שאלה...טאטע אוהב אותי!

יש לי חברה טובה ממש שכבר איזה שנה וחצי היא בכיוון של חרדי קיצוניי... אנחנו למדנו בשנתיים האחרונות ביחד.

עכשיו היא ממש רוצה שנה הבאה ללכת לבית ספר חרדי קיצוני  בירושלים... ואני אישית בתור חברה שלה ממש ממש רוצה בטובתה אבל אני ממש רוצה לדבר איתה פתוח על זה ואני ממשמנסה כבר כמה זמן ולא מצליחה אני רוצה להגיד לה מה אני חושבת ולהבין בדיוק למה היא רוצה את זה.. היא לא באה מבית חרדי אלה מבית דתי לאומי... יש לכן אולי רעיון איך אני יכולה לעשות את זה??

גם לי יש חברה כזאת..נפשי ערגה

נראלי שזה מבאס וזה אבל בסוף זה זכותה ואני סומכת עליה שהיאנפשי ערגה

חשבה הרבה לפני שהחליטה את זה..

כמה זה קיצוני?האקונה מאטטה:)
ולמה זה מציק לך?
אני חושבת שזה לא קשור למבאס.וטהר ליבנו:)

אני מבינה למה זה מציק לה, היא חברה טובה שלה והיא דואגת לה. אם פתאום עוד שנתיים זה יהיה לה כבד והיא תפרוק עול?

זה מה ששאלתיהאקונה מאטטה:)
עד כמה קיצוני.. כי אם ממש אז בסדר, אבל אם לא אולי פשוט לנסות לקבל את הדרך שלה..
כןן בדיוק אם עוד כמה שנים היא תרגיש לא טוב עם זה זה יכול להטאטע אוהב אותי!

קיצוניי...טאטע אוהב אותי!

אני יודעת שהיא בקטע של טליבאן אולי קצת פחות מהםם מציק לי היאחברה שלי חשובה לי ואני רוצה שיהיה לה טוב זה לא שאני לא סומכת עליה אני יודעת שהיא עושה את זה מתוך רצון טוב להיות חזקה יותר אבל היא בסהכ בת 14 זה יכול להייטיב לה וזה יכול להרוס לה את החיים לגמריי

האמת שזה נשמע מדאיג...אדם כל שהוא

את יודעת שזה משהו נורמלי, ולא איזה כת? את יודעת איך הציבור החרדי מתייחס לבית הספר הזה?

מאוד!!הָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך ב' באב תש"פ 18:54

אם עוד קודם חשבנו שזה מגיע מהשקפה, מהתבוננות ובחינה, וגם אם סברנו שזו טעות וחבל, אבל לכל הפחות שזה הגיוני.

כעת זה נשמע, ואני אומר בזהירות אבל בכאב, משהו עם בעיה נפשית.

ילדה בת 14 שהולכת לכיוון של טליבאן, בנימוק של "להיות יותר חזקה", זה כמעט על בטוח אי יציבות נפשית.

לא יודע מה את יכולה לעשות, לדבר עם ההורים שלה, עם אנלוידע מי, אבל חובה לשלוח אותה לטיפול. 

אני רציני לגמרי! לא מטאפורית או משהו!! 

תראי את מה שכתבה שפרינצא בוזגלו פה בתור חרדיה - נוער וגיל ההתבגרות

אם זה נובע-הָיוֹ הָיָה

מאיבוד אמון בדרך הדת"ל

אז תנסי לגרום לה לשאול ולטעון את טענותיה אצל רבנית או רב דת"לים.

תבואי אליה לא בהתרסה ולא ממקום שכביכול יודע את האמתפלונטר 9

אלא מתוך רצון לדעת ולהבין פשוט מתוך סקרנות ואני מאמינה שזה יעבוד

ניסיתי בהתחלה הלךאחלה אחרי כמה דק זה ממש עצבן אותהטאטע אוהב אותי!

לא הגזמתם?פלונפון מירוסלב

אתם מתנהגים כאילו להיות חרדי זה להתאסלם... יש לי כמה וכמה חברים שהתחרדו, ואני עדיין בקשר איתם.

וגם עם ההתחזקות שלי היו מי שהתנהלו בצורה כזאת מולי, ואני עדיין בקשר איתם. למרות שזה היה מעצבן מאוד.

שתהיה חרדית, אז מה.

נראה לי לא שייך להתערב לאנשים בהחלטות מהסוג הזה.

איפה אתה רואה את זה?דיברו כאן בצורה מאוד מכובדת ומכילה.הָיוֹ הָיָה

גם לי יש מלא חברים חרדים, כל כך מלא, עד שאני מניח שמסתמא יותר מאשר לך.

ועדיין, יש לי דרך חיים, ואידאולוגיה ואמונה, ויכאב לי אם חברי שנמצא לצידי יחליט לשנות לדרך שאני פחות מחזיק ממנה.

לא להתאסלם ולא כלום, אבל זה אכפת.

ואתגר מחשבתי: מה התגובה של חרדי שחבר שלו נהיה מזרוחניק....

נשמה כלליתרחל יהודייה בדם
סורי שאני אומרת, ממש לא בקטע לפגוע אבל לרוב אני יכולה לומר שכשמישהי אומרת אצלינו שהיא רוצה להיות דתי לאומי אז מישהי שהייתה חרדית ואומרת את זה בדרך כלל המשמעות היא שהיא רוצה להקל יותר, להיות פתוחה יותר, נקרא לזה ככה
לא תשמע על חרדי שנהיה דתי לאומי והפך לחזק יותר..

ואני חייבת לציין, לא כתבתי מזלזול ,יש המון דברים שאני מעריצה ממז בציבור הדתי לאומי
לא חכם להכליליושר בן אמת

אני מכירה כאלה שכן נהיו אנשים טובים יותר

"לא תשמע על חרדי שנהיה דתי לאומי והפך לחזק יותר"שחר אורן

אני מכיר מישהו שעבר ציבור (בפועל השינוי הבולט היה בהחלפת הלבוש ובכל דעותיו והנהגותיו לא היה חרדי כבר לפני) ולא נחלש מזה.

תגובה.הָיוֹ הָיָה

זה גם קיים, אבל הקביעה שלך שלא נשמע על מישהו שנהיה דתי לאומי ונהיה חזק יותר - היא ממש טעות, אני בטוח שאת לא התכוונת חלילה "ללכלכך" ובוודאי זה מחוסר הכרות, אבל למעשה את טועה.

יש גם כאלו שנהיים חזקים לא פחות, חרדלניקים וזה, והחברים שלהם מתפוצצים עליהם, ולפעמים עד כדי ניתוק קשר!! אני מכיר כמה סיפורים מקרוב.

אני מאמין ובטוח שלא כתבת מזלזול ויש הרבה דברים שאת מעריכה בציבור הזה, אבל תזכרי שלא רק "הרבה דברים" אלא גם בקטע של התורניות, היראת שמים והלימוד תורה, יש חלקים רבים בו שחזקים לא פחות מהחרדים.

אני מכיר כמה שעשו את זה והתחזקופלונפון מירוסלב

חלק מהם מהיכרות אישית. לא היה להם טוב בעולם החרדי, ברגע שיצאו, שמו כיפה סרוגה, הם חזרו לתורה בהרבה יותר כח ממה שהיה להם לפני כן.

יש וישפלונפון מירוסלב

מכיר מקרה של אברך חרדי מבוגר שהיה סוג של אנטי סרוגים, והבכור שלו הפך לסרוג.

לדעתי הוא הבן הכי ירא שמים שיש לו היום, והוא מאושר בו. גם אם נתחרד בתחילה.

לא קשור זאת דרך ואחלה דרך פשוט ככ קיצוני זה קצת מזר שילדה בתטאטע אוהב אותי!

למה? קיצוני, למשל, זה מה שנתן גושן עשה, ועדיין הלך לו טובפלונפון מירוסלב

ב"ה.

כתבת...אדם כל שהוא

"אני רוצה להגיד לה מה אני חושבת ולהבין בדיוק למה היא רוצה את זה".

אז תתחילי מלנסות להבין בדיוק למה היא רוצה את זה, לא מלהגיד לה מה את חושבת.

אחרי זה, תחשבי האם בכלל נכון לנסות לשנות את ההחלטה שלה, ואם כן, איך.

[ואולי כדאי גם לחשוב על אפשרות של שינוי מתון יותר].

ניסיתי לא ככ הלךטאטע אוהב אותי!

לאיזה מקום היא הולכת?שלמה....

משו יחסית קיצוני במאה שערייםטאטע אוהב אותי!

לא כל מאה שערים קיצוניתפלונפון מירוסלב

אני שם די הרבה, ולפעמים גם מתערה בציבור. לא כולם סאטמרים, ולא כל חסידות אנטי ציונית היא קיצונית.

ויש שם אפילו חסידויות ימניות (כמו שומרי אמונים). וגם ספרדים, שכידוע הם לא אנטי ציונים כמעט.

כשאמרתי קיצוני אני יודעת למה אמרתי היא בקטע של טליבאן..טאטע אוהב אותי!

טאליבן או שאלים?פלונפון מירוסלב

טאליבן - טיפול מקצועי, בשיא הרצינות. הנשים שהולכות לכיוון הזה בד"כ עושות את זה מסיבה טראומתית כלשהי או בעיה נפשית.

שאלים - זה עניין אחר, ופחות מעניין אותי להכנס אליו

אופייני לגיל לקחת דברים בקיצוניות..אדם כל שהוא

ואם הנושא של צניעות חשוב לה, היא יכולה להימשך למקום שבו הצניעות החיצונית קיצונית ביותר, בלי להבין מספיק את כל הבעיות וההשלכות.

כך שאני לא בטוח שזה מלמד על בעיה שדורשת טיפול. [אם כי, ערנות חשובה תמיד].

אבל חשוב מאוד, לא לעשות טעויות שעלולות להזיק בעתיד, כמו להיכנס למסגרת של כת,  או אפילו ל'סתם' מוסד חינוכי לא מתאים ובעל גישה בעייתית.

מה הכוונה ב"קיצוני"?חושבת בקופסא

אני חושבת שיש סיכוי שאת מגזימה בהגדרה שלך כי את מרגישה סוג בגידה שהיא עוברת לדרך אחרת.

זה בית ספר ב100 שערים, הוא חסידי או ליטאי?

אם הוא חסידי, איזו חסידות?

אם זה מקום כ"כ קיצוני ברמה של טליבן אני לא חושבת שיתנו ל"מיזרוחניקית" ללמוד בו.

מה התלבושת של בית הספר הזה?

חולצה תכלת וחצאית כחולה כהה זה רוב הסיכויים בית יעקב רגיל.

יש בתי ספר של חב"ד שזה חולצה ורודה וחצאית בורדו, שזה קצת יותר חריג, אבל לא "קיצוני"

צבעים אחרים כנראה אומרים שזה מוסד יותר פחות במיינסטרים, אבל לא "טליבן".

סורי, הייתי פשוט חייבת.דמעה שקופה

איזה בית ספר חב"ד בדיוק את מכירה שהתלבושת שלהם זה חצאית בורדו?

@חושבת בקופסא

אין לי מושג מה השם שלוחושבת בקופסא

הייתה איתי ילדה חב"דניקית בחוג שחייה ופגשתי אותה פעם באוטובוס והיא לבשה כזאת תלבושת.

היא גם סיפרה לי מה הראשי תיבות של חב"ד לפני זה לא ידעתי אותם.

אם היא אומרת טליבאן, היא כנראה יודעת על מה היא מדברת.הָיוֹ הָיָה

ואל תדאגי, הכתות האלו שמחות "לצרף עוד נשמה תחת כנפי השכינה"... העיקר שתעזוב את "גילולי בית אביה"

אני חושבת שכדאי לדון לכף זכותחושבת בקופסא

ובכלל ידועה הבעיה של אפליה כלפי בנות מעדות המזרח בסמינרים, אז איך הם יקבלו את מי שלדעתם הרבה יותר נחותה ממזרחית?

שמעתי שבמקומות הקיצוניים הם עושים סיורים בתוך הבתים של הבנות לבדוק ממקור ראשון עד כמה המשפחה מתאימה לסטנדרטים שלהם, אם מדברים על טליבן, אז היא בטוח לא תתקבל בכזו בחינה.

(בטח אמא שלה מגלה סנטימטר אחד של השיער שלה, שזה לגמרי מותר הלכתית אבל לא בהלכות שלהם.

או שיש להם אינטרנט בבית, מבחינתם אין הבדל מסונן או לא)

אסביר לך:הָיוֹ הָיָה

את צודקת בכל התיאורים שלך, ה' ירחם ויציל, אבל פספסת חילוק יסודי:

בת שנשארת עם הדרך של הבית שלה - ברור שלא יקבלו אותה.

שום מוסד חרדי שבעולם, ולו הנחות ביותר, לא יקבל "מזרוחניק" בזוי ופשרן.... וכמובן גם אפליית המזרחיים הידועה לשמצה.

וכן, האנשים הפאנטיים גם יבדקו איך הולכת האמא וכו' וכו' (אגב, לא בסיור בבית, אין דרך הגיונית לעשות את זה, אבל יש להם מספיק איך להדוק...

אבל הסיפור משתנה במאה שמונים מעלות, כשמדובר במישהי שהם לוכדים ברשתם, במצב כזה - איזה סיורים ואיזה נעליים, גם אם האמא תסתובב בבגד ים ברחוב הם יקבלו את הבת, זה מסיון!

(ותאמיני לי, אני לא סתם מקשקש בלי לדעת...)

בסדר, שכנעת אותיחושבת בקופסא

מזכיר לי איך בכשהייתי בכיתה ו' ראיתי טליבניות ברחוב.

ההורים שלי קנו רכב בסוכנות חרדית, והיה לסוכנות הזאת סידור עם בנק בתוך 100 שערים, אז רק שם היה אפשר לקחת את ההלוואה.

כמובן שלבנק כזה אין שרותים דיגיטליים, אז אני הצטרפתי לאמא שלי כשהיא הלכה לפתוח שם חשבון בשביל ההלוואה.

בדרך הלוך ראיתי גוש סמרטוטים שחור בגובה של בן אדם בערך נגרר ברחוב.

ברגע שהיה גבר במרחק כמה עשרות מטרים שחצה לצד המדרכה שגוש הזה עמד עליו, הגוש הזה מיד קפץ לצד השני של המדרכה, הצד שאמא שלי ואני עמדנו בו.

התחלתי לחפור לאמא שלי בלחישות עד כמה זה בדיוק ההפך מצניעות, היא מושכת טונות צומת לב, זה לא מה ש-ה' רוצה מאיתנו, ועוד הצלחתי להגיע להברקה שהיא לא רואה את היופי בעולם ש-ה' ברא כי העיניים שלה מכוסות.

(שוב, הייתי בכיתה ו'!)

ואז הלכנו לבנק הזה, אמא שלי סידרה את כל העניין הזה והלכנו בחזרה.

(לא היו אוטובוסים כל הכל היה סמטאות שבקושי מכונית אחת עוברת בהם)

הלכנו שוב בדרך, אני מסתכלת מסביב ורואה עוד גוש שחור, בעצם שניים כאלה.

כשיותר התקרבתי ברדך ראיתי שלגושים האלה דווקא יש פנים, ופס דק מאוד של שיער קרוב למצח גם היה אפשר לראות.

אחת נראתה בערך בת 14-15 והשנייה הייתה ילדה בת 4.

הנערה לא יכלה להחזיק ל(כנראה) אחותה את היד מרוב הסמרטוטים, היא הייתה נראת בצורה של משולש!

ושוב חפרתי לאמא שלי ואמרתי לה שזה ממש לא בסדר, אין שום דבר לא צנוע בילדה קטנה, ורואים שבקושי אפשר לזוז עם הדברים האלה, היא בטח לא יכולה לרוץ או לשחק ככה.

ובשלב הזה כ"כ התעצבנתי שלא ניסיתי בכלל ללחוש, לא צעקתי, אבל קיוויתי שהן שומעות את מה שאני אומרת.

הָיוֹ הָיָה

וואי וואי התיאור שלך....

עצוב מאוד, אבל עשית את זה כל כך מצחיק...."הגוש הלך והגוש קפץ והגוש נראה משולש"

וסחת'יין על ההברקות ככה בכיתה ו'... כנראה שאת מוכשרת.. ואינמה לומר, הברקות נאות במיוחד! יפה שהיה לך כבר בגיל צעיר כזו חשיבה בהירה ובריאה.

ואוו, כמה סטיגמות.האקונה מאטטה:)
"מיזרוחניק" זה לא אדם פשרן.
קיימים גם כאלה, אבל קיימים "מזרוחניקים" *מאוד* חזקים. מאוד צנועים. ומאוד לא פשרנים.
מצטערת אני פשוט שונאת את ההגדרה הזו.
ברורחושבת בקופסא

מיזרוחניק זה כינוי גנאי לדתיים לאומיים.

השתמשנו בו בצורה אירונית.

כמו שכאשר מדברים נגד אנטישמיות לפעמים אומרים "יהודונים" לעשות להם הפוך על הפוך.

אוייש...הָיוֹ הָיָה

רואים שאת חדשה ועוד לא תפסת מי אני...

לי צריך להגיד דבר כזה?

תראי קצת מה אני וכתה כאן סביב העניינים האלו....

זה היה בסרקזם כנגד אותם אלו שזה מערכת המחשבות שלהם, וכפי שהבהירה חושבת בקופסא.

דווקא לכן..אדם כל שהוא

בגלל שמוסד חרדי סטנדרטי, לא יקבל בת ממשפחה דת"ל, ולא נשמע מהתיאור שזה משהו פתוח יותר, אלא להפך, אני חושש יותר שמדובר במשהו מסוג אחר, עם אופי של כת או קרוב לזה.

והביטוי 'טאליבן', דווקא מתאים מאוד לחשש הזה.

הבנת זה עובדתי שהיא כבר התקבלה...וכן היא כבר לא נכנסת לבית שטאטע אוהב אותי!

כמה דברי..טאטע אוהב אותי!

1. היא לא מזרוחניקית וגם קיבלו אותה כי ראו שהיא רוצה הבית סבר עצמו הוא נראלי ברסלב אבל היא אחרי זה בכוונה להמשיך לטליבן... כה אני יודעת

רוב הטאליבן הן חוזרות בתשובה עם עבר מוזר מאודפלונפון מירוסלב

יש פה כמה דבריםיש תקוה
אני חושבת שיכולות להיות שלוש סיבות לחששות שלך:
הסיבה הראשונה שזה באמת עצם השינוי שמוזר ולא מובן לך. ואז באמת אין כל כך ממה לחשוש ואת צריכה פשוט לקבל אותה.
הסיבה השניה שאת חוששת לחברות שלכן שתפגע, ואז בהחלט כדאי לדבר איתה על החברות ביניכן ולא על הקטע הדתי שלה, אולי עם זה היא יותר תשתף פעולה.
הסיבה השלישית שלא כתבת בפירוש אבל אני הבנתי את זה בין השורות, שאת חוששת שהיא הצטרפה לאיזה סוג של כת או משהו כזה שעלול באמת לפגוע בה, ואז אם היא ממש בצוך זה לא יעזרו דיבורים. כדאי לוודא שיש מבוגרים משמעותיים בחיים שלה שהיא משתפת במה שקורה לה ובתהליכים שהיא עוברת. וגם לשדר לה שאת תמיד תשארי חברה שלה בע"ה. לא לוותר לה על הקשר איתך. ואולי לשתף בעצמך מבוגרים או חברות שאת סומכת עליהם
כןן הבנת אותי בדיוק. הבנת אני חוץ מזה שלא רוצה שהחברות שלנוטאטע אוהב אותי!

אני פשוט דואגת לה ולא רוצה שהיא תעלם" לי באיזה שהו אופן וגםם מממש מפחדת שבסוף היא תזרוק הכל מרוב לחץ..

רק רוצה להוסיףנשמחה בך
שגם לדעת הרבנים הכי הכי חרדיים, התחזקות בדת זה משהו שצריך לעשות לאט לאט ולא לקפוץ ולעבור חברה מהר מדי
זה הבעיה...הָיוֹ הָיָהאחרונה

לא מדובר על "רבנים הכי חרדים" אלא על כת. שהכלל שכתבת לא ממש חל עליהם.

קודם כל- מה שלומך?האקונה מאטטה:)
בטוחה שהמחשבות עלזה יוצרות תקופה לא קלה, אז איך את?
תשמעי, יש לי חברה שעברה גם משהו כזה. היא תיארה את זה כמשהו קיצוני. בסופו של דבר- היא פשוט נהייתה חרדית מאוד אדוקה ומקפידה. ועם זה לא אין בעיה.
אני מכבדת את הדרך שלה והיא את שלי.
אם זב משהו באת של קיצון ממש (כמו כט כולשהי) ואת יודעת את זה בוודאות, את יכולה לנסות לדבר איתה. אבל לצערי אני לא יודעת אם תצליחי.
צריך לערב אדם מבוגר.
כשאת מדברת איתה תנסי להבין למה. מה היא מחפשת. מאיפה בא המקום לצעד.
לרוב זה אנשים שמחפשים אהבה ומרגישים שהם לא מקבלים אותה.
יקרה, המון ב"הצלחה! תעדכני מה קורה בהמשך..
מאוד משמעותי, איפה ההורים שלה בסיפור...אדם כל שהוא

מה דעתם על הצעד הזה, ואיך הקשר שלה איתם.

בדרך כלל, בגיל הזה הורים יכולים להתערב בבחירת בית הספר.

אם זה הורים נורמלים והקשר שלהם איתה בריא, כדאי להפנות את תשומת ליבם, לברר טוב טוב מהו בית הספר שהיא הולכת אליו, כי מהתיאורים זה נשמע שזה יכול להיות מקום מאוד בעייתי, ולא סתם מוסד חרדי.

וגם אם זה מוסד חרדי נורמלי של קהילה קיצונית, ויש שם אנשים שבסה"כ הם טובים ונחמדים, בדרך כלל קשה מאוד למישהו שמגיע מבחוץ מחברה מאוד שונה, להשתלב בקהילה כל כך סגורה.

בתור חרדיהשפרינצא בוזגלו

שמודעת למצב מבפנים חשוב מאד שההורים שלה יעקבו אחר דפוס ההתנהגות שלה משום שהטליבאן נתפס ככת אובססיבית בהחלט שלוכדת לתוכה את החלשים ובעלי תחושות אשמה וכעס עצמי ומנתבים אותם להיות כביכול יותר צדיקות זה דבר שמזיק לנפש. רבות מנשות הטאליבן סובלות מ-ocd ומבעיות נפשיות אחרות חשוב לעמוד על המשמר...

אממחיים דבש

זה הגיל לקחת ככה קיצוני ודבר שני אני חושבת שזה בחירה שלה. אם זה צה שבחרה לעצמה בחיים אז...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך