בעקבות השרשור על הכאת ילדים:אברהם העברי

בשרשור עצמו לא ראיתי לנכון להגיב, ועד שהחלטתי שמן הראוי לכתוב - הוא כבר נהיה כזה ענק שכבר לא ידעתי איפה ובתגובה למי לדחוף את דברי, אז אני כותה כאן ומקווה שציבור הדנים שם ייראו את זה.

האמת, שאני גדלתי בפחד תמידי, הבית אצלינו בהחלט היה בית מכה. על כל המשתמע. לעומתינו - היתה את משפחתם של דודי, גם שם היה מכות, אבל משום מה - זה ממש לא היה "בית מכה" או "הורים מכים", אני - בעקבות מה שעברתי בבית - ניתקתי קשר עם הורי, ויש בי זעם איום ונורא עליהם, לעומת זאת - בני הדודים - ממש אינם ככה, הם מאושרים, אוהבים את הוריהם, ומצליחים בחייהם.

אני, בדרך הטבע, הייתי צריך לגדול גם כן להיות מכה, אלים, אימפולסיבי, כפי שחוויתי במשך עשרים שנה בביתי שלי, אלא שב"ה, הוא שלח לי את מלאכיו, את האנשים הנכונים, וב"ה שנמנעה ההשפעה עלי בשאר המישורים, אני חי בצורה מוצלחת, חברותי בצורה מיוחדת, מוקף ידידים וחי חיים שמחים.

אבל, אני יודע, שלולי כמה וכמה דברי ואנשי פלא שה' שלח לי, לא הייתי גודל ככה, כי אכן, המחקרים שהובאו נכונים, מי שגדל בבית קשה - גדל קשה.

אבל - אני מצהיר - שאני לא אמנע מלהכות את ילדי לעת הצורך, ושלא יספרו לי - כמו שהגיבו לכמה שם - ש"הנה ההודאה שלי שהושפעתי ממה שעברתי" כי לא, לא הושפעתי, ואל תתווכחו, כי אובחנתי! ברוך ה' אין השפעה על חיי ממה שעברתי, מלבד הכעס והנתק עם הורי, אבל לא מעבר, כל שאר מעגלי חיי בריאים לחלוטין לא פחות מאחרים.

ואדרבא - בעקבות מה שעברתי - דווקא יש לי סלידה מהכאה, אני לא מתווכח עם המחקרים הנ"ל, אבל בכ"ז אני עברתי טיפול וכו', ואין לי משקעים על הנפש, אלא רק הפוך - אני מבין כמה גרוע נהגו הורי. ומבין עד כמה לולי מה שעברתי לטובה - זה היה יכול להוציא אותי אכן אדם אימפולסיבי וכו'.

אבל למרות זאת, אי לא אמנע מלהכות את ילדי בשעת הצורך, וזה מגיע ממקום קר, לא מעצבים, לא ממשקעים, אלא מהבנה, שאדרבא, זה נצרך, כשזה במידה במשקל ובמשורה.

לא לחינם לימדנו שלמה - חושך שבטו שונא בנו, לא לחינם למדנו הנביא שאבשלום גדל פרא כי "לא עצבו אביו מימיו", ומאידך שלמה - ש"כפתתו אמו על העמוד" - גדל להיות שלמה. לא לחינם מזהיר רבינו הגר"א את רעייתו באגרתו המפורסמת - להכות את הילדים על שקר!

ועכשיו תשאלו - איך באמת? אם עברת מה שעברת, ואתה מכיר בחסרון - איך אתה מסביר את זה? 

אז בדיוק לצורך זה הבאתי את הסיפור עם בני דודי, שגם הם קיבלו מאבא שלהם, ולא עברו שום טיפול - ועדיין הם הורים למופת, ולא אימפולסיביים, וחיים חיים מאושרים.

כי זה בדיוק ההבדל - ילד שחוטף מכות מאבא כמו שחוטפים מחבר, ילד שחוטף מעצבים, ילד שאבא שלו "רב איתו" ומנצל את היותו יותר בעל כח - גודל מכה, גודל מלא משקעים, גודל אימפולסיבי.

אבל ילד שאבא שלו אוהב אותו, ילד שיודע כמה כואב לאבא כשכואב לו, ילד שיודע שאם הוא מקבל פצע אבא ינשקו ויטפל בו ברחימאיות, ילד כזה - מבין כשהוא כן מקבל פאצ' - שזה נועד לבטא משהו!! כשהגאון מוילנא הכה את בנו על שקר - הילד ידע! שאבא אוהב אותו, שאבא לא עצבני, שאבא לא מופרע, הוא ידע שאבא היה משתוקק שהוא לא יצטרך לעשות את זה. אז למה אבא עשה את זה בכל זאת?   - הוא הבין, שאבא בא לבטא כאן את החומרא של מה שהוא עשה, את האסון שבלדבר שקר, שאבא מוכרח על דבר זכה לתת עונש, למרות שמאוד מאוד כואב לאבא לתת את זה.

זה מה שחוו בני דודי, הם היו מאוהבים באביהם, וידעו שהוא מאוהב בהם, והבינו היטב היטב, שאבא מאוד מאוד היה משתוקק לא להכותם, ואם הוא עשה את זה - כנראה כי מעשה X שעשו - הוא מאוד חמור, והם הפנימו - שמעשה זה אסור לעשות! והם גדלו הכי מחונכים שיש - מאחל לכל אבא בישראל ילדים שכאלו, פרחים הם גדלו.

זה בדיוק ההבדל, אין שום סיבה שילד שקיבל עונש פיזי - בצורה מושכלת - יגדל עם כל הנזקים שמניתם כאילו מי יודע מה... יש סיבה, שילד שאבא שלו נהג אימפולסיבית - כן יגדל ככה.

אני זוכר ילד בכיתה,ש אביו היה מחנך דגול וידוע שם, ופעם ילד בלי עומס טאקט שאל אותו - תגיד את האמת - קיבלת פעם מכה? והוא ענה: היה פעמיים שאבא נתן לי מכה - והיא הייתה מגיעה לי, למדתי את הלקח. למותר לציין שגם אותו ילד גדל נפלא ומעולה.

כל הדור שלפנינו - גדל עם פאצ' פה ופאצ' שם, אז נכון, היה בדור ההוא גם הרבה אימפולסיביות, מחמת חוסר הדרכה, ומי שחטף מאבא שלו בצורה כזו - גדל להיות הורה מכה, אבל אלו שקיבלו רק "כראוי", כי פשוט זה היה טרום עידן ההפחדות - גדלו רגילים וטובים לחלוטין, ואכן - חלקם גם נותנים לבניהם - באותה צור הבדיוק, אבל מגוחך יהיה לומר שזה "חסכים", אין כאן שום דבר רגשי,

הם עושים את מה שחונכו לו, מה שראו שפעל עליהם - והם יודעים שיפעל על ילדיהם, מה שהתורה מדריכה אותנו לעשות!

אני שמעתי מבנים של הגרי"ש אלישיב, ומבנים של הגר"ע יוסף, על כך שקיבלו לעיתים מסויימות מכות, בצורה מושכלת ורגועה. מישהו רוצה להצביע על חסכים אצל מישהו מהם?

ותאמינו לי, שהילד יודע לזהות מתי זה אימפולסיבית ומתוך עצבים, ומתי לא, הוא לא טועה בכך.... אבל עדיין -כדי להחדיר בו את הרגשות הנ"ל, של להבין כמה זה כואב לאבא שהוא נצרך להכות, והמסר שהוא בא להעביר בזה - יש עצות ברורות, ראשית - לא להכות מיד, אלא להמתין מעט, שיראה שזה לא אינסטינקט, שנית - לדבר, להסביר בדיוק את זה, אני מבטיח לכם שכשהגר"א הכה את בנו, וגם כשדודי הכה את בנו, שניהם הסבירו יפה לילד, כמה זה כואב להם להגיע לזה, אבל הם עושים את זה "כדי שתדע, שדבר כזה כמו שעשית - הוא חמור מאוד, ואסור לעשות אותו", הילד יבין, בכל גיל, ניכרים דברי אמת.

סיפור יפה מסופר בספר "מעילו של שמואל" על הגרש"א יודלביץ', חמיו של ר' אריה לווין, שלאחר שהוצרך להכות את בנו, ראוהו יושב בחדר ובוכה, על שהוצרך להגיע לכך, האם בגלל זה הוא הפסיק מכך? לא. האם זה הועיל לחינוך בניו? כן. האם מישהו מהם גדל בעייתי? שוב לא... 

דווקא כמי שגדל בבית מכה, בבית אימפולסיבי, בבית נורא, ומאידך - הכיר בתים אחרים שכן היה בהם הכאה מפעם לפעם, אבל בצורה נינוחה, מושכלת, דווקא בגלל זה, חורה לי ההשוואה המטופשת, חורה לי הדמגוגיה של "הורים מכים" שמשליכים על כל סוגי ההכאות, וההפחדות על חסכים וש"יגדלו ילדים אלימים" זה שקר, זה עוול, זה סילוף. 

ושוב - אל תגידו לי שזה מתוך החסכים שלי, כי היו אי אלו בעלי מקצוע שחלקו על הקביעה הזו, ואמרו ברורות שנוקיתי ממה שזה יכל ליצור, אז כבודכם במקומכם מונח, כל דברי באים מתובנה, מהשכלה, מרוגע ושיקול הדעת, וגם מטיפטיפה חשדנות לכל היפיות נפש שיש כאן בשנים האחרונות, ואמונה בתורה ובגדולי התורה. ולאחר שהוברר שאין לי חסכים שגורמים לי להסכים למעשים כאלו, אז דווקא אדם כמוני היה אמור לשוש על כל המחקרים שמתנגדים למכות, כי מי כמוני יודע כמה סבלתי, אבל לא, אני לא הולך שולל אחריהם, אני יודע שאבי היה בעייתי ונורא, אבל זה לא נוגע למי שאינו נוהג כלל כמנהג אבי, אלא בקור רוח, בהבעת אהבה לבניו, ובחינוך אמיתי ומושכל. 

 

 

ואסיים בדברי הכהן הגדול ביום הכיפורים: "יותר ממה שקראתי לפניכם כתוב כאן" כאן = על לוח ליבי, אך להאריך אין בי כח וסבלנות, כתבתי את עיקרי הדברים, השומע ישמע והחדל יחדל.

תודהbaruchiro

ומדהים כמה פסקאות אתה צריך כדי להגיד שאתה מאובחן וכו', רק כדי שלא יוכלו לשלוט במה שאמרת ולהגיד שאין לו תוקף.

 

לא יאומן.

 

(כן יאומן, כי כמובן, אנשים חיים בהכחשה וכו' וכו'. אבל כל דבר בפרופורציות)

...Reminder
הכאת ילד עי מבוגר, שגדול וחזק ממנו פי כמה, זה לא דבר הוגן
אין לו את היכולת להתנגד
כשאתה עושה את זה אתה מלמד את הילדים שלך שהחיים לא ממש הוגנים.
סטייל החזק שורד

לא משנה מתוך כמה קרות אתה מבצע את זה
לדבריך אסור לחנך כללאברהם העברי

כל מושג החינוך מתבסס על לכפות על הילד דברים. לדבריך אי אפשר לעשות כלום - כי הוא חלש ולא יכול להתנגד.

יפיות הנפש שלך היא פשע.

 

ומילא מי שטוען שזה יוצר נזק - ומנמקים שככה זה הדור שלנו, אבל אתהף שטוען את זה כטיעון מוסרי יסודי. כנראה חושב שאתה יותר הגון מהתורה, מחז"ל, ומאלקים בעצמו. חבל.

 

חלק מחינוך בעיני,Reminder
זה לחשוף את הילד לתוצאות המעשים שלו, בצורה הכי טובה ויעילה בשבילו.

להכין אותו לעולם,
לגרום לו להבין שאם הוא עושה x הוא ככל הנקרא יקבל מהחברה y

הכאה פיזית- זה דבר שמחוץ לחוק ממילא, למה לחשוף אותו לדבר כזה?

ויש הרבה אמצעי חינוך אחרים שיכולים לעשות את העבודה טוב יותר. לא צריך להגרר למקומות כאלו.

העולם באמת לא הוגןשירוש16
ככה זה החיים. לא תמיד הוגנים.
כשהפוסטמודרנה מדברת מגרונם של מי שאמור להיות מפוקסאלירז
זה בלתי נתפס.
קודם כל הלקח נכון-החיים לא הוגנים, אבל לא זו הדרך ללמוד זאתגפן36
דבר שני אף אחד כאן לא מדבר על להפעיל על הילדים כח בלתי נסבל.
דבר שלישי אין כאן עניין של יחסי כוחות כי זה לא נכנס בכלל לפינה הזאת. אלו לא מכות בין חברים.
אם ככהבת 30
גם להכריח ילד להישאר במיטה וללכת לישון זה לא הוגן. אין לו יכולת להתנגד.
גם להחליט לילד באיזה בי''ס הוא ילמד זה לא הוגן, אין לו יכולת להתנגד.
גם להגיד לילד שזה מה שיש לארוחת צהריים, ולכן הוא יצטרך לאכול ממה שיש על השולחן, זה לא הוגן.

בכלל, לחנך ילדים זה לא הוגן!
תמיד אנחנו ההורים נהיה בעמדת כוח של מבוגר!

ואם אתה דוגל בכך שילד יבין שלמעשה יש תוצאות אז ככה.
א. ילד יכול להבין שלמעשה מאוד חמור שלו יש תוצאה מאוד חמורה- מכה.
ב. יש דברים שילדים לא יכולים להבין. ילד בן שנתיים לא יבין שאם ירוץ לכביש הוא עלול להידרדר.
גם ילדה בת עשר לא באמת יכולה להבין עד הסוף שאם היא תאכל המון ג'אנק פוד זה יזיק לה.

ולכן זה תפקידינו כהורים, לדאוג שהם לא יעשו מה שמזיק להם.
גם הורה דמנטי לא מבין לפעמים שאסור לרוץ לכביש. אז תכי אותו?סופי123
אני מניחה שלא. אני מניחה שתשגיחי עליו פשוט
ילדים עד גיל 9 לא אמורים להתקרב לכביש לבד. אז בגיל שנתיים? הם זקוקים להשגחה. אם בן השנתיים שלך רץ לכביש, תרביצי לעצמך, לא השגחת עליו. ואז תתפני להגיד לו שהכביש מסוכן ואסור
אותו דבר עם חשמל או עם הצקה לאח תינוק או כל מיני דוגמאות שעלו פה.
הילדים שלי מחונכים וממש לא מקבלים מה שהם רוצים ומתנהגים כמו בן גילם הממוצע, לפעמים למופת ולפעמים פחות. אין בעיני משוואה בן ילד מוכה לילד מחונך. אם כבר להפך, ילד שיודע שההשלכה למעשה תהיה מכה יפתח גבולות מתוך פחד ולא מתוך חינוך.
אף פעם לא קרה לך שילד קטן עשהבת 30
בצורה פתאומית משהו מסוכן???
לא קרה שהלכתם על המדרכה ופתאום ילד קופץ לכביש???
לא קרה שילד קטן בודק פתאום את עומק העיניים של התינוק הקטן?
מאיזה חומר הילדים שלך עשויים?

זה בכלל לא קשור להשגחה.

ולמרות שהענין כבר נאמר כאן אלפי פעמים.
ילד שמקבל מכה פעם ב...הוא לא ילד מוכה.
האמירה הזאת, שחוזרת ונשנית, היא כבר מעייפת...
והיא לא נכונה.
יודעת מה זה ילד מוכה?
ילד שמקבל מכות באופן קבוע. שחוטף סטירות על כל דבר קטן שההורים שלו מרביצים לו מתוך עצבנות, על בסיס יומיומי בערך.
זה ילד מוכה.
ואני לא מוכנה בשום פנים אופן,
להסכים ולהשלים עם המהלך המכוער הזה, שאת ועוד משתמשים כאן מובילים-
מהלך שמכניס הרבה מאוד הורים טובים ונורמטיבים לכותרת ''הורה מכה''.

זה מהלך מכוער, שקרי ולא מוצדק בעליל.

מותר לכם לא להסכים עם הכאה. מותר לכם להגיד ''אני לא מכה אף פעם''.
אבל עד כאן.
האמת,סופי123
לילדים קטנים אני נותנת יד ליד הכביש. ולא משאירה אח סקרן ליד תינוק טרי. והחשמל בבית מכוסה. אבל האם קרו דברים מסוכנים בלי ששמתי לב? ברור! האם זו אשמתו של הפעוט יותר משלי? לא. האם הוא ילמד טוב יותר מפליק מאשר מהסבר? לדעתי ממש לא. הילדים שלי עשויים מהחומר הכי רגיל בעולם
לפחות אחד מהם על הצד השובב. ועדיין. הפליק היחיד שנתתי בחיי היה מעצבים, אני עושה תשובה על הדבר הזה כל יום בכך שאני מתגברת על כעסי(זה קרה לפני שנים רבות) ולעולם לא אחזור על זה שוב. בע"ה. בטח שלא אשכנע את עצמי שאני מיטיבה כך עם ילד.
מה הקשר ''אשמתו של הפעוט''?בת 30
מי בכלל מדבר באופן כזה של האשמה?
איו לי בעיה שלדעתך פליק לא ילמד את הילד.
יש לי בעיה עם זה, שהורה אחר, שלדעתו פליק קטן כן ילמד את הילד, הוא בעינייך ''הורה מכה''.
שוב, אם זו לא האחריות שלוסופי123
וזו לא, מי נותן לילד בן שנתיים להתקרב לבד לכביש?! למה לא ללמד ולחנך בצורה הרגילה? למה לא לשחרר השגחה כשהוא בשל, כמו בכל דבר? מה ככ דחוף בפליק מיידי? בפעם הבאה תתני לו לרוץ ליד הכביש כי הוא קיבל פליק אז הוא בטח הפנים?
את תופסת את זה הפוך לגמריבת 30
אני לא מצליחה להבין את דרך החשיבה שלך.
את מדברת על אחריות או אשמה של הילד.
זה בכלל לא הדיון.
אף אחד לא נותן לילד קטן להתקרב לכביש לבד. אבל דברים קורים. אנחנו, כמה שננסה, לא בשליטה של מאה אחוז על הילדים שלנו.
אז מה הרעיון בפליק? מה הוא אמור להפיק מזה?סופי123
אם נתת פליק אז פעם הבאה תסמכי עליו ליד כביש? ואם לא, אז למה נתת פליק?
יבין לא לעשות זאת שובבת 30
פשוט ביותר
נכון! כשהפליק כל כך יוצא דופן בהתנהגות ההורה, הילדארלט

יבין שזו התנהגות מסוכנת שאסור לחזור עליה בשום אופן.

ומה עם צעקה?הוא לא נרתע מזה?מושיקו
או שלצערנו רוב הילדים לא מתרגשים כבר מצעקות?
לפעמים כן, לפעמים לא.בת 30
למה, לצעוק על ילד זה דבר טוב?
חכה, עוד עשרים שנה יהיה פה שרשור שיאשים הורים שצועקים על ילדיהם שהם אלימים.
ואם יבוא הורה ויגיד ''אני צועק כשמדובר על סכנת חיים, או כשלפעמים, לצערי, אני יוצא מגדרי'' אז יצקצקו כולם ויגידו ''אוי אוי אוי, אפשר להשיג את אותה מטרה גם בלי צעקה''.

ברור שעדיף בלי צעקות ובלי מכות!!!
אבל אנחנו לא מלאכים!!
אז למה להפוך חולשה לעיקרון? לשיטת חינוך?סופי123
אם היה בא הורה וכותב בצער שלפעמים מתפלק לו פליק והוא רוצה לשנות את זה ולחנך כמו בנאדם התגובה שלי היתה שונה מאד (אני לא חושבת שהייתי מגיבה בכלל. אני לא מרגישה שאני מחנכת דגולה או משהו.) הילדים הכי מחונכים שאני מכירה (ולצערי לא מדובר בילדים שלי) ההורים שלהם מדברים איתם תמיד תמיד בנחת ושליטה עצמית. זה חזק הרבה יותר ממכה.
איך את יודעת שתמיד תמיד?בארץ אהבתי
היית בבית שלהם כל הזמן?
אני יכולה להגיד שאנשים מבחוץ יגידו אותו דבר עלי - שהילדים שלי מאוד מחונכים, ושאנחנו הורים שתמיד מדברים בנחת ושליטה עצמית. כל מי שרואה אותי מבחוץ בטוח שזה כך.
אבל זה לא. אני בהחלט משתדלת, והרבה מהחינוך הוא בנחת ובשליטה עצמית. אבל לפעמים גם מתוך שליטה עצמית אני כועסת כי אני חושבת שזה נכון לפעמים כחלק מחינוך (כעס הפנים), ולפעמים אני גם מאבדת שליטה וכועסת (וגם קרה שנתתי מכה מתוך חינוך או מתוך כעס, לעיתים רחוקות אבל קרה), כי גם אני בן אדם.
ועדיין הילדים שלי ב"ה מחונכים טוב.
בעיקרון הוא חינוךשירוש16
את לא מאמינה שאפשר לחנך דרך מכה
אחרים כן מאמינים
כמו שאת לא תרצי להעמיד את שיטת החינוך שלך מול כולם ולקבל אישור או צעקות מיושבי הפורום על כך - כך אין לך זכות להוריד את ההורים שמחליטים אחרת ממך.

שוב , הכאה שמגיעה מתוך כעס, עצבים וחוסר שליטה היא רעה מיסודה.
הורים שבאופן שיטתי מכים את ילדיהם על בסיס יומי כשיטת חינוך - זה גרוע. זה אפילו לא חינוך.
אני עצמי קיבלתי אולי מכה אחת כשהייתי ילדה ואינספור צעקות, האשמות ועונשים.
תאמיני לי, זכור לי יותר העונשים וצעקות מאשר סטירה אחת שקיבלתי פה ושם על משהו מאוד חמור שעשיתי (כמו לברוח להורים באמצע שדה תעופה הומה אדם. בחיי לא עשיתי את זה שוב).
לא הפכתי להורה מכה, כי אני לא חושבת שזה יעיל. אבל (וזה אבל גדול), ילדים לפעמים עושים דברים שלא יעשו (עם כל הכבוד להשגחה 24/7 תמיד יהיו 2 שניות שהם תסתובבי לילד אחד והילד השני יעשה משהו מסוכן) והם צריכים להבין זאת. סטירה קטנה מבחינתי עדיפה על צעקה. (בתור אחת שגדלה בבית מלא צעקות)

את יודעת מה?
הכי גרוע זה הכעס. הכי גרוע.
ילד שמרגיש שמרביצים לו מתוך כעס מסיק שההורים לא אוהבים אותו וזה באמת הגרוע מכל.
וזה נכון לגבי צעקה, גערה או מכה.
ילד שרץ לכביש ומקבל במקום סטירה על היד ואח"כ בבית מקבל חיבוק ונשיקה מבין כמה ההורים שלו אוהבים אותו, כמה אכפת להם ממנו, וכמה שהדבר שהוכ עשה חמור ביותר.

ולגבי מה שכתבת על הורים אחרים וילדים אחרים - זה לא רלוונטי.
עד שתגורי בבית לא תדעי מה באמת הולך שם.
זה בדיוק הנקודה,שאפשר קצת להשקיע ולהיות דומים למלאכיםמושיקו
כשיש אימון יומיומי על שליטה עצמית ולימוד חינוך.
השילוב בין שניהם ילמד איך לתקשר אם הילדים נכון בצורה שקטה
בהצלחה במלאכיותבת 30
אני לא מלאכית, למרות שאני משקיעה הרבה מחשבה וזמן בחינוך ילדי.
גם עלי עוברים דברים.
וואלה, עייפות של אישה בסוף הריון, או אחרי לידה, או סתם ענינים בחיים שלפעמים מכניסים את ההורים למתח, או כל מיני דברים אחרים.
גם זה משפיע.
לא תמיד אנחנו במיטבינו, רגועים, שקולים וסבלניים.
וזה בסדר שילדים יבינו שעכשיו אמא שלהם לא בשיא הסבלנות או בשיא הרוגע
כל מילה. עושים טעויות. וגם הלא מכים בשום אופן עושים טעויות-ארלט

צעקה מוגזמת, עונש שגוי, כעס קר ושותק, הצדקה של האח האשם (יכול להצרב כעלבון)- קורה! וצריך להתאמץ לתקן אבל זה לא הופך את ההורה להורה רע

בנ"א שלא מבין דברים אלמנטרייםשירוש16
כמו עיניים שיש בהם סכנת חיים (לרוץ לכביש) ומסכנים את עצמם אכן נמצאים במחלקה סגורה בבי"ח פסיכיאטרי. ואם צריך- גם קשורים.
בגיל שנתיים?סופי123
כתבת 'הורה דמנטי'שירוש16
השם ישמור.סופי123
חלק לא קטן מבני האדם מאבדים את היכולות הקוגניטיביות בזקנה. קשירה במוסד פסיכיאטרי?! מה הקשר בכלל. אם הבנתי אותך נכון תגובה אכזרית. מאחלת לך עד מאה ועשרים בצלילות ובהירות ושתמיד יקיפו אותך אוהבים שיטפלו בך במסירות ועדינות בכל מצב.
ובאמת לא הבנתי מה הקשר בכלל
כתבת משהו נורא פשוטשירוש16
הורה דמנטי שפורץ לכביש ומסכן את עצמו (ואת הסביבה)

בדרך כלל אנשים עם דמנציה לא מגיעים לרוץ לכביש. זה פשוט לא המהלך של דמנציה. (אלא אם כן את מדברת על מצב קטטוני וזה סיפור אחר. ושוב, הם מאושפזים)

בנ"א שמגיע למצב דמנטי כל כך קשה שהוא לא מבחין בין טוב לרע ולא מבחין בכך שהוא מכניס את עצמו לסכנת חיים והוא מסכן את עצמו ואת הסביבה - הוא נכנס למחלקה סגורה. זאת ההגדרה בחוק. לא רישעות שלי.

האנשים שאכן מאבדים את יכולתם הקוגנטיבית לא מגיעים לכדי סכנה. ואם כן - הם לא אמורים להישאר לבד ללא השגחה. וגם זה לא פשוט - צריך לבדוק למה הם במצב הזה ולטפל.

הגבתי בצורה מאוד נקודתית על משפט שכתבת שככל הנראה נובע מחוסר ידע בנושא. לא נורא. רק מעדכנת.
אני לא יודעת מה הניסיון שלך בתחום,סופי123
אבל בכנות את כותבת שטויות.
באמת. שלא תדעי.
את באמת לא מכירה את הניסיון המקצועי שלישירוש16
בתחום. חבל.
הניסיון שלי לא מקצועי, לצערי הרב.סופי123
אם זה המקצוע שלך אדרבא, צאי ולמדי.
לא בדיוקReminder
הוא יכול להחליט שלא בא לו להשאר במיטה
הוא יכול להחליט שהוא לא רוצה להגיע לבית הספר
וכל מעשה כזה יגרור כנראה תוצאות לא ממש נעימות, אבל עדיין, יש לו איך להגיב, יש לו דרך להתמרד
עם מכות אין לו איך להתמודד.

לגבי א. אבל כמו שכבר כתבתי, מכות זה לא דבר שהוא אמור לקבל בחיים, זאת לא אמורה להיות תוצאה לאחד מהמעשים שלו, זה לא דבר חוקי. למה להרגיל אותו לדבר כזה?

לגבי ב. נכון, לכן צריך גם להסביר. ילדים הם לא כאלו מטומטמים, ילדה בת 10 יכולה להבין למה גאנק פוד זה לא בריא לה.
ברור שצריך להשגיח ולשמור, אבל האחריות להסביר ולהביא למודעות היא לא פחות חשובה בעיני.

בינינובת 30
הוא לא באמת יכול להחליט. בחירה של ילד בן 4 זה לא בחירה של מבוגר בן 40

ובקשר לענין החוקי. מחילה, אבל החוק הוא לא מתווה שיטת חינוך. ולכן הוא לא שום פרמטר בעיני. גם אם משהו היה חוקי, זה לא יגרום לי לעשות אותו.
לא קראתי את השרשור המדובר, אבל להרביץ לילדים זה לא חוקיסופי123
מעבר ללא מוסרי. הילדים הם לא שלך במובן של לעשות בהם כרצונך. עם ההורות באה אחריות, לא בעלות.
ויש שיטות טובות לחנך שלא מותירות פצעים בנפש, מי שעד כדי כך קשה לו בחינוך הילדים שיילך ללמוד ולהשתפר. אין מה לעשות, הורות זו עבודת מידות סיזיפית ותמידית, אין קיצורי דרך.
אני די בטוח שלא רק את השרשור לא קראת, אלא גם את דברי לא.אברהם העברי

אם היית קורא את דברי לא היית כותב את מה שכתבת.

טיפת בגרות הייתי דורש ממי שמפציץ את הגיגיו, לפחות שיקרא על מה הוא מדבר.

דווקא קראתי. ועדיין, ענישה פיזית היא לא לגיטימית בעיניסופי123
גם אם תעטוף את זה במליון מילים יפות. פשוט לא. תמיד יש דרך טובה יותר.
אם קראת, הבה ונעבור על דברייך ונראה אם הם קשורים:אברהם העברי

מעבר ללא מוסרי. הילדים הם לא שלך במובן של לעשות בהם כרצונך. עם ההורות באה אחריות, לא בעלות.

איך זה קשור? מה הקשר לבעלות? דיברנו על לחנך, אם אין לי שום זכות - אולי לא אחנך אותם בכלל? מי אני שאמנע מהם את זכויותיהם? שיעשו מה שרוצים! למנוע מהם זה לא מוסרי!

 

שלא מותירות פצעים בנפש

הסברתי היטב, שהכאה שאינה אימפולסיבית, אלא מושכלת, והילד מבין למה היא באה, ועד כמה האב לא היה רוצה בה, אך הוא נאלץ להבהיר לו את חומרת המעשה - לא מותירה פצעים, עובדה. הכרתי אנשים כאלו, כפי שהסברתי היטב, וחורה לי על ההעזה שבהשוואה של הוריהם שהרעיפו עליהם כל טוב וחינכום למופת - לבין הורים כמו שלי, הדיבורים מהסוג הזה פוגעים במי שבאמת גדל להורים מכים.

 

מי שעד כדי כך קשה לו בחינוך הילדים שיילך ללמוד ולהשתפר

מי דיבר על קושי? דיברתי על אידיאל! יש דברים שילד צריך להבין שהם כה חמורים, עד שמחייבים ענישה, אין דרך אחרת. ה"קושי" רלוונטי למי שמתפוצץ על ילדיו בעצבים, לא על מי שמדבר איתך על דרך חינוך, בדיון שכלי.

 

אין מה לעשות, הורות זו עבודת מידות סיזיפית ותמידית, אין קיצורי דרך.

אז התורה היא נגד עבודת המידות? חז"ל לא עבדו על מידותיהם? הגר"א היה מושחת? הרב עובדיה והרב אלישיב היו "הורים מכים" שלא שלטו בעצמם? את זו שקובעת את אמות המידה?

ושוב - אם דיברתי על ענישה שכלתנית, מתוך צער וכאב על שהוצרכנו לה, שוהיינו מעדיפים להתחמק ממנה, ולא ח"ו הפוך, על ענישה מתוך איבוד עשתונות וניצול הכח - איך הגעת לעבודת המידות? מה זה קשור? איפה את רואה פה, גם לשיטתך שזה טעות ונזק, אי שליטה על המידות?

 

 

בבקשה, "תכבדו את המעמד", לא חכמה לזרוק סיסמאות, בנאדם שכתב פוסט שלם על ענישה מושכלת ולא מהבטן,  גם אם את חולקת עליו - תכתבי לעניין, אל תגיבי באמירות על "עבודת המידות, שלא רלוונטיות לדיון!

 

 

 

 

יש נקודה מאוד עיקריתמושיקו
במצב של היום אין כמעט סיכוי שהכאה לא תהיה אימפולסיבית.
או שתתקבל שכזו.

אפשר להגיע לאותה תוצאה עם גערה או צעקה מחושבת.
וגם זה לא בכל פעם.
אוקיי.אברהם העברי

זה נידון שכל הורה צריך לחשוב עם עצמו. מי שפועל אימפולסיבית - גם אם יתגבר ולא יכה, הוא זקוק לעבודת המידות כללית.

הציפיה שלי מבנאדם בוגר, שכבר מחנך ילדים, לדעת לשלוט בעצמו ולא להיות אימפולסיבי.

מי שאינו כך - אכן אסור לו להכות.

אבל אל תאמר שזה בילתי אפשרי, הכרתי אנשים כאלו, כפי שציינתי, וילדיהם גדלו פרחים מלבלבים.

 

להגיד שאפשר להגיע לאותה תוצאה בלי זה - מחזירה אותנו להדרכת התורה, לדברי חז"ל ולהדרכתו המפורטת של הגר"א לרעייתו.

ההתבגרות בדור בקודם ובדור של היום , היא אחרתמושיקו

היום רוב ההורים עדיין לא התבגרו בשונה מפעם, לכן פעם זה עבד והיום...

אז אין לנו ויכוח עקרוני, אלא נסיבתי.אברהם העברי

הורה שלא התבגר - אכן איננו רואי להכות, וככה"נ גם לא לחנך בכלל, שנינו מסכימים על זה.

הורה שכן התבגר, וכן מסוגל לפעול בכובד ראש - גם אתה אינך מפקפק בכך שיצטרך לעשות זאת מפעם לפעם, בצער ובשיקול הדעת.

אז הויכוח בינינו הוא באחוזים, נו שוין. כל הורה והורה יצטרף לבחון את עצמו.

אבל כל הורה מסתכל על השנימושיקו

ובדרך כלל מי שפחות התבגר הוא יותר דומיננטי..

 

ולוקחים אותו כדוגמא.

 

ולכן מסתכלים על הדברים האלו בצורה כללית איפה רוב הדור נמצא ועל פי זה הולכים

אוקיי. גם בזה אני מסכים איתך.אברהם העברי

אסור לפזול וללמוד מ"מה פלוני עושה"

אלא לשקול בחכמה, לדון בסוגיה, ולהחליט את דרכך.

מוחה בתוקףגפן36
יכולה להגיד עלי ועל בעלי שמעולם לא הרמנו יד מתוך אימפולסיביות.
זה בלתי אפשרי.
אנחנו חייבים *להחליט* שחובה להכות. אנחנו שונאים לעשות את זה. זה בחיים לא מגיע מתוך כעס. בשום צורה.
ואני מכירה עוד הורים כמונו.

והילד אכן שאל פעם אם אני כועסת עליו.
עניתי לו בנחת שלא. אני דואגת לו. הוא מוכרח ללמוד שדבר כזה לא עושים.
נכוןמושיקו
ומישהו מהצד שיראה.

כמה אחוזים שהוא יעשה את זה בתוך אימפולסיביות?
לא הבנתיגפן36
שהוא יראה את זה בתור אימפולסיביות התכוונת?

לדעתי אפס אחוז. אני לא כועסת בכלל ומדברת בנחת כרגיל..
חוץ מזה שאני קוראת לו ומכינה אותו. 'בא חמוד. עשית דבר מסוכן. אני צריכה לתת לך מכה על היד'
או למשל הרמת יד על הורה שולחת לחדר והוא יודע שאני מגיעה לתת מכה (קרה פעם אחת בחייו ומניחה שלא יקרה שוב. כולי תקווה שלא אדרש לזה) וגם אז אני מדברת אליו בנחת ולא בכעס. מסבירה לו שהוא צריך ללמוד שאף פעם לא מרימים יד על אבא ואמא, ושהוא צריך להתנצל.
זה דבר נכוןמושיקו
אם לצאת עם זה כשיטה?זה לא נכון.
כי לא כולם יעשו את זה באותו נחת כמוך
מסכימהגפן36
אם כךחגהבגה
אני מבינה שנערך וצעקה מגיעים ממקום שלו ורגוע בנפש, מחושב לגמרי, ולא מאימפולסיביות..
אם זה מגיע משם הצד המחונך שם לב לזהמושיקו
ומצד המחנך זה לא יהפוך.לשיטה שחוזרת על עצמה
אז ככהסופי123
לא אענה לך על כל סעיף וסעיף. באופן כללי, אני מאמינה שלחנך עי מכות זה רע ומעוות מיסודו ותמיד יש דרך טובה יותר וזה תמיד נובע ממקום חסר שליטה ואין דבר כזה להכות בקור רוח כי מי שבקור רוח לא מכה אלא מוצא דרכים אחרות לחנך.
בקשר לחזל ולרבנים, הרבה דברים שהיו נהוגים בתקופת חזל לא רלוונטיים לחיים כיום. מה לעשות. היום רבנים לא מתירים להתחתן עם שתי נשים נניח.
אתה כבר אבא לילדים? לא הבנתי אם אתה מדבר על שיטת החינוך שלך בפועל או איזשהי אידאולוגיה.
אענה:אברהם העברי

הבאת דוגמה לא קשורה, לא היה אידיאל והדרכה לשאת שתי נשים, היה התר, ואסרו רבינו גרשום.

כאן יש הדרכה ומצווה, ככה לימדונו לעשות.

אכן, לומר שהיום זה מזיק - זה דיון לגיטימי, ובו ניתן לדון,

אבל לא זה מה שאמרת - אלא דיברת על כעס ושליטה עצמית וכו', איך זה נהיה קשור לשינוי בדורות?

את אומרת שאת לא  מאמינה שאפשר, אז נו, את מתווכחת עם המציאות, אני מכיר בתים כאןו, וכפי שתיארתי.

אם לדעתך אי אפשרף עקרונית, להכות בקור רוח - אז הגר"א כן הכה באימפולסיביות? אני מקווה שאת לא טוענת ככה....

אין כאן "מוצא דרכים אחרות" יש כאן ויכוח אידאולוגי, אם ע"י הכאה משיגים מה שבלתי ניתן להשיג בלעדיה, במציאות, ללא קשר ליכולות של ההורים, את יכולה להתווכח בויכוח האידאולוגי - אך לא להגרר להשמצה של מי שיחלוק עלייך

כמה פעמים אתה חושב אצל הגר"א בבית כעס הלב, ולא רק הפנים?!בחור זהב
וכמה אצלנו? אנשים כערכנו?

מספיק כבר שכל חולי וכל רעה מתרצים במה שהיה אצל גדולים
וזה מה שאומר הרב יעקבזון בשיעורים על חנוך, לא אני
ויהי רצון שלשומע ינעם
אז זה בדיוק מה שאני אומר:אברהם העברי

במפורש, כל דברי באו לומר שאסור להכות מתוך רגשות ועצבים (=כעס הלב) אלא באופן מושכל, מתוך שיקול דעת (=כעס הפנים)

שום חולי ושום מכה, ככה הם הדריכו!! ככה הם הורו!! כן, גם לאנשים כערכנו!! ומי שיש לו "כעס הלב" = עצבים, אימפולסיביות, וכו', ימנע מלהכות, יישב, ירגע, ישתה כוס מים, וכשיהיה נקי מעצבים יקיים את המוטל עליו בחכמה ובשכל! 

המצב אצלנו לא כמו המצב אצל הגרא בשאר מובניםבחור זהב
אז אין להשוות גם כאן
ומנגד יש את האוסרים .חוסך שבטו לילד כסיל ולא חכמים של הדורהתחברתי
במקום לשלוט על הכעס שולטים על קטין. אתה תרביץ והןא יגדל ליהיות אבא מרביץ והנכד שלו ...יופי של חינוך . הדור הזה זקוק להבנה להכלה לשיחה לדיבור . מכות מתאים לדור של סבתא שלי אפילו הוריי היו סובלניים, רק היו מביטים בעיניים וכבר הבנו מה הם רוצים. שלא נדבר על הרמת קול שלא נשמע בין קירות בתינו.
מי האוסרים? מישהו חולק על חז"ל?אברהם העברי

חבל שאתה משתמש בדמגוגיות - כתבתי משהו על כעס? על לשלוט בכעס?

והסברתי טוב מאוד למה זה לא נכון שהם יגדלו ככה בעקבות זאת, אל תזרוק סתם מנטרות.

מי שלא מוכן לחנך הוא זה שחסר אחריות, לא מי שמחנך.

פשוט תניח לזה. אין לדיון הזה תקווה.הריוניסטית
זה לא לגיטימי בעיניהם,
והם כופים את דעתם על כולם.
הם לא מבינים שאף אחד לא מדבר על לפוצץ ילד.
ואם אתה חושב שילד צריך לקבל מכת חינוך פעם ב-, ברכותי! אתה הורה אלים שמגביר אלימות וילדים מוכים שיגדלו להיות הורים מכים בעתיד!

דיון שהוא כולו צדקנות ופוליטיקלי קורקט.
מי ייתן שהקב"ה יאיר לכל אחד ואחד (גם לי, כמובן) דרך משחו בחינוך ילדיו!
אגיד לך משהו:אברהם העברי

לא כתבתי את זה בשביל לשכנע את אלו שכבר מחופרים ביפיות הנפש המערבית.

אלא למען כל מיש עוקב מן הצד, שאולי מתלבט, ששומע את דבריהם ומפקפק קצת...

למען אלו - אני טורח להביא את הדברים.

 

כמובן שאני מסכים עם על מילה מדברייך על מהות הדיון מצד צדקני הפוליטיקלי-קורקט, ובעיקר אני מצטרף לתחינה לפניא בינו שבשמיים...

כשהורה מפוצץ ילד צריך לקרוא למשטרה -השיח הוא על העיקרוןor1900
בעייני הנקודה המרכזית היא

חינוך בכלים אחרים שאינם אלימות מילולית או פיזית
שמטרתם לא רק סור מרע מאלימות כלפי האחר.
אלא בחירה בדרך חיים חיובית מחזקת בונה גם בחינוך
וכאשר צריך לדרוש לשים גבולות להעניש וצריך אין ספק למצוא דרך שאינה אלימות לעשות זאת מתוך בחירה בצורת חיים כזו לנו ולילדינו
@משטרהציפ'קה
ארוך מידי, לא קראתי.

ראיתי "לא אמנע מלהכות את ילדיי"

אם הייתי ברמה של הגדולים שהזכרת זה היה רלוונטיניצנוצי תקווה
אני בן אדם פשוט לא רב ולא מחנכת דגולה.
הרבה עייפה לפעמים עצבנית.
לפעמים בא לי להחטיף כאפפה.
אבל אני לא יעשה את זה כי אני חושבת שזה פוגע וזה ניצול לרעה ולא נובע ממקום נכון.
וזה מה שנכון לי
תודה
*ממקום לא נכוןניצנוצי תקווה
הגדולים האלו חינוכו והורו ככה, התורה היא אותה תורה לכולנואברהם העברי

ואגלה לך סוד - אם באלך לתת כאפה ולא נתת, התאפקת, הנה הצלחת במבחן! את העצבים שלך לא פרק על הילדים. מעולה, אז אחרי שתירגעי - תחשבי בשיקול דעת אם המצב המסויים הזה מצדיק הכאה, אם הגדולים הנ"ל היו מכים על מעשה פלוני - ואם הכרעת שכן - לכי ותעשי את זה! לא מתוך ניצול לרעה, לא מתוך עצבים ופגיעה, אלא משיקול דעת!!

יש מן האבסורד בלומר אני לא מכה, כי אצלי זה מעצבים, אז אני מתאפקת ולא מכה בכלל- אדרבא, אם התאפקת ולא נתת מעצבים, הרי הוכחת שאת ראויה לתת מתוך שיקול דעת! בדיוק כמו "כל הגדולים האלו" למרות שאת "בן אדם פשוטה"....

הילד שלי בן שנתייםניצנוצי תקווה
רוצה להוסיף נקודה חשובה בעיניבארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך כ"ט בתמוז תש"פ 21:40
קראתי עכשיו את הדיון פה, וגם את השרשור הגדול על הכאת ילדים (לא כל תגובה ותגובה שם, אבל את עיקרי הדיון ראיתי).

אני רוצה להוסיף למה שאתה כותב פה שמחדד את החשיבות להבחין בין 'הורים מכים', שזו דרך ההתנהלות שלהם באופן קבוע, לבין הורים שמידי פעם נותנים מכה כשהילד מגזים בהתנהגות שלו (ויש גם פה מה להבחין בין מי שעושה את זה מתוך גישה חינוכית לבין מי שקצת מאבד שליטה מרוב כעס, ועדיין בשני המקרים מדובר על מצבים חד פעמיים ולא שכיחים שממש לא הופכים את ההורים ל'הורים מכים').

אחת הנקודות שבלטה לי בשרשור הקודם היתה שמי שכתב שהוריו מידי פעם הכו אותו כילד, והוא מעיד שזה לא השפיע עליו לרעה, וגם הוא משתמש במכות לפעמים כחלק מהחינוך, מיד התגובה היתה שעצם זה שהוא גם מכה זה מה שמוכיח שכן היתה השפעה לכך רעה עליו.
ואני חושבת שזה לא הוכחה לשום דבר, כי אם התחום היחיד בחיים שבו זה משפיע עליו, זה רק בצורת החינוך שלו לילדים שלו, שהוא ממשיך את הדרך של ההורים שלו כי הוא חושב שהיא נכונה, זה לא הוכחה להשפעה רעה.
(ראיתי את הטענה הזו בעיקר מפי @פשוט אני.. והיו עוד כמה שגם התייחסו כך לדברים.)

באותה מידה אפשר גם לקרוא לאוכל לא בריא בשם 'אלימות' (הוא אפילו באמת גורם לנזקים אמיתיים בגוף) ולהגיד שכל מי שנותן לילדים שלו אוכל לא בריא נוהג באלימות.
ואז יבוא אדם ויגיד - ההורים שלי נתנו לי אוכל לא בריא, ויצאתי בסדר גמור, וגם אני נותן לילדים שלי את אותו אוכל שאכלתי בילדותי. ואז יענו לו - זה שאתה עדיין ממשיך באותה דרך ונותן לילדים שלך את אותו אוכל זו בדיוק ההוכחה שזה כן השפיע לרעה ולכן זה דבר שאסור לעשות.

בקיצור - בשביל להוכיח שמכות מידי פעם גורמות לנזק לחינוך, לא מספיק להראות שהאדם שהכו אותו משתמש באותה דרך כלפי הילדים שלו, אלא צריך להראות שזה מזיק בעוד מישורים נוספים בחיים.
על 'הורים מכים' שזו צורת ההתנהלות שלהם זה ברור שההשפעה היא על עוד מישורים, וזו הסיבה שזה דבר כל כך חמור ויש על זה גם חובת דיווח וצורך בהתערבות של הרווחה.
אבל זה אחרת לגמרי עם הורים שמידי פעם נותנים מכה בדרך חינוכית, או עם הורים שמידי פעם במצבי קיצון יוצא להם לתת מכה בטעות והם מתחרטים אחר כך, ומשקיעים הרבה בחינוך בכיוונים אחרים (כמו @בת 30 שכתבה בשרשור השני ומהיכרות איתה מהודעות אחרות מהפורומים היא בהחלט משקיעה בחינוך וגם בעבודת המידות). ובסופו של דבר המדד לדעתי הוא איך זה מתבטא בפועל במציאות. (וקשה מאוד למדוד דבר כזה כי יש כל כך הרבה גורמים שמשפיעים על ההתנהגות של הילדים בפועל. אבל אם יש אנשים שכותבים שהם גדלו בבית כזה וזה לא השפע עליהם לרעה, ואנשים שכותבים שמתנהלים כך והילדים שלהם כן מחונכים, אז מבחינתי זה אומר הרבה).

ובאופן אישי - אמא שלי פעם אמרה לי שהיא מאמינה שלפעמים צריך לתת מכה במצבים קיצוניים, והיא גם עשתה את זה לפעמים. בפועל אין לי שום זיכרון של סיטואציה כזו (לא שנתנו לי מכה, ולא שנתנו לאחים שלי הקטנים), כך שכנראה זה לא משהו שנחרט בנפש. וההורים שלי השקיעו הרבה מאוד בחינוך, והילדים במשפחה שלנו בהחלט היו נחשבים ילדים טובים, ממש לא כאלו שפותרים בעיות באלימות, וגם גדלנו להיות אנשים בוגרים טובים ומוצלחים.
כתבת מאוד מאוד יפה. תודה.מגירה פתוחה
כתבת יפה ובצורה טובהפרפר 18

זה אותו שימינג שעושים למשטרה מתי שהיא אוכפת את החוק

 

גם משטרה שתשתמש בכוחה לרעה תפשע

 

מנגד משטרה שלא משתמשת בכוח שצריך היא מיותרת

 

ילד צריך חינוך לא רק בשביל שהאורה יגדל ילד קל  הוא צריך סמכות בשביל ללמוד מתי להיות מרוסן

 

בשביל לגדול לבוגר נח ורצוי חברתית

פתחתי ניק רק בשביל להגיב פהאלמונית לשניה
אני גם גדלתי בבית שהיו בו מכות. לא ברמה שהייתי הולכת למשטרה לדווח אבל בהחלט ברמה של חוסר שליטה. וגם לאבא שלי היו תיאוריות של "חוסך שבטו שונא בנו" וכו.
אני הכיתי מעט את הגדול שלי. גם מתוך שליטה וגם מתוך חוסר שליטה.
ואני יודעת שזה רע רע רע. גם כשזה מושכל.
זה פשוט רע.
עכשיו הגדול שלי עומד להתגייס. אני כבר מזמן לא מכה באופן שגרתי ב"ה ומאוד משתדלת לעבוד על עצמי שזה לא יקרה שוב לעולם.
זה לא טוב בשום צורה שהיא.
מכמה בחינות -
אם זה מחוסר שליטה - ברור וידוע שזה לא טוב.
אם זה מתוך שליטה -
א- אני מאמינה שזה מתחיל לכאורה משליטה ונגמר במכות שבאות גם מעצבים. זה הרי הופך להרגל.
ב- זה לא תואם דור! זה רק יוצר נוגדנים!
ג- למה שהילד שלך לא יכה כשמישהו אחר יהיה לא בסדר מולו? הוא גם יעשה את זה בתירוץ של שליטה! אם זה רע צריך להבהיר פה שזה רע.
ד- אם אתה מחנך דגול ובשליטה אתה אמור למצוא דרכים לממש את החינוך בצורות אחרות ולא במכות. אני מאמינה שזה אפשרי.
ה- אם הילד שלך מתרגל שהשליטה שלך היא במכות - יהיה לך הרבה יותר קשה לחנך בצורה אחרת. פשוט לא יקשיבו לך. כמו שאדם שמרגיל את הילדים שלו לצעקות לא יצליח אחר כך לתת להם הוראות בנחת כי הם יקשיבו רק כשיש צעקות. עדיף להימנע מזה ולדעת לחנך בצורה "נקיה".
חינוך הוא לא במכותשירוש16
כמו שלא על כל שטות או "לא" של ילד הוא מאבד את האופניים/משחק שווה אחר שהוא מאוד אוהב.
כך לא על כל דבר מכים או נותנים סטירה לילד.
יש דברים קיצוניים שעושים במצבי קיצון (כמו לתת לילד סטירה על הלחי או היד אם הוא רץ לכביש/נוגע בשקע חשמל/מעשן וכ'ו. )

אני לא מאמינה ששיגרת החיים וחינוך כוללת מכות על בסיס יומי.
אבל ילד שעושה משהו שלא יעשה - ואני לא מדברת על לקפוץ על הספה אלא משהו שממש מסכן אותו או אחרים - יש מקום לזעזע אותו.
מעשן??התברזל!


מבחינתי זה קו אדוםשירוש16
תלוי בגיל (7/8)
אם הילד שלך מעשן בגיל 7 ואת חושבת שפליק יפתור את זהסופי123
יש פה בעיה חינוכית מהותית שהתחילה הרבה הרבה לפני השלב הזה
ממש לאשירוש16
ראיתי אינספור ילדים שמנסים. לא מעשנים כרוניים אבל בפורים או בארועים שונים, חבר הציע והם לבד - הם מנסים.
ואז הם מקבלים עונש כזה שמוציא להם את כל החשק לעשות את זה שוב.

במיוחד אם אחד ההורים מעשן.
בגיל 7???????בת 30
עצוב. אבל ראיתי דברים כאלה.שירוש16
אצלי בבית בעז"ה לא ידרוך בדיל של סיגריה דלוקה, שרופה או חדשה...

אבל יצא לי לראות ילדים בני 7 ו10 מסתובבים על סיגריה ביד. כאילו זה הדבר הכי טבעי...
זה מאד מאד לא נורמטיבי.סופי123
בלשון המעטה. וילד בן 7 עם סיגריה ביד צריך חיבוק הרבה יותר מסטירה
באיזה סביבה ילדים בגיל 7 מנסים לעשן? אפילו בפוריםדי שרוט

הארלם?

בסביבה שבמקום להשגיח על ילדים מחלקים פליקיםסופי123
כדי "להרתיע" אותם ככל הנראה
ילדיי סביב הגיל הזה ואני לא מסוגלת לדמיין סיטואציה קרובה בכלל
ממש מכוער מה שכתבתבת 30
ואין לו שום קשר למציאות האמיתית
למה אין קשר למציאות?סופי123
נראה לך נורמלי שבן 7 מעשן?! אם חלילה היית מגלה שבן ה7 שלך עישן מה שהיית עושה זה נותנת לו פליק? לא היית מזדעזעת וחושבת עם עצמך איך למען השם הילד שלך כה חסר גבולות וכה לא מושגח שזה המצב שהוא הגיע אליו בגיל 7?!!
כן יש ילדים כאלו. אני בגיל 5 היתי מרים בדלים שלא נכבומגירה פתוחה
ומנסה לעשן אותם עד הסטירה מאמא שלי.. חח

תגידי את לא חושבת שיש הבדלי אופי בין ילדים?
את באמת רצינית שהאמא צריכה להאשים את עצמה???
יש ילדים שנולדים עם אופי מאוד מאוד שובב
ויש בובות
לא הכל קשור להורים. חלאס.
אז בגיל 5 לא השגיחו עליך.סופי123
אין סיכוי שבן 5 שלי היה מסתובב לבד במקום עם בדלים בוערים על הרצפה. זה מסוכן,אפשר גם לחטוף מזה כוויה. הילדים שלי שובבים ומסוכנים את עצמם בדברים של ילדים (האמא הזאת שצורחת בגינה לא לטפס עד למעלה מעל המגלשת צינור? אני) ולכן אני שם להשגיח ילדים גבולות לפני שקורה האסון, ולא פליק אחרי שהוא קורה. (וזה אף פעם לא ב100 אחוז אבל יש טווח של נורמה ולעשן בגיל 7 זה הרבה מעבר לטווח)
לא הסתובבתי לבד בבריכת בדלים! וכעת כך:מגירה פתוחה

לא היית נותנת לילד בן 14 לצאת למכולת עם אחיו בן ה5? ומה עם בדרך הוא מזהה בדל שמישו הרגע סיים לעשן על הרצפה ומרים? זה חינוך קלוקל של האמא?

 

העיסוק בכן בדל או לא בדל הוא שטותי, שולי והתעסקות בזוטות, העיקרון הוא שלא כל ילד הוא זהה לילדים ה-מ-ח-ו-נ-כ-י-ם שלך. ולא כל השתובבות מטופשת כזו או אחרת קשור לחוסר חינוך הורי. ילדים הם י-ל-ד-י-ם!!

 

עכשיו: את אמא מ-ו-ש-ל-מ-ת!!! ולא לכל ילד יש אמא מושלמת כמו שאת, לגיטימי?

 

ואמא שהיא לא מושלמת כמו שאת זה לא אומר שהיא בעייתית או שהיא צריכה להלקות על לבה ולהזדעזע, ולשאול את עצמה איך "היא" הגיעה למצב שהילד שלה שובב כל כך.

 

אמא לא מושלמת היא לא אמא בעייתית!

 

זהו. סוף.

אם ילדים הם ילדים אז למה אתה מרביץ להם כשהם שובבים?סופי123
ואני לא אמא מושלמת,רחוק מזה. ולא להרביץ לילדים שלי זאת באמת גאווה קטנה מאד ולא משהו שאי פעם חשבתי להתפאר בו. זה בערך כמו לתת להם כל יום שלוש ארוחות. בסיסי.
אין קשרבת 30
בין הורה שנותן פליק לבין ילד שמעשן בגיל 7.
ואת כתבת כאילו זאת הסיבה לכך שהילד מעשן.
אני לא הייתי מגלה שהילד שלי עישן פשוט כי הוא לא היה עושה את זה. זה ברור לי.
וזה למרות שהוא קיבל ממני פה ושם מכה בטוסיק.
עצוב לי על הילד שלך. באמת. פה ושם מכה בטוסיקסופי123
כאילו שזה סבבה. כאילו שזה לגיטימי להוציא את העצבים שלך על טוסיק של מישהו אחר, רק כי הוא קטן וחלש ממך. את בחרת להביא את הילד הזה לעולם, הלוואי שתלמדי לגדל אותו בלי מכות.
תודה נשמהבת 30
הילד שלי שמח, חכם, שובב, מוצלח.
קשור אלי מאוד, מביע אהבה, מפותח היטב מכל בחינה.
והוא ממש לא מקבל מכה פעם ביומיים.
כשעובר קו אדום- כן.
אז את לא צריכה להיות עצובה. חבל.
אם ככה אוכלוסיית המעשנים בגילאי 7 בפוריםדי שרוט
הייתה עולה דרמטית
למה את חושבת שמכה תעזור?אלמונית לשניה
א שגוי בעיני כהכללה,תלוי אדם. ב אני לא מחנכת לפי ההתאמה לדורגפן36
וזה לא יוצר לילדים נוגדנים (לא לי ןלאחי בזמנו, ולא לילדי כיום)
ג כי אלימות היא לא דרך לפתרון בעיות. מי שמרים יד על ילדו כדי לפתור בעיות שוגה.
ד. חולקת
ה נכון, אך רב מוחלט של ההורים פה לא מתארים 'שליטה בילד' על ידי מכות. אישית אני גם לא מעוניינת כלל לשלוט בבן שלי. אני מעוניינת לעזור לו לגדול להיות אדם טוב ונעים, ומכה באופן חריג בהחלט עשויה לקדם.
ממש לא מסכימה איתך !!און17
מחילה שלא קראתי עד הסוף אבל מבחינתי אין להרים יד על ילד..יש חינוך והמון דרכים לתת לילד תובנות ללא כוחניות!

שמעתי שיש כאלה שנותנים מכה ביד על דברים מסוכנים שהילד/ה עושה כמו לרוץ לכביש ..על זה אני לא יכולה להתווכח כי יתכן שיש חוכמה בלזעזע ילד בצורת פליק ביד בלבד על דבר מסוכן שכזה..מעבר לזה את הידיים תשמור בכיסים.

יש לך פה לדבר ומוח לחנך, את שאר האיברים תשמור לחיבוק ולחיבור עם הילד.

מדברת פה מניסיון של בת לאמא שלא חסכה בשום דרך ''לחנך'' מבטיחה לך שלא בזכותה יצאתי ''נורמלית'' ונכון שד' שולח את שליחיו ולכל אחד יש את התיקון שלו לעבור וההורים של פעם זה לא של היום ועוד תירוצים ותופינים אחרים להצדקת ההתנהגות של אימי..

אני לא מסוגלת לאהוב אותה לא אני ולא 4 אחיותי שספגו ממנה יותר או פחות כמוני..אין מגע יד מבחינתי איתה כי אני לא מעוניינת ואין אהבה לתת לה חוץ מנימוס .

אתה לא רוצה שכך ילדייך יגדלו ולא משנה כמה תנסה להתגבר תמיד יהיה איזשהו כעס ויום ארוך של עבודה או תסכול מהאישה שגורם לך לעיתים להיות חסר סבלנות עם הילדים אם תתן חלילה פתח למכות אתה תוציא עליהם את כל זה גם בדרך זו.

המוןןןןןן רבנים יצאו נגד הכאת ילדים בדור הזה כי זה לא שייך!!
פעם היו סרגלים ועוד דרכים ''יצירתיות'' לבטא ענישה בדרך ''חינוכית''
ובנוגע לפסוק ''חוסך שבטו שונא בנו''- יש המון מפרשים המסבירים את הדבר כעונש ולא מכה ממש.

הלוואי שזה יעזור לך להבין שלכוחניות מכל סוג אין מקום בבית ..
תקראי את ההודעה שלו עד הסוףשירוש16
ואז תביני שרשמתם אותו דבר.
קראתי עד האמצעאון17
ומאז חטפתי סיבוב
בסיידר העיקר שכולם מסכימים ושנגדל ילדים בריאים יותר מנטאלית ורגשית אמן
לא קראתי את 2 השרשורים אבל:יונתן1
מנסיון אישי מכה לילד לא עוזרת בכלום להיפך..
הבאנו ילדים לעולם כדי לאהוב אותם ללא תנאי
והדרך היחידה לחנך היא רק באמצעות אהבה והסברה.
אז נתת סטירה..זה נתן לילד להבין או שהכניס אותו לתסכול? למחשבה למה מי שהכי אמור להגן עליו היכה אותו?
חינוך לנער על פי דרכו והיום זה גם אומר לפי העולם שבו חיים.
פעם היה ידוע שאבא נותן סטירה היום זה כבר כמו התעללות וילד בגיל 13 14 שנזכר שהוא קיבל סטירה הופך להיות ילד אומלל מתוסכל ואפילו אלים.
ואז הוא כבר מגיע לגיל שהוא לא רוצה ולא צריך את ההורים ומתחיל לברוח...
זה מה שאתם רוצים??
תחבקו תאהבו..
ילד קופץ לכביש? זה אחריות שלכם לשמור עליו.. בסטירה לא תפתרו כלום.
אבל אם תחבקו חזק ותראו כמה שאתם נבהלתם ודאגתם בגלל שאתם אוהבים אותו הוא יבין.
חינוך חייב להתחיל מאהבה כי הילד לא יבין שאתם אוהבים הוא ידחה כל מה שאתם אומרים.
ובמכות הוא לא מבין שזה אהבה.
ילד שרץ לכביששירוש16
לא יבין כלום בהסברים וחיבוקים כמו ע"י חינוך שיזעזע אותו.

אלא אם כן לרוץ לכביש לא מזעזע אותך.

יש לך ילדים?
4 ילדים...יונתן1
ואני רואה את ההבדל בין הגדול שהיה הרבה יותר קשוח החינוך שלו לבין הקטן שהיה הרבה יותר רוך ואהבה.
בתור אמא אפ את חושבת שהוא עלול לרוץ לכביש את לא אמורה לשחרר אותו.
אז בגיל 3 הוא לא יבין ובגיל 5 כן..אבל המכה תישאר לו הטראומה כל החיים..
במכות הוא יפחד אבל זה לא חינוך..
מבחינתישירוש16
ילד צריך לפחד לרוץ לכביש.

יש הבדל בין חינוך גלובלי יותר קשוח לבין מצבי חירום שבהם התגובה שונה.

אגב, החינוך הזה שקיבלנו בבית ככל הנראה היה שווה. אף ילד לא שבר עצם, לא נחתכו, לא נדרסו או רצו לכביש, לא נאבדו בגינה ולא איבדו אצבע על טריקת דלת.
אני לא אומרת שעל כל דבר קיבלנו סטירה. אבל בהחלט העונש היה חמור ושונה מעונשים אחרים.

לגבי לשחרר ילד-
אם את במדרכה ויש לך 3 ילדים: אחד בעגלה ו2 משני הצדדים. מספיק שאת צריכה להיכנס לתוך התיק לשניה להביא מוצץ/בקבוק/חטיף/מים למישהו וכבר אחד הילדים יכול לרוץ לכביש כי הוא משוחרר. אני לא קושרת ילדים כשהם הולכים איתי ברחוב. ממש לא.
שלא נדבר על סיטואציה של 4 ילדים בגילאים 5 ומטה. בהחלט הגיוני שאחד הילדים ירוץ למקום ואת לא תדעי לאן.

לגבי החינוך שלהם-
אני לא יודעת באיזה גילאים הם. אבל באופן אישי אני מאמינה שלא תדעי את תוצאות דרכי החינוך שבחרת עד שהילדים יגדלו ויגדלו ילדים משלהם.
ילד לא אמור להסתובב לבדמעורב
את אמורה לשמור עליו כשהוא ברחוב,
אם רץ וברח לו- זו האחריות שלך, תרביצי לעצמך.
ילד לא צריך לחיות בפחד. ממש לא.

תגובה מזעזעת. מקווה שאף אחד לא יקח את זה רציני. מפחיד.מגירה פתוחה
אוקיי סבבה אז בכביש האמא צריכה להרביץ לעצמה.
מה קורה במצב שהיה אצל בתי שהיתה נוהגת לחבק עד כדי חניקה את אחותה הפצפונת, ופעם אחת כבר התחילה להכחיל מחוסר נשימה גם אז אני אמור להרביץ לעצמי?
כי אני אמור להיות איתה צמוד 24 7?
אני לא יכול רגע ללכת למטבח כשהם משחקים יפה בסלון?
עזוב. למה אתה מתרגש.אלירז
אתה הרי יודע שיש פה מרכוז מטורף של הילד.
בצורה שלא בריאה גם לא לו עצמו.
ואני ממש לא אמורה להיות עם 17 עיניים על הילד שלי כל דקה וכל שניה בחייו.
קצת מטריף אותי הנאורות הזומגירה פתוחה
נשמע שיש פה הורים שהיו נותנים לילד שלהם למות העיקר ש"הם" לא יכאיבו לו
למה הורה שהילד שלו צריך טיפול רפואי מכאיב מובן לכולם שההורה יעשה את זה??? למה הורים לוקחים את הילדים לרופא שיניים? זה הרי כואב זה יכול להשאיר צלקת.

אני מבין שיש פה הורים שאפילו אם יהיה שריפה והדרך היחידה להציל את הילד זה על ידי משיכה פיזית שלו החוצה לא יעשו את זה. שיישרף הילד ולא להכאיב חלילה לנשמתו העדינה.
אם אתה יודע שהיא עלולה לעשות את זהמעורב
אז לא. תיקח את התינוקת איתך.
אני באמת לא מבין את החשיבה שלך..
בתור אבא יש לי אחריות על הילד שלי לבריאות גופנית ונפשית. לתת לו כלים וידע.
ילד לא צריך לפחד לעשות משהו. הוא צריך להבין שלעשות x זה מסוכן.
לא מבין איך אפשר לתת לילד לחיות מתוך פחד. וכן,ילד כזה חי מתוך פחד, כתבו פה מספיק אנשים שסבלו מזה בבית.
אם חסרים לך כלים וידע- יש היום המון הדרכות הורים.
ילד בגיל 3 4 לא תמיד מבין במילים את גודל המשמעותמגירה פתוחה
וזה לא "לחיות מתוך מפחד"
תסלחי לי אבל אני גם לא מבין אותך אם את מושכת ילד מתוך שריפה ועל הדרך זה הכאיב לו אז הוא גם נהרסו לו החיים מכאב הזה ? או שלהיפך חייו ניצלו בגלל זה

והסיומת שלך על חיסרון הכלים שלי זוהי התנשאות במיטבה
ובמכות הוא כן מבין?מעורב
כי מה שלא נכנס דרך המוח נכנס בכוח?
זו הקלישאה!
ודבר שני אני גבר..
לא מבין את ההשוואה שלך לבין להכות ילד על זה שברח לך לכביש לבין להציל ילד משריפה.
אתה באמת לא רןאה את ההבדלים במצב?
ישנם דברים ש..כן! אין בעייה שהילד יחיה ב"פחד" מלרוץ לכבישמגירה פתוחה
לא רואה כל כך הבדל, בשניהם מדובר בסכנת חיים!

זה לא ה'כח' זה האקט שהילד מבין שזה קו אדווום, וזה הצורה להכניס לו ל'מוח'

אנחנו לא מדברים על הורים חמומים, אלא על הורים אוהבים ומסורים, זה צריך להיות מודגש וברור.
הפחד הוא לא מלרוץ לכבישמעורב
הפחד זה לקבל ממך מכה!.
לא נורא.מגירה פתוחה
זה לא שמפחד ממני כל הזמן ויש בבית אווירת פחד. ממש לא. איך אני יודע? מנסיון.
כשירצה לרוץ הוא לא יעשה זאת כי הוא מפחד ממני מה יש?

ולגופו של דבר אחרי מכה הוא לא ירוץ גם כשאני לא לידו.... אז זה אומר שזה לא כי הוא מפחד ממני אלא בגלל שהבין שזה חמור
ומדוע חושבים שאי אפשר להסביר לו שזה מסוכן?מושיקו


לא נכון.בת 30
גם ילד בן שלוש יודע לברוח ולפחד כשהוא רואה מכונית מתקרבת.
וזה לא משנה איך הסבירו לו את זה. בדיבור, במכה קטנה, בצעקה, בשפת סימנים, בפנטומימה או בכל דרך אחרת.
כי ילד מבין שזו סכנה.
כתבו פה מספיק אנשים שהם קבלו פה ושם והם סבבה עם זהמגירה פתוחה
איך ייתכן שיש כאלו שמודים פה להורים שלהם על המכות כשאת בעצם טוענת שההורים שלהם היה חסר להם כלים ?

האם אין די בעדותם כדי להסיק שיש כאלו ילדים שאולי זה מתאים להם
שחנוך לנער על פי דרכו זה לא רק קלישאה?
בוא נדייקבת 30
כתבו פה אנשים שסבלו ממכות בבית. אבל מה שהם סבלו ממנו זה לא מכה פעם ב...על היד במקרה של סכנה, אלא מכות כחלק מהיומיום בבית.
על זה אין אף לא אחד פה שכתב שזה טוב.

לעומת זאת, כתבו פה לא מעט, שהם בבית קיבלו מכה פה ושם, והחוויה שלהם היא טובה ושמחה, והקשר עם ההורים בריא וחזק.
אפילו לא אחד או אחת כתבו שהם בתור ילדים קיבלו מכה פה ושם בתור עונש על משהו חמור וכד'- וסבלו מזה כל חייהם.
אפשר לומר לך משהו?מים יבשים
הילד שלך הוא לא שלך. אין לך זכות להכות אותו.
אתה בסך הכל יצאת איתו למסע ביחד.
הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה להציב לו גבולות ברורים, להתעלם כשנכון להתעלם, וזהו.
גבולות לא של אגו. קשוחים.
גבולות כי זה נכון.
כמו רחם. יש לה גבולות אבל עדינים.

לעולם לא מכות.

ברגע שאתה תצטרך לשחרר אותו כל מה שיהיה לך זה פשוט לא לרaצות אותו על חשבונך מצד אחד, ומצד שני לשחרר את האחיזה מהאחריות והשליטה עליו. לתת לו לגדול. הוא ינסה להתנשא מעליך, לומר לך שאתה לא יודע מספיק, כי זה תהליך הגדילה הטבעי. אם תכה אותו - הוא לא יגדל. הוא ינבול. הוא ישרט. הוא יגדל להיות אדם שחי על שליטה. ששורד. שלפעמים מאבד אמון בזה שאוהבים אותו. הוא יברח ממך. מהאדם שאמור לאהוב אותו.

בקיצור אתה טועה. אל תנסה את זה כדי לבדוק שאתה טועה, פשוט תבין שאין שום עילה להרביץ לילד. כל מה שתגיד זה פשוט להוציא עליו כעס או שנמצא אצלך בפנים. והוא יקח את האשמה עליו לכל החיים, הוא אשם שהרבצת לו. למרות שהרבצת עם קור רוח ללא רגש, ילד זוכר. הוא לומד שאוהבים אותו רק אם הוא עושה x או y, הוא מפחד. והוא יפחד להיות כנה איתך. הוא יפחד לגלות לך דברים. זה לא שווה שום "חינוך" כשיש פחד. זה רק מביא רוע. הדבר הכי משמעותי שיקרה זה שהוא יהיה במנטליות של "רמזור" ביחס לאהבה. הוא תמיד ירגיש שלא אוהבים אותו אולי, תמיד ירגיש שהוא חייב לוודא שהוא אהוב, ושאסור לו לטעות ולהכשל. וזה הכי יפגע לו בזוגיות. כי בילדות אהבו ולא אהבו אותו, הוא יודע מה זאת אהבה אבל לא תמיד הוא קיבל אותה.
אין מכות של אהבה זה בולשיט של אנשים שחושבים שהם יכו ילד בלי לפצוע משהו שם בנפש. בלי אהבה אין שום דבר.אתה מכה כי אתה פוחד שהילד שלך ישקר שוב, תטפל בפחדים שלך, אל תוציא את זה על הילד. אל תחנך מפחד, מפחד נותנים רק אלימות ורוע לילד שלא אשם בזה.

סורי שאני מתעלם לחלוטין מכל הציטטות והגאונים שחינכו כמו שאתה חושב שנכון לחנך.

הילד שלך ניתן לך מהבורא. עם התפקיד לחנך אותו.אלירז
ולכן יש לך רשות לחנך אותו בכלים הראויים
הם לא כוללים פגיעה בגוף.

ולצורך העניין מכה קלה במצבים קריטיים אינה פגיעה בגוף.
אני נגד להרביץ כימים יבשים
אני לא מאמין שהוא אמור לסבול מהפחד או הכעס שלי.

אני אתן לך דוגמא בסדר?
ילד רץ לכביש -
האמא צועקת עליו - "מה אתה רץ לכביש!!"
במקרה קיצוני ורע יותר - מרביצה לו עם אחיזה חזקה ומכאיבה ביד.

את חושבת שהאמא היפה הזו צעקה או הרביצה לו - כדי לחנך?
לא.

היא הוציאה עליו את הפחד והתסכול שלה מעצמה שהיא לא שמרה עליו מספיק טוב. שהיא לא היתה אחראית.

את לא יכולה לתת לילד שלך משהו שאין בך.

אם נתת לו מכה זה כי הלקאת את עצמך בפנים.

אם הוא שיקר והרבצת לו זה כי זה מפחיד אותך שהוא משקר, את מפחדת להרגיש כלפי עצמך אמא רעה לילד שקרן, ואת אגרסיבית כלפיו כדי שלא ישקר. את פועל מפחד. במקרה הזה הפחד ל"אמא לילד שקרן".

עכשיו יכולת לעשות אחרת. אפשר אחרת.
ילד שפורץ לכביש לא אשם.
הורה של ילד שפורץ לכביש נטול אשמה ותסכול פנימי יגיב בחיבוק ויאמר - זה מסוכן. לא שם.
הוא לא יכול לתת לו משהו שאין לו בפנים על עצמו כמו - צרחות כעס או מכות.

אותו דבר ילד שמשקר.
ילד שמשקר לא אשם.
והורה לילד כזה לא אשם.
הורה כזה פשוט יאמר - כאן לא משקרים. בהחלטיות. באהבה. זה יגיע יותר טוב ממכות. אין משהו ששורד מגע אוהב והסבר שמגיע ממקום פנימי ונכון.

ועל השורה הראשונה אני רוצה להעיר שילדים לפעמים יודעים דברים יותר מהנורים שלהם. המטרה הראשונית היא לא לחנך, המטרה היא לאהוב ללא תנאי.


לא מעוניינת לשכנע אותך. רק לא מוכנה ש"תשרוף"אלירז
כל הורה שלא נוהג כמוך.
לא הבנתי. את חושבת שזה נכון להרביץ? ערכתי.מים יבשים
במקרים מסויימים מאוד שנדרש תגובה חמורהאלירז
מתוך שיקול דעת וחשיבה בהירה על חינוכו של הילד
ולא מתוך אובדן עשתונות.
ועד גיל 5 בלבד.

זה ממש לא פעולה ראשונה של אף הורה היום.
אבל..מים יבשים
כל המקרה שתביאי שיש בו הכאה זה תמיד השלכה של כעס ופחד של ההורה.
בלי קשר למה זה עושה לילד.


אז למה זה טוב?
באיזה מקרה זה יכול להיות טוב?
ממש לא נכון. יש מקרים שזה נטו טובת הילד.אלירז
הוא צריך לדעת שיש דברים שאסור וחמור והם קו אדום.
למשל הכנסת האצבע אל השקע בגיל ינקות.
אתה יכול להשליך את זה על הפחד של ההורה שהילד ימות. אבל בפועל זו טובת הילד להעיף לו את היד במהירות מהשקע ולצרוב לו מזה חויה ברורה גם אם לא נעימה
מסכים. אבל הדיון הוא כשהוא מודע כברמים יבשים
כי לכעוס על תינוק בדרך כלל אדם רגיל לא כועס. גם כשמוציאים מהשקע זה לא בצורה של הכאה.

אני שואל בגילאים שהוא מודע ?
אני רשמתי מפורש עד גיל 5. זה קריטי בעיניאלירז
לילד גדול לא מכים גם מדין חינוך בימינו.
אוקיימים יבשים
אז לפי מה שהבנתי את מסכימה איתי שלהכות זו לא שיטת חינוך נכונה.

כי את פשוט אומרת שכדי להוציא משקע ודומיו את מוכנה עד גיל 5, וזה גם לא בצורה של הכאה, שזה הכי נורמאלי שיש.

אז לא הבנתי למה את מגיבה נגד מה שכתבתי
כי הגבתי לדיון שמתייחס לילד מודע.
לא רק בסכנת חיים. גם חוצפה חריגה כןאלירז
אני לא מסכימה שהילד כה מסכן ושזה אסור באיסור חמור גם אם עושים זאת בגיל מבוגר יותר.
כל עוד זה עניין חריג שנעשה בשליטה ולא מאובדן עשתונות וברמה שהילד יקבל (ולא כבר בשלב שיכניס לך בחזרה)
זה בסדר. גם אם זו לא שיטת החינוך שלי
השאלה שאני שואל את עצמי היאמים יבשים
האם התגובה מגיעה מאגו או ממקום פנימי של אהבה. מקום עם גבולות של אהבה. אין עלבון, פחד, סבל, והרבה פעמים יש התעלמות אוהבת ונוכחת.


קתרין פרלמן כתבה ספר מדהים בנושא והיא קראה לו "תתעלמו"

תתעלמו! - קתרין פרלמן



זו תשובה שרק ההורה ידע לענותאלירז
נכון. אבל לפעמים ולא בכוונה ההורה לא שואל את השאלה אפילומים יבשים
זו כבר בעיה של חוסר מודעותאלירז
העניין הוא ש..מים יבשים

חוסר מודעות הוא לא בעיה הוא מצב.

 

כדי לצאת ממנו צריך לתרגל מיינפולנס ולהיות בקשיבות ברגע הזה כדי לדעת מה לעשות ולהגיב בצורה נכונה, מתוך הקשבה ואי ציות לרגשות ולמחשבות האינטואיטיבים שעולים בנו - שמביאים אותנו לכעס לפחד ולאגרסביות מילולית או פיזית.

וזה לא קשור רק להורות זה קשור לכל דבר בחיים.

היכולת להיות מודע לרגע הזה ולא להסחף אחרי תגובה של טייס אוטומטי.

זה לא קל, אני לא כותב כאילו אני שם, מלמעלה. אבל זאת העבודה.

לא צריך הרבה בשביל להיות לא מודע. אפילו לא צריך לעשות כלום בשביל זה, משום שבמצב הבסיסי שלנו אחרי תקופת הילדות הוא שאנחנו לא מודעים, אנחנו על אוטומט.

צריך להיות כדי להיות מודע. צריך לעשות כדי להיות מודע. 

מספיק שהורה עייף או עסוק במשהו שמסיח את דעתו - והוא טועה בתגובה שלו על אוטומט. זה אנושי. ולרוב אם המודעות תהיה היא תגיע אחרי המקרה.  

מה שמפריע לי זה שלוקחים את המצב החסר מודעות הזה והופכים אותו לאידיאל. 

יש הורות מודעת, ויש הורים מודעים - אני מכיר כמה כאלה.

לפני שבועיים שמעתי הרצאה של מישהי שמדריכה בנושא שאמרה שאם כל ההורים היו מודעים העולם היה גן עדן. 

 

להיות מודע, לעשות עבודת מודעות ותרגול מיינפולנס לרגע הזה, זה לא קשור רק להורות זה קשור לכל החיים בכלל. 

 

 

מעניין ממשלב אוהב

לא ידעתי שיש לזה שם טיפולי

כי אני פשוט קוראת לזה עבודת המידות

זאת עבודה של החיים

להיות במודע ולא להגיב אוטומט

לשים לב לכל הנקודות שלוחצות על כפתורים שמפעילים תגובה אוטומאטית

קיצר, זאת עבודה רצינית

אבל מצחיק אותי שנותנים לזה שם טיפולי

כי זה לא איזה חידוש גדול... 

ואגב רוב האנשים שאני מכירה לא שם. וההורות בהתאם והחיים שלהם נראים בהתאם.

אנשים שראיתי שהם שם היו שניים

1. עובדי ה'

2. אנשי טיפול/נפש/רוח וכו' 

 

 

אני מטפלת בפעוטות שעושים המון דברים מסוכניםמקרוני בשמנת
אני איתם יותר שעות (שהם ערים בהן) מאש ההורים שלהם.
אז שגם אני אתן מכה לילד שמכניס אצבע לשקע או מטפס על השולחן וכולה?
כי זה חינוך?
כי רשמית תפקידי הוא לגמרי לחנך, בהגדרה. אני לא בייביסיטר, אני אמורה לקדם אותם.
אז האם זה בסדר מבחינתך שמטפלת תכה את הילדים שלך "כשיש צורך"?
יש הבדל עצום בין הורה למטפלתבת 30
בכל העניינים.
ולמרות שמטפלת נמצאת לפעמים יותר שעות עם הילד, עדיין ההורים הם הורים.
וחיבוק של אמא זה לא חיבוק של מטפלת.
ולכן לא, מטפלת לא אמורה לתת מכה, אא''כ מדובר במצב קיצוני ממש ממש.
אז יש מקרים בהם למטפלת כן מותר לתת מכה?מקרוני בשמנת
אני סקרנית- באילו מקרים?
נכון שהורים הם הורים, אבל אם את מדברת על עניין של חינוך, אז החינוך היומיומי הוא די בידיים שלי בהרבה עניינים...
אני לא מצליחה לתאר מקרהבת 30
לא מצליחה לדמיין.
אבל חושבת שאם נוצר מצב מאוד קיצוני אז הייתי מקבלת את זה
טוב לדעת.מקרוני בשמנת
מבחינת החוק, אגב, חד משמעית אסור לי להפעיל שום כוח ושום אלימות על הקטנטנים.
אףרשמית גם אסור לי לצעוק עליהם, שתדעי.
אני כן מרימה את הקול לפעמים, בעיקר כשהם בדיוק עושים משהו מסוכן כמו לנשוך או לטפס. אבל לרוב אני לא אצעק ואני מבינה למה זה אסור.
מטפלות חוטפות דיווחים ותלונות ופיטורין על הרבה פחות מלתת מכה.
אז לא, אסור לי. אבל לקלוט שאשכרה יש אמא כלשהי בעולם שחושבת שמתישהו לגיטימי שמטפלת תכה את הבן שלה?! אני מזועזעת. מאוד.
אני לא מצליחה לדמיין מקרה כזהבת 30
אבל מי יודע.
ואל תדאגי, אם המטפלת של הילד שלי תיתן לו מכה, הוא לא ימשיך אצלה.
אבל גם את כותבתבארץ אהבתי
שלפעמים את מרימה את הקול, על אף שזה אוסר באופן רשמי.
כי את מבינה שגם אם זה אסור, לפעמים יש מציאות שונה שמכריחה תגובה קיצונית יותר.
לפעמים החוק אוסר על משהו כי אם ישתמשו בו באופן שוטף זה באמת יהיה אסון. אבל שימוש חד פעמי במקרי קיצון זה דבר אחר, ואם את תימנעי מצעקה אפילו במצב שילד עושה משהו מסוכן, רק כי החוק כובל אותך ואוסר עלייך, אז הנזק עלול להיות אפילו יותר גדול.

אז יש הורים שמתייחסים באותו אופן גם לגבי מכה בחינוך של הורים לילדיהם.
החוק לא מבחין בין מקרים, הוא אוסר באופן גורף כי שימוש שוטף בצורת חינוך כזאת היא בוודאי הרסנית וזה גם לא חינוך.
אבל הורה מחנך, שאכפת לו ורוצה בטובת הילד, שחושב שלפעמים במקרי קיצון זה מה שיעזור, זה לא הורה שגורם נזק לילד.
ונכון שיש הורים שיחנכו גם בלי זה.
יש הורים שיעשו את זה טוב, ויצליחו לחנך כראוי גם בלי שום שימוש במכות.
ויש הורים שמרוב שיפחדו 'לכפות' את הילד או 'לשלוט' על הילד, יגרמו לילד שגדל בלי גבולות, והנזק של זה הוא יותר הרסני בעיני.
ההבדל הואמקרוני בשמנת
שאסור לצעוק עליהם. לא שאסור להרים את הקול לפעמים, אלא אסור לדבר אליהם באופן מאיים ומפחיד.
אם יש איך להשמיע אני אוכל להדגים את ההבדל.
מה שאסור אני לא עושה. נקודה. אין לי שום זכות לקחת את הכללים לידיים ולעשות מה שבא לי.
את ההבדל שאת עושה בין צעקה לצעקהבת 30
אנחנו עושים בין מכה למכה.
כמו שיש הבדל בין הרמת קול לבין דיבור מאיים,
כך יש הבדל בין מכה חד פעמית לבין התנהלות יומיומית של מכות.
הענין הוא, שמי שלא מוכן להכות- לא חושב ככה בגלל החוק. אלא בגלל שכך הוא מאמין.
ומי שחושב שמכה היא מותרת מדי פעם- אז גם החוק לא משנה את דעתו.

לא החוק הוא זה שמכתיב את דרך החינוך.
האנשים הם אלו שיוצרים אותה.
כך שאין פה בכלל ענין של ''לקחת את החוק לידיים''. החוק לא משחק פה תפקיד בתפיסה ההורית.
רוצה לכתוב את דעתי (ארוך, אשמח אם תקראו בכל זאת...)בארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בסדר גמור בתאריך א' באב תש"פ 23:44

ממה שאני קוראת, יש פה שלוש אמירות שמופיעות בשרשור (הנוכחי וגם השני)-
א. אנשים שחושבים שחינוך לפעמים צריך לכלול מכות, במצבי קיצון וכדי ללמד ילד שמה שהוא עשה חמור מאוד ושאסור שזה יחזור שוב על עצמו.
רוב מי שדוגל בגישה הזו מעיד שגדל כך ויצא בסדר גמור, ולכן הוא גם נוקט בגישה הזו.
ב. מעט הורים הודו שלפעמים הם נותנים מכה לא מתןך החלטה מודעת אלא מכעס גדול שגורר תגובה מוגזמת, ומיד אחר כך מתחרטים על זה (אני מנחשת שכמות ההורים שנמצאים בקטגוריה הזו גדולה בהרבה ממי שהופיעו פה, אבל הם מפחדים להודות פה בעקבות התגובות למי שכן כתב שהוא פה).
הרבה מאותם אנשים שייכים גם לסעיף א'.
ג. אלו שחושבים שחינוך לעולם לא יכול לכלול מכות, שטוענים שכל מכה כזאת היא נזק לילד שמקבל אותה, ושמכנים את ההורים מסעיפים א' וב' 'הורים מכים'.
(ויש גם את @ד. שאומר שלדעתו נכון לחנך ללא מכות, אבל לא מסכים עם הקריאה לאנשים מסעיפים א' וב' כהורים מכים).

אני חושבת שקודם כל חובה להבחין בין ההורים מסעיפים א' וב' לבין 'הורים מכים'.
כמו שכתב פותח השרשור הנוכחי, יש הורים מכים, שזו צורת ההתבטאות שלהם, שהילדים חיים בפחד תמידי, שלא יודעים לחנך בלי מכות, ושהנזקים לזה הם קשים מאוד בהרבה תחומים בחיים, ולרוב מי שגדל כך ורוצה לצאת מהמעגל הזה יצטרך לעבור טיפול משמעותי כדי לעשות את השינוי הזה.
אבל ההורים שתיארתי בסעיפים א' ו-ב' זה סיפור אחר לגמרי.

בסעיף א' (הורים שחושבים שמכה בחינוך לפעמים נצרכת כחלק מהחינוך, בשיקול דעת) מדובר על הורים שמשקיעים בחינוך שלהם, ויש אקט ספציפי שהם עושים ומאמינים שהוא חלק מתהליך חינוכי.
יש פה לא מעט אנשים שהעידו שהם גדלו בבית שכך ההורים נהגו וזה לא השפיע עליהם לרעה, והם אפילו מעריכים את ההורים שלהם על המכות שכן נתנו.
אני גם גדלתי בבית כזה, ככה אמא שלי אמרה לי שהיא מאמינה. בפועל אין לי זיכרון של מכות, לא לי ולא לאחים, כך שזה לא מה שנצרב לי בתודעה. בוודאות הילדים שגדלו במשפחה שלנו הם לא אנשים שפותרים בעיות באמצעות אלימות, והרבה אנשים שאלו את אמא שלי על חינוך כי ראו את התוצאות המוצלחות (וגם אני מקבלת הרבה מההורים שלי בנושאי חינוך ומתייעצת איתם בחלק מהדברים).
אני מבינה שאפשר גם לחלוק על הגישה הזו, ולטעון שאפשר להגיע לתוצאות חינוכיות טובות גם בלי מכות בכלל. אני אפילו השתכנעתי ומשתדלת שגם במצבי קיצון דרכי הפעולה שלי יהיו אחרות (בעיקר סומכת על מה שכתבת @ד. בנושא, כי אני מעריכה את גישתו החינוכית ויודעת שאם הוא כותב כך אז אפשר לסמוך על זה).
ועדיין אני חושבת שלקרוא להורים שמתנהלים כך 'הורים מכים' ולצאת נגדם כמו שהיה בשרשור הזה והשני, זו הקצנה ועוול גדול.
חוץ מזה - עלתה פה טענה כמה פעמים על כך שמי שההורים שלו נהגו כך וטוען שלא נגרם מזה נזק והוא מתנהל באותה שיטה, הוא ההוכחה שזה כן גרם נזק כי עובדה שהוא ממשיך באותה דרך.
בטענה הזו יש סתירה פנימית. הרי יש פה דיון האם הדרך הזו היא נכונה או לא. אם זו דרך נכונה, הגיוני שהילדים ימשיכו את דרך ההורים בשיטת החינוך. אז אי אפשר להוכיח מכאן שזה גרם להם נזק בזה שהם ממשיכים בדרך הזו. אם יהיה אפשר להראות שזה גרם נזק במישורים אחרים (פתרון בעיות באמצעות אלימות, דימוי עצמי נמוך, וכן הלאה) אז זו טענה אחרת. אבל אם הביטוי היחיד הוא מכה לילדים מתוך חינוך במצבי קיצון, אז זה לא נחשב שהשפיע לרעה.
מישהו טען את הטענה הזו כמה פעמים, כך שאשמח לשמוע מה אומר בתגובה.
ואם כבר, אז אני אנצל את הבמה לכתוב שזה בהחלט מרשים לשמוע על אדם שהצליח לעשות שינוי כל כך משמעותי מהעבר שלו, ולהגיע למצב שמצליח לחנך לגמרי ללא מכות.
אני רק רוצה להגיד שייתכן ששימוש במכות בחינוך נשמע לך כל כך קיצוני ואסור בשום אופן, זה כי אתה חווית את זה בצורה מוקצנת ולא מאוזנת ולכן אתה לא יכול לדמיין איך זה יכול להיות אחרת.
ואני אוסיף עוד משהו - יש הרבה דברים שחינוך שאנשים עושים ואני מתנהלת אחרת מושלמת על זה מחירים כי אני מאמינה שזה לא נכון לי לגדל את הילדים שלי כך (לצורך העניין - אני נשארת עם הילדים שלי אחרי לידה מינימום שמונה חודשים ולרוב יותר, ואח"כ שולחת למטפלת עם מעט ילדים, אני עובדת בחצי משרה כדי לקחת את הילדים ב-2 כל יום, אני לא שולחת לקייטנות כי כשאני בחופש אז אני רוצה להיות עם הילדים שלי, אני מקפידה על אוכל בריא ורכישת הרגלי תזונה נכונים, אני מתאמצת להמעיט מאוד בזמן מסך לילדים ולכן כמעט ולא קורה שאני נותנת להם לראות סרט כדי שלי יהיה שקט, וכן הלאה). עדיין אני לא אכתוב פה בצורה כזו קיצונית על הורים שבוחרים לגדל את הילדים שלהם אחרת (למרות שהנזק בחלק מהדברים לדעתי הרסני אפילו יותר ממכות בזמני קיצון. וכמובן עדיין אין פה שום דבר שמשתווה ל'הורים מכים').

ולגבי הורים מסעיף ב' (שנותנים לפעמים מכה לילד מתוך כעס ואיבוד שליטה) -
אני יכולה להגיד על עצמי, שבחוץ אנשים שמכירים אותי חושבים שאני אף פעם לא כועסת. אני אדם רגוע, וגם במצבים של חוסר הסכמה ושל מתח, אני לא אצא מהכלים ואדע לגשר ולפתור את העניינים בנחת.
ובכל זאת, בבית מגיעים מצבים שמאתגרים אותי הרבה יותר מכל מה שקורה בחוץ. גם כי הכל יותר קרוב ויותר אישי ורגשי ויותר אכפת מכל דבר, וגם כי ילדים בבית יכולים לפעמים באמת להוציא מהכלים את ההורים שלהם.
יש בזה שוני בין ילדים, ובדינמיקה של כך הורה מול ילד, אבל בסופו של דבר, אצלי לפחות, המצבים הכי מאתגרים מבחינת כעס הם בבית.
וכשאני באמת כועסת, אז אני לא תמיד מתנהלת בדרך הכי חינוכית והכי נכונה. כי זה חלק מהקושי בכעס, וזו עבודת המידות שנדרשת ממני.
ואני רואה את זה בתור 'חדר כושר לעבודת המידות' שהקב"ה מזמן לי - במקום להישאר האדם הרגוע שהייתי בחוץ, הוא מראה לי איפה עוד אני צריכה להתגבר, ואני עובדת על עצמי, ועשיתי גם אימון אישי שעזר לי עם עוד כלים לעשות שינוי בעצמי, ועדיין קורה לא מעט שאני מגיבה בדרך שאחרי שאני נרגעת אני יודעת שהיא לא נכונה.
וכן, היו פעמים שגם נתתי מכה מתוך כעס ואיבוד שליטה. גם אז נזהרתי שלא יהיה כואב, והיו גם פעמים שחשבתי שזה מתוך חינוך (ולכן החלטתי אחר כך שהטעות הזו לא שווה את זה ושאני מחליטה כרגע שגם מתוך חינוך אני לא נותנת מכות כדי שלא יהיה מצב שאחשוב שזה דבר נכון לעשות באותו רגע). והיו גם פעמים שצעקתי יותר מידי והצטערתי על זה. ואני משתדלת מאוד מאוד שגם כשאני כועסת המילים שאני אצעק לא יהיו עלבונות אישיים שנחרטים בנפש אפילו יותר מאשר מכות לדעתי (היתה פעם אחת שנפלט לי 'מעצבנת', ב"ה זה לא חזר), ועדיין היו ביטויים שבדיעבד לא היו צריכים להיאמר.
אבל זה ממש לא מה שקורה רוב הזמן, והילדים שלי יודעים ובטוחים באהבה שלי אליהם, והם ילדים מחונכים וטובים ב"ה, והרבה אנשים בחוץ מאוד מעריכים אותנו על החינוך שלנו.
וכל אלו שכתבו פה שאפשר לחנך בלי מכות - זה בהחלט מעורר הערכה אם הם מצליחים לחנך ילדים בצורה טובה ובריאה באופן כזה. וכנראה שעבודת המידות שלהם לא מתמקדת בתחום הזה (או שהם עבדו כדי לשנות ממה שהורגלו בילדותם שהיה בקיצוניות השניה), ואם תמיד בשעת כעס הם מצליחים להגיב לגמרי בשיקול דעת ובדרך חינוכית ונכונה, או שבגלל לא מגיעים לידי כעס, אז אשריהם ואשרי חלקם, אבל אני לא חושבת שהם יכולים לכתוב על אחרים שמתמודדים עם נסיונות אחרים כמו שנכתב פה.

יצא לי ארוך ממש, מקווה שמישהו קרא בכלל עד הסוף (גם אם אני לא אישיות מפורסמת כמו @נגמרו לי השמות)...
 

מתנצלת, כנראה לא קראתי לעומק או שהסקתי דברים בלי להתכוון...בארץ אהבתי
סליחה אם הדברים פגעו באיזשהו אופן.
כתבת מאוד מאוד יפה ומושקע באמת שאפו.מגירה פתוחה
מסכים עם כל מילה
לגבי השאלה ששאלת אותי...פשוט אני..

"עלתה פה טענה כמה פעמים על כך שמי שההורים שלו נהגו כך וטוען שלא נגרם מזה נזק והוא מתנהל באותה שיטה, הוא ההוכחה שזה כן גרם נזק כי עובדה שהוא ממשיך באותה דרך.
בטענה הזו יש סתירה פנימית. הרי יש פה דיון האם הדרך הזו היא נכונה או לא. אם זו דרך נכונה, הגיוני שהילדים ימשיכו את דרך ההורים בשיטת החינוך. אז אי אפשר להוכיח מכאן שזה גרם להם נזק בזה שהם ממשיכים בדרך הזו. @פשוט אני.. - אתה טענת את הטענה הזו כמה פעמים, כך שאשמח לשמוע מה אתה אומר בנושא"

 

ובכן,

המדע, המחקר, פסיכולוגים ואנשי חינוך - כולם מסכימים שמכות לילדים לא עוזרות בחינוך שלהם, אלא רק פוגעות בהם לטווח הקצר ולטווח הרחוק. אחת הטענות הכי נפוצות בהקשר הזה, של שלילת האלימות מכל סוג ובכל עוצמה כלפי ילדים, היא שהילדים האלה יגדלו בסבירות גבוהה להיות הורים מכים.

 

מבחינת החוק, אלימות כלפי ילדים היא עבירה חמורה גם כאשר הכוונות היו טובות (נכון שבדרך כלל המשטרה לא תתערב במה שקורה בתוך בתים של אנשים אם אין שם משהו קיצוני, ועדיין - אם ילד יבחר להתלונן ליועצת, אבוי להורים.

אם אני אבשל לילד שלי חביתה (פעולה לגיטימית) ובטעות אשפוך עליו שמן רותח - לא יעשו לי דבר.

אם אני אנסה לחנך אותו בעזרת אלימות, ובטעות אגרום לשבר בידו - הרווחה והמשטרה מיד יכנסו לביתי.

למרות שבשני המקרים הילד נפגע שלא בכוונה בגלל פעולה של ההורה, עצם זה שהרצון במקרה השני היה לתת מכה לשם החינוך - יסבך אותי מאוד. כי להכין לו אוכל זו פעולה לגיטימית, להעניש אותו באלימות זו לא פעולה לגיטימית.)

 

כאמור, באופן אובייקטיבי לחלוטין, פגיעה פיזית בילדים פוגעת בהם, על פי מחקרים שנעשו בתחום. הפיכת ילד מוכה להורה מכה היא רק אחד התסמינים של ילדים מוכים (בין השאר יש ריחוק חברתי, נטייה לאלימות ולפשע, פוסט טראומה, הסתגרות, אדישות לסבל, התפרצויות זעם ועוד). לכן הסתירה הפנימית כלל אינה קיימת, וכאשר הורה בוחר ב"שיטת חינוך" שהוכחה כאינה יעילה וגורמת נזק - זה רק מחזק את הטענה לפיה אלימות כלפי ילדים דופקת אותם.

 

אנסח זאת אחרת:

נניח שאני אטען שלהלביש ילד בבגד כחול זה רע, עובדה שגם אחר כך אותו ילד ילביש את ילדיו בבגד כחול.

זאת באמת טענה מוזרה, כי רק הוכחתי כאן שזה "תורשתי", אבל מי אמר שהתורשה הזאת ספציפית היא דבר רע?

אלא שבמקרה שלנו, יש שורה של השפעות על אותם הילדים *מלבד* העניין התורשתי, כפי שכתבתי בפסקה הקודמת. לכן, במקרה שלנו, כאשר ה"תורשה" הזאת מצטרפת לשלל הבעיות האחרות שנגרמות מהאלימות הזאת, היא כבר מחזקת את הטענה.

 

עזבי מחקרים. הבאת ילד לעולם. איך אתה מסוגל לרצות שיכאב לו? איך אתה מסוגל להיות זה שגורם למכה הזאת, ועוד להתווכח עם מי שחושב שזה לא תקין ולקרוא לו "מתיפייף"?

 

 

 

 

אבל יש הבדל בין הורים מכים למה שאתה מגדיר כהורה מכהגפן36
הורים היכו אותי במידה לשם חינוך.
אני מודה להם על זה מאוד
אין לי שום בעיה חברתית ב''ה
לא נטייה לאלימות ולפשע ח''ו
לא פוסט טראומה, לא הסתגרות וכו' וכו'

פשוט יש עניין של מידתיות ושל דרך
וכמו שרבים תראו לך כאן ואתה מסרב לשמוע -
לא כל הורה שמשתמש במכות על מנת לחנך הוא הורה מכה.
הכל תלוי במידה ובדרך.
צודקת, אני מסרב לשמועפשוט אני..

ברור שאני לא משווה מכה קלה על היד לכיבוי סיגריות על החזה.

 

ועדיין, גם מכה קלה על היד היא איומה בעייני, וגם מכה קלה על היד יכולה לפגוע בילד. 

 

לא רק אני כתבתי את זה בשרשור המקורי, ואני דווקא הראשון שהחליט לצאת מהשרשור כי כתבתי במפורש שאני לא יכול לדון בצורה מנומסת על "האם זה נורמלי ותקין לתת מכות לילדים", אבל משום מה תייגו אותי כאן והחזירו אותי לדון בזה...

 

אז הנה,

אני שוב פורש

 

דעתי ידועה, אני לא רואה טעם להמשיך ולכתוב אותה.

סליחה שהחזרתי אותך לדיון שרצית לפרוש ממנובארץ אהבתי
כנראה שגם את זה פספסתי. מחילה...

בכל מקרה, אני מעריכה שענית והסברת את הגישה שלך.

ואני חושבת שיש הרבה דברים בהורות של אחרים שצורמים לי וכואבים לי לא פחות.
קשה לי לשמוע על הורים שנותנים לתינוק לבכות כמה שעות עד שיירדם, כדי שאחרי כמה לילות מתייאש וילמד להירדם גם בלי הבכי. קשה למדוד את הנזק שנגרם מזה אבל ברור לי שיש לזה השלכות.
קשה לי לשמוע על ילדים שנמצאים עם ההורים בקושי שעתיים ביום (חוזרים מהצהרון ב-4, וב-6 כבר מתארגנים לשינה), ושאפילו בחופש הם נשלחים לקייטנות.
קשה לי לשמוע על ילדים שההורים שלהם נותנים להם לצפות בסרטים כדי שלהם יהיה שקט.
קשה לי לשמוע על הילדים שההורים שלהם מחנכים באמצעות פרסים ועונשים.
קשה לי לשמוע על ילדים שההורים שלהם נותנים להם ממתקים בלי הגבלה, גורמים לנזק ארוך טווח לגוף וגם להרגלים שלילד יהיה קשה לשנות בהמשך.
ועוד הרבה הרבה דברים.
ועל כל אחד מהדברים האלו אני יכולה להביא מחקרים שהם גורמים לנזקים (לא באת קראתי מחקרים, אבל כן קראתי בספרים ואני מאמינה שאפשר למצוא גם מחקרים שמוכיחים את הדברים).

ועדיין אני לא חושבת שהורים שעושים כל אחד מהדברים האלו, מתוך חוסר חשיבה, או מתוך הרגל, או מתוך אמונה שכל נכון לחנך, הם הורים שפוגעים בילדים שלהם כמו הורים מכים.

וחוץ מזה, אני רוצה לקרוא מחקר שמדבר על מכות שכמו שתואר בשרשור פה ומוכיח שהוא באמת משפיע לרעה על תחומים אחרים בחיים (חוץ מזה שמשתמשים באותה דרך חינוך גם כלפי הילדים בדור הבא).
כי במציאות שאני מכירה, לא ראיתי שחינוך מסוג זה השפיע לרעה, גם מהבית שלי, וגם מתיאורים של רבים אחרים פה בשרשור.

ושוב, סליחה על ההחזרה לדיון. אם אתה רוצה לפרוש ולא לענות - זכותך המלאה.
מאוד אוהב את גישתך, את או אתה ליברלי/ת אמיתי.מגירה פתוחה


ועוד קשה אחד: קשה שכל כך הרבה ילדים היום לא מקבלים סמכותארלט

הורית.. תכנסו לבתי הספר ותגלו עד כמה התופעה רחבה (לא מקבל סמכות בבית הספר, פורץ גבולות וגם ההורים חסרי אונים)

ידידי היקריהודה224
הבאת ילד לעולם ואיך אתה מחנך אותו בכלל?? הרי לא בא לו לעשות מה שאתה אומר לו?? בא לו לקפוץ לכביש תן לו! זו בחירה שלו, בא לו להרגיש זרם חילופין תן לו מי אתה שתמנע ממנו, אתה איש רע! איך אתה מונע ממנו לעשות את זה??
קראתי. סיכמת יפה מאודrivki
וכתבת בצורה כנה ואמיתית משהו שאני מזדהה מאוד איתו.
* חוץ מאי הבנה ש'פשוט אני ' כבר העיר עליה
זה לא חוקי. נקודה.מקרוני בשמנת
אנשים רבים, מומחים ומקצועיים פסקו שזה מזיק. וזה לא חוקי להכות את ילדיך. אתה בעצם מכריז פה לכולנו שאתה מתכוון לעבור על החוק.
מקסים.
סליחה, אבל החוק לא רלוונטי פהבת 30
אם מחר יחקקו חוק שכל ילד חייב לשתות כוס חלב ביום, זה אומר שאני חייבת לעשות את זה? ואם אני לא רוצה לתת לילד שלי חלב כי אני חושבת שזה מזיק?
חוק הוא לא התווית שיטת חינוך. הוא נועד להגן על הילד.
ולכל בר דעת, כולל שוטר זוטר, ברור שגם ילד שגדל במשפחה אוהבת, חמה וטובה, יכול לקבל מכה פעם ב..., ועדיין הוא לא יהיה ילד מוכה
לא ישימו פה אף הורה במעצר על מכה קטנה שהילד קיבל.
לא על זה החוק מדבר.
מעבר לזה, הרי זה לא שאם לא היה חוק כזה, אז כולם היו רצים להכניס מכות לילדים, נכון?
ולצערינו, גם כשהחוק הזה קיים, יש לא מעט ילדים שחוטפים מכות על בסיס יומיומי, מכות חזקות ואלימות.
כך שהחוק לא רלוונטי לדיון הזה.
לדעתי הוא כן רלוונטי.מקרוני בשמנת
וכשיש חוק שלא מסכימים איתו- אז יוצאים להפגנות ופועלים לשינוי החוק ופונים לחברי כנסת שמייצגים אותנו. זאת הדרך הדמוקרטית להתמודד, לא לעשות מה שמתחשק. בטח לא בחוק שנועד להגן על חסרי ישע.
ולא ישימו כל מיני אנשים במעצר לצערי, זה מוכיח משהו?
אבל מדובר על גישה חינוכיתבת 30
והחוק לא מתווה גישה חינוכית.
החוק מגן על ילדים, ובצדק.
אבל הוא לא מתייחס לילדים שלי או של אחרים פה.
הוא מתייחס לילדים מוכים באמת.
החוק אומר שאסור לעבור במקום בלי מעבר חציה.
אם אדם גר בישוב קטן שאין בו מעברי חציה בכלל, האם הוא לא יחצה את הכביש?
האם יבוא שוטר ויתן לו דו''ח על כך שחצה?
ברור שלא. כי מסתבר שלא לזה החוק התכוון.
את משווה בין לחצות כשאין אפשרות אחרתמקרוני בשמנת
לבין להכות כשבבירור *תמיד* יש אפשרות אחרת?

ואני מבינה את ההפרדה שאת עושה בין ילדים שמקבלים מכות לילדים "מוכים" אבל לדעתי היא דמגוגית מאוד ולא, החוק לא אומר שמותר לך להכות ילדים אם זה מידי פעם.
זו ממש לא הפרדה דמגוגיתבת 30
זו הפרדה מהותית, בין מצב תקין למצב לא תקין
אני חושבת שיותר דמגוגי זה לטעוןבארץ אהבתי
שהורים שמידי פעם נותנים מכה לילדים שלהם הם 'הורים מכים'. זה אפילו לא בר השוואה...

והתכוונתי להגיב למקרוני בשמנת כמובן, אני חושבת כמוך.
גם אם זה לא כלול בהגדרה של הורים מכיםהחוש השישי⭐????⭐
זה לא מפחית מחומרת המכה פה מכה שם, שברוב המקרים באה מתוך עצבים ורוגז.. כי ילדים הכי יודעים להרגיז..
להגיד שהמכה הזו לא פוגעת או לא נחקקת בזיכרון או לא מורידה את הבטחון, זה להיתמם ולנסות להקטין מההשלכות.

אחיינית שלי בת 25 עד היום לא שוכחת את הצביטה הקטנה שקיבלה מהגננת בגיל שלוש. גם אם עוברים למעלה מעשרים שנה היא עדיין שונאת אותה.
אז זהו, שהכאה זה לא תקין. גם לא פעם אחתמקרוני בשמנת
על זה המחלוקת כאן בשרשור....בת 30
הרוב פה דווקא טענו שזה כן תקין...
תשמעיבת 30
אני אישית, חושבת שלתת לילד חינוך חילוני ,נטול אמונה, נטול מצוות וכד' זה מאוד מאוד מזיק לילד. (יותר ממכה..)
מצד שני, אני מבינה שיש אנשים שחושבים בדיוק הפוך ממני!! הם חושבים שחינוך חילוני הוא הדבר הטוב והנכון לילדיהם.
הם בטוחים שאני מחנכת את ילדי בדרך מעוותת.
האם אני אתווכח עם הורה כזה ואגיד לו שהחינוך שלו הוא לא תקין?
האם יש לו זכות לומר לי שהחינוך שלי לא תקין?
ברור שלא, כי שנינו מבינים שהדרך היא שונה.
אז כשיש חוק כל השאר לא רלוונטי.מקרוני בשמנת
ויש חוק, והחוק אומר שאסור להכות אף אחד. לא קטינים ולא מבוגרים.
האם את לא מכה ילדיםבת 30אחרונה
בגלל החוק?
ואם לא היה חוק- היית מכה?
ומחילה, האם לפני חמש עשרה שנה לא נחקק פה חוק ההתנתקות?
אני פשוט מסרבת להכניס לענין חינוכי את נושא החוק.
החוק הוא לא נועד כדי לעזור לי לחנך את ילדי.
הוא נועד כדי להגן על ילדים מסוימים מהורים מכים באמת.
מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.


זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.


גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

 

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
יאפזיויקאחרונה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

 

משהו לא מסתדרפשוט אני..אחרונה

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

עשור אחרי: חזרתי עם כמה תובנותלגעת באופק

לפני כמעט עשור נחתתי כאן, על חופי הפורום הזה (בשם אחר, כמובן). הגעתי חבול ומותש אחרי שנים של זוגיות מורכבת. שפכתי כאן את הלב ואת החששות הגדולים מפירוק החבילה, וזכיתי להרבה תגובות - חלקן תמכו, חלקן האשימו, אבל כולן נתנו לי חומר למחשבה.
היום, תודה לה', אני נמצא במקום שונה לחלוטין. מקום בריא יותר, בטוח יותר, כזה שגם יודע לחייך.


אמנם המון זמן לא כתבתי כאן, אבל מפעם לפעם אני מציץ ורואה שהשאלות, הלבטים והקשיים בפורום חוזרים על עצמם לאורך השנים. זה גרם לי לרצות לעצור לרגע ולשתף אתכם בכמה תובנות שנולדו מתוך המסע האישי שלי ומפיקחון של זמן. אולי הן יתנו נקודת מבט חדשה למי שהנפש שלו סוערת עכשיו ומחפשת מנוחה:


1. יש אהבה בבית? תילחמו עליה בשיניים אם יש ביניכם את הבסיס הזה, את האהבה והרצון ההדדי - אל תוותרו בקלות. זוגיות היא דבר מאתגר, ויש בה תקופות מעצבנות ושוחקות, אבל אם הלב במקום הנכון - תילחמו. זה שווה את זה, ובפער עצום מהאלטרנטיבות. לא צריך לספר לכם על כאלו שלא שפר עליהם גורלם ומוצאים את עצמם מזדקנים לבד. בקיצור, אם זכיתם ויש לכם עוגן של אהבה אמיתית ביד, שווה לעשות הכל כדי לשמור עליו ולהצמיח אותו מחדש.


2. טיפול זוגי צריך תשתית, הוא לא קוסמות (יש מילה כזאת? או שכותבים "קסם"?) טיפול זוגי הוא כלי מדהים, אבל הוא דורש ששני הצדדים יגיעו עם רצון פנימי ואהבה בסיסית שעוד קיימת (ורק אתם, עמוק בפנים, יודעים את האמת). חבל לבזבז שנים יקרות ואנרגיות על טיפולים ארוכים רק כדי "לסמן וי" או כדי להרגיע את המצפון. כשאין תשתית רגשית מינימלית, הטיפול לפעמים הופך להנשמה מלאכותית שרק מאריכה את הסבל. אם בוחרים ללכת לטיפול - תגיעו כדי לעבוד באמת, ולא כדי לעבוד על עצמכם.


3. אל תחיו את החיים שאחרים מציירים לכם כשאתם מקבלים החלטות לגבי עתיד הבית שלכם, תוודאו שאתם עושים את זה מהסיבות הפנימיות שלכם, ולא בגלל "מה יגידו" - ההורים, השכנים, החברה או הקהילה. לרצות את הסביבה זה אולי נוח לרגע, אבל בסוף היום, מי שהולך לישון במיטה הזו ומתעורר למציאות הזו מדי בוקר זה אתם. הבחירות שלכם - בין אם להשקיע בתוך הבית ולבנות מחדש, ובין אם לחשב מסלול מחדש - צריכות להגיע מתוך הבנה עמוקה של מה שנכון לכם, ולא מתוך תכתיבים ופחדים מהסביבה.


4. מבחן הילדים: מה הם לומדים מהזוגיות שלכם? המשפט "נשארים ביחד בגלל הילדים" הוא משפט שקל להיאחז בו, אבל כדאי לזכור שהילדים שלנו לומדים מאיתנו איך זוגיות אמורה להיראות. אם אתם מתלבטים לגבי העתיד, תשאלו את עצמכם שאלה אחת פשוטה: אם הילדים שלכם היו גדלים ומגיעים בדיוק למצב הזוגי שבו אתם נמצאים היום - מה הייתם מייעצים להם לעשות? האם הייתם אומרים להם שיש כאן בסיס משפחתי יציב ששווה להילחם עליו, לעשות שינוי ולהשתפר למענו? או שהייתם מאחלים להם מציאות אחרת? התשובה לשאלה הזו תעזור לכם להבין איפה המצפן שלכם עומד.


5. גם השיקול הכלכלי או המשפחתי הוא לגיטימי - רק תהיו כנים לפעמים אנשים בוחרים להישאר יחד מתוך שיקולים פרקטיים לחלוטין - בין אם זה החשש מקריסה כלכלית, ובין אם זו הבחירה המודעת לשמור על המסגרת המשפחתית הקיימת למרות הכל. זו בחירה אנושית, מציאותית והגיונית לחלוטין, ואין מה להתבייש בה. אבל אם זו הסיבה שלכם - תהיו כנים עם עצמכם. כשמפסיקים לקרוא לזה "גזירת גורל רומנטית" ומבינים שזו בחירה מודעת שלכם לגורלכם, קל יותר לחיות איתה בשלום ובפחות מרירות.
 

אני כותב את הדברים לא כדי להטיף, ולא כדי לדחוף אף אחד לשום כיוון. חזרתי רק כדי להזכיר למי שמתמודדים עכשיו עם אתגרי החיים ומורכבויות בזוגיות, שהחיים קצרים מדי בשביל להעביר אותם על "אוטומט" של הישרדות רגשית. לבחור בעצמכם זה אומר לקחת אחריות על האושר שלכם – בין אם זה אומר לעשות מהפך פנימי ולהשקיע בקשר ב-100% אנרגיה, ובין אם זה אומר לבחור בדרך אחרת. בסוף, כשאתם שלמים ומדויקים עם עצמכם, זה לטובת כולם.


מאחל לכולכם שלווה, בהירות ובחירות נכונות.

אלימות לכל סוגיהסודית
וכן גם בגידות
לא כל כך טריים אבל רואה שיש פה אנשים חכמיםכולנה

בעלי ואני נשואים מעל עשור, אפשר להגיד שבעשור הזה בנינו את עצמנו מכל הבחינות - משפחה ברוכה, לימודים, קריירות, בניית בית, באמת נשאבנו לכל זה מאוד, וזה באמת מאוד מתאים לאופי שלנו. אבל בדבר אחד פחות השקענו וזה הזוגיות שלנו, ב"ה אני לא מתחרטת ואנחנו אוהבים ומסתדרים יפה סה"כ בכל התחומים.

אבל אני מרגישה שחסר לי קצת בניית הזוגיות, אני עובדת עם זוגות שאני לפעמים מוצאת את עצמי מקנאה בקשר שלהם, איך מסתכלים אחד על השני בעיניים, איך יש בינהם אהבה פשוטה ואמיתית כזאת (נמצאת ברגעים מאוד אישיים של זוגות אז זה משהו שקולטים ואי אפשר לזייף, כמובן שוראה גם זוגות שאין לה את זה..), כבוד מאוד גדול, הערכה. מרגישה שלא בנינו את זה מספיק.


בעלי לא טיפוס חברתי במיוחד, והוא די מסתדר עם עצמו, כמעט ואין לו צורך בשיחות מעבר לשוטף הרגיל, וגם זה לא חובה אם לא יוצא. שיחות עומק בכלל הוא בחיים לא יזום, כשאני יוזמת זה מביך ומכביד עליו.

אני גם טיפוס סגור ומופנם אבל כשאני נפתחת ומרגישה שמתעניינים בי אני זורמת ונפתחת.


היו לי הרבה אכזבות בקשר עד שלמדתי להבין שזה לא אישי והוא פחות צריך את זה, וגם למדתי להכיר את עצמי שגם לי קשה לקלף את הקליפות, ואין ספק שהיה לי חלום על בעל משפחתי וחם, שיפתח את נימי נשמתי ונגדל יחד.. בפועל זה לא קרה וכנראה לא יקרה, אבל אני בטוחה שאפשר יותר להוציא מהזוגיות שלנו ואני רוצה לנסות אבל לא יודעת איך.

כי אני בעצמי מתקשה, והוא מרוצה מהמצב ולא צריך יותר מזה (למרות שלדעתי הוא לא מכיר משהו אחר וגם הוא מלא בחומות ומגננות אבל ניחא 😏).


טיפול זוגי היינו לאחר שכנועים רבים לא הרגשתי שעזר יותר מדי, טיפול אישי גם הייתי ולא ראיתי ישועות בתחום הזה.


תוהה אם יש פה זוגות שחוו דברים דומים ומצאו דרך לפרוץ את המחסומים, קחו בחשבון שמדובר פה בשני אנשים "כבדים", אז שיחות, כרטיסי שיח למינהם כנראה פחות יעבדו, אבל לא אכפת לי לשמוע . 

מבין לגמרי ומכירנהג ותיק

אולי לנסות לשנות אווירה, מקום.

לצאת סתם לסיבוב ולדבר

לשבת במקום שהוא לא הבית, כדי להתנתק ממנו לזמן האישי הזוגי שלכם.

אל תתייאשי, כי נשמע שזה בוער בך, ואת לגמרי צודקת.

ואם את אומרת שגם את כמוהו בקושי לקלף קליפות אז תנסי לחשוב מה עובד עלייך ועם זה תקלפי לאט לאט ממנו. זה בשלבים, בתהליך.


הלוואי ותצליחי


תודה, באמת לאחרונה הצעתי שנעשה סיבוב בחוץכולנה

מדי פעם, כי הילדים כבר גדלו ועד שמפנים ואת האזור ומאפשרים שיחה שקטה לוקח זמן.

אז הוא מסכים ברעיון ואפילו תומך בו, אבל הביצוע בעייתי, הוא לא יזכור או יציע בשעת אמת ואני כן רוצה לראות ממנו איזה בדל של יוזמה.

כשיש ילדיםנהג ותיק

זה באמת מאתגר בטח אם רוצים לשבת בבית ולכן יציאה החוצה מאפשרת יותר שקט וזמן זוגי נטול הפרעות. אם צריך אפילו לומר לילדים (אם הם עוד ערים), עכשיו אמא ואבא יוצאים לזמן לעצמם.

אפשר סיבוב, אפשר לקפוץ לפינת טבע (אם יש בסביבה), אפשר להוסיף משהו קטן לאכול (מאפה?).

מבין מאוד את הרצון שהוא יזום. אמרת שהוא לא כזה אז גם אם יתחיל ממך אותי מתוך זה הוא יראה שזה טוב, יבין (אולי ישמע ממך) את הצורך בזה וזה יבוא גם ממנו.

הלוואי

אף פעם הוא לא יזם? איך היה לפני החתונה או בשנים הראשונות?

גם בהתחלה הוא לא יזםכולנה

זה נס שנשארנו יחד כשאני חושבת על זה לעומק

הבעיה שגם לי קשה הביצוע ובאופי של כן תמיד מעדיפה להצטרף מאשר להחליט וליזום

והנה הנס הזהנהג ותיק

כבר עובד יפה מאוד מעל עשור עם הצלחות רבות מהרבה תחומים.

ברוך ה

כל הכבוד לשניכם

ואולי היה שווה לרשום את כל מה שרשמת כדי להגיע לנקודת העומק הזאת שאמרת. לא?

גם בתקופת החברות/אירוסין הוא לא יזם כלום?


אני לגמרי מבין את הרצון שהוא יזום. ואם את דומה לו אז כנראה שאת יכולה להבין למה הוא לא יוזם את זה, ועדיין אם בך זה יותר בוער תנסי את ליזום משהו, אפילו התחלתי, אולי רק להציע סיבוב שכזה או לשבת באיזה פינת חמד ושהוא יעזור לך ליצוק תוכן. זה יכול לעזור? אולי אחרי פעם פעמיים כאלה זה יביא אותו מעצמו ליזום כאלה דברים, יכול להיות? 

אולי כאן יש אפשרות לעשות צעד ראשוןנגמרו לי השמות

כלומר לתפוס את כל ה"מה כן" (ולא רק כל המה לא) ולעבור דרכו, לא לוותר עליו.

נכון, זה לא אידיאלי אם הוא לא יוזם.

ונכון, זה לא מושלם שאת זו שצריכה להזכיר בשעת אמת את ההליכה.

וזה באמת באמת היה משמח אותך אם הוא היה עושה זאת.

אבל יש בתוך כל הדבר הזה גם הדרגתיות שנכונה ויכולה להיות מאוד מועילה ומקדמת לשניכם גם יחד.

כלומר לא לחתור רק ל0 או 100, אלא ממש לעשות צעד צעד.

אז בתור צעד ראשון -

שאת הצעת שתעשו סיבוב בחוץ - מעולה!

והוא הסכים - מעולה!

ואפילו תמך ברעיון - מעולה!

ועכשיו נשאר את שלב הביצוע,

אז אם כרגע את זו עם החוזקה של לזכור ולהזכיר - גם מעולה! לא נורא בכלל כרגע, העיקר שתצאו, זה מה שחשוב עכשיו, ההתקדמות, הצעדים, הכיוון.

לא המושלם, לא סוף הדרך, לא בבת אחת.

צעד אחר צעד.

התקרבות אחר התקרבות.

לאט לאט ובהדרגתיות.

 

אז לבינתיים אם תנטרלי את המשוואה בראש שאומרת לך ש"אם בעלי לא יוזם = לא אכפת לו ממני אז כבר לא שווה כלום" (או משהו דומה )

וממש לשנות אותה בראש ל: "בעלי מסכים ואפילו תומך מאוד ביציאה זוגית להליכה = ככה הוא מראה לי שאכפת לו ממני, מהקשר, מהביחד ואני רואה את זה".

או לעוד משוואה מקדמת של "בעלי מסכים ואף תומך ביציאה זוגית וכרגע החוזקה שלי היא לזכור - אז אני אשתמש בחוזקה שלי ואראה את ההסכמה והתמיכה של בעלי ברצון ובביצוע עצמו לאחר התזכורת כחוזקות שלו".

כי באמת שכולנו רק בני אדם, עם חוזקות ועם חולשות.

אף אחד מאיתנו לצערנו לא מושלם, רק הקב"ה לבדו מושלם.

ואם אפילו נאמר על צדיקי יסוד עולם "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" אז מי אנחנו הנמלים לידם...

לכן כדאי מאוד לקחת בזוגיות את החוזקות של כל אחד, ולהתברך מהם.

וממה שהם אינם חזקים בו, לפחות לא כרגע - לשים בפרופורציה של האנושיות שלהם.

אז כרגע לך יש חוזקה של יוזמה - מעולה! תשתמשו בה! גם בהצעה וגם בתזכורת.

ולבעלך אולי יש חוזקה של הביצוע עצמו (להסכים, לתמוך, לעשות), אילו עוד חוזקות אחרות יש לו?

אולי יש לו אפילו מקומות בהם דווקא הוא יותר חזק ממך בדברים אחרים?

ממש לראות איך ניתן להתברך מהחוזקות של השני

וכמובן להביא לקדמת הבמה גם את החוזקות שלנו

והכי חשוב - לא להלביש על חיסרון של השני/ה שזה אומר שלא אכפת לו או הוא לא אוהב או אני לא חשובה, אלא להבין שפשוט כרגע הוא לא חזק בזה,

ודווקא לנסות ולראות את כל ה*מה כן*, במקרה הזה את ההסכמה והתמיכה הגדולה, ובטוחה שיש עוד.

 

כמובן שבהמשך אפשר לדבר על החשיבות של היוזמה גם מצידו, עד כמה זה ישמח אותך, מה זה יתן לך להרגיש שהוא יזום וכן הלאה,

אבל זה בהמשך הדרך, בצעד או בצעדים הבאים, ולא הכל בבת אחת

אז עכשיו ממש תתפסו חזק את הצעד הנוכחי הזה - וצאו להליכה ותהנו!

מגיע לכם את זה כ"כ!

 

בהצלחה רבה

תודה, באמת יש בו הרבה מאוד דברים טוביםכולנה
אבל בקטע הזה גם אני קצת כבדה ורוצה שישכנעו ויקראו לי, גם כי ככה ארגיש שאכפת לו ועל זה ענית, אבל גם כי אני באופי שלי טיפוס מצטרף ופחות יוזם 
מנסה להרחיב על גבי מה שהוספתנגמרו לי השמות

אם גם את באופי טיפוס פחות יוזם, והרצון שלך הוא באמת להצטרף, אפשר בהחלט לנסות לדבר על זה בצורה ישירה (כמובן לא בהאשמה אלא כשיתוף של הלב שלך) ולשתף אותו למשל שכאשר את צריכה כל פעם ליזום או להזכיר - משהו חסר לך בחוויה הרגשית של להרגיש נחשקת/מחוזרת/אהובה/חשובה וכו', או שפשוט גם לך קשה לזכור ואת צריכה אותו איתך כאן

ולכן היית שמחה אם היה זוכר מעצמו לפחות בחלק מהפעמים.

 

ועל גבי הרצון הכה חשוב, חשוב גם לנעוץ עוגנים במציאות שיעזרו לכם בתכל'ס. 

והצעד הראשון לשם כך הוא באמת יצירה וקביעה של מרחב זוגי.

קודם כל לפנות ביומן מקום למרחב של הביחד שלנו.

זה יכול להיות שעה בשבוע, זה יכול להיות חצי שעה בשבת, זה יכול להיות פעם בשבועיים, זה יכול להיות 10 דקות בסוף היום וכן הלאה.

אבל לקבוע.

לשריין.

להכניס זאת בצורה אקטיבית ויוזמה ללו"ז וליצור קודם כל את המרחב הזה.

ועל גבי המרחב - ניתן לראות מה הלאה לצעדים הבאים.

לראות מה הלאה עוד יכול לעזור לשנינו, בהינתן ששנינו באמת לא טיפוסים יוזמים כ"כ.

למשל:

אחרי שקבענו מרחב זוגי

* אפשר לקבוע את הסיבוב בחוץ ביום קבוע בשבוע בשעה קבועה - וכך זה גם בתוך היומן וגם מוריד כל שבוע מחדש מאיתנו את עניין ה"מי יזם ומי לא".

* אפשר גם לשים תזכורות לשניכם ביומן לכך.

* אפשר להמשיך בתוך המסגרת הקבועה של המרחב הזוגי שקבענו מראש ולהוסיף לתוכה עוד דברים שמעניינים אותנו, ממש אפילו לעשות רשימה של כל מה שעולה לכם לראש שיכול לעניין אתכם ואז לראות את הרשימות של כל אחד ומה יכול להתאים ולהסתדר לשניכם גם יחד.

כך יש לכם "סל" של אפשרויות מוכנות מראש וכל פעם תוכלו לבחור אחת מהן.

* אפשר ואף מומלץ להצמיד לכל זמן זוגי כזה חיזוק חיובי - ממש להצמיד לו משהו מפנק ומשמח שמיוחד לכך אם הצלחנו, זה עוזר לקבע הרגלים חדשים.

לדוג: אם את אוהבת אייס קפה ואת מפרדנת לך אחרי כל פעם שיצאתם אייס קפה זה חיזוק חיובי

וכל דבר דומה שאוהבים.

* להתחיל מדבר קטן וקל ולא לצפות ולחכות רק ל"מושלם" הזה, אלא פשוט עצם הזמן ביחד הוא חשוב ובונה. לכן לא לחכות לאיזו "מוזה" או להרגשה המושלמת כדי להתחיל, אלא עצם הקירבה נוצרת שמאפשרים פניות אחד לשניה ולא לפני.

אז רק להתחיל. רק משהו אחד. קטן.

* מתוך הסעיף הקודם חשוב גם לזכור שלפעמים מה שעוצר אותנו זה לא חוסר רצון אלא שזה פשוט מרגיש משימה גדולה מדי או כבדה מדי או מורכבת מדי עלינו עכשיו, ואז ככל שהצעד יותר קטן ופשוט כך הסיכוי שזה באמת יקרה עולה.

למשל אם נחליט ש"נצא לסיבוב סביב הבניין לאחר ארוחת הערב" - זה משהו מוגדר ונקודתי ויכול לקדם גם את המוטיבציה.

* אפשר להחליט שעושים תורנות וכל שבוע מישהו אחר אחראי להביא רעיון ויוזמה (ואז הוא שם לעצמו תזכורת או עזרים אחרים שיעזרו לו לזכור וגם את כמובן בתורך )

* אפשר להצמיד את המרחב הזוגי לפעולה קבועה שממילא עושים כדי שנזכור - למשל אם מחליטים שכל שלישי בערב עושים הליכה אחרי ארוחת הערב או ההשכבות - זה משהו צמוד שעוזר לזכור.

* אפשר גם להחליט מראש על סימן היכר חמוד שאיתו נזכיר אחד לשניה את הזמן שלנו: כמו לעשות פרצוף מצחיק / מילת קוד / סימן מוסכם / שאלה פשוטה וחביבה של "מתאפשר לך עכשיו את הזמן שלנו?"

* אפשר לשים פתקים שיזכירו במקומות חמודים, כמו הקומודה, המראה, המקרר, הכרית וכן הלאה.

 

חשוב גם לזכור שהמוח שלנו בנוי מתבניות תבניות, וכאשר באים לעשות שינוי ישר יש את הקושי המובנה שהתת מודע שלנו מזדעק ואומר: אל תזיזו לי את המוכר והידוע! לא אוהב שינויים! לא רוצה שינויים! ובהחלט יש את החשש והרתיעה ממשהו חדש, שונה.

לכן כדי לשנות דפוס, כדי ליצור הרגל חדש - אנו נדרשים גם לסבלנות, גם להתמדה וגם לאורך רוח. 

לוקחים בחשבון שיהיו גם טעויות או נפילות בדרך,

לוקחים בחשבון שזה תהליך וצריך זמן וסבלנות על לקביעת ההרגל החדש בתוכנו,

מעצימים את כל הפעמים שאנו כן מצליחים (גם בפני עצמנו וגם לשני/ה),

מזכירים בסימן היכר כאשר שכחנו,

מביאים איתנו הרבה חמלה ונשימה עמוקה

ומתחילים.

באמת צעד צעד.

ולאחר כמה וכמה פעמים וחזרות כאלה - זה יהיה יותר קל ב"ה וכבר יתקבע להרגל החדש והטוב שלנו.

 

אז בתוך כל העומס המטורף של החיים והשיגרה השוחקת - כאשר אנו מכניסים בצורה *אקטיבית* זמן יזום ויוצרים ומאפשרים מרחב זוגי, כך צעד אחר צעד אנחנו מתקדמים ומעמיקים.

לא מצפים ל"זבנג וגמרנו", אלא בהתמדה פעם אחר פעם ושלב אחר שלב, לאט לאט.

תודה רבה! לקחתי לי מכאן כמה נקודותכולנה
בשמחה רבה והמון הצלחה 🙏נגמרו לי השמות
אולי בתזמון עתידיהעני ממעש
ממליצה ממשעוד מעט פסח

על הקורס של יוני אנטמן.


זה קורס שמיועד לצד הנשי (יוני היא אישה, למרות השם). הנחת העבודה היא שאת עושה את הצד שלך, והוא כבר יגיב לזה (לא מצופה ממנו להשתתף או לצפות בשום דבר).


הרעיון הוא קודם כל ללמוד להכיר את עצמנו, מה הרצונות שלנו, הרגשות העמוקים, הכאבים שחוזרים על עצמם.

היא נותנת גם כלים של איך לתת לעצמנו מקום לכאב וקודם כל להתמודד בעצמנו עם הכאב, ואחר כך גם איך לתקשר אותם בצורה מקרבת, בלי לגרום לגבר להרגיש אשמה.

בדיוק היא מתחילה מחזור חדש (מה שלא קרה כבר שנה וחצי...).

לי אישית זה היה משנה חיים, יותר מכמה וכמה טיפולים שהייתי בהם.


אם תרצי פרטי יצירת קשר וכו'- בפרטי.

שלחתי הודעהכולנה
זה הגיוני ומוכר, ובסה"כ נקודת הפתיחה היא טובהשושיאדית

קודם כל ב"ה הקמתם בית, משפחה, ביססתם את החיים שלכם וזו קרקע יציבה לזוגיות פורחת.

 

אז עכשיו, אתם נמצאים בתוך שגרה טובה ורק רוצים להוסיף לה זוגיות טובה.

בהתחשב במצב של שניכם את יכולה לקחת דבר שלישי קבוע ומתחדש שדרכו תוכלו לבנות מסלול זוגיות.

כלומר -

לקבוע עיתים לדבר מסויים ששיוביל להתפתחות בקשר.

 

לדוגמה:

-אם אתם אנשים עיוניים: לקנות ספר מעניין, משהו לא שגרתי, בנושא שמעניין אתכם ולקבוע עיתים לקרוא בו / לשוחח על סוגיה מיוחדת שבו.

(הספר "גברים ממאדים נשים מנוגה" הוא ספר מדהים שמדבר על ההבדלים והמכנה המשותף בין גברים לנשים).

 

- אם אתם אנשים של חוויות: לקבוע "דייט שבועי" יום / ערב מסויים בשבוע שאתם יוצאים למקום שבחרתם מראש.

(אפשר לחלק את התפקידים - תכנון מסלול / ציוד / אוכל / וכו'...)

 

- אם אין לכם יותר מדי זמן לחשוב: ללכת לשיעור קבוע בנושא זוגיות - אם יש בקהילה / באיזור שלכם. 

(עצם ההליכה של שניכם מכניסה למודעות את החשיבות שיש לשניכם בזוגיות אחד עם השני)

 

ואז ליצור מציאות קבועה ומתחדשת שמוקדשת רק לזוגיות שלכם.

ומשם לאט ובסבלנות, השגרה הכללית גם תהיה מושפעת.

לא לפחד מהפחדלאחדשה

אנשים כבדים זה לא כמו אנשים קטועי גפיים.
אני בטוחה שלכל אחד מכם יש  נושאים שהשיחה עליהם קלילה נעימה וזורמת.
אפילו אם זה משהו "טפשי" או ילדותי. ז"א שזה לא היכולת או הכישרון, אלא התפיסה של הנושא.
יכולה לומר לך על עצמי, במשך שנים נמנעתי ופחדתי לעשות צעדים ממחסומים פנימיים של פאדיחה ואיזה מביך ובושות.
מה אני אגיד שאני אוהבת x.y.z?
מה אני אשתף שבא לי כך וכך?
איך זה ייתפס, איך זה נראה מבחוץ?


את מתארת קושי, מתארת מציאות של נתונים טכניים- ששניכם כבדים ואולי קצת סגורים. יש לזה סיבה, בד"כ אנשים כבדים או סגורים לדבר או לעשות דברים מסויימים כי מפחדים מהשלכה. שווה לעצור ולשאול- מה ההשלכה שממנה מפחדים? האם יש מקום מהותי עצמוני לפחד או שזה רק פחד שמתפתח ומתעצם בראש אבל בפועל אין שם איזה משהו נורא?

למשל, ללכת שניכם לבאולינג.
אם אני מסתכלת מהצד על הסיטואציה שאת מתארת- הייתי חושבת שאת לא תרגישי בנוח והוא בכלל יבטל את הרעיון.
אבל אם תפרקי את זה לעצמך ולו-
יש בינכם בסיס טוב. הוא לא מבין מה צריך לשדרג בזוגיות- סבבה. את רוצה. הוא מוכן בלי להבין לעשות בשבילך כי אוהב אותך?
יופי.
אם כן בוא איתי לבאולינג.
יגיד לא? למה?
על כל סיבה שיביא אפשר לפרק אותה שכלית ולהבין שאין שם מהות, אלא איזה פחד כללי לא מוסבר, מחסום שהוא לא מחזיק בעצמו.
ולאט ככה לפתור את המחסום וללכת, ולהינות אחד מחברת השני.
שינוי אווירה וחוויות משותפות פותחות מרחב שאינו תלוי בילדים, כסף, בית, מחוייבות- ומזכיר לכם למה בחרתם אחד בשניה- כיף לכם יחד.
זה פותח את התיאבון להרחיב את התחושה הזו, לשדרג אותה ולעבוד עליה.
אחרי כמה חוויות חיוביות מקרבות כאלה הוא ירצה בעצמו.
ברגע שיש רצון הדדי ופתיחות מחשבתית אפשר לעבוד בצורה יותר אפקטיבית...
 

נראה לי נגעת בול בנקודה, לפחות מבחינתיכולנה

מבחינתו אני עדיין חושבת שהוא סוג של טיפוס כזה של שגרה שגרתית לחלוטין, וגם בתור ילד, מתבגר ואדם בוגר כמעט ולא הרגיש צורך במענה חברתי רגשי, לא מחפש חופשות או יציאה מהשגרה, ומבחינתו סוף היום לשבת ללמוד או להתעדכן קצת בחדשות מספק לו את האוורור שהוא צריך.


את צודקת שיכול להיות שזה נהיה הרגל ואפשר לנסות לשאול אם זה חייב להמשיך להיות ככה או אפשר לנסות דברים אחרים.  

זה שונה מהמחשבה שלי כרגע כי אני בעצמי מקובעת אבל נתת כיוון יפה 

אני מכבדת מאוד את העם הגברי, אבל...לאחדשה

זה קצת בידיים שלנו.

זו תורה שלמה, אבל על קצה המזלג

זו ה'נשמה' של הקשר.

הוא לא מבין למה צריך

אבל כשתעשו תהליך ותגיעו למקום מחבר, מקרב ומרגש בקשר, הוא יודה לך על זה בדיעבד, בטוח.

וכאן את נכנסת לתמונה. עצם ההבנה שחבר משהו והרצון לשנות, למרות שאת מתארת שגם את לא 100 אחוז שם, זה צעד ענק בדרך לשינוי חיובי.


את מתארת שהוא לא טיפוס כזה, אבל אולי זה משהו שגרם לו 'לא להיות כזה'? גם מילדות? פחד מכישלון, אכזבה, מבוכה וכו'? את לא צריכה להפוך להיות המטפלת שלו, למרות שממציאות החיים והנסיון בסביבתי הקרובה אני יכולה לומר לך שהרבה מאוד גברים עוברים שינוי נפשי חיובי ומעצים בעקבות הקשר הזוגי עם האשה שלהם.


אני מתכוונת, יש גברים יותר עמוקים, שיחות נפש, יש כאלה שאוהבים ריגוש, אקסטרים, יש מי שנהנה לטייל ולצאת ויש 'מקובעים'

גם אם הטבע שלו 'מקובע'- חוויות חיוביות מקשרות ומעצימות עם בן זוג אהוב, תמיד תהיינה משהו כיף.

הוא התרגל לשגרה, כי היא נוחה וצפויה מראש. פחות ציפיות פחות אכזבות.

אבל אילו חיים אלו?

אפשר לעורר אצלו את הנקודה הזו למחשבה וממש ללכת לכיוון- למה זה ככה, ממה אתה מפחד?

ואפשר להתחיל מצעדים, ואחרי המעשים נמשכים הלבבות.


וכמובן כמובן, תפילות אינסוף על זה, וזה ממש בר שינוי, וזה ממש בידיים שלנו ובסיעתא דשמיא, ואם מישהו יכול - זו את, האשה, הלב והרגש של הקשר🤍

כל מילה זהבנגמרו לי השמות
כשאת כותבת את זה על תגובה שלילאחדשה
זו המחאה הכי גדולה שאני יכולה לקבל 😍
❤️❤️ תודה יקרהנגמרו לי השמותאחרונה
את קסם בפני עצמך ותמיד אוהבת לקרוא אותך וללמוד ממך ❤️
עזרה כלכלית לאחיםזמנילעזר

יש לי אחות שרוצה לקנות דירה, ולנו ב"ה יש יכולת לסייע לה.

בררתי איתה איזו דירה היא מעוניינת לקנות, וראיתי שמדובר בנכס מאוד בעייתי, שמידיעה גמורה (עסקאות בסביבה, שומה והכרת הנכס) שווה כמה מאות אלפים פחות מהמחיר הדרוש.

אוסיף לכך שהיא תצטרך משכנתא גדולה עבור הדירה הזו, שתלווה אותה בהחזרים די חונקים ל-30 שנה.

העלתי בפניה את כל הבעיות הקיימות בדירה, אך היא באופן לא רציונלי מתעקשת לקנות דווקא אותה. 

גם כשביקשתי ממנה שתסביר לי איך הדירה בכלל משרתת את המטרה לשמה היא קונה אותה, היא לא ידעה לענות לי.

 

תהיתי לעצמי, האם אני בתור אח שדואג ורוצה בטובת אחותי, ראוי שאציב תנאי - העזרה הכספית תינתן רק עבור עסקה סבירה שאינה בזבוז כספים עצום.

הצדדים:

מצד אחד, כאח, מקומי לעזור ולתמוך, ואין מקומי לחנך.

מצד שני, אם אני מסייע לה ב-X כסף, והיא תלך על הנכס הזה ותפסיד בגללו 5X כסף, יוצא שלא סייעתי לה, אלא ההיפך, עודדתי אותה לעשות את הפעולה שגרמה לה להפסד גדול.

 

 

מה דעתכם נכון לעשות בסיטואציה?

לא הייתי נותן.חתול זמני

בכלל אני חושב שעזרה במשפחה בסכומים מאוד מאוד גבוהים היא מתכון למרירות מניסיון.

אל תעשה משהו שיגרום לך להתבאס.

מה עם בעלה של האחות? איתו אפשר לדבר אל ההיגיון?מתואמת

באופן כללי לדעתי - אם החלטת לתת את הכסף, אז תן אותו בלב שלם בלי לחפור. אולי רק בליווי תפילות שלא תהיה פה נפילה גדולה מדי...

כל עוד לא מדובר במשהו שהוא סכנת חיים או נפש - נראה לי שלא נכון "לחנך" את האחות...

הכסף לא יוחזר אליך במידה והיא תפסיד?נעמי28

הייתי מפרידה בין שני הדברים.


העצות שלך לגבי הנכס לא קשורות להלוואה, גם אם לא היית נותן חלק, בתור אח שמבין בזה אתה רשאי לייעץ, אולי כדאי לדבר על זה שוב דרך בעלה.


ואם אתה רוצה לעזור, תעזור.

בלי קשר למה יעשו עם הכסף כל עוד ההחזר שלך מובטח.


אל תחנך אותה בעזרת הכסף שלך.

בטח לא להחזיק אותה בתנאים.

(שוב כל עוד אין פגיעה בהחזר)


מסכים עם כל מילהפשוט אני..
לגבי שווי הנכס:

ממילא הבנק דורש להביא שמאי, אם באמת יש פער עצום בין המחיר המבוקש לבין שווי הנכס, אז הבעיה תהיה עצומה: הבנק יעמיד משכנתא בהתאם לשווי שקבע השמאי, ולא בהתאם למחיר בחוזה. 

ואז היא לא תוכל להשלים את העסקהנפשי תערוג

ומה שיפגע ראשון זה ההון העצמי שהוא נתן לה

 

אני לא הייתי נותן במקרה כזה

 

למה שיפגע? אם אי אפשר לבצע עסקה?אריק מהדרום
אם אין עסקה אין פגיעה.
ברוב העסקאות הנדל"ן שאני מכירנפשי תערוג

אתה מקבל אישור עקרוני מהבנק

אין סיבה שלא יקבלו. כי זה לא קשור לנכס.


מוצא נכס

חותם עסקה ומשלם סכום התחלתי כלשהו

לאחר מכן מתחיל תהליך של הלוואת משכנתא. שחלק ממנה מגיע השמאי של הבנק

אם הדירה לא שווה את המחיר שחתמת עליו. השמאי יתמחר אותה לפי הערך האמיתי שלה ולפי הערך הזה הבנק יסכים לתת הלוואות משכנתא


ואז אין לך די כסף להשלים את העסקה ורוצים לבטל את החוזה. בדרך כלל זה יהיה כרוך בדמי פיצוי כלשהם למוכרים. הכסף הזה יצא מההון העצמי.


אפשרות נוספת.

לפנות לגופים חוץ בנקאיים כדי להשלים את היתרה.

הבעיות עם זה

1. אם הבנק ידע על כך. יכול להיות שהוא יצמצם עוד יותר את הסכום שהוא מוכן לתת.

2. הלוואה חוץ בנקאית בדרך כלל נתנת בריביות גבוהות יותר. כך שיכולות להכניס לסיבוך כלכלי

אבל אם הערכת שמאי נמוכה משמעותיתאריק מהדרום

אתה לא מקבל בכלל אישור עקרוני.

ואתה לא חותם עיסקה.

ולא משלם כלום.

בדרך כלל שמאי מביאיםנפשי תערוג

באמצע תהליך לקיחת הלוואות המשכנתא.

כי רוצים להביא דווקא שמאי שעובד ספציפית עם הבנק שהחלטת לקחת ממנו את המשכנתא

וכדי לקבל הצעה קונקרטית למשכנתא כדי להשוות בין בנקים. בדרך כלל הבנק ידרוש חוזה רכישה ונסח טאבו (ועוד כמה דברים)


ואין שום קשר לאישור עקוני.

אישור עקרוני לא קשור לנכס ספציפי

אלא בדיקה פרטנית של הזוג ולאיזה גודל הלוואה הם יכולים לקחת

לא יודע מה בדרך כלל אבל זו לא ההמלצהאריק מהדרום
ולכן צריך לעשות את התהליך עם איש מקצוע ולא לחתום על חוזה לפני בדיקת שמאי של הבנק גם כדי שלא יעבדו עליך וגם כדי שיאשרו לך לקחת את המשכנתא בכלל.
שאתה לקחת משכנתאנפשי תערוג
לקחת שמאי לפני חתימת החוזה?
לא וזו היתה טעותאריק מהדרום
הערכת השמאי היתה 20 אלף שקל פחות, לשמחתי רק 20 אלף, זה יכל להיות בהרבה פחות.

יתרה מזו ידעתי בעת חתימת החוזה שזו טעות אבל בעל הדירה הלחיץ אותי שיש לו קונה אחר, אבל מכיוון שידעתי פלוס מינוס שאני בטווח המחירים באזור אז חתמנו.


ועדיין הלכו 20 אלף שקל, זו טעות וזו לא ההמלצה לעשות זאת, תלמדו ממני מה לא לעשות.

ואם השמאי היה אומר שהמחיר הוא מיליון עגולנפשי תערוג

והמוכר מוכן לרדת עד 1.02 סופי סופי

לא היית מבצע את העסקה?

לא יודעאריק מהדרום

קשה לדבר על מה היה קורה אילו, בפועל אני ידעתי שאני לא אמור לחתום על חוזה לפני הערכת שמאי ובכל זאת עשיתי את הטעות הזאת במועד החתימה.

אני כאן כדי להתריע לאחרים לא לעשות זאת ובכלל זה את פותח השרשור.

אתה יודע שהערכת שמאי זה לא מידע מדויק?נפשי תערוג

לדוג' אצלי בבית. השמאי כתב מחיר עגול עגול. שהיה כ20+ אלף מתחת למחיר חוזה.


הלכתי אליו למשרד.

אמרתי לו שהוא מוזמן למצוא לי דירה דומה במחיר שהוא כתב.

ואם הוא מוצא דירה כזאת, אני נותן לו שכר כפול (בחצי בדיחה כן....)

אז הוא תיקן את המחיר שמאות למחיר שכתוב בחוזה

שהוא ממש ממש לא עגול ואין סיכוי שזה השמאות מדויקת. כי אם כן. אני יוכל למלא לוטו שהצלחתי לקנות במחיר המדויק של השמאות


לימים הכרתי שמאי אחר.

הוא סיפר לי שההנחיה של הבנקים היא לתת מחיר שמאות גג כמחיר החוזה, ואם אפשר. להוריד קצת

למרות שברור להם שזה לא המחיר הראלי של הדירה.


יש עדיין שמאים שכתובים מחיר מעל מחיר חוזה. אבל צריך להיות סיבה טובה למה הם כתבו את זה.


כך שזה שאתה נתת מחיר חוזה. יכול להיות שזאת התרנגולת שהטילה את הביצה של מחיר השמאות 

אני לא מבין לאן אתה לוקח את הדיון הזה בכללאריק מהדרום

עצה שלי: אל תחתמו על חוזה לפני הערכת שמאי.

כלל לחיים.

מטרתי להגיד שכנראה תהיה עסקהנפשי תערוג

כי היא (אחותו של פותח השרשור) כנראה לא תקח שמאות מוקדמת.


אבל מסכים איתך

אם אפשר. עדיף לקחת שמאות מוקדמת

מהכותרת חשבתי שזה או"חחתול זמני
אני לקחתי שמאי על דירה שבסוףעדיין טרייה
החלטנו לא לקנות. אם זה דירה יד שנייה במיוחד אם יש בעיות כמו חריגות בנייה וכו וגם אם רוצים לקחת מקסימום משכנתא ממש כדאי לקחת שמאות מוקדמת. לפעמים זה גם עוזר במיקוח על מחיר הדירה.
בטח שישפשוט אני..
יש בחוזה קנס, או דמי ביטול או איך שלא תקרא לזה, במקרה שבו אחד הצדדים לא עומד בחלקו בהסכם.

ובגלל שהרוכשים שמים חלק מהכסף כבר במעמד החתימה, המוכרים יכולים פשוט לא להחזיר את הכסף הזה כדי לקבל את דמי הביטול שמגיעים להם בהתאם לחוזה.


אם הרוכש לא מצליח לקבל משכנתא, זה לא ''כוח עליון''. זאת בעיה שלו, והוא יצטרך כאמור לשלם הרבה כסף על הפרת החוזה

בהנחה שיש חוזהאריק מהדרום
לכן כתבתי שזאת תהיה בעיה עצומהפשוט אני..
לא לתת שקלאריק מהדרום
בערך כפי שענו כאןהעני ממעש
ומוסיף שאתה מכיר את ההון האנושי והנסיבות,  ובתור בן משפחה יכול לנסות לעזור מלמעלה, לתת חכות ולא דגים, וכן יכול בהחלט לתת דגים שלא כפי שמייעצים כאן . רק אתה מכיר את כל מכלול התמונה 
כאח מקומך לעזורשוקו.

ופעמים שלא לעזור זו העזרה הכי גדולה שאתה יכול לעשות לבן אדם.

ועצה אישית-לטובת אחותך ולטובתך. במידה ואתה מלווה לה כעת או בעסקאות אחרות. תתנהל מבחיינה משפטית עיסקית כאילו היא אדם זר. הכול לכתוב,תנאים ברורים. זה ישמור עליכם בקשרים טובים

כסף שמלוויםoo

בסיכון גבוה שלא יוחזר

כי מי שיש לו להחזיר

אין לו בעיה להלוות מבנק


אני לא מלווה סכומים שאני לא יכולה לוותר עליהם

לא רק בגלל ההפסד הכספי

אלא גם בגלל הרס היחסים שיתלווה אליו

אני לא הבנתי אם זו הלוואה או מתנהמרגול

בכל מקרה, אני הייתי נותנת רק אם המחיר קרוב להערכת שמאי (עדיף לשלם מראש על שמאי מאשר להפסיד ככ הרבה אחרי)


תתן הגדרה מראש איזה פער הגיוני. ולפי השמאי.

זה נותן פחות משקל לכמה *אתה* מחבב את הדירה או לא, ולכן בעיניי מפחית את החיכוך הפוטנציאלי.


אם זו הלוואה זה משהו אחר, לא חושבת שהייתי מלווה אם אין באמת יכולת להחזיר. 

אני אישית לקחתי גם הלוואה מהמשפחהנפשי תערוג

כי הלוואה מהמשפחה זה ללא ריבית.

וזה ממש משמעותי.


שאתה לוקח משכנתא, 60-70% מהחחזרים החודשיים בתחילת חיי המשכנתא זה ריבית.

בהלוואה מהמשפחה זה 100% החזר


כמובן שלא מלווים לכל אחד.

רק לאחד שאתה סומך שיוכל להחזיר

תודה וכמה הבהרותזמנילעזר

תודה לכל העונים

כמה הבהרות:

1. מבחינתי, מדובר במתנה, ואמרתי לה את זה גם שמבחינתי זו מתנה.

2. הערכת שמאי של משכנתא היא רק לוודא שגובה המשכנתא נמוך מערך הנכס וזה יהיה נכון בכל מקרה (מדובר על כ-65 אחוז מערך הנכס). העניין הוא שערך הנכס לא שווה את הסכום המבוקש לדעתי וגם לדעת שומה חיצונית (שאינה עבור משכנתא)

3. דברתי גם עם גיסי, והוא גם תומך (יחסית פסיבי) בעסקה

איזה כיף לך שאתה במצב הזהנעמי28

לעזור ככה לאחים.

חלום!

שוק הנדל"ן נמצא במשבר גדול.משה

זה בנוסף לכל מה שכתבו לפניי.

ברור שכדאי להציב תנאישושיאדית

זה השקעה שאתה מבצע מכספך,

זכותך להחליט הם לתת או לא.

 

וזכותך להחליט להשקיע בדברים אותם אתה רואה ויודע שהם השקעה טובה.

הוא לא משקיע, הוא נותן מתנה לאחותורוני 1234
בוודאי שזכותו לא לתת את המתנה אבל אין קשר להשקעה והוא לא ישא ברווחים/בהפסדים.
ועדיין, יש זכות להחליט על המתנהמרגולאחרונה

נניח שאת קונה לילד שלך מתנה ליומולדת- את תגידי לו - יש לך x כסף תבחר פה בחנות מה שאתה רוצה?

הגיוני שכן

אבל אם הוא יבחר משחק שבעינייך בעייתי חינוכית?

או אפילו- משחק שפה עולה 100 אבל בכל בזאר עולה 15 והוא רוצה לקנות דווקא פה?


קצת כמו שאפשר לעזור כלכלית ברמה החודשית למשפחה ולהגביל את הייעוד של הכסף- סופר כן, מסעדות לא.


במקרה הזה- נשמע שהוא עוזר לה כלכלית, אבל חלק גדול מהכסף סוג של הולך לפח, כי הנכס שווה פחות…

והוא רוצה לעזור לאחותו, לא לשרוף כסף…


קצת כמו להגיד - קחי 1000 שח לקניות לשבת. אבל תקני בסופר גדול, לא בסופר הפינתי שפתוח 24/7 ויקר בטירוף. 

אני חושבת שהשאלה היא האם העסקה תקריסכמו🐌תמס

את אחותך בסוף, או, שהיא קנתה במחיר יקר נכס שהיא אהבה.

דירה למגורים, בעיני, אם אוהבים, שווה פער.

אין מה לעשות. היא צריכה לגור שם.

אבל אם היא תיקח משכנתא ותתמוטט באמצע הדרך, לא הייתי נותנת לזה עזרה.

גם אם הדירה מוצאת חן בעיניה. כי היא לא תהיה שלה, בסוף, אז למה להטביע כסף?


אם זה ברור שהיא יכולה לעמוד בתשלומי המשכנתא, ואתה חושב שהיית משיג עסקה יותר מוצלחת, אז כאן הייתי אומרת שלא הכל רציונלי כשקונים דירה.

אני נגיד הייתי שמחה לגור בסגנון באו האוס וכמובן שזה מאד טעם אישי. אז אולי בשבילך לא שווה לשים חמישים אלף שקל יותר, ובשבילה כן.

אם זה פער של מאות אלפים, זה סיפור אחר. לא הייתי מסכימה.

יש עוד דירות בעולם, זה נשמע ממש ניצול שלה. ושמאי בעיני זאת לא הדרך היחידה,  מפני שיש גם טעם אישי

הפער הוא מאות אלפיםזמנילעזר
מהבדיקות שעשיתי בין 250 ל-300 אלף פער
השאלה כמה אתה עוזר לההפי

אם אתה נותן לה מאה אלף או כמה אלפים..

באמת חושבת שאם נותנים עשר אלף עדיף לא להתערב יותר מידי..

שנותנים עצה צריך לשזור את זה בעדינות ולא להתווכח.. בטח לא עם אישה .

תנסה להבין למה היא כל-כך מחובר לנכס כזה שלא מוליד רווח אבל בעדינות ..

 

מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

 

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

 

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

 

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

 

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

 

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

 

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

 

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

 

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

 

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

 

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

 

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

 

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

 

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

 

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

 

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

 

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

 

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

 

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

 

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

 

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

 

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

 

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

 

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

 

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

 

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

 

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

 

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

 

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמותאחרונה

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

אחות יקרהפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ח' בסיוון תשפ"ו 9:53

בפעם הבאה שאני אגיע עם הבן שלי לבית החולים,

ואתם תעשו לו הרדמה מלאה,

ותבדקו אותו,

ותעירו אותו,

ותגידו לי לתת לו לאכול כדי שתוכלו לשחרר אותו,

ואני אתן לו כריך עם ממרח תמרים שהבאתי מהבית,

והוא ישמח כי הוא אוהב כריכים עם ממרח תמרים,

ואת תגידי לו ''למה אתה אוכל כריך עם ממרח תמרים ולא עם שוקולד?''

ואז הוא יצרח

וישכב על הריצפה

וירביץ לקיר

ויזעק שהוא רוצה כריך עם שוקולד

ולא עם ממרח תמרים


 

אז...

אני אכניס אותך לתוך הכריך שלו

שמעת אותי?

 

נספחפשוט אני..

מתכון לכריך אחיות:


 

מצרכים:

שתי פרוסות לחם גדולות

2 כפות ממרח תמרים

אחות חסרת טאקט

6 דמעות של אבא מתוסכל להמלחה


 

 

הכנה:

לוקחים אחות חסרת טאקט

ממלאים את נחיריה בשתי כפות ממרח תמרים

מטפטפים דמעות לתוך עיניה

עוטפים בלחם

לוחצים חזק חזק עד שהטאקט יישפך מכל הצדדים

עוטפים בניילון נצמד כדי שלא תוציא עוד מילים מיותרות 

😂שושיאדית

חזק ביותר!

השלב הלפני אחרוןאפרסקה
לא משנה כמה תלחץ הטאקט לא יצא, כי הוא איננו 😵‍💫
משהאחרונה
איזה תסכולאן אליוט
מרגיז ממש
וואי סיוטשלומית.
שמכירים את הסיפור הכוללנפשי תערוג

אז מבינים שזה מביא אותו לסף תסכול גדול.

אבל מי שלא מכיר (וכנראה שאותה אחות לא מכירה) לא יבין ששאלה כל כך תמימה תביא אותו לכזאת התפרצות.


מניח שיש עוד דברים דומים שמביאים אותו להתפרצות כזאת. אבל לא הייתי שופט לחומרה את האחות, השאלה הזאת בסך הכל לגטימית ל99% מהמקרים.


זה לא מוריד לרגע מהתסכול שלך על שאלה חסרת טאקט לגמרי מול הבן שלך.


ואני לא בטוח שהוא ישמח לאכול כריך אחיות

ואני לא בטוח שכדאי לשאול אותו אם הוא רוצה לאכול כריך כזה 🫣

הסברפשוט אני..

מדובר על ילד בן 3, שלפני 10 דקות התעורר מהרדמה.


 

גם ילד במצב רגיל בגיל 3, לא תמיד יגיב באדיבות כשישאלו אותו למה הוא אוכל תמרים ולא שוקולד.


 

קל וחומר אחרי התעוררות מהרדמה, כשהוא עדיין לגמרי לגמרי מעוך.


 

חוץ מזה, שאחות לא צריכה להתערב בבחירות התזונתיות שלי, בטח כאשר ההצעה שלה עוד פחות טובה ופחות בריאה ממה שאני הבאתי.


 

וגם אם כן, אז לא מול הילד עצמו, כשהוא בן 3 ואחרי הרדמה 👿👿👿


 

זה כל-כך בסיסי, באמת. אתה תבוא לילד שמשחק בטרקטור קטן בזמן שהוא נהנה לשחק בו, ותשאל אותו ''למה ההורים לא קנו לך טרקטור גדול יותר''?

זה כל-כך חריג, עד שאני בכלל לא בטוח אם היא לא ניסתה בכוונה לעורר מהומה.

 

אני לא מבין איך לדעתך זאת שאלה לגיטמית ב99% מהמקרים... 

אם היו שואלים ילד אחרנפשי תערוג

זאת לא השאלה עם טקאט

אבל זה לא היה מביא את הילד לסף תסכול כמו הילד שלך.

ממה שאני מכיר. מקסימום זה היה גורם לילד לא להסכים לאכול את התמרים.

לילד בן 3 ממוצע זה היה "עובר" אחרי 5 דקות


אז נכון.

זאת לא שאלה עם טאקט

מצד שני. זאת לא שאלה של סוף העולם

לגיטימית הכוונה שאלה רגילה עם קצת חוסר טאקט.

אם אותה אחות היתה אומרת לו איזה פיג'מה יפה יש לך. לבן שלי יש משהו דומה עם סטיץ'

זאת שאלה לגטימית?

ראית פעם אדם מבוגר רגע אחרי הרדמה?פשוט אני..

הוא יהיה מבולבל לחלוטין, לא יבין איפה הוא נמצא, הרבה פעמים יהיו לו סחרחורות ובחילות ועייפות קיצונית. אם זה יהיה אחרי ניתוח, אז השפעת ההרדמה על העצבים תתחיל לפוג והוא יתחיל לחוש כאב. 
 

אז קח את כל זה, ותשים על ילד בן 3.

 

וכן, הרבה ילדים יבכו אם ישאלו אותם ''למה אבא לא הביא לך שוקולד'', גם בלי כל ההשפעות של הרדמה. אז קל וחומר.

וזה יגרום לילד לשכב על הרצפה ולהרביץ לקיר?נפשי תערוג

לא חוויתי ב"ה התעוררות מהרדמה לילדות שלי.

אבל אף פעם לא היה מקרה כזה, גם בתסכול הכי גדול.


זה אכן חסר טאקט..

אבל לא בעוצמות שאתה מתאר


אולי אחרי הרדמה זה אחרת

למען האמתפשוט אני..
הוא לא באמת הרביץ לקיר, אבל זאת הייתה הגוזמה היחידה... 
פתאום הבנתי איזה גאון אניפשוט אני..
עם השימוש במילים ''קל וחומר'' 🤣
להגיד מקסימום זה היה גורם לילד שלי לא לאכולכתבתנו

את התמרים,

זה לא להבין בכלל את הסיטואציה ושזו בדיוק המטרה עכשיו, שהוא יאכל.

וגם אם זו לא המטרה, הילד לגמרי לא במרחב הבטוח והמוכר שלו, לא בגיל שדיבורים בהיגיון בהכרח משכנעים, פלוס קם הרגע מטושטש מהרדמה. כל סעיף כאן הוא סיבה ממש מעולה לאחות לנצור את לשונה מההערה המיותרת שבהחלט יכולה לגרום לילד רגוע תיסכול שיהיה קשה להתגבר עליו עכשיו דקות ארוכות,  ומטופשת ברמות אחרות היתה ההתערבות הזו.


רפואה שלמה והתאוששות קלה ומהירה!

אבל תסכימי איתי שיש הבדל גדולנפשי תערוג

בין לא יאכל

לבין לא יאכל. ימרר בבכי. יצעק. ישכב על הרצפה וירביץ לקיר.


יש הבדל, רק שאני מסכימה עם פשוט אניכתבתנו

שבכל המקרים זו הערה מיותרת

וברובם היא תגרור את ההתנהגות המוגזמת.

נכון.נפשי תערוג

חד משמעית הערה מיותרת

אבל לא יוצאת מגדר הרגיל.


לצענו נפוץ מאוד חוסר הטאקט אצל אחיות ועוד יותר אצל רופאים

כל ילד בן 3 יגיב ככהרקאני

זה כמו שתשאל ילד בן 3

למה תפוח ולא סוכריה?

בטח שזה יגרור התקף במיוחד בבית חולים ילד מותש

אני לא בטוחה אם שניכם מדבריםנגמרו לי השמות

על אותו ילד או אותו סיפור כולל עליו אתה מדבר (התכוונת לסיפור הכולל שבעבר @פשוט אני.. שיתף כאן על אחד מילדיו?)

וגם אם אכן מדובר באותו ילד - עדיין האמירה של האחות חסרת טאקט ומזמנת תסכול באמת לכל ילד, בטח במצב כה רגיש לאחר הרדמה.

שרק יהיו לנו בריאים כולם 🙏

לא מסכימה!לאחדשה

למה היא מתערבת?
האבא הביא כריך שהילד שלו אוהב מה אכפת לה מה יש שם?

כי היא חסרת טקאטנפשי תערוג
תרתי דסתרי. אמרת שזה שאלת לגיטימית 99 אחוז מהזמןלאחדשה
לא קשיאפשוט אני..

זה היה לפני שקרה את התגובות האחרות,

וזה אחרי

לגיטמית הכוונה צפויהנפשי תערוג

חצי+ מהאחיות והרופאים שפגשתי היו חסרי טקאט

ושאני מקבל הערה חסרת טקאט מצוות רפואי זה לא מזעזע אותי כמו שזה זעזע את פותח השרשור


אפשר לעשות שרשור אמירות חסרות טאקט של צוותים רפואיים. אבל זה יהיה שרשורפלצת


האם היא צריכה להאמר? לא

האם נפלתי בגללה מהכסא? גם לא

שאלה לגיטימית זה לאניק חדש2

לא משנה מה הרקע.

ובטח בתור אחות שקצת בעינייני הבריאות אמורה להבין שאם הילד אוכל את זה בכיף אין צורך להתערב.

אלא רק לחייך ולקוות שגם הילדים שלה יעדיפו ככה תמרים ולא שוקולד.

תפנה אליה או לאחות תורנית ותגיד .העני ממעש
שומעים שאתה כועס, וזה הגיונינקדימון

אבל אין שמץ של ספק שמדובר פה בשיח לגיטימי ובשאלה תמימה לחלוטין. לא חוסר טאקט ולא דומה לזה. אני מניח שהיא ראתה יותר ילדים שמתעוררים מהרדמה מאשר אתה רואה, ולכן אני מניח שהיא בהחלט סברה שזה דווקא נחמד לילד שמפתחים איתו שיחה ומתייחסים אליו...
 

זה אמנם התפוצץ לא כמו לפי התיכנון, אבל עדיין לא הייתי שם אותה בתוך הכריך. הילד כנראה היה אוהב סנדוויץ' כזה עוד פחות.. איך אוכלים את כל הבשר הזה..

לשאול ילד שהוא לא הילד האישי שלךפשוט אני..

למה הוא אוכל x ולא y,

כאשר ברור ש-y טעים יותר אבל הרבה פחות בריא,

זה לא לגיטימי בשום צורה ובאף סיטואציה.


כאמור, ההרדמה והסיטואציה רק מוסיפים למורכבות. 

כמו שאמרתי, שומעים שאתה כועס, וזה הגיונינקדימון
זאת מעולם לא הייתה השאלהפשוט אני..

ואני חש התנשאות לא נעימה... 

 

בכל מקרה כתבתי פוסט הומוריסטי על סיטואציה הזויה, לא חשבתי שזה יהפוך להיות ויכוח יסודי בהלכות התנהגות לפעוטות ..

מזדהה לגמרי. מאיפה השאלה הזו בכלל מתחילהירושלמית במקור
אולי מסופק שם סנדביץ שוקולד והיא כביכול מציעה?ירושלמית במקור
עדיין הזיה
חחח לאפשוט אני..
אחרי שהוא התחיל לבכות היא הציעה לי ללכת למכונה לקנות לו שוקולד...

כאילו לא עשתה מספיק נזק

מסכימה לגמרירקאני

שאלה מטופשת גם לשאול את הילד האישי שלך

 

וואו כ"כ מתסכלנגמרו לי השמות
ממש חוסר טאקט.

ב"ה שתהיה רפואה שלמה במהרה ורק בשורות טובות 🙏

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️רקאני

אולי יעניין אותך