למי יש ניסיון בהשמנת ילדים ?רעותוש10
לאיודעת מאיפה להתחיל להתעסק עם הנושא

הילדה אוהבת לאכול, אוכל וגם מתוקים
אנחנו לא בית מלא ממתקים בכלל אבל העולם מלא פיתויים והיא גם אוהבת אוכל..
מצדהשני פעילות גופנית כמעט ולא עושה
והקורונה- זה גרם לה לנזק עוד יותר עם הישיבה בבית כל היום

ביקשתי מהרופאה לעשות בדיקות דם כלליות כי כפעוטה היתה אנמית וגם לראות שהכל תקין...
סובלת הרבה מכאבי בטן, שלשולים וכד'
היא מאוד בררנית וכל דבר שני אומרת שזה מכאיב לה בבטן

הרופאה המליצה על דיאטנית ילדים אני רוצה ללכת אבל בלעדיה, להדרכה,
חוששת לדבר על נושא האוכל באובססיביות מצד שני היא רואה שהיא יותר שמנה מכולן, הענין הוא שהיא די גבוהה אז זה די מחפה אבל בשנה האחרונה כמעט לא גבהה אבל עלתה במשקל
(
בת כמה היא?בת 30
היא בתרעותוש10
10
את עושה מצויין שאת הולכת בלעדיהבתי 123
איך את ובעלך בנושא הזה? אתם רזים? אוכלים בריא?
לפעמים יש משהו רגשי היום יש טיפולים רגשיים דרך הקופות מאוד מוצלח וזה גם הסחת דעת מהאוכל
באופן עקרוני תזכרי שאת קובעת מה אוכלים והיא קובעת כמה
אם יש הרגל של אכילה מחוץ לארוחות נשנושים וכד אלו דברים שצריך לשנות לאט דרככם לשבת יחד לסעודות לתת דוגמה אישית
ספורט אולי תצאו רק את והיא להליכה?
אהבתי ממש את העקרוןדפני11
של את קובעת מה אוכלים והיא קובעת כמה. פשוט מדהים!! תודה לך גם ממני.
שינוי טוב בחשיבה.

ולפותחת היקרה..
העצה שלי היא רק להפוך את הבית לבריא. תוציאי שתיה מתוקה, דגני בוקר מופצצים בסוכר, חטיפים וממתקים. תשאירי רק פירות והרבה, תחתכי להם כל יום בצהריים צלחת גדולה עם פירות חתוכים, שיהיה מזמין. תרגילי אותם (בכוונה כותבת רבים כי זה צריך להיות כל הבית, לא רק היא) לאהוב םירות ולאכול פרי כש"מתחשק משהו מתוק".
אין בסקויטים, אין עןגיות, אין עוגות באמצע שבוע.
רק בשבת יש שתיה מתוקה (גם לא הרבה) ועוגה. זהו.
בית פשוט.
וגם תפחיתי שמן כשאת מבשלת. וזהו.
כמו שכבר כתבתי פעם בשרשור אחר,
אני בגיל שלה הייתי מאוד מאוד רעבה והייתי מסוגלת לגמור חצי- שלושת רבעי כיכר לחם בארוחת ערב לבד!! וגם הייתי שמנמונת...
ואיםשהו בגיל 14 התאזן לי. ונהייתי מקלונת.
יש משהו בגילאים האלה שההורמונים חזקים ומשבשים הכל...
תני לה לאכול כמה שהיא רוצה
רק תקפידי שבבית יהיו דברים בריאים בלבד.
זה יקנה לה ולכל המשפחה הרגלי אכילה בריאים וטובים, ובסוף הכל יסתדר בע"ה.
תדעי שבזה שהיא קונה הרגלי אכילה (קרי- מוצרים בריאים) נכונים, זה יעזור לה אחכ לכל החיים. גם אם תמשיך כרגע לעלות במשקל את תראי שעוד כמה שנים זה יתאזן כנראה (בהנחה שאת ובעלך לא ענקיים), וככה ההרגלים האלו ילוו אותה שנים רבות, גם אחרי הריונות והנקות.....
גם לי אחת כזובת 30
בגיל הזה.
אמנם היא היתה גדולה וגם כבדה עוד בתור תינוקת, היא נולדה במשקל הכי גדול מכולם ותמיד היתה שמנמנה.
דווקא אצלינו, בגלל שכולנו גדולים, אז יש דיבור על הענין.
היא יודעת היטב מה זה פחמימה, אילו פחמימות טובות יותר ואילו פחות.
היא גם יודעת שהיא מאוד נמשכת למתוקים, יותר מאחרות.
גם מפריע לה שהיא ככה.
האמת, אני חשבתי ללכת יחד איתה לדיאטנית, דווקא כי נראה לי שאם היא תקבל, מסמכות רפואית המלצות או תפריט, תהיה לה יותר מוטיבציה להקפיד מאשר אם ההמלצות באות ממני...

בכל אופן, היא לגמרי מקבלת אם אני אומרת לה בשקט ובעדינות, ''עדיף לך לקחת עוד סלט מאשר עוד אורז''. זה לא מעליב אותה בכלל. קצת מבאס אותי, אבל לא מעליב.
ובכלל- כמו שכתבו לך, שלא יהיה בבית יותר מידי דברים שיכשילו אותה.
עוד דבר - כשאני מכינה לעצמי סלט גדול, מיד כולן רוצות גם...אז זאת עוד שיטה לעורר תאבון לדברים בריאים- להכין רק לעצמך...
בעקרון בגיל הזה מאד הגיוני שזה שומן שילך לגובה.44444
דווקא אצל גבוהים זה יוצר נפוץ.

אבל כדאי ללכת לדיאטנית.
גם האכילה המוגברת תואמת את המצב.44444
לי יש עם ילדoo
שמאד אוהב לאכול והאוכל אצלו זה ממש נושא.
דבר ראשון חייבים לתת דוגמא אישית לפחות אחד ההורים בנושא תזונה נכונה, דבר שני שינוי התזונה צכיך להיות משפחתי ולא ספציפי לילד.
אני אישית לא נעזרתי בדיאטנית כי נושא התזונה קרוב לליבי ואני בקיאה בו. הילד שלי בן 15 היום והוא משתדל להקפיד על תזונה נכונה מסביבות גיל 8, היה לו פוטנציאל להיות שמן והוא לא
השאלה איך מתווכים לילד את התזונה הנכונהרעותוש10
ויש דוגמא טובה בבית

בלי לחפור ולשגע את השכל במיוחד שהיא כל סף גיל ההתבגרות והפרעות אכילה זה בעיה אצל בנות בגיל הזה

אני מרגישה שכל הנושא בכלל ריגשי , יש מושג כזה אכילה ריגשית שבאכילה את מפצה על שעמום ותסכולים. זה נראה לי הבעיה שלה
זה צריך להיות שיחoo
בזמן רגוע ולא כדיון בעקבות רצון לאכילה.
מה ׳לא׳ להגיד:
את השורש ש.מ.נ
מה לאכול/ לא לאכול
מה ׳כן׳ לדבר:
מהי תזונה נכונה, איך בודקים כל מאכל את רכיביו התזונתיים, על אכילה רגשית ועל הבחירה מה לאכול והמחיר שמשלמים על תזונה לקויה
אם לא יהיה בבית דברים משמיניםדפני11
אז גם אם האכילה ריגשית היא לא תשמין מזה....
וגם אם תשמין, מעט. לא דרמטי.

ובמקביל צריך לברר את הקטע הרגשי, לפתור אותו כל פעם מחדש.

למשל.
היא מצוברחת ועצבנית
פותחת את המקרר
לא מוצאת משהו "טעים" (עוגיות וכו..)
עוברת לארונות
לא מוצאת משהו "טעים"
שוב חוזרת למקרר
שוב לארונות
אין לה ברירה
בסוף לוקחת פרי.
ואז, כשהיא אוכלת אפשר לדבר איתה
מה קרה? למה אץ עצבנית.. ולפתוח שיחה על התחום הרגשי.... לאט לאט היא תקבל כלים איך להתמודד עם הרגשות שלה ופחות תפנה לאוכל.

וגם אם תפנה... זה בסדר. כולנו כאלה לפעמים. אבל לא יקרה כלום אם תאכל עוד 5 פירות ביום
להסביר על פירמידת המזוןתפוחים ותמרים
אני התחלתי בחינוך לשתיית מים.
ודיברתי רק על בריאות.
אני שותה רק מים.
לשבת קונה לפעמים מתוק.
ובחופש - מותר הרבה מיץ.

בעלי היה שותה המון קולה (בקבוק גדול ליום!) ובהסכמתו נתתי אותו כדוגמא שלילית. הראיתי להם כמה כפיות סוכר יש בבקבוק (את הקו הדמיוני של הסוכר) וכמה דברים רעים יש בזה.

הכנסתי את כולם איתי למטבח, בעיקר לאפיה.
לימדתי אותם לקרוא טבלת רכיבים.
כשאני מכניסה מאכל חדש - מדברים על קבוצות המזון שלו.

חותרים לבריא.

ממתקים -
כל שבת בבוקר הם מקבלים צלחת ממתקים.
שווה.
מאד מאד לא בריאה.

תמיד מותר לבקש ולקבל 2 קוביות שוקולד מריר. או 3.

אחהצ לרוב 1630/1730חותכת הר של ירקות ופירות ובקבוקי מים.

1830 א.ערב

הוצאתי מהבית את הפתי בר כשגיליתי שיש בו 20% שומן
מותר בייגלה (בערך 5% שומן)
אופה לפעמים עוגה פינוק באמצע השבוע
בקיץ קונה גלידה/קרטיב כאירוע משפחתי לפחות פעם 1 בשבוע

לא מתעסקת בשמן - רק בבריא.
גם על בעלי כשהיה שותה בקבוק שלם של קולה הייתי אומרת שאבא לא מכבד את הגוף שלו ומכניס לתוכו זבל.
וככה אני גם קוראת לחטיפים/ממתקים - והם אוכלים ויודעים שזה לא בריא.

אצלי בת ה 9.5 עכשיו רעבהההההההה
אוכלת יותר ממני (ואני מניקה)

הבן שלי בן 9.5 גם רעב עכשיו בטירוף......44444
זה נראה לי גיל כזה.....
מה שכם כמעט לא אוכל שום בשר ודג וקטניות שהם יחסית משביעים.
בימים שהוא כבר אוכל יש לי שקט לפחות לכמה שעות.....
תודה על הפירוט... עוזר לי מאודרעותוש10
באופן כללי מבחינת התזונה בבית אין לה כאילו סיבה להשמין

אופה רק קמח מלא, סלטים תוצרת בית בלי הרבה שמן, אין ממתקים באמצע שבוע רק חטיף אחד בשבת + מעדן בשבת בבוקר, שותים רק מים, קולה לא בבית ספרנו..

מלא פירות מלא ירקות,
יש תקופות שאני מבשלת בריא יותר ויש פחות אבל אין גאנק פוד בכלל
אם כבר פיצה- כזאת שאני אופה
פסטה- פעם בשבוע לכל היותר ולפעמים גם חודש שאני לא מכינה

אני מרגישה שהמקור הוא ריגשי ולא רעב ושובע וגם שהאחריות חייבת לעבור אליה... היא גם בררנית באוכל אבל בעיקר
המנטליות של האכילה שלה היא של שמנים וככה זה אצל ההורים שלי כי החיים אוכלים הרבה ומדברים על דיאטות. אולי אני גם צריכה לעבוד על עצמי בנושא שקשה לי לראות אותה אוכלת ככה...
אצל ההורים שלי עושים על האש- ממלאים צלחת מכל סוגי הבשרים ועוד צלחת מלאה ציפס, אוכלים הכל בכוח ואז אומרים " וואי איזה על האש מוצלח, אכלתי יותר מידי..."
ככה היא גם לפעמים לא תמיד אבל הרבה לחוצה על אוכל, אכלו לי.. אין לי מה לאכול.. שמה מלא אוכל שלא יגמר לי.. שלא יקחו לי..

גם אצלה אני רואה כאלה דברים:
היא חוזרת הביתה חם לה והיא עצבנית כי רבה עם חברה בדרך- היא ממלאה צלחת עם בורגול ואוכלת מהר- ממש דוחסת את האוכל לתוך הפה בעצבנות (האוכל אמור להרגיע) וכמובן עוד צלחת
כל פעם שהיא משועממת עושה סיבוב במטבח מכניסה משהו לפה
כשהיא מבשלת איתה כנ"ל- יד אחת מבשלת השניה מכניסה אוכל
שמישהו אוכל משהו היא מבררת "מה את אוכלת ? " כי אולי היא גם רוצה
אם היא לא הייתה בבית וחילקתי משהו היא מבררת, מה אכלתם כשלא הייתי ?
לחוצה שמה היא מפספסת איזה דבר מתוק שהיא לא קיבלה...
אני מנסה להשוות לבת שלי + איך לא נהרס לי דימוי הגוףתפוחים ותמרים
סהכ הבית די בריא
אני גם מגיל צעיר מסבירה להם שהגוף שלהם הוא שלהם.
ובעוד כמה שנים הם יוכלו לאכול רק שוקולד וללכת לישון בלי לצחצח שיניים... הם תמיד קצת מופתעים מזה, אבל בכז מקווה שזה מחלחל.

מספרת לך על עצמי. אולי זה ייתן לך כיוון.
אגב, במשקל ובגובה שלה יוצא BMI תקין?

אנחנו 2 אחיות
אמא די רזה, מעשנת
כשהייתי מתבגרת והלכתי איתה לקנות בגדים
היא תמיד אמרה: תקחי מידה גדולה יותר

תמיד קנתה לי תחתונים L

תמיד הרגשתי ה"ברווזון המכוער" יחסית לאחותי החתיכה.

אמא שלי לא אמרה כלום
אבל הרגשתי אותה

עשיתי גם דיאטה ענקית סביב גיל 20 שאמא מאד לא פירגנה לה

לאט לאט למדתי לקבל את עצמי ואת הגוף שלי

היום, אחרי 5 לידות, אני עוד עם עודפים, 65 קג, על 1.63, בטן כמעט שטוחה, אבל קצת מלא, אוהבת את הגוף שלי וחיה איתו בהרמוניה.

הדבר שאת הכי הרבה יכולה לעשות עכשיו - בעיני - הוא לא הדיאטנית (להעלים את ה'בעיה') אלא להתמודד באופן עמוק עם הדחיה שאת מרגישה ביחס להתנהגות שלה סביב אוכל.

מה בזה ככ נורא?
למה בעצם זה מעורר בך תחושות קשות?
מה את יכולה לעשות כדי להרגיש טוביותר בנושא הזה מולה?

גם אני אוכלת בטירוף כשאני גוועת
ובעלי לא
ואם הוא מעיר לי - אני אומרת לו -
אתה זה אתה ואני זה אני
מאיפה נפלת עליי עם ה'תלעסי לאט'?

יש לי השגה אחת על זהמיואשת******

במקביל לבירור התחושה שאני מסכימה איתך שהיא חשובה, הפותחת מתארת פה בעיה קיימת. גם בצורת האכילה וגם במשקל.

ללכת לדיאטנית זה לא לטאטא את הבעיה. זה לפתור את הבעיה הקיימת, במקביל לבירור הרגש ועבודה רגשית גם של האמא ואולי גם של הבת @רעותוש10 עכשיו לפי התיאור שלך שמפורט יותר אני נוטה להסכים שיש פה הרבה רגשי. ועדיין דיאטנית זה חובה בעיני כצעד ראשון או מקביל לבירור הרגשי.

שומן הוא בעיה בריאותית וכשהוא יותר מזה הוא הופך לבעיה ריגשית וחברתית בפני עצמו. ממש מפריע לי שאת חושבת שללכת לדיאטנית ולנסות לפתור את הבעיה הנקודתית שנוצרה זה "להעלים" בעיה. ממש. 

ילדה שבגיל 10 יש לה עודף משקל של 10+ קילו שלא תדעי לאיפה היא יכולה להגיע. צריך לעצור את זה, ואפשר להשתמש בהרבה כלים בשביל זה. אבל אין פה טאטוא של שום בעיה, יש כמה כיווני טיפול והם מקבילים, לא מחליפים.

(65 קילו על 163?? את צוחקת עלי? זה רזה. יקירה, לא יודעת מה אמא שלך עשתה לך לראש אבל זה רזה! שלא תזכי לדעת מה זה שמן באמת, וילדה שמנה. שמנה. שלובשת בגדים של נשים בגיל 13 כי אין, פשוט אין בגדים. סבל אמיתי לילדה ולאמא)

לא הבנתי כמה עודף משקל ממשי יש לה + הצד הרגשיתפוחים ותמרים
קריטי.

אם מדובר ב-10 קג, את צודקת 100%.

בגלל ש @רעותוש10
סיפרה על הפרעות האכיפה של ההורים שלה, אני חושבת שאולי קיימת כאן רתיעה רגשית בלתי מודעת שלה, כאמא, מההתנהגות של הבת שלה.

דחייה מהסוג הזה + דיאטה - חס וחלילה - עלולה להיתרגם להפרעת אכילה, שלא נדע.

ולכן אני חושבת שכדאי מאד לרעותוש לעבוד על עצמה - זה תהליך שהיא יכולה להתחיל מחר. הוא תלוי רק בה. הוא לא כולל את כל הבית. ובעיני - הוא לא פחות בחשיבותו.

יצא לי לעבוד עם 2 מתבגרות עם הפרעות אכילה. עם אחת מהן בביהח. זה עניין רציני. זה גיל עדין. החברה ודימוי הגוף שהיא משדרת פשוט מ ז ע ז ע.
הבית חייב להיות מקום מפלט בטוח.

לי הוא לא היה כזה בעניין הזה.
וכן, אהבתי לנשנש.
לקרוא ספר ולכרסם בייגלה תוך כדי.
אבל אני לא הייתי עדינה מדי, למזלי, למרות שהנה- לא שכחתי.
גיל ההתבגרות יכול להיות פרוץ.
בהחלט מאד מאד חשוב להיזהרמיואשת******
חס ושלום הפרעות אכילה. חס ושלום. צודקת לגמרי. זה נושא עדין וצריך זהירות
לי לי לי .מיואשת******

נסיון רב שנים ועגום.

בת כמה הגברת? ממתי היא שמנה, וכמה?

מתחילה לענות לך בכללימיואשת******

חשוב להבין שזה תהליך משפחתי. מאד קשה לומר רק לאחת לא לאכול דברים מסוימים.

אנחנו כמשפחה, כתבתי על זה לא מזמן כמה צעדים שעשינו:

שתיה מתוקה- רק בשבת, ורק מים בטעם, לא קולה. שאר השבוע מים.

ממתקים - אחד ליום, וקונים את האריזות הקטנטנות, אלו שבתוך מארזים 20 גרם במבה או ביסלי למשל. במצבים קשים הורדנו ממתקים לגמרי ואמרנו ממתק רק בשבת.

ארוחות צהרים וערב חייבות להכיל ירקות מבושלים או חיים. לא אוהבת? תאכלי כף. לאט לאט מורידים את כמות הפחמימות. מלמדים את כל הילדים איך צלחת בריאה אמורה להיראות - חלבון, מעט פחמימה, הרבה ירקות. מראים לה כמה כפות אורז נחשבים "נורמלי" - למשל שלוש כפות לא גדושות. אני אומרת מראים לה אבל למעשה זה לכל הבית והילדים.

אנחנו דיברנו המון על תזונה בריאה בריאה בריאה. גם לילדה דיברנו יותר על בריאות פחות על יופי. אבל תדעי לך שילדים זה עם אכזר והם מציקים בכיתה במוקדם או במאוחר. 

אפשר לדבר על כמה חשוב לאכול אוכל בריא כדי שנגבה לגובה ולא לרוחב. 

3 פירות ליום זה מאד חשוב אבל לא יותר

לדאוג שיהיו בבית פירות וירקות שטופים ושיהיה סלט חתוך או ירק מבושל בארוחה.

ולצאת איתה להליכות, זמן איכות נהדר עם אבא ואמא. אנחנו יוצאים איתה לסירוגין ומקפידים מאד.

לא מזמינים פיצות, בחופש הגדול מגדירים שארטיק שווה זה אחת לשבוע ובשאר הזמן מסתפקי בקרטיב (גם מטעמי חיסכון וגם על זה דיברנו. שלא ישמע רק קלוריות)

והמון המון דוגמא אישית, אני מספרת הרבה על כמה קשה לי, איך אני מתמודדת, וכו.

עם כל זה, ועם ליוי של דיאטנית ילדים במשך שנים, היא הלכ הותפחה. עכשיו היא כבר נערה והיא הולכת למישהי מעולה מרצונה האישי והיא התחילה לרדת. אז אנחנו לא דוגמא מושלמת ובכל זאת, התחלנו מאוחר מדי ולאט מדי לדעתי , כל מה שאני מתארת לך לקח שנים שנים בעיקר בריבים מול בעלי שפשוט לא הצליח לראות שהיא שמנה ושזה בעיה והיה לו מאד קשה לוותר על לפנק אותה בקולה ובשוקולד, מרב אהבה הוא התפיח אותה כמו בצק. זה היה תהליך ארוך בו גם הוא למד שאפשר לצ'פר ילדה שדברים אחרים חוץ מאוכל. ממש היה לו קושי איום ונורא עם זה. ממש קושי נפשי שלו.

הרעיו ןבגיל שלה הוא בשום אופן לא לרדת, אלא רק לשמור על המשקל הקיים ואז כשהיא תגבה זה יתאזן

מרגע שהיא מקבלת מחזור היא אמורה לאכול די הרבה קלוריות כדי לגדול בצורה מיטבית,גיל התבגרות הוא משהו אחר לגמרי. רק תזכרי שיהיה לך בראש כשתגיעו לשם.

מקווה שעזרתי משהו, מוזמנת לשאול שאלות

תשובה מעולה ממש עוזרתרעותוש10
הענין הוא שזה השמנה של השנתיים האחרונות
לפני זה הייתה נורמלית...

בעלי רזה ואוכל בלי הרגלים בכלל (יכול לצום חצי יום ואז לאכול רק מתוק) אבל כמעט לא אוכל בבית
אני רזה יחסית (הייתי רזה מאוד אבל עם הלידות..) וסך הכל כן אוכלת מגוון, קצת אוהבת לנשנש

באמת הקושי הוא סביב מה מפנק ומנחם אותי- וכרגע זה רק אוכל אצלה

אל תצפי ממנה להתגבר על פיתויים. את צריכה להוציא אותםמיואשת******

אי אפשר לדרוש מילדה בת עשר לרואת משהו טעים ולהתאפק. את צריכה להוציא נשנושים וממתקים מהבית, שתיה מתוקה וכו. זה התמודדות וויתורים שלנו כהורים.

חוץ מזה חייבת לומר ששמעתי על כאלו שמשמינות לפני ההתבגרות קצת ואז נותנות קפיצה לגובה והכל נעלם

אבל בכל אופן מכיון שהשמנה דורינו זה מגיפה ממש גם בילדים לא הייתי סומכת על זה אלא מנסה לאזן את התזונה בבית ולהוסיף לה חוגי ספורט , כדורסל, ריקוד , מה שהיא אוהבת. ואם לא מתאפשר בגלל קורונ הוכו אז הליכות עם אמא (מאד בריא בשבילי ללכת ומשעמם לי לבד, את מוכנה לבוא איתי חמודה ונפטפט קצת שלא ישעמם לי? ככה..)

אין אצלנו מיצים ואין ממתקים באמצע שבוערעותוש10
כבר שנים...

הנשנושים זה הבעיה,
אבל למשל- חצילים לשבת, כל פעם שעוברת ליד המגש- לוקחת שניים שלוש
עוגות אני כן אופה לשבת- יש שוקולד מריר מבחינתי זה חומר גלם מבחינתה נשנוש

טוב אני צריכה לחשוב על זה יותר לעומק, תוהה אם דיאטנית ילדים זה הכתובת אולי טיפול ריגשי
אני לא בקטע של טיפול רגשי בכללמיואשת******

עשו לי את זה גם בתור ילדה וגם בתור מבוגרת וזה.. סליחה ב**יט

אנשים אוהבים לאכול.

זהו

יש אנשים כאלו

ואנחנו צריכים ללמוד להתמודד עם דחיית סיפוקים. אין לנו שום בעיה רגשית , לאהוב אוכל זה לא בעיה רגשית כמו שלאהוב נעליים זה לא בעיה רגשית

לקנות מלא נעליים עולה מלא כסף, לומדים לדחות סיפוקים

לאכול משמיםן, לומדים לאכול פחות

אכן שוקולד מריר זה טעים. גם אצלי נגמר. אז הפסקתי לקנות. 

רוצה לאפות עוגה עם דוקולד? יורדת למכולת קונה שוקולד אופה. אין שוקולד לנשנוש

אופה עוגה לשבת - מקפיאה מוציאה רק כמה שצריך לשבת, יש פרוסה שתיים לכל אחד ואז זה נגמר. אין פיתוי

מכינים חצילים או ווטאבר- את אומרת לה, מתוקה זה לשבת. שימי בקופסא אני לא מרשה לאכול ממה שהכנו לשבת. 

גבולות מה את מרשה ולא מרשה לעשות בבית , היא רק בת עשר. 

דבר ראשון תלכי לדיאטנית ילדים. תקבלי הנחיות, תשמעי ממנה מה כן בסדר ולא בסדר. מי אמר שהיא כזה לא בסדר? אולי הדיאטנית מסדרת לך את הראש ואת רואה שהבת שלך די נורמלית? את לא יכולה לקבוע על דעת עצמך לפני בדיקה של איש מקצוע בתחום שיש לה בעיה רגשית . חבל להכניס לה כאלו רעיונות לראש. סליחה שאני קצת נחרצת אבל זה ממש מפריע לי.

את צודקת ... אני לא מכניסה לא אלא הכנסתי לעצמירעותוש10
יש לי אמא עם אכילה כפייתית ככה היא אומרת על עצמה כנראה זה רודף אחריי באיזשהו מקום
ודווקא כל האחים אצלנו רזים

לאחרונה ההורים שלי עשו שינוי וירדו 20 קילו כל אחד וגם שומרים על זה
אבל האכילה אצלם עדיין מאוד ריגשית (כמו שתיארת אצל בעלך מפנקים בממתקים וכו')
ברוך השםשירוש16
את בכיוון הנכון.
אבל להגיד "אני לא מאמינה בטיפול ריגשי לבעיות אכילה" לדעתי זה טעות.

יש הרבה מאוד אנשים שאכילת יתר אצלם נובעת מבעיה ריגשית.
יש מושג שנקרא 'אוכל מנחם' כי הוא באמת כזה.
ילד שגדל להורה שאומר לו על כל כישלון/עצב 'תיקח ממתק ותרגיש יותר טוב' זו בעיה. כי הוא גדל בהכרה שאוכל זה דבר מנחם. מרגיע. במקום לייצר דרכים אחרות לנחמה והרגעה עצמית הוא מוצא את זה באוכל. וזה הרגל שהוא לוקח לכל החיים.
והוא מגיע למשקלים מאוד מסוכנים.
כן, השמנת יתר זה דבר מסוכן.
הוא מהווה גורם סיכון להמון דברים וחבל שאפחיד פה נשים בשביל זה יש את דר' גוגל...

דור שלם גדל על התובנה: אוכל = שמחה/רוגע/כיף/מנוחה...
ולא רק 'אוכל' או 'ארוחה'. אלא מאכלים מסוימים מוגדרים לנו ע"י העולם החיצוני (פרסומות וכו) שמאכלים מסוימים עדיפים על פני אחרים כדי ליצור הוואי כיף/חברי/משפחתי.
תשימי לב לכל פרסומת על פיצה - משפחה ליד השולחן, חברים על חוף הים.. איזה מחשבה זה יוצר אצלינו? אצל הילדים שלנו?

פרסומת עם משפחה ליד חוף ים או אפילו סרטים וכו - מנגל עם המבורגרים ונקניקיות או פיצה משפחתית וקולה.
לא סלט קולורבי, מגש פירות ובקבוק מים...

יש את המסרים מבחוץ (פרסומות) והמסרים מהבית (רק עוד כפית אחת! נו... אני אעשה לך אווירון..) שיחד יוצרים מחשבה לא בריאה על המוגש 'אוכל'.
אם המחשבה הזאת הייתה נשארת במוח בלבד, ניחא, אבל היא יוצאת החוצה ויוצרת מצבים לא טובים ואף מסוכנים מבחינה בריאותית.
לקנות אלף נעליים זה בעיה בחשבון הבנק
אבל לאכול אלפי קלוריות מיותרות ביום זו סכנה לגוף
אם הובנתי לא נכון אני מתנצלתמיואשת******

יש אכן אנשים שזו בעיה אצלם ברמה שמצריכה טיפול רגשי. נכון.

הגישה שלי היא לנושא בכללותו. אכן, אוכל מנחם. האם זה מצריך טיפול רגשי שהתרגלנו שאוכל מנחם? לדעתי לא. זה מצריך עבודה אישית שלנו, עבודה על דחיית סיפוקים, על מציאת מקורות נחמה אחרים, על שליטה עצמית. כל מיני דברים. שלדעתי -  וזו דעתי בלבד בתור מי שהיתה ילדה שמנה ועכשיו היא אשה שמנה שניסתה חלק מהדברים הללו- לא כל דבר מצריך "טיפול" 

זה שאני אומרת שמשהו לא דורש טיפול פסיכולוגי \פסיכודרמה \ ווטאבר, לא הכוונה שלא צריך לטפל בו. פשוט הכוונה שלי שקצת מוגזם היום הגישה שכל דבר רצים לאיזה מטפל \יועץ\ וכו. 

אני הכי בעד לתת סביבה תומכת כמו שכתבתי בשרשור הזה, לדבר על בריאות, על יופי, על מושגי אכילה נכונים, על מתי אנחנו רוצים לאכול ומתי משעמם לנו ובואי נחשוב ביחד איך עובדים על זה, ללכת לתזונאית. 

אני אישית לא חושבת שצריך טיפול רגשי לילדה, לשם הדוגמא, שכל פעם שעוברת ליד מגש מושיטה יד. היא צריכה ללמוד לעבוד על שליטה עצמית, היא צריכה להבין למה זה חשוב. 

כמו שאם הילד שלי לצורך הדוגמא לא מצליח להפסיק להרים ידיים בשעת מריבה אנחנו נעבוד על זה בכל מיני צורות אבל אלא אם כן זה יהיה מצב אקוטי לא אחשוב שהוא צריך "טיפול"

ללקיחה של ילדים לטיפול יש גם צדדים שליליים, יש את הסטיגמא שהם יחשבו על עצמם כמה שהם בעייתיים, יש את זה שהם יכולים לקשר אוכל למקום עצוב ומפחיד שדרש איש מקצוע, לפעמים זה יכול להחמיר את הבעיה במקום לפתור אותה. 

אז שוב, אני לא אומרת שאין מצבים שצריכים מטפל מקצועי, ואני לא אומרת שלא צריך לטפל באופן כללי. אני פשוט לא אוהבת את הריצה הזו עם כל בעיה ל"טיפול" . כאילו שכחנו להשתמש קצת בהגיון שלנו בחיים. 

אמא יכולה להכיר את הילדה שלה ולדעת האם באמת יש בעיה רגשית רצינית בחיים שלה בחברה או חס ושלום בתחומים אחרים. ואז זה אכילה רגשית שמצריכה טיפול רגשי, או פשוט היא גדלה- כמו שאת אומרת, עם הגישה שאוכל הוא מנחם. ואז צריך לשנות את הגישה בבית, צריך לעזור לילדה למצוא דרכים אחרות להתנחם, אבל "טיפול ריגשי" לדעתי לא נצרך. לא כל פעם שצריך לשנות הרגלים בחיים זה דורש טיפול מקצועי.

זו דעתי האישית

קראתי רק ברפרוף אבל מחזקת אותך אבל אני חושבתבתי 123
שיש הבדל תהומי בין המושג אכילה רגשית לבית מצריך טיפול
אכילה רגשית הכוונה כל אכילה שלא לצורך חיוני
כמו לצורך הפגת שיעמום. שמחה .הרגלים אהבה לאוכל. זה דורש מודעות ועבודה עצמית ושינוי של הרגלים. אפשר גם להוסיף טיפול שמחזק את הנפש לצורך חיזוק כמו שיאצו וכדומה או לילדים ריפוי באמנות חוג נחמד לאו דוקא טיפול שמתמקד באכילה
אני חושבת שרק במקרים ממש קיצוניים זה מצריך ממש טיפול פסיכולוגי בנושא הספציפי לאכילה
ברור שמודעות זה שם הסיפוררעותוש10
הקושי לדעתי בגיל הזה הוא בהסבר ובהעלת המודעות, בלי קשר להשמנה אלא בהקשר של בריאות

שהאוכל ללא הכרה הוא מזיק ולא טוב, וצריך לאכול בכיף אבל בצורה מסודרת

ולא שמנסים לשלוט עליך ולעצור אותך מלעשות מה שאת רוצה

הרי מבוגר מבין את זה יותר בקלות
השאלה מה יתרון ללכת לתזונאית ?רעותוש10
שזה ה"טיפול" שאת מציעה ?
שתגיד מה להוציא מהבית ומה להכניס ?
שתגיד לילדה להגביל את כמות האוכל שנכנסת לצלחת ?

מסכימה אותך שהתפיסה שאוכל מנחם זה מקור חלק מהבעיה אצל רובנו... ואני כאדם רזה מרגישה את זה...

ועכשיו אני חייבת לדחות סיפוקים כי אחרי 4 לידות ותפיסה שאוכל מנחם הגעתי למצב שאני חייבת לדחות סיפוקים.

יכול להיות שיש שילוב בגיל הזה של השתוללות הורמונלית שהילד מאוד רעב, עם אכילה לא מאוזנת ומשביעה דווקא ואז יש השמנה.

רק אומרת שרוב הדיאטות שהצליחו בעולם למבוגרים , עבדו על שילוב של רגש עם קבוצות תמיכה וכד' כמו או.איי (אכלנים כפייתיים) או בגרסה הישראלית חלי ממן
תזונאית ילדים מתמחה בילדיםמיואשת******

וכן, הן מסבירות להם ולך מה נכון. מבחינת מה שיהיה בבית, מבחינת הרגלים, מבחינת גביהה, ואכילה. קודם כל צריך לדעת מה לעשות, ואת זה, למרות שאת יכולה לקרוא וללמוד באינטרנט, זה לא אותו דבר בכלל. זה צריך להיות מותאים לבת שלך, בגיל שלה, עם הנתונים הפיזיים שלה. ועם בדיקות דם שלה. וזה ממש ממש ממש חשוב. ממש.

זה לא כמו מבוגרים שהולכים לקבוצות וone size fits all כאילו, כל הקבוצות אותו תפריט והעיקר זה הקבוצה לחזק אותך.

לא, לילדים זה חייב להיות תפריט מותאים אישית מאד אצל מישהי מומחית שתתאים לכם.

את לא יכולה לדעת כמהבאמת הילדה שלך צריכה לאכול ומה על סמך מה שאת קוראת באינטרנט ומה ש"כולם עושים"

אחרי שתתיעצי עם תזונאית ותדעי בדיוק מה כן ומה לא, ומה הצורך האמיתי, אז תראי מה הדבר הנכון לילדה שלך. האם היא צריכה קבוצת תמיכה לנערות, האם היא צריכה פרסים, איפה נקודות החולשה שלה ואיך את יכולה לעזור לה ללמוד דחיית סיפוקים

אגב אמרת שהיא אוהבת לבשל, יתכן שלקנות ספר בישול בריא ולנסות להכין ביחד אוכל בריא דל קלוריות יכול מאד לעזור.

אבל קודם כל צריך לדעת "מה" ואחר כך "איך"

ואיפה לדעתך עובר הגבול?שירוש16
בין עבודה עצמית לצורך בטיפול.

את בעצמך אומרת שלא באמת הצלחת בשיטה שלך ונשארת בעודפים..
אז אולי כן כדאי לשמוע מה יש לעולם להציע?

אני מאמינה בכל ליבי שאת יודעת מה טוב לביתך. ולעצמך.
אבל תסתכלי רגע מבחוץ - אם מישהי תגיד לך- ניסיתי בדרך שלי והינה התוצאות: אני שמנה והבת שלי שמנה. זה הוכחה לצידקתי.

מה תגידי לאישה כזאת?
הרי יש פה משהו לא הגיוני במשפט הזה.
מצד אחד - את מציעה פיתרון לעצמך לביתך ולאנשים אחרים
מצד שני - באותה נשימה את בעצם מודה שהבעיה עודנה קיימת. ושהפיתרון לא בידיוק עזר...

לדעתי, באופן אישי, הגבול עובר בידיוק במקום הזה: בריאות.
יש הגדרות של עודף משקל, השמנת יתר והשמנת יתר חולנית.
השאלה אם מחכים להשמנת יתר חולית כדי להתחיל טיפול או שמספיק להגיע לעודף משקל ולהגיד: סטופ! עד כאן.

אני גם מתמודדת עם הנושא הזה. מאז גיל שדומה לבת שלך.
גם אמא שלי חשבה שביוכולתה לעזור לי בדרך שלה ועם הידע שלה.
היא גם הייתה מסבירה לי כמה לא יפה זה נראה שהכתפור בחולצה נפתח והמידה שלי לא בידיוק תואמת לילדים בני גילי..
שאני אוכלת כמויות לא נורמליות ונראת בהתאם.
להגיד לך שזה עזר? לא בידיוק.
שוב, עד היום אני מתמודדת עם זה. אז כנראה שדרכה של אימי לא בידיוק היה מוצלח...
(אגב, צוחקת כל פעם מחדש כשאימי מעירה לי על כך.. בואי מאמי.. גם את לא בידיוק נראית במייטבך בין הריון-לידה-הנקה וחוזר חלילה.. עכשיו אחרי שסיימת עם הילדים ועבר עשור הצלחת לרדת במשקל. יופי לך. אני לא במקום הזה כרגע🤣)

לדעתי מה שהכי עזר לי:
1. מודעות למצבי לעומת אחרים. מאוד התביישתי במראה שלי.
2. לא לתת לזה לגיטימציה בשום אופן אבל גם לא לפגוע בגלל זה.
כי אז ההתעסקות סביב אוכל בריא הופך למקור בושה ופגיעה.
3. לתת עיצות פרקטיות: להקטין את הצלחת. לקחת מנות קטנות לאורך היום. להכין ארוחה יותר בריאה לכל המשפחה. (לא חכמה גדולה להגיד לילדה תאכלי יותר בריא כששניצל והמבורגר טבעוני תעשייתי או פסטה הם ארוחות קבועות בבית...)
4. עכשיו בגילי - משתדלת לא להכניס חטיפים הבייתה. לקנות בריא - להכין בריא ולאכול בריא. פחות פסטה, יותר סלט.
ובאופן כללי משתדלת שיהיה בבית שלי יותר פירות, אוכל ביתי ולא תעשייתי. (להוריד כמויות סוכר, שמן ומלח)
5. פעילות גופנית.
לא הבנת. על עצמי ניסיתי את שיטת הטיפול הרגשי שלא עבדהמיואשת******
גם בילדות וגם בבגרות.

על הבת שלי לא ניסיתי אותה. בהחלט. ולמרות שגם מה שניסיתי לא היה הצלחה מסחררת לפחות מבחינה ריגשית הילדה בריאה בנפשה ושמחה ומאושרת,(מה שלי לא היה כי כל הטיפול הרגשי הזה הזיק לי בדימוי העצמי ברצפה) ופחות שמנה ממה שהיתה לולא עשינו דברים מסוימים.
בחיים בחיים בחיים שלי לא השפלתי את הבת שלי ואמרתי לה משהו על המידה בגדים יש משהו לא יפה. להיפך!! תמיד אני מדגישה לה כמה שהיא יפה ושזה רך ורק נושא בריאותי

ואת כל מה שעזר לך אנחנו עושים וגם כתבתי פה בשרשור בדיוק את העצות האלו. בדיוק. מזמינה אותך לקרוא הכל
הלוואישירוש16
עלי כזאת אמא...

תגידי, הורים קולטים כמה משמעות יש למילים שלהם?🤔
תודה יקירתי.מיואשת******
אולי כי עברתי את החוויה הספציפית הזו יש לי יותר יכולת. ואולי לא. מחא עבודה זה לקח לי ועדיין עובדת על עצמי. קשה לראות את הבת שלך נכשלת במה שגם את נכשלת בו. וסובלת. זה נסיון קשה.
ברור לי שאני עושה טעויות בדברים אחרים לא אמא מושלמת בשום צורה.
אני חושבת שאנחנו כהורים היום הרבה יותר מודעים לכל הקטע הפסיכולוגי וההשפעה שלנו, אבל זה עדיין לפעמים מאד קשה לעצור מילים שרוצות לעוף מהפה... 🙄
אולי תעברי לאפות את החצילים במקום לטגן?יראת גאולה
ואז שתנשנש כמה שהיא רוצה...
שוקולד מריר הוא לא כזה גרוע, אבל אצלי בבית אין.

אשר לחתוך ירקות ולהניח פירות שטופים, שיהיו נגישים, כשזה זמין זה יהיה הנשנוש.

אין לי ניסיון בכלל. אבל לא נשמע לי שיש מה ללכת לדיאטנית אם כלל האוכל שלה בריא...
לא צריך לדרוש מילדה בת עשרoo
אלא לתת את כל המידע ולהעביר אחריות אליה. אני העברתי אחריות של אכילת ממתקים לילד בגיל 7, לאחר שעקרו לו שיניים, הסברתי על הנזקים ועל האחריות שהיא שלו בלבד. הילד לא נגע בממתקים במשך תקופה ארוכה מעצמו
זה נדיר שהצליח וזה לא פייר לעשות את זהמיואשת******

גם לאנשים מבוגרים שנדרשים לדיאטה תמיד יאמרו - תוציאו פיתוים מהבית. בכל שיטה שתלכי ולכל מי שתלכי.

לבקש שליטה עצמית כזו מילד קטן שיראה ממתקים בבית ולא יאכל אותם בזמן שהוריו ואחיו אוכלים זה אכזרי ממש. כן, לא אחזור בי. אכזרי ממש. ולא ריאלי בשום צורה.

כל איש חינוך \ דיאטן \ רופא\ מטפל מי שלא תשאלי יאמר לך שלא עושים כזה דבר.

זהו שלא ביקשתי שליטה עצמית מילדoo
נתתי לו את הבחירה אם לאכול או לא, והוא בחר לא לאכול לאחר שהבין את המחיר (עקירות שיניים) וזה עבד לי עם ילד אחר על השמנת יתר. אם מאמינים בשיטה של העברת אחריות ובחירה לילד, ומתנהגים לפיה היא יכולה לעבוד.
כל שיטה יכולה לפעמים לעבודמיואשת******

השאלה אם היא השיטה הנכונה

שימי לב שלא התכוונתי לא להעביר אחריות. בהחלט צריך להעביר אחריות, מסכימה עם זה מאד. בסופו של דבר זה אחריות של הילד. אבל קודם כל זה צריך להיות מותאם לילד ולגיל שלו.

דבר שני זה שהעברתי אחריות לילדה זה לא אומר שלא צריך לספק סביבה תומכת.

למשל, אחריות של הילדה לעשות פעילות גופנית. מי מצא את החוג ומסיע ומחזיר מהחוג? אני נכון? כי אני מספקת סביבה תומכת 

אחריות של הילדה לא לאכול ממתקים, אחריות שלי לדאוג שהסביבה הביתית שלה תהיה כמה שיותר נקיה מנסיונות, מתוך הבנה שיש נסיונות בלימודים, אצל חברות ומשפחה, ובבית אני אעזור לה שיהיה לה יותר קל. שיהיה לה ירקות ופירות שטופים וזמינים, שיהיה סלט חתוך, שלא יהיו שוקולדים בארון.

השיטה של - זה אחריות שלך וזהו אני לא עושה כלום בנידון וכל שאר המשפחה תמשיך לאכול בכיף מול הפרצוף שלך דברים שאסור לך- היא בעיני לא נכונה ואכזרית.

לא כתבתי בשום תגובהoo
׳זה אחריות שלך ואני לא עושה כלום בנידון׳
ומה שכן כתבתי שצריך לתת דוגמא אישית ולעשות שינוי תזונתי משפחתי, ולהעביר את הבחירה מה לאכול לילד לאחר נתינת מידע מלא על תזונה נכונה והשלכותיה
מסכימה איתך בהחלט.מיואשת******

כנראה לא הבנתי נכון מה שכתבת קודם, השתמע לי שכאילו את אומרת - זה אחריות של הילד וזהו. מתנצלת.

מסכימה לגמרימצטרפת למועדון
אצלנו בבית היה שפע של גאנק ותמיד היתה חלוקה ברורה בין הילדים עם נטיה להשמנה לאלו שרזים בטבעי. לאלה לא העירו ולאלו כן. וזה יוצר רק אנטי!
בהשמנה זה לא עובד כמו שיניים זה יותרבתי 123
דומה לרגישות למזון מסויים או אלרגיה שאת נותנת לו את האחריות והוא יודע שממתקים יגרמו לו לכאב בשיניים ויצטרך טיפול
ילד שמנשנש אם זה לא יהיה שוקולד זה יהיה משהו אחר זה לא משהו נשלט
גם באלרגיה לא מעבירים אחריות בלעדית לילדמיואשת******

צליאק, רגישות למוצרי חלב, רב המשפחות משתדלות להמעיט את החשיפה של הילד לדברים האלו ככל הניתן על מנת להקל עליו. אם יש לך ילד בן 10 עם צליאק אז לחפם אין ברירה, אבל ממתקים קונים לכולם בלי גלוטן למשל, לא רק לילד. כמה אפשר לבקש מילד להסתכל על כולם נהנים ולהיות יוצא דופן. זה קשה. כהורים אנחנו מנסים להמעיט את הקושי כי גם הקושי שכן יש הוא מספיק גדול.

גם ילדים שמנים יש להם כל כך הרבה קשיים. בחברה, מול אוכל רגיל, אז לפחות את הממתקים המגרים ביותר להוציא להם מהבית. שלא יראו הורים ואחים זוללים שוקולד והם אוכלים מלפפון, זה פשוט לא פייר לעשות כזה דבר לילד.

הפותחת דברה על שוקולד לאפייה וחציליםבתי 123
ולא העשה לעצמי אאוטינג אבל כן הדוגמה של השיניים הרבה יותר קרובה לרגישות ואלרגיה (כמובן לא אלרגיה מסכנת חיים) ותתפלאי אפילו לילדים קטנים אפשר לתת את האחריות הם הולכים לחברים הם נמצאים במסגרות אנחנו לא תמיד צמודים אליהם ושולטים על המזון שנמצא בסביבתם
נכון, בדיוק לכן בבית נקל עליהם. הבית הוא סביבה בטוחהמיואשת******

ילד צריך מרווח נשימה בבית. אחרי שהוא הלך לבית ספר וחילקו ממתק שאסור לו והתאפק, והלך לחבר והיה אסור לו להתכבד שם והתאפק, הוא צריך לבוא הביתה ולהתאפק שוב? לא מגיעה לו מנוחה?

(אומרת את זה בתור מי שמכירה שתי משפחות שמתמודדות אחת עם צליאק לאחד הילדים ואחת עם אלרגיה חמורה לביצים. אכן לילדים יש אחריות מחוץ לבית אבל בתוך הבית ההורים עושים הכל לתת להם הרגשה שהם לא שונים, ולא צריכים כל הזמן לקנא, ולהתאפק. כי אם לא בבית אז איפה?)

ועניתי לה גם לגבי השוקולד לאפיה, הוא באמת טעים. אני לא מחזיקה בבית כי אחרת כולם אצלי אוכלים. אני ובעלי והרזים והשמנים.

מה שמפתה מדי, מוציאים. או שמים בקופסא וסוגרים שלא יהיה "לעבור ליד המגש ולחטוף" 

מסגלים הרגלים שעוזרים.

יש עבודה של דחית סיפוקים, ומנסים להקל במה שאפשר, ובמה שאי אפשר עובדים.

את צודקתרעותוש10
אני רואה כשאני מקפיאה עוגות ועוגיות- זה לא מתחסל וזה שמור לי לאורחים
כשיש אוכל פתוח ומגרה זה מאוד קשה

מחוץ לבית זה הכי נורא אצלנו כי זה לרוב אצל סבא וסבתא (אצל חברות היא בקושי אוכלת ונורא מתביישת)
והם לצערי מצד אחד דואגים מהשמנה מצד שני כל הזמן מגישים פיתויים
אוי . מוכר. זה הזמן לשוחח איתם בלעדיהמיואשת******

ורק שתדעי אני חוזרת על השיחה הזו לפני כל נסיעה לשבת להורים שלי.

אמא, אני מבקשת ממך אל תתני יותר משוקולד אחד. אמא, אנחנו צריכים ירקות מבושלים בארוחה אני אבשל ואביא (ואז היא אומרת לא לא אני שמחה להכין לכם. אבל אני תמיד מציעה להביא כי זה עבודה מרובה)

אמא בבקשה אל תסתכלי על מה שהילדה אוכלת ואל תעירי לה גם אם לדעתך היא אכלה יותר מדי

בבקשה אל תקנו קולה

כן. זה עבודה שלי כאמא לעזור לבת שלי. וההורים שלי שמחים לעזור רק לא זוכרי, שוכחים, קשה להם. אז אני מזכירה ומבקשת

אני עושה מה שאני יכולה, והבת שלי עושה מה שהיא יכולה

אני לא יכולה לא לאכול במקומה, אני כן יכולה לדאוג שיהיה בבית את האוכל הנכון. וזהו. מעבר לזה זה כבר אחריות שלה באמת.

אם תרצי לשמוע מהחוויה הפרטית שליבתי 123
אז בשמחה בפרטי אבל בסך הכל הדגשתי לה שכשאומרים לילד שאסור כי לא בריא לו או לשיניים וכו זה הרבה יותר פשוט וקל להבנה וליישום מאשר השמנה
קודם כל בוודאי שאשמחמיואשת******

אבל באמת לא לגמרי מבינה. אולי בגלל שהשיניים כאבו לו ממש עכשיו, אבל אחרי חודש, אם הוא כבר לא זוכר שכואב, וזה לא שאוכל = טיפול שיניים מיד, זה לוקח זמן . מאמינה שכל ילד יחזור לאכול ממתקים חודש אחרי העקירה... 

כנל השמנה לא רואים מיד, לא מבינים את התוצאות, אבל תכלס כן בסוף החברה צוחקת עליך ו- וואלה, זה בדרך כלל לא מספיק בכלל בשביל להפסיק לאכול.\

אסביר לך את ההבדלבתי 123
ההבדל הוא לא בתוצאה ההבדל הוא הסיבה.
רוב הילדים אוהבים ממתקים אבל בהחלט אפשר להגביל אותם במיוחד אם יש לזה מטרה שהילד יכול להבין
ילדים עם השמנה אוכלים מסיבות אחרות האכילה ממלאה אותם במשהו ריגשי במיוחד כשרואים שהילד מנשנש דברים לא הכי מגרים זה כבר סימן לאכילה רגשית
זהו שלא כל אכילה היא אכילה רגשיתמיואשת******

אני יודעת שזה אופנתי לומר את זה. ואני חושבת שיש הרבה מבוגרים שזה נכון להם

ילדים, פחות.

זה שבעיני חצילים זה גועל נפש לא אומר שזה לא אוכל ממש מגרה בעיני מישהו אחר. גם ילדה. ואני תמיד אהבתי שוקולד מריר יותר מחלבי. כך שזה לא סימן בעיני

ושוב, לדעתי חור בשן שיקרה עוד הרבה זמן לא מספק מטרה ברורה יותר מלעלות מידה בחולצה שגם ככה מתפוצצת עלייך. שתיהם דברים שיקרו בעתיד ולא תוך יום.

דחיית סיפוקים זה עבודה קשה לכולם. ולא על כל ילד שאוהב אוכל ועגלגל צריך להדביק אכילה רגשית. אני באתמ חושבת שמשתמשים במושג הזה בחופשיות רבה מדי. לרב הילדים בני 10 אין בעיות רגשיות שגורמות לאכילה רגשית. ואני הייתי אחת מהילדים האלו ועכשיו יש לי אחת כזו אז אני מרשה לעצמי לכתוב

לאהוב לאכול זו לא בעיה רגשית באופן אוטומטי. לפעמים זה פשוט מה שזה. לאהוב אוכל טעים. והרבה. 

זה לא סיבה ותוצאהoo
זה לא שהוא לא אוכל ממתקים כי כאב לו העקירה, אלא כי הוא יודע שממתקים הורסים את השיניים והוא רוצה לשמור על השיניים שנשארו לו. גם לגבי שומן, הבן שלי יודע שאם אוכלים תזונה לא נכונה או כמות לא סבירה נראים כמו x (קרוב משפחה)
וזהו? מגיל 7 הוא לא אוכל ממתקים יותר?מיואשת******

בתחילה לא אכל בכללoo
היום בן 9 וחצי אוכל מעט ממתקים, בא להתייעץ איתי מה כדאי לאכל מכל השלל שהביא מבית הספר, שיהיו בריאים עם החלוקת ממתקים שם
אשרייך. ובכל זאת את יכולה להבין שזה נדירמיואשת******

מגיפת ההשמנה כשמה כן היא . מגיפה. וילדים עם חורים בשיניים יש לרוב והם לא הפסיקו לאכול ממתקים אף על פי שרוב ההורים אומרים לילדים שלהם בדיוק מה שאמרת

יש ילדים עם יכולת שליטה עצמית גבוהה, זה יוצא דופן. זה אגב יוצא דופן גם אצל מבוגרים. אחרת לא היו כל כך הרבה בעיות סכרת וכולסטרול וניתוחי קיצור קיבה - כי הרי אפשר פשוט להפסיק לאכול מה שמזיק לי כמו הבן שלך. אבל זה לא קורה. כי אנחנו בני אדם ומתקשים בשליטה עצמית ודחיית סיפוקים גם כשהאחריות היא רק שלנו. ומה שקשה למבוגרים עוד יותר קשה לילדים. 

בקיצור, יש פה הרבה מעבר ללהעביר אחריות

כיף שיש לך כזה ילד בעל שליטה עצמית גבוהה.

להעביר אחריות ובחירהoo
לילדים זו דרך חיים, זה לא רק באוכל, זה בקימה והתארגנות בבוקר, ללכת לישון בזמן, לעשות מטלות של ביה״ס, לשמור על החפצים, לסדר את החדרועוד הרבה. זה יכול לעבוד רק אם באמת מעבירים אחריות ובחירה ולא מתערבים, רק נותנים מעטפת של תמיכה וגבולות של קו אדום במקרים חריגים
ומבוגריםoo
שכילדים לא נתנו להם את הבחירה אלא עשו עליהם טעויות שגרמו להם לאכול בצורה לא טובה, הרבה יותר קשה עד בלתי אפשרי לעשות שינוי
ממש לא נכון. אמא שלי חינכה לאכילה בריאהתפוחים ותמרים
אני מצליחה לאכול בריא
אחותי לא
היא ****מתה***** על מתוק
שימי לידה שקית חמצוצים
או במבה מתוקה
לכי ל-2 דקות
קיבלת.... שקית ריקה

היא הרבה יותר שמנה ממני
וכבר היתה באיזה חוג דיאטה כלשהו
ובעלה בשלןןןן, שף!

אני - למזלי - לא ככ אוהבת מתוק
זה גנטי, מאמי
אני לא מסתדרת עם קולה
לא יכולה לאכול יותר מכדור גלידה אחד
בשיא ההריון אולי פעם 1 ירדתי על חבילת שוקולד.... פשוט אין לי את זה
אני שמחה בשבילך שלא נתקלת במקרים אחרים בחייםמיואשת******

אבל אין כזו משוואה של : נעביר לילד אחריות ובחירה = הוא יבחר את הבחירות הנכונות.

כמו שהקב"ה נותן בחירה לנו ולא תמיד אנחנו בוחרים נכון.

יש ילדים שיש להם מעטפת ואחריות ובחירה והם בוחרים לא לעשות שיעורים, ללכת לישון מאוחר, ולאכול לא בריא.

ואז ההתמודדות של ההורים קשה מאד. 

שמחה בשבילך שלא נתקלת בזה. אל תניחי הנחות שכל מה שילדים עושים נכון ולא נכון זה בזכות או בגלל ההורים שנתנו או לא נתנו אחריות או עשו טעויות וכו.

את נתת לילד שלך אחריות. הוא בחר לא לאכול ממתקים. בכל שלב בחיים יתכן שהוא ישנה את הבחירה שלו. הרי האחריות שלו מותר לו לבחור. אם מותר לו לבחור רק את הבחירה שנכונה בעינייך זה לא באמת בחירה ואחריות, ואם את מניחה שזה שהעברת לו בחירה, ותחושת אמון ואחריות וכו זה יגרום לזה שהוא יבחר נכון.. .אז לא. זה לא עובד ככה בחיים האמיתיים.

נראליoo
שאני חיה בחיים אמיתיים חחח. והילדים שלי לא תמיד בוחרים נכון אבל כגם כשהם בוחרים לא נכון אני לא כופה עליהם משהו אחר והם מתנסים כמו מבוגרים ולומדים. אני יודעת שאני אומרת משהו שונה ורוב האנשים לא מאמינים בו
לא אמרתי בשום מקום לכפותמיואשת******
ובחיים האמיתיים הכוונה שלי להתנסות בגידול ילדים עד החתונה ,ועבר לזה גם. גיל תשע עשר זה תחילת הדרך. ולהכיר עוד מודלים חוץ מהמשפחה שלך.
אני דווקא מאד מעבירה אחריות ומסכימה עם הרבה ממה שאמרת
אבל את הבאת דוגמא של משהו שעשית והצליח לך ונתת להבין כאילו זה אומר שזה יצלח לכולם אם הם רק ינהגו בשיטה שלך וזה פשוט לא נכון. זה הכל
לא כל ילדים שאוכלים זה ילדים שעשו עליהם טעויות ויוד כל מיני אמירות כאלו לאורך השרשור הזה. לי היה חשוב למען נשים אחרות שקוראות פה לספר שאכן העברנו אחריות ונתנו סביבה ועשינו שינויים והשארנו את זכות הבחירה בידיה בלבד והיא בחרה להמשיך לאכול. יש טעויות שעשינו ויש דברים שקרו מבחירה שלה ולא עשינו שום טעות. בחירה חופשית כשמה כן היא. חופשית. ואיפה התפקיד של ההורה כשהוא רואה ילד בן עשר בוחר בחירות שגויות שישפיעו על המשך חייו ואין לו את היכולת להבין את שה בשכל של ילד, איפה התפקיד של ההורה פה לכוון את הבחירה הזו. מאד מאד חא שחור לבן כמו שאת מנסה להציג את זה והיה לי חשוב להציג גם הצד השני בשביל כל מי שתקרא ותגיד- אני אתן את האחריות לילד שלי, ו- שוד ושבר לא יעבוד לה. הילד יאכל.
בכל אופן אני אסיים את הדיון כאן.
נראה לי ממתקים יותר קלרעותוש10
יש לי ילדה כזאת חובבת טופי והשיניים בהתאם, היא נותנת לי סוכריה ובוחרת פרס מקופסת הפרסים (מדבקות וכד' לא אוכל)
לפי הנתונים האלה ממש נשמע שזו השמנה לפני גביהה.44444
עדיין טוב ללכת לתזונאית.

בעלי רזה ממש ממש.

בגיל הזה היה לו אותו דבר.

אחד ההורים ממוצע- רזה והשני רזה.

גם אחיו היה ככה. יותר ממנו ואחיו רזה לא מאד, ומאד מאד גבוה.
ותחדדי לי שוב את ענין המחזור וגיל ההתבגרותרעותוש10
כרגע היא כבר קיבלה מחזור והיא גם מאוד מפותחת חיצונית
זה יוצר פער בינה לבין החברות חלקן נראות ילדות,
ולי גם קשה להבין את המקום שלה מספיק אני בעצמי הייתי נראית ילדה גם בגיל 15
אם היא כבר קיבלה מחזור כדאי להתייעץ עם דיאטניתמיואשת******

בדחיפות. מכיו ןשמצד אחד אמורים לאכול מליון קלוריות בשנים האלו, הגדילה מואצת

מצד שני את אומרת שהיא כבר עלתה המון המון וזה בעיה. 

רופא אמר לי פעם ששומן מכביד על העצמות ויכול להשפיע על הגדילה לרעה (רופא מומחה בתחום)

ממליצה לך על אולגה רז. אני חושבת שהיא מקבלת גם לגיל הזה. האשה אלופה, עם גישה לעניין של להיות שבעים ולשמוח ומאד מאד מאד מקצועית.

שאלה..בתי 123
עד כמה יש לה עודף משקל?
כי בהתבגרות הגוף מתעגל וזה נראה ממש כמו השמנה עד שיש פרופורציות
שוב זה דבר חדש יחסיתרעותוש10
תמיד גבהה מהר מאוד,
אבל אצל הרופאה נשקלה סתם בעבר לפני שנתיים וחצי והייתה ממוצעת לחלוטין

היום זה לא ככה היא שוקלת מעל 40
אני חושבת שאם זה חדש והיא קבלה גם מחזורבתי 123
לפעמים צריך לתת לגוף להתאזן ההורמונים משתוללים ואם עכשיו יתפתח אצלה דימוי גוף נמוך היא רק תמשיך להשמין
נשנושים כמו שרשמת מאוד קשה להפסיק אי אפשר לשלוט על הכל ילד הוא אדם בפני עצמו הוא לא אנחנו ולא המראה שלנו נראה לי שעכשיו זה זמן לחזק את הביטחון שלה ולמצוא לה הסחות דעת. ילדים מרגישים הכל מאתנו תשחררי תגידי לעצמך שעכשיו היא בגיל ההתבגרות זה כמו קפיצת גדילה אצל תינוקות ולזכור שכמו שלנו המבוגרים מאוד קשה לשלוט על הפה ולעשות דיאטה אצל מתבגרים פי כמה וכמה ודיבור או מחשבות על זה יכולות רק להזיק.
את גם אומרת שזה יחסית כלומר השמנה אבל לא נשמע שזו השמנה ברמה שמסכנת את הבריאות.
שולחת לך חיבוק וכוחות זו בהחלט התמודדות לא פשוטה של הורים
מה הגובה שלה?44444
בעקרון 40+ קילו נחשב תקין לגמרי גם למי שהגובה שלה מתחת ל-1.50 נראה לי אפילו 1.40.
היא אמנם בת 10 אבל אם היא קיבלה מחזור צריכים להסתכל עליה ביולוגית כנערה ולא כילדה.
ואם זה חדש אז כנראה שהגוף עוד בבלאגן הורמונאלי.
טוב ללכת לדיאטנית אבל סה"כ זה נשמע תקין ושהיא במצב ביניים שאולי יתאזן.....
והייתי מורידה רק ממתקים וכד'....44444
גם לא כמויות אוכל, אלא אם כן הדיאטנית תנחה אחרת.
@מיואשת****** אני חייבת להגיד לךחדשה,,
שאת פשוט מדהימה.
באמת...
אני לא משתתפת פה הרבה אבל קוראת המון, וזה פשוט מדהים איך את מנסה לעזור לכולם מהניסיון האישי שלך, ולא מעניין אותך שכולם יחשבו ש"אצלך הכל טוב", אלא את מוכנה לחשוף את הקשיים שלך כדי לעזור לאנשים אחרים. זאת מצווה גדולה בעיניי.
תודה לך ❤
תודה רבה!מיואשת******
תודה שאמרת את זה, זה מאד מחזק ❤️
❤❤❤❤חדשה,,
הייתי הולכת לכיוון הפעילות הגופניתאמא גם
למצוא חוג שהיא אוהבת
ריקוד,שחיה,כדורסל

ואולי לעשות יחד הליכות משותפות,משפחתיות,או רק שתיכן.

את תדאגי שיהיה בבית אוכל טוב,חלבונים,ירקות,פירות.
בלי לחץ.
והיא כבר גדולה ותגדל עוד ולאטנלאט תעשה את הבחירות שלה
אנחנו לא יכולים הכל במקומם.כל הזמן להזכיר לעצמינו
מעבר לכל הדברים החכמים שכתבו לך...פיצלוש לשאלה
חייבת להוסיף שתתנו לה דגש גדול שהיא יפה גם בלי קשר למשקל..
בתוך מבוגרת אני חושבת על עצמי שתמיד הייתי שמנה והשיער שלי היה מכוער בתוך ילדה.. כי זה מה שאחים שלי שידרו לי כל הזמן...

וכשאני מסתכלת בתמונות אני רואה שהייתי חלק מהשנים רזה מאוד (באמת בשנים שהייתי בחוגים עם פעילות גופנית...) והייתי מהממת חבל על הזמן.. רק בתודעה נתקע לי שהייתי נראה לא משהו במשך כל הילדות וזה לא נכון בכלל...
אוי ואבוי איזה אחים. את ממש צודקת!!! איך שכחתי לומרמיואשת******

אנחנ וכל הזמן מחמיאים לה כמה שהיא יפה ומהממת, אני משקיעה המון כסף בלקנות לה בגדים שיחמיאו לה. כסף לא שיקול מבחינתי בבגדים רק אצלה, העיקר שתיראה מהמם. ואני גם מדגישה לה המון את הכשרונות שלה (שיחה שלא מתאימה אולי לגיל ממש צעיר אבל כן, אמרתי לה כמה פעמים כמו שיש אנשים שקשה להם בלימודים והם רזים מטבעם, אז לך בלימודים קל טפו טפו את גאון, ובקטע של רזון את צריכה לעבוד. לכל אחד יש מה לעבוד בחיים. אחת יכולה לאכול ארטיקים חופשי והשניה לא צריכה ללמוד למבחנים ומוציאה מאיות. אלו החיים..)

כל הכבוד לך זה נראה לי הכי חשוב פיצלוש לשאלה
חח.... גם אצלי....44444
פרופורציות של אחרי לידות.....
פתאום אני נראית לעצמי מאד רזה בתיכון

ואגב, בתיכון הייתי רזה יותר מאשר בחטיבה.
לדעתי זה הדיוק הבלאגן ההורמונאלי עד שהגוף מתאזן.....
תשובות מעניינות... דברים שצריך לחשוב אליהםרעותוש10
הענין העיקרי הוא שהאוכל שלה ומה שהיא מכניסה לפה בידיים שלה כבר ולא שלי (נגיד לפני שנתיים שלוש זה היה בידי)

היא כבר גדולה, אוהבת לבשל בקטנה אבל מתקדמת,
בשנתיים וחצי האחרונות עלתה 15 קילו
בניתי על זה כמו שחלק אמרו שעם האוכל בבית מגוון ובריא זה יתאזן עם הגדילה
אבל זה לא קרה- דווקא בדיוק הפוך היא גבהה מעט אבל עלתה במשקל הרבה יותר
והיא ילדה מאוד יפה לא רק בעיני- רק שהמשקל קצת מתחיל להרוס לה
נראלי זה הרבה לגיל שלהoo
זה שנים חשובות מאד להרגלי אכילה, מה שהיא תתרגל יהיה מאד קשה לשנות בגיל מאוחר יותר
לא קראתי תגובות ואין לי ניסיון אבלחולת שוקולד
אני בגישה של להרפות ולשדר להם קבלה והכלה, לומר לה הרבה כמה היא יפה ומקסימה
מי אמר שכולם צריכים להיות רזים?
היא יכולה להיות שמנה ולאהוב את עצמה בדיוק כמו שהיא
והיא יכולה גם למצוא חתן שבעיניו שומנים זה יפה או שלא אכפת לו

אם זה יבוא לה מעצמה- סבבה, אבל בעיני עדיף להשאר שמנה מרוצה ושמחה מאשר לענות את עצמך כל החיים ולא להיות מרוצה
כי זה משפיע על בריאותבאורות
השמנה בגיל כזה תקבע את המשך החיים. ותהפוך את זה להרבה יותר קשה.
עזבי יופי.
סוכרת, בעיות כולסטרול, קושי פיזי בביצוע דברים.
זה נכוןדפני11
אבל אם ההורים רזים אין סיבה אין סיבה!!! שהילדה תצא שמנה!!
אני חושבת שככל שההורים מלחיצים ןמדברים על אוכל ועל כמה לאכול ולא מאפשרים לילד לאכול כמה שהוא רוצה (כי הם מפחדים מהשמנה או "מהרגלים") הם רק מקשים עליו אחר כך לכל החיים להסתדר עם המשקל שלו ולהיות רזה.

אני כן בעד להגביל ממתקים. כן. אני לא מרשה יותר שוקולד. לא לוקחים שוקולד בלי רשות. לא אוכלים בסקוויטים (כן!! ביסקוויטים) בלי רשות של אמא. ואמא מרשה רק בשבת.
כן. כי זה עניין שהילד מבין בריאות.
אבל ךא הגבלת כמויות של בתם אוכל!! אף פעם לא להגביל ילד! הם בגיל ההתבגרות, הם* צריכים* הרבה אוכל.
אז מה אם היא מנשנשת.
גם אנחנו מנשנשים.
רק שתנשנש ירקות, פירות, לא שטויות.

וסליחה, לא התכוונתי ליפול עלייך אלא לחדד משהו שאני ממש זוכרת את עצמי בגיל הזה, שהיו מי שאמרו לי להגביל כמויות והשתגעתי... הייתי ככ רעבהההה
לא מדויקבאורות
יש השפעה גנטית אבל לא רק.
לצורך העניין ההורים שלי רזים ואני התחלתי להשמין בגיל 14(אחרי שהייתי ילדה דקיקה כל השנים). ההורים שלי לא הבינו מאיפה זה נפל עליהם.
אני ממש בעד לחנך לבריאות ולהיות קשוב לילד, אם הוא מאוד רעב אז לנסות לחשוב איך לסדר את התפריט שלו כדי שיהיה שבע. בכל מקרה ילד לא צריך להיות רעב, זה בטוח.
לא מסכימה בכלל !רעותוש10
שנינו רזים
האוכל כאן די סביר
אין מתוקים באמצע שבוע

וזה לא עוזר

אם האוכל הוא סביר לדעתי יותר כדאי להשקיע בפעילות גופנית.44444
גם על עצמי אני רואה שזה משפיע הרבה יותר מתזונה.
כמובן שהתזונה היא מסודרת וסבירה.
זה לא שאלה של יופי ואהבהברכת ה
זה שאלה של בריאות.
ולכן אני לא מסכימה עם דברייך.
ואני גם לא חושבת שהמשוואה האחרונה שלך נכונה. זה לא חייב להיות שמנה ושמחה או רזה ומעונה.
אפשר בהחלט להיות ממוצעת ושמחה מאוד..
כמובן חשוב לקבל, להכיל, להחמיא, ולתת כתף למאמץ.
אבל בהחלט יש מקום להשתדלות לשמור על משקל תקין מטעמי בריאות בטווח הקצר והארוך.
לא קראתי את כל התגובותצעד בחול
אבל אולי כיוון נוסף- לבדוק צליאק.
בגלל שרשמת על כאבי בטן ושילשולים ותאבון מוגבר ואנמיה...
אלו דברים שאולי יכולים לרמז לכך..
כמובן שלא בטוח, זורקת רק כיוון.
(עונה לך בתור אמא לצליאקית מהממת, שבעקבות שילשולים עלינו על הצליאק)
בדיוק עשינו בדיקות דםרעותוש10
יצא לה 0.5>
זה לא צליאק נכון ?
ממש ממש כמו הבת שליתודה לך ה' 🙏אחרונה
הבת שלי בת 9, והיא גם שמנה ממש לגילה, בררנית מאוד ו-- עם הרבה כאבי בטן ושלשולים...
אחרי כל מיני שיחות עם הרופא ילדים, הוחלט שנלך לבדיקה אי סבילות ללקטוז. ואכן עשינו בדיקה ( בדיקת נשיפה ) וממש בבדיקה השניה כבר עלו המדדים "וצעקו" את הכאבים שלה.
היום היא יודעת, שאם אכלה שוקולד או משו חלבי- כבא מצפה לכאבים..
לגבי דייאטה לא יודעת מה להגיד לך, אנחנו בית עם הרבה אוכל וכמויות... (מרוקאי, אמרנו.. 🤭) וקצת קשה להגביל אותה. מה שכן, היא אוהבת לאכול 2 מנות מינימום , אז אני משתדלת למזוג לה מנה ראשונה חצי ממה שתמיד נתתי לה, ככה שגם כשהיא אוכלת עוד מנה היא עדיין אוכלת בכמות הגיונית ( אוכלת כמות כמעט כפולה ממני...).
לאחרונה קצת גבהה ואני מקווה שהיא תתחיל להתאזן..
אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרום
בדיוק!!גלויה

גם אני בשירות לאומי (רווחה) למדתי מעו"ס שתמיד צריך לפרסם את מה שעושים... אז לכן אני משאירה ערמות כביסה מקופלת (כשזה כן קורה...) עד שבעלי יגיע.

חשבתי שזה המצאה שליחנוקה

להשאיר ערימות כביסה..

פיזורים זה צטלה בפני עצמה אצלינו...

האמת שאני בגלל זה מקפלת ישרשלומית.
לארון, כי אם לא הבגדים פשוט נשארים מקופלים עד שהם מתבלגנים כי הפיזור זו משימה ממש מעצבנת 
אני מצלמת לו🤣פלאי 1234
עושה קניות, מצלמת את העגלה ליד האוטו , מקפלת כביסה מצלמת לו את הכביסה מקופלת. וכן הלאה.
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
לא נעים לי להגידבאתי מפעם
כשהייתי ילדה ביסודי הייתי תורנית בכיתה ובסוף הלימודים צריך לטאטא את הכיתה, אני וחברה טיטאנו ובסוף הופנו הכל החוצה לפרוזדור 🫣🫣🫣
הילדים שלי עושים את זה כמעט קבוע בחדרים שלהם🤭מתואמת
טרי מהערבהשקט הזה

אני עומדת מטגנת לביבות לקראת יציאה מהבית. בעלי חוזר מתפילת ערבית, מבקשת ממנו לארגן תיק לנסיעה עם טיטולים, מגבונים, בגדי החלפה ובקבוקים לבנות.

אחרי חמש דקות בערך אני רואה אותו יושב על הספה, שואלת אותו "ארגנת את התיק?" תשובתו המופלאה: "ביקשתי ממני לפני דקה, מתי הייתי אמור להספיק לארגן?" מממ.. בדקה (חמש כאמור) הזו במקום לשבת על הספה?

כמובן שווידאתי לפני היציאה שיש בתיק מה שביקשתי ולא היו מגבונים..

חח יצאה לי חצי פריקה.. פשוט היה לי אחהצ עמוס ומלא במשימות והפרופורציות ביני לבינו הדהימו..

וואאא!! השלוות נפש הזאת מחרפנת לפעמים...יעל מהדרום
חחח כןןןן יש להם שלווה כזו.. הם בקצב חיים אחרתודה לה''
אין ספק אבל שיש מה ללמוד מזה...
ממשהשקט הזה
לפעמים באמצע יום שישי הוא פשוט מתיישב על הספה.

עכשיו שלא תבינו לא נכון, הוא עושה מלא בבית. אבל היכולת המופלאה הזו פשוט להתיישב לנוח מדהימה אותי😅

אני מתיישבת להניק וכל ההנקה אני על קוצים במחשבה על כמה דברים יכולתי להספיק עכשיו במקום זה

משהו חמוד שהיה השבועגלויה

בעלי הלביש לפוצון ציצית 

ושר: 

"בוקר טוב עולם... (במנגינת פינוקיו)

אני מסדר את החוטים

אני כבר ילד יהודי"

רציתי להעלות לפורום אז הנה הזדמנות. 

וואו, נאמץ בדוק!דיאט ספרייט
אניoo

באה לשים פסולת בפח ואין שקית

רואה צלחת עם פסולת על השיש ומוסיפה את שלי

באה אחרי 5 דקות שוב לפח

עדיין אין שקית

אבל הצלחת עם הפסולת נעלמה

(הוא שם אותה בשקית שהוא הוציא החוצה ועוד לא שֹם בצפרדע)

נכנעתי ושמתי שקית בפח

מה? יפה שהוא לקח את הצלחת!!!תודה לה''
אבל כן לשים שקית בפח זה כאילו לא ברפרטואר הדברים שהם יודעים לעשות חחחח
אצלינו זה התפקיד של בעלייעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 23:29

לק"י

אני פותחת עוד שקית ומניחה איפושהו.

עד שהוא מוציא את המלאה מהפח, ושם חדשה....

משהו שתמיד מצחיק אותיהשם שלי

בדרך כלל בלידות בעלי נמצא איתי והילדים אצל ההורים שלו.

אחרי שנגמרת הלידה, במקום לנסוע להורים שלו להיות עם הילדים ולעזור להם, הוא חוזר הביתה לבד.

מפיל את הילדים על ההורים שלו, ונהנה מבית ריק.

תכלס צריך לעבד את החוויה... לא? אבל כן זה הכי גבריתודה לה''
שיש
גם בעלי עושה את זה לפעמים. בלי שאהיה אחרי לידההמקורית

בעיניי לגיטימי. ווין ווין סיטואיישן

אהממממחנוקהאחרונה

בכנות בעלי עושה את רב תחזוקת הבית

אז מי אני שארד עליו

אבל כן יש כמה דברים שאני נושכת שפתיים

הוא מטאטא (יסודי ומעולה, משהו נדיר!)

ומשאיר את הערימה באמצע החדר

אני מתפחלצת כי תכף יבואו הילדים וידרכו והוא מבחינתו זה 2 משימות נפרדות לחלוטין

יש לטאטא

יש ליעות

יום יבוא והוא יאסוף

(ברגיל אני לא מתאפקת ותמיד מרימה אלב עכשיו בסוף הריון אז מוותרת)

הוא שוטף כלים מנקה את הכיור מנקה את השיש

ואז תולש את מגבת הידיים מהמתלה

ומנגב איתה את השיש המקורצף

נשמע לו ממש מיותר גם לנגב בסמרטוט רטוב וגם לנגב ביבש

וזה מגרדדדדדדדד לי בעיניים.

משתדלת פשוט לא לראות.

מה עוד?

קבוע, קבוע

הוא מקלח את הילדים

ומוציא אותם במגבות שלנו.

למהההה בשביל מה לכל ילד בבית יש מגבת אחרת?

כדי שלא אצטרך כל היום לכבס

אבל לו זה לא מפריע וקשה לו להבין שזה מפריע לי...

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעם

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

יש כמה אופצייתתהילה 3>אחרונה

או לעשות במסעדה שיש בה אופציה

או להזמין מגשי אירוח שיש בהרבה קייטרינגים, ואז לעשות בופה יפה ומכובד

או מסעדה שעושה משלוחים

ולפעמים יש גם קייטרינג שעושים דברים קטנים, בעיקר מתחילים וכאלה.

מזל טוב!!!

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדוללאחרונה
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

הבן שלי גם היה רגיש ככהבתאל1אחרונה

לא בדיוק סיטואציות כאלה. אבל כן כשבאנו למפגש משפחתי הוא לא הסכים להכנס ולקח לו הרבה זמן להפשיר (חוץ מזה שבחוץ היה קפוא אז באמת היה צריך להפשיר חחח)

אם היינו מגיעים לאירוע המוני אפילו בחוץ - הוא רצה לחזור הביתה.

בכלל היה לוקח לו זמן להתרגל.

וגם לחלק מהאחיות שלו לקח זמן להתרגל כשנפגשים עם משפחה. בסוף לאט לאט זה עבר והם גדלו ועכשיו זה פחות משמעותי.

כן יכולה להגיד שהוא רגיש. וכנראה זה בגלל זה התגובה שלו. 

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושי

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

דיייי...באתי מפעם

וואו, איזה רגישות יש לו.... כנראה הוא ממש חש סיטואציות.

חיבוק גדול.

תודה לה ' שזה לא משהו בריאותי, כי הבת שלי פעם היתה בת 3, כמו שתיארת (מידי פעם צרחות של כאב בטן, בא בגלים) וזה נגמר בניתוח.

ואני ממש זוכרת את השרשור הארוך על חמותך שלא מתארחת אצלכם וזה ממש משמח לשמוע שהיא באה והייתם בטוב!!! 

פוסטינור בהנקהתהילנה

יצא למישהי לקחת ומוכנה לשתף?

האם לצפות לתופעות לוואי מיוחדות? (יש לי היכרות עם הגלולה, אבל לא בהנקה)

ממליצה לשאול את המכון הטטרולוגי אם בכלל מותר בהנקהאמהלה

מותרתהילנה

וכבר לקחתי...

השאלה שלי בעיקר מה מצפה לי מבחינת דימומים ומחזור

הבנתי. לא חושבת שאמור להיות שונה... בהצלחהאמהלה
תודה לך!תהילנה
רק חשוב לי לכתובשלומית.
שאחוזי המניעה של הגלולה הזו לא מאוד גבוהים וככל שמתרחקים מזמן קיום היחסים היעילות פוחתת 
תודהתהילנהאחרונה

זה מה שיש לצערי. מתפללת...

אם יש לך טיפים נוספים, אשמח לשמוע

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחיאחרונה

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

אולי יעניין אותך