיר בקצת

אני לא חושב שזה צעד נכון כלכלית אבל למי שזכה בו זה עסקה נהדרת ורווחית.
איפה הריבית על ההון העצמי?משה

אפשר לחשב גם ככהמישהו כל שהוא
אני חשבתי משווי הנכס שזה מדד לכדאיות ההשקעה כל אחד לפי כמה הלוואה הוא צריך והתנאים שלו יחשב מה עלות הריבית...

למשל אם יש לי 300000 אז זה יצא שבהתחלה משלמים חצי קרן חצי רבית נגיד סביב 2000 שח של רבית לחודש
עדיין יוצא 8% תשואה על ה300 שהשקעתי

כמובן שאם מישהו קיבל רבית מפחידה אז זה ישתנה לקחתי משהו באמצע....

אפשר לקחת גם מספרים אחרים נגיד רק 150 אשח הון עצמי והשאר משכנתא . אפילו אם ניקח עלות ריבית חודשית של 3500 שח (מופרז לחלוטין)עדיין ה500 הנותרים הם 6% תשואה שנתית
לא מסתכלים על חצי שנהה-מיוחד

האמת היא שקראתי ראיון איתו במקור ראשון לפני שבועיים והזדעזעתעוד סתם אחד
אני מקווה שמנהל מקרקעי ישראל יתקעו לו מקלות בגלגלים כמו שהם ידעו לעשות יפה מאד לכל תוכנית שניסתה לגרום להוזלת מחירים פה אי פעם.
נשמע לי כמו עוד שיטה לחלק כסף לחרדיםמישהו כל שהוא
אם רוצים לתת מענקי מגורים בפריפריה למה לא לתת אותם בצורה שווה...
עכשיו ברור למה רצה את המשרד הזה...
מחירי הנדלן ירדו כשנכבוש את שכם סוריה ולבנון. עד אז יהיה פה צפוף ....
אה, יש בהחלט דרכים נוספות להוריד את מחירי הדיור,עוד סתם אחד
פשוט לממשלה ולמנהל מקרקעי ישראל לא שווה לעשות את זה כי זו הכנסה יפה בשבילם, והמשכורת שלהם מאפשרת להם לממן לילדים שלהם דירה גם במחירים הנוכחיים. אז למה בכלל לטרוח לשנות משהו?
למנהל עם כל השנאה אליו יש תפקידמישהו כל שהוא
בסוף ניתן לראות את ההבדל בין מקומות שתוכננו טוב למקומות שנבנו מהר מהר ללא תשתית מתאימה
בנוסף אנחנו לא רוצים שכל הארץ תהפוך לעיר אחת גדולה ורוצים להשאיר גם טבע ונוף.

אז אני לא אומר שאין מה לייעל שם ולשנות ובדיון אחר אוליי גם זו הדעה שהייתי מייצג אבל זה מורכב יותר מאשר פשוט לסגור את המנהל
איפה כתבתי לסגור את המנהל?עוד סתם אחד
אני לא כתבתי את זה בשום מקום. כתבתי שאין להם אינטרס לגרום לירידת מחירים, והם אכן אינם עושים דבר עבור ירידת מחירים.
אין להם גם אינטרס הפוךמישהו כל שהוא
הלסגור היה היה על דרך הגוזמה...

זה יותר קשור למדניות ממשלה שנהנהת מהכנסות האלו
אכןמשה

החרדים (בעיקר הצעירים שלא צריכים לעבוד אלא לשבת בכולל) יכולים לגור בפריפריה בגלל שהם צריכים רק אוטובוס לבני ברק וירושלים, וזהו בעצם.

במקומות שבהם יש מצוקה כלשהי לחילונים (כמו ערד) הם יהיו בסוף בעלי הבית. זה רק יקח עוד כמה שנים בקצב של שתי דירות בשבוע.

הוא רצה את המשרד הזה כדי להביא עוד חצי מיליון יהודים ליו''שאיתן גיל
ולהפקיע את המונופול מהציונות הדתית.

כבר עכשו מסת ההתיישבות העיקרית נמצאת בביתר, במודיעין עילית, עמנואל, ומעלה עמוס.
לא את כל היהודים רק חלק...מישהו כל שהוא
כלומר הוא בא לדאוג רק לחרדים....
זה קצת שחיטות בעיני...או לכל הפחות אפלייה

כלומר לפי מה שאתם אומרים בנתיים עוד לא התפרסם משהו שהוא עשה
גם חרדים הם יהודים.איתן גיל
המאזן הדמוגרפי ביו''ש רחוק מלהיות לטובתנו, וליצמן יכול לעשות הרבה בעניין זה. דירה ביו''ש זולה יותר מדירה ברמת גן וראשון לציון מה שאומר שהמחיר הממוצע לדירה ימשיך לרדת.
גם חילונים וסתם דתיים הם יהודיםה-מיוחד

הוא נציג מפלגה מגזרית, וזה בסדר גמוראיתן גיל
ואחר כך מתפלאים למה שונאים את החרדיםה-מיוחד

מי שונא חרדים? אף אחד לא שונא אותםאריך וייס
רק את ההתנהגות שלהם. והחשיבה שהם ורק הם מגיע להם הכל.
רשימה חלקיתאיתן גיל
בנט שונא חרדים
שקד שונאת חרדים
כהנא שונאת חרדים
זה מספיק
ליצמן שונא דתיםמישהו כל שהוא
דרעי שונא דתיים
קרעי שונא דתיים
להמשיך?
הרב יצחק יוסף ...
הרב עובדיה...
לכולם יש ציטוטים מאוד לא נעימים על הציבור הדתי לאומי והרבנים שלו
כמו שכתבו למטהה-מיוחד

אם ח"כ דואג לציבור ששלח אותו זה לגטימי

ששר דואג רק לציבור ששלח אותו זה כבר מגעיל

עד עכשו לא היתה העדפה מתקנת ליו''שאיתן גיל
הנפתליסטים שמו רגל, ואת זה רוצה ליצמן לתקן.
זה ביבי שם רגלה-מיוחד

את הביביסטים כמובן שום עובדה לא משנה להם

גם זה נכוןאיתן גילאחרונה
צריך להבדיל בין ח"כ שדואג למגזר שלו לשרמישהו כל שהוא
ח"כ פועל לטובת מי שבחרו בו אבל שר אמור להתנהל בצורה שווה לכל האוכלוסייה. אין שר הבינוי לחרדים שר בינוי לחילונים ושר בינוי לד"ל לרוסים וכדו'
גדולללללללללהמלך 1

לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך