יצא לי לצאת בעבר עם מישהי שהיה בי צד שנורא רצה בקשר, וכשהיא היתה מעירה על נקודה שמפריעה לה, למשל באיך שאני מתקשר איתה ומגיב לה אז הייתי באמת משתדל ללמוד ולחשוב איך להשתפר בזה כי הבנתי שזה ממש חשוב לה. עכשיו באיזה שהוא שלב כבר התחלתי להתלבט- רגע אמנם נכון שקשר זה עבודה וכו׳ אבל מתי זה הופך להיות מין ריצוי כזה שאחד משתנה בשביל השני כי הוא רוצה בקשר? והאם זה רע בהכרח? איך מזהים את הגבול שפתאום אתה לא "תימחק" בקשר ושהשינוי אותו אתה צריך לעשות הוא פשוט לא מתאים לך?
איך אתם מבדילים בין ריצוי האחר לרצון לעבוד ולהתקדם בקשר?בפ"י
יצא לי לצאת בעבר עם מישהי שהיה בי צד שנורא רצה בקשר, וכשהיא היתה מעירה על נקודה שמפריעה לה, למשל באיך שאני מתקשר איתה ומגיב לה אז הייתי באמת משתדל ללמוד ולחשוב איך להשתפר בזה כי הבנתי שזה ממש חשוב לה. עכשיו באיזה שהוא שלב כבר התחלתי להתלבט- רגע אמנם נכון שקשר זה עבודה וכו׳ אבל מתי זה הופך להיות מין ריצוי כזה שאחד משתנה בשביל השני כי הוא רוצה בקשר? והאם זה רע בהכרח? איך מזהים את הגבול שפתאום אתה לא "תימחק" בקשר ושהשינוי אותו אתה צריך לעשות הוא פשוט לא מתאים לך?
אחי, אתה תימחק בכל מקרה.האטורי האנזו
בעולם של היום מוכרח שנעשה ויתורים. וויתורים זה אומר שחוץ מלקרוא לה- 'הוד מעלתה' אנחנו עושים הכל.
גם פנלים.
אלא אם כן אין לה וואצאפ, פייסבוק, טיקטוק, אינסטה והיא משבט האמיש.
תודה, החכמתי.בפ"י
בשמחה.האטורי האנזו
והעניין הוקצן בכוונה כדי לומר לך עד כמה יש לוותר. וזה באמת כך.
וככל שנפנים את זה יותר, יהיה לנו קל יותר.
צפה לגרוע מכל אך קווה לטוב ביותר. או כמו שמישהו אמר לי פעם- תתכונן למלחמה יומית, ואם קרה ואין הערה וויכוח באותו יום, תאמר ב"ה.
ועוד הוסיף ואמר- אתה יודע מה ההבדל בין אשה לרכב?
ברכב אתה יודע איך לטפל.
המורכבות העדינה הזו יוצרת לעתים חוסר אונים וכדאי שנתרגל לכך. אם נגיע כך, נהיה מוכנים והשלום ישרור בביתינו.
וכולי האי ואולי.
ואגב, להן קשה אתנו באותה מידה ומאותן סיבות. צריך להתפשר. עולמות שונים.
מוכרחים לנפץ את בועת ה'לאבי דאבי' הזו שאנשים חושבים שהם הולכים ללקק דבש. זה טיפ'לה שונה מהדמיון.
אם ננמיך כולנו את הציפיות לאפס, אזי מכל מחמאה קטנה נתלהב, ולא נקח את הצד השני כמובן מאליו. אבל אם נחשוב- מי היא/הוא שיעיר לי.. זה קצת מוריד ועלול לגרום למחלוקות.
קיצר, הבנת את הרעיון הכללי.
אז למה לא להתחתן עם הראשונה וזהו?ארץ השוקולד
חלילה. אני אסבירהאטורי האנזו
נתחיל עם כך שלדעתי זה דבר קסום ויפה, מרגש, מחזק ובונה.
התשובה שכתבתי אינה רק בעניין הזה של נישואין אלא אתה יכול להשליך אותה על עבודה, חברים ובכלל גישה לחיים.
והיא- הנמכת ציפיות.
יש את הגישה של הרמחל שאומרת שבאנו הנה כדי ליהנות. שזה תמיד כיף.
ויש עוד גישה מאד פרקטית שכדאי להתנסות בה והיא
אין רגע ללא פגע. שזה אומר בגדול שנולדנו לסבול ולתקן. והרעיון מאחורי הגישה הזו <של השל"ה והבעשט> היא הנמכת ציפיות,
חשבת פעם למה אנחנו מבואסים ובדרכ תמיד לא מרוצים ומתלוננים- לולי שתו לי?
כי אנחנו חושבים שמגיע לנו משהו,
ואפילו אם נאמר שלא, אנחנו כן. בהרגשה הפנימית אנחנו עושים טובה למישהו שלא משלם לנו מספיק. בין אם זה ה' ית', האשה, הילדים, החברים, העבודה וכו'
הגישה הזו אומרת- די, תבין את המצב שלך לרגע, והמצב הוא כזה:
כל שניה אמור להיות פגע לפי מעשינו, זה המצב בגדול.
ואם תכין את עצמך לכך,
ותתעורר בבוקר ותראה שסהכ היה יום טוב, לא עף עליך כפכף. אתה תעריך. אתה תשמח. כי הבנת שזה כן הגיע לך. אבל עשו אתך חסד. זה נס, אם הבוס לא צעק עליך בעבודה? זה נס, כי זה מה שהיה אמור לקרות.
נראה לי שהבנת את הרעיון
זה לא בא לייאש אלא לתת לנו פרספקטיבה נכונה ומדויקת יותר על החיים שלנו.
אז פעם נשתמש בגישת הרמחל ופעם כאן, והכל לפי העת, הסביבה ומצב הרוח.
אני יודע בהסתכלות ראשונית זה נראה מייאש אבל זה משנה חיים לטובה ולחיוב.
אני אצרף לכאן שיעור משנה חיים על העניין הזה, הוא קצת ארוך אך אם תקרא אותו תרויח
זה משהו שילווה אותך לכל החיים. וזו בעצם הגישה הזו בדיוק.
תוכן הדברים הוא על זה.
על השמח בחלקו ועל הנמכת ציפיות כי זה הדיבור והמתכון לחיים מאושרים.
הוא עדיין בגדר סקיצה אז קצת מבולגן
התחלת המאמר קצת 'כבדה' העניין מתחיל בחצי הדף השני בערך. אבל זה נחוץ
ניתן לשמוע ולמצוא את זה ביוטיוב - עולם התלאות - הרב עוזיהו
רעיון מענייןארץ השוקולד
אגיע לקרוא משהו ארוך רק עוד כמה שבועות כנראה, עמוס בתקופה זו
הוא לא ימחק ולא אמור להמחק!אלירז
יש הבדל מהותי מאוד בין לשמח מישהי לבין לרצות (מלשון ריצוי)
ואם זה דורש ממך לאבד את הגבולות של עצמך ומה שאתה רואה לנכון-
אתה מרצה אותה..
ודאי שיש הבדל.האטורי האנזו
לא ירדת לסוף דעתי הסופנית.
אולי לא הסברתי את עצמי נכון. שוין.
כנראה באמת לא הבנתי את כוונתךאלירז
אשמח להסבר..אלירז
היה פה לאחרונה שרשור דומהכבר לא ישיבישער
כן תודה בעקבות השרשור שאלתי את זה כי זה נושא דומה אבל שונה..בפ"י
אם מרגישים שזאת "אהבה שתלויה בדבר"אנונימי פלוס
אם זה יהיה לה נוח יותר וגם לך אולי - למה לא?
אם הקשר מותנה בזה - צריך לחשוב פעמיים.
אם זה דבר שיהפוך את הקשר להרבה יותר טוב גם הצידך, זה משהו שגם אתה רוצה - נשמע טוב.
אם זאת 'דרישה' מהצד השני שלא כ"כ קשורה לרגשות שלך - נשמע פחות טוב.
בנאדם מרגיש מתי הוא נחמק ומתי הוא מתגמש. כדאי לסמוך על האינטואיציה האישית ולא להסתמך על הגדרות כאלה או אחרות.
מסכימהשמחה רינה
יש שלב שהו אפשר להרגיש שאני כבר לא ממש אני..
ואני מנסה לעשות ולהתנהג בצורה שהיא לא אני.
אם אני כבר לא אני- אז הקשר הזה לא בשבילי!!
צריל להתגמש ולהיות פתוחים זה בטוח!
אבל יש עניין של ויתור וגמישות ויש עניין של ריצוי הצד האחר בצורה מוגזמת שכבר מטשטת את הזהות האמיתית וגורמת לחוסר השלמה.
וקל וחומר שמדובר על שינויים חד צדדים- זה פשוט לא נכון.
עד כאן קצת מהרהורי עבר ;)
שאלה יפההפי
כתבת על העניין שהיא העירה לך לגבי איך שאתה מתקשר איתה .. כלומר תקשורת.
אויש תקשורת .. כמה זה חשוב במיוחד לבחורה.. כמה חשוב לה שתגיד את המשפט הנכון..
אני יכולה להבין את הנושא שבחרת,בגלוי פחות יכולה להבין את הצד הגברי , שלא מבין , מה הבעיה במה שאמרתי?
אז בנושא כזה לדעתי אתה צריך לעבוד כמה שיותר .. כי אחרי הכל זה לא רק לרצות אותה אלא לייצר תקשורת טובה לך ולה.
לגבי נושאים אחרים שלא פוגעים בה (לאחר שבאמת בדקת שזה לא פוגע בה לא שאתה הסקת לבד) יש עניין להביא את עצמך בקשר.. ולא לרצות.
מוסיף על דבריךאנונימי פלוס
תקשורת נכונה היא עבודה של שתי הצדדים.
צד אחד שלא מבין, להיות רגיש לזה ולחשוב על איך להבין.
צד שני שלא מבינים אותו, לדעת להכווין. ללמד את השני כיצד מבינים אותו.
אם עבודה על התקשורת הדדית פוגעת באחד הצדדים, זה יוצר סימן שאלה או על עצם הקשר או על ההתנהלות שלו.
לגמריהפי
נכון
עם זאת אני חושבת שלפעמים צרכים לעבוד על התקשורת ולא לחשוב היא רוצה לשנות אותי.. בגלל שאני מדבר איתה טכני מידי וזה לא מקובל עלי, ככה אני..
אז לא
אלא היא מאוד מעריכה אותי ועדיין התקשורת מפריעה לה אז בוא נפתח אותה.
קשר טוב הוא כששני הצדדים באים ברצון טוב ובנעימותאנונימי פלוס
בכל קשר שלא יהיה - תמיד יהיו פערים כאלה ואחרים (קשר שלא יהיו בו פערים הוא בין מלאכים, לא בין בנ"א).
ותמיד שמנסים להכווין את השני לצורך האישי - אם זה נעשה בעין טובה ובחיוך - אין סיבה שבעולם שהשני יתנגד.
להיפך "חשוב לי הקשר איתה, אני הכי אנסה לענות על הצורך שהיא מעלה".
אגב, התכוונתי לכך שהצד הנשי יכווין את הצד הגברי ;) אבל זה גם נכון להיפך.
אם נתבונן במקרה שהבאת - האישה טוענת שהגבר "מדבר טכני מדי". היא צודקת לחלוטין. אבל זה הצורך שלה. כדאי לה מאוד להכנס לראש שלו לכמה רגעים ולהבין שלו אין צורך בזה, ולו, זה לא טכני מידי. אם זה מפריע באופן מהותי - כנראה שהם לא מתאימים. שתנסה להתחבר למשהו שמדבר באופן יותר מהותי ולא טכני. אם היא חושבת שזה מתאים לה אבל היא צריכה שימשוך לכיוון מסויים אז שהבקשה שלו תבוא ממקום שמבין אותו. אם הבקשה תבוא ממקום שלא מבין אותו אז - זה עצמו גורם לנתק בתקשורת. אם היא לא יכולה להבין אותו - "למה לעזאזאל הוא מתנהג ככה?!" - אז הקצר בקשר אולי מתחיל ממנה (לא בקטע של אשמה, היא פשוט לא מבינה אותו).תתחיל להבין אותו ואז גם הבקשות יהיו כמו זהב.
אם הבחורה לא מבינה את הגבר ומבקשת ממנו שיבוא לקראת - זה רק מעמיק את הקצר בתקשורת.
המסקנה שלי ממחשבות ומהתשובות המדהימות פהבפ"י
להערכתי צורך בסיסי של בנות (וגם של בנים) בקשר זה שהוא לא ישאר ברובדים הטכניים, לכן אני חושב שבדוגמה הספציפית של תקשורת שתהיה יותר עמוקה ואינטימית ורגשית פה באמת צריך לבנות ולעבוד, במיוחד אם לצד מסויים זה ממש חסר.
אולי בדברים אחרים כמו שצד אחד אומר לצד השני להיות יותר יוזם או עוד כל מיני דברים שהם פחות בסיסיים בקשר שאין לי דוגמאות אליהם פה צריך באמת להיות יותר חושד אם זה בא לשנות משהו מהותי בך...
צודקת. בכל אופן המסר העיקרי שרציתי להעביר הואאנונימי פלוס
יש את התוכן של מה שמבקשים ויש את איך מבקשים ולא משנה איזה דבר מבקשים (גם הדבר הכי 'לגיטימי' שקיים) אם מבקשים אותו בצורה מסויימת (נעימה, יפה, לא שופטת וכולי) אז אין סיבה שיתקע משהו.
ואם מבקשים משהו לפני שמבינים את המשמעות של הדבר אצל הצד השני זה רק תוקע יותר את הקצר בתקשורת הקיימת.
לגבי התוכן - לא יודע למה בדיוק @הפי התכוונה שכתבה 'טכני', זה יכול להיות משהו מהותי פחות ומשהו מהותי יותר.
מהצד של הבחורהשושהA
זוגיות זה עבודה וויתורים, ובן הזוג היא מראה לתיקון של עצמינו.
הערת אגבנוגע, לא נוגע
אז מעבר למה שאמרו לך כאן, חשוב שתדע שיש בנות עם נטיה חזקה לשתלטנות שיכולות לגרום לך להימחק וכמו החשש שלך.
אם אתה נפגש עם בנות בסגנון כזה (הגיוני גם שאתה יותר נמשך אליהן) אז גם תבדוק טוב שיש להן גם לב טוב ומידות טובות, שאכפת להן ממך ומאנשים בכלל באמת, שהן אוהבות אותך איך שאתה ואם מנסות לשנות זה מתוך אהבה ולא מתוך רצון לעצב את העולם שיתאים לתכנון שלהן.
אחרי הנישואין זה יבוא עוד יותר לידי ביטוי, לכאן או לכאן.
וואו יכול להיות שעלית על משהו, צריך לחשוב על זה, תודה!בפ"י
בהצלחה אחינוגע, לא נוגע
השאלה היא למה אתה רוצה בקשרכלי פשוט
אז ההליכה לקראתה היא לא ממקום של מחיקה עצמית. אלא ממקום של נתינה. לפעמים אנחנו נותנים מילה טובה, לפעמים נותנים תשומת לב והשקעה בקשר, ולפעמים הנתינה שלנו היא שאנחנו נותנים ממש חלק מעצמנו. זו נתינה, נכון, אתה נפרד קצת ממשהו שהיית עד עכשיו- אבל זה כדי לבנות מציאות אחדותית יותר ביניכם.
אם אתה יכול לראות את הקשר כדבר אחד, כלומר שהוא מצריך עבודה אבל אתה לא מבטל את עצמך אלא משתנה ומתגדל, ונעים לך, וזה עושה לך טוב- אתה עולה פה לדעתי על המסלול הנכון של קשר זוגי. קשר זוגי אמור להפוך שני פרטים ולהפוך אותם לאדם. זה לא מבטל את המהות של הפרטים, אבל כן מסיר מכל אחד דברים חיצוניים שמנוגדים לחיבור הזה.
כן אבל לפעמים מרגישים שזה חד צדדיבפ"י
אז באמת צריך לבדוק באובייקטיביות אם זה המצב,כלי פשוטאחרונה
והעיקר להרגיש אם זה הדדי, לא לבחון ברמה של 'אני ויתרתי לה אתמול אז היום היא תוותר לי'.
מה שהתכוונתי ב'אובייקטיביות'- התכוונתי לשים לרגע את הרגש בצד ולחשוב האם זה אכן כך שרק אני כל הזמן, או לפחות 70-80% מהזמן נותן לה, ואכן אין פה הדדיות.
בהצלחה גבר!
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
מזל טוב!ניצן*אחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?