שאלה סופר רגישה.נדרשת כנות ורגישותחילול

היי,

האם היה מפריע לכם לצאת עם מישהו/י שנאנס/ה בעבר? למה?

אם לא, מתי לדעתכם צריך לספר על זה? אם היו מספרים לכם רק אחרי החתונה, הייתם מרגישים מרומים?

@אלירז טוב שחזרת לפורום - את תוכלי לאמת שזו לא שאלה טרולית... 

לפני שעונים- לקרוא שוב את הכותרתוהוא ישמיענו
הפעם לשם שינוי כן מדובר בבן אדם (ולא בבוט).

סליחה מהחברים היקרים פה שאני מרגיש צורך לכתוב את זה

וסליחה מהפותחת שנדחפתי
...אבןגבירול

מצד זה שזה לא "ראשוני" זה לא מפריע לי כי לא באמת היה לה חוויה אוהבת עם מישהו לפניי אלא משהו פוגעני שאי אפשר לקרוא לו אישות בכלל. 

אבל אם יש נזקים ארוכי טווח כמו פחד מחיי אישות וממגע, או שלפעמים זה גורר אפילו בעיות פסיכו-פיזיולוגיות מסויימות בגוף (שכאן לא המקום לפרט) אני לא בטוח שהייתי מסוגל ללכת על זה. שום דבר לא מבטיח לי שהבעיה תפתר תוך זמן סביר וזה עשוי ממש להרוס במקביל את שאר הקשר וזה קשה מאוד מאוד. אני לא בטוח שיש לי את העוצמות הנפשיות לדבר כזה. זו האמת.

וכן הייתי מצפה שתספר לי על דבר כזה מראש גם אם אין נזקים ארוכי טווח. זה דבר שחשוב מאוד לדעת לדעתי, זה יכול להשפיע על המון דברים... מה אם אשתי תחטוף פתאום פלאשבקים בלילה הראשון? PTSD? זה חתיכת תיק.

אדייק את השאלה למקרה שליחילול

אין PTSD. ביום יום זה בכלל לא נמצא במחשבות שלי, רק לעיתים נדירות זה עולה במחשבה. אני לא צופה שיהיו נזקים ארוכי טווח כמו פחד.

...אבןגבירול

קשה לי מאוד לומר, כי מצד אחד בעיקרון הייתי יוצא, ואדרבה - הייתי שמח שנפלה בחלקי זכות לתקן את החוויה של אשתי עם הגוף שלה ואת כל היחס לנושא. אני מניח שלא כולם ככה אבל ככה אני חושב.

הבעיה היא שזה נורא לא צפוי. אני לא יודע מה יקרה כשזה יגיע ממש למגע קרוב. דברים כאלה יכולים להתפרץ בצורות נורא לא צפויות. אני לא אכחיש זה מפחיד בעיני. זה יכול גם להכניס נזקים לנפש באופן כללי, זה דבר נורא... בהנחה שנניח היא הייתה מגלה בשלב מתקדם של הקשר אבל לפני אירוסין, אולי הייתי מתייעץ עם הפסיכולוג/ית שלה לפני כן כמה דבר כזה סביר בעיניו שיקרה. ואולי הייתי מעדיף שהיא תלך למישהי שמתעסקת במיניות כבר בשלב הזה כדי שלא תצטרך לפתח יחס בריא, ממתחת לאפס ישר למאה, רק עם מדריכת כלות לפני החתונה ואיתה אני אוודא שהדברים מתנהלים כמו שצריך.

מסכימה ממש.אונמר

כשיש אופציה להתייעץ עם הפסיכולוגית שלה שיודעת פחות או יותר אם יכולות להיות השלכות, אין סיבה להירתע.

תגובתי ^^^ מה שהוא כתבמבקש אמונה

אם הנאנס/ת עברו טיפול מעמיק ומוצאים את עצמםאלירז

חווים משיכה תקינה והכל תקין - 
לא חושבת שאמור להציק למדוייטים שלהם..
ממילא לכל זוג יש למידה משותפת בתחום הזה בשנים הראשונות..
ולכל אחד יש טריגרים כאלה ואחרים -
לכן לא אמורה להיות הסתייגות.

אויש, שירשרתי לא נכון. סליחה אבן גבירול..אלירז

סולח (באמת הופתעתי לרגע)אבןגבירול

מעידה כי מדובר בניק ראוי והסיפור הוא מקרה אמיתי.אלירז

לדעתיחידוש

סביר להניח שרוב הבחורים לא היו דוחים הצעה (אפילו בשלב ההצעה) רק בגלל זה. מה שכן, זה מעורר סימני שאלה על דברים שצריך לברר, כמו שכתבו לפניי. אם באמת אין השלכות משמעותיות, אז לא חושב שמישהו יפסול אם כל השאר יהיה טוב.

ולגבי לספר - ודאי שצריך לפני החתונה (גם מבחינה הלכתית, מקח טעות וכו'), כדאי גם לפני האירוסין. כמובן, רק בשלב מתקדם. גם בשביל שתרגישי בנוח וגם כדי שלא ייבהל ויחתוך סתם.

הרבה כוחות!

למה זה מקח טעות?חיים של
אם הוא לא ידע כל האונס מראש?
תשובהultracrepidam

אם יש השלכות נפשיות שעלולות להפריע - אז מטבע הדברים יפריע

אם אין - מבחינתי זה משהו אישי - מאוד אישי - שלה. היא תחליט אם לספר, איך לספר, מה לספר ומתי לספר.

כנראה מבחינה הלכתית כן יש צורך לספר מראש בגלל מקח טעות, אבל יכול להיות שאם הרצון הוא לא לספר לפני אפשר למצוא פתרון הלכתי

אם היא הלכה לטיפול והמצב סביר עכשיו אז לא יפריענוגע, לא נוגע
ואם ילך בינינו אפילו אשמח שאני יכול לעזור לה לשכוח את העבר הרע ולהיות מאושרת.

לספר בשלב מתקדם של הקשר.
למה לספר רק אחרי החתונה? שלא יברח?
זה בעיניי ממש לא ראוי. כאילו השתמשו בי כדי להתחתן ולא באמת אכפת ממני.
אז ככהחלל הפנוי
אחד הקשרים הארוכים ורציניים שהיו לי היה עם מישהי שנפגעה מינית ממישהו מהשמפחה הקרובה שלה. זה לא היה ביאה גמורה אבל היה פגיעה מינית.

היא סיפרה לי בערך בחודש וחצי/חודשיים מתחילת הקשר.

כאשר היא סיפרה לי, לא היה לי רצון להתרחק אלא רק להתקרב ולדאוג שיהיה לה רק טוב.

אני אישית הלכתי לטיפול כדי לדעת למה אני נכנס, (בזמנו זה לא היה בשביל לראות אם אני מוכן להיכנס לסיםור הזה, אלא בשביל להיות מוכן בשבילה, שלא אהיה מופתע)

הבחורה עצמה רק התחילה טיפול כשהקשר שלנו נהיה רציני, לפני זה היא לא הייתה בטיפול ולא סיפרה לאף אחד חוץ מחברה אחת שלה.

הבחורה סיפרה לי שמבחינתה היא תצטרך שהקשר שלנו יתקדם לאט למרות שהיא יודעת שהיא רוצה להתחתן איתי אלא בגלל שהיא מפחדת ממגע וזה יקח זמן של טיפול.
אני הייתי מוכן לחכות ולעשות הכל בשבילה (גם אני רציתי להתחתן איתה)

היו לי ולמטפל שלי דיבורים עם רבנים של מה עושים במצב כזה, כי הדרך שמוכרת בטיפול במתבים כאלה זה חוויה מתקנת ואיטית.

לסיכום
בסופו של דבר לא התחתנו וזה לטובה (לא כאן המקום להסביר למה אבל כן היה לזה קשר למה שעברה)
אבל כן חשוב לי להגיד שיש לזה השלכות גם אם לא מודעים לזה בהתחלה. הרי כל דבר שאנחנו עוברים בחיים משפיעים אלינו בצורה כזו או אחרת. ולכן חשוב לדעתי כן לספר לפני האירוסין, בערך בשלב שהקשר כבר עמוק ופתוח שתרגישי שיש עם מי באמת לדבר.

לגבי אם הייתי מוכן להמשיך לתוך הקשר הזה, זה תלוי בהרבה דברים, מתי זה קרה, האם עברה טיפול מאז, איזה טיפול, איך היא יודעת שאין השלכות הרי אם היא שומרת תורה ומצוות אז מאז האונס היא לא עברה חוויה של אישות אז היא לא תוכל באמת לדעת אם יש לזה השפעות.
אני חושב שלי אישית יהיה קשה להיכנס מראש למקום כזה, כי זה כן עבודה, מצד שני אם הייתי כבר בתוך קשר ומתגלה אהבה והיא מספרת לי את זה אני אדון איתה ונראה מה המצב ועל פי זה אני אקבע.
אני חושב שאני אחשוש קצת להמשיך בגלל ההסטוריה שלי עם מצב כזה, אבל בוודאות אם לא היה לי הסטוריה כואבת מזה אז כנראה הייתי הולך איתה עד לסוף הדרך.

דבר נוסף שחשוב לי להדגיש, שחייבת להיות כנות לגמרי ופתיחות לגמרי עם כל הסיפור שקרה לה ועם החששות שלה ושלי והכל הכל הכל כדי שהקשר יוכל להבנות ולהיות עם תשתית טובה.

מסיים בתפילה שלא נשמע יותר מקרים כאלה ושכל מי שעבר/ה מקרה כזה יוכל לעלות מעלה ולהתגבר על הצלקת הכואבת הזאת ולהיוולד מחדש ולהבין שהם ילדים של המלך שעשויים מאבנים טובות ושזה לא אשמתם ובעז"ה ישועה נפשית.
..תיק
זאת שאלה באמת מורכבת.
כנראה שהכל תלוי באיזה מצב נפשי נמצא האדם, ומה השדר שמתקבל ממנו והאם ועד כמה הוא טיפל בטראומה.
לא היה מפריע אבל...מים יבשים

זה כן היה מעודד אותי לבקש ממנה שתטפל בנושא - שלא תרגיש אשמה וקורבנית, ושלא תשמור טינה וכעס על עצמה בעיקר, וגם על מי שרואים בו אשם. שתשחרר את האשמה והכעס, כשבסוף הרצון הוא שתהיה פתוחה עם עצמה בכל מה שקשור למיניות שלה. 

אם הייתי עונה שהיה מפריע, הייתי רוצה לדעת בהתחלה. בגלל שאני מאמין שאין לזה שום משמעות באמת אם רוצים לנגוע בנקודות הנכונות ולהתרפא, אז הדבר היחיד שהיה מעניין אותי לראות זה שיש לה רצון להיות מאושרת ולהתרפא אם משהו שם לא התרפא עדיין.

כמי שנפגע מינית בילדותי אני יודע כמה זה יכול להשפיע לטווחחסדי הים
ארוך, ולכן אם זה התסבוכת הרגשית שלי פלוס שלה אז זה יכול להיות מערבולת מסוכנת.
מצד שני, יש הרבה בנות שהתגברו על הרגשות במידה זו או אחרת והם דווקא יכולים לחזק אותך מתוך הנסיון שלהם.
עצוב לשמוענוגע, לא נוגע
בעז"ה שתתגבר על זה לגמרי במהרה אחי
פשוט לספר שהקשר מתחיל להיות מתקדםבינייש פתוח

ואז לא הייתי חותך על זה

..הללויה~
לא רלוונטי אם יפריע לי או לא, מכיוון שאנוכי כבר מאורסת.
אך אענה בכל אופן בכלליות כי אנוכי מרגישה שזו שאלה חשובה ושאין מספיק מודעות לעניינים הללו בציבור שלנו.

דבר ראשון צריך להוציא מהראש שזה קורה רק לאנשים מסויימים,
לצערנו זה יכול לקרות לכל אחד, בכל מקום ובכל זמן.. ולא ממש לא רק לבחורות חצי ערומות ברחובות תל אביב או למופקרות ביערות ירושלים..
זה יכול לקרות לכל אחד!

דבר שני צריך להבין שישנו הבדל בין אדם שהיה בטיפול אמיתי, שהתמודד מול הדבר הנורא הזה ושקם מן המשבר,
לבין אדם שעדיין כל כולו נמצא בתוך זה.
אלו פשוט שתי רמות שונות של תמיכה שנדרשת.. לא אומרת שאחד מהם פגום חלילה.
וממליצה מאוד לעודד ללכת לטיפול אמיתי ומנקה,
לא עוסיות מהמשטרה או מהרווחה, ואין לי דבר נגדם..
אלא טיפול שבאמת יעזור לאדם שעבר את המשבר הנורא הזה לקום ממנו מחוזק.

לגבי שיתוף לפני או אחרי חתונה~
לעניות דעתי חובה(!!) ממש כך.
לשתף לפני במידע בסיסי אודות אותו אירוע, כמובן לא להכנס לפרטים לא צנועים.. או דברים שהינך לא מרגישה עדיין מספיק בנוח לחשוף ולשתף.
אך חשוב מאוד כן לעשות זאת,
כשהקשר נמצא במצב יציב ובטוח.. לדעתי אף לפני ארוסין.
האדם שנמצא מולך צריך לדעת לקראת מה הוא הולך,
הרבה מקרים של אונס משפיעים בצורה ישירה על מערכת קיום היחסים בין בני הזוג בעתיד, והוא צריך לדעת להיות זהיר איתך במידה וזה מה שאת נזקקת לו.. או לדעת שזה הולך להשפיע עליכם במובן הזה ולא לגלות זאת רק לאחר החתונה.

הרבה בהצלחה לכולם~
סליחה יש עוד דעותהאדם

הקריטריון הוא לא מתי מרגישים בנוח לספר. אלא מה יגרום לצדדים הכי פחות נזק וכאב.

לכן יש לספר מוקדם ככל הניתן. לא בהכרח פגישה ראשונה, אך גם ממש לא רגע לפני האירוסין.

ניסיון להעמיד בן אדם מול מצב מוגמר אחרי שקיבל בלבו החלטה מוטעית ראוי לגינוי.

אני אומרת כאן גם כנפגעת תקיפה מינית -אלירז

אפשר להקים בית שמח ואוהב, עם חיי אישות בריאים וכל מה שזה כרוך בו -
גם אחרי פגיעה מינית! 
ובמובן מסוים - כל מסלול כואב שעברנו בחיים, מקפיץ אותנו במעלה הדרך הרבה יותר משחשבנו.
כמובן - לא לוותר על טיפול בפגיעה!!!

אני חושבת שלכל בחורה שיש חשש כזה או אחרהפי
מהנושא הזה..
גם בחורה שלא עברה הטרדה או אונס. עברה משהו אחר
למשל רכב שעקב אחריה...
בחור שמנסה להיצמד אליה , מישהו שזורק לה הערה , וכו..
אז כן זה לא מוגדר
אבל כן רוב הבנות מפחדות באופן יום יומי מזה ולא ניתן לפסול את כולן

זה הזמן להגיד שגם בנים עוברים את זה עד גיל 12 כמות ההטרדות זהה ..
לי אישית קרה שהייתי קטנה הייתי עם עוד בן ומבוגר ניסה שנלך איתו ...
כמובן שברחנו אבל בנים סובלים מזה גם.
לא הייתי פוסלענווה1אחרונה

הייתי מברר את ההשפעה שיש לזה עליה כיום, ועל סמך זה הייתי מחליט האם להמשיך או לא. והייתי מצפה שהיא תהיה כנה איתי באיך זה משפיע עליה, ולא תרמה אותי.

אני הייתי רוצה שהיא תספר לי ברגע שהקשר נהיה רציני ברמה שכבר חושבים על כיוון של חתונה.

ואולי עדיף שעוד לפני כן, כשהקשר מתחיל להיות רציני, הייתי מעדיף שהיא תאמר לי שיש לה משהו חשוב לספר על עצמה, אבל היא עוד לא מספרת כי זה מאוד אישי, אלא היא תספר אותו בהמשך. זה היה מכין אותי לזה שיש משהו חשוב שאני צריך לדעת עליו בהמשך, וזה לא היה נופל עלי משום מקום.

אם היא לא הייתה מספרת לי עד לאירוסין, הייתי נפגע מזה שהיא הסתירה ממני מידע חשוב עליה. היה מפריע לי שהיא הסתירה את זה ממני הרבה יותר מהעובדה שהיא נאנסה. חוסר כנות מאוד מפריע לי. 

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך