בעקבות השרשור על הכאת ילדים:אברהם העברי

בשרשור עצמו לא ראיתי לנכון להגיב, ועד שהחלטתי שמן הראוי לכתוב - הוא כבר נהיה כזה ענק שכבר לא ידעתי איפה ובתגובה למי לדחוף את דברי, אז אני כותה כאן ומקווה שציבור הדנים שם ייראו את זה.

האמת, שאני גדלתי בפחד תמידי, הבית אצלינו בהחלט היה בית מכה. על כל המשתמע. לעומתינו - היתה את משפחתם של דודי, גם שם היה מכות, אבל משום מה - זה ממש לא היה "בית מכה" או "הורים מכים", אני - בעקבות מה שעברתי בבית - ניתקתי קשר עם הורי, ויש בי זעם איום ונורא עליהם, לעומת זאת - בני הדודים - ממש אינם ככה, הם מאושרים, אוהבים את הוריהם, ומצליחים בחייהם.

אני, בדרך הטבע, הייתי צריך לגדול גם כן להיות מכה, אלים, אימפולסיבי, כפי שחוויתי במשך עשרים שנה בביתי שלי, אלא שב"ה, הוא שלח לי את מלאכיו, את האנשים הנכונים, וב"ה שנמנעה ההשפעה עלי בשאר המישורים, אני חי בצורה מוצלחת, חברותי בצורה מיוחדת, מוקף ידידים וחי חיים שמחים.

אבל, אני יודע, שלולי כמה וכמה דברי ואנשי פלא שה' שלח לי, לא הייתי גודל ככה, כי אכן, המחקרים שהובאו נכונים, מי שגדל בבית קשה - גדל קשה.

אבל - אני מצהיר - שאני לא אמנע מלהכות את ילדי לעת הצורך, ושלא יספרו לי - כמו שהגיבו לכמה שם - ש"הנה ההודאה שלי שהושפעתי ממה שעברתי" כי לא, לא הושפעתי, ואל תתווכחו, כי אובחנתי! ברוך ה' אין השפעה על חיי ממה שעברתי, מלבד הכעס והנתק עם הורי, אבל לא מעבר, כל שאר מעגלי חיי בריאים לחלוטין לא פחות מאחרים.

ואדרבא - בעקבות מה שעברתי - דווקא יש לי סלידה מהכאה, אני לא מתווכח עם המחקרים הנ"ל, אבל בכ"ז אני עברתי טיפול וכו', ואין לי משקעים על הנפש, אלא רק הפוך - אני מבין כמה גרוע נהגו הורי. ומבין עד כמה לולי מה שעברתי לטובה - זה היה יכול להוציא אותי אכן אדם אימפולסיבי וכו'.

אבל למרות זאת, אי לא אמנע מלהכות את ילדי בשעת הצורך, וזה מגיע ממקום קר, לא מעצבים, לא ממשקעים, אלא מהבנה, שאדרבא, זה נצרך, כשזה במידה במשקל ובמשורה.

לא לחינם לימדנו שלמה - חושך שבטו שונא בנו, לא לחינם למדנו הנביא שאבשלום גדל פרא כי "לא עצבו אביו מימיו", ומאידך שלמה - ש"כפתתו אמו על העמוד" - גדל להיות שלמה. לא לחינם מזהיר רבינו הגר"א את רעייתו באגרתו המפורסמת - להכות את הילדים על שקר!

ועכשיו תשאלו - איך באמת? אם עברת מה שעברת, ואתה מכיר בחסרון - איך אתה מסביר את זה? 

אז בדיוק לצורך זה הבאתי את הסיפור עם בני דודי, שגם הם קיבלו מאבא שלהם, ולא עברו שום טיפול - ועדיין הם הורים למופת, ולא אימפולסיביים, וחיים חיים מאושרים.

כי זה בדיוק ההבדל - ילד שחוטף מכות מאבא כמו שחוטפים מחבר, ילד שחוטף מעצבים, ילד שאבא שלו "רב איתו" ומנצל את היותו יותר בעל כח - גודל מכה, גודל מלא משקעים, גודל אימפולסיבי.

אבל ילד שאבא שלו אוהב אותו, ילד שיודע כמה כואב לאבא כשכואב לו, ילד שיודע שאם הוא מקבל פצע אבא ינשקו ויטפל בו ברחימאיות, ילד כזה - מבין כשהוא כן מקבל פאצ' - שזה נועד לבטא משהו!! כשהגאון מוילנא הכה את בנו על שקר - הילד ידע! שאבא אוהב אותו, שאבא לא עצבני, שאבא לא מופרע, הוא ידע שאבא היה משתוקק שהוא לא יצטרך לעשות את זה. אז למה אבא עשה את זה בכל זאת?   - הוא הבין, שאבא בא לבטא כאן את החומרא של מה שהוא עשה, את האסון שבלדבר שקר, שאבא מוכרח על דבר זכה לתת עונש, למרות שמאוד מאוד כואב לאבא לתת את זה.

זה מה שחוו בני דודי, הם היו מאוהבים באביהם, וידעו שהוא מאוהב בהם, והבינו היטב היטב, שאבא מאוד מאוד היה משתוקק לא להכותם, ואם הוא עשה את זה - כנראה כי מעשה X שעשו - הוא מאוד חמור, והם הפנימו - שמעשה זה אסור לעשות! והם גדלו הכי מחונכים שיש - מאחל לכל אבא בישראל ילדים שכאלו, פרחים הם גדלו.

זה בדיוק ההבדל, אין שום סיבה שילד שקיבל עונש פיזי - בצורה מושכלת - יגדל עם כל הנזקים שמניתם כאילו מי יודע מה... יש סיבה, שילד שאבא שלו נהג אימפולסיבית - כן יגדל ככה.

אני זוכר ילד בכיתה,ש אביו היה מחנך דגול וידוע שם, ופעם ילד בלי עומס טאקט שאל אותו - תגיד את האמת - קיבלת פעם מכה? והוא ענה: היה פעמיים שאבא נתן לי מכה - והיא הייתה מגיעה לי, למדתי את הלקח. למותר לציין שגם אותו ילד גדל נפלא ומעולה.

כל הדור שלפנינו - גדל עם פאצ' פה ופאצ' שם, אז נכון, היה בדור ההוא גם הרבה אימפולסיביות, מחמת חוסר הדרכה, ומי שחטף מאבא שלו בצורה כזו - גדל להיות הורה מכה, אבל אלו שקיבלו רק "כראוי", כי פשוט זה היה טרום עידן ההפחדות - גדלו רגילים וטובים לחלוטין, ואכן - חלקם גם נותנים לבניהם - באותה צור הבדיוק, אבל מגוחך יהיה לומר שזה "חסכים", אין כאן שום דבר רגשי,

הם עושים את מה שחונכו לו, מה שראו שפעל עליהם - והם יודעים שיפעל על ילדיהם, מה שהתורה מדריכה אותנו לעשות!

אני שמעתי מבנים של הגרי"ש אלישיב, ומבנים של הגר"ע יוסף, על כך שקיבלו לעיתים מסויימות מכות, בצורה מושכלת ורגועה. מישהו רוצה להצביע על חסכים אצל מישהו מהם?

ותאמינו לי, שהילד יודע לזהות מתי זה אימפולסיבית ומתוך עצבים, ומתי לא, הוא לא טועה בכך.... אבל עדיין -כדי להחדיר בו את הרגשות הנ"ל, של להבין כמה זה כואב לאבא שהוא נצרך להכות, והמסר שהוא בא להעביר בזה - יש עצות ברורות, ראשית - לא להכות מיד, אלא להמתין מעט, שיראה שזה לא אינסטינקט, שנית - לדבר, להסביר בדיוק את זה, אני מבטיח לכם שכשהגר"א הכה את בנו, וגם כשדודי הכה את בנו, שניהם הסבירו יפה לילד, כמה זה כואב להם להגיע לזה, אבל הם עושים את זה "כדי שתדע, שדבר כזה כמו שעשית - הוא חמור מאוד, ואסור לעשות אותו", הילד יבין, בכל גיל, ניכרים דברי אמת.

סיפור יפה מסופר בספר "מעילו של שמואל" על הגרש"א יודלביץ', חמיו של ר' אריה לווין, שלאחר שהוצרך להכות את בנו, ראוהו יושב בחדר ובוכה, על שהוצרך להגיע לכך, האם בגלל זה הוא הפסיק מכך? לא. האם זה הועיל לחינוך בניו? כן. האם מישהו מהם גדל בעייתי? שוב לא... 

דווקא כמי שגדל בבית מכה, בבית אימפולסיבי, בבית נורא, ומאידך - הכיר בתים אחרים שכן היה בהם הכאה מפעם לפעם, אבל בצורה נינוחה, מושכלת, דווקא בגלל זה, חורה לי ההשוואה המטופשת, חורה לי הדמגוגיה של "הורים מכים" שמשליכים על כל סוגי ההכאות, וההפחדות על חסכים וש"יגדלו ילדים אלימים" זה שקר, זה עוול, זה סילוף. 

ושוב - אל תגידו לי שזה מתוך החסכים שלי, כי היו אי אלו בעלי מקצוע שחלקו על הקביעה הזו, ואמרו ברורות שנוקיתי ממה שזה יכל ליצור, אז כבודכם במקומכם מונח, כל דברי באים מתובנה, מהשכלה, מרוגע ושיקול הדעת, וגם מטיפטיפה חשדנות לכל היפיות נפש שיש כאן בשנים האחרונות, ואמונה בתורה ובגדולי התורה. ולאחר שהוברר שאין לי חסכים שגורמים לי להסכים למעשים כאלו, אז דווקא אדם כמוני היה אמור לשוש על כל המחקרים שמתנגדים למכות, כי מי כמוני יודע כמה סבלתי, אבל לא, אני לא הולך שולל אחריהם, אני יודע שאבי היה בעייתי ונורא, אבל זה לא נוגע למי שאינו נוהג כלל כמנהג אבי, אלא בקור רוח, בהבעת אהבה לבניו, ובחינוך אמיתי ומושכל. 

ואסיים בדברי הכהן הגדול ביום הכיפורים: "יותר ממה שקראתי לפניכם כתוב כאן" כאן = על לוח ליבי, אך להאריך אין בי כח וסבלנות, כתבתי את עיקרי הדברים, השומע ישמע והחדל יחדל.

תודהbaruchiro

ומדהים כמה פסקאות אתה צריך כדי להגיד שאתה מאובחן וכו', רק כדי שלא יוכלו לשלוט במה שאמרת ולהגיד שאין לו תוקף.

לא יאומן.

(כן יאומן, כי כמובן, אנשים חיים בהכחשה וכו' וכו'. אבל כל דבר בפרופורציות)

...Reminder
הכאת ילד עי מבוגר, שגדול וחזק ממנו פי כמה, זה לא דבר הוגן
אין לו את היכולת להתנגד
כשאתה עושה את זה אתה מלמד את הילדים שלך שהחיים לא ממש הוגנים.
סטייל החזק שורד

לא משנה מתוך כמה קרות אתה מבצע את זה
לדבריך אסור לחנך כללאברהם העברי

כל מושג החינוך מתבסס על לכפות על הילד דברים. לדבריך אי אפשר לעשות כלום - כי הוא חלש ולא יכול להתנגד.

יפיות הנפש שלך היא פשע.

ומילא מי שטוען שזה יוצר נזק - ומנמקים שככה זה הדור שלנו, אבל אתהף שטוען את זה כטיעון מוסרי יסודי. כנראה חושב שאתה יותר הגון מהתורה, מחז"ל, ומאלקים בעצמו. חבל.

חלק מחינוך בעיני,Reminder
זה לחשוף את הילד לתוצאות המעשים שלו, בצורה הכי טובה ויעילה בשבילו.

להכין אותו לעולם,
לגרום לו להבין שאם הוא עושה x הוא ככל הנקרא יקבל מהחברה y

הכאה פיזית- זה דבר שמחוץ לחוק ממילא, למה לחשוף אותו לדבר כזה?

ויש הרבה אמצעי חינוך אחרים שיכולים לעשות את העבודה טוב יותר. לא צריך להגרר למקומות כאלו.

העולם באמת לא הוגןשירוש16
ככה זה החיים. לא תמיד הוגנים.
כשהפוסטמודרנה מדברת מגרונם של מי שאמור להיות מפוקסאלירז
זה בלתי נתפס.
קודם כל הלקח נכון-החיים לא הוגנים, אבל לא זו הדרך ללמוד זאתגפן36
דבר שני אף אחד כאן לא מדבר על להפעיל על הילדים כח בלתי נסבל.
דבר שלישי אין כאן עניין של יחסי כוחות כי זה לא נכנס בכלל לפינה הזאת. אלו לא מכות בין חברים.
אם ככהבת 30
גם להכריח ילד להישאר במיטה וללכת לישון זה לא הוגן. אין לו יכולת להתנגד.
גם להחליט לילד באיזה בי''ס הוא ילמד זה לא הוגן, אין לו יכולת להתנגד.
גם להגיד לילד שזה מה שיש לארוחת צהריים, ולכן הוא יצטרך לאכול ממה שיש על השולחן, זה לא הוגן.

בכלל, לחנך ילדים זה לא הוגן!
תמיד אנחנו ההורים נהיה בעמדת כוח של מבוגר!

ואם אתה דוגל בכך שילד יבין שלמעשה יש תוצאות אז ככה.
א. ילד יכול להבין שלמעשה מאוד חמור שלו יש תוצאה מאוד חמורה- מכה.
ב. יש דברים שילדים לא יכולים להבין. ילד בן שנתיים לא יבין שאם ירוץ לכביש הוא עלול להידרדר.
גם ילדה בת עשר לא באמת יכולה להבין עד הסוף שאם היא תאכל המון ג'אנק פוד זה יזיק לה.

ולכן זה תפקידינו כהורים, לדאוג שהם לא יעשו מה שמזיק להם.
גם הורה דמנטי לא מבין לפעמים שאסור לרוץ לכביש. אז תכי אותו?סופי123
אני מניחה שלא. אני מניחה שתשגיחי עליו פשוט
ילדים עד גיל 9 לא אמורים להתקרב לכביש לבד. אז בגיל שנתיים? הם זקוקים להשגחה. אם בן השנתיים שלך רץ לכביש, תרביצי לעצמך, לא השגחת עליו. ואז תתפני להגיד לו שהכביש מסוכן ואסור
אותו דבר עם חשמל או עם הצקה לאח תינוק או כל מיני דוגמאות שעלו פה.
הילדים שלי מחונכים וממש לא מקבלים מה שהם רוצים ומתנהגים כמו בן גילם הממוצע, לפעמים למופת ולפעמים פחות. אין בעיני משוואה בן ילד מוכה לילד מחונך. אם כבר להפך, ילד שיודע שההשלכה למעשה תהיה מכה יפתח גבולות מתוך פחד ולא מתוך חינוך.
אף פעם לא קרה לך שילד קטן עשהבת 30
בצורה פתאומית משהו מסוכן???
לא קרה שהלכתם על המדרכה ופתאום ילד קופץ לכביש???
לא קרה שילד קטן בודק פתאום את עומק העיניים של התינוק הקטן?
מאיזה חומר הילדים שלך עשויים?

זה בכלל לא קשור להשגחה.

ולמרות שהענין כבר נאמר כאן אלפי פעמים.
ילד שמקבל מכה פעם ב...הוא לא ילד מוכה.
האמירה הזאת, שחוזרת ונשנית, היא כבר מעייפת...
והיא לא נכונה.
יודעת מה זה ילד מוכה?
ילד שמקבל מכות באופן קבוע. שחוטף סטירות על כל דבר קטן שההורים שלו מרביצים לו מתוך עצבנות, על בסיס יומיומי בערך.
זה ילד מוכה.
ואני לא מוכנה בשום פנים אופן,
להסכים ולהשלים עם המהלך המכוער הזה, שאת ועוד משתמשים כאן מובילים-
מהלך שמכניס הרבה מאוד הורים טובים ונורמטיבים לכותרת ''הורה מכה''.

זה מהלך מכוער, שקרי ולא מוצדק בעליל.

מותר לכם לא להסכים עם הכאה. מותר לכם להגיד ''אני לא מכה אף פעם''.
אבל עד כאן.
האמת,סופי123
לילדים קטנים אני נותנת יד ליד הכביש. ולא משאירה אח סקרן ליד תינוק טרי. והחשמל בבית מכוסה. אבל האם קרו דברים מסוכנים בלי ששמתי לב? ברור! האם זו אשמתו של הפעוט יותר משלי? לא. האם הוא ילמד טוב יותר מפליק מאשר מהסבר? לדעתי ממש לא. הילדים שלי עשויים מהחומר הכי רגיל בעולם
לפחות אחד מהם על הצד השובב. ועדיין. הפליק היחיד שנתתי בחיי היה מעצבים, אני עושה תשובה על הדבר הזה כל יום בכך שאני מתגברת על כעסי(זה קרה לפני שנים רבות) ולעולם לא אחזור על זה שוב. בע"ה. בטח שלא אשכנע את עצמי שאני מיטיבה כך עם ילד.
מה הקשר ''אשמתו של הפעוט''?בת 30
מי בכלל מדבר באופן כזה של האשמה?
איו לי בעיה שלדעתך פליק לא ילמד את הילד.
יש לי בעיה עם זה, שהורה אחר, שלדעתו פליק קטן כן ילמד את הילד, הוא בעינייך ''הורה מכה''.
שוב, אם זו לא האחריות שלוסופי123
וזו לא, מי נותן לילד בן שנתיים להתקרב לבד לכביש?! למה לא ללמד ולחנך בצורה הרגילה? למה לא לשחרר השגחה כשהוא בשל, כמו בכל דבר? מה ככ דחוף בפליק מיידי? בפעם הבאה תתני לו לרוץ ליד הכביש כי הוא קיבל פליק אז הוא בטח הפנים?
את תופסת את זה הפוך לגמריבת 30
אני לא מצליחה להבין את דרך החשיבה שלך.
את מדברת על אחריות או אשמה של הילד.
זה בכלל לא הדיון.
אף אחד לא נותן לילד קטן להתקרב לכביש לבד. אבל דברים קורים. אנחנו, כמה שננסה, לא בשליטה של מאה אחוז על הילדים שלנו.
אז מה הרעיון בפליק? מה הוא אמור להפיק מזה?סופי123
אם נתת פליק אז פעם הבאה תסמכי עליו ליד כביש? ואם לא, אז למה נתת פליק?
יבין לא לעשות זאת שובבת 30
פשוט ביותר
נכון! כשהפליק כל כך יוצא דופן בהתנהגות ההורה, הילדארלט

יבין שזו התנהגות מסוכנת שאסור לחזור עליה בשום אופן.

ומה עם צעקה?הוא לא נרתע מזה?מושיקו
או שלצערנו רוב הילדים לא מתרגשים כבר מצעקות?
לפעמים כן, לפעמים לא.בת 30
למה, לצעוק על ילד זה דבר טוב?
חכה, עוד עשרים שנה יהיה פה שרשור שיאשים הורים שצועקים על ילדיהם שהם אלימים.
ואם יבוא הורה ויגיד ''אני צועק כשמדובר על סכנת חיים, או כשלפעמים, לצערי, אני יוצא מגדרי'' אז יצקצקו כולם ויגידו ''אוי אוי אוי, אפשר להשיג את אותה מטרה גם בלי צעקה''.

ברור שעדיף בלי צעקות ובלי מכות!!!
אבל אנחנו לא מלאכים!!
אז למה להפוך חולשה לעיקרון? לשיטת חינוך?סופי123
אם היה בא הורה וכותב בצער שלפעמים מתפלק לו פליק והוא רוצה לשנות את זה ולחנך כמו בנאדם התגובה שלי היתה שונה מאד (אני לא חושבת שהייתי מגיבה בכלל. אני לא מרגישה שאני מחנכת דגולה או משהו.) הילדים הכי מחונכים שאני מכירה (ולצערי לא מדובר בילדים שלי) ההורים שלהם מדברים איתם תמיד תמיד בנחת ושליטה עצמית. זה חזק הרבה יותר ממכה.
איך את יודעת שתמיד תמיד?בארץ אהבתי
היית בבית שלהם כל הזמן?
אני יכולה להגיד שאנשים מבחוץ יגידו אותו דבר עלי - שהילדים שלי מאוד מחונכים, ושאנחנו הורים שתמיד מדברים בנחת ושליטה עצמית. כל מי שרואה אותי מבחוץ בטוח שזה כך.
אבל זה לא. אני בהחלט משתדלת, והרבה מהחינוך הוא בנחת ובשליטה עצמית. אבל לפעמים גם מתוך שליטה עצמית אני כועסת כי אני חושבת שזה נכון לפעמים כחלק מחינוך (כעס הפנים), ולפעמים אני גם מאבדת שליטה וכועסת (וגם קרה שנתתי מכה מתוך חינוך או מתוך כעס, לעיתים רחוקות אבל קרה), כי גם אני בן אדם.
ועדיין הילדים שלי ב"ה מחונכים טוב.
בעיקרון הוא חינוךשירוש16
את לא מאמינה שאפשר לחנך דרך מכה
אחרים כן מאמינים
כמו שאת לא תרצי להעמיד את שיטת החינוך שלך מול כולם ולקבל אישור או צעקות מיושבי הפורום על כך - כך אין לך זכות להוריד את ההורים שמחליטים אחרת ממך.

שוב , הכאה שמגיעה מתוך כעס, עצבים וחוסר שליטה היא רעה מיסודה.
הורים שבאופן שיטתי מכים את ילדיהם על בסיס יומי כשיטת חינוך - זה גרוע. זה אפילו לא חינוך.
אני עצמי קיבלתי אולי מכה אחת כשהייתי ילדה ואינספור צעקות, האשמות ועונשים.
תאמיני לי, זכור לי יותר העונשים וצעקות מאשר סטירה אחת שקיבלתי פה ושם על משהו מאוד חמור שעשיתי (כמו לברוח להורים באמצע שדה תעופה הומה אדם. בחיי לא עשיתי את זה שוב).
לא הפכתי להורה מכה, כי אני לא חושבת שזה יעיל. אבל (וזה אבל גדול), ילדים לפעמים עושים דברים שלא יעשו (עם כל הכבוד להשגחה 24/7 תמיד יהיו 2 שניות שהם תסתובבי לילד אחד והילד השני יעשה משהו מסוכן) והם צריכים להבין זאת. סטירה קטנה מבחינתי עדיפה על צעקה. (בתור אחת שגדלה בבית מלא צעקות)

את יודעת מה?
הכי גרוע זה הכעס. הכי גרוע.
ילד שמרגיש שמרביצים לו מתוך כעס מסיק שההורים לא אוהבים אותו וזה באמת הגרוע מכל.
וזה נכון לגבי צעקה, גערה או מכה.
ילד שרץ לכביש ומקבל במקום סטירה על היד ואח"כ בבית מקבל חיבוק ונשיקה מבין כמה ההורים שלו אוהבים אותו, כמה אכפת להם ממנו, וכמה שהדבר שהוכ עשה חמור ביותר.

ולגבי מה שכתבת על הורים אחרים וילדים אחרים - זה לא רלוונטי.
עד שתגורי בבית לא תדעי מה באמת הולך שם.
זה בדיוק הנקודה,שאפשר קצת להשקיע ולהיות דומים למלאכיםמושיקו
כשיש אימון יומיומי על שליטה עצמית ולימוד חינוך.
השילוב בין שניהם ילמד איך לתקשר אם הילדים נכון בצורה שקטה
בהצלחה במלאכיותבת 30
אני לא מלאכית, למרות שאני משקיעה הרבה מחשבה וזמן בחינוך ילדי.
גם עלי עוברים דברים.
וואלה, עייפות של אישה בסוף הריון, או אחרי לידה, או סתם ענינים בחיים שלפעמים מכניסים את ההורים למתח, או כל מיני דברים אחרים.
גם זה משפיע.
לא תמיד אנחנו במיטבינו, רגועים, שקולים וסבלניים.
וזה בסדר שילדים יבינו שעכשיו אמא שלהם לא בשיא הסבלנות או בשיא הרוגע
כל מילה. עושים טעויות. וגם הלא מכים בשום אופן עושים טעויות-ארלט

צעקה מוגזמת, עונש שגוי, כעס קר ושותק, הצדקה של האח האשם (יכול להצרב כעלבון)- קורה! וצריך להתאמץ לתקן אבל זה לא הופך את ההורה להורה רע

בנ"א שלא מבין דברים אלמנטרייםשירוש16
כמו עיניים שיש בהם סכנת חיים (לרוץ לכביש) ומסכנים את עצמם אכן נמצאים במחלקה סגורה בבי"ח פסיכיאטרי. ואם צריך- גם קשורים.
בגיל שנתיים?סופי123
כתבת 'הורה דמנטי'שירוש16
השם ישמור.סופי123
חלק לא קטן מבני האדם מאבדים את היכולות הקוגניטיביות בזקנה. קשירה במוסד פסיכיאטרי?! מה הקשר בכלל. אם הבנתי אותך נכון תגובה אכזרית. מאחלת לך עד מאה ועשרים בצלילות ובהירות ושתמיד יקיפו אותך אוהבים שיטפלו בך במסירות ועדינות בכל מצב.
ובאמת לא הבנתי מה הקשר בכלל
כתבת משהו נורא פשוטשירוש16
הורה דמנטי שפורץ לכביש ומסכן את עצמו (ואת הסביבה)

בדרך כלל אנשים עם דמנציה לא מגיעים לרוץ לכביש. זה פשוט לא המהלך של דמנציה. (אלא אם כן את מדברת על מצב קטטוני וזה סיפור אחר. ושוב, הם מאושפזים)

בנ"א שמגיע למצב דמנטי כל כך קשה שהוא לא מבחין בין טוב לרע ולא מבחין בכך שהוא מכניס את עצמו לסכנת חיים והוא מסכן את עצמו ואת הסביבה - הוא נכנס למחלקה סגורה. זאת ההגדרה בחוק. לא רישעות שלי.

האנשים שאכן מאבדים את יכולתם הקוגנטיבית לא מגיעים לכדי סכנה. ואם כן - הם לא אמורים להישאר לבד ללא השגחה. וגם זה לא פשוט - צריך לבדוק למה הם במצב הזה ולטפל.

הגבתי בצורה מאוד נקודתית על משפט שכתבת שככל הנראה נובע מחוסר ידע בנושא. לא נורא. רק מעדכנת.
אני לא יודעת מה הניסיון שלך בתחום,סופי123
אבל בכנות את כותבת שטויות.
באמת. שלא תדעי.
את באמת לא מכירה את הניסיון המקצועי שלישירוש16
בתחום. חבל.
הניסיון שלי לא מקצועי, לצערי הרב.סופי123
אם זה המקצוע שלך אדרבא, צאי ולמדי.
לא בדיוקReminder
הוא יכול להחליט שלא בא לו להשאר במיטה
הוא יכול להחליט שהוא לא רוצה להגיע לבית הספר
וכל מעשה כזה יגרור כנראה תוצאות לא ממש נעימות, אבל עדיין, יש לו איך להגיב, יש לו דרך להתמרד
עם מכות אין לו איך להתמודד.

לגבי א. אבל כמו שכבר כתבתי, מכות זה לא דבר שהוא אמור לקבל בחיים, זאת לא אמורה להיות תוצאה לאחד מהמעשים שלו, זה לא דבר חוקי. למה להרגיל אותו לדבר כזה?

לגבי ב. נכון, לכן צריך גם להסביר. ילדים הם לא כאלו מטומטמים, ילדה בת 10 יכולה להבין למה גאנק פוד זה לא בריא לה.
ברור שצריך להשגיח ולשמור, אבל האחריות להסביר ולהביא למודעות היא לא פחות חשובה בעיני.

בינינובת 30
הוא לא באמת יכול להחליט. בחירה של ילד בן 4 זה לא בחירה של מבוגר בן 40

ובקשר לענין החוקי. מחילה, אבל החוק הוא לא מתווה שיטת חינוך. ולכן הוא לא שום פרמטר בעיני. גם אם משהו היה חוקי, זה לא יגרום לי לעשות אותו.
לא קראתי את השרשור המדובר, אבל להרביץ לילדים זה לא חוקיסופי123
מעבר ללא מוסרי. הילדים הם לא שלך במובן של לעשות בהם כרצונך. עם ההורות באה אחריות, לא בעלות.
ויש שיטות טובות לחנך שלא מותירות פצעים בנפש, מי שעד כדי כך קשה לו בחינוך הילדים שיילך ללמוד ולהשתפר. אין מה לעשות, הורות זו עבודת מידות סיזיפית ותמידית, אין קיצורי דרך.
אני די בטוח שלא רק את השרשור לא קראת, אלא גם את דברי לא.אברהם העברי

אם היית קורא את דברי לא היית כותב את מה שכתבת.

טיפת בגרות הייתי דורש ממי שמפציץ את הגיגיו, לפחות שיקרא על מה הוא מדבר.

דווקא קראתי. ועדיין, ענישה פיזית היא לא לגיטימית בעיניסופי123
גם אם תעטוף את זה במליון מילים יפות. פשוט לא. תמיד יש דרך טובה יותר.
אם קראת, הבה ונעבור על דברייך ונראה אם הם קשורים:אברהם העברי

מעבר ללא מוסרי. הילדים הם לא שלך במובן של לעשות בהם כרצונך. עם ההורות באה אחריות, לא בעלות.

איך זה קשור? מה הקשר לבעלות? דיברנו על לחנך, אם אין לי שום זכות - אולי לא אחנך אותם בכלל? מי אני שאמנע מהם את זכויותיהם? שיעשו מה שרוצים! למנוע מהם זה לא מוסרי!

שלא מותירות פצעים בנפש

הסברתי היטב, שהכאה שאינה אימפולסיבית, אלא מושכלת, והילד מבין למה היא באה, ועד כמה האב לא היה רוצה בה, אך הוא נאלץ להבהיר לו את חומרת המעשה - לא מותירה פצעים, עובדה. הכרתי אנשים כאלו, כפי שהסברתי היטב, וחורה לי על ההעזה שבהשוואה של הוריהם שהרעיפו עליהם כל טוב וחינכום למופת - לבין הורים כמו שלי, הדיבורים מהסוג הזה פוגעים במי שבאמת גדל להורים מכים.

מי שעד כדי כך קשה לו בחינוך הילדים שיילך ללמוד ולהשתפר

מי דיבר על קושי? דיברתי על אידיאל! יש דברים שילד צריך להבין שהם כה חמורים, עד שמחייבים ענישה, אין דרך אחרת. ה"קושי" רלוונטי למי שמתפוצץ על ילדיו בעצבים, לא על מי שמדבר איתך על דרך חינוך, בדיון שכלי.

אין מה לעשות, הורות זו עבודת מידות סיזיפית ותמידית, אין קיצורי דרך.

אז התורה היא נגד עבודת המידות? חז"ל לא עבדו על מידותיהם? הגר"א היה מושחת? הרב עובדיה והרב אלישיב היו "הורים מכים" שלא שלטו בעצמם? את זו שקובעת את אמות המידה?

ושוב - אם דיברתי על ענישה שכלתנית, מתוך צער וכאב על שהוצרכנו לה, שוהיינו מעדיפים להתחמק ממנה, ולא ח"ו הפוך, על ענישה מתוך איבוד עשתונות וניצול הכח - איך הגעת לעבודת המידות? מה זה קשור? איפה את רואה פה, גם לשיטתך שזה טעות ונזק, אי שליטה על המידות?

בבקשה, "תכבדו את המעמד", לא חכמה לזרוק סיסמאות, בנאדם שכתב פוסט שלם על ענישה מושכלת ולא מהבטן,  גם אם את חולקת עליו - תכתבי לעניין, אל תגיבי באמירות על "עבודת המידות, שלא רלוונטיות לדיון!

יש נקודה מאוד עיקריתמושיקו
במצב של היום אין כמעט סיכוי שהכאה לא תהיה אימפולסיבית.
או שתתקבל שכזו.

אפשר להגיע לאותה תוצאה עם גערה או צעקה מחושבת.
וגם זה לא בכל פעם.
אוקיי.אברהם העברי

זה נידון שכל הורה צריך לחשוב עם עצמו. מי שפועל אימפולסיבית - גם אם יתגבר ולא יכה, הוא זקוק לעבודת המידות כללית.

הציפיה שלי מבנאדם בוגר, שכבר מחנך ילדים, לדעת לשלוט בעצמו ולא להיות אימפולסיבי.

מי שאינו כך - אכן אסור לו להכות.

אבל אל תאמר שזה בילתי אפשרי, הכרתי אנשים כאלו, כפי שציינתי, וילדיהם גדלו פרחים מלבלבים.

להגיד שאפשר להגיע לאותה תוצאה בלי זה - מחזירה אותנו להדרכת התורה, לדברי חז"ל ולהדרכתו המפורטת של הגר"א לרעייתו.

ההתבגרות בדור בקודם ובדור של היום , היא אחרתמושיקו

היום רוב ההורים עדיין לא התבגרו בשונה מפעם, לכן פעם זה עבד והיום...

אז אין לנו ויכוח עקרוני, אלא נסיבתי.אברהם העברי

הורה שלא התבגר - אכן איננו רואי להכות, וככה"נ גם לא לחנך בכלל, שנינו מסכימים על זה.

הורה שכן התבגר, וכן מסוגל לפעול בכובד ראש - גם אתה אינך מפקפק בכך שיצטרך לעשות זאת מפעם לפעם, בצער ובשיקול הדעת.

אז הויכוח בינינו הוא באחוזים, נו שוין. כל הורה והורה יצטרף לבחון את עצמו.

אבל כל הורה מסתכל על השנימושיקו

ובדרך כלל מי שפחות התבגר הוא יותר דומיננטי..

ולוקחים אותו כדוגמא.

ולכן מסתכלים על הדברים האלו בצורה כללית איפה רוב הדור נמצא ועל פי זה הולכים

אוקיי. גם בזה אני מסכים איתך.אברהם העברי

אסור לפזול וללמוד מ"מה פלוני עושה"

אלא לשקול בחכמה, לדון בסוגיה, ולהחליט את דרכך.

מוחה בתוקףגפן36
יכולה להגיד עלי ועל בעלי שמעולם לא הרמנו יד מתוך אימפולסיביות.
זה בלתי אפשרי.
אנחנו חייבים *להחליט* שחובה להכות. אנחנו שונאים לעשות את זה. זה בחיים לא מגיע מתוך כעס. בשום צורה.
ואני מכירה עוד הורים כמונו.

והילד אכן שאל פעם אם אני כועסת עליו.
עניתי לו בנחת שלא. אני דואגת לו. הוא מוכרח ללמוד שדבר כזה לא עושים.
נכוןמושיקו
ומישהו מהצד שיראה.

כמה אחוזים שהוא יעשה את זה בתוך אימפולסיביות?
לא הבנתיגפן36
שהוא יראה את זה בתור אימפולסיביות התכוונת?

לדעתי אפס אחוז. אני לא כועסת בכלל ומדברת בנחת כרגיל..
חוץ מזה שאני קוראת לו ומכינה אותו. 'בא חמוד. עשית דבר מסוכן. אני צריכה לתת לך מכה על היד'
או למשל הרמת יד על הורה שולחת לחדר והוא יודע שאני מגיעה לתת מכה (קרה פעם אחת בחייו ומניחה שלא יקרה שוב. כולי תקווה שלא אדרש לזה) וגם אז אני מדברת אליו בנחת ולא בכעס. מסבירה לו שהוא צריך ללמוד שאף פעם לא מרימים יד על אבא ואמא, ושהוא צריך להתנצל.
זה דבר נכוןמושיקו
אם לצאת עם זה כשיטה?זה לא נכון.
כי לא כולם יעשו את זה באותו נחת כמוך
מסכימהגפן36
אם כךחגהבגה
אני מבינה שנערך וצעקה מגיעים ממקום שלו ורגוע בנפש, מחושב לגמרי, ולא מאימפולסיביות..
אם זה מגיע משם הצד המחונך שם לב לזהמושיקו
ומצד המחנך זה לא יהפוך.לשיטה שחוזרת על עצמה
אז ככהסופי123
לא אענה לך על כל סעיף וסעיף. באופן כללי, אני מאמינה שלחנך עי מכות זה רע ומעוות מיסודו ותמיד יש דרך טובה יותר וזה תמיד נובע ממקום חסר שליטה ואין דבר כזה להכות בקור רוח כי מי שבקור רוח לא מכה אלא מוצא דרכים אחרות לחנך.
בקשר לחזל ולרבנים, הרבה דברים שהיו נהוגים בתקופת חזל לא רלוונטיים לחיים כיום. מה לעשות. היום רבנים לא מתירים להתחתן עם שתי נשים נניח.
אתה כבר אבא לילדים? לא הבנתי אם אתה מדבר על שיטת החינוך שלך בפועל או איזשהי אידאולוגיה.
אענה:אברהם העברי

הבאת דוגמה לא קשורה, לא היה אידיאל והדרכה לשאת שתי נשים, היה התר, ואסרו רבינו גרשום.

כאן יש הדרכה ומצווה, ככה לימדונו לעשות.

אכן, לומר שהיום זה מזיק - זה דיון לגיטימי, ובו ניתן לדון,

אבל לא זה מה שאמרת - אלא דיברת על כעס ושליטה עצמית וכו', איך זה נהיה קשור לשינוי בדורות?

את אומרת שאת לא  מאמינה שאפשר, אז נו, את מתווכחת עם המציאות, אני מכיר בתים כאןו, וכפי שתיארתי.

אם לדעתך אי אפשרף עקרונית, להכות בקור רוח - אז הגר"א כן הכה באימפולסיביות? אני מקווה שאת לא טוענת ככה....

אין כאן "מוצא דרכים אחרות" יש כאן ויכוח אידאולוגי, אם ע"י הכאה משיגים מה שבלתי ניתן להשיג בלעדיה, במציאות, ללא קשר ליכולות של ההורים, את יכולה להתווכח בויכוח האידאולוגי - אך לא להגרר להשמצה של מי שיחלוק עלייך

כמה פעמים אתה חושב אצל הגר"א בבית כעס הלב, ולא רק הפנים?!בחור זהב
וכמה אצלנו? אנשים כערכנו?

מספיק כבר שכל חולי וכל רעה מתרצים במה שהיה אצל גדולים
וזה מה שאומר הרב יעקבזון בשיעורים על חנוך, לא אני
ויהי רצון שלשומע ינעם
אז זה בדיוק מה שאני אומר:אברהם העברי

במפורש, כל דברי באו לומר שאסור להכות מתוך רגשות ועצבים (=כעס הלב) אלא באופן מושכל, מתוך שיקול דעת (=כעס הפנים)

שום חולי ושום מכה, ככה הם הדריכו!! ככה הם הורו!! כן, גם לאנשים כערכנו!! ומי שיש לו "כעס הלב" = עצבים, אימפולסיביות, וכו', ימנע מלהכות, יישב, ירגע, ישתה כוס מים, וכשיהיה נקי מעצבים יקיים את המוטל עליו בחכמה ובשכל! 

המצב אצלנו לא כמו המצב אצל הגרא בשאר מובניםבחור זהב
אז אין להשוות גם כאן
ומנגד יש את האוסרים .חוסך שבטו לילד כסיל ולא חכמים של הדורהתחברתי
במקום לשלוט על הכעס שולטים על קטין. אתה תרביץ והןא יגדל ליהיות אבא מרביץ והנכד שלו ...יופי של חינוך . הדור הזה זקוק להבנה להכלה לשיחה לדיבור . מכות מתאים לדור של סבתא שלי אפילו הוריי היו סובלניים, רק היו מביטים בעיניים וכבר הבנו מה הם רוצים. שלא נדבר על הרמת קול שלא נשמע בין קירות בתינו.
מי האוסרים? מישהו חולק על חז"ל?אברהם העברי

חבל שאתה משתמש בדמגוגיות - כתבתי משהו על כעס? על לשלוט בכעס?

והסברתי טוב מאוד למה זה לא נכון שהם יגדלו ככה בעקבות זאת, אל תזרוק סתם מנטרות.

מי שלא מוכן לחנך הוא זה שחסר אחריות, לא מי שמחנך.

פשוט תניח לזה. אין לדיון הזה תקווה.הריוניסטית
זה לא לגיטימי בעיניהם,
והם כופים את דעתם על כולם.
הם לא מבינים שאף אחד לא מדבר על לפוצץ ילד.
ואם אתה חושב שילד צריך לקבל מכת חינוך פעם ב-, ברכותי! אתה הורה אלים שמגביר אלימות וילדים מוכים שיגדלו להיות הורים מכים בעתיד!

דיון שהוא כולו צדקנות ופוליטיקלי קורקט.
מי ייתן שהקב"ה יאיר לכל אחד ואחד (גם לי, כמובן) דרך משחו בחינוך ילדיו!
אגיד לך משהו:אברהם העברי

לא כתבתי את זה בשביל לשכנע את אלו שכבר מחופרים ביפיות הנפש המערבית.

אלא למען כל מיש עוקב מן הצד, שאולי מתלבט, ששומע את דבריהם ומפקפק קצת...

למען אלו - אני טורח להביא את הדברים.

כמובן שאני מסכים עם על מילה מדברייך על מהות הדיון מצד צדקני הפוליטיקלי-קורקט, ובעיקר אני מצטרף לתחינה לפניא בינו שבשמיים...

כשהורה מפוצץ ילד צריך לקרוא למשטרה -השיח הוא על העיקרוןor1900
בעייני הנקודה המרכזית היא

חינוך בכלים אחרים שאינם אלימות מילולית או פיזית
שמטרתם לא רק סור מרע מאלימות כלפי האחר.
אלא בחירה בדרך חיים חיובית מחזקת בונה גם בחינוך
וכאשר צריך לדרוש לשים גבולות להעניש וצריך אין ספק למצוא דרך שאינה אלימות לעשות זאת מתוך בחירה בצורת חיים כזו לנו ולילדינו
@משטרהציפ'קה
ארוך מידי, לא קראתי.

ראיתי "לא אמנע מלהכות את ילדיי"

אם הייתי ברמה של הגדולים שהזכרת זה היה רלוונטיניצנוצי תקווה
אני בן אדם פשוט לא רב ולא מחנכת דגולה.
הרבה עייפה לפעמים עצבנית.
לפעמים בא לי להחטיף כאפפה.
אבל אני לא יעשה את זה כי אני חושבת שזה פוגע וזה ניצול לרעה ולא נובע ממקום נכון.
וזה מה שנכון לי
תודה
*ממקום לא נכוןניצנוצי תקווה
הגדולים האלו חינוכו והורו ככה, התורה היא אותה תורה לכולנואברהם העברי

ואגלה לך סוד - אם באלך לתת כאפה ולא נתת, התאפקת, הנה הצלחת במבחן! את העצבים שלך לא פרק על הילדים. מעולה, אז אחרי שתירגעי - תחשבי בשיקול דעת אם המצב המסויים הזה מצדיק הכאה, אם הגדולים הנ"ל היו מכים על מעשה פלוני - ואם הכרעת שכן - לכי ותעשי את זה! לא מתוך ניצול לרעה, לא מתוך עצבים ופגיעה, אלא משיקול דעת!!

יש מן האבסורד בלומר אני לא מכה, כי אצלי זה מעצבים, אז אני מתאפקת ולא מכה בכלל- אדרבא, אם התאפקת ולא נתת מעצבים, הרי הוכחת שאת ראויה לתת מתוך שיקול דעת! בדיוק כמו "כל הגדולים האלו" למרות שאת "בן אדם פשוטה"....

הילד שלי בן שנתייםניצנוצי תקווה
רוצה להוסיף נקודה חשובה בעיניבארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בארץ אהבתי בתאריך כ"ט בתמוז תש"פ 21:40
קראתי עכשיו את הדיון פה, וגם את השרשור הגדול על הכאת ילדים (לא כל תגובה ותגובה שם, אבל את עיקרי הדיון ראיתי).

אני רוצה להוסיף למה שאתה כותב פה שמחדד את החשיבות להבחין בין 'הורים מכים', שזו דרך ההתנהלות שלהם באופן קבוע, לבין הורים שמידי פעם נותנים מכה כשהילד מגזים בהתנהגות שלו (ויש גם פה מה להבחין בין מי שעושה את זה מתוך גישה חינוכית לבין מי שקצת מאבד שליטה מרוב כעס, ועדיין בשני המקרים מדובר על מצבים חד פעמיים ולא שכיחים שממש לא הופכים את ההורים ל'הורים מכים').

אחת הנקודות שבלטה לי בשרשור הקודם היתה שמי שכתב שהוריו מידי פעם הכו אותו כילד, והוא מעיד שזה לא השפיע עליו לרעה, וגם הוא משתמש במכות לפעמים כחלק מהחינוך, מיד התגובה היתה שעצם זה שהוא גם מכה זה מה שמוכיח שכן היתה השפעה לכך רעה עליו.
ואני חושבת שזה לא הוכחה לשום דבר, כי אם התחום היחיד בחיים שבו זה משפיע עליו, זה רק בצורת החינוך שלו לילדים שלו, שהוא ממשיך את הדרך של ההורים שלו כי הוא חושב שהיא נכונה, זה לא הוכחה להשפעה רעה.
(ראיתי את הטענה הזו בעיקר מפי @פשוט אני.. והיו עוד כמה שגם התייחסו כך לדברים.)

באותה מידה אפשר גם לקרוא לאוכל לא בריא בשם 'אלימות' (הוא אפילו באמת גורם לנזקים אמיתיים בגוף) ולהגיד שכל מי שנותן לילדים שלו אוכל לא בריא נוהג באלימות.
ואז יבוא אדם ויגיד - ההורים שלי נתנו לי אוכל לא בריא, ויצאתי בסדר גמור, וגם אני נותן לילדים שלי את אותו אוכל שאכלתי בילדותי. ואז יענו לו - זה שאתה עדיין ממשיך באותה דרך ונותן לילדים שלך את אותו אוכל זו בדיוק ההוכחה שזה כן השפיע לרעה ולכן זה דבר שאסור לעשות.

בקיצור - בשביל להוכיח שמכות מידי פעם גורמות לנזק לחינוך, לא מספיק להראות שהאדם שהכו אותו משתמש באותה דרך כלפי הילדים שלו, אלא צריך להראות שזה מזיק בעוד מישורים נוספים בחיים.
על 'הורים מכים' שזו צורת ההתנהלות שלהם זה ברור שההשפעה היא על עוד מישורים, וזו הסיבה שזה דבר כל כך חמור ויש על זה גם חובת דיווח וצורך בהתערבות של הרווחה.
אבל זה אחרת לגמרי עם הורים שמידי פעם נותנים מכה בדרך חינוכית, או עם הורים שמידי פעם במצבי קיצון יוצא להם לתת מכה בטעות והם מתחרטים אחר כך, ומשקיעים הרבה בחינוך בכיוונים אחרים (כמו @בת 30 שכתבה בשרשור השני ומהיכרות איתה מהודעות אחרות מהפורומים היא בהחלט משקיעה בחינוך וגם בעבודת המידות). ובסופו של דבר המדד לדעתי הוא איך זה מתבטא בפועל במציאות. (וקשה מאוד למדוד דבר כזה כי יש כל כך הרבה גורמים שמשפיעים על ההתנהגות של הילדים בפועל. אבל אם יש אנשים שכותבים שהם גדלו בבית כזה וזה לא השפע עליהם לרעה, ואנשים שכותבים שמתנהלים כך והילדים שלהם כן מחונכים, אז מבחינתי זה אומר הרבה).

ובאופן אישי - אמא שלי פעם אמרה לי שהיא מאמינה שלפעמים צריך לתת מכה במצבים קיצוניים, והיא גם עשתה את זה לפעמים. בפועל אין לי שום זיכרון של סיטואציה כזו (לא שנתנו לי מכה, ולא שנתנו לאחים שלי הקטנים), כך שכנראה זה לא משהו שנחרט בנפש. וההורים שלי השקיעו הרבה מאוד בחינוך, והילדים במשפחה שלנו בהחלט היו נחשבים ילדים טובים, ממש לא כאלו שפותרים בעיות באלימות, וגם גדלנו להיות אנשים בוגרים טובים ומוצלחים.
כתבת מאוד מאוד יפה. תודה.מגירה פתוחה
כתבת יפה ובצורה טובהפרפר 18

זה אותו שימינג שעושים למשטרה מתי שהיא אוכפת את החוק

גם משטרה שתשתמש בכוחה לרעה תפשע

מנגד משטרה שלא משתמשת בכוח שצריך היא מיותרת

ילד צריך חינוך לא רק בשביל שהאורה יגדל ילד קל  הוא צריך סמכות בשביל ללמוד מתי להיות מרוסן

בשביל לגדול לבוגר נח ורצוי חברתית

פתחתי ניק רק בשביל להגיב פהאלמונית לשניה
אני גם גדלתי בבית שהיו בו מכות. לא ברמה שהייתי הולכת למשטרה לדווח אבל בהחלט ברמה של חוסר שליטה. וגם לאבא שלי היו תיאוריות של "חוסך שבטו שונא בנו" וכו.
אני הכיתי מעט את הגדול שלי. גם מתוך שליטה וגם מתוך חוסר שליטה.
ואני יודעת שזה רע רע רע. גם כשזה מושכל.
זה פשוט רע.
עכשיו הגדול שלי עומד להתגייס. אני כבר מזמן לא מכה באופן שגרתי ב"ה ומאוד משתדלת לעבוד על עצמי שזה לא יקרה שוב לעולם.
זה לא טוב בשום צורה שהיא.
מכמה בחינות -
אם זה מחוסר שליטה - ברור וידוע שזה לא טוב.
אם זה מתוך שליטה -
א- אני מאמינה שזה מתחיל לכאורה משליטה ונגמר במכות שבאות גם מעצבים. זה הרי הופך להרגל.
ב- זה לא תואם דור! זה רק יוצר נוגדנים!
ג- למה שהילד שלך לא יכה כשמישהו אחר יהיה לא בסדר מולו? הוא גם יעשה את זה בתירוץ של שליטה! אם זה רע צריך להבהיר פה שזה רע.
ד- אם אתה מחנך דגול ובשליטה אתה אמור למצוא דרכים לממש את החינוך בצורות אחרות ולא במכות. אני מאמינה שזה אפשרי.
ה- אם הילד שלך מתרגל שהשליטה שלך היא במכות - יהיה לך הרבה יותר קשה לחנך בצורה אחרת. פשוט לא יקשיבו לך. כמו שאדם שמרגיל את הילדים שלו לצעקות לא יצליח אחר כך לתת להם הוראות בנחת כי הם יקשיבו רק כשיש צעקות. עדיף להימנע מזה ולדעת לחנך בצורה "נקיה".
חינוך הוא לא במכותשירוש16
כמו שלא על כל שטות או "לא" של ילד הוא מאבד את האופניים/משחק שווה אחר שהוא מאוד אוהב.
כך לא על כל דבר מכים או נותנים סטירה לילד.
יש דברים קיצוניים שעושים במצבי קיצון (כמו לתת לילד סטירה על הלחי או היד אם הוא רץ לכביש/נוגע בשקע חשמל/מעשן וכ'ו. )

אני לא מאמינה ששיגרת החיים וחינוך כוללת מכות על בסיס יומי.
אבל ילד שעושה משהו שלא יעשה - ואני לא מדברת על לקפוץ על הספה אלא משהו שממש מסכן אותו או אחרים - יש מקום לזעזע אותו.
מעשן??התברזל!

מבחינתי זה קו אדוםשירוש16
תלוי בגיל (7/8)
אם הילד שלך מעשן בגיל 7 ואת חושבת שפליק יפתור את זהסופי123
יש פה בעיה חינוכית מהותית שהתחילה הרבה הרבה לפני השלב הזה
ממש לאשירוש16
ראיתי אינספור ילדים שמנסים. לא מעשנים כרוניים אבל בפורים או בארועים שונים, חבר הציע והם לבד - הם מנסים.
ואז הם מקבלים עונש כזה שמוציא להם את כל החשק לעשות את זה שוב.

במיוחד אם אחד ההורים מעשן.
בגיל 7???????בת 30
עצוב. אבל ראיתי דברים כאלה.שירוש16
אצלי בבית בעז"ה לא ידרוך בדיל של סיגריה דלוקה, שרופה או חדשה...

אבל יצא לי לראות ילדים בני 7 ו10 מסתובבים על סיגריה ביד. כאילו זה הדבר הכי טבעי...
זה מאד מאד לא נורמטיבי.סופי123
בלשון המעטה. וילד בן 7 עם סיגריה ביד צריך חיבוק הרבה יותר מסטירה
באיזה סביבה ילדים בגיל 7 מנסים לעשן? אפילו בפוריםדי שרוט

הארלם?

בסביבה שבמקום להשגיח על ילדים מחלקים פליקיםסופי123
כדי "להרתיע" אותם ככל הנראה
ילדיי סביב הגיל הזה ואני לא מסוגלת לדמיין סיטואציה קרובה בכלל
ממש מכוער מה שכתבתבת 30
ואין לו שום קשר למציאות האמיתית
למה אין קשר למציאות?סופי123
נראה לך נורמלי שבן 7 מעשן?! אם חלילה היית מגלה שבן ה7 שלך עישן מה שהיית עושה זה נותנת לו פליק? לא היית מזדעזעת וחושבת עם עצמך איך למען השם הילד שלך כה חסר גבולות וכה לא מושגח שזה המצב שהוא הגיע אליו בגיל 7?!!
כן יש ילדים כאלו. אני בגיל 5 היתי מרים בדלים שלא נכבומגירה פתוחה
ומנסה לעשן אותם עד הסטירה מאמא שלי.. חח

תגידי את לא חושבת שיש הבדלי אופי בין ילדים?
את באמת רצינית שהאמא צריכה להאשים את עצמה???
יש ילדים שנולדים עם אופי מאוד מאוד שובב
ויש בובות
לא הכל קשור להורים. חלאס.
אז בגיל 5 לא השגיחו עליך.סופי123
אין סיכוי שבן 5 שלי היה מסתובב לבד במקום עם בדלים בוערים על הרצפה. זה מסוכן,אפשר גם לחטוף מזה כוויה. הילדים שלי שובבים ומסוכנים את עצמם בדברים של ילדים (האמא הזאת שצורחת בגינה לא לטפס עד למעלה מעל המגלשת צינור? אני) ולכן אני שם להשגיח ילדים גבולות לפני שקורה האסון, ולא פליק אחרי שהוא קורה. (וזה אף פעם לא ב100 אחוז אבל יש טווח של נורמה ולעשן בגיל 7 זה הרבה מעבר לטווח)
לא הסתובבתי לבד בבריכת בדלים! וכעת כך:מגירה פתוחה

לא היית נותנת לילד בן 14 לצאת למכולת עם אחיו בן ה5? ומה עם בדרך הוא מזהה בדל שמישו הרגע סיים לעשן על הרצפה ומרים? זה חינוך קלוקל של האמא?

העיסוק בכן בדל או לא בדל הוא שטותי, שולי והתעסקות בזוטות, העיקרון הוא שלא כל ילד הוא זהה לילדים ה-מ-ח-ו-נ-כ-י-ם שלך. ולא כל השתובבות מטופשת כזו או אחרת קשור לחוסר חינוך הורי. ילדים הם י-ל-ד-י-ם!!

עכשיו: את אמא מ-ו-ש-ל-מ-ת!!! ולא לכל ילד יש אמא מושלמת כמו שאת, לגיטימי?

ואמא שהיא לא מושלמת כמו שאת זה לא אומר שהיא בעייתית או שהיא צריכה להלקות על לבה ולהזדעזע, ולשאול את עצמה איך "היא" הגיעה למצב שהילד שלה שובב כל כך.

אמא לא מושלמת היא לא אמא בעייתית!

זהו. סוף.

אם ילדים הם ילדים אז למה אתה מרביץ להם כשהם שובבים?סופי123
ואני לא אמא מושלמת,רחוק מזה. ולא להרביץ לילדים שלי זאת באמת גאווה קטנה מאד ולא משהו שאי פעם חשבתי להתפאר בו. זה בערך כמו לתת להם כל יום שלוש ארוחות. בסיסי.
אין קשרבת 30
בין הורה שנותן פליק לבין ילד שמעשן בגיל 7.
ואת כתבת כאילו זאת הסיבה לכך שהילד מעשן.
אני לא הייתי מגלה שהילד שלי עישן פשוט כי הוא לא היה עושה את זה. זה ברור לי.
וזה למרות שהוא קיבל ממני פה ושם מכה בטוסיק.
עצוב לי על הילד שלך. באמת. פה ושם מכה בטוסיקסופי123
כאילו שזה סבבה. כאילו שזה לגיטימי להוציא את העצבים שלך על טוסיק של מישהו אחר, רק כי הוא קטן וחלש ממך. את בחרת להביא את הילד הזה לעולם, הלוואי שתלמדי לגדל אותו בלי מכות.
תודה נשמהבת 30
הילד שלי שמח, חכם, שובב, מוצלח.
קשור אלי מאוד, מביע אהבה, מפותח היטב מכל בחינה.
והוא ממש לא מקבל מכה פעם ביומיים.
כשעובר קו אדום- כן.
אז את לא צריכה להיות עצובה. חבל.
אם ככה אוכלוסיית המעשנים בגילאי 7 בפוריםדי שרוט
הייתה עולה דרמטית
למה את חושבת שמכה תעזור?אלמונית לשניה
א שגוי בעיני כהכללה,תלוי אדם. ב אני לא מחנכת לפי ההתאמה לדורגפן36
וזה לא יוצר לילדים נוגדנים (לא לי ןלאחי בזמנו, ולא לילדי כיום)
ג כי אלימות היא לא דרך לפתרון בעיות. מי שמרים יד על ילדו כדי לפתור בעיות שוגה.
ד. חולקת
ה נכון, אך רב מוחלט של ההורים פה לא מתארים 'שליטה בילד' על ידי מכות. אישית אני גם לא מעוניינת כלל לשלוט בבן שלי. אני מעוניינת לעזור לו לגדול להיות אדם טוב ונעים, ומכה באופן חריג בהחלט עשויה לקדם.
ממש לא מסכימה איתך !!און17
מחילה שלא קראתי עד הסוף אבל מבחינתי אין להרים יד על ילד..יש חינוך והמון דרכים לתת לילד תובנות ללא כוחניות!

שמעתי שיש כאלה שנותנים מכה ביד על דברים מסוכנים שהילד/ה עושה כמו לרוץ לכביש ..על זה אני לא יכולה להתווכח כי יתכן שיש חוכמה בלזעזע ילד בצורת פליק ביד בלבד על דבר מסוכן שכזה..מעבר לזה את הידיים תשמור בכיסים.

יש לך פה לדבר ומוח לחנך, את שאר האיברים תשמור לחיבוק ולחיבור עם הילד.

מדברת פה מניסיון של בת לאמא שלא חסכה בשום דרך ''לחנך'' מבטיחה לך שלא בזכותה יצאתי ''נורמלית'' ונכון שד' שולח את שליחיו ולכל אחד יש את התיקון שלו לעבור וההורים של פעם זה לא של היום ועוד תירוצים ותופינים אחרים להצדקת ההתנהגות של אימי..

אני לא מסוגלת לאהוב אותה לא אני ולא 4 אחיותי שספגו ממנה יותר או פחות כמוני..אין מגע יד מבחינתי איתה כי אני לא מעוניינת ואין אהבה לתת לה חוץ מנימוס .

אתה לא רוצה שכך ילדייך יגדלו ולא משנה כמה תנסה להתגבר תמיד יהיה איזשהו כעס ויום ארוך של עבודה או תסכול מהאישה שגורם לך לעיתים להיות חסר סבלנות עם הילדים אם תתן חלילה פתח למכות אתה תוציא עליהם את כל זה גם בדרך זו.

המוןןןןןן רבנים יצאו נגד הכאת ילדים בדור הזה כי זה לא שייך!!
פעם היו סרגלים ועוד דרכים ''יצירתיות'' לבטא ענישה בדרך ''חינוכית''
ובנוגע לפסוק ''חוסך שבטו שונא בנו''- יש המון מפרשים המסבירים את הדבר כעונש ולא מכה ממש.

הלוואי שזה יעזור לך להבין שלכוחניות מכל סוג אין מקום בבית ..
תקראי את ההודעה שלו עד הסוףשירוש16
ואז תביני שרשמתם אותו דבר.
קראתי עד האמצעאון17
ומאז חטפתי סיבוב
בסיידר העיקר שכולם מסכימים ושנגדל ילדים בריאים יותר מנטאלית ורגשית אמן
לא קראתי את 2 השרשורים אבל:יונתן1
מנסיון אישי מכה לילד לא עוזרת בכלום להיפך..
הבאנו ילדים לעולם כדי לאהוב אותם ללא תנאי
והדרך היחידה לחנך היא רק באמצעות אהבה והסברה.
אז נתת סטירה..זה נתן לילד להבין או שהכניס אותו לתסכול? למחשבה למה מי שהכי אמור להגן עליו היכה אותו?
חינוך לנער על פי דרכו והיום זה גם אומר לפי העולם שבו חיים.
פעם היה ידוע שאבא נותן סטירה היום זה כבר כמו התעללות וילד בגיל 13 14 שנזכר שהוא קיבל סטירה הופך להיות ילד אומלל מתוסכל ואפילו אלים.
ואז הוא כבר מגיע לגיל שהוא לא רוצה ולא צריך את ההורים ומתחיל לברוח...
זה מה שאתם רוצים??
תחבקו תאהבו..
ילד קופץ לכביש? זה אחריות שלכם לשמור עליו.. בסטירה לא תפתרו כלום.
אבל אם תחבקו חזק ותראו כמה שאתם נבהלתם ודאגתם בגלל שאתם אוהבים אותו הוא יבין.
חינוך חייב להתחיל מאהבה כי הילד לא יבין שאתם אוהבים הוא ידחה כל מה שאתם אומרים.
ובמכות הוא לא מבין שזה אהבה.
ילד שרץ לכביששירוש16
לא יבין כלום בהסברים וחיבוקים כמו ע"י חינוך שיזעזע אותו.

אלא אם כן לרוץ לכביש לא מזעזע אותך.

יש לך ילדים?
4 ילדים...יונתן1
ואני רואה את ההבדל בין הגדול שהיה הרבה יותר קשוח החינוך שלו לבין הקטן שהיה הרבה יותר רוך ואהבה.
בתור אמא אפ את חושבת שהוא עלול לרוץ לכביש את לא אמורה לשחרר אותו.
אז בגיל 3 הוא לא יבין ובגיל 5 כן..אבל המכה תישאר לו הטראומה כל החיים..
במכות הוא יפחד אבל זה לא חינוך..
מבחינתישירוש16
ילד צריך לפחד לרוץ לכביש.

יש הבדל בין חינוך גלובלי יותר קשוח לבין מצבי חירום שבהם התגובה שונה.

אגב, החינוך הזה שקיבלנו בבית ככל הנראה היה שווה. אף ילד לא שבר עצם, לא נחתכו, לא נדרסו או רצו לכביש, לא נאבדו בגינה ולא איבדו אצבע על טריקת דלת.
אני לא אומרת שעל כל דבר קיבלנו סטירה. אבל בהחלט העונש היה חמור ושונה מעונשים אחרים.

לגבי לשחרר ילד-
אם את במדרכה ויש לך 3 ילדים: אחד בעגלה ו2 משני הצדדים. מספיק שאת צריכה להיכנס לתוך התיק לשניה להביא מוצץ/בקבוק/חטיף/מים למישהו וכבר אחד הילדים יכול לרוץ לכביש כי הוא משוחרר. אני לא קושרת ילדים כשהם הולכים איתי ברחוב. ממש לא.
שלא נדבר על סיטואציה של 4 ילדים בגילאים 5 ומטה. בהחלט הגיוני שאחד הילדים ירוץ למקום ואת לא תדעי לאן.

לגבי החינוך שלהם-
אני לא יודעת באיזה גילאים הם. אבל באופן אישי אני מאמינה שלא תדעי את תוצאות דרכי החינוך שבחרת עד שהילדים יגדלו ויגדלו ילדים משלהם.
ילד לא אמור להסתובב לבדמעורב
את אמורה לשמור עליו כשהוא ברחוב,
אם רץ וברח לו- זו האחריות שלך, תרביצי לעצמך.
ילד לא צריך לחיות בפחד. ממש לא.

תגובה מזעזעת. מקווה שאף אחד לא יקח את זה רציני. מפחיד.מגירה פתוחה
אוקיי סבבה אז בכביש האמא צריכה להרביץ לעצמה.
מה קורה במצב שהיה אצל בתי שהיתה נוהגת לחבק עד כדי חניקה את אחותה הפצפונת, ופעם אחת כבר התחילה להכחיל מחוסר נשימה גם אז אני אמור להרביץ לעצמי?
כי אני אמור להיות איתה צמוד 24 7?
אני לא יכול רגע ללכת למטבח כשהם משחקים יפה בסלון?
עזוב. למה אתה מתרגש.אלירז
אתה הרי יודע שיש פה מרכוז מטורף של הילד.
בצורה שלא בריאה גם לא לו עצמו.
ואני ממש לא אמורה להיות עם 17 עיניים על הילד שלי כל דקה וכל שניה בחייו.
קצת מטריף אותי הנאורות הזומגירה פתוחה
נשמע שיש פה הורים שהיו נותנים לילד שלהם למות העיקר ש"הם" לא יכאיבו לו
למה הורה שהילד שלו צריך טיפול רפואי מכאיב מובן לכולם שההורה יעשה את זה??? למה הורים לוקחים את הילדים לרופא שיניים? זה הרי כואב זה יכול להשאיר צלקת.

אני מבין שיש פה הורים שאפילו אם יהיה שריפה והדרך היחידה להציל את הילד זה על ידי משיכה פיזית שלו החוצה לא יעשו את זה. שיישרף הילד ולא להכאיב חלילה לנשמתו העדינה.
אם אתה יודע שהיא עלולה לעשות את זהמעורב
אז לא. תיקח את התינוקת איתך.
אני באמת לא מבין את החשיבה שלך..
בתור אבא יש לי אחריות על הילד שלי לבריאות גופנית ונפשית. לתת לו כלים וידע.
ילד לא צריך לפחד לעשות משהו. הוא צריך להבין שלעשות x זה מסוכן.
לא מבין איך אפשר לתת לילד לחיות מתוך פחד. וכן,ילד כזה חי מתוך פחד, כתבו פה מספיק אנשים שסבלו מזה בבית.
אם חסרים לך כלים וידע- יש היום המון הדרכות הורים.
ילד בגיל 3 4 לא תמיד מבין במילים את גודל המשמעותמגירה פתוחה
וזה לא "לחיות מתוך מפחד"
תסלחי לי אבל אני גם לא מבין אותך אם את מושכת ילד מתוך שריפה ועל הדרך זה הכאיב לו אז הוא גם נהרסו לו החיים מכאב הזה ? או שלהיפך חייו ניצלו בגלל זה

והסיומת שלך על חיסרון הכלים שלי זוהי התנשאות במיטבה
ובמכות הוא כן מבין?מעורב
כי מה שלא נכנס דרך המוח נכנס בכוח?
זו הקלישאה!
ודבר שני אני גבר..
לא מבין את ההשוואה שלך לבין להכות ילד על זה שברח לך לכביש לבין להציל ילד משריפה.
אתה באמת לא רןאה את ההבדלים במצב?
ישנם דברים ש..כן! אין בעייה שהילד יחיה ב"פחד" מלרוץ לכבישמגירה פתוחה
לא רואה כל כך הבדל, בשניהם מדובר בסכנת חיים!

זה לא ה'כח' זה האקט שהילד מבין שזה קו אדווום, וזה הצורה להכניס לו ל'מוח'

אנחנו לא מדברים על הורים חמומים, אלא על הורים אוהבים ומסורים, זה צריך להיות מודגש וברור.
הפחד הוא לא מלרוץ לכבישמעורב
הפחד זה לקבל ממך מכה!.
לא נורא.מגירה פתוחה
זה לא שמפחד ממני כל הזמן ויש בבית אווירת פחד. ממש לא. איך אני יודע? מנסיון.
כשירצה לרוץ הוא לא יעשה זאת כי הוא מפחד ממני מה יש?

ולגופו של דבר אחרי מכה הוא לא ירוץ גם כשאני לא לידו.... אז זה אומר שזה לא כי הוא מפחד ממני אלא בגלל שהבין שזה חמור
ומדוע חושבים שאי אפשר להסביר לו שזה מסוכן?מושיקו

לא נכון.בת 30
גם ילד בן שלוש יודע לברוח ולפחד כשהוא רואה מכונית מתקרבת.
וזה לא משנה איך הסבירו לו את זה. בדיבור, במכה קטנה, בצעקה, בשפת סימנים, בפנטומימה או בכל דרך אחרת.
כי ילד מבין שזו סכנה.
כתבו פה מספיק אנשים שהם קבלו פה ושם והם סבבה עם זהמגירה פתוחה
איך ייתכן שיש כאלו שמודים פה להורים שלהם על המכות כשאת בעצם טוענת שההורים שלהם היה חסר להם כלים ?

האם אין די בעדותם כדי להסיק שיש כאלו ילדים שאולי זה מתאים להם
שחנוך לנער על פי דרכו זה לא רק קלישאה?
בוא נדייקבת 30
כתבו פה אנשים שסבלו ממכות בבית. אבל מה שהם סבלו ממנו זה לא מכה פעם ב...על היד במקרה של סכנה, אלא מכות כחלק מהיומיום בבית.
על זה אין אף לא אחד פה שכתב שזה טוב.

לעומת זאת, כתבו פה לא מעט, שהם בבית קיבלו מכה פה ושם, והחוויה שלהם היא טובה ושמחה, והקשר עם ההורים בריא וחזק.
אפילו לא אחד או אחת כתבו שהם בתור ילדים קיבלו מכה פה ושם בתור עונש על משהו חמור וכד'- וסבלו מזה כל חייהם.
אפשר לומר לך משהו?מים יבשים
הילד שלך הוא לא שלך. אין לך זכות להכות אותו.
אתה בסך הכל יצאת איתו למסע ביחד.
הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה להציב לו גבולות ברורים, להתעלם כשנכון להתעלם, וזהו.
גבולות לא של אגו. קשוחים.
גבולות כי זה נכון.
כמו רחם. יש לה גבולות אבל עדינים.

לעולם לא מכות.

ברגע שאתה תצטרך לשחרר אותו כל מה שיהיה לך זה פשוט לא לרaצות אותו על חשבונך מצד אחד, ומצד שני לשחרר את האחיזה מהאחריות והשליטה עליו. לתת לו לגדול. הוא ינסה להתנשא מעליך, לומר לך שאתה לא יודע מספיק, כי זה תהליך הגדילה הטבעי. אם תכה אותו - הוא לא יגדל. הוא ינבול. הוא ישרט. הוא יגדל להיות אדם שחי על שליטה. ששורד. שלפעמים מאבד אמון בזה שאוהבים אותו. הוא יברח ממך. מהאדם שאמור לאהוב אותו.

בקיצור אתה טועה. אל תנסה את זה כדי לבדוק שאתה טועה, פשוט תבין שאין שום עילה להרביץ לילד. כל מה שתגיד זה פשוט להוציא עליו כעס או שנמצא אצלך בפנים. והוא יקח את האשמה עליו לכל החיים, הוא אשם שהרבצת לו. למרות שהרבצת עם קור רוח ללא רגש, ילד זוכר. הוא לומד שאוהבים אותו רק אם הוא עושה x או y, הוא מפחד. והוא יפחד להיות כנה איתך. הוא יפחד לגלות לך דברים. זה לא שווה שום "חינוך" כשיש פחד. זה רק מביא רוע. הדבר הכי משמעותי שיקרה זה שהוא יהיה במנטליות של "רמזור" ביחס לאהבה. הוא תמיד ירגיש שלא אוהבים אותו אולי, תמיד ירגיש שהוא חייב לוודא שהוא אהוב, ושאסור לו לטעות ולהכשל. וזה הכי יפגע לו בזוגיות. כי בילדות אהבו ולא אהבו אותו, הוא יודע מה זאת אהבה אבל לא תמיד הוא קיבל אותה.
אין מכות של אהבה זה בולשיט של אנשים שחושבים שהם יכו ילד בלי לפצוע משהו שם בנפש. בלי אהבה אין שום דבר.אתה מכה כי אתה פוחד שהילד שלך ישקר שוב, תטפל בפחדים שלך, אל תוציא את זה על הילד. אל תחנך מפחד, מפחד נותנים רק אלימות ורוע לילד שלא אשם בזה.

סורי שאני מתעלם לחלוטין מכל הציטטות והגאונים שחינכו כמו שאתה חושב שנכון לחנך.

הילד שלך ניתן לך מהבורא. עם התפקיד לחנך אותו.אלירז
ולכן יש לך רשות לחנך אותו בכלים הראויים
הם לא כוללים פגיעה בגוף.

ולצורך העניין מכה קלה במצבים קריטיים אינה פגיעה בגוף.
אני נגד להרביץ כימים יבשים
אני לא מאמין שהוא אמור לסבול מהפחד או הכעס שלי.

אני אתן לך דוגמא בסדר?
ילד רץ לכביש -
האמא צועקת עליו - "מה אתה רץ לכביש!!"
במקרה קיצוני ורע יותר - מרביצה לו עם אחיזה חזקה ומכאיבה ביד.

את חושבת שהאמא היפה הזו צעקה או הרביצה לו - כדי לחנך?
לא.

היא הוציאה עליו את הפחד והתסכול שלה מעצמה שהיא לא שמרה עליו מספיק טוב. שהיא לא היתה אחראית.

את לא יכולה לתת לילד שלך משהו שאין בך.

אם נתת לו מכה זה כי הלקאת את עצמך בפנים.

אם הוא שיקר והרבצת לו זה כי זה מפחיד אותך שהוא משקר, את מפחדת להרגיש כלפי עצמך אמא רעה לילד שקרן, ואת אגרסיבית כלפיו כדי שלא ישקר. את פועל מפחד. במקרה הזה הפחד ל"אמא לילד שקרן".

עכשיו יכולת לעשות אחרת. אפשר אחרת.
ילד שפורץ לכביש לא אשם.
הורה של ילד שפורץ לכביש נטול אשמה ותסכול פנימי יגיב בחיבוק ויאמר - זה מסוכן. לא שם.
הוא לא יכול לתת לו משהו שאין לו בפנים על עצמו כמו - צרחות כעס או מכות.

אותו דבר ילד שמשקר.
ילד שמשקר לא אשם.
והורה לילד כזה לא אשם.
הורה כזה פשוט יאמר - כאן לא משקרים. בהחלטיות. באהבה. זה יגיע יותר טוב ממכות. אין משהו ששורד מגע אוהב והסבר שמגיע ממקום פנימי ונכון.

ועל השורה הראשונה אני רוצה להעיר שילדים לפעמים יודעים דברים יותר מהנורים שלהם. המטרה הראשונית היא לא לחנך, המטרה היא לאהוב ללא תנאי.

לא מעוניינת לשכנע אותך. רק לא מוכנה ש"תשרוף"אלירז
כל הורה שלא נוהג כמוך.
לא הבנתי. את חושבת שזה נכון להרביץ? ערכתי.מים יבשים
במקרים מסויימים מאוד שנדרש תגובה חמורהאלירז
מתוך שיקול דעת וחשיבה בהירה על חינוכו של הילד
ולא מתוך אובדן עשתונות.
ועד גיל 5 בלבד.

זה ממש לא פעולה ראשונה של אף הורה היום.
אבל..מים יבשים
כל המקרה שתביאי שיש בו הכאה זה תמיד השלכה של כעס ופחד של ההורה.
בלי קשר למה זה עושה לילד.

אז למה זה טוב?
באיזה מקרה זה יכול להיות טוב?
ממש לא נכון. יש מקרים שזה נטו טובת הילד.אלירז
הוא צריך לדעת שיש דברים שאסור וחמור והם קו אדום.
למשל הכנסת האצבע אל השקע בגיל ינקות.
אתה יכול להשליך את זה על הפחד של ההורה שהילד ימות. אבל בפועל זו טובת הילד להעיף לו את היד במהירות מהשקע ולצרוב לו מזה חויה ברורה גם אם לא נעימה
מסכים. אבל הדיון הוא כשהוא מודע כברמים יבשים
כי לכעוס על תינוק בדרך כלל אדם רגיל לא כועס. גם כשמוציאים מהשקע זה לא בצורה של הכאה.

אני שואל בגילאים שהוא מודע ?
אני רשמתי מפורש עד גיל 5. זה קריטי בעיניאלירז
לילד גדול לא מכים גם מדין חינוך בימינו.
אוקיימים יבשים
אז לפי מה שהבנתי את מסכימה איתי שלהכות זו לא שיטת חינוך נכונה.

כי את פשוט אומרת שכדי להוציא משקע ודומיו את מוכנה עד גיל 5, וזה גם לא בצורה של הכאה, שזה הכי נורמאלי שיש.

אז לא הבנתי למה את מגיבה נגד מה שכתבתי
כי הגבתי לדיון שמתייחס לילד מודע.
לא רק בסכנת חיים. גם חוצפה חריגה כןאלירז
אני לא מסכימה שהילד כה מסכן ושזה אסור באיסור חמור גם אם עושים זאת בגיל מבוגר יותר.
כל עוד זה עניין חריג שנעשה בשליטה ולא מאובדן עשתונות וברמה שהילד יקבל (ולא כבר בשלב שיכניס לך בחזרה)
זה בסדר. גם אם זו לא שיטת החינוך שלי
השאלה שאני שואל את עצמי היאמים יבשים
האם התגובה מגיעה מאגו או ממקום פנימי של אהבה. מקום עם גבולות של אהבה. אין עלבון, פחד, סבל, והרבה פעמים יש התעלמות אוהבת ונוכחת.

קתרין פרלמן כתבה ספר מדהים בנושא והיא קראה לו "תתעלמו"

תתעלמו! - קתרין פרלמן

זו תשובה שרק ההורה ידע לענותאלירז
נכון. אבל לפעמים ולא בכוונה ההורה לא שואל את השאלה אפילומים יבשים
זו כבר בעיה של חוסר מודעותאלירז
העניין הוא ש..מים יבשים

חוסר מודעות הוא לא בעיה הוא מצב.

כדי לצאת ממנו צריך לתרגל מיינפולנס ולהיות בקשיבות ברגע הזה כדי לדעת מה לעשות ולהגיב בצורה נכונה, מתוך הקשבה ואי ציות לרגשות ולמחשבות האינטואיטיבים שעולים בנו - שמביאים אותנו לכעס לפחד ולאגרסביות מילולית או פיזית.

וזה לא קשור רק להורות זה קשור לכל דבר בחיים.

היכולת להיות מודע לרגע הזה ולא להסחף אחרי תגובה של טייס אוטומטי.

זה לא קל, אני לא כותב כאילו אני שם, מלמעלה. אבל זאת העבודה.

לא צריך הרבה בשביל להיות לא מודע. אפילו לא צריך לעשות כלום בשביל זה, משום שבמצב הבסיסי שלנו אחרי תקופת הילדות הוא שאנחנו לא מודעים, אנחנו על אוטומט.

צריך להיות כדי להיות מודע. צריך לעשות כדי להיות מודע. 

מספיק שהורה עייף או עסוק במשהו שמסיח את דעתו - והוא טועה בתגובה שלו על אוטומט. זה אנושי. ולרוב אם המודעות תהיה היא תגיע אחרי המקרה.  

מה שמפריע לי זה שלוקחים את המצב החסר מודעות הזה והופכים אותו לאידיאל. 

יש הורות מודעת, ויש הורים מודעים - אני מכיר כמה כאלה.

לפני שבועיים שמעתי הרצאה של מישהי שמדריכה בנושא שאמרה שאם כל ההורים היו מודעים העולם היה גן עדן. 

להיות מודע, לעשות עבודת מודעות ותרגול מיינפולנס לרגע הזה, זה לא קשור רק להורות זה קשור לכל החיים בכלל. 

מעניין ממשלב אוהב

לא ידעתי שיש לזה שם טיפולי

כי אני פשוט קוראת לזה עבודת המידות

זאת עבודה של החיים

להיות במודע ולא להגיב אוטומט

לשים לב לכל הנקודות שלוחצות על כפתורים שמפעילים תגובה אוטומאטית

קיצר, זאת עבודה רצינית

אבל מצחיק אותי שנותנים לזה שם טיפולי

כי זה לא איזה חידוש גדול... 

ואגב רוב האנשים שאני מכירה לא שם. וההורות בהתאם והחיים שלהם נראים בהתאם.

אנשים שראיתי שהם שם היו שניים

1. עובדי ה'

2. אנשי טיפול/נפש/רוח וכו' 

אני מטפלת בפעוטות שעושים המון דברים מסוכניםמקרוני בשמנת
אני איתם יותר שעות (שהם ערים בהן) מאש ההורים שלהם.
אז שגם אני אתן מכה לילד שמכניס אצבע לשקע או מטפס על השולחן וכולה?
כי זה חינוך?
כי רשמית תפקידי הוא לגמרי לחנך, בהגדרה. אני לא בייביסיטר, אני אמורה לקדם אותם.
אז האם זה בסדר מבחינתך שמטפלת תכה את הילדים שלך "כשיש צורך"?
יש הבדל עצום בין הורה למטפלתבת 30
בכל העניינים.
ולמרות שמטפלת נמצאת לפעמים יותר שעות עם הילד, עדיין ההורים הם הורים.
וחיבוק של אמא זה לא חיבוק של מטפלת.
ולכן לא, מטפלת לא אמורה לתת מכה, אא''כ מדובר במצב קיצוני ממש ממש.
אז יש מקרים בהם למטפלת כן מותר לתת מכה?מקרוני בשמנת
אני סקרנית- באילו מקרים?
נכון שהורים הם הורים, אבל אם את מדברת על עניין של חינוך, אז החינוך היומיומי הוא די בידיים שלי בהרבה עניינים...
אני לא מצליחה לתאר מקרהבת 30
לא מצליחה לדמיין.
אבל חושבת שאם נוצר מצב מאוד קיצוני אז הייתי מקבלת את זה
טוב לדעת.מקרוני בשמנת
מבחינת החוק, אגב, חד משמעית אסור לי להפעיל שום כוח ושום אלימות על הקטנטנים.
אףרשמית גם אסור לי לצעוק עליהם, שתדעי.
אני כן מרימה את הקול לפעמים, בעיקר כשהם בדיוק עושים משהו מסוכן כמו לנשוך או לטפס. אבל לרוב אני לא אצעק ואני מבינה למה זה אסור.
מטפלות חוטפות דיווחים ותלונות ופיטורין על הרבה פחות מלתת מכה.
אז לא, אסור לי. אבל לקלוט שאשכרה יש אמא כלשהי בעולם שחושבת שמתישהו לגיטימי שמטפלת תכה את הבן שלה?! אני מזועזעת. מאוד.
אני לא מצליחה לדמיין מקרה כזהבת 30
אבל מי יודע.
ואל תדאגי, אם המטפלת של הילד שלי תיתן לו מכה, הוא לא ימשיך אצלה.
אבל גם את כותבתבארץ אהבתי
שלפעמים את מרימה את הקול, על אף שזה אוסר באופן רשמי.
כי את מבינה שגם אם זה אסור, לפעמים יש מציאות שונה שמכריחה תגובה קיצונית יותר.
לפעמים החוק אוסר על משהו כי אם ישתמשו בו באופן שוטף זה באמת יהיה אסון. אבל שימוש חד פעמי במקרי קיצון זה דבר אחר, ואם את תימנעי מצעקה אפילו במצב שילד עושה משהו מסוכן, רק כי החוק כובל אותך ואוסר עלייך, אז הנזק עלול להיות אפילו יותר גדול.

אז יש הורים שמתייחסים באותו אופן גם לגבי מכה בחינוך של הורים לילדיהם.
החוק לא מבחין בין מקרים, הוא אוסר באופן גורף כי שימוש שוטף בצורת חינוך כזאת היא בוודאי הרסנית וזה גם לא חינוך.
אבל הורה מחנך, שאכפת לו ורוצה בטובת הילד, שחושב שלפעמים במקרי קיצון זה מה שיעזור, זה לא הורה שגורם נזק לילד.
ונכון שיש הורים שיחנכו גם בלי זה.
יש הורים שיעשו את זה טוב, ויצליחו לחנך כראוי גם בלי שום שימוש במכות.
ויש הורים שמרוב שיפחדו 'לכפות' את הילד או 'לשלוט' על הילד, יגרמו לילד שגדל בלי גבולות, והנזק של זה הוא יותר הרסני בעיני.
ההבדל הואמקרוני בשמנת
שאסור לצעוק עליהם. לא שאסור להרים את הקול לפעמים, אלא אסור לדבר אליהם באופן מאיים ומפחיד.
אם יש איך להשמיע אני אוכל להדגים את ההבדל.
מה שאסור אני לא עושה. נקודה. אין לי שום זכות לקחת את הכללים לידיים ולעשות מה שבא לי.
את ההבדל שאת עושה בין צעקה לצעקהבת 30
אנחנו עושים בין מכה למכה.
כמו שיש הבדל בין הרמת קול לבין דיבור מאיים,
כך יש הבדל בין מכה חד פעמית לבין התנהלות יומיומית של מכות.
הענין הוא, שמי שלא מוכן להכות- לא חושב ככה בגלל החוק. אלא בגלל שכך הוא מאמין.
ומי שחושב שמכה היא מותרת מדי פעם- אז גם החוק לא משנה את דעתו.

לא החוק הוא זה שמכתיב את דרך החינוך.
האנשים הם אלו שיוצרים אותה.
כך שאין פה בכלל ענין של ''לקחת את החוק לידיים''. החוק לא משחק פה תפקיד בתפיסה ההורית.
רוצה לכתוב את דעתי (ארוך, אשמח אם תקראו בכל זאת...)בארץ אהבתי
עבר עריכה על ידי בסדר גמור בתאריך א' באב תש"פ 23:44

ממה שאני קוראת, יש פה שלוש אמירות שמופיעות בשרשור (הנוכחי וגם השני)-
א. אנשים שחושבים שחינוך לפעמים צריך לכלול מכות, במצבי קיצון וכדי ללמד ילד שמה שהוא עשה חמור מאוד ושאסור שזה יחזור שוב על עצמו.
רוב מי שדוגל בגישה הזו מעיד שגדל כך ויצא בסדר גמור, ולכן הוא גם נוקט בגישה הזו.
ב. מעט הורים הודו שלפעמים הם נותנים מכה לא מתןך החלטה מודעת אלא מכעס גדול שגורר תגובה מוגזמת, ומיד אחר כך מתחרטים על זה (אני מנחשת שכמות ההורים שנמצאים בקטגוריה הזו גדולה בהרבה ממי שהופיעו פה, אבל הם מפחדים להודות פה בעקבות התגובות למי שכן כתב שהוא פה).
הרבה מאותם אנשים שייכים גם לסעיף א'.
ג. אלו שחושבים שחינוך לעולם לא יכול לכלול מכות, שטוענים שכל מכה כזאת היא נזק לילד שמקבל אותה, ושמכנים את ההורים מסעיפים א' וב' 'הורים מכים'.
(ויש גם את @ד. שאומר שלדעתו נכון לחנך ללא מכות, אבל לא מסכים עם הקריאה לאנשים מסעיפים א' וב' כהורים מכים).

אני חושבת שקודם כל חובה להבחין בין ההורים מסעיפים א' וב' לבין 'הורים מכים'.
כמו שכתב פותח השרשור הנוכחי, יש הורים מכים, שזו צורת ההתבטאות שלהם, שהילדים חיים בפחד תמידי, שלא יודעים לחנך בלי מכות, ושהנזקים לזה הם קשים מאוד בהרבה תחומים בחיים, ולרוב מי שגדל כך ורוצה לצאת מהמעגל הזה יצטרך לעבור טיפול משמעותי כדי לעשות את השינוי הזה.
אבל ההורים שתיארתי בסעיפים א' ו-ב' זה סיפור אחר לגמרי.

בסעיף א' (הורים שחושבים שמכה בחינוך לפעמים נצרכת כחלק מהחינוך, בשיקול דעת) מדובר על הורים שמשקיעים בחינוך שלהם, ויש אקט ספציפי שהם עושים ומאמינים שהוא חלק מתהליך חינוכי.
יש פה לא מעט אנשים שהעידו שהם גדלו בבית שכך ההורים נהגו וזה לא השפיע עליהם לרעה, והם אפילו מעריכים את ההורים שלהם על המכות שכן נתנו.
אני גם גדלתי בבית כזה, ככה אמא שלי אמרה לי שהיא מאמינה. בפועל אין לי זיכרון של מכות, לא לי ולא לאחים, כך שזה לא מה שנצרב לי בתודעה. בוודאות הילדים שגדלו במשפחה שלנו הם לא אנשים שפותרים בעיות באמצעות אלימות, והרבה אנשים שאלו את אמא שלי על חינוך כי ראו את התוצאות המוצלחות (וגם אני מקבלת הרבה מההורים שלי בנושאי חינוך ומתייעצת איתם בחלק מהדברים).
אני מבינה שאפשר גם לחלוק על הגישה הזו, ולטעון שאפשר להגיע לתוצאות חינוכיות טובות גם בלי מכות בכלל. אני אפילו השתכנעתי ומשתדלת שגם במצבי קיצון דרכי הפעולה שלי יהיו אחרות (בעיקר סומכת על מה שכתבת @ד. בנושא, כי אני מעריכה את גישתו החינוכית ויודעת שאם הוא כותב כך אז אפשר לסמוך על זה).
ועדיין אני חושבת שלקרוא להורים שמתנהלים כך 'הורים מכים' ולצאת נגדם כמו שהיה בשרשור הזה והשני, זו הקצנה ועוול גדול.
חוץ מזה - עלתה פה טענה כמה פעמים על כך שמי שההורים שלו נהגו כך וטוען שלא נגרם מזה נזק והוא מתנהל באותה שיטה, הוא ההוכחה שזה כן גרם נזק כי עובדה שהוא ממשיך באותה דרך.
בטענה הזו יש סתירה פנימית. הרי יש פה דיון האם הדרך הזו היא נכונה או לא. אם זו דרך נכונה, הגיוני שהילדים ימשיכו את דרך ההורים בשיטת החינוך. אז אי אפשר להוכיח מכאן שזה גרם להם נזק בזה שהם ממשיכים בדרך הזו. אם יהיה אפשר להראות שזה גרם נזק במישורים אחרים (פתרון בעיות באמצעות אלימות, דימוי עצמי נמוך, וכן הלאה) אז זו טענה אחרת. אבל אם הביטוי היחיד הוא מכה לילדים מתוך חינוך במצבי קיצון, אז זה לא נחשב שהשפיע לרעה.
מישהו טען את הטענה הזו כמה פעמים, כך שאשמח לשמוע מה אומר בתגובה.
ואם כבר, אז אני אנצל את הבמה לכתוב שזה בהחלט מרשים לשמוע על אדם שהצליח לעשות שינוי כל כך משמעותי מהעבר שלו, ולהגיע למצב שמצליח לחנך לגמרי ללא מכות.
אני רק רוצה להגיד שייתכן ששימוש במכות בחינוך נשמע לך כל כך קיצוני ואסור בשום אופן, זה כי אתה חווית את זה בצורה מוקצנת ולא מאוזנת ולכן אתה לא יכול לדמיין איך זה יכול להיות אחרת.
ואני אוסיף עוד משהו - יש הרבה דברים שחינוך שאנשים עושים ואני מתנהלת אחרת מושלמת על זה מחירים כי אני מאמינה שזה לא נכון לי לגדל את הילדים שלי כך (לצורך העניין - אני נשארת עם הילדים שלי אחרי לידה מינימום שמונה חודשים ולרוב יותר, ואח"כ שולחת למטפלת עם מעט ילדים, אני עובדת בחצי משרה כדי לקחת את הילדים ב-2 כל יום, אני לא שולחת לקייטנות כי כשאני בחופש אז אני רוצה להיות עם הילדים שלי, אני מקפידה על אוכל בריא ורכישת הרגלי תזונה נכונים, אני מתאמצת להמעיט מאוד בזמן מסך לילדים ולכן כמעט ולא קורה שאני נותנת להם לראות סרט כדי שלי יהיה שקט, וכן הלאה). עדיין אני לא אכתוב פה בצורה כזו קיצונית על הורים שבוחרים לגדל את הילדים שלהם אחרת (למרות שהנזק בחלק מהדברים לדעתי הרסני אפילו יותר ממכות בזמני קיצון. וכמובן עדיין אין פה שום דבר שמשתווה ל'הורים מכים').

ולגבי הורים מסעיף ב' (שנותנים לפעמים מכה לילד מתוך כעס ואיבוד שליטה) -
אני יכולה להגיד על עצמי, שבחוץ אנשים שמכירים אותי חושבים שאני אף פעם לא כועסת. אני אדם רגוע, וגם במצבים של חוסר הסכמה ושל מתח, אני לא אצא מהכלים ואדע לגשר ולפתור את העניינים בנחת.
ובכל זאת, בבית מגיעים מצבים שמאתגרים אותי הרבה יותר מכל מה שקורה בחוץ. גם כי הכל יותר קרוב ויותר אישי ורגשי ויותר אכפת מכל דבר, וגם כי ילדים בבית יכולים לפעמים באמת להוציא מהכלים את ההורים שלהם.
יש בזה שוני בין ילדים, ובדינמיקה של כך הורה מול ילד, אבל בסופו של דבר, אצלי לפחות, המצבים הכי מאתגרים מבחינת כעס הם בבית.
וכשאני באמת כועסת, אז אני לא תמיד מתנהלת בדרך הכי חינוכית והכי נכונה. כי זה חלק מהקושי בכעס, וזו עבודת המידות שנדרשת ממני.
ואני רואה את זה בתור 'חדר כושר לעבודת המידות' שהקב"ה מזמן לי - במקום להישאר האדם הרגוע שהייתי בחוץ, הוא מראה לי איפה עוד אני צריכה להתגבר, ואני עובדת על עצמי, ועשיתי גם אימון אישי שעזר לי עם עוד כלים לעשות שינוי בעצמי, ועדיין קורה לא מעט שאני מגיבה בדרך שאחרי שאני נרגעת אני יודעת שהיא לא נכונה.
וכן, היו פעמים שגם נתתי מכה מתוך כעס ואיבוד שליטה. גם אז נזהרתי שלא יהיה כואב, והיו גם פעמים שחשבתי שזה מתוך חינוך (ולכן החלטתי אחר כך שהטעות הזו לא שווה את זה ושאני מחליטה כרגע שגם מתוך חינוך אני לא נותנת מכות כדי שלא יהיה מצב שאחשוב שזה דבר נכון לעשות באותו רגע). והיו גם פעמים שצעקתי יותר מידי והצטערתי על זה. ואני משתדלת מאוד מאוד שגם כשאני כועסת המילים שאני אצעק לא יהיו עלבונות אישיים שנחרטים בנפש אפילו יותר מאשר מכות לדעתי (היתה פעם אחת שנפלט לי 'מעצבנת', ב"ה זה לא חזר), ועדיין היו ביטויים שבדיעבד לא היו צריכים להיאמר.
אבל זה ממש לא מה שקורה רוב הזמן, והילדים שלי יודעים ובטוחים באהבה שלי אליהם, והם ילדים מחונכים וטובים ב"ה, והרבה אנשים בחוץ מאוד מעריכים אותנו על החינוך שלנו.
וכל אלו שכתבו פה שאפשר לחנך בלי מכות - זה בהחלט מעורר הערכה אם הם מצליחים לחנך ילדים בצורה טובה ובריאה באופן כזה. וכנראה שעבודת המידות שלהם לא מתמקדת בתחום הזה (או שהם עבדו כדי לשנות ממה שהורגלו בילדותם שהיה בקיצוניות השניה), ואם תמיד בשעת כעס הם מצליחים להגיב לגמרי בשיקול דעת ובדרך חינוכית ונכונה, או שבגלל לא מגיעים לידי כעס, אז אשריהם ואשרי חלקם, אבל אני לא חושבת שהם יכולים לכתוב על אחרים שמתמודדים עם נסיונות אחרים כמו שנכתב פה.

יצא לי ארוך ממש, מקווה שמישהו קרא בכלל עד הסוף (גם אם אני לא אישיות מפורסמת כמו @נגמרו לי השמות)...

מתנצלת, כנראה לא קראתי לעומק או שהסקתי דברים בלי להתכוון...בארץ אהבתי
סליחה אם הדברים פגעו באיזשהו אופן.
כתבת מאוד מאוד יפה ומושקע באמת שאפו.מגירה פתוחה
מסכים עם כל מילה
לגבי השאלה ששאלת אותי...פשוט אני..

"עלתה פה טענה כמה פעמים על כך שמי שההורים שלו נהגו כך וטוען שלא נגרם מזה נזק והוא מתנהל באותה שיטה, הוא ההוכחה שזה כן גרם נזק כי עובדה שהוא ממשיך באותה דרך.
בטענה הזו יש סתירה פנימית. הרי יש פה דיון האם הדרך הזו היא נכונה או לא. אם זו דרך נכונה, הגיוני שהילדים ימשיכו את דרך ההורים בשיטת החינוך. אז אי אפשר להוכיח מכאן שזה גרם להם נזק בזה שהם ממשיכים בדרך הזו. @פשוט אני.. - אתה טענת את הטענה הזו כמה פעמים, כך שאשמח לשמוע מה אתה אומר בנושא"

ובכן,

המדע, המחקר, פסיכולוגים ואנשי חינוך - כולם מסכימים שמכות לילדים לא עוזרות בחינוך שלהם, אלא רק פוגעות בהם לטווח הקצר ולטווח הרחוק. אחת הטענות הכי נפוצות בהקשר הזה, של שלילת האלימות מכל סוג ובכל עוצמה כלפי ילדים, היא שהילדים האלה יגדלו בסבירות גבוהה להיות הורים מכים.

מבחינת החוק, אלימות כלפי ילדים היא עבירה חמורה גם כאשר הכוונות היו טובות (נכון שבדרך כלל המשטרה לא תתערב במה שקורה בתוך בתים של אנשים אם אין שם משהו קיצוני, ועדיין - אם ילד יבחר להתלונן ליועצת, אבוי להורים.

אם אני אבשל לילד שלי חביתה (פעולה לגיטימית) ובטעות אשפוך עליו שמן רותח - לא יעשו לי דבר.

אם אני אנסה לחנך אותו בעזרת אלימות, ובטעות אגרום לשבר בידו - הרווחה והמשטרה מיד יכנסו לביתי.

למרות שבשני המקרים הילד נפגע שלא בכוונה בגלל פעולה של ההורה, עצם זה שהרצון במקרה השני היה לתת מכה לשם החינוך - יסבך אותי מאוד. כי להכין לו אוכל זו פעולה לגיטימית, להעניש אותו באלימות זו לא פעולה לגיטימית.)

כאמור, באופן אובייקטיבי לחלוטין, פגיעה פיזית בילדים פוגעת בהם, על פי מחקרים שנעשו בתחום. הפיכת ילד מוכה להורה מכה היא רק אחד התסמינים של ילדים מוכים (בין השאר יש ריחוק חברתי, נטייה לאלימות ולפשע, פוסט טראומה, הסתגרות, אדישות לסבל, התפרצויות זעם ועוד). לכן הסתירה הפנימית כלל אינה קיימת, וכאשר הורה בוחר ב"שיטת חינוך" שהוכחה כאינה יעילה וגורמת נזק - זה רק מחזק את הטענה לפיה אלימות כלפי ילדים דופקת אותם.

אנסח זאת אחרת:

נניח שאני אטען שלהלביש ילד בבגד כחול זה רע, עובדה שגם אחר כך אותו ילד ילביש את ילדיו בבגד כחול.

זאת באמת טענה מוזרה, כי רק הוכחתי כאן שזה "תורשתי", אבל מי אמר שהתורשה הזאת ספציפית היא דבר רע?

אלא שבמקרה שלנו, יש שורה של השפעות על אותם הילדים *מלבד* העניין התורשתי, כפי שכתבתי בפסקה הקודמת. לכן, במקרה שלנו, כאשר ה"תורשה" הזאת מצטרפת לשלל הבעיות האחרות שנגרמות מהאלימות הזאת, היא כבר מחזקת את הטענה.

עזבי מחקרים. הבאת ילד לעולם. איך אתה מסוגל לרצות שיכאב לו? איך אתה מסוגל להיות זה שגורם למכה הזאת, ועוד להתווכח עם מי שחושב שזה לא תקין ולקרוא לו "מתיפייף"?

אבל יש הבדל בין הורים מכים למה שאתה מגדיר כהורה מכהגפן36
הורים היכו אותי במידה לשם חינוך.
אני מודה להם על זה מאוד
אין לי שום בעיה חברתית ב''ה
לא נטייה לאלימות ולפשע ח''ו
לא פוסט טראומה, לא הסתגרות וכו' וכו'

פשוט יש עניין של מידתיות ושל דרך
וכמו שרבים תראו לך כאן ואתה מסרב לשמוע -
לא כל הורה שמשתמש במכות על מנת לחנך הוא הורה מכה.
הכל תלוי במידה ובדרך.
צודקת, אני מסרב לשמועפשוט אני..

ברור שאני לא משווה מכה קלה על היד לכיבוי סיגריות על החזה.

ועדיין, גם מכה קלה על היד היא איומה בעייני, וגם מכה קלה על היד יכולה לפגוע בילד. 

לא רק אני כתבתי את זה בשרשור המקורי, ואני דווקא הראשון שהחליט לצאת מהשרשור כי כתבתי במפורש שאני לא יכול לדון בצורה מנומסת על "האם זה נורמלי ותקין לתת מכות לילדים", אבל משום מה תייגו אותי כאן והחזירו אותי לדון בזה...

אז הנה,

אני שוב פורש

דעתי ידועה, אני לא רואה טעם להמשיך ולכתוב אותה.

סליחה שהחזרתי אותך לדיון שרצית לפרוש ממנובארץ אהבתי
כנראה שגם את זה פספסתי. מחילה...

בכל מקרה, אני מעריכה שענית והסברת את הגישה שלך.

ואני חושבת שיש הרבה דברים בהורות של אחרים שצורמים לי וכואבים לי לא פחות.
קשה לי לשמוע על הורים שנותנים לתינוק לבכות כמה שעות עד שיירדם, כדי שאחרי כמה לילות מתייאש וילמד להירדם גם בלי הבכי. קשה למדוד את הנזק שנגרם מזה אבל ברור לי שיש לזה השלכות.
קשה לי לשמוע על ילדים שנמצאים עם ההורים בקושי שעתיים ביום (חוזרים מהצהרון ב-4, וב-6 כבר מתארגנים לשינה), ושאפילו בחופש הם נשלחים לקייטנות.
קשה לי לשמוע על ילדים שההורים שלהם נותנים להם לצפות בסרטים כדי שלהם יהיה שקט.
קשה לי לשמוע על הילדים שההורים שלהם מחנכים באמצעות פרסים ועונשים.
קשה לי לשמוע על ילדים שההורים שלהם נותנים להם ממתקים בלי הגבלה, גורמים לנזק ארוך טווח לגוף וגם להרגלים שלילד יהיה קשה לשנות בהמשך.
ועוד הרבה הרבה דברים.
ועל כל אחד מהדברים האלו אני יכולה להביא מחקרים שהם גורמים לנזקים (לא באת קראתי מחקרים, אבל כן קראתי בספרים ואני מאמינה שאפשר למצוא גם מחקרים שמוכיחים את הדברים).

ועדיין אני לא חושבת שהורים שעושים כל אחד מהדברים האלו, מתוך חוסר חשיבה, או מתוך הרגל, או מתוך אמונה שכל נכון לחנך, הם הורים שפוגעים בילדים שלהם כמו הורים מכים.

וחוץ מזה, אני רוצה לקרוא מחקר שמדבר על מכות שכמו שתואר בשרשור פה ומוכיח שהוא באמת משפיע לרעה על תחומים אחרים בחיים (חוץ מזה שמשתמשים באותה דרך חינוך גם כלפי הילדים בדור הבא).
כי במציאות שאני מכירה, לא ראיתי שחינוך מסוג זה השפיע לרעה, גם מהבית שלי, וגם מתיאורים של רבים אחרים פה בשרשור.

ושוב, סליחה על ההחזרה לדיון. אם אתה רוצה לפרוש ולא לענות - זכותך המלאה.
מאוד אוהב את גישתך, את או אתה ליברלי/ת אמיתי.מגירה פתוחה

ועוד קשה אחד: קשה שכל כך הרבה ילדים היום לא מקבלים סמכותארלט

הורית.. תכנסו לבתי הספר ותגלו עד כמה התופעה רחבה (לא מקבל סמכות בבית הספר, פורץ גבולות וגם ההורים חסרי אונים)

ידידי היקריהודה224
הבאת ילד לעולם ואיך אתה מחנך אותו בכלל?? הרי לא בא לו לעשות מה שאתה אומר לו?? בא לו לקפוץ לכביש תן לו! זו בחירה שלו, בא לו להרגיש זרם חילופין תן לו מי אתה שתמנע ממנו, אתה איש רע! איך אתה מונע ממנו לעשות את זה??
קראתי. סיכמת יפה מאודrivki
וכתבת בצורה כנה ואמיתית משהו שאני מזדהה מאוד איתו.
* חוץ מאי הבנה ש'פשוט אני ' כבר העיר עליה
זה לא חוקי. נקודה.מקרוני בשמנת
אנשים רבים, מומחים ומקצועיים פסקו שזה מזיק. וזה לא חוקי להכות את ילדיך. אתה בעצם מכריז פה לכולנו שאתה מתכוון לעבור על החוק.
מקסים.
סליחה, אבל החוק לא רלוונטי פהבת 30
אם מחר יחקקו חוק שכל ילד חייב לשתות כוס חלב ביום, זה אומר שאני חייבת לעשות את זה? ואם אני לא רוצה לתת לילד שלי חלב כי אני חושבת שזה מזיק?
חוק הוא לא התווית שיטת חינוך. הוא נועד להגן על הילד.
ולכל בר דעת, כולל שוטר זוטר, ברור שגם ילד שגדל במשפחה אוהבת, חמה וטובה, יכול לקבל מכה פעם ב..., ועדיין הוא לא יהיה ילד מוכה
לא ישימו פה אף הורה במעצר על מכה קטנה שהילד קיבל.
לא על זה החוק מדבר.
מעבר לזה, הרי זה לא שאם לא היה חוק כזה, אז כולם היו רצים להכניס מכות לילדים, נכון?
ולצערינו, גם כשהחוק הזה קיים, יש לא מעט ילדים שחוטפים מכות על בסיס יומיומי, מכות חזקות ואלימות.
כך שהחוק לא רלוונטי לדיון הזה.
לדעתי הוא כן רלוונטי.מקרוני בשמנת
וכשיש חוק שלא מסכימים איתו- אז יוצאים להפגנות ופועלים לשינוי החוק ופונים לחברי כנסת שמייצגים אותנו. זאת הדרך הדמוקרטית להתמודד, לא לעשות מה שמתחשק. בטח לא בחוק שנועד להגן על חסרי ישע.
ולא ישימו כל מיני אנשים במעצר לצערי, זה מוכיח משהו?
אבל מדובר על גישה חינוכיתבת 30
והחוק לא מתווה גישה חינוכית.
החוק מגן על ילדים, ובצדק.
אבל הוא לא מתייחס לילדים שלי או של אחרים פה.
הוא מתייחס לילדים מוכים באמת.
החוק אומר שאסור לעבור במקום בלי מעבר חציה.
אם אדם גר בישוב קטן שאין בו מעברי חציה בכלל, האם הוא לא יחצה את הכביש?
האם יבוא שוטר ויתן לו דו''ח על כך שחצה?
ברור שלא. כי מסתבר שלא לזה החוק התכוון.
את משווה בין לחצות כשאין אפשרות אחרתמקרוני בשמנת
לבין להכות כשבבירור *תמיד* יש אפשרות אחרת?

ואני מבינה את ההפרדה שאת עושה בין ילדים שמקבלים מכות לילדים "מוכים" אבל לדעתי היא דמגוגית מאוד ולא, החוק לא אומר שמותר לך להכות ילדים אם זה מידי פעם.
זו ממש לא הפרדה דמגוגיתבת 30
זו הפרדה מהותית, בין מצב תקין למצב לא תקין
אני חושבת שיותר דמגוגי זה לטעוןבארץ אהבתי
שהורים שמידי פעם נותנים מכה לילדים שלהם הם 'הורים מכים'. זה אפילו לא בר השוואה...

והתכוונתי להגיב למקרוני בשמנת כמובן, אני חושבת כמוך.
גם אם זה לא כלול בהגדרה של הורים מכיםהחוש השישי⭐????⭐
זה לא מפחית מחומרת המכה פה מכה שם, שברוב המקרים באה מתוך עצבים ורוגז.. כי ילדים הכי יודעים להרגיז..
להגיד שהמכה הזו לא פוגעת או לא נחקקת בזיכרון או לא מורידה את הבטחון, זה להיתמם ולנסות להקטין מההשלכות.

אחיינית שלי בת 25 עד היום לא שוכחת את הצביטה הקטנה שקיבלה מהגננת בגיל שלוש. גם אם עוברים למעלה מעשרים שנה היא עדיין שונאת אותה.
אז זהו, שהכאה זה לא תקין. גם לא פעם אחתמקרוני בשמנת
על זה המחלוקת כאן בשרשור....בת 30
הרוב פה דווקא טענו שזה כן תקין...
תשמעיבת 30
אני אישית, חושבת שלתת לילד חינוך חילוני ,נטול אמונה, נטול מצוות וכד' זה מאוד מאוד מזיק לילד. (יותר ממכה..)
מצד שני, אני מבינה שיש אנשים שחושבים בדיוק הפוך ממני!! הם חושבים שחינוך חילוני הוא הדבר הטוב והנכון לילדיהם.
הם בטוחים שאני מחנכת את ילדי בדרך מעוותת.
האם אני אתווכח עם הורה כזה ואגיד לו שהחינוך שלו הוא לא תקין?
האם יש לו זכות לומר לי שהחינוך שלי לא תקין?
ברור שלא, כי שנינו מבינים שהדרך היא שונה.
אז כשיש חוק כל השאר לא רלוונטי.מקרוני בשמנת
ויש חוק, והחוק אומר שאסור להכות אף אחד. לא קטינים ולא מבוגרים.
האם את לא מכה ילדיםבת 30אחרונה
בגלל החוק?
ואם לא היה חוק- היית מכה?
ומחילה, האם לפני חמש עשרה שנה לא נחקק פה חוק ההתנתקות?
אני פשוט מסרבת להכניס לענין חינוכי את נושא החוק.
החוק הוא לא נועד כדי לעזור לי לחנך את ילדי.
הוא נועד כדי להגן על ילדים מסוימים מהורים מכים באמת.
מאיזה סיבה מעודדים בפורום גירושין???מחפש אהבה

את הטקסט הבא כתבתי בפורום גרושים, אני מעלה את זה גם פה, נראה לי זה גם רלוונטי: אני פעיל בפורומים כבר כמה חודשים. במחילה מכבודכם [ויש כבוד] לקח לי הרבה זמן לקלוט שפה בפורום מעודדים גירושין הרבה יותר מאשר טיפול ותיקון של המסגרת הקיימת.

תבדקו את זה, זה קצת מחריד, אבל בד"כ כשמישהו.הי תכתוב שהיא מאותגרת בזוגיות [וזה בדרך כלל יבוא עם המון סערת רגשות, אבל לא מחייב שבאמת המצב קריטי באמת ואין עוד מה לעשות], רוב התגובות יעודדו אותה ברמה כזו או אחרת לחתוך, לא להשקיע במסגרת הקיימת.

למה???

שלא תחשבו, גם לי יש המון אתגרים, רגעים שאני בטוח שאם הייתי מעלה אותם פה, כולכם הייתם צורחים לי להתגרש.

והנה, אני מסתכל אחורה ורואה שטוב עשיתי שבחרתי להבליג, להרים את הראש מעל המים, לאהוב למרות שהיא נראית שונאת, להביא אהבה שממיסה שכבות של ניכור תסכול וכעס, ועוד ועוד.

אני עדיין מאותגר, קשה, עוד אין לי זוגיות טובה. אבל יש לי זוגיות שמנסה כל פעם מחדש להילחם.

גילוי נאות: אני בא מרקע חרדי. אני יודע שבחוץ אוהבים לתקוף את החרדים על זה שהם לא יושעים עם מי הם מתחתנים. הרבה זמן חשבתי ככה. אבל בשלב מסוים קלטתי שחרדי שזוכה להכיר את אישתו לעומק אחרי החתונה, ולקדש אותה כביכול מחדש אחרי החתונה [אחרי שהוא מכיר אותה וחי איתה ויודע בדיוק מי היא], האיש הזה זוכה להנות מהטאבו של הנישואין החרדיים, שלא כזה מהר מתגרשים!!!

חברים יקרים! למה??? למה כל כך מהר לפרק בתים? למה ישר להביט אל האופק הרחוק ולומר: תמצא.י מישו יותר טוב? איפה האמונה בכח אשת נעורים? בינינו: זיווג שני לא ישווה ולא ידמה לאשת נעורים.

הבהרה: כמובן שיש מקרים שחובה להתגרש. אני צועק על היד שהפכה לקלה מאוד על ההדק. הרבה יותר מאי פעם.

עוד משהו קטןמחפש אהבה

יש הבנה מאוד חזקה בזוגיות.

כשאנחנו פוגשים את החולשות של הצד מולנו.

האם זה בעיה שלא, אנחנו הרי הטובים, הוא הבעייתי. שיסתדר. מקסימום אני צדיק על שאני מנסה לעזור.

או שבגלל שתחת החופה קשרתי את גורלי בגורל נשמת בן זוגי והפכנו לגוף אחד וזה נכון לכולם, גם למי שחושב.ת שזה היה בטעות, אז זה בעיה שלי בדיוק כמו שזה בעיה שלו!!

בלי שום הבדל!!

אתה שואל ''למה'' על תופעה שלדעתי כלל לא קיימתפשוט אני..
..מחפש אהבה

לא חוכמה רק להגיד.

תסביר

איפה מעודדים פה גירושים?רקאני

אני לא נתקלתי בזה

אם אתה מאשים אחרים, אתה זה שצריך להוכיחפשוט אני..
תשובההעני ממעש

ככלל, לא מעודדים גירושין

כן מעודדים ניסיונות לפתרון

השיטה של אי הכרות נכונה אולי למקומה

בדרך הטבע בקהילה כזו אחוז הגירושין נמוך

אי אפשר להחשיב אותה, ודאי לא כיום, כהשיטה החרדית

מהניסיון של אנשים כי רובם צ'יק צ'אק מתחתניםאדם פרו+

והילדים מאושרים שיש להם עוד זוג הורים(חורגים)

וכולם חיים בשלום ובאהבה (:

אז למה להתעקש על הזוגיות המקורית.

רק בגלל נאמנות?

למי אתה נאמן לשני השותפים הכי קרובים שלך בחיים?

ושהיו איתך בטוב וברע.

לא עדיף מרירות מריבות ומרמור קבוצתי

עם שאר הגרושים והגרושות?

את רציני???? זה בדיחה ולא הבנתי?מחפש אהבה
הלוואי שזו הייתה בדיחהאדם פרו+

זו המציאות שנשים מסויימות יותר נהנות מלהתמרמר על הגבר עם חברותיהן, לגרום לו לנזקים, לצער אותו,  מאשר מלחיות עם המשפחה שלמה.

והילדים משלמים את המחיר.

וגם אנחנו.

הבדיחה על חשבוננו.

וואו נכון. היה שווה להקשיב לךמחפש אהבה
מטורףשבור לרסיסיםאחרונה

לגזור ולשמור

מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

חלומית זה בא עם תקציב מפנק? מלון כרמים.מרגולאחרונה
נפילות ברשת אחרי החתונהמחפש את עצמי!

אני היחיד?

לא, אבל מה זה רלוונטי?פשוט אני..

אם אתה לא מרוצה מזה, אז זה שיש עוד כמוך לא אמור לגרום לך לוותר

אתה ממש לא היחיד. זה אמור לעזור לך?לאחדשה

זה לא אמור לנרמל את המצב (ואני לא אומרת בטון ביקורתי בכלל..)
אם אתה מחפש עזרה או עצות זה משהו אחד.
אם הכלה הבנה והזדהות זה משהו אחר.

כן. אתה היחיד בעולם שעשה את זה.חתול זמני

עד רגע זה, אף־אחד, מעולם, לאורך כל ההיסטוריה של האנושות, לא הגיע לכך.

ברכותיי.

(או קללותיי, לא יודע מה אומרים במצב כזה.)

נראה לי שמה שעומד מאחורי השאלה שלך, אינו אם באמתהסטורי

אתה היחיד, אלא כאב עצום שקיווית שהחתונה תמנע ממך את הנפילות ואתה מגלה שלא רק שהיא לא מונעת - אלא על ייסרי המצפון על הנפילות, נוסף מצפון על הפגיעה באשתך.

אז לא - חתונה היא טובה, היא חשובה, היא נותנת מקום להביע את הביקושים הגופניים בדרך היתר ומצווה - אבל היא לא מונעת נפילות.

הדרך למנוע נפילות אחרי החתונה, בדיוק כמו לפניה, היא בסור מרע ועשה טוב -

סור מרע - לא להחזיק שום מכשיר לא מוגן ולא להתקרב לזה, אם זה לא מספיק - ללכת לטיפול אצל מטפל מוסמך שמומחה בגמילה מנפילות כאלו.

עשה טוב - למלא את זמנך בעיסוקים חיוביים.

למה אתם כאלה לא מבינים..מחפש את עצמי!

הסטורי דיבר לעניין.

אשמח אם תרחיב יותר מניסיון [ברמה שנקי לדבר]

וגם תקשר אותי למטפלים כאלו

אגב, לדעתך זה טיפול? יעני אני בעייתי? חולה?

לא אומר את זה כדי להתגאותהסטורי
אבל לי לא היו הסוג הזה של הנפילות, ככה שלא שייך לכתוב מנסיון (אל תדאג, כל אחד ו'התיק' שהוא סוחב, יש לי מספיק מורכבויות אחרות...). בכלל, כנראה שכשהייתי בגילך - האינטרט היה הרבה פחות משמעותי, בוודאי בסביבה בה אני הייתי.

השאלה אינה איזה 'טייטל' נלביש עליך. כשיש קושי, גם אם הוא לא 'מחלה', כדאי לטפל בו. לא צריך להיות חולה, בשביל להתגבר על קשיים. כן יכול להגיד מנסיוני, בהקשר אחר לגמרי - שהייתי צריך תמיכה/טיפול והיה לי מאוד קשה לקבל את זה (במיוחד שלא אני גרמתי, אז למה אני ה'חולה' שצריך טיפול,), חבל שלקח לי זמן להסכים.

איני יודע אישית, יודע שהיו כל מיני פרסומים. אין לי מושג מי באמת מוצלח, אפשר לברר. הרב יוני לביא עוסק בזה כבר למעלה מחצי יובל - אולי הוא יוכל להפנות.

אתה לא בעייתי ולא חולהשוקו.

אתה מתמודד עם מעידות שקשורות לגלישה ברשת. איפה כמה למה ומה חומרת הבעיה את זה במידת הצורך ובמידה ותחליט ללכת לטיפול,יקבע המטפל. עד אז תשמח על עצם השאלה שמעידה שאתה נמצא במקום שאתה לא רוצה להיות בו, וזו ברכה ונקודה שמאפשרת תיקון וחזרה לסדר. ישנם ארגונים שבצורה אנונימית מסייעים בתחומים אלו כמו חברים מקשיבים ועוד. תתייעץ איתם,זה יתן לך פרופורציות ובהירות על המקום שאתה נמצא בו ואפשרות לקחת אחריות ולצאת מהמקום שאתה נמצא בו.

בהצלחה אחי.

וכמו בכול דבר תתפלל על זה, אל תוותר ואל תתייאש וההפך - תשמח, תיקון הכללי טבילת מקווה תהילים כל יום

בהקשר של גלישה, אני משתמש בשני תוספיםנקדימון

שבאופן כללי שיפרו את הרגלי האינטרנט שלי. שניהם תוספים של chrome.

הראשון זה Adblock Plus שמה שטוב בו באופן מיוחד זה האפשרות לחסום אלמנטים נוספים בתוך כל אתר, גם אם זה לא נחסם באופן מובנה על בסיס הפילטרים הדיפולטיים.

(כאן הקישור לחנות התוספים הרשמית של גוגל https://chromewebstore.google.com/detail/adblock-plus-free-ad-bloc/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb)

השני זה StayFocusd שמאפשר לך להגדיר רשימות אתרים שייחסמו אחרי X זמן גלישה שאתה קובע, אבל מה שטוב במיוחד זה אפשרות מובנית לחסום כל מיני פיצ'רים אוכלי זמן באתרים מסויימים (כמו למשל להעלים את הרילס מיוטיוב וכדומה)

(כאן הקישור לחנות התוספים הרשמית של גוגל https://chromewebstore.google.com/detail/stayfocusd-%E2%80%93-website-bloc/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji )

למען הסר ספק, אני לא מספים כאן ולא מקבל כסף (אלה תוספים חינמיים) והאינטרס היחיד שלי זה לשתף במה שמצאתי יעיל.

הקישורים הם מהאתר הרשמי של התוספים של גוגל. אלה תוספים שיש להם כמות הורדות ענקית ולכן נחשבים בטוחים (אם כי, עדיין כשאני נכנס לבנק וכדומה אז אני מכבה אותם לפני כן ומדליק שוב לאחר מכן).

גם אם זה לא קשור באופן ישיר למה שאתה צריך @מחפש את עצמי! , אני עדיין חושב שצבירה של הרגלים טובים בהקשר הטכנולוגי-אינטרנטי יהיה בעל ערך מוסף גדול לחיים שלך. בהצלחה רבה, חבר!

uBlock Origin עדיף על Adblockחתול זמני

החסימת הפרסומות שלו הרבה יותר מקיפה

מה הכוונה יותר מקיף?נקדימון
כרגע adblock חוסם לי ממש כמעט הכל, ומה שלא אז סימנתי לבד את האזור במסך וחסמתי. זה גם עובד לא רק על פרסומות.

למשל ברוטר, אז סימנתי את האזור של התגובות וב"ה כל הרעל שהולך שם נחסך ממני עכשיו...

אבל אבדוק את ההצעה שלך בכל זאת. תודה רבה!!

זכורני שיש דברים ש-uBlock חוסם ו־adblock לאחתול זמניאחרונה

אבל לא זוכר מהם

מעניין. הייעוד שלהם הוא כללי בעצם?מרגול

למשל, שלא יקפצו לי גם פרסומות מיותרות של דברים אחרים (לאו דווקא לא צנועים), ושאבזבז פחות זמן על שטויות? (נניח אפילו אתרי שופינג)

נשמע מעניין.

מחפשת בשביל המחשב. עובד גם על מקבוק? (גולשת לרוב בכרום, לא ספארי)

כן, לגמרינקדימון
אני משתמש בזה לא רק בגלל צניעות. למעשה הסיבה המרכזית היא הזמן, ההטרדה, המתח והפיזור שזה חוסך לי. צניעות זה עוד בונוס ענק בהקשר הזה, כמובן.
בשליפההעני ממעש

נפוץ

יש דמיון שנישואין זה תעודת ביטוח מתאוות מין

זה לא בהחלט נכון

כל עוד לא חריג איני יודע אם מצריך טיפול

שמות של מטפליםקינסא

קודם כל חשוב לי להגיד שאתה לא היחיד אבל כמו שאמרו לעיל -  זה לא אמור לנרמל את העניין..

אנחנו בדור מלא פריצות בתחום הזה בכל פינה, והדרך הנכונה זה לגדור פרצות ואם אתה מרגיש שגם זה לא עוזר, להיעזר באיש מקצוע.

אני אישית גם מתמודד בתחום ונעזרתי בעבר בטיפול.

לא יודע אם יתאים לכל אחד..זו הייתה מטפלת חילונייה.

לדעתי עדיף דתי,

יש לי כמה שמות:

אלישע אזר 054-7600080

שי אורים 0586886579

מומלץ בחום דר יניב אפרתישוקו.

אומנם הוא מתעסק בתחום ההתמכרויות אבל במכון שהוא הקים יידעו אולי להכווין אותך ולתת כלים ודרך

לפעמים דבר כזה הוא התמכרותמרגול

בטח כשזה כולל תכנים ברשת ולא רק מעשים פיזיים עם עצמו.

אפילו טלוויזיה או נטפליקס ממכרים. אז בוודאי שתכנים כאלו גם. 

מכיר את התוכנית של פורטיפיי?אינגיד

פעם היה באתר GYE. אבל אני יודע שהיום יש ערוץ ביוטיוב שמכיל את כל הסרטונים של התוכנית. תחפש פורטיפיי ישראל או משהו בסגנון.

זו תוכנית שנועדה לסייע למתמודדים.

אולי תמצא בזה תועלת. יש מי שזה עזר להם.

מישו מחפש איפה לגור?מחפש את עצמי!

יש פה עוד זוגות צעירים, וגם לא, שעוד לא מצאו מקום לגור בו שהם מתחברים אליו, והם עדיין מחפשים?

אם אפשר לשתף גם מה הסיבה שעוד לא מצאתם?

ומה אתם מחפשים.

[מי שרוצה כמובן]

כןניק חדש2

לא מצאנו מקום שעונה על מכלול הדרישות- בעיקר שלי.

שהן

חינוך מספיק איכותי לילדים

קרבה יחסית להורים שלי

מקום עם תחושת ביטחון פיזית

קהילה חמה ואיכותית.

מחירים הגיוניים.

כרגע אנחנו גרים במקום שכמעט עונה על הכל.

אבל המחיר פה בשמיים. לא יודעים אם נוכל לעמוד בזה לטווח הרחוק.

וגם החינוך הוא לא בדיוק מה שרצינו. 

יש מקום בארץ שהמחיר לא בשמים?משה
חוץ ממצפה רמון?
בחדרהפ.א.
במקרה יודע ממקרה משפחתי של מכירת דירה 
כל שוק הנדלן בטירוף בחצי שנה האחרונהמשה

אבל רוב המחירים לא ירדו באמת. רק פיקציה.

בוודאי שיש מקומות.ניק חדש2אחרונה
פשוט לא עונה על שאר הדרישות שלי🙄

אנחנו.מנגואית

גרים במקום מאוד נוח מהרבה בחינות. גם חברתית וגם אידאולוגית.

מצד שני , חלום שלי ישוב פיצי ועכשיו יש מלא כאלה

וחזרה להתחלה שכרגע גרים במקום טוב )יש חסרונות אבל הרבה יתרונות)

אני משתגעת ממנו!אנוני.מית

נסעתי היום לסידורים. בעלי היה על הילדים. כנראה קם בבוקר והמקרר התקלקל.  ניתק אותו מהחשמל שיפשיר, שלח את הילדים למסגרות ונסע לעבודה.

אני חוזרת הביתה. פותחת את המקרר ומגלה שהתרופות פוריות נשארו שם. הוא לא טיפל בהן ולא הוציא אותן משם. הן התקלקלו. זה אלפי שקלים וכאב לב פסיכי.

התקשרתי אליו לדבר איתו. הוא ניתק עליי את השיחה וכתב לי אחר כך "לא לצעוק עליי" בווטסאפ. התקשרתי שוב. הוא התעלם.

אני משתגעת. כל כך הרבה כסף וכל כך מעט התייחסות.

מה לעשות איתו?

הוא בטוח לא עשה זאת בכוונהפשוט אני..
ואם את צעקת עליו כאילו הוא ילד קטן, אז מן הסתם השיחה לא מועילה אלא רק גורמת לו לרצות להתרחק ולהתגונן.

האם היית כועסת עליו אם הוא היה שובר צלחת בטעות? הרי זה אותו דבר. הוא בטח מיהר בבוקר, ועם ארגון ופיזור הילדים וגילוי התקלה זה התפספס.

הצעקותoo

לא יתקנו את הטעות

וגם לא יעזרו לכעס ולתסכול

הפסד כספי זה כאב לב

חוסר לגיטימציה לטעות זה גם כאב לב

כנראה גדול יותר

מה לעשות?

ללמוד לנהל כעסים בצורה טובה יותר

להכניס למודעות שבני אדם יכולים לטעות

לא להתקשר כדי לצעוק

ואם מנתקים לכבד את הספייס של הבנאדם 

יפה מאוד!נחלת
אני מבין את המקום שלךחתול זמני

וזה באמת מלחיץ ומטלטל,

איני טוב בניסוחים אך אגיד את דעתי האובייקטיבית נוקבת ככל שתהיה.

אבל

– לא רוצה להטיף מוסר דתי אבל זה באמת מסוג הדברים שהם ניסיון באמונה. הנזק כבר נעשה אין פה כבר מה לתקן. גם מפתח הפרנסה וגם מפתחות החיים נתונים בידי הקב"ה ברצונו נתן וברצונו לקח כי הנה כהגה ביד המלח. או שאנחנו אומרים את זה ומאמינים בזה או שאנחנו אומרים את זה ולא מאמינים בזה. זה ניסיון מטורף אבל זאת ההשקפה שאנחנו צריכים לגבש לעצמנו בסופו־של־דבר. ואחת הסיבות שאנחנו מצווים באמונה הזאת היא כדי שלא נאשים את האנשים מסביבנו. איני מאמין שהדבר נעשה בכוונת מכוון הרי זה כסף (ואינטרס) משותף לשניכם. אני מניח שגם הוא בעצמו החוויר כששמע את זה, ויודע כמה זה חשוב לך אישית.

– איך את היית רוצה שיתנהגו אלייך אם היית עושה טעות כזאת? אם היית נניח קמה עם כאב ראש פיצוצים ושוכחת לעשות משהו מרוב שמיהרת? ואז מתקשרים לצעוק עלייך בטלפון? שיחות בטלפון לא נועדו כדי לספוג צעקות (וגם שיחות בכלל). אם מתקשרים לצעוק אז עדיף שלא להתקשר בכלל ולצעוק אל הקיר, זאת דעתי. מה בדיוק מרוויחים מזה? הרי, אם הוא מבין את חומרת העניין וכמה זה חשוב לך, אז גם ככה הוא מבין ויתמוך בך כשיחזור מהעבודה. אם זה לא מזיז לו, אז מה טוב בכך ש"תכריחי" אותו ש"יזיז" לו?

– בית בסופו־של־דבר הוא מקום המבטח של האדם, המצודה היחידה שלו בעולם רועש גועש ועוין, ספינה בלב ים. בערך כל האנשים סופגים דברים לא נעימים בעבודה, ומה לעשות סופגים כי על זה (בין השאר) משלמים. בית לא יכול להפוך למקום לא בטוח, גם אם קורות פשלות וטעויות. הוא אמור להיות רשת שתופשת את המקומות האלה והפוך מקנה ביטחון. טוב, לא לתת לו פרס על פיזור הדעת שלו... אבל העיקרון מובן. אין שום עניין להפוך את הבית לשדה קרב נוסף בשם הצדק.

נפלא חתול זמני. אם אתה נאה דורש ונאה מקיים,נחלת

תהיה בעל נהדר! בעזרת השם!

נעחתול זמני

ראשית אינני אלא חתול זמני. תרתי לגריעותא.

שנית נקודת החוזקה שלי שהיא דעותיי האובייקטיביות היא גם נקודת התורפה כי אנשים לא אוהבים אותן.

הן מצוינות ומאלפותנחלת

אלא שבתחילה אומרים שצריך להכיל את הרגש של הזולת

לא משנה כמה הוא רואה/לא רואה את האמת ואחר כך,

כשהוא נרגע אפשר וכדאי לאמר לו את דעתנו.

גם הח"ח מדבר על כך (שלפעמים מותר לשמוע

לשון הרע מהזולת אם זה מרגיע אותו, בבחינת

"דאגה בליבו ...)

אם אתה יכול להתחבר לרגש הראשוני

של המשיח ולנסות להכיל את מצוקתו

זה מצויין.

אובייקטיביות זה דבר נפלא!

כיוונת לדעתי האובייקטיביתחתול זמני

תיכננתי להתחיל את תגובתי בכך שהייתי צריך להתחיל את תגובתי בהכלה הבנה וכו' וכו'.

אלא שאין לי סבלנות לזה כלל וכלל, מי שרוצה לקנות את סחורתי האובייקטיבית והצנועה מוזמן גם בלי זה.

תודה.אנוני.מית

בעיקר המשפט האחרון. עזר קצת להבין מה קורה.

באסהנתקה

איזה באסה 

פלא יועץ : סימן "דאגה"

איזה נסיון!שוקולד לבן

קודם כל קבלי חיבוק ממני

זה ממש ממש מחרפן

אלפי שקלים או יותר שהלכו לפח כבר מוציא מהדעת,

להוסיף לזה את הצורך להשיג שוב, ואת כל עוגמת הנפש שיוצאת מזה זה באמת מוציא מהדעת

ממש הגיוני שהגבת ככה

העניין הוא שזה קרה. ואין מה לעשות עם זה.

ובעלך לא עשה את זה בכוונה, כי למרבה הצער הגברים לא באמת חווים את הטיפולים, כמה שזה מתסכל.

לא הם אלו שצריכים להשכים לבדיקות ולאחר לעבודה, לא הם אלו שצריכים לקחת מיליון תרופות ולהזריק לעצמם, לא הם אלו שעוברים את החשיפה לפרטיות והם לא אלו שצריכים להיות זמינים לטלפון של האחיות בזמן הכי תקוע שיש. לכן הם לא מספיק מודעים בד"כ ולא מספיק חושבים על זה.

העניין הוא שעכשיו הוא כבר מבין את ההשלכות אוכל את הלב על מה שהוא עשה, ואז הצעקות (ההכי הגיוניות בעולם!) מחסלות אותו סופית..

הוא פשוט לא מסוגל להתמודד עם זה שהוא גרם לכל זה.

אז ממש כדאי לך לנסות להוציא את העצבים (הסופר מוצדקים) במקום אחר, ולחוס על בעלך שסה"כ מניחה שאת אוהבת אותו ורוצה בטובתו ולא רוצה להוסיף על יסורי המצפון שהוא עשה לעצמו.

מניחה שהוא למד את הלקח ולא יעשה את זה שוב..

(ואת עוגמת הנפש קחי לתפילות שהטיפולים יצליחו, בסוף כל הזריקות האלו יכלו גם להיזרק כי הטיפול לא צלח, לא כל הטיפולים הרי מצליחים למרבה הצער, תפילות הכי נצרך)

יישר כויח גדול, שוקולד לבן!נחלת
קודם כל הוא לא גרם לכל זהמשה

מי שגרם לכל זה הייתה התקלה במקרר. סביר להניח שבעת הגילוי שלה (סביר להניח - בוקר לחוץ שנוגעים באוכל במקרר והוא לא קר) התרופות כבר היו מקולקלות.

השאר. נכון.

אגב, אני חושב שנכון שהוא הגיב "לא צועקים עליי" כהצבת גבול. לא בטוח שנכון היה לנתק את השיחה. גם במצב של התפרקות רגשית זה לא סיבה להתנפל על בן זוג. זה גם לא מקדם שום דבר. אנשים שמגיבים לצעקות (גם אם הם עושים מה שמבקשים מהם) מתייחסים לבית כאל מקום-לא-בטוח וממילא הלב שלהם ישאר בחוץ כדי להתגונן.

הגיוני שאתה צודקשוקולד לבן

באמת במצב כזה אולי בכל מקרה לא היה כדאי להשתמש בתרופות

ובכל מקרה התסכול שלה מובן מאד, זה אפילו לא על הבעל אלא על המצב.

ומסכימה שזה לא סותר שנכון להציב גבול. רק שלא הגבתי לבעל אלא לאשה

להבנתי את המציאות (ואולי אני טועה)משה

התרופות לא התקלקלו בגלל "הבעל". כשהבעל פתח את המקרר בבוקר התרופות כבר היו (לכאורה?) מקולקלות. לבוא אליו בטענות זה קודם כל לא מחובר למציאות.

(וכתבת פה תגובה רגישה ומכבדת)

כמו שהגבתי סביר להניח שאתה צודקשוקולד לבן

יחד עם זה התסכול שלה מאד מובן והגיוני שהוא יצא בצורה לא טובה, כי זו עוגמת נפש נוראית. רק שעכשיו כדאי לתקן כי בפועל בין אם זה אשמתו ובין אם לא זה כבר היה וחבל להעכיר את המצב, זה לא יעזור אז לפחות שיהיה שלום בית ובעז"ה עצם השלום-בית יעזור ותהיה להם ברכה

תודה 

מצופה מגבר לא להתפרק ככה בטלפון .העני ממעש
לא נעים לי, אבל גם אני עשיתי כזה דבר,נחלת

ממש בלי כוונה. נכון שלגבי הקוטג', הייתי מגלה יותר רגישות

אבל מה לעשות שלא רגילה לתרופות פוריות בפריג'ידר?.......

חביבתי. עוד משהו. הוא פיזר את הילדים!נחלת

הוא לא אמר: עזבי אותי במנוחה אין לי כוח  לזה....

ואולי האיפוק שלנו הוא שיגרום לברכה שתבוא ותשרה? אולי זה הנסיון?

קשה. בטח. אבל אולי שווה?

וגם שם לב שהמקרר התקלקל וגם ניתק את החשמלנחלת

לא כל אחד היה שם לב לדבר כזה!

כמה צריך ללמד זכות. להשתדל לראות את מחצית הכוס המלאה, להבין.....וכמה זה קשה לפעמים.

חיבוק גדוללאחדשה

לא חוויתי טיפולי פוריות והאמת שלא מכירה מקרוב, אז אולי אין לי זכות להתייחס ספציפית לעניין הזה.
בכל זאת נשמע כואב וקשוח ממש!
מבלי להקטין את הכאב של הסיטואציה שלך, מציעה להסתכל על העניין ב"נפרדות"-
להבין מה הוא חווה ואיך פעל, בלי קשר לאיך שזה גורם לך להרגיש.
הוא וודאי לא עשה בכוונה,
וודאי מצטער מהעניין, גם אם פחות ממך.
השאלה החותמת שלך בפוסט דיי מסכמת את הגישה שלך- מה לעשות איתו?
מה זה דייסון מקולקל? סליחה שאני מציגה את זה בכזו חריפות זה פשוט ממש בלט לי.
זה בעלך, את לא אמורה "לעשות" איתו כלום.
גם אם הגבת מרגש ומקום כואב- כמו שהתגובה שלך כבר נעשתה ואין להשיב למה שהיא גרמה כך גם מה שקרה לו- בבוקר קם לכאוס (ארגון ילדים ומקרר מקולקל) ונסע לעבודה לבד, ואח"כ קיבל מטר צרחות מאשתו (כנראה שלא שמת לב כמה זה מפריע לו, כתבת התקשרתי לדבר איתו. כשבעצם כנראה צעקת והתעצבנת- וזה ממש מובן אגב! אבל זה היה המצב..)

עכשיו לאחר מעשה, אי אפשר להחזיר את התרופות,
ולא את הצעקות שלך עליו.
אפשר לנשום, להתאכזב, ולהרגיש את הצער והכאב.
לדבר איתו, ולתווך לו מה הרגשת וכמה זה מתסכל תוך הבהרה שאת יודעת שהוא לא שם במצב, לא עשה בכוונה זה בטוח...

שוב חיבוק❤️

תודה אנוני.מית

עזרת לסדר את הראש.

וואו איזה מפח נפש נגמרו לי השמות

דבר ראשון רוצה לשלוח חיבוק גדול

גם על עצם המציאות שמצריכה תרופות פוריות

וגם על האובדן שלהן

ובכלל על כל הסיטואציה

נשמע כ"כ מתסכל, וטבעי מאוד להרגיש את מפח הנפש הזה. זה באמת מאוד כואב.

כתבו לך מקסים ומצטרפת לדברים החכמים מעליי,

בעלך היקר בטוח לא התכוון שהתרופות יתקלקלו וכל הכסף והמאמץ ירדו לטימיון, אלא הוא בן אדם בשר ודם ואנושי וטעה כאן אבל באמת טעות אנושית ובלי כוונה רעה חלילה.

בטוחה שגם לו מאוד עצוב שהתרופות התקלקלו.

והוא ניסה מה שהוא יכל באותו רגע נתון, עם כל העומס והלחץ של הבוקר, אירגון הילדים החמודים, הפיזור שלהם, דאגה למקרר, לרוץ לעבודה, כל זה בתוך הימים הבודדים בהפסקת האש לאחר המלחמה שגם ככה המוח של כולנו די פירה בגלל כל המצב ולהסתגל אפילו להגיד משפט קוהרנטי בריכוז באמת לוקח זמן...

אז הכל ביחד גרם לטעות אנוש של לשכוח את התרופות.

ונכון, זה הכי הכי הכי מתסכל וכואב שיש! בטח המשמעות שלהן בכמיהה לעוד ילד, וגם עניין העלות הגבוהה וכל המאמץ בפני עצמו. זה באמת הרבה מאוד לאבד ומותר בהחלט לתת לעצמך את הזמן והמקום והליגיטימציה לאכזבה, לתסכול, לכאב, לאובדן של זה.

ויחד עם החמלה וההבנה שלך כלפי עצמך, לנסות לראות גם את ההבנה והחמלה כלפי בעלך (והוא כלפייך כמובן) באופן של טעות האנוש שבאמת נעשתה בלי כוונה ורק מתוך לחץ עומס ובעיקר אנושיות ❤️

אז מותר לטעות.

ומותר להתאכזב.

ומותר שיכאב.

והלוואי וב"ה מעז יצא מתוק

ודווקא מתוך הכאב הזה תזכו לישועה שלמה בקרוב ממש,

זה ממש הזכיר לי את הסיפור על הזוג מצידון שבאו לרבי שמעון בר יוחאי, והאישה שלקחה את בעלה כחפץ שהכי יקר לה יותר מכל ובסוף נפקדו ב"ה...  כלומר המהות הזו שהכי חשוב זה את ובעלך. האהבה ביניכם.

אתם בהחלט יכולים להתאכזב ביחד על אובדן התרופות

ובהחלט יכולים להבין יחד ולתת חמלה ומרחב גם לטעויות.

ויכולים גם ללמוד עוד על מצבי קושי שנוצרים בעקבות האנושיות שלנו (בין אם זה מצב הקושי בצעקות שצעקת מהכאב שלך, ובין אם זה מצב הקושי של בעלך ששכח את התרופות בגלל העומס וכו', ובין אם זה מצב הקושי שבעלך לא יכל לשאת צעקות וביקש לא לצעוק עליו וניתק את הטלפון וכן הלאה...) - כל מצבי הקושי הללו מולידים אצלנו הפעלה של מנגנון הגנה שהוא זה שעכשיו בקדמת הבמה ולא ה"אני האמיתי והמיושב" שלנו.

זה מה שקרה לך כשצעקת

זה מה שקרה לו כשניתק את הטלפון

נכון שזה לא אידיאלי, אבל זה בהחלט קורה ולטובים ביותר.

אז הכל בסדר,

לקחת נשימה עמוקה

להבין את עצמי

להבין את בעלי

להבין את הכאב שלי ולתת לו חיבוק ולגיטימציה

להבין את האנושיות של בעלי ולתת גם לטעות האנוש חמלה והבנה

להבין אצל בעלך את המקום שבו שהרגיש מכווץ מצעקות עליו + תחושת אשמה קשה גם כלפי אשתו שבגללו התרופות ירדו לטימיון וגם כלפי עצמו כי וודאי שזו מטרה גם שלו הכמיהה לעוד ילד... אז הכל יחד יצר אצלו את התגובה שזעקה ממנו: אני לא יכול שצועקים עליי. בבקשה לא לצעוק עליי. ואולי גם ניתוק הטלפון כדי לא לשמוע שצועקים עליו, את ה"הוכחה" הזו עבורו עד כמה הוא אשם ולא בסדר. עד כמה הוא איכזב. עד כמה זה בגללו. עד כמה בגללו אין גם לאשתו וגם לו את התרופות עכשיו על כל המשתמע מכך.

אז זה גם הצעקות עצמן שלא נעימות וגם מה שמסתתר מאחוריהן שזו בעצם תחושת אכזבה עצומה ממנו והוא לא יכל להכיל את זה כנראה. גם בפני עצמו ובטח אם זה יושב אצלו על פצעי ילדות קודמים של מקומות בהם הרגיש שהוא לא בסדר או אשם או שצועקים עליו או שצועקים בסביבתו הקרובה וכל מה שזה עושה, ופיתח רגישות או יותר נכון "אלרגיה" לצעקות ומאוד קשה לו לשאת אותן.

לכן זו דווקא הזדמנות אחרי שהכל נרגע

ואחרי שנותנים מקום להכל כנ"ל

ללבן עוד את המקומות הכואבים שלנו

את הפצעים שלנו

את הקושי שמולו עמדנו

את מול הקושי שלך באובדן התרופות

והוא מול הקושי שלו באכזבה ממנו ובצעקות עליו

ולנסות לראות שם עוד לעומק איזה מפתחות אפשר לקחת משם, 

איך אפשר ללמוד עוד להבא, 

איך אפשר להגיב בצורה שגם תיתן מקום לקושי וגם לא תפגע בשני/ה וכן הלאה.

ובעזרת ה' שהקב"ה שבידו הכל, והוא אמר גם לחומץ לדלוק ובידו להושיע אתכם בכל מציאות שהיא, גם אם אבדו התרופות כרגע, ישלח לכם ישועה שלמה וזרע של קיימא במהרה, בשמחה, בנחת ובאהבה 🙏❤️

וואי וואי....שלג דאשתקד

טירגרת אותי מהתקופה שלנו עם תרופות הפוריות. זה באמת הון תועפות (וגם משפיע מאוד על מצב הרוח, כך שממש אני לא מתפלא אם רצית לרצוח אותו 😅).

ממש תקופה מאתגרת, גם הורמונלית וכלכלית וגם המוןן בלבול מוח לתאם את הכל (וגם כל העניינים של ההזרעות וכו', לא חוויה מי יודע מה...). פשוט מבין אותך ומסכים איתך.

כדי לנחם ולהרגיע אותך (אם זה אפשרי 😉), אומר לך שקורה לכולנו, גברים ונשים וצ'רקסים, שאנחנו שוכחים דברים, גם אם אלו דברים חשובים מאוד. ולמה הוא ככה היה עצבני עלייך? כי יכול להיות שהוא כבר סובל בשקט הרבה זמן...

והכי חשוב יקרה, שה' יעזור לכם, שהתקופה הזו תביא לכם טובה ושמחה וברכה, בכי וצחוק ואושר ויופי והנאה!

כשזה מגיע, אין יותר יפה מזה..

כואב ממשהסטורי
תודה לכולם (ולכולן)אנוני.מית

קמתי בבוקר, זרקתי את המקולקל לפח. קניתי מה שצריך באושרעד. הכל רגוע עכשיו.

מדהים!שלג דאשתקדאחרונה
מלא הצלחה בהכל!!
אלימות בזוגיותנחלת

זה מתחיל לפעמים כל כך דק, עדין והולך והולך ומחריף, אם אנו מניחים רגל

במלכודת הדבש הזו.

ספר קשה. מאוד. לדעתי, חובה:

"הכל עניין של פיקסלים". תמר.

הערת שוליים - גם תמר, מתארת בקצרה את תקופת השידוכים  והאירושין עם אותו אדם, שלבסוף נישאה לו. אתר "בין הזמנים".

גם באתר הידברות יש ראיון של מורן קורס בנושא.

בחוברת "המקום" יש כתבה גדולה על כך.

את מקבלת כסף על ההפצה המקיפה הזו?נקדימון
אני לא יודע אם יש פורום שלא הספמת עם זה.
נניח שכןשלג דאשתקד
מה אכפת לך? אולי היא מפיצה חומר טוב ומעניין?!
בכלל לא נראה לי קשור לכסף. אלא חכמת חייםקעלעברימבאר

@נחלת  אני צודק?

(אני בדרך כלל לא קורא פה. זה פשוט קפץ לי בראשי)קעלעברימבאר
כל מי שעוקב אחרי נחלתשלג דאשתקד

יגיד לך שהיא לא מונעת מכסף.

מהכתיבה שלה אני מבין שהיא אישה חרדית, מבוגרת יחסית, גרושה, עם לב טוב ורצון להחכים אותנו בדברים שהיא התפעלה מהם.

מסכים, והתגובה שלי כוונה למיסיונריות המסויימתנקדימוןאחרונה

שעלתה מההפצה התזזיתית הזו במספר פורומים כאן. האמירה שלי על "תשלום" היא צינית. מי שעוקב אחרי, כבר אמור להכיר.

לב טוב ושיתוף בהתפעלות זה דבר יפה, ואני לא מזלזל חלילה. אני כן מבקר את ההגזמה בזה, במיוחד שאנשי הפורום כאן אינם חולקים איתה את החרדיות. לכל דבר צריכה להיות מידה, לזו כוונתי.

קראתי חלקמישהי נשואה

המפרקים שהיה אפשר באינטרנט.

לא הבנתי - למה היא מתארת כאילו זו בעיה

שהיא ניקתה את הבית / הפעילה מכונות כביסה וכו'?

זה מתואר כאילו זה בעייתי

וזה שהיא משתפת את בעלה במה שהיא עשתה בבית

מה הבעיה בזה?

הספר הזה חשוד שיש בו בעצם רעיון וניסיון לפרק בתים.

לתת לאשה תחושה שהיא אוכלת  אותה בגלל שהיא עקרת בית.

בגלל שהיא עושה את התפקידים של אמא.

מנקה מסדרת מבשלת מכבסת.

מה הבעיה בזה?

דרך אגב אם כבר רוצים לעזור לדמות בסיפור

הבעיה העיקרית היא- זה שהיא מרצה

היא מפחדת

היא מרצה.

אם היא לא היתה מרצה

גם הבעל שלה לא היה משתלט עליה כמו שמתואר

** ואני מסייגת שלא קראתי הכל.

רק מה שהיה אפשר באינטרנט.

אז אני ממליצה למי שהשתכנע מהספר הזה

לעקוב דווקא אחרי מישהי בשם:

חני בצון

---------------------

תמר כותבת לעצמה בהערות שוליים

שמותר לה גם לתת מקום לעצמה

כל פעם במילים אחרות

ברור שזה מרכיב מאוד משמעותי בקשר שלה עם בעלה

ועם כל הסביבה שלה

לאותה תמר (כן אני יודעת שזו דמות מספר)

הייתי ממליצה ללכת לטיפול רגשי

שיעזור לה לעמוד על שלה

לתת לעצמה מקום.

וממילא היא היתה מקבלת גם יותר מקום מהסביבה.

ואל תשכחו- זה עוד ניסיון להסביר לנשים כמה זה לא טוב להיות עקרת בית. להיות בתפקיד האשה.

כן זה לא פסול שהיא ניקתה וסידרה ושוב ניקתה חשוב הפעילה מייבש.

מאוד הפריע לי האופן שבו מתואר שהיא הפעילה שוב חשוב מיבש!

זו הדיעה שלי אני בטוחה שיש לכם דיעות משלכם

מוזמנים להגיב. (יהונתן גרובר עיין שם שם)

וגם ממליצה לצפות קצת במיכל לויטין

מסכים איתך חלקיתשלג דאשתקד

האמת, חוברות כמו "המקום", חשודות בעיניי באופן מיידי בדברים שאת אומרת. מדובר בביטאון של חרדים סופר מודרניים, מניח שאחוסי הגירושין שם גדולים מאוד וכמעט כל הנשים שמעורבות בפרוייקטים האלה לא נשואות.

הטענה היא תמיד, שמצד שני זה גם פותח את העיניים לאלו שען נמצאים במצב של אלימות וסכנה (לצערי הכרתי לא מעט גברים - בעיקר חרדיים - שנמצאים במקום הזה. גבר חרדי שמתחתן הוא מאוד נאיבי וחסר ניסיון. יש נשים, בעיקר אלימות או מטורפות, שמנצלות את זה והגבר לרוב לא יגיב וינסה לרצות. אצל גברים המודעות נמוכה מאוד, ולהיפך החינוך הוא תמיד ל"מכבדה כגופו" וכו וכו, וכאנשים חסרי ניסיון וגםחסרי השכלה ומשענת כלכלית, הם מאוד בקלות נכנסים ללופ הזה של ריצוי וכניעה. יש לי כמה חברים שהתגרשו אחרי שנים רבות, ומהסיפורים שלהם אין לי מושג איך החזיקו יום אחד. אחד מהם היה נשוי לחולת נפש רשמית, שאפילו את העובדה הזו היא הצליחה החליק לו ולגרום לו להתחתן איתה).

אז מה טוב, קשה להגיד. ככלל זה תלוי באיזו אוכלוסייה אני נמצא/ת. אם אני נערה שמוקפת בפמיניסטיות קלאפטעס, עדיף לקחת איזון עם ספרי בגן השלום. אם אני מנשות השאלים, כדאי לקרוא המקום.

והעי חשוב זה לקוות ולהתפלל שיהיו לנו עיניים טובות וחדות, לראות כל הזמן את מה שטוב, ולדעת אם זה באמת טוב

כתבת יפה ונכון!מישהי נשואה

מדוייק

ושיהיה ברור שלא תקין לא אשה מוכה ולא גבר מוכה

שכחתי לציין לגבי "המקום"שלג דאשתקד
אאל"ט: "המקום", "צריך עיון" ו"בין הזמנים" זה אותו גוף ואותם אנשים עם אותן מטרות (לא אמרתי שהמטרות שלהם לא טובות. אבל כן צאיך להבין מאיזו פרספקטיבה הם באים ולקחת את מה שטוב).
עזרה בתקשורתצופה אנונימי

שלום לכולם

נשואים טריים ב"ה

אני בצבא, חוזר בעיקר סופ"שים

היא בלימודים מאוד אינטנסיביים (עכשיו תקופת מבחנים אז בכלל)

התקשורת שלנו מתבססת בעיקר על שיחות טלפון (ממש מקפידים פעם ביום בד"כ בערב)

והודעות בווצאפ

העניין הוא שאני יחסית מאוד זמין בהודעות והיא בכלל לא

כלומר אני בד"כ מגיב כמה דקות אחרי שהיא שולחת

ואצלה זה גם יכול לקחת כמה שעות

מה שזה גורם הרבה פעמים זו למין הרגשה של לבד פה בזוגיות

לא ספציפית כי היא לא עונה אלא כי זו הדרך תקשורת היחידה שלנו וכשאנחנו לא מדברים הרבה שעות זה מרגיש רחוק

דיברנו על זה ושני דברים באמת עלו מהשיחה:

א. אולי באמת זו איזו מין תלותיות לא טובה בקשר

ב. אני מאוד מאוד אוהב אותה ואין הרבה דברים שאני אוהב כמו להיות איתה ולדבר איתה אז ברור שאני רוצה מזה הרבה יותר (אני נניח יושב לעשות משהו שאני פחות אוהב ופתאום רואה הודעה ממנה, ברור שאני ישר אפתח ואענה)

רעיונות שלכם מה לעשות?

אם זו תלותיות איך באמת אפשר לפתור את זה?

אם זה עניין של פשוט מאוד אוהב לדבר איתה עדיין איך אפשר להתמודד גם כשאני עושה דברים שפחות אני אוהב?

יש לציין שמבחינתה הודעות זה ממש לא כמו שיחה וזה משמעותית גרוע יותר כי אי אפשר לדעת בדיוק מה השני מתכוון

ומבחינתי זה פחות האלמנט של ההודעות

אלא זו ההרגשה שאני חושב עליה מלאא במהלך היום ואצלי זה מתבטא בהודעות ולעומת זאת כשאני רואה שהיא שולחת לי הודעות בשלוש נקודות זה גורם להרגיש שהיא חושבת עליי בשלוש נקודות במהלך היום

מה דעתכם?

תודה למשיבים

שניכם צודקיםהעני ממעש

זה תקופה מאתגרת

תזכרו שלא לנצח יהיה כך

הבהרת יפה את ההבדלים ביניכם,  בין כהבדלי המינים,  בין כנגזרת של הבתים בהם גדלתם, או סיבה אחרת

ממש כואב להרגיש ככהשבורת,לב

לא פשוט להתחיל בתוך צבא.

הקשר חשוב לך, הלב שלך לגמרי שם וזה מקסים.

טבעי שאתה רוצה להרגיש שגם היא מתגעגעת.

מה קורה בהודעות וכשכן מדברים? היא חמה? מביעה רגש?

ההודעות שלהצופה אנונימי

בדרך כלל יותר טכניות אבל מידי פעם יש הודעה חמה וזה ממש יפה

אני חושב שאני יותר חם בהודעות אבל בסוף אני מבין ורואה שזה לא אותו דבר כמו לדבר

כשאנחנו כן מדברים אז הכול בסדר 

מורכב, אבל זו המציאותהסטורי
המצב התקין הוא שזוג נפגש כל ערב, וודאי זוג צעיר. לבנות התחלה של חיים על בסיס שיחות והודעות - זה מאוד לא פשוט.

אשריך שאתה משרת ומגן עלינו, למלחמת מצווה יש השלכות רבות. המציאות היא שאתה צריך קצת לשחרר, אי אפשר בלימודים אינטנסיביים להיות זמינים כל הזמן.

מרגיש לימשה

שאתה מפתח תלות לא בריאה בהתכתבויות ובשיחות. וזה לא קשור אליך. זה שלך לגמרי. היא שם והיא נשואה לך גם כשהיא לא מגיבה כשהיא עמוסה. זה שאתה מרגיש רחוק זה כי אתה מרגיש רחוק.

שווה לבודד איפה אתה מול דברים אחרים מהבחינה הזו. יש לך עוד אובססיות? דברים שממש שואבים לך את המוח בלי קשר אליה?

זה לא במקום קשר זוגי תקין. זה רק קריאה לראות עוד זווית על ההתנהגות שלך.  רק שלך. והשחרור משם יהיה לך גן עדן.

עוד אובססיותצופה אנונימי

ממש שואב אותי לקרוא או ללמוד משהו שאני אוהב או לשמוע שירים

לא הבנתי את המשפט האחרון מה במקום קשר זוגי תקין?

ומה לדעתך הדרך הנכונה לטפל באובססיה הזו אם בכלל?

תודה

אז אתה בהיפר פוקוס.משה

קודם כל תדע שזה מאוד נפוץ אצל כמה סוגי אנשים. תקרא על זה קצת. זה תופעה שכל המוח ממוקד במשהו אחד והוא "הכי חשוב" ואין בלתו.  כשזה בעבודה למשל זה ממש עוזר. כשזה על משהו משני אז פחות.

שב תקרא קצת. 

עוד שאלה - אתה אדם יחסית רגיש?

עוד לפני  לטפל. קודם כל לדעת שזה קיים. וזה בסדר. לדעת שאני קצת נמשך לשם וזה לא "האמת". כלומר האמת זה לא המחשבה שרצה לי בראש שהיא לא הגיבה לי כמה שעות ולכן אנחנו נפרדים או משהו אחר שאתה מרגיש שם  בגלל הפצע שלך ולא מעיז להגיד. וזה בסדר להרגיש הכל. כלומר, אל תרגיש לא בסדר עם הרגשות שלך. רק להתייחס אליהם כאל מה שהם: רגשות. אמצעי תקשורת בין המערכת התת מודעת למודע בחוץ.

"לא במקום קשר זוגי תקין" - היחס  למנגנון שלך שנשאב לשם ומרגיש לא טוב כשאין קשר.

חושבת שזה נורא טבעינחלת

מה שאתה מרגיש. שמתי לב שיש אנשים/נשים שפחות אוהבים לשוחח בטלפון ומגיבים מאוד טכנית.

עובדה שבשיחות הכל בסדר.

לא לשכוח שהמצב בו אתה נמצא גם יוצר מתח ואולי חרדה ואתה נכסף לקשר חם וטוב ומכיל.

ויתכן גם שהיא אדם פחות רגשי ממך. זה בסדר גמור. זה טוב לאיזון!

למה שלא תאמר לה מה אתה מרגיש? שאתה מרגיש כמו.....?

אולי היא תבין ותעשה מאמץ.

כל כך כיף לשמוע על אהבה וכמיהה כמו שלך. זה נותן תקווה. באמת!

המון אושר ביניכם. עד 120, בעזרת השם!

בדקתי על היפר פוקוסצופה אנונימי

לא נשמע ממש כמו מה שיש לי

אני לא מאוד ננעל לחלוטין ולא רואה כלום

אני כן אדם יחסית רגיש

תודה על השאר, נשמע נכון להתמקד בלתת מקום לרגשות האלה ולא לחשוב שהם האמת 

זה בסדר שמשהו לא מדוייק לךמשהאחרונה

בגדול מותר להרגיש ולחיות בתוך הרגש שלנו. זה רק רגש. לא כל היום או כל הזמן אבל מותר לפנות את הזמן להרגיש ולרצות דברים גם כשהם לא הגיוניים.

קודם כל זה נפלא שאתם מדברים על הדבריםנגמרו לי השמות

כבר הגעתם יחד להבנות ותובנות.

ממליצה להמשיך לפתוח ולדבר ביניכם על הדברים.

וכך כל פעם תוכלו לגלות עוד רובד ולהגיע לעוד איזה דיוק.

אז הנתונים בינתיים שאתם כבר במודעות אליהם ולוקחים אותם בחשבון:

- גם נשואים טריים ב"ה - והידיעה שצריך כמה שניתן להשקיע בבסיס היציב הזה של הביחד שלכם, על כל המשתמע מכך.

- גם אתה בצבא וחוזר בעיקר סופ"שים - כלומר להבין את המורכבות המובנית כאן ולמצוא עוגנים במהלך השבוע שיהיו מותאמים ונכונים לכל אחד מכם ובסופי השבוע לחזק עוד ועוד את הביחד.

- גם אשתך בלימודים מאוד אינטנסיביים ועוד בתקופת מבחנים - כנ"ל, להבין את המורכבות המובנית שיוצרת פחות פניות וליצור לעצמכם כמה שיותר עוגנים בשיגרה הנוכחית + חיזוק הטוב והקשר בזמנים שכן אפשר.

ובתוך כל זה -

מה שיוצא בפועל שהתקשורת לא יכולה להיות פנים מול פנים כל ערב. נכון שזה הכי עדיף והכי אפקטיבי ומקדם, אבל המציאות מורכבת ולא מאפשרת זאת.

כל זמן שכן תוכלו - תעמיקו וכן תדברו פנים מול פנים.

ומתי שלא - אתם כבר יודעים ששיחות טלפון, בהן לפחות שומעים את הטון וכו' הן יותר אפקטיביות, ואתם שומרים על כל ערב לשוחח שזה חשוב.

לגבי ההודעות - כאן יש גם סוג תקשורת פחות אפקטיבי כי גם לא רואים וגם לא שומעים אחד את השנייה, אז נלקחו לכם כבר שני חושים כאן,

אז קודם כל להבין זאת, 

ואז גם לקחת בחשבון שוב את המציאות המורכבת של לימודים אינטנסיביים + תקופת מבחנים + צבא רוב השבוע = יצא פחות ופחות פניות,

ואז גם לקחת בחשבון את ההבדלים ביניכם בתור בני אדם שונים, "כשם שפרצופיהם שונים כן דעותיהם שונות", והכוונה כאן באיך כל אחד מתייחס להודעות בוואטסאפ,

מאוד יכול להיות שלאשתך אין צורך בהודעות רבות ותכופות ואילו לך יש. הכל בסדר. זה לא אומר עליכם שום דבר רע, אלא רק שאתם שני בני אדם שונים, איזה כיף שלא התחתנת עם עצמך

ובתוך הדיוק הזה של ההודעות (שהוא כבר מחולק ל3 הבנות - שאין כאן ראייה ושמיעה + שיש מציאות נוכחית מורכבת ומובנית עם פחות פניות + שיש הבדלים ביניכם שם והכל בסדר) -

יש דיוק נוסף אפילו שכבר הגעתם אליו - שבו אמרת שלא מפריע לך ספציפית שהיא לא עונה אלא כי זו הדרך תקשורת היחידה שלכם וכאשר אתם לא מדברים הרבה שעות זה מרגיש לך רחוק, ויוצר הרגשה של בדידות.

אז קודם כל זה הכי טבעי והגיוני ואנושי שיש שאתה מחכה לדבר עם אשתך!

וזה אפילו מרגש ונפלא עד כמה אתה אוהב את אשתך, עד כמה אתה רוצה בקרבתה, עד כמה הביחד שלכם יקר לך, עד כמה אתה חושב עליה במהלך היום ואוהב לדבר איתה, זה פשוט מרחיב את הלב לקרוא אותך, זכות עצומה ב"ה!

ממש את הלב הזה שלך, את המילים הללו שלך, תאמר לאשתך היקרה. ככה בפשטות ומכל הלב.

דרך כך תגיעו לעוד יותר הבנות ודיוקים ותיצרו את המתכון הייחודי והמותאם לכם ספציפית גם למצב הנוכחי והאינטנסיבי.

תוכלו למשל עוד לדייק:

* בעיקר כדאי לשנות אצלך בראש את המשוואה שאומרת "אם אשתי לא זמינה כמוני סימן שפחות אכפת לה" או מילים דומות כאלה,

ולשנות את המשוואה ל- "אשתי פחות זמינה כי היא בלימודים אינטנסיביים ותקופת מבחנים. + מאוד יכול להיות שעבורה הודעות הן לא כ"כ אפקטיביות להרגשת הקירבה לכן לא רואה בהם חשיבות עליונה מדי + ברור ברור לי שהיא אוהבת אותי ואכפת לה ממני כ"כ! זה שהיא פחות זמינה לא סותר את זה כלל וכלל אלא רק אומר שהיא כאמור פחות זמינה עכשיו"

* שזה אף פעם לא אני נגדך אשתי או אני נגדך בעלי, וזה אף פעם כי אנחנו לא אוהבים או לא אכפת, אלא זה רק כי המציאות אינטנסיבית ולא מאפשרת את הפניות שהיינו רוצים. השורש הוא תמיד האהבה והביחד שלנו. משם יוצאים ולשם חוזרים. זה הבסיס. ולא לשכוח זאת.

* לחשוב ולמצוא יחד עוד דרכים בהם ניתן להרגיש את הקירבה ולא הריחוק גם בתקופה הזו.

בין אם בשיחות והודעות, בין אם זה להסתכל בתמונות שלכם יחד כשהשני לא זמין כרגע, לשמוע שיר מקרב שמזכיר, לחשוב אחד על השניה עם חיוך ונשימה עמוקה כמה טוב שיש אותו/ה, להחביא פתקים בתחילת השבוע לכל השבוע אחד לשניה, אפילו פתק קטן של "אני אוהב אותך" ואז לקרוא גם בזמנים שאי אפשר לדבר עכשיו, להחביא כנ"ל הפתעות קטנות כמו שוקולד, תמונה, חפץ שמזכיר וכו', לחשוב על תיאום זמנים תחומים כמו תחנות יציבות ביום בהם יודעים שיש פניות וניתן לשוחח/להתכתב ואז אפשר לחכות להם ויש למה לצפות וכן הלאה.

ובעיקר - להשמיע לאשתך את הלב שלך. ולתת לה לשמוע אותו לעומק.

ולה להשמיע את הלב שלה ומה היא מרגישה וחושבת בנושא.

ויחד כאמור למצוא את מה שהכי מדויק לכם.

עורכת לעוד כמה נקודות ששכחתי לכתוב:

* לא הייתי ממהרת להדביק כותרת והגדרה של "תלותיות בקשר".

כי על פניו נשמע שמדובר כאן פשוט באיש שאוהב כ"כ את אשתו

ואין בכך שום פשע, להיפך זה כ"כ מדהים לקרוא את זה!

איך שכתבת "אני מאוד מאוד אוהב אותה

ואין הרבה דברים שאני אוהב כמו להיות איתה

ולדבר איתה

אז ברור שאני רוצה מזה הרבה יותר"

נכון!

ככה פשוט!

לא תלותיות ולא נעליים מה שנקרא אלא רק אהבה גדולה ושלמה וזכות עצומה!

התחנת עם אשת בריתך, אהבת חייך, אתם נשואים טריים ואתה פשוט רוצה לאהוב אותה ולהיות כמה שיותר קרוב אליה!

אין יותר טבעי, מקסים ומרגש מזה

(כל זה כאמור רק בצורה שטחית ומקריאה של הודעה ולא בא כמובן להחליף היכרות מעמיקה ולא בא להחליף איבחון כזה או אחר.

ואם כן יש עניין של תלותיות שיבוא לידי ביטוי בדברים נוספים, רבים ועמוקים, עכשיו או בהמשך, אפשר לבחון זאת בנפרד וללמוד ולעבוד על נפרדות בתוך הביחד, על מובחנות, על עצמאות רגשית גם בתוך קשר וכן הלאה.

וזה לימוד בפני עצמו שחשוב לכל איש ולכל אישה באשר הם במערכת זוגית.

אז אם יש או יהיה צורך - מצוין. אפשר ללמוד את זה. (וגם בלי תלותיות בקשר חשוב לכולנו ללמוד את זה).

אבל שוב לא הייתי ממהרת להדביק תוויות על עצמך ולהכניס אותך למשבצת של "תלותיות בקשר", בעוד אתה בסה"כ איש יקר שאוהב את אשתו היקרה...)

* כתבת בהודעתך שמבחינת אשתך "הודעות זה ממש לא כמו שיחה אלא משמעותית גרוע יותר כי אי אפשר לדעת בדיוק מה השני מתכוון"

בהמשך למה שכתבתי בתחילת ההודעה, כדאי גם כאן להעמיק יחד ולראות עוד מה זה ההודעות עבור אשתך.

כי אם מבחינתה אי אפשר לדעת למה השני, אתה, מתכוון בהודעות, יכול להיות שזה זולל לה אנרגיות שאין לה כרגע עם כל האינטנסיביות והמבחנים וכו' והיא רק רוצה לדבר נורמלי עם בעלה האהוב פנים מול פנים או לפחות בטלפון ולשמוע אותו...

ואז כל ההלבשה של החששות של המוח שאומר "הנה היא לא אוהבת אותי. לפחות לא כמוני. היא שולחת 3 נקודות אז זה מה שהיא חושבת עליי רק 3 נקודות" - כל הפרשנות הזו כלל לא רלוונטית ולא נכונה ואפשר ממש לשחרר אותה ולהיות בנחת הזו שאשתי אוהבת אותי! מאוד! וחושבת עליי ולא רק 3 נקודות, אלא פשוט היא לא מסתדרת עם הפלטפורמה של ההודעות בוואסאפ כ"כ, היא לא כ"כ מצליחה להבין מתוך התכתבות, היא צריכה ישירות, תקשורת ישירה, טון, מילים, הקול שלי, אני. היא צריכה אותי! והודעות זה רק חלק פצפון של מילים שאני מקליד לה בלי הקול שלי, בלי הטון שלי, בלי החיוך שלי וכו' אז היא פחות מצליחה להבין ככה ולכן, בתוספת האינטנסיביות הגדולה שהיא נמצאית בה, היא פחות שולחת הודעות וגם כשכן זה יותר בקצרה.

אבל הכל בסדר כי אני יודע עד כמה היא אוהבת אותי ואדרבא, עד כמה אני כאדם, כאני, כמכלול, יקר לה שהיא רוצה את הדבר האמיתי ולא הקלדה יבשה של מילים בלי הקול שלי שהיא שומעת.

עד כאן מה שעלה לי מהקריאה.

איזו נחת אתם!

תמשיכו ככה

לבנות את בניין עדי עד שלכם 

והמון המון ברכה והצלחה בכל ב"ה

וכמובן תודה רבה מכל העם שלנו על שירותך בצבא 🙏💪

וואו הרבה נקודות מעניינותצופה אנונימי
תודה רבה!
זה ממש מתוק..לאחדשה

לפני הכל לומר שאני קוראת אותך וזו ממש מתיקות, ההתרגשות הזו מבן הזוג.
אני רוצה להתייחס לשני דברים עיקריים בתגובה:
1. עצם קיום הקשר שלכם
2. אופן התקשורת בינכם

בעיה מורכבת מאוד בציבור שלנו, שכשרוצים זוגיות מלאה על כל המשתמע מכך, אהבה, אינטימיות רגשית ופיזית, מתחתנים. למה זו בעיה?
בגלל שהחיים איך שהם מתנהלים הרבה פעמים לא מאפשרים בניה יציבה ורצופה של הקשר הזוגי- חברה דתיים בגיל של חתונה לומדים לימודים תובעניים ומתגייסים לפעמים במקביל.
ואז מה שקורה שצריך להשקיע בכמה "פרוייקטים" גדולים בו זמנית וזה מתנגש. כי ברגש- רוצים להיות אחד עם השניה, להשקיע זמן קריטי חשוב וטוב בבניה זוגית, אבל החיים קורים מסביב באינטנסיביות. הרבה פעמים תוך תקופה קצרה נכנסים להריון ואז בכלל החגיגה מכופלת.
אז קודם כל להבין את המורכבות שאתם נמצאים בה- הריחוק הפיזי שלכם במהלך השבוע, אתם לא נפגשים בסוף כל יום, לא ישנים יחד, זה לא טבעי בבניית זוגיות, בטח שלא בהתחלה. זה מייצר נדבח של קושי.
מה שאני רוצה לחדד פה זה גם אם שניכם הייתם זמינים אחת לשניה ימים שלמים- תקשורת דיגיטלית זה עדיין לא האידיאל, לכן הקושי מורגש.
מכאן מגיעה לנקודה השניה-
2. אופן התקשורת. אנחנו שונים. גברים ונשים, חייל וסטודנטית ועוד אינספור הבדלים. שפת תקשורת זה משהו שלומדים, הרבה זמן, משתנים ומשתדרגים.
השלב הראשון זה להבין- שאם אנחנו מתקשרים שונה זה לא אומר שיש בעיה ביננו. ברגע שאתה מקבל את עצם העובדה הזו אפשר להתקדם לשלב הבא- לא להסיק מסקנות על מה שהיא מרגישה כלפייך והרצון שלה. עכשיו כאן זה טריקי בגלל שבמערכת יחסית מרגישים הרבה פעמים דרך המעשים הרבה יותר מהמילים שאומרים, אבל כאן בגלל המוגבלות של המרחק חשוב לזכור, ממש לשנן מנטרה מודגשת בראש- היא אוהבת אותי וחושבת עליי גם אם היא לא עונה על כל הודעה מיד!
זה יכול להיות שבאמת יש אצלה עומס, ויכול להיות שהיא מרגישה שהיא לא מצליחה לתקשר נורמלי בהודעות ויכול להיות עוד מליון דבריפ אחרים. אבל זה לא שבגלל זה משהו לא תקין בינכם.
זה שאתה כ"כ משתוקק אליה, זה מרחיב את הלב, באמת. אבל בשבילך- על מנת לא לכאוב ולהתאכזב, כדאי לתרגל התנהלות וציפיות שונות ממה שאתה רגיל.
מה למשל?
זמנים שאתה לא ליד הטלפון בכלל- גם אם אתה ממש רוצה. אין ציפיה= אין אכזבה. (דרך אגב, אולי היא יותר נונשלנטית כי היא יודעת שלא משנה מתי היא תכתוב לך אתה תענה? אולי כדאי לייצר אצלה ציפיה? לא בכוונה אלא איזון בריא במערכת התקשורתית..)
אני מבינה שעיקר התקשורת הוא בהודעות אז אולי להוריד בכמות ולהעלות באיכות? לא כל פיפס לרשום בשניה שעולה, לרכז הכל פעם בכמה שעות?
אולי לנסות להבין מתי יותר נוח לה להתכתב? נגיד בבוקר היא רעננה ללמידה והודעות מוציאות אותה מריכוז, אז אולי בזמנים שהיא עושה הפסקה או מנוחה?

אולי למצוא עוד זמן ביום  לשיחת טלפון של כמה דקות ששומעים אחד את השניה?

ואם הצלחת לשרוד את כל האורך עד לכאן, מחזקת אתכם, בניה של בית זה הדבר הכי מתוק ומרגש שקיים במישור הפרטי, וודאי מקרב את הגאולה בפן הלאומי. עם זאת, לא להתרגש ולהיכנס לטלטלה, לוקח זמן להכיר אחד את השניה, לטוב ולמוטב, יש לכם בע"ה עד 120.
העיקר שיהיה בבריאות, בשמחה, בנחת ואהבה!

שאלה שמטרידה אותי ביותרצדיק יסוד עלום

(איני נשוי)

מדי פעם אני קורא קצת שרשורים בפורום הזה ומקבל רשמים שבתוך הזוגיות ובתוך מרחבים אינטימיים יש רגשות קשים, מועקות, שתיקות, הסתרות, חשדות זה כלפי זה. המון פוסטים כאן בפורום מתארים סיטואציות מאוד קשות ומלחיצות ורעות בין בני זוג.

האם בעיני גולשי הפורום המקרים המתוארים כאן הם מיעוט? האם רוב הזוגות הנורמליים מתמודדים מדי פעם גם עם קשיים מסוג זה? או שאולי אלה סיפורי קצה והרוב המוחלט חי חיי זוגיות נעימים בהרבה, נאמנים בהרבה ורגועים בהרבה? האם בעיניכם קונפליקטים מהסוג שתיארתי הם "נוראיים", או שהם דווקא לא כל כך נוראיים בתוך הקשר ונבלעים בסך הכולל של החוויה החיובית של זוגיות

תודה!

באופן כלליפשוט אני..

אף אחד לא נכנס לפורום כדי לכתוב ''איזה יום נפלא היה לי היום, אשתי האהובה נתנה לי חיבוק נעים, אני בישלתי עבורה את האוכל האהוב עליה, והלכנו לישון כשאנחנו מחזיקים ידיים''.

האמת היא שהסיטואציה *הזאת* מאוד מאוד שכיחה, אבל מי יכתוב עליה בפורום?

מי שכותב כאן זה מי שצריך עזרה, ייעוץ, לפרוק... אז ממילא אתה לא מקבל כאן מדגם מייצג של זוגיות אלא מדגם של אנשים שצריכים עזרה.

הטעות הזאת נקראת ''הטיית דגימה'', אתה יכול לגגל על זה.

ענית ולא עניתצדיק יסוד עלום

אני רוצה להתחתן וחושב שזוגיות היא דבר טוב, וברור לי שעיקר הזוגיות הוא הקשר וההדדיות.

שאלתי לגבי שכיחות הדברים הרעים והמצוקות, שעולים פה המון ובווליום גבוה.

1) האמנם הם כל כך שכיחים [= שכל זוג עובר דברים כאלה / = בתדירות כזו או אחרת]

2) האמנם הם כל כך רעים [להיות בריב או באי הבנה או בהסתרה מבן / בת הזוג]

הייתי מפרידהרוני 1234
יש מועקות, כעסים, שתיקות, ריבים - שכיח מאד ואפילו חלק בלתי נפרד מכל מערכת יחסים. לא כ"כ נורא לדעתי אם יודעים איך לריב בצורה "מכובדת"  ובתוך גבולות הגזרה.

חשדות והסתרות זה שונה בעיני ומראה על בעיה עמוקה בקשר. מאמינה שזה הרבה יותר נדיר.

אז לשאלותיךאריק מהדרום
1. תלוי באופי של הזוג, יש אנשים עם נטיות לריב ולבגוד ויש אנשים בלי, צריך לעמוד היטב על האופי של הפרטנרית שלך לפני החתונה.

2. כן, הם רעים, הם יכולים להרוס לך את החיים שלך, של משפחתך וגם של הפרטנרית עצמה, מצד שני נישואים מוצלחים יביאו אותך לחיים של אושר, יש אחוז גבוה של גירושין אני לא זוכר נתונים נדמה לי כשליש, שזה לא המון בכלל ביחס למדינה מערבית אבל צריך לקחת את הנתון הזה ברצינות כדי להיות רציני בבחירה הכי חשובה בחייך.

(אגב זוכר לפני כמה חודשים פרצתי ללנ"ו והתפוצצת עלי בעניין זה? לא נורא, דיברנו באישי מאז)

הצד המרגיע בכל הסיפור הזה הוא שבין כך ובין כך בדרך כלל יש מה לעבוד והאינטרס לגרום אושר אחד לשני ולא לאמלל אחד את השני היא משותפת כך שאם לא נפלת על פרטנרית מטומטמת/ מרשעת אז אפשר יהיה לפתור בעיות ביחד, יש אינספור סוגים של מטפלים ומחיר הטיפול שלהם (לרוב) זול מאוד ביחס לתמורה.

ותשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה.

בהצלחה.

בתור מי שבסטטוס שלךadvfb

זה שיש דברים קשים במערכות יחסים זה לא מעיד את זה שמערכת יחסים זה לא דבר טוב.

אדרבה, להיפך, בגלל שזה מרחב כל חשוב אז כל דבר שקורה בו הוא משמעותי שהוא יכול ממש לפגוע ויכול ממש להעלות.

והחיים הם קשים, זה לא אומרים שהם לא טובים, החיים קשים וטובים ;)

כמה יפה!נחלת

אומרים שרק נישואין הוא הקרקע הנכונה ו האמיתית לתיקון המידות...שלנו.

שני אנשים שונים: הוא איש היא אשה. מנטליות שונה, הרגלים שונים.....

הרי גם עם חברים לחדר יכולים להיות "תקלים". אלא שבמסגרת של נישואין

זה יכול להיות הרבה יותר נוגע וחריף; לטוב  ולמוטב.

אם לא טועה, נדמה לי שהאור החיים הקדוש אומר שהטוב ביותר

שאדם ישא את בת עירו: מנטליות דומה, הרגלים דו מים, זכרונות

דומים - פחות הרגלים שונים.....

שמעתי פעם: כל אחד הוא חצי. אבל החצי הזה צריך  להיות...שלם.

וזו עבודה בפני עצמה; חושבת שככל האדם יותר שלם עם עצמו

בשלום עם עצמו, חי את עצמו באמת - הוא יותר רגוע ואז יש פחות

קונפליקטים פנימיים שעלולים להקשות על ראייה אובייקטיבית.

יש שיעורים רבים ביוטיוב על יחסי זוגיות: הרב אבנר קוואס למשל,

ומי שמבין אנגלית: הרב מניס פרידמן. ועוד.

אבל לא שאלתי על הדברים הטובים, ברור לי שהם קיימיםצדיק יסוד עלום
ושהם העיקר.

שאלתי על שכיחות ודרמטיות הדברים הרעים...

אתה מסתכל על זה בצורה חיצוניתadvfb

ולכן אתה יכול להפריד בין רע לטוב

אבל אם מסתכלים על נישואין כמכלול זה הכל מעורבב ביחד וגם הדברים הקשים יכולים להתרש אח"כ לטובה.

מריבה ומשילימים ומגיעים לרמה יותר גבוה אח"כ, הכל תהליך אחד.

אתה יודע הלך החשיבה שלנו הפוך בקטע הזה.חתול זמני
מרוב אימה אני כבר לא חושב רק חושש וחושדצדיק יסוד עלום
ריב ואי הבנהרקאני

שונה מאוד מאוד מהסתרות וחשדות

ריבים ואי הבנה זה שכיח 

זה חלק מהעבודה בזוגיות

ואם יש תקשורת טובה אז הכל בסדר

הסתרות וחשדות זה פחות שכיח

אני אישית לא חווויתי דברים כאלה ב"ה 

לא יודעת מה קורה אצל אחרים

אבל כשיש תקשורת טובה אז גם כשקשה הכל בסדר זה לא מועקות בלתי נסבלות והסתרות ודברים כאלה

נכון. נכון מאוד.נחלת

זה הדבר הכי חשוב ששכחתי  לציין:

תקשורת פתוחה. לא לברוח מדיון, משיחה משמעותית.

שיעופו צלחות אבל שתהיה התייחסות וכובד ראש לכל

ויכוח....

שמעתי בשיעור שחייבת להיות  מריבה כדי להגיע לשלום בית אמיתי.....

לא לצפות לנישואין נוסח הוליבוד. זה תעתוע ושקר ודמיון....

אף אחד כמובן לא יודע מה קורה עמוק בתוך הזוגיות שלזמירות

אחרים, של חברים, שכנים - אבל בהחלט נורמלי שיש לכל זוג אירועים של ויכוחים קשים, מועקות ומריבות.  

זה קורה ונפוץ בשנה הראשונה לנישואים - כאשר כל צד מביא את ההרגלים והחינוך והאופי, את היחס לכסף ולחיסכון ולהוצאות כספיות, וזה מתנגש עם השקפה וראייה והתייחסות אחרת לגמרי של הצד השני.

על התנהלות כלכלית יכולים להיות בתחילת הדרך הרבה מריבות קשות, עד שלומדים להכיל ולהסתגל ולהתפשר.

טריגר אחר למשברים בתחילת הנישואים - הולדת הילד הראשון. העייפות הקיצונית של האישה בשבועות הראשונים אחרי הלידה, תופעות של דיכאון אחרי לידה, צורך לסגל חלוקת אחריות חדשה בין בין הזוג בהתנהלות היומיומית, התנגשות בין צרכי הבית וקריירה ועבודה.

יפה.נחלת
שרשור שעולה כאן מידי פעםהסטורי
כבר שאלו זאת כמה פעמים. בגדול היום הפורום הרבה פחות פעיל, אבל גם כשהיה הרבה יותר פעיל, חלק גדול מהשרשורים היו על מורכבויות ולא - זה ממש לא משקף את חיי הנישואין.

חלק מהותי בזוגיות, באינטימיות - זה שהקשר, הקירבה היא סוד רק של בני הזוג. ממילא, בד"כ אנשים לא ישתפו מציאויות נעימות וטובות, שבהתנהלות נכונה היא ההתנהלות רוב הזמן. אגב, בעיני גם מאוד עצוב כשמשתפים יותר מידי אפילו בדברים שאינם עניינים צנועים כלעצמם - אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין.

ממילא, רוב ההתיעצויות כאן יהיו כשכלים הקיצים. ממילא, גם כשמישהו מתייעץ, בד"כ לא יענו לו "אנחנו עושים כך וכך", אלא בצורה הרבה יותר כללית, מה שמביא לתחושה מוטעית - שכל ה'סיפורים' הם מורכבים.

חייבת להגיד שכנשואהאונמר

פחות שנים מהיום היו תקופות שקצב שירשורי חוסר האמון פה בין בני זוג הכניסו בי חרדות והזיות על בעלי האהוב.

כמו שאתה מתאר שזה מפחיד אותך, אז לי כשאני בזוגיות.

התבדתי והבנתי ב"ה שאכן המקרים האלה הם שכיחים והם צפים פה יותר מהרגיל בחיים מהסיבות שפירטו מעלי.

בנוסף,

לא אומרת שלא היו לי כל מיני התמודדויות מול בעלי או לו מולי, אבל זה אחר לגמרי בחיים מאיך שזה נראה פה,

ואם השאלה שלך היא האם זה פחות מפחיד או נורא אז לדעתי האישית כן.

ודבר נוסף, תסמוך על הקב"ה. שיודע מה טוב לך ועוקב אחרי כל פיפס שאתה או כל אחד אחר שכתב פה עובר בחיים.

מתוקה! שיהיה לך רק טוב ועוד יותר טוב ועוד יותר טובנחלת
תשובה נהדרת ונפלאה! תודה רבה!צדיק יסוד עלום
ברור שהקיצון נכתב פהנעמי28

מכל מה שכתבת, ההסתרות, חשדות, חוסר האמון הם הכי בעייתיים, את זה ממש לא כל זוג חווה.

או שמישהו מהצדדים מגיע עם פצעי ילדות של אמון, או שהצד השני עשה מעשים שפגעו באמון.

שאר הדברים כל זוג חווה, עליות ומורדות, מועקות, ריחוק, זה כן יותר נפוץ, אבל אם בוגרים מספיק כדי לטפל בזה באמת באמת שגדולים להיות זוג טוב יותר.

כתבת שני סוגיםרקלתשוהנ

רגשות קשים, מועקה, ריבים, קונפליקטים - 

קיימים ומוכרחים להיות קיימים במערכת זוגית אמיתית. אני מניחה שלאורך כל החיים, אבל עם הזמן לגמרי לומדים להתנהל עם זה, ומקביל יש גם רגשות טובים ומשמחים כמו אהבה, הערכה, אמון, שמחה, צחוק, התפתחות.
במקרים רגילים, הקושי הוא ממש המפתח להתפתחות, ההתנגשות מלמדת אותנו לחיות בהרמוניה אמיתית, בהתחשבות, בשותפות תוך כדי הפרדה. כמובן שיש מקרים שהם כבר לא נורמטיביים, אם המערכת הזוגית הופכת להיות סיוט של מריבות והתנגשויות.

חשדות, חוסר אמון, הסתרות - 

לא אמור להיות בזוגיות כי זוגיות חייבת להיות מבוססת על אמון.

מניחה שבכל זאת זה קיים גם אצל זוגות נורמטיביים בזוגיות טובה, אבל במינון מאד מאד קטן, והזוג שמים לב לכך שיש משהו לא תקין ומטפלים בדרך כלשהי.

יפה. תודה.נחלת
דרך האמצעלאחדשה

יש מקרי קיצון הזויים מוגזמים.

זה לא אומר שכל זוגיות כזו חלילה, ולא אומר שכל זוג ייתקל המשברים כ"כ עמוקים במהלך חייו.

עם זאת כדאי להגיע לנישואין עם הבנה של מורכבויות, מוכנות לאתגרים, קבלה של קשיים מאוד לא נעימים שמרגישים כל אחד עם עצמו ועם בחיר/ת ליבו מול צמתים שדורשים מהם לשאול שאלות כואבות, לגעת העצבים חשופים ולהתמודד מול מציאות לא פשוטה.

זה לא חייב להיות דרמטי, טרגי נוראי,

זו כן עבודה, יש מורכבות. כשמתחתנים תמיד מגלים דברים חדשים על בני הזוג שלנו על עצמו ועל הדינמיקה שלנו.

זוגיות בנישואין הם עבודה עצמית גדולה.

יש לה הרבה פולסים,

יש הרבה דברים נעימים, נפלאים ונהדרים, ובע"ה הם הרוב המכריע.

בנוסף למה שנאמרהעני ממעש

אתה תבנה בית אחד ותשקיע בו

מה משנה לך מה קורה אצל שכניך

השאלה שלו באה ממקום אמיתי, מרצון טבעי להבין מהזמירות
 קורה בחיי הנישואים בין זוגות רגילים ונורמליים

לא ממקום של סקרנות, אלא מרצון להכיר גם את הדברים, שמדברים עליהם בפורומים, שמציגים אירועים פחות נעימים בחיי הנישואים.  לומר "מה זה משנה מה קורה אצל שכניך" מתעלם ממציאות החיים. 

השאלה שלי באה ממקום חטטני, מרצון מאולץ לחקור מהצדיק יסוד עלום
סתם.

הנימה שלך היתה מעצבנת יקירי, אני אופטימי לגבי הבית שיהיה לי בעתיד אבל בהחלט קיבלתי רשמים רבים מקרוב ומרחוק לכך שיש התמודדויות לא פשוטות מאוד ושכיחות מאוד בזוגיות, ותהיתי האם אני הוזה או מטפח הדהוד סלקטיבי של המגרעות לשם העצמת החרדה, או שאני דווקא התרשמתי נכון בנוגע לנושאים הלא פשוטים ועדיין הם מתכללים בצורה טובה בתוך הקשר.

קיבלתי תשובות טובות, ואני נעזר בזה בתור רושם כללי.

נאמנות בעיני זה א,בחיוך2019
רגשות קשים בטח שעולים במערכת אינטימית כי זה המקום לעבד אותם. וגם מריבות, זה כדי לאזן ולפתור דברים
גם אני איני נשוי אבל תראה:חתול זמני

עובדות:

– בישראל אנו עומדים על 40% גירושין בערך (פחות מזה במגזר הדתי אך גם לא מבוטל בכלל)

– מתוך אלה שאינם מתגרשים אני מניח שיש המון שפשוט סוחבים את זה מכל־מיני סיבות

– רוב הגירושים נגרמים בגלל: בגידות, בעיות כסף, אלכוהוליזם/שימוש בסמים, התעללות (רגשית או פיזית)

מחשבותיי:

– רוב הזוגות שראיתי או גרושים או גרועים

– אבל גם רוב האנשים שראיתי הם מטומטמים למדי (בלי להעליב)

– כמעט לכל האנשים החכמים (לא בידע כללי אלא חכמת החיים) שראיתי זוגיות מצוינת 

דעותיי האובייקטיביות:

– תאר לעצמך חניון תת־קרקעי גדול וסבוך עם הרבה קומות ועמודים. עכשיו תאר לעצמך שתי מכוניות שצריכות לצאת משם. בתוך שתי המכוניות האלה תאר לעצמך נהג ונהגת. עכשיו אומרים לך שהנהג והנהגת האלה מעולם לא למדו נהיגה, אין לזה מושג מה זה רכב, בנוסף לזה העיניים שלהם קשורות במטפחת עבה, ויש להם אובססיה גלויה להתנגש בדברים. אה, ויש גם מכוניות אחרות שנוסעות בחופשיות, וכל־מיני חלקים נעים ושערים נפתחים ונסגרים אוטומטית. זאת לדעתי נקודת המוצא של זוג נשוי בימינו, סבבה לאורך המטר הראשון, איזה כיף אני נוסע באוטו! .......

– עכשיו במקום זה, תאר לעצמך שכל־אחד מהם למד קצת נהיגה. תיאוריה לפחות. ותאר לעצמך שאמנם העיניים שלהם עדיין קשורות, אבל יש להם חבר שעוזר להם קצת ואומר להם קדימה קדימה אחורה אחורה סטופ. או, תאר לעצמך שהעיניים שלהם לא קשורות, אבל הראייה שלהם בערך -8 ואין להם משקפיים. אז הם רואים קצת אבל הרוב מטושטש מאוד. עכשיו תאר לעצמך שהם מרכיבים משקפיים, רואים גם אחד את המכונית של השני, ומשתדלים לא להתנגש.

=> אם יודעים מה עושים, יוצאים מנקודת מוצא של אמונה למידה שיפור סבלנות מתייעצים הרבה עם רב קרוב כו' כו' כו' אין שום סיבה שזה יהיה כל־כך גרוע.

=> אם עושים מה רוצים ומחזיקים בהשקפות גרועות (מגיע לי / אני מצפה / תאוות / חוסר אחריות / חוסר אמונה) אין מה להתפלא. השתייכות למגזר מסוים אינה אינדיקציה לכך שמחזיקים בכל הקלפים.

=> כן יכולות להיות התנגשויות שריטות שאלות ובעיות אבל יש הבדל בין מי שנע בעדינות ואחריות לבין מי שחושב שהוא מכייף במסלול מכוניות מתנגשות (למרבה הצער רוב האנושות. אבל: רבים בני שוממה מבני בעולה דלא ילדה בנים לגיהנם כוותייכו. רוב העולם צועד על עיוור ונתקל בפחים ופחתות מי שתורה בידו נר בידו).

=> לפעמים יש מקרי קיצון beyond our control כמו מחלות קשות כיו"ב זה באמת אין מה לעשות אבל באותה מידה יכול היה לקרות אם היית לבד בבית. אם הקב"ה רוצה שתסבול אל תדאג אתה תסבול.

מאיפה הנתון של 40%? חשבתי שפחותברגוע
לא זוכר מהיכן הנתון ייתכן שקצת פחות אבל גם אם 25%חתול זמני

זה אותו עיקרון

יכול להיות גם שפשוט פחות מקובל תרבותית להתגרש לאו דווקא שהנישואין יותר מאושרים

או כאמור, הסיבות המרכזיות לגירושין פחות נפוצות בקרב הציבור הדתי/חרדי וזה מאזן

מזה מעודד.....נחלת
העידוד הוא בזה שאין ללמוד מן השוטיםחתול זמני

ורובו המוחלט של העולם לא כולל יראי ה' נחשבים לשוטים

אתה מכיר מישהו שהוא עצמו תמיד נחמד וכיף לו?מרגול

מישהו שאף פעם אין לו תקופות קשות/מאתגרות?

אני לא מכירה. כי החיים, באופן טבעי, מזמנים קשיים שונים והתמודדויות שונות.

בנישואים, שבע"ה מחזיקים עד 120, זה מאוד אינטנסיבי. אתה חי עם אישה ובעצם בוחר לחיות את חייך איתה.

אז כפי שבכללי בחיים יש קשיים, כך גם בזוגיות. השאלה היא האם כמכלול היחסים טובים או שכמכלול הם רצופים מריבות והסתרות.

אמרו לפניי ביושר, יש הבדל גדול בין ויכוחים ותקופות של ריחוק, ובין הסתרות וחוסר אמון.

תקופות מאתגרות ומבאסות מניחה שלכל זוג יש.

חוסר אמון והסתרות זה כבר שונה לגמרי. וזה לא קיים אצל כל הזוגות, אבל כמובן לא יודעת להגיד לך סטטיסטיקה. מניחה שיותר נפוץ אמון ופתיחות, אבל לא עשיתי מחקר אמפירי בנושא

כתבו לך יפהגפן36

באמת הפורום לא משקף את שכיחות המקרים בזוגיות נורמלית.

יש קשרים זוגיים שיש בהם יותר קושי ויש שפחות.

לכן חשוב מאוד לשים לב מראש במי אתה בוחר, ואיך אתה בונה בעצמך יכולת לעבוד על מידותיך.

אני חושבת שהדבר שיותר משקף הוא מבט למציאות סביבך.

אתה מכיר זוגות, נכון?

לפעמים קשה, לפעמים קל, לחלק קשה בתדירות גבוהה יותר, ולחלק פחות.

יכולה לומר ממקום אישי- אני כמעט ולא כותבת כאן בפורום. את כמות הפעמים שהיה לנו קשה אחד עם השניה בשנות נישואינו אפשר לספור על יד אחת.

כשקשה אז קשה, אין ספק.

אבל זה זניח ממש לעומת כמות הכח והעוצמה שזה נותן, גם מול התמודדויות מורכבות מול המציאות. והיכולת ליצור יחד ולהתקדם יחד ולהשתפר כל הזמן היא ממש מתנה.

לצורך העניין- גם עם אחים יש לפעמים ריבים ועצבים, ועדיין הם עוגן מאוד משמעותי בחיים.

ככה זה יחסים קרובים בין אנשים. 

הכי חשובנגמרו לי השמותאחרונה

שנזכור ונזכיר לעצמינו כל הזמן שזוגיות היא לימוד. כמו כל דבר.

באמת באמת שאף אחד מאיתנו בני האדם לא נולד יודע זוגיות.

תורה היא ולימוד היא צריכה.

וככל שיותר נעמיק בלימוד הזה, זה ישפיע עלינו ויקדם אותנו גם במצבי חיכוך וקונפליקט.

וזה באמת כ"כ חשוב לזכור זאת ולחזק את עצמינו שזה לא שמשהו בנו או בשני/ה "דפוק" ו"למה כולם מצליחים ואנחנו לא", אלא שאנחנו פשוט צריכים ללמוד ולהתקדם.

ריבים או ויכוחים / חילוקי דעות / קונפליקטים / רגשות קשים / מועקות / מנגנוני הגנה שפועלים וכן הלאה הם נחלתם של כל הזוגות באשר הם.

הרי כולנו בני אדם, ובכל מערכת יחסים שהיא, אפילו אדם עם עצמו, לא יתכן לעבור חיים שלמים ללא חיכוך.

קרה לך לפחות פעם אחת בחייך שאתה עם עצמך לא היית בשלווה ושלום?

עם הוריך?

עם אחיך?

עם חברך?

ודאי.

אין שום מערכת סטרילית לחלטין כיוון שאנו כאן בעולם להשתלמות, לגדול, לצמוח.

ובמערכת הנישואין הקב"ה יצר באמת פלא עצום שדרך כולה בכלל ודרך חילוקי הדעות והקונפליקטים בפרט נוכל להתקדם בתנועה שתוביל אותנו גם לעומק וגם למעלה וקדימה, 

עוד לגדול בעצמינו, באדם שאנחנו, וגם בזוג שאנחנו

ועוד לצמוח ולהתפתח.

ובאמת השמים הם הגבול.

אז לא רק שלא צריך להיבהל ולפחד מהריבים, אלא להבין ששורשם עם פוטנציאל עצום לגדילה אישית וזוגית,

וללמוד איך "לריב נכון", 

ללמוד את השורש של הדברים. מה מניע אותנו, מה מטרגט אותנו, מה מכאיב ופוצע אותנו, איך אנחנו פועלים, למה זה הכאיב לנו, איך עוד אנחנו מחווטים, איך פועלים מנגנוני ההגנה שלנו, מהם הצרכים שלנו, מהם הקשיים שלנו, איפה זה פוגש את השני/ה, וכל השאלות הללו כנ"ל גם לצד השני ובעיקר בנקודת המפגש בין שנינו.

אז בעיקר ללמוד את עצמינו לעומק

וללמוד את בן הזוג שלנו לעומק

וללמוד את הזוגיות שלנו לעומק

ואת ניהול הקונפליקטים לעומק

ללמוד מה זה בכלל קשר ואיך עושים קשר טוב ואיך שומרים על קשר ואיך מעמיקים בקשר.

ובתוך הדבר הזה, ממש כמו ספירלה, ניתן לעלות ולהעמיק עוד ועוד.

גם להינות ולשמוח בכל הטוב הגדול שבביחד ב"ה, וגם לצמוח מהאתגרים.

ואותם אתגרים יכולים להיות מגוונים, כתבו לך נפלא כאן, שלרוב מה שאתה פוגש בפורום הם מקרי קצה ולא בהכרח מייצגים.

ונכון גם שיש חלוקה בין אתגרים שכיחים לבין אתגרים פחות שכיחים כדוגמת חוסר אמון והסתרות,

אבל שוב חשוב לזכור שכך או כך יש לנו מה לעשות עם זה, זה המון בידיים שלנו ובלימוד שלנו של הזוגיות.

אפשר להגיע לקירבה גדולה גם לאחר ריחוק גדול, אפשר להגיע לריפוי ב"ה, לתיקון ולצמיחה גם במקרים קשים.

וכמובן שבכל האתגרים השכיחים ניתן לגדול מהם, להתקדם, להעצים את מה שיש לנו.

אז מה בתכל'ס?

לדייק בחיפוש בן//בת הזוג בעיקר את הלב הטוב, המידות הטובות, האישיות והאדם שנמצא מולנו. שיהיה אדם טוב.

בנוסף, לצאת יחד שנינו מנקודת מוצא שזוגיות היא לימוד ואנחנו כאן כדי ללמוד אותה ולא לקחת אותה לעולם כמובן מאליו או כמשהו ש"או שיש לנו או שאין לנו", כי כמו כל דבר בטבע זה לא עובד ככה בלי השקעת אנרגיה אקטיבית במשהו שרוצים שיצא ממנו פירות.

וכמובן להשקיע ספציפית בלימוד ניהול נכון של קונפליקטים / ריבים / חילוקי דעות וגם בתקשורת מקרבת.

ואז כרגע יש איש ואישה שהלב שלהם במקום הנכון, אוהבים ומכבדים אחד את השנייה, לא לוקחים כמובן מאליו גם לא לאחר שנים רבות, לומדים זוגיות, עם רצון ומוכנות ללמוד ולהשקיע אקטיבית, לומדים גם על חיכוכים וחילוקי דעות ונמצאים כל הזמן בתנועה מתמדת של צמיחה והתפתחות.

אולי יעניין אותך