קורונה בכלל ובידוד בפרטטינאייג'ר

היי חברה, 

אני חדש פה, אבל אני קורא הודעות כבר הרבה זמן כאורח.

נכנסתי לבידוד בפעם השלישית (!!!), וכולם מחברים שהתגלו חיוביים. חברים שלי די מזלזלים בהנחיות (מסכה, חיבוק וכו') ואפשר לומר שאני די כועס אליהם (אלה שלא שומרים). ממילא עד שהראשון התגלה כחולה אפשר עוד להבין, זה קשה, נופל מהפנים, אבל לא לומדים! השני נדבק, נכנסנו לבידוד וכלום לא השתנה! לא שמים מסכה על האף ולא שומרים על ריחוק חברתי, והנה כולנו שוב בבידוד בפעם השלישית.

מישהו יכול לעודד, זה יעזור מאוד. אולי גם לספר איך הם שומרים בישיבה, בתיכון או באולפנה ואיך אתם מרגישים עם זה.

חוץ מזה להיכנס לבידוד לא עושה לי טוב מבחינה רוחנית. אין לי הרבה מה לעשות, ולמרות שאני משתדל ללמוד ולעשות קורסים און ליין עדיין די משעמם לי, ואני מפיק את השעמום בצפייה מבעד לחלון, בדרך כלל על בחורות...

המחשבות שלי סובבות סביב הנושא פשוט כי אין לי משהו אחר לעשות. אני בחור שחושב הרבה על החיים, ואני יודע שהדרך הכי טובה לחיות זה דרך דתית ויהודית, אבל במצב הזה אני פשוט לא עומד בזה.

אני די הרבה על המחשב אבל יש לי סינון של רימון ברמה גבוהה ככה שזה די מסנן את התכנים, ואני גם לא מרגיש צורך לראות כל מיני סרטים, כי אני לא כזה שרגיל לבזבז זמן. חברים שלי מדברים על טהרן ופאודה, אבל זה די לא מעניין אותי.

אבל עכשיו הכל מעניין אותי. שמעתי שהקורונה משפיעה מבחינה נפשית על נערים, ואני לא בדיכאון. להיפך, אני ממש שמח וחברותי ואני מצליח להישאר שמח ורענן גם בבידוד, אבל לפעמים זה עולה לי ובעיקר בלילה. פשוט בא לי. ואני בדרך כלל לא כזה שעושה מה בא לי ואני נחשב די מוצלח בלימודים ואני יודע להשקיע, אבל עכשיו הכל השתנה.

זה טבעי? צריך להילחם? זה קורה רק לי (אני די בטוח שלא)?

מנסה לענות. התחברתי לחתימהקרובה
ברור שזה טבעי. על אף שלא הייתי בבידוד עדיין.
להיות לבד זה משפיע מאוד כי האדם הוא יצור חברותי, והצורך הבסיסי שלו לא מתממש..

לכן אני חושבת שבבידוד דווקא התעסוקה שלך צריכה להיות עם חברה.
או חברים ומכרים שלך או אפילו פה בערוץ... מניסיון זה נחמד וגוזל את הזמן

תאמין שזה מצב עובר, וכדאי שההשפעה השלילית של בבידוד תהיה מינימלית...
לגבי תעסוקה רוחנית אין לי שמץ של רעיון🙄. בטח יכתבו לך פה.
אני מאוד מבינה את הכעס. זה מקומם. ממש.
תודה על ההבנהטינאייג'ר

זה מאוד מעודד. 

למה החלפת חתימה????קרובה
סבבה אני מחזירטינאייג'ר

גם - וגםטינאייג'ר

אתה צריך לכתוב: לא אותו אחד *שאצא* מבידודקרובה
יצאתי כבר פעמייםטינאייג'ר

לא יודע איך אני יהיה בעתיד...

אנחנו היחידים?טינאייג'ר

יש דרך לבדוק מי עוד פעיל בפורום?

מבינה אותךנועה גבריאל
אני יכולה להגיד לך שגם אני נכנסתי פעמיים לבידוד,וזה פשוט סבל!
כן,גם אצלי באולפנה מזלזלים בהנחיות, ממש אבל!
בנות מתחבקות כל הזמן,שלא נדבר על לשים מסכות...
גם אני,אני לא אשקר,בהתחלה עוד הצלחתי לשמור, אח"כ זה כבר לחץ חברתי...
וזה באמת כבר מעצבן שבנות לא לומדות לקח. נגיד, ההורים שלי ועוד 2 אחים חולי קורונה אז נכנסתי לבידוד ואז כשיצאתי נפגשתי עם חברות כמה פעמים וכו,ויש לי חברות שאשכרה לא אכפת להן לגעת בי,אחת אפילו רצה וחיבקה אותי, ממש אבל,ואמרתי לה שאני מפחדת להדביק אותה כי בכל זאת...אבל עדיין,לא מעניין אותן!תודה שכתבת פה את הדברים ושמת על השולחן,כי חבר'ה תתחילו לשמור על עצמכם ותשמרו על הנחיות,זה לא צחוק!

ועכשיו לעניין התעסוקה-
מי שלא היה בבידוד לא יבין את גודל השיעמום.
אבל אתה צריך לנסות לעשות דברים שתהנה מהם אבל שלא יזיקו לך-לא מבחינה רוחנית ולא משום בחינה.
אני חושבת שאם קשה לך לשבת כל היום וללמוד אז תשחרר, כי זה רק יגרום לך ליפול יותר ולראות כל מיני דברים שלא רצית.
תחשוב מלכתחילה מה מתאים לך ולא יזיק לך ותעשה את אותם דברים.
לדוג: אתה רוצה לראות סרטים או סדרות אז תשב ותברר איזה סרטים מתאימים(אל תסתמך רק על מה שאנשים כותבים פה בערוץ,ראיתי כמה סדרות שהמליצו והזדעזעתי...) ותראה אותם ,לדוג:שטיסל, לעבור את הקיר,אני לא בדיוק מכירה...אולי מאסטר שף?! תלוי ברמה שלך ואיפה אתה שם את הגבול.

חברים זה תמיד אחלה פיתרון,תעשו זטם או שיחת ועידה-תדברו,תצחקו אולי זה יעזור לך להעביר את הזמן,במיוחד שלפי מה שכתבת חלק ממכם בבידוד.

אם רצית להתחיל ללמוד איזה נושא,לאו דווקא לימודי,אפילו תחביב,כמו:ללמוד איך לנגן בגיטרה,אז תפאדל תתחיל.
תנסה לחשוב מה גורם לך להרגיש טוב. ובכללי תנסה לחשוב מה תהיה התחושה שלך אחרי,אם היא תהיה רעה תנסה לנטרל את זה מראש למרות הקושי,כמו בדרך שהצאתי לך בסדרות והסרטים.

אני יודעת שלא משנה מה אני או אנשים אחרים נציע זה תלוי אך ורק בך!!! וזה באמת קשה מאוד ליישום!גם לי היה ממש משעמם בבידוד,ולא משנה מה הציעו לי זה פשוט לא כ"כ עזר! ולפעמים הפיתרון זה הזמן,תנסה להתמקד בזה שנשאר לך עוד ככה וככה ימים בבידוד ותנסה להתגבר עד הדד ליין הזה.

אז יאלה,תנסה לקחת את עצמך בידיים,ותזכור שזו תקופה שתעבור! הזמן יעשה את שלו וכמובן שהכל בידיים שלך!
בהצלחה ענקית!

השאלה מה זה אומרטינאייג'ר

סרטים אני לא מסתכל כי אני לא אחד כזה בלי קשר לגבולות, חוץ מזה שרימון חוסם כמעט הכל.... 

אני לומד מלא קורסים מקוונים ובכללי לא משעמם לי עד שמגיע הלילה (עכשיו לדוגמא...), ואז אני חושב על כל העולם וזה לא עושה לי טוב

חושב על כל העולם?מאיזה בחינה?נועה גבריאל
אז לפי מה שאתה כותב כאן לא משעמם לך.
ולפי השאלה שלך היה נשמע שאתה נופל בסרטים שאתה פחות רוצה לראות אותם,לא?!
ממש לאטינאייג'ר

במשך היום אני לומד וגם עושה קורסים במחשב, אבל לקראת הערב אני משתעמם.

אני לא נופל בסרטים כי יש לי הגנה ברמה גבוהה, אבל אני חושב על החיים בכלל, ועל החברים, ולמה אני בבידוד כאלה מחשבות.

בתוך כל המחשבות האלה אני חושב על היהדות ולמה אני דתי ולמה אסור לעשות מה שבא לי, למרות שאני יודע טוב מאוד את התשובה.

אבל חשוב לי לציין שבמשך היום אני בסדר גמור ודוקא לומד טוב ועושה הרבה דברים מועילים, אבל בערב מצב הרוח שלי יורד קצת.

אזנועה גבריאל
זה לא היה נשמע ככה ממה שרשמת בהתחלה.
ב"ה לא משעמם לך אז זה כבר משמח וטוב!
ולקראת הערב אם מתחילות לך מחשבות אז תלך להתקלח ולישון ואל תנסה להישאר ער עד יותר מדי מאוחר(גאון אני,אהה?סתם).
אבל עם בכל זאת אתה לא מצליח,אז אל תילחם במחשבות,תן להם לחלחל ותחפש מקור תורני שיכול לענות לך תשובות.
אני חושבת שבכללי כל מיני שאלות ומחשבות כאלה או אחרות יעלו בגיל כזה,זה לגיטימי והגיוני,רק תנסה לכוון אותם למקום טוב,למקום שיוכל להרים אותך.תחפש איזה רב שיש לו סרטונים ביוטיוב והוא יוכל לענות לך על השאלות. אולי לדבר עם איזה חברותא שבוגר ממך ויכול להועיל.תנסה לחשוב מי יכול לעזור לך בעניין,כי להשאיר מחשבות ככה בלי תשובות זה דבר גרוע.ובסופו של דבר אתה צריך להיות דתי מרצון וגם מחיפוש ולא רק כי ההורים שלך דתיים,אז יש לך אחלה הזדמנות להתחיל תהליך-רק תחפש את המקורות והגורמים המתאימים שבאמת יוכלו להועיל ולהרים אותך.
מביןטינאייג'ר

אני מבין שלהיות דתי זה הדבר הכי טוב בשבילי. 

אבל בלילה ה"בא לי" מתגבר על ה"מה טוב לי"

בידודטינאייג'ר

הייתי פשוט הולך לישון, אבל זה בבידוד אין כח לכלום

אז תתקלח,תעשה דברים שמעייפיםנועה גבריאל
כמו ספורט.
לא הבנתינועה גבריאל
המחשבות שעולות לך הם 'למה אני דתי' ובסגנון הזה?וזה מה שגורם לך לירידה רוחנית.
או הקטע של הסרטים? כי מזתומרת "ה'בא לי' מתגבר על ה'מה טוב לי'"?
בדרך כללטינאייג'ר

בדרך כלל אני די חזק וגם אם בא לי משהו שאני יודע הזה לא טוב לי אני מתגבר.

אבל עכשיו בא לי חברה, בא לי לאהוב מישהי למרות שאני יודע שזה לא מה שיעשה לי טוב.

ונגיד ובא לךנועה גבריאל
מה תעשה עם זה?
יש לך דרך בבידוד לחפש חברה?או בכללי אחרי שתצא?
לפעמים זה רצון שבא והולך.אצלי זה גם עניין של תקופות. כשאני עסוקה זה לא בראש שלי ושאני פחות אז זה יותר.
אני חושבת שתיתן למחשבות לצוף,ואל תנסה להדחיק-זה רצון טבעי של כל אדם ואתה לא חייב להילחם בזה,זו לא עבירה,פשוט תגיד לעצמך שיהיה זמן ובעז"ה זה יקרה,לא חייב בוא ברגע.
אני ממליצה שתקח אשכרה דף ועט ותכתוב יתרונות וחסרונות בנוגע לחברה בגיל שלך, וכבר תגיע למסקנה לבד...ואולי זה יעזור לראות את הדברים יותר בבירור.
מוקדםטינאייג'ר

חשבתי שהתייאשת... כתבתי את התגובה הבאה מוקדם מידי

מזתומרת?נועה גבריאל
ולא התייאשתי חחח
כששאלתי אם יש למישהו ניסיוןטינאייג'ר

לא משנה. יצאתי טמבל, ככה זה כשעייפים......

לא יצאת טמבלנועה גבריאל
הכל בסדר.
אתה צריך להבין שזה לא רצון משונה או מה.רצון טבעי של כל אדם..
וניסיון?מאיזה בחינה?שרציתי חבר והצגברתי על זה?אן שהיה לי חבר והבנתי שזה לא טוב?
מומחהטינאייג'ר

יש מישהו עם ניסיון שיכול לעזור?

בכל מקרהטינאייג'ר

זה יכול לעזור גם עכשיו? כי בדרך כלל אני לא עסוק בזה ויודע את החסרונות, אבל נראה לי שכרגע הידע לא יועיל והדחף חזק מידי. אני מאוד רוצה לדעת מה לעשות לפעמים הבאות, אבל נראה לי אין דרך אחרת חוץ מלסגור את המחשב וללכת לישון... באסה

..נועה גבריאל
אבל גם אם יש לך דחף,מה כבר אתה יכול לעשות בזה שאתה רוצה חברה?
האינטרנט שלך מסונן והכל בסדר.הרצון חזק יותר שהראש פנוי ולא עסוק,וזה הגיוני,זה יעבור.
עד שזה יעבורטינאייג'ר

לא נראה לי שיש ברירה חוץ מללכת לישון.

לילה טוב ותודה על העזרה, תכל'ס קצת התעודדתי. תודה.

הצילו!! איך 3 פעמים?גארפילד

מה 3 פעמים?טינאייג'ראחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך