ראה ראינו ליסד חקירה על דבר-אינטרנט?!

סיבת המסובב שניקרא זה הפורום "נוער וגיל ההיתבגרות" בהאי לישנא.
ולפי פשוטו היה ניראה לומר דהוי משום גילם של המשוטטים בו שהם בגיל הנערות והשחרות. אך זה אינו דהרי ידוע שממוצע הגילאים בו לא מגיע לכלל נוער ובודאי דלכלל בוגרים לא הגיעו (או יגיעו אי פעם) [אומנם זה האחרון אפשר לישב בדוחק דהוי חילוק בין בוגרים למתגברים וצ"ע(צריך עיו)]. ועוד דאם נומר שהוי גיל הנ"ל הרי שיש כפילות בשם הניזכר, דהרי דרך עלמא שגיל הנוער הוא הוא זמן ההיתבגרות ובודאי שאין לחשוד המיסדים שישחיתו מיליהם לריק כדרך הני פריצי היושבים בקרנות [שב"ב בלעז]. [אומנם על דרך הסוד אולי יש לזה מקום וכדלקמן].
ואמרנו לפנות ולחקור בשמות המיסדים אולי משם תימצא לנו נחלה ומנוחה, שהרי ידוע שבד"ת להבדיל צריך להיות קשר לנותן התורה ועל זה עבדה הארץ בעונותינו הרבים.
וידוע לדורשי אשכולות שננסי הוי שם שבניסתר ולא עוסקים במשה מרכבה ברבים.[אומנם ברמז נומר שננסי הוי שם שבכפילות הנ"ל שהרי הוי תרי "נון" "וסמך" אחת וכן בחילופו נוטריקון בגמטריאה הוי נ+ויד "סמך" והוי תרי "סמך" ונון אחת. ולא חישינן לזוגות. ועד כאן מגלין ולא יותר ודי לחכימא ברמיזא].
וחשבנו לתרץ שאולי הוי נוער שם זמן וגיל שם מקום ומרמז על מצב. ולפ"ז עוסקים הגליונות בנוער ובגילת ההיתבגרות שלו.  אך זה בודאי ליתא שגלוי וידוע ומעל לכל ספק שכמעט ואין גילה בזה המקום ורובו ככולו מלא בחרמים ומצודים(וד"ל) צער ותוגת הלב. וגם מעט השרידים מדורות קודמים הם רחמי ה' עלינו שמידי פעם מגיע מזל"ט.
אומנם הרועה הוי הצד הניגלה ומשמו יש לילמוד. והינה ידוע שהרועה הוא כינוי לנביא כדאיתא בספר שמואל. ולכן מרמז על ההעתיד שבו ודאי שתהיה גילה וחוזר תרוצינו הקודם ודו"ק.

אגב אינכם יכולים כלל לדעת אם אני בן או בת ואל תהיו בטוחים!!!!!!!!!!!                
בן... רק בן ירשום את זה..איציק הג'ינג'י
ברור שזה בןנועמיק
אף בת לא היתה יכולה לכתוב כל כך הרבה בלי שום סמיילי
כן גם אני כמעט בטוחה שהוא בן..אורושקוש
בספר שמואל זה "הרואה", ולא "הרועה".יורבית
[מה שמזכיר לי את המבחן בבקיאות עוד כמה ימים.. ]
לא באת בטוב..walla
לא הבנתי כלום...
ררר..למי יש סבלנות לשפה המלומדת הזאת..=)-Rעות-
בס"ד

בחייאת באלך לדבר עברית?!

הלכו לי השיניים והעיניים.. 
מה הסיפור?? הכל טוב??_חמודויינת_
לא נראה לי...
אולי כן נסי להבין!!...***אורי***
אני בהנתי!ננה בננה@אנונימי (פותח)
מה זה היה אמור להביע? זה לא מובן בעליל..אפשר הסבר?שיראל.
ארוך מידי.מתו"ש
בס"ד

נשמע שאתה טוב בהבעה, אתה יכול לסכם תזה??
וכמאמר השיר הידוע "זה לא נגמר"r.u המחודש
של רמי קלינשטיין [כן כן רמי וריטה היה כזה דבר פעם]
ואיכה תגיע\י למסקנתך זאת ומצאנו כבר בסה"ק...קינמון
שאין המלאכה נקראת אלא על שם גומרה? מכאן שאין לקרא על מלאכה עד שתהה גמורה ומגומרה! והלא רוב רובם של בני התשחורת המשוטטים בפורום זה הנה והנה ולליבם לא מצאו מנוח טרם בירכו על המלאכה המוגמרת של ההתבגרות? ואפילו על אותה פיסת נייר אומללה ומיותמת הקרויה "תעודת בגרות" ל"ע (ובלע"ז פיעיכיסע) טרם הניחו ידם? 
מאי הוה אמינה, שר"ת פורום נשגב ונעלה זה הינו נוג"ה ולהלן ידוע כדאיתא בסה"ק שנא' "נשים מנוגה, גברים ממאדים" הווי אומר- שצריך עיון גדול. מה אותו עם הקרוי "בנים" חושב על אותה הדורשת בשלום בן-דודה, קרוב משפחתה? ואיזהו העונש הראוי לאותו עוכר ופוחח שקם בקשי עורפו וקרא לבנות "יצור"? ומה דין עשיית עיינים הקרויה בלע"ז "סעריגע"? ויש להרחיב אך לא כאן המקום וצ"ע....
וכי תאמרון- והלא רוב רובם של הדברים אינם עוסקים בכך? אלא ששמות רבים יש לפורום, וכל שם ושם מה מהותו שונה - אף שירשוריו (הקרויים בלע"ז דיועוניעים) שונים. אלא שכינסם הקב"ה תחת קורת גג אחת למען לא יצטרכו בני ובנות ישראל הקטנים והרכים לכתת רגליהם ולחפשם בנורות ובמציתים...
חלקו עוסק הוא ב"נוער"- מאי נוער? אר"מ שמתנער מן השמחה שהיא קרויה "חיים" ודבק בעצבות.. ור' איפכא אומר כנגדו שמנער אחרים מן מקומם ויאושם ואלו ואלו דיברי אלוקים חיים.
וחלקו אחר, להלן ידוע שהוא עוסק ב"גיל ההתבגרות"- שהלא גם מעט גילה דיצה וחדווה ישנם בתקופה עכורה זו..
וחלקו אחרון, והוא שמו איננו כי המנהלים מחקוהו. והוא קרוי בלשון העם "ניצלוש" ועל סודו אסור לחקור כי נשגב וגדול הוא מאיתנו....
ובאתי על החתום על כל הנ"ל
ר' תר-נפט חפרנוביץ'

אחדשה"ט מכתבו היקר הגיעני ותכף נזדרדתיאינטרנט?!
ליתן לו אשר ביקשו ליבו דעתי בזה.
אומנם ליכאורה צודקת תמיהתו ששאל אין המלאכה וכ"ו ע"ש אך אחר עיון ניראה שזה אינו די"ל שלמפרע יתברר אחר ההיתבגרות השלמה וקבלת ה"הפספורטא" שבזה הזמן הוי בוגרים שהוא מחובר בקשר בל ינתק לאותו הזמן.
אומנם אחר שכתבתי זה האיר ה' עיני בתרוץ פשוט אף יותר ותימה על מר שלא שם ליבו על זה שהרי כתיב להדיא ההיתבגרות ולא בוגרים ובודאי שהוא מתאר פעולה מתמשכת ודו"ק וק"ל.
אמנם מה שכתב על עיניני הנשים והגברים הוא נכון ויפה ואם ידקדק בדברי דלעיל יראה שרמזתי על זה במילים "חרמים ומצודים" שהוא כידוע מקוהלת "מוצא אניט מר ממוות את האישה אשר היא חרמים וכ"ו" ואין כעת הספר תחת ידי וגם לא מהחוכמה להאריך בזה. ואשרי שמר אשר ריח שמו (!!!!) נישא בכל הגולה ופזורות נדחי ישראל מסכים עמי בזה.
ואין עתותי בידי כעת ואלי אמצא זמן להמשיך ולהשתשע עם מר בהמשך. [אומנם כתיב לא ירבה שיחה עם האישה ודו"ק]
ובאתי על החתום פעיה"ק ערוץ 7 תובב"א!!! 
נחמד מאד (וכדאי שהרועה יעשה משהו בקשר ל"נודניק&quoאנונימי (פותח)
לכבוד המחבר שליט"אאלישע בן אבויהאחרונה
בס"ד יום ו' ה' חשון שנת ישנתי לפ"ק

נראה לענ"ד דאין לחוש כ"כ לר"ע דדריש כתרי אותיות, דכבר נפסקה הלכה כר' ישמעאל ודברה התורה בלשון בני אדם, ורק בי"ג מידות התורה נדרשת. אמנם כן הוא בדרך ההלכה אבל אגדה יש לדרוש תמיד מן העולם ועד העולם כמאמר הכתוב אך ממשל משלים הוא.
ובזה העניין כבר נחלקתי עם גדולי התנאים אם יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ ועל גמילות חסדים העולם עומד, או שכל מאן דמקבל עליו עול תורה מורידים ממנו עול מלכות ועול דרך ארץ ואינו נזקק כלל לגמילות חסדים. וראה מה שהארכתי בזה במאמרי מסכת ישוב עולם. ולדעתי אין כלל מקום לפאָרום כזה, שמבוסס על גמילות חסדים ואעפ"כ אין בו רק אנשים החושבים שזו עת הגאולה, וא"כ אין כלל מקום לגמילות חסדים שהיא כל מהות הפאָרום. וראה מה גדול כח הטומאה המושך את הלבבות באמירת גמילות חסדים וגורמם להתחיל בזה שרשורים על עניינים אשר בין איש לאשתו אשר לא ייאמרו בפה כמאמרם ז"ל הכל יודעים כלה למה נכנסת לחופה אלא כל המנבל פיו אפילו גזר דין של שבעים שנה לטובה הופכין לו לרעה עכ"ל. וברי דכל כוח הפאָרום יוצא מכוח הס"מ וחילותיו. ואף למופתים בזה העניין אל תאמן דכבר סיפר תלמיד הבעש"ט דפעם אחת בא אליו אחד מתומכי משיח השקר ש"צ שר"י ואמר לו ראה דכל מה דציוונו מרע"ה היה רק עד דיבוא ש"צ ויתירם עפ"ל. וישאלהו התלמיד לראיה. אז הוציא אותו רשע כוחו ובאו שני הוריו המתים של אותו תלמיד ואמרו לו שבאו להודיעו מעולם האמת כי כל מה שציווה מרע"ה הוא רק עד בוא ש"צ. ולא ירא ויאמר מי אמר לי לכבד את הורי, הרי תורת מרע"ה, והכה את  הוריו במטהו וירא והנה הם רק עצמות כלבים מתים.וראה עוד מה שאמר הרס"ג על חטא העגל שנתן בו הס"מ כוח לדבר ויראו בני ישראל ויאמרו כביכול נכנס הקב"ה בתוך העגל ויעבדו לו ותהי המגפה בעדת ה'. והנה בחסדי שמים ניתן לנו רמז דנהפכו פה דברי א-להים חיים ה' צ-באות א-להינו בשיור המילה נוער, שהיא מילת גנאי שאין כדוגמתה דכבר אמרו חכמי הדקדוק שנקרא שמו נער משום דברגע יקיצתו מחל לבכות ולנעור ולקרוא לאמו. ועוד דמנער מעליו את כבוד התורה וכבוד המקום. והרועה נקרא כן ולא הרואה משום דרצה להזכיר לנו שהוא כמו מה שנאמר על שמואל בתחילה 'והנער נער' ואינו כמרע"ה אלא סתם רועה רגיל. ועוד אמר נער משום דנערים קטנים אין בהם יצר טוב כי אם יצר רע כמאמרם ז"ל. וכתבתי זה המכתב להודיע שחרם בקרבך ישראל ועד דלא יהה זה הפאָרום לבר מישראל לא תהיה להם תקנה לפני אויביהם, דכבר רואים אנו בתורה דטומאת קרי יש בה ע"מ להביא למחנה ישראל את הנאמר 'ולא יראה בך ערוות דבר ושב מאחרי' והרי מקומות כאלה הגרועים הרבה יותר בלשון הרע גורמים שלא תהיה ח"ו תקומה לשונאיהם של ישראל. אם כן ראינו דכל הייתור בא להציל עם ישראל מן העבירה וברוך המקום שמסר את עולמו לשומרים וק"ל
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך