שההורים שלי לא משחררים ואני רוצה לעשות עם עצמי דברים אבל חשוב לי האמון. היום ההורים שלי גילו שנסעתי לטיול בלי לומר להם כי לא רציתי לקחת תסיכון שהם לא ירשו למרות שהייתי תקועה בבית והייתי כבר מחורפנת. והם ממש מבואסים עלי ואני מרגישה רע עם זה אבל בא לי שישחררו ממני, כי בחייאת אני כבר בת 15 ואני בפנימייה.
לא יודעת מה לעשותאין לי שמץ
ביננו בת 15 זה בת 15 והיא עדין צריכה שמירה (מי כמוך יודעת)ישיבשפיץ
ההורים אבל תאמת גם אני הרגשתי את זה בגילך ותכלס לא הייתי מספר להורים וזה היה הורס חלק מהטיולים שהיית לחוץ שאמא שלך לא תחפש אותך בדיוק קיצר יש טענה במה שאת חושבת אבל תחשבי א את היית מסכימה לילדה בגילך לצאת סתם אני אומר לך שלאאא
אני מודעת לקטע שאני עדיין רק בת 15 וכואין לי שמץ
אבל אבא שלי לא מסכים דברים פשוטים ממש בקטע מגונן שממש חנוק לי, וזה דברים שחברות שלי כבר מכיתה ה' עושות .
תוכלי לתת מקרה אולי את צודקת??ישיבשפיץ
ואגב אני רואה שאת חדשה אז ברוכה הבאה!ישיבשפיץ
אמון לא נבנה ברגעקרובה
ואח שלי- אין שום דבר שהם סומכים עליו! כלום! ובצדק למדי.
אני חושבת שבגלל שהמטרה של ההורים היא טובת הילד, אז בהתאם לכוחות וליכולות שלו הם אוסרים או מתירים דברים. ולכן אני חושבת שקודם כל, בלי תנאי למשהו, הם צריכים לראות שיש להם על מי לסמוך. שהאמון הוא אמיתי גם ללא מטרה ספציפית.
זה שווה את זה. אני מאוד ממליצה לך לעבוד על זה, ואולי בעזה בקרוב ממש הם יתנו לך הרוב.
בכל אופן גם לדברים מסויימים שווה לשבת בנחת ולהבין את ההתנגדות, ככה אפשר לשכנע נקודתית יותר טוב. עצם הישיבה הבוגרת איתם תשקף להם שגדלת ואת כבר לא ילדה קטנה.
בהצלחה גדולה! 💓
...נועה גבריאל
תקשיבי,אני חושבת שהדבר הכי חשוב בבני אדם זה אמון!
אם לאדם אין אמון באחרים וכן להיפך,זה מתכון לאסון.
לכן,קודם כל צריך לרכוש אמון,משמע-לא לשקר להורים ולהודיע להם לאן את הולכת.
נכון,זה שהם לא משחררים ממך זה מבאס וחונק,תאמיני לי שאני מבינה על מה את מדברת,פעם גם ההורים שלי היו ככה.
אני חושבת שקודם כל,את צריכה ליצור אמון בניך לבין ההורים ולכן את צריכה לשבת ולדבר איתם על הנושא.
כן,זה קצת מאולץ,אבל עדיין,תעשי את זה!
לא חייב באופן רשמי,את יכולה לגלגל שיחה בסוף סעודת שבת או בארוחת ערב,ולדבר איתם על הנושא-תגידי להם הכי בפשטות שאת רוצה ללכת לכל מיני מקומות עם חברות אבל את מרגישה שהם מונעים ממך את זה,ושקשה לך עם זה.
בסופו של דבר מאחורי החשש של ההורים שלך עומדת סיבה וכדאי לך לדעת מהי על מנת שתוכלי לפתור את הבעיה.
אם נגיד הסיבה לחשש שלהם היא העובדה שאת נוסעת בשעות מאוחרות(סתם נתתי דוגמא)- אז תחליטו ביחד שאת מגיעה הביתה בשעה מסויימת ולא מאחרת,אולי ככה הם יותר ישחררו.
או נגיד אם הסיבה היא שאת רוצה ללכת למקומות רחוקים,והם מפחדים עליך בגלל כל הנסיעות אז תחליטו ביחד מה לא מוגדר רחוק,כלומר מה המקומות שמבחינתם הם מסכימים לך ללכת עם חברות.
ככה תנסי לבדוק מה החשש של ההורים שלך וביחד תחשבו על פיתרון איך את תוכלי ללכת עם חברות ללא החשש ההוא של ההורים.
זה יפתור המון!
תאמיני לי שאם תבואי בגישה נכונה להורים-בנועם,בנחת ובלי להטיף אשמה,הם יקבלו את זה בהבנה ויסתכלו עליך כילדה בוגרת שמבינה שמה שהיא עשתה זה טעות.
כי את הבת שלהם והם רוצים שיהיה לך רק טוב!
תנסו לגשר על הפערים ולהגיע להבנה ופשרה וככה תוכלי לצאת עם חברות ולהודיע לאמא שלך בלי חשש שמא היא לא תסכים,כי תגדירו מראש מה מותר ומה אסור.
בסופו של דבר את בת 15 וההורים שלך צריכים לדעת לאן את הולכת.
אני בת 18 ואני מודיעה להורים שלי לאן אני נוסעת כל פעם!אין מה לעשות,ההורים דואגים וזה ליגיטימי,פשוט הם צריכים לדעת גם מתי לשחרר וכמה וזה מטרת השיח.
תסבירי להם את הקושי במיוחד בתקופה הזו שאת כל הזמן בבית ואת צריכה להתאוורר, ואני בטוחה שהם יבינו!
לפי דעתי כדאי לך להתנצל על זה שלא הודעת להם על הנסיעה ההיא שהזכרת בשאלה- זה ישדר להם שאת נערה בוגרת שלוקחת אחריות על המעשים שלה,וזה יעזור לבנות בניכם אמון.
אז יאלה תנסי לעשות מה שכתבתי ותראי בעז"ה תוצאות!
בהצלחה ענקית נשמה❤
מסכימה עם כל מילה!!גלי היםאחרונה
כדאי לך ממש לנסות
בהצלחה!♡
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים