חשוב להבין שזה תהליך משפחתי. מאד קשה לומר רק לאחת לא לאכול דברים מסוימים.
אנחנו כמשפחה, כתבתי על זה לא מזמן כמה צעדים שעשינו:
שתיה מתוקה- רק בשבת, ורק מים בטעם, לא קולה. שאר השבוע מים.
ממתקים - אחד ליום, וקונים את האריזות הקטנטנות, אלו שבתוך מארזים 20 גרם במבה או ביסלי למשל. במצבים קשים הורדנו ממתקים לגמרי ואמרנו ממתק רק בשבת.
ארוחות צהרים וערב חייבות להכיל ירקות מבושלים או חיים. לא אוהבת? תאכלי כף. לאט לאט מורידים את כמות הפחמימות. מלמדים את כל הילדים איך צלחת בריאה אמורה להיראות - חלבון, מעט פחמימה, הרבה ירקות. מראים לה כמה כפות אורז נחשבים "נורמלי" - למשל שלוש כפות לא גדושות. אני אומרת מראים לה אבל למעשה זה לכל הבית והילדים.
אנחנו דיברנו המון על תזונה בריאה בריאה בריאה. גם לילדה דיברנו יותר על בריאות פחות על יופי. אבל תדעי לך שילדים זה עם אכזר והם מציקים בכיתה במוקדם או במאוחר.
אפשר לדבר על כמה חשוב לאכול אוכל בריא כדי שנגבה לגובה ולא לרוחב.
3 פירות ליום זה מאד חשוב אבל לא יותר
לדאוג שיהיו בבית פירות וירקות שטופים ושיהיה סלט חתוך או ירק מבושל בארוחה.
ולצאת איתה להליכות, זמן איכות נהדר עם אבא ואמא. אנחנו יוצאים איתה לסירוגין ומקפידים מאד.
לא מזמינים פיצות, בחופש הגדול מגדירים שארטיק שווה זה אחת לשבוע ובשאר הזמן מסתפקי בקרטיב (גם מטעמי חיסכון וגם על זה דיברנו. שלא ישמע רק קלוריות)
והמון המון דוגמא אישית, אני מספרת הרבה על כמה קשה לי, איך אני מתמודדת, וכו.
עם כל זה, ועם ליוי של דיאטנית ילדים במשך שנים, היא הלכ הותפחה. עכשיו היא כבר נערה והיא הולכת למישהי מעולה מרצונה האישי והיא התחילה לרדת. אז אנחנו לא דוגמא מושלמת ובכל זאת, התחלנו מאוחר מדי ולאט מדי לדעתי , כל מה שאני מתארת לך לקח שנים שנים בעיקר בריבים מול בעלי שפשוט לא הצליח לראות שהיא שמנה ושזה בעיה והיה לו מאד קשה לוותר על לפנק אותה בקולה ובשוקולד, מרב אהבה הוא התפיח אותה כמו בצק. זה היה תהליך ארוך בו גם הוא למד שאפשר לצ'פר ילדה שדברים אחרים חוץ מאוכל. ממש היה לו קושי איום ונורא עם זה. ממש קושי נפשי שלו.
הרעיו ןבגיל שלה הוא בשום אופן לא לרדת, אלא רק לשמור על המשקל הקיים ואז כשהיא תגבה זה יתאזן
מרגע שהיא מקבלת מחזור היא אמורה לאכול די הרבה קלוריות כדי לגדול בצורה מיטבית,גיל התבגרות הוא משהו אחר לגמרי. רק תזכרי שיהיה לך בראש כשתגיעו לשם.
מקווה שעזרתי משהו, מוזמנת לשאול שאלות