זה יושב לי על הלב, אז אגיב לכל השרשור הזה בבת אחת (אם צריך אפצל לשרשור נפרד).
התורה לא משתנה ולא תשתנה לעולם, זה עיקרון ברזל. בלעדיו אין מה לדבר, אפשר להתיר כל תועבה.
אין דבר בעולם שלא ניתן לתיקון, אחרת הוא לא היה קיים. נכון, לא הכול מתוקן בצורה פיזית וישירה, אבל הכל ייתוקן בסופו של דבר.
לכן אם קיים איסור בתורה על נטיות הפוכות - משמע שזה קיים ויש לתקן אותו.
אני לא נכנס לעצמו של הטיפול, כי אין לי מושג איך זה מתנהל. יש מחקרים לכאן ולכאן בקשר ליעילות שלו, אך זה לא מה שישנה את מה שאמרתי - זה אסור ויש לתקן את זה.
אין ספק שלא מדובר בנושא פשוט, הרי מדובר ביצר שהוא כוח חזק מעצם טבעו. כל שינוי בו יעלה במאמצים רבים וידרוש זהירות רבה. אבל אסור לקבוע את האידאל על סמך המצב הקשה, ל"קדש את הבינוניות".
בסבלנות רבה, באהבה ובמסירות יש לעבוד ולהתקדם.
והכי חשוב - לבחון את זה בעיניים של תורה ולא בעיני המאה ה-21 בלבד. ראייה מצומצמת על סמך הלך הרוח הנוכחי רק יוביל לטעויות נוספות.
אגב, למי שחושב שזו קידמה או נאורות או כל שטות דומה, שיזכור שעצם זה שזה כתוב בתורה מלמד על כך שהנטייה הזו קיימת כבר אלפי שנים, וחז"ל ידעו להתמודד עם זה. אין כל חדש תחת השמש.
ומי שרוצה באמת להבין מה האיסור בדבר (כתבו פה על זה יפה) - צריך להבין ממה נובעת המשיכה לאותו המין, ומה הבעיתיות בכך. זה נוגע בהרבה נושאים כיוון שזו בעיה הנמצאת בשורש. לכן יחד עם להט"ביזם באה פריצת גבולות בכל מיני תחומים. מחיקת ההבדלים בין גברים לנשים, בין בני אדם לבע"ח, בין ישראל לעמים וכל שאר ההבדלות.
(וזה חוזר לקורח "כל העדה כולם קדושים" על שוויון מדומה, הנוצרים באהבה אונברסלית וחסד ללא גבולות והרפורמים במחיקת הזהות היהודית...)
ויש עוד מגילות להאריך בנושא, אם צריך אכתוב עוד.

- לקראת נישואין וזוגיות