יש לי 2 מתבגרות, אצל שתיהן כשהסברתי על המחזור, מה התהליך שקורה בגוף, השאלה המתבקשת היתה- איך הזרע של האבא נכנס לשם?
במיוחד הקטנה יותר, שממש לא הניחה לי עד ששמעה הכל( ילדה מחוננת וחכמה שלא תשאיר שום פרט שהיא לא שאלה עליו).
ולכן כשמדברים על מחזור , צריך להיות מוכנים לשאלות.
אני חושבת שממש חשוב שילד ישמע מהוריו על מה שקורה בין בני זוג, ברמה הכללית כמובן. לא לפרטי פרטים, יותר במובן הביולוגי של הדברים, ואת המסר שזה דבר שעושים מתוך אהבה בין ההורים. וזה לא דבר מגעיל.
בעלי שמע בכיתה ו מחבר בבית הספר וזה ממש הפחיד והגעיל אותו. עדיף שאנחנו נהיה הכתובת.
אם הילדה ממש קטנה, אפשר להסביר על מחזור ( כולל התהליך הביולוגי בגוף)ואם היא לא חוקרת להסתפק בזה, אבל להיות מוכנים גם לכך שתחקור, ולענות בהתאם לשאלות, לא חייבים מייד לספק את כל הפרטים, עד הסוף, אבל אם הילדה חוקרת, אז להמשיך לענות. ולענות רק אמת, אחרת נהפוך ללא אמינים כשהיא תגלה את האמת.
ולנצל הזדמנויות , הבת הקטנה שלי שאלה אותי בגיל 7 - איך אבא קשור? אם התינוק גודל אצל האמא בבטן, איך הוא קשור לאבא? אז עניתי שאבא נותן לאמא זרע שמתחבר עם הביצית שיש אצל אמא והתינוק גדל אצל אמא, היא לא המשיכה לחקור. אז עצרתי פה.
פעם ראתה פדים של אחותה הגדולה וראתה גם כתם דם על המיטה של אחותה) ושאלה מה זה, אז הסברתי בקטנה, שלבנות גדולות יש זמנים שיורד להן קצת דם, וכשתגדל אסביר לה, וזהו. נראה לי שכשתגדל , הידיעה על מחזור לא תיפול עליה בהפתעה. אם כי תצטרך הסבר מסודר.
יחד עם זאת חשוב לי לשים לב שלא יהיה מצב שהבת עברה את גיל 12/13 ואין לה מושג באיך ביצית וזרע נפגשים , באופן הכי בסיסי וביולוגי של הדברים.
גם אם אצלנו האינטרנט מסונן , בטוחה שמתישהו תשמע משהו מחברות, רוצה שזה יבוא ממני, ובהקשר חיובי ולא כמשהו מגעיל שמצחקקים עליו.