עשור אחרי: חזרתי עם כמה תובנותלגעת באופק

לפני כמעט עשור נחתתי כאן, על חופי הפורום הזה (בשם אחר, כמובן). הגעתי חבול ומותש אחרי שנים של זוגיות מורכבת. שפכתי כאן את הלב ואת החששות הגדולים מפירוק החבילה, וזכיתי להרבה תגובות - חלקן תמכו, חלקן האשימו, אבל כולן נתנו לי חומר למחשבה.
היום, תודה לה', אני נמצא במקום שונה לחלוטין. מקום בריא יותר, בטוח יותר, כזה שגם יודע לחייך.

אמנם המון זמן לא כתבתי כאן, אבל מפעם לפעם אני מציץ ורואה שהשאלות, הלבטים והקשיים בפורום חוזרים על עצמם לאורך השנים. זה גרם לי לרצות לעצור לרגע ולשתף אתכם בכמה תובנות שנולדו מתוך המסע האישי שלי ומפיקחון של זמן. אולי הן יתנו נקודת מבט חדשה למי שהנפש שלו סוערת עכשיו ומחפשת מנוחה:

1. יש אהבה בבית? תילחמו עליה בשיניים אם יש ביניכם את הבסיס הזה, את האהבה והרצון ההדדי - אל תוותרו בקלות. זוגיות היא דבר מאתגר, ויש בה תקופות מעצבנות ושוחקות, אבל אם הלב במקום הנכון - תילחמו. זה שווה את זה, ובפער עצום מהאלטרנטיבות. לא צריך לספר לכם על כאלו שלא שפר עליהם גורלם ומוצאים את עצמם מזדקנים לבד. בקיצור, אם זכיתם ויש לכם עוגן של אהבה אמיתית ביד, שווה לעשות הכל כדי לשמור עליו ולהצמיח אותו מחדש.

2. טיפול זוגי צריך תשתית, הוא לא קוסמות (יש מילה כזאת? או שכותבים "קסם"?) טיפול זוגי הוא כלי מדהים, אבל הוא דורש ששני הצדדים יגיעו עם רצון פנימי ואהבה בסיסית שעוד קיימת (ורק אתם, עמוק בפנים, יודעים את האמת). חבל לבזבז שנים יקרות ואנרגיות על טיפולים ארוכים רק כדי "לסמן וי" או כדי להרגיע את המצפון. כשאין תשתית רגשית מינימלית, הטיפול לפעמים הופך להנשמה מלאכותית שרק מאריכה את הסבל. אם בוחרים ללכת לטיפול - תגיעו כדי לעבוד באמת, ולא כדי לעבוד על עצמכם.

3. אל תחיו את החיים שאחרים מציירים לכם כשאתם מקבלים החלטות לגבי עתיד הבית שלכם, תוודאו שאתם עושים את זה מהסיבות הפנימיות שלכם, ולא בגלל "מה יגידו" - ההורים, השכנים, החברה או הקהילה. לרצות את הסביבה זה אולי נוח לרגע, אבל בסוף היום, מי שהולך לישון במיטה הזו ומתעורר למציאות הזו מדי בוקר זה אתם. הבחירות שלכם - בין אם להשקיע בתוך הבית ולבנות מחדש, ובין אם לחשב מסלול מחדש - צריכות להגיע מתוך הבנה עמוקה של מה שנכון לכם, ולא מתוך תכתיבים ופחדים מהסביבה.

4. מבחן הילדים: מה הם לומדים מהזוגיות שלכם? המשפט "נשארים ביחד בגלל הילדים" הוא משפט שקל להיאחז בו, אבל כדאי לזכור שהילדים שלנו לומדים מאיתנו איך זוגיות אמורה להיראות. אם אתם מתלבטים לגבי העתיד, תשאלו את עצמכם שאלה אחת פשוטה: אם הילדים שלכם היו גדלים ומגיעים בדיוק למצב הזוגי שבו אתם נמצאים היום - מה הייתם מייעצים להם לעשות? האם הייתם אומרים להם שיש כאן בסיס משפחתי יציב ששווה להילחם עליו, לעשות שינוי ולהשתפר למענו? או שהייתם מאחלים להם מציאות אחרת? התשובה לשאלה הזו תעזור לכם להבין איפה המצפן שלכם עומד.

5. גם השיקול הכלכלי או המשפחתי הוא לגיטימי - רק תהיו כנים לפעמים אנשים בוחרים להישאר יחד מתוך שיקולים פרקטיים לחלוטין - בין אם זה החשש מקריסה כלכלית, ובין אם זו הבחירה המודעת לשמור על המסגרת המשפחתית הקיימת למרות הכל. זו בחירה אנושית, מציאותית והגיונית לחלוטין, ואין מה להתבייש בה. אבל אם זו הסיבה שלכם - תהיו כנים עם עצמכם. כשמפסיקים לקרוא לזה "גזירת גורל רומנטית" ומבינים שזו בחירה מודעת שלכם לגורלכם, קל יותר לחיות איתה בשלום ובפחות מרירות.

אני כותב את הדברים לא כדי להטיף, ולא כדי לדחוף אף אחד לשום כיוון. חזרתי רק כדי להזכיר למי שמתמודדים עכשיו עם אתגרי החיים ומורכבויות בזוגיות, שהחיים קצרים מדי בשביל להעביר אותם על "אוטומט" של הישרדות רגשית. לבחור בעצמכם זה אומר לקחת אחריות על האושר שלכם – בין אם זה אומר לעשות מהפך פנימי ולהשקיע בקשר ב-100% אנרגיה, ובין אם זה אומר לבחור בדרך אחרת. בסוף, כשאתם שלמים ומדויקים עם עצמכם, זה לטובת כולם.

מאחל לכולכם שלווה, בהירות ובחירות נכונות.

יפה. תודה על השיתוףהעני ממעש
הסיבה היחידה שמוצדקת לחלוטין היאסודית

אלימות.

אבל זה מצב שקשה להילחץ ממנו, והוא ממשיך גם אחרי הגירושים, בצורות שונות. אלא אם אין ילדים.

מה שכתבת על אהבה, אני לא מסכימה בכלל. אהבה זו זכיה בפיס. רוב האנשים לא חיים ביחד כי הם אוהבים אלא משיקולים כלכליים, נוחיות, מה יגידו, בגלל הילדים. ועוד סיבות.

להתגרש כי אין אהבה זה הימור לא קטן, מפני שמציאת אהבה זה לא כל כך קל. אלא אם אתה מדבר על משיכה וקורא לה בשם הזה. משיכה קל יותר למצוא.

אהבה זה שאתה מרגיש רגש עז מאד שאתה רוצה שלשני יהיה טוב. לא שאתה מחשב חישובים, שאם יהיה לו טוב אז,לך יהיה טוב.

משיכה זה רצון לקרבה פיזית

אהבה היא הרבה יותר נפשית, ומשיכה היא הרבה יותר גופנית, וכשיש מזל גדול יש את שתיהן

כן. אבל.אדם פרו+

אלימות כל אחת מגדירה בצורה שונה.

במסגרת השידוכין יצא לי להכיר.

גרושה מספרת לי על בן הזוג שלה לשעבר, הוא היה אלים כשאני מברר מה נחשב האלימות?

הוא היה אלים רגשית.

שזה בעצם אומר שכל בעיה בסנכרון תקשורת.

אי שימת לב לרגשות הזולת שאולי גם הוא עמוס ועבר עליו את היום שלו.

ונוצר מצב שכל אחד יכול להגדיר "אלימות" דבר שיכול להפתר

במתן יחס יותר ראוי לזוגיות ולשני, או בייעוץ נישואין.

נ.ב. גם ידוע שבתי הדין כיום, לא ניתן לכפות גירושין

על אלימות חד פעמית.

אם היא יותר מזה אז אפשר לכפות.

לא מסכימהנעמי28

יכול להיות שאנשים מוותרים בקלות מדי ולא עובדים על עצמם ועל הזוגיות, אבל אהבה וחיים מאושרים עם בן הזוג זה לא ליחידי סגולה וכל אחד צריך לשאוף לזה גם במחיר של גירושים (אם השקיעו מאמץ אמיתי וזה עדיין לא עזר).

לא מסכימה עם הגישה של חיים הישרדותיים, אפשר לחיות חיים מלאים ומאושרים.

היא כן משגשגת וגדלה אחרי שעובדים עליה וצומחים ממשברים אבל רוב האנשים מוותרים עליה בשלב המשבר.

לא חושבת שזה נכון.אונמר

לא נכון לצייר אהבה במושג שמיימי. זה כאן בנינו ורוב הזוגות חיים יחד מאהבה. 

ממש לא מרצון לשותפות או לקבלת מילוי הצרכים שלו.

אהבה זה רגש בסיסי, כולנו מכירים אותנו מהאהבה לילדים שלנו או להורים שלנו, וככה יש גם בני זוג כשהם חיים באופן תקין.

זה בייס.

אהבהoo

זה לא משהו שמיימי

אבל גם לא נמצא אצל רוב הזוגות

עובדתית

הסטטיסטיקה הגבוהה של הגירושים

וגם חלק מאלה שנשארים יחד

תראי כמה אנשים חושבים שזוגיות זה עבודה

שלא לדבר על אלה שגם לא מצליחים בשותפות הבסיסית

שבלעדיה גם אם היתה אהבה

היא מתמוססת

(וגם אהבה להורים היא ממש לא טריוויאלית

וגם לעיתים לילדים)

לא אומרת שטרויאליאונמר

גם לא להורים. לילדים לדעתי קצת יותר טבעי.

אבל כנראה שגם לא לגמרי.

לא חושבת שזה זוגיות זה עבודה סותר את זה יש אהבה.

וגם לא שאם מסתדרים או לא בשותפות בסיסית זה קשור לאהבה.

יכולה להיות אהבה בין שני אנשים שונים לגמרי לגמרי וזה יגרום להרבה קלות בהתנהלות. אבל אהבה יש.

והיא לא מתמוססת. היא אולי יכולה להסתתר לתקופות הקשות, אבל עם עבודה נכונה של שני בני הזוג היא מתגלה מחדש.

היא אמרה שרוב הזוגות חיים בזוגיות ללא אהבה, ואת אומרת שמתרגשים כי אין אהבה. אז לא יודעת אם זה או זה נכון.

וגם לא יודעת למה מתגרשים, הגיוני שיתגרשו כי אין אהבה. כי אני כן חושבת שזה תנאי בסיס.

נשמע לי יקר מידי להישאר בזוגיות בשביל טובות הנאה.

אמoo

אהבה זו תחושה חיובית

אם לא מסתדרים בשותפות בסיסית

התחושות העיקריות הן שליליות

כנ"ל אם תקשורת ושהות משותפת הופכת לעבודה

התחושות אינן טובות

אהבה לא בהכרח מסתתרת

היא לפעמים נגמרת

או שמעולם לא ממש היתה

לגלות מחדש אומר שיש מצב שמאפשר לתחושות להשתנות

אם עדיין לא מסתדרים/ עדיין זוגיות זו עבודה

אין סיבה אמיתית לגלות משהו חדש

דווקא יש הגיון להישאר בשביל טובות הנאה

זה איזור נוחות

זה לא אומר שזה נכון

כי כנראה העלות עולה על התועלת

אהבה זה תנאי בסיס במתודולוגיה של זוגיות

באופן מעשי כנראה הרבה פעמים זוגיות מתקיימת ללא אהבה

אהבה היא לא רק רגש ולא רק תחושה חיוביתנגמרו לי השמות

אהבה היא גם החלטה ובחירה

אהבה היא גם נתינה

אהבה היא גם התמדה, מסירות

אהבה היא גם דבקות (שהתחדדה לי ממש בחג שבועות האחרון בקריאת מגילת רות "ודבקה בה")

אהבה היא גם במחשבה, גם בדיבור, גם במעשה,

וכן, אהבה היא *גם* רגש. וגם בתחושה.

ובעיקר - אהבה היא לגמרי *אקטיבית* ואפשר לבנות אותה, להעמיק אותה לקיים אותה ולהגדיל אותה.

כמו כן, חשוב גם בכללי בחיים וגם בזוגיות וגם באהבה לראות את עצמנו כמכלול של אדם ולא ללכת רק לפי תחושות או רגשות, שהם מאוד חמקמקים.

רגש הוא דבר שבא והולך, כמו גל.

לא סתם מנחים אותנו ביהדות שמוח שליט על הלב,

אנו נדרשים פעמים רבות לעבוד דווקא על המחשבות האוטומטיות שלנו, על אמונות או תפיסות מגבילות, על המחשבה בכללותה, מה שמשפיע על הרגש, על התחושות, על התחושות הגופניות ועל הפעולות עצמן.

כמובן לא אפשרי לכתוב ולהסביר הכל בכתב,

וכמובן שאנו שואפים חד משמעית שגם התחושות וגם הרגשות יהיו חיוביים!

רק שפעמים רבות הדרך לשם היא בהחלט עבודה

וזו לא מילה גסה

ולא מילה רעה

עבודה היא טובה.

עבודה היא השקעה אקטיבית של אנרגיה.

כל דבר ממש בדגש על כל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים. כך ברא הקב"ה את עולמו.

דומם, למשל רכב - צריך דלק.

צומח, פוטוסינתזה וכו'

כדי שיהיה כסף בבית - צריך לעבוד. 

כדי ללדת ילד - 9 חודשים של הריון + לידה + גידול אינטנסיבי יום אחר יום

כדי שיהיה קשר עם ההורים / חברים - השקעה אקטיבית של אנרגיה, זמן, משאבים וכו'

וכך גם בזוגיות - כמו כל דבר בטבע היא זקוקה לאנרגיה כדי להתקיים.

כמו שלא נגיד שיהיה לנו מיליון דולר אם לא נעבוד (אלא אם כן זכינו בלוטו )

וכמו שלא נגיד שילדים זה יש מאין

או שאם קשה לנו עם ילד שלנו פשוט לא נשקיע בו

ובאמת שהורות זה אחד הדברים שממש רואים בחוש שזו *עבודה* יומיומית

שזה לימוד, שזו גדילה, שזו השקעה אקטיבית

כך גם זוגיות.

כן, זו עבודה.

עבודה טובה

עבודה מתגמלת

אולי העבודה הכי מתגמלת עם הפירות הכי הכי מתוקים.

זה דבר אקטיבי שאפשר לעבוד עליו ולהשקיע בו אנרגיה וממילא הוא יותר יתעצם ע"י כך.

ולהיפך כמובן.

ושוב,

ההגדרות עצמן יכולות להיות חמקמקות

ברור שאין הכוונה לסבול בזוגיות שלנו ולהיות אומללים כל יום כל היום ולמשך כל החיים או תקופה ארוכה, ודאי שלא.

וודאי שאין הכוונה לחיות יחד רק בלית ברירה או מכוח האנרציה

וודאי שיש מקרים שגירושין הם הם הפתרון הנכון לכל הנפשות הפועלות.

כל זה ודאי.

אבל זה לא סותר כלל שזוגיות היא אכן עבודה, וטוב שכך. 

אדם לעמל יולד, וכבר הציווי בהתחלה של ההתחלה של הקב"ה לאדם היה "לעובדה ולשומרה". גם לעבוד וגם  לשמר.

ובעצם אם נסתכל כל דבר בטבע וכל דבר מצריך מאיתנו אנרגיה ועבודה.

זה גם תלוי בהגדרה של "עבודה" ואיך אנו תופסים אותה - כי למשל זוג שעובד על הזוגיות שלו, לומד מהי בכלל זוגיות, מה עושים במצבי משבר, מה עושים עם פערים, מה עושים עם קונפליקטים, איך מעמיקים, איך מעצימים וכן הלאה - זוג כזה אומנם יעבוד יותר אינטנסיבי בעת הלימוד עצמו - אבל מרגע שהוא למד ועבד על זה - הוא יוכל להנות מהפירות הללו לאורך ימים ושנים.

וכך לגבי כל לימוד וכל עבודה - מהרגע שיש לנו אותה, שהשגנו אותה - היא שלנו. ולא נצטרך כל הזמן באותה אינטנסיביות...

יש גם המון המון רגעים של שלווה ונחת מכל העבודה שעד עכשיו עבדנו.

יש המון המון תגמול. המון נחת. המון שמחה ואהבה ורוגע ושלווה.

וזה גם לא סותר שזוגיות ואהבה אפשר להמשיך לקיים, אפשר וצריך ללמוד, אפשר לבנות, אפשר להגדיל, אפשר להעצים ואפשר להעמיק, והשמים הם הגבול.

וזה לא סותר שגם אם אני ובעלי או אני ואשתי נמצאים במשבר או תקופה קשה, או שיש מטענים / פערים / אתגרים / כאבים / קושי - עדיין נוכל חד משמעית לצמוח מזה ולהתקרב מחדש ועמוק יותר וחזק יותר.

וזה לא סותר שגם בתקופות לא פשוטות אפשר ללמוד, לגדול דווקא מתוך הקושי ולהגיע לזהב אמיתי עם בן הזוג שלי.

וזה ממש חשוב להנכיח ולהזכיר את זה לכולנו.

כתבתי ארוך אבל באמת שיכולה עוד להאריך המון, אם מישהו רוצה אוכל בשמחה להרחיב עוד ואף לשלוח לו ספרון שכתבתי בדיוק על הנושא הזה

כל אחד יכול לבחור איך תראה האהבה שלוoo

אני גם אוהבת את העבודה שלי

זה לא אומר שזו אהבה

זו קודם כל עבודה

ואז יש בה דברים שאני אוהבת

בעיניי אהבה בזוגיות צריכה להיות קודם כל רגש חיובי

אם החיובי והטוב לא שם

אין אהבה

אפשר לנסות לחפש/ ליצור/ להחזיר אותה

אבל אם אין לזה בסיס מספיק טוב

זה לא מספיק

בשבילי לפחות

החלטה/ בחירה/ נתינה/ דבקות

זה הם בכוחות עצמם

בלי שנדביק להם כמסיכה את האהבה

אם היא קיימת היא תנכח ותשפיע

ואם היא לא קיימת

לא יעזור שנשחק במשחקי מילים

היא פשוט לא שם

ובניגוד להחלטה/ נתינה/ התמדה

שיכולות להיות חצי קלאץ'

אהבה היא מלאה

אם היא קיימת היא שם

ואם יש דברים מהותיים שמפריעים לה

היא לא תהיה

רוצה לכתוב לך כ"כ הרבהנגמרו לי השמות

וואו איך אני עושה את זה בלי שזה יהיה ממש ממש מגילה? אני אנסה.

קודם כל חשוב לי לכתוב לך שאני *מאוד* מעריכה אותך ❤️

וגם אם זה ישמע מצחיק - לומר לך תודה על ההזדמנות להבהיר ולהעמיק בדברים האלה, כי אפשר לומר שזה בנפשי ממש

(במקרים של דיבור על הנושאים האלה אני האמת מרגישה איזה רצון פנימי להגיב שגדול ממני, סוג של דרייב פנימי מאוד חזק

אז גילוי נאות שאולי זה קשור לזה שכבר כמעט 40 שנים בעולם הזה זה הנושא שאני הכי מחוברת אליו ממתי שזוכרת את עצמי, לומדת עליו, חווה אותו, מניסיון אישי, מניסיון עם כמעט 370 זוגות שזכיתי ללוות, מהתבוננות, מחקירה, מהתורה הקדושה, מהעולם הזה גם מאנשי מקצוע וכן הלאה... אז כל זה יוצר יחד שמאוד יכול להיות שיש חפירות 😅 אבל רק כי זה ממש בנפשי הנושא).

אז מסכימה רגע לנהל יחד את הדיון הזה כאילו אנחנו משוחחות פנים מול פנים? כי מרגישה שאני רוצה לומר כ"כ כ"כ הרבה ובפלטפורמה של כתיבה ממש לא הכל עובר, לא כל התוכן, לא כל הטון, לא כל ההערכה וכן הלאה...

אז שוב חשוב לי להדגיש שכותבת על הנושא באופן כללי של זוגיות, אהבה, השקעה, אנרגיה, עבודה וכן הלאה ולא על אדם ספציפי, וכמובן שתמיד תמיד כל מקרה לגופו.

אז מקווה שאצליח לכתוב כל מה שעולה, שולחת עכשיו ובהודעה נפרדת אמשיך כנ"ל 🙏🌷

לכי על זה 🙂oo
חח מכירה Be careful what you wish for?נגמרו לי השמות

אז דומה לזה

כתבתי באמת מגילה, ואולי עוד אמשיך עליה 😅❤️

אז ממשיכה מההודעה הקודמתנגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך י"א בסיוון תשפ"ו 15:39

וכל ההקדמה שלה:

אנסה לחלק לפי סעיפים כדי שיהיה לי יותר סדר בראש:

א. לגבי המושג "אהבה", התחלתי לכתוב בהודעה הראשונה שהגבתי לך על אהבה בכללותה, והיא באמת מורכבת מהמון המון דברים גם יחד.

לא סתם כל העולם מתחבט כבר שנים בניסוח ובהגדרה של השאלה "אז מה זאת אהבה" וכמה שירים והגות ומה לא נכתבו עליה...

אז היא באמת כוללת המון.

ואם ניקח רגע את התורה הקדושה שמלמדת אותנו שיש מצווה ממש של "ואהבת את ה' אלוקיך"

או מצווה של ואהבת את הגר

ואהבת לרעך כמוך

אנחנו מבינים שאם אנחנו מצווים על אהבה - סימן שזה אקטיבי בעיקר. שאפשר לעבוד על זה. שצריך לעבוד על זה.

שצריך לאהוב את עצמי - ושזו עבודה ולימוד אהבה עצמית (ואהבת לרעך *כמוך* - קודם לאהוב את עצמי)

שצריך לאהוב את הקב"ה - ואפילו בכל לבבנו - בכל מידה ומידה שנוהג בנו ובכל נפשנו - אפילו מסירות נפש ובכל מאודנו - בכל ממוננו וכן הלאה

שצריך לאהוב את הגר 

שצריך לאהוב את העם והאחים שלנו

וכמובן שבתוך זה שצריך לאהוב את המשפחה שלי, הילדים שלי, ואישי/אשתי.

ואחר המעשים נמשכים הלבבות,

ואהבה גדולה בעיקר בעיקר צומחת מהשקעה אקטיבית. לא רק, אבל בעיקר.

לא סתם גם במילה עצמה בשפה העברית היא מורכבת מהמילה "הב" - שזה נתינה ובאמת אהבה היא תולדת הנתינה.

והיא תולדה של השקעה, אנרגיה, עבודה, מחשבה, רגש, מעשה, בחירה, החלטה, ועוד ועוד.

היא לא חד מימדית.

אי אפשר לכמת ולהכניס אותה רק לצמצום של רגש

כי היא פשוט הרבה הרבה יותר מזה.

לצורך הדוגמא:

אם ילד שלנו יקשה עלינו או יאתגר אותנו ובאותו הרגע או אפילו תקופה ארוכה לא נרגיש רגש של אהבה או של תחושבה חיובית מתפרצת כלפיו -האם זה אומר שאנחנו לא אוהבים אותו חלילה? ודאי שלא.

וגם אם תינוק מצריך מאיתנו לסחוב 9 חודשים שלמים, לעבוד לידה שמטלטלת את כל הגוף והנפש, לעבור לילות לבנים בלי שינה, תפרים, כאבים, גידול סיזיפי, בהמשך התחצפויות, אתגרים, גיל ההתבגרות של "גיל שנתיים הנורא", גיל ההתבגרות ממש וזה בלי לדבר על כל המסביב וה"רגיל" של להאכיל, לדאוג לכל מחסורו וכן הלאה - זו המון המון המון עבודה.

זו המון המון המון השקעה

וזה ממש לא רק רגש או רק תחושה חיובית.

ואנו עושים את זה. כי זה הילד שלנו. כי אנחנו אוהבים אותו. והאהבה בנויה גם מההשקעה הזו.

כך גם כלפי האיש שלי או אשתי - הם החצי שלי, אנחנו שנינו היינו פה אפילו קודם, קודם לילדים (ודבק באשתו והיו לבשר אחד, קודם כל אנחנו)

ויש גם שייכות לא רק לילדים שלנו אלא שייכות גם לאשתי ולאישי, במובן שאני בבית שלי, שייכת / שייך. 

(אני שוב אחזור שלא מדובר על מצבי קיצון או מקרים שבהם טובת כל הנפשות הפועלות היא הפרדת כוחות וגירושין. אני מדברת על המהות של הנישואין, של הזוגיות, של האהבה, וכמובן שמדובר בהמון המון המון זוגות שזה שייך אליהם, ושוב - גם אם הם עוברים קשיים או ריחוק או כאבים - זה עדיין יכול להיות הכי שייך אליהם בצורה אבסולוטית כי עצם המעבר בהשקעה ובלימוד ובאקטיביות של בניית הקשר הוא הוא זה שמאפשר גם עוד ועוד קירבה וטוב שלם גם בהמשך ב"ה.

אז מדברת על זה ולא ספציפית על מקרה X או מקרה Y ששם הבחירה הנכונה הייתה פרידה...)

ב. לגבי מה שכתבת: "אני גם אוהבת את העבודה שלי

זה לא אומר שזו אהבה"

אז שוב זה באמת חמקמק ההגדרה והכל, אבל אם את *אוהבת* את העבודה שלך - אז את כאמור... אוהבת אותה

נכון שזו לא אהבת אם

או לא אהבה רומנטית

או לא אהבה לאדם

אבל אמרת שאת אוהבת אותה אז יש בה מן האהבה מה שנקרא

וכתבת גם ש"זו קודם כל עבודה ואז יש בה דברים שאני אוהבת" - ואפשר ללמוד מזה גם על כל מערכת יחסים בעולם, כולל אני מול עצמי.

גם מול עצמי יהיו דברים שלא תמיד אוהב, גם מול המשפחה או החברים או הילדים או בזוגיות - ועדיין האהבה היא מכלול, והיא להיות שם ולעבוד ולהשקיע גם אם כרגע לא הכל מושלם או קשה. 

שוב אפשר להרחיב כאן עוד המוווון בע"פ אבל בינתיים מניחה את הדברים כך.

ג. לגבי מה שכתבת: "בעיניי אהבה בזוגיות צריכה להיות קודם כל רגש חיובי. אם החיובי והטוב לא שם. אין אהבה"

אז בסעיף א נראה לי די חפרתי על החלק הראשון של הרגש וכו

וההמשך - אם אין בכלל טוב וחיובי בזוגיות, גם אחרי השתדלות, אקטיביות, לימוד, עבודה, השקעה וכו' - זה באמת סיפור אחר. ושוב, אף אדם לא צריך להישאר ברע ולהיות אומלל. אנו לא מאחלים זאת לא לילדים שלנו וודאי לא לנו. לכן מקרים שיש זוג שבאמת ניסה והשתדל ולמד והשקיע ובנה - גם לבד וגם נעזר באנשי מקצוע אם לא הצליח - וראה שבאמת שום דבר לא עובד כאן ושהוא אומלל (וממש לא רק באלימות בעיניי, אלא כל אומללות שאדם מרגיש ואפשר להרחיב בזה עוד הרבה) - אז ודאי שיש אפשרות של גירושין ולעיתים זה אף הדבר הטוב ביותר שהאדם הזה יעשה לעצמו וגם לילדיו ולכולם.

אבל לא על המקרים הללו אני מדברת, כי יש עוד אינסוף מקרים אחרים שבהם עבודה ולימוד והשקעה אקטיבית *כן* תעזור וכן תיצור טוב שלם, ואפילו גדול וחזק יותר.

אז גם מבחינה מקצועית יכולה להעיד שרואה את זה מול העיניים בזוגות מרגשים שהיה ריחוק איום, כאב איום, קושי ואתגר קשים מנשוא, ואז לאחר הדרך המדהימה שעשו הם בעשר אצבעותיהם (או יחד בעשרים אצבעותיהם ) הם פשוט בנו ויצרו לעצמם אהבה עצומה, עמוקה, קירבה מחודשת, אמון שנבנה מחדש, ובעיקר טוב עצום ושלם שבאמת אין מילים להסביר את האושר הזה שנים רבות רבות,

וזוגות כאלו קיימים בהמוניהם בעולם שלנו ב"ה

בין אם עשו דרך מדהימה שניהם וזהו ובין אם עשו דרך מדהימה שניהם ביחד עם ליווי

זה קיים ובאחוזים מטורפים.

וגם מבחינה אישית - יכולה לשתף באופן אישי שב"ה בדיוק היום י"א סיוון לפני 19 שנים התחתנו, והמסע והדרך שעברנו בדרך הם עצומים, ולא פעם יכולנו לבחור להפריד כוחות חלילה אבל דווקא העבודה שם והלעבור דרך הכאב ודרך הקושי ודרך האתגר הגדילה והצמיחה אותנו למשהו עצום ועמוק שלא היה אפילו לא קודם. 

אפילו רק התחנה של לפני כ11 שנים, שבעלי היקר חזר בשאלה כאשר היינו נשואים אז 8 שנים ואני בהריון השלישי - זו הייתה חתיכת טלטלה לספינה שלנו, ובהחלט נקודה של צומת מה לבחור ולהחליט וב"ה ב"ה שזיכה אותנו בכל הדרך שעברנו מאז ובכל הלימוד והעמקה בזה ובדברים אחרים ותחנות אחרות בדרך. ב"ה מכל תחנה גם ההכי קשה לקחנו משהו בדרך, אספנו מפתח, אוצר, שמלווה גם הלאה ואפילו לא רק בחיים הזוגיים אלא זה הרבה פעמים אוצר למי שאני כאדם שמתפתח בפני עצמו

אז בהחלט הרבה פעמים ניתן *להחיות* או *ליצור* או *להעמיק* או *לבנות* או *להגדיל* את האהבה עצמה.

וזה, כאמור, בצורה אקטיבית.

ד. לגבי מה שכתבת בהמשך על להדביק כמסיכה את האהבה וכו' -

בעיניי אנו לא מדביקים את האהבה כמסיכה להחלטה/בחירה/נתינה/דבקות - אלא היא ממש מורכבת גם מהם.

למשל אנו יכולים ללמוד זאת מיצחק אבינו שכתוב עליו: "וַיְבִאֶ֣הָ יִצְחָ֗ק הָאֹ֙הֱלָה֙ שָׂרָ֣ה אִמּ֔וֹ וַיִּקַּ֧ח אֶת־רִבְקָ֛ה וַתְּהִי־ל֥וֹ לְאִשָּׁ֖ה וַיֶּאֱהָבֶ֑הָ" כלומר שהאהבה בהחלט נבנתה והייתה מורכבת מהכל גם יחד.

ושוב כאן זה חוזר לסעיף א' ולכל ההרחבה.

כי אם נגדיר אהבה רק כרגש אז מה אם נרגיש עכשיו כועסים או מתוסכלים על בעלי / אשתי / הילד שלי / על חברה שלי / על עצמי אפילו - מה זה אומר? שאני לא אוהבת? שצריך לעזוב הכל?

או שנייה להתבונן באותו רגש מורכב וכואב

לתת לו בהחלט את כל המקום שלו, בחמלה, בלגיטימציה, בהתבוננות, בסלבנות ובעדינות

ולעבור דרכו

ולראות איך ממשיכים לעשות קשר, איך ממשיכים להיות גם בנפרדות, במובחנות, בנתינת המקום לעצמי וגם בקשר ובביחד. 

לא לוותר על עצמי. ולא לוותר על הקשר. שיהיה גם וגם ולא או-או.

ולראות איך אפשר אפילו לגדול מזה.

תוספת קטנה שכן אכתוב כאן זה על השלבים השונים שיש לזוגיות:

כל זוגיות בעצם מורכבת משלבים.

בשלב ההיכרות וההתחלה של כל קשר זוגי, לרוב חווה הזוג את ההתאהבות, הפרפרים וכו', ואלו מגיעים יותר בקלות ובלי מאמץ,
זה ממש "בילד-אין" מהשלב הזה, שנקרא "השלב הרומנטי".
לרוב, לאחר סיום השלב ההתחלתי (שיכול להימשך בין 2-30 חודשים בממוצע), נכנסים לתוך שיגרה, ואותו השלב המרגש, החדש, המסעיר, כבר איננו.
הרבה מן הזוגות חווים פתאום ירידה ברגש האהבה, בילבול, רגשות שליליים נכנסים פתאום, ואנחנו יכולים למצוא את עצמינו שואלים: לאן נעלמה האהבה?!
מה שמשמח הוא - שאפשר להגיע להתאהבות, לפרפרים ושמחה שלמה גם שנים רבות לתוך הנישואין, הפעם באופן *מודע* ואקטיבי ולא פסיבי.
בגדול אפשר לחלק את שני השלבים האלה לשלב "האהבה הרומנטית" - שבו הכל בא יותר בקלות כאמור, חדש, מרענן, מרגש וכו'
לשלב של "אהבה מודעת" - שבו גם אחרי 10, 20 ו30 שנות נישואין בוחרים אחד בשנייה כל יום מחדש,

הלימוד של השלבים האלה בפרט, והלימוד של זוגיות ונישואין ומהות הנישואין בכלל הם לימוד מרתק שלא אוכל להעביר כל מה שארצה לומר עליו כאן.

(כמו שכתבתי בהודעה קודמת בשרשור, חלק מההרחבה על זה אם במקרה תרצי או אם מישהו אחר ירצה אוכל בשמחה לשלוח בפרטי בצורת ספרון שכתבתי על הנושא )

אני אתמקדoo

במה שכתבת

'ואהבה גדולה בעיקר בעיקר צומחת מהשקעה אקטיבית

והיא תולדה של השקעה, אנרגיה, עבודה, מחשבה, רגש, מעשה, בחירה, החלטה, ועוד ועוד.

היא לא חד מימדית.

אי אפשר לכמת ולהכניס אותה רק לצמצום של רגש

כי היא פשוט הרבה הרבה יותר מזה.'

זה נכון שאהבה מושפעת ממה שכתבת

אבל היא לא בנויה על זה

רק מושפעת

אם לא מצליחים לבנות בסיס בטוח/ רגוע/ נעים/ מופחת קונפליקטים

או

אם המטרות של שני הצדדים סותרות אחת את השניה

לא באמת אפשר לפתח/ לשמר אהבה

ובסוף אהבה זה רגש פשוט

מרגישים אותו אם הוא נמצא

זה לא פילוסופיה גדולה של הרבה מילים/ דוגמאות/ משלים ונמשלים

גם מי שלא חווה אותה בנישואים

כנראה יחווה עם ילדים/ חברים/ משפחה

זה בסדר לעודד אנשים לעשות עבודה ותהליכים עצמיים/ זוגיים

זה לא אומר שמושג אהבה צריך להיות מורכב כדי שזה יתאים גם לאלה שלא חווים אותו בגלל מורכבויות החיים והזוגיות 

בודקת אם הבנתי אותך נכוןנגמרו לי השמות

את בעצם מדברת על מה קורה אם לא מצליחים לבנות בסיס בטוח / רגוע ונעים?

כלומר אם הבנתי נכון, את מתארת למשל מקרה שיש שם סוג של *חומה* / *מחסום* או סוג של *משהו נוכח שמפריע ולא מאפשר בבסיס שלו ליצור בסיס בטוח*

ואז נדבר בכלל על ביטחון, יציבות, בסיס

ולאו דווקא על המילה או המושג "אהבה"

ואז אולי המיקוד יהיה בבסיס הזה, או בתחושת הביטחון והרוגע הזה.

להביט בו רגע בזכוכית מגדלת, להבין אותו לעומק, לראות ממה הוא נוצר, מתי, כל ציר הזמן שלו, ולראות אם אפשר להפוך אותו לבסיס כן בטוח.

אם זוג היה שם וניסה ככל יכולתו ולא הצליח ובעצם הזוג הזה חווה בסיס לא בטוח כלל - אז זה באמת מקרה אחר. וודאי שקשה לאהבה הכי גדולה להיות קיימת על בסיס רעוע של חוסר יציבות או חוסר ביטחון. ואז אותה "עבודה" כאמור לא תהיה קודם בהכרח על האהבה, אלא קודם על הבסיס, על הביטחון.

זה באמת כמו תיאוריית הצרכים של מאסלו שקודם כל צריך שתהיה קרקע יציבה ותחושה של ביטחון - ורק ע"ג זה באה הבנייה של השלבים אח"כ.

אז אפשר לראות ולבחון כל מקרה לגופו כמובן וכל זוג באיזה שלב הוא כרגע נמצא

ואם יש לזוג X משהו שתוקע אותו עוד בשלב הבסיס, עוד בשלב הביטחון וכו' - שם יהיה המיקוד. שם תהיה העבודה.

ואם כאמור ניסו ככל יכולתם וללא הצלחה ודאי שאף אדם לא נועד לחיות חיים של סבל או אומללות חלילה.

הבנתי נכון?

ורגע מוסיפהנגמרו לי השמות

לגבי המשפט שכתבת: "אם לא מצליחים לבנות בסיס בטוח/ רגוע/ נעים/ מופחת קונפליקטים

או אם המטרות של שני הצדדים סותרות אחת את השניה לא באמת אפשר לפתח/ לשמר אהבה"

שלענ"ד יש הבדל בין בסיס בטוח, רגוע נעים וכו'

לבין מופחת קונפליקטים או מטרות סותרות -

כי אם יש לנו כבר או אנחנו מצליחים לבנות אקטיבית את הבסיס הבטוח, הרגוע והנעים - בעיניי אפשר להתמודד עם הרבה מאוד, כולל קונפליקטים רבים ועמוקים וכולל מטרות סותרות.

שוב, זה באמת מאוד אינדיבידואלי וקשה לכתוב שאין מקרה ספציפי או תמונה שלמה עליה מדברים, אז אחזור ואדגיש שכל מקרה לגופו וכל זוג והתמונה השלמה שלהם,

אבל ממש בגדול אפשר בהחלט להתמודד בהצלחה גם עם גישור על מטרות סותרות או הרבה קונפליקטים, בעזרת אותו לימוד וכו', ואם הבסיס של הביטחון כנ"ל קיים זה מאוד עוזר ומאפשר זאת

ואז בהחלט ניתן גם לפתח אהבה וגם לשמר אהבה על אף הפערים והקונפליקטים.

לרוב כשאוהביםoo

מצליחים לצמצם קונפליקטים ולאחד מטרות

כי כל אחד רוצה לבוא לקראת השני

ואם לא מצליחיםoo
זה אחד הסימנים הבולטים שגם לא אוהבים
אממ כאן לא בטוח, לפחות לא בהכרחנגמרו לי השמות

לפעמים לא מצליחים כי פשוט לא יודעים איך. 

או לפעמים לא מצליחים כי יש משהו שחוסם ומקשה וצריך קודם לנטרל אותו (או משהו אישי או משהו זוגי או שניהם יחד)

ואז לימוד וכל האמור ממש יעזור כאן.

זה לדעתי השורש של מה שלא נכוןאונמר

בכיוון חשיבה שלך.

מניסיון אישי אומרת לך שהיו לנו מלא ונפליקטים שאפילו נתנו לי תחושה שאין אהבה אולי ומי יודע.

וכשהצלחתי לפור אותם, הבנתי עד כמה אהבה גדולה יש בי.

זה ממש לא חייב להיות מקושר. התוצאה של חוסר אהבה מיזה שיש קונפליקטים שלא נפתרים.

אבל הצלחת לפתורoo
דברתי על קונפליקטים שלא נפתרים 
לפני שהצלחתי היו כמעט 10 שנים שלא הצלחתי..אונמר
זה יפהoo

להצליח לפתור לאחר עשור 🙂

יש קונפליקטים שלא נפתרים לנצח

וזה משהו מובהק לחוסר קיומה של אהבה

כי גם כשאין יכולת לפתור משהו

אפשר עם רצון טוב להניח לו

לשים אותו בצד ולהמשיך הלאה 

ממש לא מסכימהנעמי28

רוב הקונפליקטים הזוגיים הם בכלל לא זוגיים, הם פצעי ילדות של אחד או שניים מבני הזוג.

ויופיעו שוב שוב בכל מערכת זוגית כל עוד האדם עצמו לא ילמד לחיות איתם או לפחות יהיה מודע לקיומם

אין שום קשר לאהבה.

אפשר לאהוב אהבה גדולה וכשמשהו פוגע בפצע החשוף הזה, הקונפליקט צץ ויוצא מפרופורציה (כי פצע הוא ילדי ומאופיין ללא טיפול בהתנהגות ילדותית)

ולא מעט אנשים חיים ככה, עם פצע לנצח וגם מעבירים אותו לדור הבא.

וחוו במקביל אהבה גדולה.

כןoo

יש קונפליקטים מסוג פצעי ילדות

אני לא מדברת עליהם

אלא על קונפליקטים שנוצרים מתפיסת חיים שונה/ רצונות מנוגדים/ דברים מהותיים שמתנגשים/ פער ביכולות אישיות/ פער ביכולות תקשורת ועוד

אחוז מאוד נרחבנעמי28

של קונפליקטים הם פשוט פצעי ילדות, כמעט תמיד הריב הוא קצה קרחון של משהו עמוק יותר.

לא רק בזוגיות, כל מכשול גדול באופן כללי, במיוחד כזה שחוזר שוב ושוב, הוא לרוב יושב על פצע ילדות.

הבעיה העיקרית שבזוגיות "יש את מי להאשים"

ואז במקום להתבונן על מה זה יושב אצלי, אני עסוקה באשמה ובמי צודק.

תפיסת חיים שונה, מטרות שונות אולי מקשה אבל אפשר לחיות איתם באהבה.

תקשורת זאת באמת נקודה חשובה, וזה אחד הנושאים הכי מטופלים בטיפול זוגי.

כן אבל סיבת הקונפליקטoo

משנה כשמדובר בשינוי שהאדם עצמו יכול לעשות

אם מדובר בשינוי שהשני צריך לעשות

הסיבה לא מאד משנה

אלא

היכולת/ הרצון

אם אדם כבר עבר את שלב ההתמודדות עם פצעי הילדות שלו

אין לו הרבה מה לעשות עם קונפליקטים בלתי פתירים 

אמoo

זה נכון שצריך לבנות בסיס של בטחון ורוגע

כדי להגיע לאהבה

אבל לרוב זה בכלל לא בניה זוגית

אלא בניה/ תהליך/ למידה/ יכולות של כל אחד מבני הזוג בנפרד

כשיש פער גדול בין היכולות/ רצונות של בני הזוג

לא באמת אפשר לבנות משהו שיתאים לשניהם 

זוכרת שכתבתי לך קודם תודה על ההזדמנות לדיון?נגמרו לי השמות

אז שוב תודה.

כי כל דיוק שלך וכל מהלך שבעצם הדיון הזה מאפשר חושף עוד רובד, וזה נפלא בעיניי!

איך אנשים ממש מפרים אחד את השני ומגיעים לעומקים ע"י דיון זה מדהים!

אז עכשיו את מדברת על עוד לימוד מדהים ומופלא מאין כמוהו- שהוא באמת הלימוד של העבודה האישית.

ודאי ודאי שלכל אדם גם כשהוא בתוך זוגיות יש עבודה אישית לעשות.

ויש כאן גם עוד לימוד של הנפרדות בתוך הביחד והביחד בתוך הנפרדות, ומה זה עבודה שלי, ומה זה עבודה של אשתי/בעלי, ומה זה עבודה זוגית,

וכל זה זה באמת עבודת חיים וזה כ"כ מגדל!

אז נכון ששוב צריך להעמיק ספציפית בכל מקרה ומקרה ולראות איך זה בא לידי ביטוי,

אבל רק לגבי המשפט האחרון שכתבת - "כשיש פער גדול בין היכולות/ רצונות של בני הזוג לא באמת אפשר לבנות משהו שיתאים לשניהם" -

אז גם מניסיון מקצועי וגם מניסיון אישי יש מקרים רבים מאוד שזה דווקא כן אפשרי.

ודאי שיכול להיות שיש מקרים שלא, ואז חוזרת לאמור שכל מקרה לגופו וחייב לראות את התמונה השלמה ולהעמיק בה וכו',

אבל אפילו אם רק באופן אישי מה ששיתפתי על פערים של בעלי שחזר בשאלה ונגזרים מכאן גם רצונות שונים, גם פערים, גם מטרות שונות - ועדיין ב"ה שהכל הכל ממנו דרך לימוד והשקעה אקטיבית בהחלט הצלחנו לבנות משהו שיתאים לשנינו.

וזה נכון גם לעוד הרבה זוגות בעוד נושאים כמו פערים דתיים שהזכרתי, ברצון לילודה שהפוך, בדעות, רצונות, מחשבות, מטרות וכן הלאה - שמצליחים ליצור משהו של שנינו יחד למרות (ולעיתים אפילו בזכות) השוני הגדול או לחילופין לומדים לחיות באהבה בשלווה ובקבלה שלמה על אף השוני, ומוצאים איך להגיע לכך שהצרכים של כל אחד מאיתנו ימומשו ב"ה.

נכוןoo

אפשר לגשר על פערים

אבל

צריך רצון ויכולת של שני הצדדים לזה

בתחומים אחרים בחיים לפעמים מספיק צד אחד שיכול/ רוצה להתמודד עם פער

בזוגיות זה 50%

אם לצד אחד אין מספיק רצון/ יכולת

זה לא יעבוד 

בהחלט. הרצון הוא חשוב מאין כמוהונגמרו לי השמות

אם לשני בני הזוג יש רצון - זה הכי טוב.

ואם לאחד מהם אין - זה מאוד מאוד מאוד (ושוב מאוד) מקשה - אבל עדיין יש גם מקרים רבים שזה עדיין לא אבוד ועבודה של אחד מהם יכולה לעשות ממש פלאים, ברמה באמת עצומה.

אבל נכון, יש גם מקרים שלא.

לכן זה באמת כ"כ אינדיבידואלי

אני חושבתנעמי28

שאהבה ומיניות אלה שני דברים שמשום מה (מהסרטים) מצופה

מאיתנו שפשוט יקרו מעצמם.

יש קליק וזה קורה

יש מפגש עיניים וזה קורה

יש מגע וזה קורה

הוא מבין במבט

מדברים עם העיניים

יש תחושה באוויר

הלב מפסיק לפעום

הוא בדיוק כל מה שהיא חלמה

הכל מדויק כמו תסריט

ואם זה לא קורה אוטומטית, זה מאולץ, מלאכותי, לא אמיתי וכנראה "זה לא זה"

אין עוד תחומים בחיים שככה מצפים שיקרה מעצמו, בלי עבודה כמעט, בלי למידה, נטו רגש, טלפתיה, נפש תאומה.

כל מיני סיסמאות מעולם הקולנוע.

אהבה אולי היא רגש שפשוט שמרגישים או שלא, אבל הרגש הוא תולדה של המון המון דברים שעליהם כן אפשר לעבוד.

במיוחד באהבה זוגית שהיא מאוד שונה מאהבה לילד, היא לא סטטית, היא יורדת ועולה, יום אחד אוהבים ויום אחרי הנשימות שלו בלתי נסבלות.

ולפעמים כשהכל מאוד פשוט - הכל פשוט מאוד רדוד.

ונמנעים מלגלות עומקים חדשים ועליות חדשות שהירידות של החיים מייצרים.

למה את חושבתרקאני

שהעובדה שזוגיות זו עבודה סותרת את קיומה של האהבה?

להיפך, זוגיות זו עבודה, וככל שעובדים קשה ומשקיעים האהבה גדלה

אמoo

עבודה זה ביצוע משימות/ פתרון קונפליקטים/ לוז ומטרות

כשמערכת יחסים בכלל וזוגיות בפרט

מכילה הרבה סיטואציות של 'עבודה'

היא פחות מכילה וויב חיובי

כדי לאהוב צריך סביבה בטוחה/ נעימה/ מכילה/ מופחתת קונפליקטים

ככל ששני הצדדים רוצים ויכולים ליצור סביבה כזו

אהבה יכולה להתקיים

ככל ששני הצדדים מרגישים 'עבודה' לשהות ולתקשר אחד עם השני

האהבה מתרחקת 

לא בהכרח ❤️נגמרו לי השמות

אם ניקח לדוגמא עבודה אישית ועצמית - אני יכולה לעבוד על משהו בי שדרוש שיפור או על חיזוק עצמי וכן הלאה - ולאו דווקא זו תהיה עבודה של לו"ז וביצוע משימות וכו', לפעמים זה יהיה הקשבה עצמית, נתינת מקום וחמלה, אפילו חיבוק עצמי וכן הלאה וזו עדיין תהיה ותקרא עבודה, ואפילו מאוד חשובה.

וגם בזוגיות, גם אם בני זוג מרגישים עבודה לשהות ולתקשר אחד עם השנייה - זה לא בהכרח אומר משהו שלילי, זה יכול להצביע כאן על דרך שלהם לעבור בנושא הזה והם בהחלט יכולים (כמובן שלא תמיד!) להתגבר על זה ואפילו לצמוח מזה ממש ממש.

או לעבור דרך שתעזור להם שעצם השהות והתקשורת אחד עם השנייה יהיו הרבה יותר בטוב.

או לעבור דרך לראות מה חוסם ומקשה עליהם להגיע לכך.

או לעבור עוד כל מיני במסע הייחודי להם

אבל זה באמת לא אומר כלל בהכרח שאם קשה לי עכשיו בשהות עם אשתי או עם בעלי או אם זו עבודה לתקשר אז זה אומר שהכל אבוד וצריך להפריד כוחות, להיפך, פעמים רבות זו הזדמנות לצמיחה עצומה עצומה.

אמoo

הקשבה עצמית/ חמלה

זה סוג של משימות לביצוע

עבודה עצמית זה דבר נהדר ורצוי

מי שעושה עבודה עצמית אפילו כזו יומיומית

מקדיש לה זמן מוקצב

ובשאר היום הוא נהנה מהפירות

אם העבודה העצמית תופסת חלק נכבד מהחיים שוב ושוב

סימן שמשהו לא עובד

וכדאי לחפש דרכים אחרות

כנ"ל בעבודה זוגית

אם היא תופסת את רוב הזמן

זה אומר שמשהו לא עובד

אפשר וכדאי לחפש דרכים נוספות

אבל לפעמים זה נמצא ב50% של הצד השני

באי רצון/ יכולת

ואז צד אחד יכול לצמוח ולגדול

בעוד הצד השני פחות עושה את זה

ואז לא רק שהקונפליקטים לא נפתרים

נוצר פער נוסף מהצמיחה 

מסכימה עם הרבה ממה שכתבת,נגמרו לי השמות

אבל חושבת שצריך לרדת לדקויות יותר שלא מתאפשרות כאן בכתיבה כדי באמת להסביר לעומק ולהבין דבר דבר משני הצדדים.

זה באמת נצרך כדי להגיע להבנה השלמה וגם חשוב אבל לא אפשרי כאן

ורק לגבי הסיפא - במקרה כזה לפעמים באמת אין ברירה, אבל לפעמים יש דרכים שכמה שזה נשמע מופרך אכן עובדות, משפיעות ומגדלות גם אם רק צד אחד עושה את התזוזה.

ושוב לא אפשרי להעביר בכתב זאת, אבל מעבר בונה ונכון דרך מובחנות / שינוי דינמיקה / לימוד יותר רחב בתוך הקשר ובתוך עצמי ועוד עומקים חשובים יכול מאוד להשפיע.

וכן, כמו שכתבתי קודם לפעמים גם לא, באמת אולי הכותרת היא שזה מאוד אינדיבידואלי וממש לבחון כל מקרה לגופו עם העמקה והבנה לעומק לאשורם של דברים.

נכוןoo

לפעמים התנהלות של צד אחד משפיעה עמוקות על הצד השני

לפעמים לא

ולפעמים זה משפיע אבל לא מספיק

וגם זה תלוי ציפייה

לפעמים כשעושים עבודה אישית עמוקה

הציפייה מהצד השני גדלה

ואז שוב זה פער נוסף 

עבודה לא סותרת אהבהכל היופי
סה רק אומר שזה לא מצב בינארי יש או אין, אלא רצף שדורש השקעה.
אני לא מסכים בכלללגעת באופק

ראשית, אני לא חושב שיש למישהו בכלל זכות לקבוע מסמרות מתי מוצדק ומתי לא.
שנית, התורה בעצמה דיברה על "כִּי יִמְצָא בָהּ עֶרְוַת דָּבָר" ולא קבעה שרק במקרה של אלימות "זה מוצדק להתגרש", ובית הלל אף פירשו "אפילו הקדיחה תבשילו". אני חושב שחז"ל השכילו להבין שגם כשלא טוב לאדם בזוגיות אין צורך להקריב את עצמו על המוקד למענה.
שלישית, כמו שאחרים כתבו - יש צורות אחרות לאלימות - מה עם אלימות רגשית? מה עם אלימות מינית? או להבדיל סירוב של אחד הצדדים לקיים יחסי אישות? מה עם בגידה? 

ורביעית, אני מסכים חלקית עם ההגדרה שלך את האהבה - שבאמת רוצים שלצד השני יהיה טוב, אבל אני מאוד מקווה שאצל רוב האנשים שיש להם זוגיות טובה - האהבה שיש להם היא לא רק עניין של "נוחות" כמו שהצגת.

לא מסכימהכל היופי
ואין אין אלימות אבל יש בגידה, או מתגלה שאחד מבני הזוג נמשך לבני מינו ולא לבן/בת הזוג? או שיש התעללות רגשית ללא אלימות? (למשל השפלות, קללות וכו' - בלי רצון להשתנות)

אמירה כזו נחרצת עלולה לגזור חיים אומללים מאוד על מי שרע לו ללא אופציה לשפר את המצב.

אדרבה, לפעמים הרעיון שהמסגרת עלולה להתפרק, עשויה לגרום לבני הזוג להתאמץ יותר לתקן את עצמם כדי לשמור על הקיים.

אלימות לכל סוגיהסודיתאחרונה
וכן גם בגידות
מהמם! תודהלאחדשה

אם אפשר להוסיף כוכבית על עניין האהבה-

גם על זה אפשר לעבוד ולבנות.

וגם ההגדרה של אהבה ורגשות שעליהם הבסיס הרגשי נבנה היא נזילה.
מדובר על פרפרים, התרגשות ומשיכה?
או על רצון הדדי לקשר מקרב, נכונות לעבוד ולוותר, רצון לקרבה, חברות עמוקה, כבוד ואכפתיות?

הפרפרים תמיד מתעופפים להםלגעת באופק

אני לא מתכוון לזה.
מדבר על קשר עמוק, חברות חזקה ושאר הדברים שתיארת.
אני חושב שאם אין אותם או אפילו את השאיפה אליהם כמו שקורה לצערי לחלק מהזוגות, אז טיפול זוגי הוא רק אשליה ובריחה מהרצון להתמודד עם האמת

לכן חשוב לחדד...לאחדשה
שכוייח 
ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
אני לא מבין את קצפךפשוט אני..

אנשים מבוגרים מדברים ביניהם,

חלקם גם נשואים,

שלא לדבר על זה שהשאלה הועלתה בפורום שאמור לעסוק בענייני נישואין,

וכאשר מישהו מציע לעשות שינוי משמעותי בחייו (וזה לא משנה אם השינוי הוא ללמוד בישיבה או לעשות הסבה להוראה או לעשות רילוקיישן לאיטליה) - הגיוני מאוד שחבריו לדיון ידברו על כך שגם אשתו צריכה להיות חלק מההחלטה.

הייתי מקבל את דבריךנקדימון

אילו התשובה העניינית לדבריו הייתה העיקר, והתוכחה המאלפת טפל או לפחות שניה בסדר התשובה.

טענו בחיטים והשיב לו בשעורים.

לא ראיתי תוכחה אלא שאלה לגיטימיתפשוט אני..

קורה. אני כן ראיתי.נקדימוןאחרונה

יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

בתורת החיים יש הרבה אברכים נשואיםSeven
וודאי שיש דבר כזההסטורי
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

לא יודעת אם מתאים לך, אבל בהר המור יש המוןן כאלהשירה חדשה~

הרבה אנשים שלומדים בישיבות אחרות ואז אחרי החתונה עוברים מטעמי נוחות לירושלים ולהר המור..

יש שם בכללי המון אנשים מבוגרים, אז אנשים שכבר לא מוצאים את עצמם בישיבות שכולם צעירים מהם גם מגיעים להר המור..

אני יודעת שגם מגיעים לשם כל מיני אנשים לא ממש "הרהמורניקים" רק כדי ללמוד שם.

אולי יתאים לך גם

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנס

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

לכו לשיעור תורה שאתם אוהבים שנוגע לנושאהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ה' באב תשפ"ו 14:19

של תקשורת נכונה וביריאה תתיעצו אחרכ עם הרב או הרבנית אם אתם סומכים על הדעה שלו

תנסה גם מטעם הידברות אם אתם בקטע.. אני פחות אוהבת את הארגון ..

תתקשר להתייעץ איתם יש שם מספר למטה .

מחילה, זה אולי רעיון נחמדהסטורי

אבל אף שיעור לא מחליף טיפול כשצריך טיפול.

ברורהפי

אבל יש לפעמים ליווי

לפעמים בשיעור של הרב שמואל או הרב יגאל הם נותנים לפנות אליהם במקרים שצריך עזרה וזה המקרה פה

עם כל הכבוד (ויש לי הרבה כבוד להם)נפשי תערוג

הם לא יכולים להחליף טיפול

מי אמר להחליףהפי
יש פגישות ויש הכוונה ויש ליווי הם יודעים למי להפנות ומה להגיד 
אסור גם לשמוע שיעור כשצריך טיפול כגוןאדם פרו+אחרונה

להחליף טיטול

תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

הוזמן על ידי האקסית כי הוא כיסח אותה במכות חחדי שרוט
זה החשד.
וואלהאנוני.מית

אז האקסית שלו לא אשכנזית במיוחד.

לא יודע, אולי כן דווקא.די שרוט

הכרתי כל כל מיני עם סיומות "יץ' שהן פחד אלהים.

ברקוביץ'

איצקוביץ'

ישראלוביץ'

או ביץ'. אלה הכי מפחידות.

יש גם ההבדל נוסףנעמי28

בכמה זה מדובר וכמה יאמינו לגבר כשהוא גבוה וחזק והיא נראית רונה וחמודה אבל מתעללת רגשית ואפילו פיזית.

וגם הבושה לדבר על זה.

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
לא יודע אם כתבת בציניות או ברצינותמתוך סקרנות
אבל להטיל את כל האחריות על צד אחד, כאילו אשה היא ילדה קטנה שלא אחראית למעשיה, מזלזל מאוד בנשים....
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ברור. למה לזלזל באדם שהכי יקר לי?!?!יעל...
כי לפעמים אני מרגישה שהוא ממש אידיוטאנוני.מית
הגעתי כי היה בראשי, בטח שיכולה להיות.תפוחית 1

חשוב להתייעץ,ולא לסחוב לבד..

ממליצה ללכת לטיפול אישי או זוגי עם גורם מקצועי (עם הסמכה רצינית)

בוודאי שיש דבר כזהניק חדש2
גבר ואישה אמורים לכבד אחד את השניה. וגם אם כועסים עדיין יש דברים שלא אומרים.
אם אתה מתכווץ מול הדיבורים שלהכמו🐌תמס

זו אלימות.

היא יכולה יכולה להגיד מה מפריע לה גם בלי להפחיד

אם היא מקבלת התפרצויות זעם שבגללן אתה הולך על ביצים איתה, הכי חשוב זה שתיידע מישהו קרוב. רב. הכי טוב איש מקצוע. אל תצטער על הכסף זה לבנות את הבית. אבל אל תלך לרב שאומר לך להבליג ולשתוק אם הנפש שלך סובלת.

היא אמורה לגרום לאווירה נעימה ואם היא מפחידה אותך זה סימן ברור לאלימות

אלימות יכולה להיות מכל צדאז מה המצב

בסד

כל אלימות- גם אלימות פיזית וגם אלימות מילולית או כלכלית וכו יכולה להיות מכל צד.

יש גברים אלימיםצויש נשים אלימות.

לא כתבת מה אתה עובר אבל אם אתה מרגיש לא טוב ושאולי אתה עובר אלימות בהחלט כדאי לפנות לעזרה (מוקד לאלימות במשפחה/מטפל זוגי שייעץ לך איך לנהוג וכו.

אל תישאר עם זה לבד!!

תתחיל פהמרגולאחרונה

אלימות במשפחה היא תופעה קשה ומסוכנת ויש לטפל בה. פנו למוקד 118 לקבלת סיוע.

תעשה את השאלון

במספר 1203 יש קו סיוע לגברים.

בקישור שצירפתי יש גם מספר לקו סיוע לגברים דתיים אם תעדיף.

מצטערת לשמוע על תחושותיך.

בהחלט קיימת אלימות במשפחה מצד נשים, ובהחלט מגיע לך לחיות בבית ללא אלימות.

תתחיל שם, תנסה להבין אם זו אלימות

אח"כ תפנה לעזרה מקצועית, גם אם זו לא אלימות

שתחיה במרחב נעים ולא מפחיד.

בהצלחה!

יוצאת משיחה עם חברה. אופניים חשמליים.אנוני.מית

משפחה עם 3 ילדים. רכב אחד. בעיקר אצל החברה שצריכה לאסוף ולפזר ילדים.

בעלה של החברה קנה לאחרונה אופניים חשמליים. הם היו צריכים ליסוע לאיזה מקום ביחד (זוג) והיא ממש מספרת לי שהיא נעלבה מזה שהוא העדיף להישאר עוד כמה דקות בבית בטלפון ואחר כך ליסוע באופניים שלו לבד.

לפני שבועיים היא כמעט עשתה תאונה עם רוכב קורקינט משוגע והיא מפחדת מהכלי, וגם מזה שהוא התחיל ליסוע עם הילדים עליו. אתמול הוא קנה קסדה לבת הקטנה שלהם כדי שתוכל ליסוע איתו.

היא (והאמת שגם אני) רועדות מפחד מהרעיון הזה של ילדה בת 3 על הכביש בכלי כל כך פגיע. מצד שני, זה לא שיש להם חניה או כסף לעוד רכב.

מה דעתכן?

מה חכם להגיד לה?

יש כאן כמה נושאיםפשוט אני..

זה שהוא העדיף לנסוע על האופניים ולא איתה ברכב - זה קשור לאופניים או לזה שהוא היה באמצע משהו חשוב או לזה שהוא לא רוצה להיות עם אשתו?

כי ממה שאת מספרת, לא נשמע לי שזו האפשרות הראשונה ולכן אני לא מבין למה האופניים אשמים...

העובדה שהוא רוצה לנסוע עם הילדים - המוני אנשים עושים זאת, אם הוא רוכב בצורה בטוחה על שבילי אופניים, אז אני לא חושב שזה נורא. אם הוא רוכב על הכביש, אז לדעתי באמת לא שייך להיות עם ילד קטן שיכול להיפגע קשות מכל נגיעה של רכב אחר. 

עולה לי פה כמה דבריםמשה

גילוי נאות: אני רוכב קורקינט בעצמי כבר הרבה שנים. יש לי נסיון של אולי 6000 ק"מ על הכביש. כולל עם ילדים והקפצה למסגרות ומה שתרצי.

הראשון זה שהאוטו בעיקר אצלה. היא התרגלה לזה. אני לא יודע מה הדינמיקה בניהם אבל אני יכול לנחש שפשוט לא נעים לו "לבקש ממנה" כל פעם את האוטו. אז הוא קנה לעצמו רכב אחר ושם זה נגמר.

אם הם גרים ביישוב (ולא בעיר גדולה) אז אפשר ממש להבין את זה. בלי האוטו ממש תקועים עם האוטובוס של פעם בשעתיים במקרה הטוב או אם זה מקום גדול פעם בשעה. בהנחה שהם לא עשירים גדולים מדי אני יכול להבין את הפחד מלקנות רכב שני. במיוחד אם הוא נוסע יחסית מעט. אז אופניים חשמליות זה אחלה דבר.

ולגבי להישאר בבית עוד רבע שעה - אני כזה גם . במילא הנסיעה לוקחת חצי מהזמן שהיא לוקחת עם רכב שתקוע ברמזורים. תשאל את הבת שלי שאוהבת לעשות למכוניות שאני עוקף איתה ברמזור אדום "ננה בננה שוקולד בננה" בקול של ילדה בת שש.

אתה אומר שאנוני.מית

נמאס לו לבקש ממנה את האוטו כל הזמן ולכן הוא קנה לעצמו "אוטו" בתקציב שלו?

לא יודעת מה חכםניק חדש2אחרונה

אבל זה כלי מסוכן מאד.

מניסיון מר של תאונת דרכים (בעלי נדרס כשהוא עליהם).

המלצה או דיס המלצה על אולמות חתונהארץ השוקולד

אלגריה,

הרמוניה בגן,

נסיה,

ארץ.

(לחורף)

כמו כן, האם אתם יודעים אם מומלץ או לא לפנות דרך סוכנים כגון מאורסים-מאורסות או אחרים?

שוד ושבר! מה, התארסת שוקולד?? אז למה לא אמרת??די שרוט

אוי לנו כי חטאנו! שוד ושבר בחוצות הפורום!

​הנה כי כן, הגיעה השמועה המרעישה והמטלטלת את כל קירות הוול, כי הבחור החשוב והמופלג, עמוד התווך של השרשורים וראש ישיבת הניקים, החתן היקר למזל טוב ארעא דשעקלעד בלע"ז, אשר ישב בדד שנים רבות באוהלה של תורה ובאפליקציית "שליש גן עדן"-נלכד.

ואתם הרווקים זעקו זעקה גדולה ומרה כזעקת מרדכי היהודי למען לא תיכחד נפשכם בריתחא דהשכינה, "נמות ולא נתחתן!". די לנו במוסד השמד המלא מרעין בישין הרוצים להשמידנו בכל דור ודור על ידי הבאת איש ואישה ביחד כמעשה צבא השמד לישראוייל בטנקים! רצונו של הקודויש בורכו בהפרדה מוחלטת בין ז' לנ' ואסור בתכלית האיסור לבוא בקהל מוסד הנישואין תק' פרסה על תק' פרסה!

ואתה ארעא דשעקעלד, שהשם ירבה לכם מטל השמיים ומשמני הוולט ושהברכה והאהבה תשרה תדיר בינכם ושהמריבות לא יהיו תדיר שנאמר תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם.

אמת ויציבארץ השוקולד

אמן וגם לך ומשפחתך, תודה רבה

כרגיל, נהניתי לקרוא, הראיתי לארוסתי והיא נהנתה מאוד מדבריך

מה, פאדחן היא צריכה הקשרדי שרוט
אתה לא יכול להנחית עליה די שרוט ככה. עכשיו היא תחשוב שאני קריפ מטורלל.

תמסור לה שכתוב באבחון הפסיכודיאגנוסטי שלי שאני נורמלי.

אמסור להארץ השוקולדאחרונה

תוהה אם היא תשתכנע

הסוף נפלא שבנפלא. ממש.נקדימון
חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

משהאחרונה
מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

אולי יעניין אותך