שאלה הלכתיתדסדוסה

אני מקפידה על גרביים ב"ה..

מה אני אמורה לעשות במעיינות?

כי חברה שלי אמרה לי שאחותה שגם מקפידה פשוט נמצאת עם טייץ ארוך.. זה הרבה יותר נוח.. וככה גם לא נקרעים הגרביונים

וגם כשקיבלתי על עצמי גרביים זה לא כי חקרתי על זה והגעתי למסקנה.. יותר כאילו שהרגשתי שזה מה שנכון לי

אז אני לא ממש יודעת את ההלכות בנושא..

קיצור כל חוות דעת תעזור

את לא צריכה חוות דעתקרובה
אין פה את הרב שלך או את אבא שלך.
לדעתי אנשים פוסקים פה הלכות בקלות כאילו הם גדולי הדור. את צריכה ללכת לפי הרב שלך.
יישר כח!
דיבור מזלזל ופוגע!נער גבעות

יש פה ח'ברה שלמדו, והם אוהבים לדון בזה, נכון שלפעמיים יש כאן עיוותים קלים או הבנות לא נכונות. אבל זה לא אומר שיש כאן אנשים שחושבים שהם גדולי הדור.

דא"ג מה ההגדרה של גדול דור? אשמח לדעת, כולם אומרים את זה מעניין אותי מי יודע מה זה??

מה זה דא"ג?😬קרובה
אני מאוד מאוד מכבדת תורה וגם מאוד אוהבת שדנים ולדון בעצמי.
אבל כמו שאתה כותב עלול להיות עיוותים ואי הבנות. אז אפשר לטעות בכל דבר אחר, אבל אם יש סיכוי שאתה לא יודע את ההלכה לגמרי, ויש סיכוי, פשוט אי אפשר לפסוק. לא מדובר פה על תחביבים.
וגדול הדור התכוונתי קצת בהקצנה, שאנשים צדיקים רושמים פה פסיקת הלכה כאילו הם פוסקים. ולדעתי אם הם באמת היו פוסקים, הם היו יודעים לקבל פה דעות שונות בהלכה.
אני לא חושבת שזה מזלזל להגיד שאנשים לא מושלמים. אפילו אני כזאת 😜

למה זה לא ברור ששאלה בהלכה שואלים רב ולא תלמידים חכמים בגיל תיכון?
דא"ג = דרך אגבנער גבעות

כן אבל פשיטא שהוא לא ילמדו מפה הלכות,הוא רק רוצה לשמוע דעות ולכן אין בעיה כי בסופש"ד הרב שלו יכריע, ולכן גם אם ח'ברה פה טועים הטעות לא כזו קריטית..

ומה הבעיה בתלמידים חכמים בגיל תיכון? (למרות שאני חושב שיש פה יותר מבוגרים) אם הוא מקבל את מרותם עליו אין שום בעיה... כמובן צריך לראות את מי אתה מקבל עלייך כמורא ורבך...

שבד"כ תלמידים בגיל תיכון לא ראויים להוראהשחר אורן

חו"מ היא לא מכירה פה אנשים לכן קצת בעייתי לסמוך על זה.

לכן אמרתי שצריך לברור... צודק ולכן לא אמרתי שפוסקים מהפורום.נער גבעות

אמרת שאם מקבלים את מרותם אז אין בעיהקרובה
כנראה לא הבנתי
הכל טוב, העיקר שעכשיו הבנת..נער גבעות

מה זה בדכ לא ראויים??קרובה
מה הבעיה להבין שגדולי האומה "קצת" גדולים מאיתנו?? אותם שואלים ולפיהם הולכים.
אני אצטרף לשאלתו של נער גבעותשחר אורן

מהם (או מיהם) גדולי האומה? ומה משמעותם בייחס אלינו?

מנסה. לא יודעת באמתקרובה
אני לא חושבת שאדם יכול להחליט מי הם גדולי האומה, כי רבנים לא נמדדים בזקן לבן וארוך. ה יראה ללבב.
אז אני לא יודעת את כולם אבל לדוגמא רשי, הגאון מוילנה, הרב עובדיה. הרבנים הראשיים.
וכמובן זה לא הכל.
בכל אופן היחס אליהם אמור להיות שהם נציגי אלוקות והתורה וצריך הכנעה עצומה כשמדברים עליהם ומנסים להשתוות אליהם
יש בדבריך קצת סתירה פנימית (בין השורה הראשונה לשנייה)שחר אורן

עכ"פ לא שאלתי מה היחס אלא מהם.

אז בהינתן שזו הייתה כוונתך- מה המשמעות של היותם נציגי ה' (הוא מתגלה אליהם?).

כי רבנים אמרו עליהם...קרובה
לא אני כאדם פרטי.
ה מתגלה אליהם?
ואחכ ראיתי שלא התייחסתי אז הוספתי
ומשמעותם ביחס אלינו - נוער וגיל ההתבגרות
ומשמעותם ביחס אלינוקרובה
שהם מראים לנו את הדרך לעבוד את ה' בתורה ובמצוות
ע"פ מה הם יודעים את הדרך הזו?שחר אורן

התורה היא דרך חייםקרובה
הם לומדים בצורה יסודית ועמוקה. ומשם מראים לעולם.
כלומר שנינו עומדים מול אותו ספרשחר אורן

ומנסים להבין מה כוונתו?

עניין של פרספקטיבה.הָיוֹ הָיָה

לא דומה ההבנה של בנאדם במסכת ברכות כשהוא אוחז במסכת ברכות.

להבנה של בנאדם במסכת ברכות כשהוא הגיע כבר לנדה.

ואידך פירושא...

יש להם יותר ניסיון בעצם?שחר אורן

לא רק "נסיון"הָיוֹ הָיָה

נקודת ראות שמשתנה.

וגם סיעת"ד

היא משתנה בגלל הניסיון, לא?שחר אורן

לא מדוייק.הָיוֹ הָיָה

אבל לא כ"כ מוצא את המילים הנכונות.

אז נסתפק בנתיים בניסיון.

סבבהשחר אורן

אגב אני מקווה שהפותחת תסלח לנו על הניצלו"ש הזה.

הנסיון לא בהכרח נותן יותר!!נער גבעות

הנסיון הוא כלי עזר,(נכון שברוב הפעמים הוא עוזר) אך להגיד שההם גדולי הדור\אומה או איך שתקראו לזה רק בגלל הנסיון הוא בכלל לא נכון...

אתה מוזמן להגדיר הגדרה אחרת...הָיוֹ הָיָה

כתבתי שזה לא המדוייק, אך היות ואיני מוצא מילים לדבר המדוייק, נסתפק בנתיים בזה שזה גם סיבה.

אם אתה מעוניין לנסות לעזור לי עם ההגדרה - בכבוד...

..פלונטר 9

יותר ניסיון שהביא אותם להתבוננות והבנה עמוקה וחריפה יותר. לא כול ניסיון מביא לזה אם לא לומדים תורה נכון, יש רמות שונות של דרך לימוד תורה וגם זה משפיע..

לא באותו עומק בטוחקרובה
לרבנים גדולים יכולת יותר גדולה להבין דברים נסתרים.
לקרוא גם אני יודעת.
מאיפה היכולת הזו?שחר אורן

משמייםקרובה
כלומר?שחר אורן

להסביר מה זה הבדל בין תכונות מולדות לנרכשות?קרובה
את ההבדל הזה אני יודעשחר אורן

אני מניח שאת לא חושבת שזו תכונה מולדת (לפחות כך עולה מדבריך כאן- הרוויחו אותה בעמל ויגע - נוער וגיל ההתבגרות ) אז השאלה היא איך היא נרכשת?

נכון. ועניתי בעמל וביגע. נוסיף בהתמדהקרובה
אז כמו שכתבתי לנשמה כללית, זה עניין של נסיון.שחר אורן

נסיון זה תוצאה של עבודה והתמדהקרובה
זו המשמעות של ניסיוןשחר אורן

אז זה לא משמיים כמו שכתבת קודם?

זה המשמעות של ניסיון אבל לא של ההבדלקרובה
אנשים יכולים להיות בעלי התמדה עצומה אבל כופרים לגמרי. להבדיל.
לרבנים יש סייעתא דשמיא משמיים בעקבות פועלם. כן.
ואתה מנסה להוכיח שאני לא יודעת את ההבדל? אני יחסוך לך. אני לא יודעת את ההבדל בין רבנים אלי. אני כן יודעת שיש הבדל עצום ורק ניסיתי קצת להסביר
נו באמת אתה לא מודע להבדל?קרובה
כי אני נותנת פה תירוצים תתי רמה
אני לא בטוח שאני מכיר בהבדל (המהותי לא הטכני).שחר אורן
כן? מרגיש ראוי למחיצתם בגן עדן? אתה תהנה שםקרובה
אפשר להבין את מהות השאלהשחר אורן

מרגיש לי שיש כאן אד הומינם ותו לו.

לא הבנתיקרובה
כתבתי שלא הבנתי מה את שואלתשחר אורן

אם לא הבנת מה זה 'אד הומינם'- זה כשל לוגי שניסוחו הפשוט הוא: 'טיעון לגופו של טוען ולא לגופה של טענה'.

מוזמנת לעיין בויקיפדיה אד הומינם – ויקיפדיה .

אה אוקי. אסבירקרובה
משתמע מדבריך שאנחנו והרבנים זהים ברמתם.
אני ממש לא מרגישה ככה אבל אתה טוען שכן. אז שאלתי אם באותה מידה נראה לך שנזכה לגן עדן זהה
לא טענתי שאנחנו באותה רמהשחר אורן

טענתי שאין הבדל מהותי (בניגוד לטכני).

אם זה טכני אז מה זה מהותי?קרובה
לא הבנתי את החלוקה
ההבדל הוא שהרב למד יותר ממנישחר אורן

ולא שלרב יש יכולות שונות ממני (למעט יכולות שנרכשות עם הנסיון).

אוקיקרובה
אז אני התכוונתי שככל שלומדים יותר, לא רק שמבינים יותר ויודעים, אלא נפתח בפניהם עולמות עליונים נוספים. שרק במדרגתם הרוחנית שמגיעים אליה אחרי ההתמדה, אפשר לקבל אותם.
ומה יש בעולמות האלו?שחר אורן

פפפ נשגב מבינתי. לא חשבת אחרת. כן?קרובה
גם את ההבדל בין משה רבינו לשאר הנביאים?קרובה
מה איתם?שחר אורן

הרוויחו אותה בעמל ויגעקרובה
וכמה מהם טעו??נער גבעות

איןלי מושג. למה זה רלוונטי?קרובה
כי ההשוואה היא לא נכונה..נער גבעות

מי למד יותר או מי יותר זקן ונסיון לא קשור פה. צריך מי יודע ללמוד לא מי למד יותר!! מי יודע ללמד לא מי יודע ללמוד!

זה עוד תכונות שבדכ יש בתלמידי חכמיםקרובה
ושוב, הרבה תלמידים בהיסטוריה היו חכמים אינטלקטואלית.
ויש כאלה שלא ושעלו וגדלו מכורח התמדתם.
נכון שעדיף שיהיו אבל אפשר גם כמעט ובלי.נער גבעות

רוב הרבנים שעלו זה בגלל האינטלקטואליות, מכורח התמדתם לרוב זה מכבוד ולא מקבלה (כך אני משער - אני כמעט ולא מכיר כאלה שעלו רק מלימודם.)

לא. זה מה שעזר להם. כל אחד מתקדם מהמקום שלוקרובה
ולא קשור לשכל שלו
קשור איך הוא הנחיל הלאה..נער גבעות

למה קשור?קרובה
את הידע שהוא השיג הוא יעביר בלי קשר אם היה לו קל או לא
ואיך זה קשור לטעות?קרובה
לדעתי,גדולי דור אלו מי שגדולים בתורה ויש להם השפעה על הציבורפלונטר 9

*וראוי* שתהיה להם..הָיוֹ הָיָה

כי יש גדולי דור שאין להם מספיק השפעה, מה לעשות.

אז יש להם השפעה אחרתקרובה
מוסיפים תורה בעולם ומקדשים אותו
אכן.הָיוֹ הָיָה

החזו"א כותב ש"במקום שיש בעל תורה אמיתי" אז כל הסביבה נהיית עדינה יותר, כי נוכחותו משפיעה קודש.

ובכןהמלך 1

הגמרא אומרת שאם יבוא אליהו ויגיד שאנחנו טועים באיזה הלכה לא יקשיבו לו כי ד' לא היה נותן לעם ישראל לטעות ולכן אם אנשים רבנים גדולים אומרים משהו ככה זה כי הם אמרו זה ניהיה ככה ולכן הם גדולי הדור

הגמרא אומרת שאם 10 אנשים מאמינים באיזה שהוא רב אב הוא מקבל כוח  הוא מקבל רוח הקודש בדרגה מסוימת (זאת אומרת שאפ' שהוא לא יודע איזה חביתה אכלת שאתה שואל אותו משהו משמיים שמים לו את התשובה בפה )

מי הם גדולי הדור? (היום אין פוסק הדור ) אצל החסידים מרן רשכבה"ג אדמו"ר מגור שלט"א

"      ספרדים עכשיו מרן הרב שלום כהן שליט"א

"     ליטאים מרן שר התורה ר' חיים קנייבסקי שליט"א

נ.ב 

שמרן עובדיה יוסף היה חי אז מרן הרב שלום כהן שליט"א לא היה גדול הדור כמו עכשיו כהנ"ל

מה?טונה(לא דג)

לא כל החסידים- חסידי גור.

לא כל הספרדים- נוהגים לפי מנהגי חכם שלום כהן.

לא כל האשכנזים- נוהגים לפי פסקי ר' חיים קנייבסקי.

כל משפחה והרב שלה!

יש מלא קהילות וחסידויות...

אני אשכנזיה ואנחנו לא נוהגים לפי פסקי ר' חיים קנייבסקי שליט"א.

לכן דייקתיהמלך 1

להלן הציטוט 

מי הם גדולי הדור? (היום אין פוסק הדור ) אצל החסידים מרן רשכבה"ג אדמו"ר מגור שלט"א

"      ספרדים עכשיו מרן הרב שלום כהן שליט"א

"     ליטאים מרן שר התורה ר' חיים קנייבסקי שליט"א

אה אז-טונה(לא דג)

למה זה רלוונטי?

כלומר, אני יודעת שיש פסקים שנוגעים לכלל הציבור וכו'

אבל, איך זה נוגע אלינו באופן אישי?

לא הבנתי מה אתה מתכוון?המלך 1

אני בת ו-טונה(לא דג)

התכוונתי:

בחיים הפרטיים- איך גדולי הדור משפיעים עליהם?

אני אצטרף לשאלתו של נער גבעות - נוער וגיל ההתבגרות

ענית על זה בקשר למי הם גדולי האומה-

אבל, מה משמעותם ביחס אלינו?

מקווה שהסברתי את עצמי טוב....

אז קודם כלהמלך 1

אני לפני ניתוח הרופאים מתחלקים לשניים לנתח או לא 

אז ר' חיים או אדמור מגור או הרב שלום יאמרו לך תשובה שהיא לא הלכתית אלא מה שד' שם להם בפה אפ' שאין להם מושג הרפואה

אני בת סליחההמלך 1

......המלך 1

איפה ראית שדיברתי על נוהגים?

סליחה לא שמתי לב לדיוק....טונה(לא דג)

👌👍👍👌👍המלך 1

אשמח לתשובה כי זה באמת מענין אותי...טונה(לא דג)
איפה הגמ' אומרת את זה?שחר אורן

ויקיפידיההמלך 1

מי נחשב גדול הדור?[עריכת קוד מקור | עריכה]

רבי ישראל איסרלן (במאה ה-15) והרמ"א (במאה ה-16) כתבו לגבי גדול הדור שהוא צריך להיות מפורסם, אולם מעבר לכך כמעט ואין מקורות מדורות קודמים הדנים בשאלה מי נחשב גדול הדור.

בימינו מופיעות מספר דעות לגבי השאלה מי הוא גדול הדור. בקרב גורמים חרדים לאומיים מופיעות בעיקר שתי הגדרות:

• מי שעסק באופן מיוחד בנושא הנדון, למשל הלכות ציבור.
  • מי שרוב תלמידי החכמים הגדולים נועצים בו ומסכימים שהוא גדול הדור[17].

לעומת זאת, בקרב חלק מהציבור הדתי לאומי נטען שהקביעה מיהו גדול הדור נעשית באופן לא ענייני. הרב חיים נבון כתב: "אין שום הגדרה ל"גדול הדור". וממילא אין גם שום חובה לציית דווקא ל"גדול הדור" ולא לרבנים אחרים. "גדול הדור" זהו בדרך כלל תואר חיבה שתלמידים מעניקים לרבותיהם, והאהבה מקלקלת את השורה"[22]. הרב יובל שרלו כתב: "הבעיה היותר סבוכה היא המסחור המשפיל בשאלה מיהו "גדול הדור" - אנו נחשפים למניפולציות מכוערות של מאבקי "גדול הדור", ובשל כך כלל אין הסכמה בשאלות אלו. לא זו בלבד, אלא שההנחה היא שמי שהוא מתיר עגונות הוא גדול הדור, והיא מבוססת על תשובה נודעת של הנודע ביהודה בדבר, ועל כן צריך ללכת אחרי הענק שבדור - ר' אברהם שפירא זצ"ל שהיה מתיר העגונות שבדור. ברם, כשר' צבי יהודה קוק זכר צדיק לברכה היה בחיים, והוא לא התיר עגונות, הטענה הייתה שהוא בקיא בשאלות כלל ישראליות יותר מאחרים כי הוא עוסק בדבר. אני חושב שעובדה זו בלבד מוכיחה את המניפולציות, ואת ביזוי גדולי התורה וביזוי ההלכה שבדבר""[23].

גדולי הדור מהעת האחרונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

עד הקמת מדינת ישראל לא היה אדם שנשא בתואר "גדול הדור" באופן בלעדי, אם כי היו בודדים שהתקרבו לכך, כמו החפץ חיים ורבי חיים עוזר גרודזנסקי בקרב יהדות אירופה. בקרב הציבור הליטאי בתקופת קום המדינה כונו כך החזון איש ורבי יצחק זאב סולובייצ'יק. בהמשך שימש תואר זה להתייחסות לרב שך ולרב יעקב ישראל קניבסקי. בתקופתו של הרב שך כמנהיג הציבור הליטאי נעשה שימוש רב לגביו בתואר "גדול הדור" בממדים שלא היו בעבר. הדבר נבע בעיקר בשל מעמד-העל שלו לאורך תקופה של כשלושים שנה, שהעניק לו עוצמה רבה בציבור הליטאי ובציבור החרדי בכלל. לאחריו הרב המרכזי שכונה "גדול הדור" בציבור הליטאי היה הרב יוסף שלום אלישיב. וכן החשיב רוב הציבור הליטאי את הרב אהרן יהודה לייב שטיינמן כ"גדול הדור". כיום תואר זה נאמר בהתייחסות לרב חיים קניבסקי. אך מיעוט מהציבור הליטאי, המכונה "הפלג הירושלמי", לא קיבל את סמכותם של שני האחרונים, וטען כי גדול הדור היה הרב שמואל אוירבך.

מרבית המכונים "גדול הדור" נמנים עם הציבור הליטאי, ועיקר השימוש בו נעשה על ידם. בקרב החסידים, האדמו"ר הוא המנהיג, והוא שם בראש מעייניו את הדאגה לאנשי החסידות שלו, לפיכך רק יוצאי דופן מקרב הרבנים החסידיים שאינם אדמו"רים נקראו או נקראים "גדול הדור", ובהם הרב מטשיבין דב בריש ווידנפלד, והרב שמואל וואזנר. עם זאת, ישנם המתייחסים באופן דומה ל"צדיק הדור", אדמו"ר מוערך במיוחד, כמו למשל רבי אהרן רוקח, מבעלז, שזכה להערכה רבה גם בקרב חסידויות אחרות. תואר דומה הוא "פוסק הדור", כינוי לרב שפסקיו מקובלים על מרבית הציבור, ושמגיעות אליו הכרעות הלכתיות סבוכות.

הספרדים בקום המדינה פחות הכפיפו עצמם לדמות רבנית אחת, והמונח "גדול הדור" יובא לציבור החרדי-ספרדי מאוחר יותר. מאז אמצע שנות ה-80 בהם הפך הרב עובדיה יוסף למנהיג הספרדי המשפיע והבולט ביותר היה נחשב בקרב חלק גדול מציבור זה כ"גדול הדור".

בקרב החרדים הלאומיים הראשון והבולט ביותר היה הרב קוק שנפטר ב-1935 ומהווה דמות ייחודית ומשפיעה עד ימינו. אחריו בלט בנו הרב צבי יהודה הכהן קוק. בארצות הברית בלטה דמותו של הרב יוסף דוב סולובייצ'יק שנחשב למנהיגה של הציונות הדתית שם עד פטירתו בתחילת שנות ה-90, ובישראל הרבנים אברהם שפירא ומרדכי אליהו שהיו פעילים עד פטירתם בסוף העשור הראשון של המאה ה-21.

זה קצת הרבה טועההמלך 1

אבל סתם הבאתי למי שמעוניין

אהה. לא פשיטאקרובה
לך כן. להרבה לא. בעיקר לבנות שלא לומדות(אנוכי ולא רק)
ולא מחפשים פה רק דעות. וטעויות בהלכה זה כן קריטי. ולא לכולם יש פה ראש ישיבה, ודווקא לכן שואלים פה.
ואין שום בעיה בתלמידי תיכון חוץ מזה שאסור להם לפסוק הלכה. ובטח לא לקבל את מרותם. למה שיהיה בסדר לקבל תלמידים צעירים כמורא ורבך???? דווקא לדעתי אתה מזלזל בגדולי התורה על עשרות שנות לימודם שרכשו בהתמדה וביגע עד שנהיו גדולים בתורה
אני משער שלכל אחד בעולם יש רב, אולי הוא לא מגדיר אותו כמורונער גבעות

ורבו, אבל יש. אם זה בישיבה\אולפנה\לאבא שלו וכו'... ואני לא יודע בחיים לא נראה לי הייתי מחפש מפה פסק...

אני חושב שהשאלה פה היא עניין כדי לבחון את הדברים לפני\אחרי שהולכים לרב (כביכול לדעת מה חושבים אחרים - ולא פוסקים). מותר להם לפסוק,לקבל מרות אולי טיפה בעייתי, אבל כמובן שעדיף שלא, רק לצורך הדוגמא הבאתי. (כתבתי אח"כ צריך לראות מי זה מה זה...) מה זה תלמיד צעיר??

גדולי תורה - מי קבע באיזה גיל נעשים גדולי תורה?? אני מכיר אנשים "זקנים" (לא לפגוע ח"ו) שלומדים ויש "צעירים" שיודעים מהם יותר טוב. אז? זה אומר שאני מזלזל??

בוא נבדוקקרובה
@דסדוסה התכוונת ליישם על עצמך את מה שיאמרו פה על גרביים?
אתה לא, אבל הסברתי לך למה חלק כן. וראש ישיבה/אולפנה/אבא לא נמצאים בפורום נוגה. כמעט בטוחה. ומסורת אבות חשובה מאוד.
אז הגיל הוא לא באופן גורם ממש, אלא אני כמעט בטוחה שנער בן 14 לא יקבל רשות פסיקה (לא יודעת איך קוראים להסמכת הרבנות הראשית).
אם מישהו יודע הלכה- מצויין. מאוד. שישתמש בה. אבל רב אמיתי ידע את כל או מרבית הדעות וידע להתאים תשובה.
זה גם שלב בדרך לגדול הדור
לכן כתבתי שכאן השאלה היא לצרוך העלאת הנושא.נער גבעות

ולא כאן מקבלים פסיקה, רק דעות. 

לצערי אני חולק על רעיון הסמיכה בימינו - אבל בסדר. לצורך העניין זה כשלון שנער בן 14 לא יכול לקבל. (קורים לזה - יורה יורה)

מה זה מרבית הדעות??

מה השלב הסופי בגדול הדור? אשמח לדעת.

לא יודעת מה זה מרבית הדעותקרובה
אז אני לא יכולה לפרט אבל נגיד מחלוקת בין גדולים ופוסקים.
השלב הסופי זה המוות שמכפר על הדור... לא יודעת מה השלב שקודם לזה
אז אני אגיד: אין כזה דבר מרבית הדעותנער גבעות

בתורה תמיד אנחנו בשאיפה לעוד, אז מה כל עוד לא יודעים את כל התורה לא פוסקים? לא, לומדים את ההלכה מהתחלתה (הגמרא - כי זה תחילת הפסיקה שאנו יכולים להסיק ממנה(פחות או יותר) לאחר מתן תורה) ולכן אי אפשר להגיד מרבית הדעות אלא בנושא הזה הוא יודע טוב אפשר להגיד אבל לא להגיד מרבית הדעות כי זה לא בהכרח נכון.

איפה זה מובא? 

זה נכון במובן שלא הבנת.קרובה
יש 70 פנים לתורה. נכון? אני א אתםס למספר המדוייק אלא שכל הלכה אפשר להבין אותה מכיוונים שונים. שמה לעשות יודעים אותם יותר טוב ככל שלומדים ולומדים.
פה מגיע עניין המסורת.נער גבעות

לצורך העניין נגיד אני תימני אז אני אוכל חגב כי יש לי מסורת, ואם אני נגיד אשכנזי אני לא אוכל כי אין מסורת!

לכן זה לא הבנה שונה אלא מסורת שונה.

זה לא רק מסורת. יש כמה דברים אחרים חוץ מעדותקרובה
אשמח לדעת מה הם?נער גבעות

..פלונטר 9

יש כאלו שקשה להם שמירת מצוות וכולי אז מקלים להם גם בדברים שסותרים את המסורת. יש שבוחרים לעצמם דרך בניגוד למסורת, לדג' יש אשכנזיים שהולכים לפי הרב עובדיה, ויש אנשים שהולכים לפי.... בקיצור אין לדבר סוף

זה שהם "טועים" (לא מכליל - לא מצאתי מילה אחרת מצטער)נער גבעות

זה אומר שהם צודקים?

הערת אגב (אני פשוט חייב)שחר אורן

טועים= לא צודקים. כך שאם הם טועים כנראה שזה לא אומר שהם צודקים.

נראה לי הוא התכוון לסוטים מהדרך..או לתועיםפלונטר 9

אז יש לו טעות כתיב (די קריטית)שחר אורן

אבל אני בעד ש-"נקרא לנער ונשאלה".

חוץ מזה שזה היה בציניות.

אני הבנתי. רק שרציתי לדייק את דבריופלונטר 9

צודק טעות שלי, כתבתי לא מצאתי מילה אחרת.נער גבעות

התכוונתי: לא הולכים הבתלם, סוטים מהדרך או איך שתקרא לזה.\

מצטער אחי. תודה על ההערה וההארה.

אלו ואלו דברי אלוקים חייםפלונטר 9

ולכול אחד מתאים 'אלו' אחר.

כך נדמה לי

גם לרפורמים מתאים משהו אחר...נער גבעות

לא שייך, הם פשוט לא הולכים בתלם.

אבל זה לא אחר כזה שהוא לא נכון ואסורפלונטר 9

אלא גישות שכולם אמיתיות ונכונות.

לא זה אסור, רפורמים הם בכלל לא יהודים...נער גבעות

זה כמו שתגיד גם הקראים לגיטמים...

לא התכוונתי לרפורמים, אלא למי שלא הולך לפי המסורתפלונטר 9

זה היה לצורך הדוגמה, כי זה לא נכון ללכת נגד המסורת.נער גבעות

נראה שאתה בכוונה לא רוצה להבין..פלונטר 9

למשל:קרובה
התיישבות בארץ ישראל
עליה להר הבית
היחס למדינה
אורך לבוש
הפעלת מדיח בשבת.
פרנסת מחללי שבת
וכו
וכו
וכו
...הָיוֹ הָיָה

א' אז היא אמרה לך - נקרא לנערה ונשאלה את פיה, למה היא התכוונה, וכיוון שיש צד שהיא כן התכוונה לשאול מה לעשות. אז היא קיררה את זה בצדק.

ב' אין מה לחלוק על הסמיכה, לא מדובר כאן על סמיכה של סנהדרין, שעליה אין כמעט אדם שסובר שהיא קיימת, אלא על סמיכה להוראה - שהיא - כמו שכתבת - יורה יורה, ואין לך את הייכולת "לחלוק" עליה.

ג' שתי השאלות האחרונות שלך הן דמגוגיה, מי שחושב שתיכוניסט מצוי הוא שווה ערך לרב דב ליאור שירים את האצבע.

אני לא חולק, רק אני לא מבין למה לשאול פה לפסק.נער גבעות

לא חולק על הסמיכה אלא על השיטה בה היא נעשית.

לא כולם ככה, לא השוותי לרב דוב ליאור הוא גאון בקנה מידה עצום, אלא התכוונתי שלחשוב שתיכוניסט (אני כמובן מדבר לא על איזה ישיבה שכמעט לא לומדים שם קודש  אלא על ישב"ק או משהו\ מישהו רציני שיושב ולומד) אבל יש ח'ברה שכן הם הגיל 16\17 והם יודעים הלכה טוב ואפילו כולל השתלשלות הלכה. אני לא באתי להמעיט בדעת זקנים אלא להגיד שיש אפשרות שיש יותר טובים. (דבר שהוא לגיטמי ומציאותי לחלוטין - ואני הייתי עד למקרים כאלה)

אהה. עכשיו יותר מובן.הָיוֹ הָיָה

היית נשמע טיפה'לה הלאה.... 

ו-כן, נכון, בחור ישיבה אמור לדעת הלכה במידה כזו או אחרת, אבל צריך להתייחס לדבריו בערבון מוגבל כל עוד לא נסמך להוראה.

ואולי תשתף אותנו מה לדעתך הבעיה בסמיכות?

נ.ב. מה פשר המשפט "אני לא באתי להמעיט בדעת זקנים אלא להגיד שיש אפשרות שיש יותר טובים. (דבר שהוא לגיטמי ומציאותי לחלוטין - ואני הייתי עד למקרים כאלה" אתה מכיר בחורים יותר ראויים להוראה מאשר רבנים ופוסקים מקובלים?

אוקיי, אסביר. (כייף לדון עניינית, שמח שיש פה בפורום כזה דבר)נער גבעות

הבעיה היא שכיום אומרים לך תלמד את זה ואת זה ואז שואלים אותו שאלות על החומר - השיטה פעם הייתה אדם לומד ובא ל"גדול הדור" באותה העת הרב שואל שאלות מעשיות (ולא תאורטיות כמו שקורה כיום במבחנים) וכך הוא יודע אם הוא יודע לפסוק הוא לא. הבעיה כיום שמלמדים איך לפסוק מהכתוב ולא דווקא מהמציאות!! ויכולות להווצר מכך בעיות, ונשים בצד את כל הבעיות של קירובים וקומבינות שרצות שם.

אם בכוונתך בפוסקים לכל מי שקיבל יורה יורה אז כן אני מכיר!!!

מקובלים זה עניין אחר, זה בעיקר עניין של מרות.

....הָיוֹ הָיָה

לגבי כל הפיסקא הראשונה שלך, צר לי לומר לך, אבל אתה טועה עובדתית, בכל מילה ומילה ממה שכתבת.

לגבי הסוף, יתכן שיהיו אנשים מסויימים שיידעו יותר ממישהו מסויים שקיבל יורה יורה, אבל זה נדיר,

ובנוסף - אתה גם הבעת כאן פקפוק מסויים במיוחדות של הפוסקים הידועים שיש להם יותר מאשר יורה יורה,

ולא, זה לא עניין של מרות, כל דרדק יודע שהרב ליאור או הרב לבנון או הרב אליהו - הם יודעים הרבה יותר מהנצרך לתעודת יורה יורה, וצריך המון המון כדי לעקוף אותם.

בעברית פשוטה - אני שם אלף שקל על זה שאין כאן אפילו אחד מכל העונים שיכול להתחרות בהם, אז אנא - בא נהיה ריאליים.

לא לא יש פה כמה תלמידי חכמים בקהל. כפי שהבנתיקרובה
ברמה של הרבנים ליאור/אליהו/לבנון וכדו'??הָיוֹ הָיָה

לא נראה לי....

גם לי לא... זה היה לגמרי התרסה כלפי הזלזול בכבוד חכמיםקרובה
תוכיח לי שאני טועה בבקשה!נער גבעות

זה לא  נדיר אבל בסדר, אמרתי אם אתה מתכוון לכל אחד שיש לו יורה יורה בתור פוסק אז כן זה קורה והרבה שהם לא יודעים דברים, לא דיברתי על רבנים שיודעים באמת, שלמדו כמו שצריך ולא בשביל התעודה..

מה להוכיח? המבחנים לא עובדים כמו שכתבת, פשוט לא.הָיוֹ הָיָה

זהו, פשוט וקל להבין.

ואני מפקפק גם בנחרצות שלך על זה שזה לא נדיר, כי אתה פשוט מוכיח שאין לך מושג מה זה להבחן ליורה יורה.

(וגם בגלל שכל ימי גדלתי בין החכמים, במקומות הכי רציניים, ובלי שום לימויד חול, ומה לעשות, לא היו לידי כל כך הרבה פוסקים כמו שאתה מתאר..)

אז ספר לי איך המבחנים הולכים בבקשה??נער גבעות

מציאות, לי זה גם קרה אם רצית לשמוע את זה!! ואני יודע מה זה כי למדתי כמה פעמיים עם אנשים שכן למדו לזה, אני לא דוגל בלעשות תעודה כמו שראית אז אני אפילו לא מנסה לגשת.

נכון וזאת הבעיה, כי אנשים לומדים לתעודה... וזה מה שאני אמרתי גם.

הם הולכים בדיוק כפי שהם צריכים ללכת, וכפי שתיארת שהלכו "פעם"הָיוֹ הָיָה

אם אתה לא מנסה לגשת - ז'בשך, אבל אל תזלזל באחרים...

ולגבי השורה האחרונה - אולי לא הבנת, אבל התכוונתי לומר שאין, אין כמעט תיכוניסטים, וגם לא בתחילת ישיבה גבוהה, שראויים להוראה!!! די עם השטות הזו שעוד תביא אותנו למכשולות!!

מי שלא נסמך להוראה, אסור לו להורות.

ובבקשה ממכם ניקים יקרים, אל תשתכנעו מדבריו.

זהו, קיימתי את חובתי. 

ממש לא כמו פעם, פעם היו לומדים בשביל ללמוד ואח"כ נסמכיםנער גבעות

היום לומדים בשביל להיסמך.

ולא זילזלתי ח"ו.

באיזה קנה מידה? בטח שיש כאלה שיכולים. אם זה שטות אז אני לא יודע מה לא שטות. ללמוד בשביל מבחן?

אני לא בא לשכנע, בא להגיד דעתי. יכולים לחלוק עלי ואפילו אשמח!

מה הייתה החובה פה??

...הָיוֹ הָיָה

חלוקה מצחיקה, אין דין של "לשמה", העיקר לדעת לפסוק.

וגם אם נורא בא לך להשמיץ את עולם התורה הקלאסי (קשור לשם של הניק?) אז בלי שטויות, רבים רבים עמלי תורה בטהרה ולשמה, ובסוף גם נבחנים, ומצליחים, ויודעים לפסוק, וגדלים לתפארה.

ושטות זה שאתה גורם כאן אנשים לסמוך על פסיקה של כל מיני ילדים בני 17, זה שטות.

וחובתי הייתה למחות בזה, ולגרום שח"ו לא יקרה שמישהו ישמע לעצת הנלוזה הזו.

די!! התורה היא לא גבינה!! טיפת כובד ראש כשעוסקים בהלכה!!

בטח שיש ללמוד רק כדי לפסוק גורם לעיוותים!!נער גבעות

אני הוא זה שצריך למחות!!! לא יעזור ת"ח שלומד למבחן! צריך ת"ח עם יר"ש הבנה ידיעה אמיתית!!

וכמה מסתבר שלמדו בשביל הגאווה? בשביל הטובה? בשביל הקרדום לחפור בה??

ואם הם עמלים ויודעים באמת אז למה הם צריכים איזה דף שמעורב בו כמויות פוליטיקה, רק בשביל שהם יקראו רב??

אני לא אמרתי לסמוך, אמרתי שאפשרי, בפורום כמובן כתבתי שלא לסמוך אפילו רק על פסיקה, כי לא מכירים, ויש גם חרטטנים!!

נכון היא לא גבינה ולכן צריך ללמוד אותה כמו שצריך לא בשביל איזה מבחן ודף וכבוד!!

אם עוד איכשהוא התאפקתי עד עכשיו, סיימתי הרגע עם זה.הָיוֹ הָיָה

אתה, כמו חלק מחבריך, שוטה רשע וגס רוח,

פוער פיך על תלמידי חכמים.

מוציא לעז על עמלי תורה.

מקל ראשך בהוראה.

וראוי לנידוי בגלל כל הנ"ל.

היוהרא הזו, שכל מי שהולך בתלם הקלאסי הוא "לא יר"ש עם הבנה וידיעה אמיתית" כמו שהעזת לכתוב, עושה לי חשק להקיא.

(נ.ב. אני מוכר מאווררים בזול, למקרה שתצטרך בגהינם)

אוהב לשמוח וגרמתי לי. תודה!!נער גבעות

איפה הייתי שוטה? גס רוח?

לא דיברתי על תלמידי חכמים דיברתי על מי שלומד בשביל כבוד ותאוות.

מי שלומד בשביל כבוד, ושיקראו לו רב הוא לא עמל תורה סליחה!

לא הקלתי ראש במי שצריך להורות ויודע.

חח נידוי, אהבתי!

(איפה זה גיהנם בדיוק??)

כל המלבין פני חברו ברבים אין לו חלק לעולם הבא, אז אם תרצה אתן לך טיפה משלי. (תבקש יפה בבקשה.)

אתה לא מתבייש?הָיוֹ הָיָה

דיברת על מי שלומד בשביל מבחן, והחלטת שזה בשביל כבוד, וקרדום, ופוליטיקה, והוא לא יר"ש, ולא מבין, ולא יודע. זלזלת בכל נבחני הרבנות כי הם... כל הנ"ל. גאוותן סרוח.

כתבת או לא כתבת?

זה נקרא מבזה ת"ח שחייב נידוי.

כתבת לסמוך על ילדים בני 17 יותר מעל סמוכים, כתבת או לא כתבת?

זה נקרא מקל ראשו בהוראה שחייב נידוי.

טיפש, תעשה תשובה במקום "לשמוח"

אוקיי,נער גבעות

כתבתי שמי שלומד רק בשביל כבוד ופוליטיקה אז הוא לא עמל תורה. הוא אולי לומד אבל לא עמל.

כן כתבתי שמי שיודע אז הוא יכול. לא כתבתי מעל לסמוכים אל תשנה ממילותי, ואם אתה חושב שכל מי שהוא יורה יורה הוא סמוכים אז יש פה בעייה..

בגלל שאיזה מישהו החליט "לפול" עליי ללא שום סיבה אני אעשה תשובה? שמעתי שעושים תשובה על טעויות.

אני סיימתי, כל אחד ואחד מוזמן לעבור על השתלשלות השיחה ולראותהָיוֹ הָיָה

מה כתבת ומה לא.

כי אין הוכחות, בסדר מבין זה קשה לפעמייםנער גבעות

לשמוע דעה אחרת, ו"בשם הצדק" לצאת על אותו אחד...

כנ"ל.הָיוֹ הָיָה

בושה ליהדות שיש בה אנשים כמוך.

שאומרים "מאי אהנו לן רבנן"

מה כנ"ל?? יצאת עליי ללא כל סיבה...נער גבעות

כנ"ל שניתן לעבור על השרשור ולראות מה כתבת.הָיוֹ הָיָה

כן אפשר לראות עליי שכתבתי דעהנער גבעות

שמשום מה החלטת לא לקבל, אז במקום להגיב עניינית ונורמלי מה עשית?

כתבת דברים הזויים, מנותקים מהמציאות, שאף פוגעים, ואז אתה הוא זה שבא בשם הגנת הרבנים והצדק!

חלאס לצביעות!!!

כתבת "דעה" שכל התלמידי חכמים שנבחנו ברבנות לא שווים כלום...הָיוֹ הָיָה

"דעה"...

ואני הצבוע שכותב דברים פוגעים ומנותקים.

אוי מה היה לנו.

אתה ממש צודק. רק תנסה להבין מאיזה מקום הוא מדברפלונטר 9

זה לא מה שאמרתי!! חלאס אחי!נער גבעות

אני רק אומר דע את מקומךפלונטר 9

אני יודע מה אמרתי ומה לא,נער גבעות

שלא ינסה לשתול לי מילים בפה ולעוות אותם.

בחיים (בעזרת ה') לא אזלזל בת"ח. אזלזל במי שמכנה את עצמו ת"ח, ללא כל הצדקה.

ואין לי שום בעיה בזה!

להפך הבעיה היא מי שנתון להם לגיטימציה תחת הכותרת: אבל הם למדו.

אז חאלס עם הצביעות, די להיות עדר!!!

לא עדר, רק איך אתה קובע למי יש ולמי אין הצדקה להיקרא ת"חפלונטר 9

לקרוא למי שלומד בשביל הכבוד וכו'נער גבעות

בעייני הוא לא ת"ח, אין לי בעיה שיחלוק אבל שלא ידבר ככה.

בסדר, אני מסכימה איתך אתה צודק.פלונטר 9

רק שהדברים שלך יכולים להיפרש אחרת אז תנסה לעדן אותם כי רק ככה דבריך יתקבלו ואני מאמינה שאתה רוצה שהם יתקבלו.

רצון טוב יש לך השאלה אם בפועל הטוב הזה יוצא או שלהפך.

אתה אומר דברים מאוד נחרצים ואנשים בד"כ לא אוהבים את זה ובמיוחד כשזה בא מצד נערים או אנשים צעירים. אז שוב לעדן.

צודקת, אולי טעיתי איך שכתבתי!!נער גבעות

תודה על ההערה!

כן, לצערי אני יודע שקשה לאנשים לקבל "דעת צעירים"

וואי,נראה לי קצת הגזמת..פלונטר 9

ראיתי שהוספת את היוהרא.נער גבעות

לא אמרתי את זה! אל תכניס לי מילים לפה בבקשה! אתה מעוות ואח"כ מדבר עליי! אני מבקש  אני לא רוצה לרדת לרמה הנמוכה הזאת!!!

אני אמרתי שמי שלומד רק בשביל כבוד וכו' הוא בעייני לא ת"ח!! לא כתבתי יר"ש הבנה וידיעה אמיתית. אתה הוספת את זה!!!!

להלן הציטוט המלא ממך:הָיוֹ הָיָה

בטח שיש ללמוד רק כדי לפסוק גורם לעיוותים!! @נער גבעות

אני הוא זה שצריך למחות!!! לא יעזור ת"ח שלומד למבחן! צריך ת"ח עם יר"ש הבנה ידיעה אמיתית!!

וכמה מסתבר שלמדו בשביל הגאווה? בשביל הטובה? בשביל הקרדום לחפור בה??

ואם הם עמלים ויודעים באמת אז למה הם צריכים איזה דף שמעורב בו כמויות פוליטיקה, רק בשביל שהם יקראו רב??

עוד פעם מעוות.נער גבעות

אני כתבתי שצריך גם את זה!!!  כתבתי שמי שלומד רק בשביל התעודה והכבוד בעייני הוא לא ת"ח.

לא כתבתי שמי שלומד לבמחן הוא לא שווה!

אל תעוות! חאלס!!!

"לא יעזור ת"ח שלמד למבחן" - אמרת או לא?הָיוֹ הָיָה

במקום לעשות תשובה אתה מאשים אותי בעיוות. בוש והכלם.

מה קרה נעלמו כל ההאשמת האחרות?נער גבעות

כוונתי הייתה מי שלומד רק למבחן בשביל כבוד וכו'...

אני מבקש סליחה אם הבנת לא נכון. זאת הייתה כוונתי ולא כל מי שלמד. אני מכיר גם ת"ח שלמדו למבחן והם יודעים. כנראה אני טעיתי בניסוח. ושוב אני מבקש סליחה אם לא הסברתי נכון או שאתה לא הבנת נכון.

אמרתי אני בחיים בעזרת ה' לא אזלזל בת"ח, אבל מי שקורא לעצמו ת"ח ולומד בשביל כבוד אני אתנגד!!

אשריכם ישראלפלונטר 9

אז אנחנו רגועים??נער גבעות

לא כייף שיש יהודי אחר שהוא לא בשלווה ואולי עצוב אבל בטוח שהוא לא שמח!

אני רוצה להניח שכן.הָיוֹ הָיָה

שמח לשמוע.נער גבעות

מקווה שאתה עדיין לא כזה כועס עליי (ועל חבריי שהוכללו)...

נו אז מההמלך 1

אם היסמיכו אותו אז הוא יכול ליפסוק נ ק ו ד ה 

אם לא אז לא

לא התכוונתי, רציתי לקבל עוד ידע בנושאדסדוסה

בגלל שאין לי מספיק ידע בעניין.. ואבא שלי גם לא יודע לענות לי כי מבחינתו אני לא צריכה גרביים אז אם אני שואלת הוא יגיד: לא יודע, נראלי זה בסדר.. וכבר שאלתי אותו.. קיצור זה לא שמה שיכתבו פה אני יקבל כפסק הלכה! ממש לא! פשוט יש פה אנשים שיודעים ומבינים יותר ממני ויכולים לתת לי חוות דעת כדי שאני יוכל לבחון את הדברים ולהסתכל מה הכי מתאים לי

תודה רבה!!!נער גבעות

סבבה אז כולנו מרוציםשחר אורן

@קרובה, דעתך?

לגופו של עניין אם את לא נוהגת את זה כהלכה אלא כהידור זו לא שאלה בדיני צניעות אלא בדיני נדרים, אני חושב שהשיטה הכי יעילה היא לפנות לרב ולהתיר את הנדר ולאחמ"כ לקבל אותו מחדש בלי נדר.

דעתי מזועזעת!!!קרובה
אתה קולט שיש פה אינסוף אנשים שפוסקים פה הלכה ואז היא 'בוחרת' מה מתאים לה?????
ככה זה ההלכה???
חד משמעית לא, וזה מה שטענתי שכשנערים פוסקים פה הלכה הם לא מבינים את המכלול של העניין גורמים לאחרים להרגיש 'שיודעים ומבינים יותר ממני' ואז עוד תקבל 'חוות דעת' כשמדובר הרבה פעמים בהלכה לשמה!!!!

אם כל החכמים פה (באמת!) היו מסייגים את דברם אומרים שיש עוד דעות וכדאי לשאול רב וכו' וכו', הכל הרבה יותר פשוט!! מה כבר נדרש??
ואם כבר דיברת על תורה לשמהקרובה
אז כדאי לכתוב פה בענווה כלפי הלכות ותלמידי חכמים, ולהפסיק לפסוק במקומם ולהשאיר אותם בצד. זה גורם חילול ה כל העניין
קרובה, נעשה פה כבר הסכמי שלום. נא לא להצית. המחלוקת נפתרה!פלונטר 9

בין כבוד הפוסקים פה לרבנים?קרובה
הדברים הוצאו מהקשרם, היו בעיות הבנה,עכשיו הובן שאיןפלונטר 9

זלזול חלילה ברבנים. וכולם בסדר. והכול שב אל מקומו ב"ה

למקרה שלא שמת לבשחר אורן

היא כתבה שהיא רוצה לשמוע דעות כי היא לא מספיק מבינה בנושא, היא לא עכשיו תלך אחרי מה שאומרים בעיניים עצומות.

לגבי הסיוג: א. להעיד על עצמי אני יכול שאני משתדל לסייג את דברי כשאני לא בטוח בהם. ב. כשאנשים פה כותבים הם סומכים על הקורא שיפעיל שיקול דעת.

אבל זה בדיוק הבעיה!!קרובה
היא לא תלך בעיניים עצומות. היא תבחר על מי מהפוסקים פה לסמוך.
אני מאמינה שאתה כבן ואולי גם תלמיד ישיבה מבין יותר את היסודות שעליהם נכתב פה.
ומנגד אני מאמינה שדסדוסה לא. ממש לא מזלזל.
וחלק ממה שנכתב פה פשוט לא רלוונטי אליה ואי אפילו לא יודעת. וזה ממש לא רק השאלה הזאת. עולות בפורום שאלות רבות של אנשים שבאמת לא יודעים!
כן. אני אחת מהם. ולכן אני לא שואלת פה.

א. יישר כח. באמת.
ב.שיפסיקו לסמוך כי זה לא רלוונטי ועלול לגרום לטעויות שחבל להקל בהם.
אני גם לא חושב שהיא סתם תבחר משהו שמישהושחר אורן

פה כתב ותעשה כמוהו סתם ככה (אני מקווה), אלא מה שכותבים פה יכול לתת לה כיוון איך לברר.

ולגבי זה שהיא לא מכירה את היסודות, חלק משיקול דעת זה לדעת את מגבלותיך.

א. תודה רבה.

ב. למה לא רלוונטי?

..קרובה
ב.כי אין על מי לסמוך. ראה פירוט בהודעה הקודמת.

לא אמרתי שהיא תבחר סתם, אלא השיקול שלה במה לבחור לא יהיה מבוסס אולי על התנאים הנכונים. וחלק מהאחריות שלנו כבני אדם זה להיזהר ולא לגרום ח"ו לטעויות בהלכה
כתבתי שחלק משיקול הדעת הוא לדעת את מגבלותיך.שחר אורן

ואני עניתיקרובה
שזה לא העניין וזה לא מסיר אחריות מהעונים. (אני באמת בעד לא לשאול פה שאלות בהלכה, כחלק מהגרת מגבלותיי)
לקבל מרות מבן נוער נראה לי מאוד חריגפלונטר 9

אדם צריך כמה שנים ללמוד רציני לפני הוא פוסק דברים, הוא צריך להיות בקיא ממש בתורה. כמה בני נוער כבר בקיעים בתורה? 

לענייננו אם מדובר לא בפסיקה אלא להגיד את מה שנראה לו לפי מה שלמד כבר אז נראה לי שזה יותר תקין.

^^^קרובה
הבעיה היא שכמעט אף אחד פה לא מוכן לסייג את דבריו
אני לא כתבתי לקבל מרות.(תסתכלו מה כתבתי) כתבתי שאפשרנער גבעות

לפסוק, ואני לא חוזר בי.

מה ההגדרה של בקיאות? מאיזה גיל הנער לומד? כמה הוא לומד?

זאת הייתה כוונתי!

וואי וואי חח, את מסבך את עצמך יותר..פלונטר 9

חח, למה מסבך??נער גבעות

אני אסבירקרובה
"ומה הבעיה בתלמידים חכמים בגיל תיכון? (למרות שאני חושב שיש פה יותר מבוגרים) אם הוא מקבל את מרותם עליו אין שום בעיה... כמובן צריך לראות את מי אתה מקבל עלייך כמורא ורבך..."

איך אפשר להבין מפה לא לקבל מרות ומצד שני כן לקבל פסיקה??
תודה על ההסבר.נער גבעות

כי בין פסיקה למרות יש דברים שמיים וארץ!!

פסיקה זה כי ככה צריך לעשות ומרות זה כי ככה הוא אמר לך (לצורך העניין - הרב שלך). הרב שלך פוסק לך לדוגמה:

"הרב שלי פסק שמותר ללכת למעיין, אך הוא אמר לי אל תלך כי יש בעיה של צניעות" (הלכתי על הכייון הזה כי זה השרשור בעקרון). אז אני לא הלכתי לא כי זה הפסיקה אלא כי זה המרות ולכן צריך מורא ורבך כי הוא יודע מה טוב בשבילך.. אבל זה לא סותר שאשפר לשמוע רק פסיקה לדוגמה: "חבר שלי אמר שמותר ללכת למעיין" זה שלא הלכתי זה לא כי לא זורם לי אלא כי קיבלתי מרות ממורי ורבי ולכן לא אלך.

מקווה שהסברתי נכון, אם עדיין לא מובן תגידו לי.

הובן מה זה מרות. תודהקרובה
אבל גם נער שככה אמרו לו רבותיו לא יכול להעביר את זה הלאה כפסיקה. כי הוא לא מוסמך לכך. ואולי אפילו רבו יגיד למישהו אחר לעשות אחרת.
בקיצור הוא יכול להגיד מה הוא שמע מרבו. מוסכם עלי. אבל לא יכול להיות שיש שאלה ונערים עונים בביטחון גמור פסיקה שהיא הלכה לגמרי ועוד מעיזים לתקוף את מה שאחר רשם פה!!! אם תבינו שהרב שלכם פסק לכם מסיבה מסויימת, יהיה אפשר להבין שלאחר פסקו אחרת.
וזה העניין-פוסק אמיתי יידע למפות נכון את העניין ולענות לפי חוקי התורה, ולא לפי מה ששמע ממשהו ששמע וכו
אכתוב שוב, לכן אמרתי פסיקה אפשר לקבל, מרות בעייתי!נער גבעות

לכן כאשר אתה אומר לחבר שלך דעה תבדיל בין הפסיקה לבין המרות, אא"כ אתה נסמך על דעת רב אחר (ילק"י משנ"ב חזו"ע שו"ע רמב"ם וכו') ואז אין את העניין של המרות כי הוא לא "בן זמנך".

ולכן מעבר לפסיקה שאתה לומד את צריך גם מורא ולכן אתה צריך את מורך ורבך גם וגם, אבל לחבר אתה יכול לתת פסיקה ע"פ הנ"ל.

אז חזרנו למה שטענתי בהתחלהקרובה
תזכורת: טענתי בתגובה לשאלה שלא נכון לקבל פה פסיקות מהתלמידים שיאמרו בביטחון את מה שקיבלו מרבם. אז איפה היה זלזול?
אתה ראית פה שרשמו 'כך שמעתי מרבותי'?
הזלזול היה בזה שח'ברה פה טענו פסיקה (לא כולם) ולכן עלנער גבעות

מי שרק פסק זה היה זלזול.

זה בעייתי אם הם מסתמכים על רבותיהם "הפרטים" והם לא כתבו כך זה וואחד בעיה.

אתה מצדיק ורואה בזה זלזול?קרובה
..פלונטר 9

"כתבתי שאפשר לפסוק, ואני לא חוזר בי."

אתה אומר שילד בן 14 יכול לפסוק ועוד נשאר איתן בדעתך? 

פסקן זה לא דבר פשוט בכלל חוץ מהידע הגדול שדורש זה גם דורש אחריות כבדה מאוד, טעות קטנה אפילו רק באיך שהשומע הבין וביצע קצת שונה זה על כתפיך,זו לא אחריות שבן נוער יכול לשאת עליו. 

הגדרה בקיעות זה ידע. שוב יכול להיות שמדובר בילד כישרוני מאוד,אך לפסוק בגילו? לדעתי זה לא שייך.

אני לא מתכוון לפסוק בשאלות שרבנים חשובים לא הצליחונער גבעות

אלא שאלות "פשוטות" שכן אני אומר ולא אחזור בי הוא יכול לפסוק!

..פלונטר 9

לעיתים גם בשאלות פשוטות יכול להיות שהתשובות אליהן ישתנו בהתאם לשואלובזה רק אדם עם ניסיון בתחום יכול להצליח. אבל כן אתה צודק יש שאלות ממש פשוטות כמו בעניין ברכות וכו' שעליהם ניתן לענות,  בקיצור אתה חצי צודק

לכן כתבתי גם לגבי המרות, כי כל העניין במרות היאנער גבעות

הכרת האדם, ולכן אי אפשר לקבל למורו ורבו חבר מהשיעור אלא מישהו מבוגר שיכיר אותו.

אבל אפשר לדעת נוכח המציאות גם לפסוק אחרת כן.

אתה צודק שאפשר לדוןשחר אורן

ובמקרה שאדם רוצה ללמוד עכשיו את הנושא ולהחליט זה בהחלט רצוי לדון עם אנשים אחרים שלמדו את הנושא.

אבל מה שעולה מדבריה של השואלת הוא שהיא רוצה שמישהו יגיד לה מה לעשות ובזה אכן ראוי לשאול רב.

לדוגמא:קרובה
*לפי דעתך שלך, ואולי גם של הרבנים שהזכרת לעיל. - נוער וגיל ההתבגרות
(לא הכוונה שיש בעיה במה שנשמה כללית כתב, אלא שכל אחד יודע אחרת ופוסק לפי מה שידוע לו ולא לפי המכלול שאולי לא ידוע לו)
..פלונטר 9

קודם כול אשרייך על הצניעות! חוץ מזה שאת מתעלה את גם משמחת את ה' יתברך וגם מחזקת את השמירה בעמ"י שזה ממש חשוב ובמיוחד בימים כאלו שעמ"י צריך שמירה.

לגבי הגרביים מבחינה הלכתית אם את עם חצאית עד הקרסול את לא צריכה גרביים, אלא שיש ציבורים שמקפידים על גרביים בלי קשר לאורך החצאית ואז זה סוג של מחייב את מי שנמנת עם אותם ציבורים. פעם כידוע כול נשות ישראל הלכו עם חצאיות ארוכות עד הקרסול והקפידו על כך למרות שאין חובה בגלל שלעתים החצאית מתרוממת ומתגלה הבשר, כך שכן יש עניין לשים גרביים גם עם חצאיות עד הקרסול.

במקרה שלך אני מאמינה שאת במעיינות רק עם נשים ככה שפחות צריך להקפיד על צניעות וזה מקום שלגיטימי להיות פחות מכוסים אז נראה לי שמותר להיות בלי גרביים.

אני ממליצה לך לקרוא ספרים על החשיבות של גרביים ותתחזקי בזה בעז"ה כי יש בזה הרבה הלכות. 

ושוב, אשריך!

עונהנועה גבריאל
טיץ זה על מנת לכסות את השוק,גרביים זה גם כדי לכסות את הכפות רגליים אז זה שונה...יש פוסקים שמתירים לחשוף את הכפות רגלים,תלוי על פי מי את הולכת.

אני לדוגמא משתדלת ללכת עם טיץ כדי לכסות את השוק,אבל לגבי גרביים אני לא מקפידה ולכן אני כן הולכת עם סנדלים פתוחות ביומיום,אז גם לגבי מעיינות לא אכפת לי לחשוף את הרגליים.מבינה? זה שונה...

אם מבחינתך את צריכה לכסות גם את כפות הרגליים ולא רק את השוק גם במעיין אז רק טיץ לא יועיל.
..הָיוֹ הָיָה

דבר ראשון - כל הכבוד לך.

דבר שני - את מדברת על מעיינות רק עם בנות, נכון? אז ממש אין בעיה בלי גרביים, גם מצד מי שמקפידה לשים גרביים. ולכן כמובן טייצ שמכסה את השוק הוא מספיק לחלוטין.

למעיינות יכולים להגיע גברים ללא הודעה מוקדמת...קרובה
..הָיוֹ הָיָה

אין לדבר סוף. 

עצם זה שבן יראה בת רוחצת, גם בלבוש מלא, זה בעייתי, אז נו מה - בנות לא תיכנסנה למעיינות?

היא יכולה להכנס, ואם היא רואה שבנים מתקרבים, ולא נסוגים, אז היא יכולה לצאת/ללבוש גרביים וכו'. 

פסדר. זה לא יכול להיות תירוץקרובה
נשים תמיד חייבות בצניעות.כן?
ובכ"מ גברים צריכים להיזהר.
ואין לי מושג מה הדינים במעיינות. לא הולכת לשם.
אבל למה ששם יקלו בצניעות?
..פלונטר 9

יקלו במעיין כי זה מקום שרגילים להיות שם קצת יותר חשופים כמו שבבריכה או בים מקלים יותר בצניעות בגלל המקום. נשים חייבות בצניעות ליד גברים, כשאין גברים יש צורך בצניעות בסיסית בגלל ש"כבודו מלא עולם" וזה הסיבה שגם גברים צריכים להיות צנועים.

לא הבנתי.הָיוֹ הָיָה

איפה כתבתי תירוץ?

שאלתי אם לדעתך אסור לבת להכנס לעולם למעיין שמא יבואו גברים.

אם זו דעתך - אכן חבל על הדיון.

אם את מבינה שזה לא עובד ככה - את אמורה להבין שגם לגבי הגרביים התשובה שווה.

זה לא ששם יקלו בצניעות, אלא שכל עוד הן לבד היא יכולה להיות בלי גרביים, ואם יבואו בנים היא תלבש גרביים, זה הכל.

זה שגברים צריכים להזהר לא רלוונטי, הנידון מה היא צריכה לעשות, היא חיפשה עצה, לא גברים חיפשו עצה. 

עניתי על זהקרובה
אין לי דעה ואין לי מושג.
העניין הוא שהיא קיבלה על עצמה שגברים לא יראו את הרגליים שלה. אז למה זה משתנה ממציאות למציאות?
אבל פלונטר 9 ענה על זה. אולי זה הסיבה
אז לא הבנת אותי.הָיוֹ הָיָה

זה משתנה כי כל עוד אין גברים היא לא צריכה לחשוש שיהיו,

ואם היא כן רואה שהם מגיעים היא יכולה ללבוש מיד גרביים.

זה מה ששכתבתי, לא שמשתנה ממציאות למציאות היכולת שכן יראו.

מה היה לא מובן בדברי?

וזה בדיוק כמו דברי אדון פלונטר.

מעולה. אז כן הבנתי. אם דבריך כדברי פלונטרקרובה
לא מובן שאני בת?פלונטר 9

לי לא. איפה הייתי אמורה להבין?🤔קרובה
כתבתי בלשון נקבהפלונטר 9

במה שרשמת אתמול?קרובה
הניק הזה פתוח לכולם. לא מחזיקה ראש מי באותו יום 🙈
הבנתי, בינתיים לא ראיתי עוד מישהו משתמש בניק הזה חוץ ממניפלונטר 9

כי את זאת שפתחה אותו? דמעה שקופה

האמת היא שלא.. למה שארשום על עצמי שאני זכר?פלונטר 9

בגלל זה לא הבנתי שאת נקבה😜. סתםקרובה
במעיין מלא פעמים מגיעים גם בניםדסדוסה

וואי אשריך שאלה השאלות שלך... ושקיבלת להשים גרביםאהבת ישראל תנצח

מחזק מאוד!!!!

אני נכנסת עם הגרביוןתיתיל

נמאס לי לנסות למצוא פתרונותחושף שיניים אבל זה בגלל שגם ליד בנות אני לא ממש הולכ בלי גרביונים, אז אם את יודעת שיש רק חברות וממש אין סיכוי שיהיה בן\ לא מפריע לך את יכולה עם טייץ.

קיצור זה פשוט מה שמרגיש לך, לא כולן נוהגות בזה במילא..

כנ"ל אני, ככה יותר נוחפלונטר 9

אני ב"ה גם מקפידה על גרביים וכן..טאטע אוהב אותי!

במעיינות זה ממש מציק אבל מתגברים אני גם פשוט הולכת עם טייץ ארוך..

אני לובשת גרבייםטונה(לא דג)

ובמעיינות שמה חצאית מקסי וגרבי קרסול.

לוידעת לגבי ההלכה- ככה אני עושה....

וואי כמה בנות מקפידות על גרביים! זה ממש מרגש !!!פלונטר 9

אשריכם (בנות) ישראל!!!!

ממש!!קרובה
שירושורהמלך 1

שמנוצל"ש כמה פעמים 😁😁😁

חחחחחח נכון......טונה(לא דג)

הצורה שהגישו ואמרו את הדברים נאמרה בצורה לא יפהבחור אחד

אבל יש משהו בזה שאת צריכה לשאול את הרב שלך או את הפוסק שלך בכל מקרה אשרייך בעניין הצניעות זה דבר ענק עלי והצלחי

אם קיבלת על עצמך ונדרת נראה לי שאסור לך -לבחור נכון!

את צריכה להתיר נדרים תשאלי רב !

...דסדוסה

א. לא נדרתי

ב. אין לי שום כוונה לוותר על הגרביים בעז"ה

שו"ע יו"ד רי"דשחר אורן

"דברים המותרים והיודעים בהם שהם מותרים נהגו בהם איסור הוי כאילו קבלו עליהם בנדר ואסור להתירם בהם....  אם בשעה שהתחיל לנהוג היה דעתו לנהוג כן לעולם ונהג כן אפילו פעם אחת -- צריך התרה ויפתח בחרטה שמתחרט שנהג כן לשם נדר. לפיכך הרוצה לנהוג בקצת דברים המותרים לסייג ופרישות יאמר בתחלת הנהגתו שאינו מקבל עליו כן בנדר וגם יאמר שאין בדעתו לנהוג כן אלא בפעם ההוא או בפעמים שירצה ולא לעולם" .

אם קיבלת על עצמך קבלה בלי להתנות שאין זה נדר זה נחשב כנדר.

ואת לא צריכה לוותר על זהשחר אורן

תתחילי בזה מחדש בלי נדר.

אין לי בעיה שזה בנדרדסדוסה

כי אני לא מתכוונת לוותר על זה

עדיין-הָיוֹ הָיָה

תמיד חשוב שלא יהיה נדר,

גם אם את מתכוונת להמשיך,

כדי שאם ח"ו פעם תשכחי או לא יודע מה - שלא תתפסי רח"ל בעוון נדרים.

ככה הדריכו אותנו חז"ל.

אשרייך אשרייך על ההקפדה והבטחון בה! ירבו כמותך!

חוץ מזה שאם זה לא בנדר, יותר פשוט להקל.שחר אורן

קצת מאוחרמלמדוד

להבנה מי הם גדולי הדור יש שיעור יפה מאוד של הרב אביהוא שוורץ, השיעור נקרא: "עשה לך רב", השיעור נאמר לתלמידי ישיבת בני צבי בישיבת בין הזמנים לפני כשנתיים. עשה לך רב בציבור הדתי לאומי | בית המדרש | שיעורי תורה | אתר ישיבה

אוקיי אי הבנה סליחה אבל לא כדאי לך לוותר-לבחור נכון!

(ואת לא מבינה כמה שזה קשה מה שאת עושה אני מאוד מעריכה את זה כל הכבוד לך נשמה!)

אני מבינה כי אני עושה את זהדסדוסה

אבל אני שמחה וגאה בזה ב"ה

וזה ממש נותן כח שאתה גאה בדרך שלך והולך איתה עד הסוף! שתדעי לך!

פשוט מדהים מה שקורה פה כל הפירגונים ב'ה אין על האתר הזהבחור אחד

אולי טייץ מדרייפיט?44444
מה זה?דסדוסה

בד מנדף זיעה.44444אחרונה
כמו שיש חולצות דרייפיט יש טייצים כאלה.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך