אסטרופם זה אסטרוגן סינתטי. לוקחים אותו במינון גבוה אבל רק בשלושת הימים הראשונים של המחזור. שמעתי על רופאים שנתנו מינונים יותר גבוהים כשהמינון הנ"ל לא עזר, אבל זה נחשב שעלול לעשות בלגן ואצלי אישית באמת עשה בלגן.
הערות לגבי אסטרופם:
1) אסור לקחת אותו אם יש בעיית קרישיות ידועה. אם יש לך אכן בעיה, תשאלי את הרופא האם אפשר לקחת אותו ובמקביל לקחת מדללי דם, כי חבל להפסיד את אפשרות הטיפול הזו בביוץ לפני מקוה, זוהי האפשרות הפשוטה היחידה.
2) הוא לא תמיד עוזר, וגם אם הוא עוזר הוא יכול לאחר ביוץ ביומיים או משהו כזה וגם לקצר את הדימום ביום, אבל הסיכוי שהוא ידחה ביוץ בשבוע כמעט הוא לא גבוה.
לגבי איקקלומין, הוא מגביר ביוץ ופחות אפקטיבי לדחיית ביוץ ולכן לא מומלץ. עלול לעשות זקיקים מרובים ועלול גם לפגוע ברירית הרחם אז עוד יותר לא מומלץ (קראתי איפשהו שבכעשרה אחוזים הוא בעצמו מונע הריון בגלל הפגיעה ברירית הרחם).
אפשרויות טיפול נוספות, אני כותבת ממש בקצרה:
1) יש כדור נוסף שעובד שצורה דומה לאסטרופם ושכחתי את שמו. אם חשוב לך אחפש. נדמה לי לטרוזול או משהו כזה.
2) לעשות הזרעה בשבעה נקיים (מזרע מוקפא מחודש קודם לרוב). כך לא לוקחים שום הורמונים אבל זאת אפשרות מסורבלת, יקרה ותלויה מאד בתזמון מוצלח מצד הרופא, כלומר, מועדת לפאשלות.
3) לקחת טיפול שמקובל ב IVF ונועד למנוע ביוץ לפני המועד המתוכנן לשאיבת ביציות. למשל, זריקות צטרוטייד כל בוקר מהיום הראשון למחזור למשך כשבוע בערך.
4) לקחת טיפול נוסף שבשימוש ב IVF: מאחרי הביוץ להתחיל לקחת דקפפטיל או סינרל ולהמשיך כמה ימים לתוך המחזור הבא.
שני הטיפולים האחרונים היו מאד מוצלחים אצלי.
עוד הגיגים שעלו לי:
אם אתם רוצים הריון נוסף לא הכי כדאי לחכות הרבה אולי המחזורים יסתדרו. בעז"ה תכנסי להריון בכל דרך שהיא, ואחרי הלידה הבאה אולי בכלל יהיה הכל אחרת.. אין איזה אידיאל לסדר את המחזור עכשיו, כך נראה לי. כמובן כדאי לחכות קצת לראות בכלל אם זה עקבי או משתנה מחודש לחודש.
ועוד משהו, אל תחששי להשתמש במידע שנתתי לך מול רופאים. שילמתי טבין ותקילין לרופא יקר אז כדאי שעוד בנות תהנינה מההשקעה.. ואפשר להעלות רעיונות לרופאים. אחרי שהרופא היקר פתר לי את העניין כל כך בקלות לא הבנתי מה נסגר עם הרופאים שהייתי אצלם עד אז.