למי יש ניסיון בהשמנת ילדים ?רעותוש10
לאיודעת מאיפה להתחיל להתעסק עם הנושא

הילדה אוהבת לאכול, אוכל וגם מתוקים
אנחנו לא בית מלא ממתקים בכלל אבל העולם מלא פיתויים והיא גם אוהבת אוכל..
מצדהשני פעילות גופנית כמעט ולא עושה
והקורונה- זה גרם לה לנזק עוד יותר עם הישיבה בבית כל היום

ביקשתי מהרופאה לעשות בדיקות דם כלליות כי כפעוטה היתה אנמית וגם לראות שהכל תקין...
סובלת הרבה מכאבי בטן, שלשולים וכד'
היא מאוד בררנית וכל דבר שני אומרת שזה מכאיב לה בבטן

הרופאה המליצה על דיאטנית ילדים אני רוצה ללכת אבל בלעדיה, להדרכה,
חוששת לדבר על נושא האוכל באובססיביות מצד שני היא רואה שהיא יותר שמנה מכולן, הענין הוא שהיא די גבוהה אז זה די מחפה אבל בשנה האחרונה כמעט לא גבהה אבל עלתה במשקל
(
בת כמה היא?בת 30
היא בתרעותוש10
10
את עושה מצויין שאת הולכת בלעדיהבתי 123
איך את ובעלך בנושא הזה? אתם רזים? אוכלים בריא?
לפעמים יש משהו רגשי היום יש טיפולים רגשיים דרך הקופות מאוד מוצלח וזה גם הסחת דעת מהאוכל
באופן עקרוני תזכרי שאת קובעת מה אוכלים והיא קובעת כמה
אם יש הרגל של אכילה מחוץ לארוחות נשנושים וכד אלו דברים שצריך לשנות לאט דרככם לשבת יחד לסעודות לתת דוגמה אישית
ספורט אולי תצאו רק את והיא להליכה?
אהבתי ממש את העקרוןדפני11
של את קובעת מה אוכלים והיא קובעת כמה. פשוט מדהים!! תודה לך גם ממני.
שינוי טוב בחשיבה.

ולפותחת היקרה..
העצה שלי היא רק להפוך את הבית לבריא. תוציאי שתיה מתוקה, דגני בוקר מופצצים בסוכר, חטיפים וממתקים. תשאירי רק פירות והרבה, תחתכי להם כל יום בצהריים צלחת גדולה עם פירות חתוכים, שיהיה מזמין. תרגילי אותם (בכוונה כותבת רבים כי זה צריך להיות כל הבית, לא רק היא) לאהוב םירות ולאכול פרי כש"מתחשק משהו מתוק".
אין בסקויטים, אין עןגיות, אין עוגות באמצע שבוע.
רק בשבת יש שתיה מתוקה (גם לא הרבה) ועוגה. זהו.
בית פשוט.
וגם תפחיתי שמן כשאת מבשלת. וזהו.
כמו שכבר כתבתי פעם בשרשור אחר,
אני בגיל שלה הייתי מאוד מאוד רעבה והייתי מסוגלת לגמור חצי- שלושת רבעי כיכר לחם בארוחת ערב לבד!! וגם הייתי שמנמונת...
ואיםשהו בגיל 14 התאזן לי. ונהייתי מקלונת.
יש משהו בגילאים האלה שההורמונים חזקים ומשבשים הכל...
תני לה לאכול כמה שהיא רוצה
רק תקפידי שבבית יהיו דברים בריאים בלבד.
זה יקנה לה ולכל המשפחה הרגלי אכילה בריאים וטובים, ובסוף הכל יסתדר בע"ה.
תדעי שבזה שהיא קונה הרגלי אכילה (קרי- מוצרים בריאים) נכונים, זה יעזור לה אחכ לכל החיים. גם אם תמשיך כרגע לעלות במשקל את תראי שעוד כמה שנים זה יתאזן כנראה (בהנחה שאת ובעלך לא ענקיים), וככה ההרגלים האלו ילוו אותה שנים רבות, גם אחרי הריונות והנקות.....
גם לי אחת כזובת 30
בגיל הזה.
אמנם היא היתה גדולה וגם כבדה עוד בתור תינוקת, היא נולדה במשקל הכי גדול מכולם ותמיד היתה שמנמנה.
דווקא אצלינו, בגלל שכולנו גדולים, אז יש דיבור על הענין.
היא יודעת היטב מה זה פחמימה, אילו פחמימות טובות יותר ואילו פחות.
היא גם יודעת שהיא מאוד נמשכת למתוקים, יותר מאחרות.
גם מפריע לה שהיא ככה.
האמת, אני חשבתי ללכת יחד איתה לדיאטנית, דווקא כי נראה לי שאם היא תקבל, מסמכות רפואית המלצות או תפריט, תהיה לה יותר מוטיבציה להקפיד מאשר אם ההמלצות באות ממני...

בכל אופן, היא לגמרי מקבלת אם אני אומרת לה בשקט ובעדינות, ''עדיף לך לקחת עוד סלט מאשר עוד אורז''. זה לא מעליב אותה בכלל. קצת מבאס אותי, אבל לא מעליב.
ובכלל- כמו שכתבו לך, שלא יהיה בבית יותר מידי דברים שיכשילו אותה.
עוד דבר - כשאני מכינה לעצמי סלט גדול, מיד כולן רוצות גם...אז זאת עוד שיטה לעורר תאבון לדברים בריאים- להכין רק לעצמך...
בעקרון בגיל הזה מאד הגיוני שזה שומן שילך לגובה.44444
דווקא אצל גבוהים זה יוצר נפוץ.

אבל כדאי ללכת לדיאטנית.
גם האכילה המוגברת תואמת את המצב.44444
לי יש עם ילדoo
שמאד אוהב לאכול והאוכל אצלו זה ממש נושא.
דבר ראשון חייבים לתת דוגמא אישית לפחות אחד ההורים בנושא תזונה נכונה, דבר שני שינוי התזונה צכיך להיות משפחתי ולא ספציפי לילד.
אני אישית לא נעזרתי בדיאטנית כי נושא התזונה קרוב לליבי ואני בקיאה בו. הילד שלי בן 15 היום והוא משתדל להקפיד על תזונה נכונה מסביבות גיל 8, היה לו פוטנציאל להיות שמן והוא לא
השאלה איך מתווכים לילד את התזונה הנכונהרעותוש10
ויש דוגמא טובה בבית

בלי לחפור ולשגע את השכל במיוחד שהיא כל סף גיל ההתבגרות והפרעות אכילה זה בעיה אצל בנות בגיל הזה

אני מרגישה שכל הנושא בכלל ריגשי , יש מושג כזה אכילה ריגשית שבאכילה את מפצה על שעמום ותסכולים. זה נראה לי הבעיה שלה
זה צריך להיות שיחoo
בזמן רגוע ולא כדיון בעקבות רצון לאכילה.
מה ׳לא׳ להגיד:
את השורש ש.מ.נ
מה לאכול/ לא לאכול
מה ׳כן׳ לדבר:
מהי תזונה נכונה, איך בודקים כל מאכל את רכיביו התזונתיים, על אכילה רגשית ועל הבחירה מה לאכול והמחיר שמשלמים על תזונה לקויה
אם לא יהיה בבית דברים משמיניםדפני11
אז גם אם האכילה ריגשית היא לא תשמין מזה....
וגם אם תשמין, מעט. לא דרמטי.

ובמקביל צריך לברר את הקטע הרגשי, לפתור אותו כל פעם מחדש.

למשל.
היא מצוברחת ועצבנית
פותחת את המקרר
לא מוצאת משהו "טעים" (עוגיות וכו..)
עוברת לארונות
לא מוצאת משהו "טעים"
שוב חוזרת למקרר
שוב לארונות
אין לה ברירה
בסוף לוקחת פרי.
ואז, כשהיא אוכלת אפשר לדבר איתה
מה קרה? למה אץ עצבנית.. ולפתוח שיחה על התחום הרגשי.... לאט לאט היא תקבל כלים איך להתמודד עם הרגשות שלה ופחות תפנה לאוכל.

וגם אם תפנה... זה בסדר. כולנו כאלה לפעמים. אבל לא יקרה כלום אם תאכל עוד 5 פירות ביום
להסביר על פירמידת המזוןתפוחים ותמרים
אני התחלתי בחינוך לשתיית מים.
ודיברתי רק על בריאות.
אני שותה רק מים.
לשבת קונה לפעמים מתוק.
ובחופש - מותר הרבה מיץ.

בעלי היה שותה המון קולה (בקבוק גדול ליום!) ובהסכמתו נתתי אותו כדוגמא שלילית. הראיתי להם כמה כפיות סוכר יש בבקבוק (את הקו הדמיוני של הסוכר) וכמה דברים רעים יש בזה.

הכנסתי את כולם איתי למטבח, בעיקר לאפיה.
לימדתי אותם לקרוא טבלת רכיבים.
כשאני מכניסה מאכל חדש - מדברים על קבוצות המזון שלו.

חותרים לבריא.

ממתקים -
כל שבת בבוקר הם מקבלים צלחת ממתקים.
שווה.
מאד מאד לא בריאה.

תמיד מותר לבקש ולקבל 2 קוביות שוקולד מריר. או 3.

אחהצ לרוב 1630/1730חותכת הר של ירקות ופירות ובקבוקי מים.

1830 א.ערב

הוצאתי מהבית את הפתי בר כשגיליתי שיש בו 20% שומן
מותר בייגלה (בערך 5% שומן)
אופה לפעמים עוגה פינוק באמצע השבוע
בקיץ קונה גלידה/קרטיב כאירוע משפחתי לפחות פעם 1 בשבוע

לא מתעסקת בשמן - רק בבריא.
גם על בעלי כשהיה שותה בקבוק שלם של קולה הייתי אומרת שאבא לא מכבד את הגוף שלו ומכניס לתוכו זבל.
וככה אני גם קוראת לחטיפים/ממתקים - והם אוכלים ויודעים שזה לא בריא.

אצלי בת ה 9.5 עכשיו רעבהההההההה
אוכלת יותר ממני (ואני מניקה)

הבן שלי בן 9.5 גם רעב עכשיו בטירוף......44444
זה נראה לי גיל כזה.....
מה שכם כמעט לא אוכל שום בשר ודג וקטניות שהם יחסית משביעים.
בימים שהוא כבר אוכל יש לי שקט לפחות לכמה שעות.....
תודה על הפירוט... עוזר לי מאודרעותוש10
באופן כללי מבחינת התזונה בבית אין לה כאילו סיבה להשמין

אופה רק קמח מלא, סלטים תוצרת בית בלי הרבה שמן, אין ממתקים באמצע שבוע רק חטיף אחד בשבת + מעדן בשבת בבוקר, שותים רק מים, קולה לא בבית ספרנו..

מלא פירות מלא ירקות,
יש תקופות שאני מבשלת בריא יותר ויש פחות אבל אין גאנק פוד בכלל
אם כבר פיצה- כזאת שאני אופה
פסטה- פעם בשבוע לכל היותר ולפעמים גם חודש שאני לא מכינה

אני מרגישה שהמקור הוא ריגשי ולא רעב ושובע וגם שהאחריות חייבת לעבור אליה... היא גם בררנית באוכל אבל בעיקר
המנטליות של האכילה שלה היא של שמנים וככה זה אצל ההורים שלי כי החיים אוכלים הרבה ומדברים על דיאטות. אולי אני גם צריכה לעבוד על עצמי בנושא שקשה לי לראות אותה אוכלת ככה...
אצל ההורים שלי עושים על האש- ממלאים צלחת מכל סוגי הבשרים ועוד צלחת מלאה ציפס, אוכלים הכל בכוח ואז אומרים " וואי איזה על האש מוצלח, אכלתי יותר מידי..."
ככה היא גם לפעמים לא תמיד אבל הרבה לחוצה על אוכל, אכלו לי.. אין לי מה לאכול.. שמה מלא אוכל שלא יגמר לי.. שלא יקחו לי..

גם אצלה אני רואה כאלה דברים:
היא חוזרת הביתה חם לה והיא עצבנית כי רבה עם חברה בדרך- היא ממלאה צלחת עם בורגול ואוכלת מהר- ממש דוחסת את האוכל לתוך הפה בעצבנות (האוכל אמור להרגיע) וכמובן עוד צלחת
כל פעם שהיא משועממת עושה סיבוב במטבח מכניסה משהו לפה
כשהיא מבשלת איתה כנ"ל- יד אחת מבשלת השניה מכניסה אוכל
שמישהו אוכל משהו היא מבררת "מה את אוכלת ? " כי אולי היא גם רוצה
אם היא לא הייתה בבית וחילקתי משהו היא מבררת, מה אכלתם כשלא הייתי ?
לחוצה שמה היא מפספסת איזה דבר מתוק שהיא לא קיבלה...
אני מנסה להשוות לבת שלי + איך לא נהרס לי דימוי הגוףתפוחים ותמרים
סהכ הבית די בריא
אני גם מגיל צעיר מסבירה להם שהגוף שלהם הוא שלהם.
ובעוד כמה שנים הם יוכלו לאכול רק שוקולד וללכת לישון בלי לצחצח שיניים... הם תמיד קצת מופתעים מזה, אבל בכז מקווה שזה מחלחל.

מספרת לך על עצמי. אולי זה ייתן לך כיוון.
אגב, במשקל ובגובה שלה יוצא BMI תקין?

אנחנו 2 אחיות
אמא די רזה, מעשנת
כשהייתי מתבגרת והלכתי איתה לקנות בגדים
היא תמיד אמרה: תקחי מידה גדולה יותר

תמיד קנתה לי תחתונים L

תמיד הרגשתי ה"ברווזון המכוער" יחסית לאחותי החתיכה.

אמא שלי לא אמרה כלום
אבל הרגשתי אותה

עשיתי גם דיאטה ענקית סביב גיל 20 שאמא מאד לא פירגנה לה

לאט לאט למדתי לקבל את עצמי ואת הגוף שלי

היום, אחרי 5 לידות, אני עוד עם עודפים, 65 קג, על 1.63, בטן כמעט שטוחה, אבל קצת מלא, אוהבת את הגוף שלי וחיה איתו בהרמוניה.

הדבר שאת הכי הרבה יכולה לעשות עכשיו - בעיני - הוא לא הדיאטנית (להעלים את ה'בעיה') אלא להתמודד באופן עמוק עם הדחיה שאת מרגישה ביחס להתנהגות שלה סביב אוכל.

מה בזה ככ נורא?
למה בעצם זה מעורר בך תחושות קשות?
מה את יכולה לעשות כדי להרגיש טוביותר בנושא הזה מולה?

גם אני אוכלת בטירוף כשאני גוועת
ובעלי לא
ואם הוא מעיר לי - אני אומרת לו -
אתה זה אתה ואני זה אני
מאיפה נפלת עליי עם ה'תלעסי לאט'?

יש לי השגה אחת על זהמיואשת******

במקביל לבירור התחושה שאני מסכימה איתך שהיא חשובה, הפותחת מתארת פה בעיה קיימת. גם בצורת האכילה וגם במשקל.

ללכת לדיאטנית זה לא לטאטא את הבעיה. זה לפתור את הבעיה הקיימת, במקביל לבירור הרגש ועבודה רגשית גם של האמא ואולי גם של הבת @רעותוש10 עכשיו לפי התיאור שלך שמפורט יותר אני נוטה להסכים שיש פה הרבה רגשי. ועדיין דיאטנית זה חובה בעיני כצעד ראשון או מקביל לבירור הרגשי.

שומן הוא בעיה בריאותית וכשהוא יותר מזה הוא הופך לבעיה ריגשית וחברתית בפני עצמו. ממש מפריע לי שאת חושבת שללכת לדיאטנית ולנסות לפתור את הבעיה הנקודתית שנוצרה זה "להעלים" בעיה. ממש. 

ילדה שבגיל 10 יש לה עודף משקל של 10+ קילו שלא תדעי לאיפה היא יכולה להגיע. צריך לעצור את זה, ואפשר להשתמש בהרבה כלים בשביל זה. אבל אין פה טאטוא של שום בעיה, יש כמה כיווני טיפול והם מקבילים, לא מחליפים.

(65 קילו על 163?? את צוחקת עלי? זה רזה. יקירה, לא יודעת מה אמא שלך עשתה לך לראש אבל זה רזה! שלא תזכי לדעת מה זה שמן באמת, וילדה שמנה. שמנה. שלובשת בגדים של נשים בגיל 13 כי אין, פשוט אין בגדים. סבל אמיתי לילדה ולאמא)

לא הבנתי כמה עודף משקל ממשי יש לה + הצד הרגשיתפוחים ותמרים
קריטי.

אם מדובר ב-10 קג, את צודקת 100%.

בגלל ש @רעותוש10
סיפרה על הפרעות האכיפה של ההורים שלה, אני חושבת שאולי קיימת כאן רתיעה רגשית בלתי מודעת שלה, כאמא, מההתנהגות של הבת שלה.

דחייה מהסוג הזה + דיאטה - חס וחלילה - עלולה להיתרגם להפרעת אכילה, שלא נדע.

ולכן אני חושבת שכדאי מאד לרעותוש לעבוד על עצמה - זה תהליך שהיא יכולה להתחיל מחר. הוא תלוי רק בה. הוא לא כולל את כל הבית. ובעיני - הוא לא פחות בחשיבותו.

יצא לי לעבוד עם 2 מתבגרות עם הפרעות אכילה. עם אחת מהן בביהח. זה עניין רציני. זה גיל עדין. החברה ודימוי הגוף שהיא משדרת פשוט מ ז ע ז ע.
הבית חייב להיות מקום מפלט בטוח.

לי הוא לא היה כזה בעניין הזה.
וכן, אהבתי לנשנש.
לקרוא ספר ולכרסם בייגלה תוך כדי.
אבל אני לא הייתי עדינה מדי, למזלי, למרות שהנה- לא שכחתי.
גיל ההתבגרות יכול להיות פרוץ.
בהחלט מאד מאד חשוב להיזהרמיואשת******
חס ושלום הפרעות אכילה. חס ושלום. צודקת לגמרי. זה נושא עדין וצריך זהירות
לי לי לי .מיואשת******

נסיון רב שנים ועגום.

בת כמה הגברת? ממתי היא שמנה, וכמה?

מתחילה לענות לך בכללימיואשת******

חשוב להבין שזה תהליך משפחתי. מאד קשה לומר רק לאחת לא לאכול דברים מסוימים.

אנחנו כמשפחה, כתבתי על זה לא מזמן כמה צעדים שעשינו:

שתיה מתוקה- רק בשבת, ורק מים בטעם, לא קולה. שאר השבוע מים.

ממתקים - אחד ליום, וקונים את האריזות הקטנטנות, אלו שבתוך מארזים 20 גרם במבה או ביסלי למשל. במצבים קשים הורדנו ממתקים לגמרי ואמרנו ממתק רק בשבת.

ארוחות צהרים וערב חייבות להכיל ירקות מבושלים או חיים. לא אוהבת? תאכלי כף. לאט לאט מורידים את כמות הפחמימות. מלמדים את כל הילדים איך צלחת בריאה אמורה להיראות - חלבון, מעט פחמימה, הרבה ירקות. מראים לה כמה כפות אורז נחשבים "נורמלי" - למשל שלוש כפות לא גדושות. אני אומרת מראים לה אבל למעשה זה לכל הבית והילדים.

אנחנו דיברנו המון על תזונה בריאה בריאה בריאה. גם לילדה דיברנו יותר על בריאות פחות על יופי. אבל תדעי לך שילדים זה עם אכזר והם מציקים בכיתה במוקדם או במאוחר. 

אפשר לדבר על כמה חשוב לאכול אוכל בריא כדי שנגבה לגובה ולא לרוחב. 

3 פירות ליום זה מאד חשוב אבל לא יותר

לדאוג שיהיו בבית פירות וירקות שטופים ושיהיה סלט חתוך או ירק מבושל בארוחה.

ולצאת איתה להליכות, זמן איכות נהדר עם אבא ואמא. אנחנו יוצאים איתה לסירוגין ומקפידים מאד.

לא מזמינים פיצות, בחופש הגדול מגדירים שארטיק שווה זה אחת לשבוע ובשאר הזמן מסתפקי בקרטיב (גם מטעמי חיסכון וגם על זה דיברנו. שלא ישמע רק קלוריות)

והמון המון דוגמא אישית, אני מספרת הרבה על כמה קשה לי, איך אני מתמודדת, וכו.

עם כל זה, ועם ליוי של דיאטנית ילדים במשך שנים, היא הלכ הותפחה. עכשיו היא כבר נערה והיא הולכת למישהי מעולה מרצונה האישי והיא התחילה לרדת. אז אנחנו לא דוגמא מושלמת ובכל זאת, התחלנו מאוחר מדי ולאט מדי לדעתי , כל מה שאני מתארת לך לקח שנים שנים בעיקר בריבים מול בעלי שפשוט לא הצליח לראות שהיא שמנה ושזה בעיה והיה לו מאד קשה לוותר על לפנק אותה בקולה ובשוקולד, מרב אהבה הוא התפיח אותה כמו בצק. זה היה תהליך ארוך בו גם הוא למד שאפשר לצ'פר ילדה שדברים אחרים חוץ מאוכל. ממש היה לו קושי איום ונורא עם זה. ממש קושי נפשי שלו.

הרעיו ןבגיל שלה הוא בשום אופן לא לרדת, אלא רק לשמור על המשקל הקיים ואז כשהיא תגבה זה יתאזן

מרגע שהיא מקבלת מחזור היא אמורה לאכול די הרבה קלוריות כדי לגדול בצורה מיטבית,גיל התבגרות הוא משהו אחר לגמרי. רק תזכרי שיהיה לך בראש כשתגיעו לשם.

מקווה שעזרתי משהו, מוזמנת לשאול שאלות

תשובה מעולה ממש עוזרתרעותוש10
הענין הוא שזה השמנה של השנתיים האחרונות
לפני זה הייתה נורמלית...

בעלי רזה ואוכל בלי הרגלים בכלל (יכול לצום חצי יום ואז לאכול רק מתוק) אבל כמעט לא אוכל בבית
אני רזה יחסית (הייתי רזה מאוד אבל עם הלידות..) וסך הכל כן אוכלת מגוון, קצת אוהבת לנשנש

באמת הקושי הוא סביב מה מפנק ומנחם אותי- וכרגע זה רק אוכל אצלה

אל תצפי ממנה להתגבר על פיתויים. את צריכה להוציא אותםמיואשת******

אי אפשר לדרוש מילדה בת עשר לרואת משהו טעים ולהתאפק. את צריכה להוציא נשנושים וממתקים מהבית, שתיה מתוקה וכו. זה התמודדות וויתורים שלנו כהורים.

חוץ מזה חייבת לומר ששמעתי על כאלו שמשמינות לפני ההתבגרות קצת ואז נותנות קפיצה לגובה והכל נעלם

אבל בכל אופן מכיון שהשמנה דורינו זה מגיפה ממש גם בילדים לא הייתי סומכת על זה אלא מנסה לאזן את התזונה בבית ולהוסיף לה חוגי ספורט , כדורסל, ריקוד , מה שהיא אוהבת. ואם לא מתאפשר בגלל קורונ הוכו אז הליכות עם אמא (מאד בריא בשבילי ללכת ומשעמם לי לבד, את מוכנה לבוא איתי חמודה ונפטפט קצת שלא ישעמם לי? ככה..)

אין אצלנו מיצים ואין ממתקים באמצע שבוערעותוש10
כבר שנים...

הנשנושים זה הבעיה,
אבל למשל- חצילים לשבת, כל פעם שעוברת ליד המגש- לוקחת שניים שלוש
עוגות אני כן אופה לשבת- יש שוקולד מריר מבחינתי זה חומר גלם מבחינתה נשנוש

טוב אני צריכה לחשוב על זה יותר לעומק, תוהה אם דיאטנית ילדים זה הכתובת אולי טיפול ריגשי
אני לא בקטע של טיפול רגשי בכללמיואשת******

עשו לי את זה גם בתור ילדה וגם בתור מבוגרת וזה.. סליחה ב**יט

אנשים אוהבים לאכול.

זהו

יש אנשים כאלו

ואנחנו צריכים ללמוד להתמודד עם דחיית סיפוקים. אין לנו שום בעיה רגשית , לאהוב אוכל זה לא בעיה רגשית כמו שלאהוב נעליים זה לא בעיה רגשית

לקנות מלא נעליים עולה מלא כסף, לומדים לדחות סיפוקים

לאכול משמיםן, לומדים לאכול פחות

אכן שוקולד מריר זה טעים. גם אצלי נגמר. אז הפסקתי לקנות. 

רוצה לאפות עוגה עם דוקולד? יורדת למכולת קונה שוקולד אופה. אין שוקולד לנשנוש

אופה עוגה לשבת - מקפיאה מוציאה רק כמה שצריך לשבת, יש פרוסה שתיים לכל אחד ואז זה נגמר. אין פיתוי

מכינים חצילים או ווטאבר- את אומרת לה, מתוקה זה לשבת. שימי בקופסא אני לא מרשה לאכול ממה שהכנו לשבת. 

גבולות מה את מרשה ולא מרשה לעשות בבית , היא רק בת עשר. 

דבר ראשון תלכי לדיאטנית ילדים. תקבלי הנחיות, תשמעי ממנה מה כן בסדר ולא בסדר. מי אמר שהיא כזה לא בסדר? אולי הדיאטנית מסדרת לך את הראש ואת רואה שהבת שלך די נורמלית? את לא יכולה לקבוע על דעת עצמך לפני בדיקה של איש מקצוע בתחום שיש לה בעיה רגשית . חבל להכניס לה כאלו רעיונות לראש. סליחה שאני קצת נחרצת אבל זה ממש מפריע לי.

את צודקת ... אני לא מכניסה לא אלא הכנסתי לעצמירעותוש10
יש לי אמא עם אכילה כפייתית ככה היא אומרת על עצמה כנראה זה רודף אחריי באיזשהו מקום
ודווקא כל האחים אצלנו רזים

לאחרונה ההורים שלי עשו שינוי וירדו 20 קילו כל אחד וגם שומרים על זה
אבל האכילה אצלם עדיין מאוד ריגשית (כמו שתיארת אצל בעלך מפנקים בממתקים וכו')
ברוך השםשירוש16
את בכיוון הנכון.
אבל להגיד "אני לא מאמינה בטיפול ריגשי לבעיות אכילה" לדעתי זה טעות.

יש הרבה מאוד אנשים שאכילת יתר אצלם נובעת מבעיה ריגשית.
יש מושג שנקרא 'אוכל מנחם' כי הוא באמת כזה.
ילד שגדל להורה שאומר לו על כל כישלון/עצב 'תיקח ממתק ותרגיש יותר טוב' זו בעיה. כי הוא גדל בהכרה שאוכל זה דבר מנחם. מרגיע. במקום לייצר דרכים אחרות לנחמה והרגעה עצמית הוא מוצא את זה באוכל. וזה הרגל שהוא לוקח לכל החיים.
והוא מגיע למשקלים מאוד מסוכנים.
כן, השמנת יתר זה דבר מסוכן.
הוא מהווה גורם סיכון להמון דברים וחבל שאפחיד פה נשים בשביל זה יש את דר' גוגל...

דור שלם גדל על התובנה: אוכל = שמחה/רוגע/כיף/מנוחה...
ולא רק 'אוכל' או 'ארוחה'. אלא מאכלים מסוימים מוגדרים לנו ע"י העולם החיצוני (פרסומות וכו) שמאכלים מסוימים עדיפים על פני אחרים כדי ליצור הוואי כיף/חברי/משפחתי.
תשימי לב לכל פרסומת על פיצה - משפחה ליד השולחן, חברים על חוף הים.. איזה מחשבה זה יוצר אצלינו? אצל הילדים שלנו?

פרסומת עם משפחה ליד חוף ים או אפילו סרטים וכו - מנגל עם המבורגרים ונקניקיות או פיצה משפחתית וקולה.
לא סלט קולורבי, מגש פירות ובקבוק מים...

יש את המסרים מבחוץ (פרסומות) והמסרים מהבית (רק עוד כפית אחת! נו... אני אעשה לך אווירון..) שיחד יוצרים מחשבה לא בריאה על המוגש 'אוכל'.
אם המחשבה הזאת הייתה נשארת במוח בלבד, ניחא, אבל היא יוצאת החוצה ויוצרת מצבים לא טובים ואף מסוכנים מבחינה בריאותית.
לקנות אלף נעליים זה בעיה בחשבון הבנק
אבל לאכול אלפי קלוריות מיותרות ביום זו סכנה לגוף
אם הובנתי לא נכון אני מתנצלתמיואשת******

יש אכן אנשים שזו בעיה אצלם ברמה שמצריכה טיפול רגשי. נכון.

הגישה שלי היא לנושא בכללותו. אכן, אוכל מנחם. האם זה מצריך טיפול רגשי שהתרגלנו שאוכל מנחם? לדעתי לא. זה מצריך עבודה אישית שלנו, עבודה על דחיית סיפוקים, על מציאת מקורות נחמה אחרים, על שליטה עצמית. כל מיני דברים. שלדעתי -  וזו דעתי בלבד בתור מי שהיתה ילדה שמנה ועכשיו היא אשה שמנה שניסתה חלק מהדברים הללו- לא כל דבר מצריך "טיפול" 

זה שאני אומרת שמשהו לא דורש טיפול פסיכולוגי \פסיכודרמה \ ווטאבר, לא הכוונה שלא צריך לטפל בו. פשוט הכוונה שלי שקצת מוגזם היום הגישה שכל דבר רצים לאיזה מטפל \יועץ\ וכו. 

אני הכי בעד לתת סביבה תומכת כמו שכתבתי בשרשור הזה, לדבר על בריאות, על יופי, על מושגי אכילה נכונים, על מתי אנחנו רוצים לאכול ומתי משעמם לנו ובואי נחשוב ביחד איך עובדים על זה, ללכת לתזונאית. 

אני אישית לא חושבת שצריך טיפול רגשי לילדה, לשם הדוגמא, שכל פעם שעוברת ליד מגש מושיטה יד. היא צריכה ללמוד לעבוד על שליטה עצמית, היא צריכה להבין למה זה חשוב. 

כמו שאם הילד שלי לצורך הדוגמא לא מצליח להפסיק להרים ידיים בשעת מריבה אנחנו נעבוד על זה בכל מיני צורות אבל אלא אם כן זה יהיה מצב אקוטי לא אחשוב שהוא צריך "טיפול"

ללקיחה של ילדים לטיפול יש גם צדדים שליליים, יש את הסטיגמא שהם יחשבו על עצמם כמה שהם בעייתיים, יש את זה שהם יכולים לקשר אוכל למקום עצוב ומפחיד שדרש איש מקצוע, לפעמים זה יכול להחמיר את הבעיה במקום לפתור אותה. 

אז שוב, אני לא אומרת שאין מצבים שצריכים מטפל מקצועי, ואני לא אומרת שלא צריך לטפל באופן כללי. אני פשוט לא אוהבת את הריצה הזו עם כל בעיה ל"טיפול" . כאילו שכחנו להשתמש קצת בהגיון שלנו בחיים. 

אמא יכולה להכיר את הילדה שלה ולדעת האם באמת יש בעיה רגשית רצינית בחיים שלה בחברה או חס ושלום בתחומים אחרים. ואז זה אכילה רגשית שמצריכה טיפול רגשי, או פשוט היא גדלה- כמו שאת אומרת, עם הגישה שאוכל הוא מנחם. ואז צריך לשנות את הגישה בבית, צריך לעזור לילדה למצוא דרכים אחרות להתנחם, אבל "טיפול ריגשי" לדעתי לא נצרך. לא כל פעם שצריך לשנות הרגלים בחיים זה דורש טיפול מקצועי.

זו דעתי האישית

קראתי רק ברפרוף אבל מחזקת אותך אבל אני חושבתבתי 123
שיש הבדל תהומי בין המושג אכילה רגשית לבית מצריך טיפול
אכילה רגשית הכוונה כל אכילה שלא לצורך חיוני
כמו לצורך הפגת שיעמום. שמחה .הרגלים אהבה לאוכל. זה דורש מודעות ועבודה עצמית ושינוי של הרגלים. אפשר גם להוסיף טיפול שמחזק את הנפש לצורך חיזוק כמו שיאצו וכדומה או לילדים ריפוי באמנות חוג נחמד לאו דוקא טיפול שמתמקד באכילה
אני חושבת שרק במקרים ממש קיצוניים זה מצריך ממש טיפול פסיכולוגי בנושא הספציפי לאכילה
ברור שמודעות זה שם הסיפוררעותוש10
הקושי לדעתי בגיל הזה הוא בהסבר ובהעלת המודעות, בלי קשר להשמנה אלא בהקשר של בריאות

שהאוכל ללא הכרה הוא מזיק ולא טוב, וצריך לאכול בכיף אבל בצורה מסודרת

ולא שמנסים לשלוט עליך ולעצור אותך מלעשות מה שאת רוצה

הרי מבוגר מבין את זה יותר בקלות
השאלה מה יתרון ללכת לתזונאית ?רעותוש10
שזה ה"טיפול" שאת מציעה ?
שתגיד מה להוציא מהבית ומה להכניס ?
שתגיד לילדה להגביל את כמות האוכל שנכנסת לצלחת ?

מסכימה אותך שהתפיסה שאוכל מנחם זה מקור חלק מהבעיה אצל רובנו... ואני כאדם רזה מרגישה את זה...

ועכשיו אני חייבת לדחות סיפוקים כי אחרי 4 לידות ותפיסה שאוכל מנחם הגעתי למצב שאני חייבת לדחות סיפוקים.

יכול להיות שיש שילוב בגיל הזה של השתוללות הורמונלית שהילד מאוד רעב, עם אכילה לא מאוזנת ומשביעה דווקא ואז יש השמנה.

רק אומרת שרוב הדיאטות שהצליחו בעולם למבוגרים , עבדו על שילוב של רגש עם קבוצות תמיכה וכד' כמו או.איי (אכלנים כפייתיים) או בגרסה הישראלית חלי ממן
תזונאית ילדים מתמחה בילדיםמיואשת******

וכן, הן מסבירות להם ולך מה נכון. מבחינת מה שיהיה בבית, מבחינת הרגלים, מבחינת גביהה, ואכילה. קודם כל צריך לדעת מה לעשות, ואת זה, למרות שאת יכולה לקרוא וללמוד באינטרנט, זה לא אותו דבר בכלל. זה צריך להיות מותאים לבת שלך, בגיל שלה, עם הנתונים הפיזיים שלה. ועם בדיקות דם שלה. וזה ממש ממש ממש חשוב. ממש.

זה לא כמו מבוגרים שהולכים לקבוצות וone size fits all כאילו, כל הקבוצות אותו תפריט והעיקר זה הקבוצה לחזק אותך.

לא, לילדים זה חייב להיות תפריט מותאים אישית מאד אצל מישהי מומחית שתתאים לכם.

את לא יכולה לדעת כמהבאמת הילדה שלך צריכה לאכול ומה על סמך מה שאת קוראת באינטרנט ומה ש"כולם עושים"

אחרי שתתיעצי עם תזונאית ותדעי בדיוק מה כן ומה לא, ומה הצורך האמיתי, אז תראי מה הדבר הנכון לילדה שלך. האם היא צריכה קבוצת תמיכה לנערות, האם היא צריכה פרסים, איפה נקודות החולשה שלה ואיך את יכולה לעזור לה ללמוד דחיית סיפוקים

אגב אמרת שהיא אוהבת לבשל, יתכן שלקנות ספר בישול בריא ולנסות להכין ביחד אוכל בריא דל קלוריות יכול מאד לעזור.

אבל קודם כל צריך לדעת "מה" ואחר כך "איך"

ואיפה לדעתך עובר הגבול?שירוש16
בין עבודה עצמית לצורך בטיפול.

את בעצמך אומרת שלא באמת הצלחת בשיטה שלך ונשארת בעודפים..
אז אולי כן כדאי לשמוע מה יש לעולם להציע?

אני מאמינה בכל ליבי שאת יודעת מה טוב לביתך. ולעצמך.
אבל תסתכלי רגע מבחוץ - אם מישהי תגיד לך- ניסיתי בדרך שלי והינה התוצאות: אני שמנה והבת שלי שמנה. זה הוכחה לצידקתי.

מה תגידי לאישה כזאת?
הרי יש פה משהו לא הגיוני במשפט הזה.
מצד אחד - את מציעה פיתרון לעצמך לביתך ולאנשים אחרים
מצד שני - באותה נשימה את בעצם מודה שהבעיה עודנה קיימת. ושהפיתרון לא בידיוק עזר...

לדעתי, באופן אישי, הגבול עובר בידיוק במקום הזה: בריאות.
יש הגדרות של עודף משקל, השמנת יתר והשמנת יתר חולנית.
השאלה אם מחכים להשמנת יתר חולית כדי להתחיל טיפול או שמספיק להגיע לעודף משקל ולהגיד: סטופ! עד כאן.

אני גם מתמודדת עם הנושא הזה. מאז גיל שדומה לבת שלך.
גם אמא שלי חשבה שביוכולתה לעזור לי בדרך שלה ועם הידע שלה.
היא גם הייתה מסבירה לי כמה לא יפה זה נראה שהכתפור בחולצה נפתח והמידה שלי לא בידיוק תואמת לילדים בני גילי..
שאני אוכלת כמויות לא נורמליות ונראת בהתאם.
להגיד לך שזה עזר? לא בידיוק.
שוב, עד היום אני מתמודדת עם זה. אז כנראה שדרכה של אימי לא בידיוק היה מוצלח...
(אגב, צוחקת כל פעם מחדש כשאימי מעירה לי על כך.. בואי מאמי.. גם את לא בידיוק נראית במייטבך בין הריון-לידה-הנקה וחוזר חלילה.. עכשיו אחרי שסיימת עם הילדים ועבר עשור הצלחת לרדת במשקל. יופי לך. אני לא במקום הזה כרגע🤣)

לדעתי מה שהכי עזר לי:
1. מודעות למצבי לעומת אחרים. מאוד התביישתי במראה שלי.
2. לא לתת לזה לגיטימציה בשום אופן אבל גם לא לפגוע בגלל זה.
כי אז ההתעסקות סביב אוכל בריא הופך למקור בושה ופגיעה.
3. לתת עיצות פרקטיות: להקטין את הצלחת. לקחת מנות קטנות לאורך היום. להכין ארוחה יותר בריאה לכל המשפחה. (לא חכמה גדולה להגיד לילדה תאכלי יותר בריא כששניצל והמבורגר טבעוני תעשייתי או פסטה הם ארוחות קבועות בבית...)
4. עכשיו בגילי - משתדלת לא להכניס חטיפים הבייתה. לקנות בריא - להכין בריא ולאכול בריא. פחות פסטה, יותר סלט.
ובאופן כללי משתדלת שיהיה בבית שלי יותר פירות, אוכל ביתי ולא תעשייתי. (להוריד כמויות סוכר, שמן ומלח)
5. פעילות גופנית.
לא הבנת. על עצמי ניסיתי את שיטת הטיפול הרגשי שלא עבדהמיואשת******
גם בילדות וגם בבגרות.

על הבת שלי לא ניסיתי אותה. בהחלט. ולמרות שגם מה שניסיתי לא היה הצלחה מסחררת לפחות מבחינה ריגשית הילדה בריאה בנפשה ושמחה ומאושרת,(מה שלי לא היה כי כל הטיפול הרגשי הזה הזיק לי בדימוי העצמי ברצפה) ופחות שמנה ממה שהיתה לולא עשינו דברים מסוימים.
בחיים בחיים בחיים שלי לא השפלתי את הבת שלי ואמרתי לה משהו על המידה בגדים יש משהו לא יפה. להיפך!! תמיד אני מדגישה לה כמה שהיא יפה ושזה רך ורק נושא בריאותי

ואת כל מה שעזר לך אנחנו עושים וגם כתבתי פה בשרשור בדיוק את העצות האלו. בדיוק. מזמינה אותך לקרוא הכל
הלוואישירוש16
עלי כזאת אמא...

תגידי, הורים קולטים כמה משמעות יש למילים שלהם?🤔
תודה יקירתי.מיואשת******
אולי כי עברתי את החוויה הספציפית הזו יש לי יותר יכולת. ואולי לא. מחא עבודה זה לקח לי ועדיין עובדת על עצמי. קשה לראות את הבת שלך נכשלת במה שגם את נכשלת בו. וסובלת. זה נסיון קשה.
ברור לי שאני עושה טעויות בדברים אחרים לא אמא מושלמת בשום צורה.
אני חושבת שאנחנו כהורים היום הרבה יותר מודעים לכל הקטע הפסיכולוגי וההשפעה שלנו, אבל זה עדיין לפעמים מאד קשה לעצור מילים שרוצות לעוף מהפה... 🙄
אולי תעברי לאפות את החצילים במקום לטגן?יראת גאולה
ואז שתנשנש כמה שהיא רוצה...
שוקולד מריר הוא לא כזה גרוע, אבל אצלי בבית אין.

אשר לחתוך ירקות ולהניח פירות שטופים, שיהיו נגישים, כשזה זמין זה יהיה הנשנוש.

אין לי ניסיון בכלל. אבל לא נשמע לי שיש מה ללכת לדיאטנית אם כלל האוכל שלה בריא...
לא צריך לדרוש מילדה בת עשרoo
אלא לתת את כל המידע ולהעביר אחריות אליה. אני העברתי אחריות של אכילת ממתקים לילד בגיל 7, לאחר שעקרו לו שיניים, הסברתי על הנזקים ועל האחריות שהיא שלו בלבד. הילד לא נגע בממתקים במשך תקופה ארוכה מעצמו
זה נדיר שהצליח וזה לא פייר לעשות את זהמיואשת******

גם לאנשים מבוגרים שנדרשים לדיאטה תמיד יאמרו - תוציאו פיתוים מהבית. בכל שיטה שתלכי ולכל מי שתלכי.

לבקש שליטה עצמית כזו מילד קטן שיראה ממתקים בבית ולא יאכל אותם בזמן שהוריו ואחיו אוכלים זה אכזרי ממש. כן, לא אחזור בי. אכזרי ממש. ולא ריאלי בשום צורה.

כל איש חינוך \ דיאטן \ רופא\ מטפל מי שלא תשאלי יאמר לך שלא עושים כזה דבר.

זהו שלא ביקשתי שליטה עצמית מילדoo
נתתי לו את הבחירה אם לאכול או לא, והוא בחר לא לאכול לאחר שהבין את המחיר (עקירות שיניים) וזה עבד לי עם ילד אחר על השמנת יתר. אם מאמינים בשיטה של העברת אחריות ובחירה לילד, ומתנהגים לפיה היא יכולה לעבוד.
כל שיטה יכולה לפעמים לעבודמיואשת******

השאלה אם היא השיטה הנכונה

שימי לב שלא התכוונתי לא להעביר אחריות. בהחלט צריך להעביר אחריות, מסכימה עם זה מאד. בסופו של דבר זה אחריות של הילד. אבל קודם כל זה צריך להיות מותאם לילד ולגיל שלו.

דבר שני זה שהעברתי אחריות לילדה זה לא אומר שלא צריך לספק סביבה תומכת.

למשל, אחריות של הילדה לעשות פעילות גופנית. מי מצא את החוג ומסיע ומחזיר מהחוג? אני נכון? כי אני מספקת סביבה תומכת 

אחריות של הילדה לא לאכול ממתקים, אחריות שלי לדאוג שהסביבה הביתית שלה תהיה כמה שיותר נקיה מנסיונות, מתוך הבנה שיש נסיונות בלימודים, אצל חברות ומשפחה, ובבית אני אעזור לה שיהיה לה יותר קל. שיהיה לה ירקות ופירות שטופים וזמינים, שיהיה סלט חתוך, שלא יהיו שוקולדים בארון.

השיטה של - זה אחריות שלך וזהו אני לא עושה כלום בנידון וכל שאר המשפחה תמשיך לאכול בכיף מול הפרצוף שלך דברים שאסור לך- היא בעיני לא נכונה ואכזרית.

לא כתבתי בשום תגובהoo
׳זה אחריות שלך ואני לא עושה כלום בנידון׳
ומה שכן כתבתי שצריך לתת דוגמא אישית ולעשות שינוי תזונתי משפחתי, ולהעביר את הבחירה מה לאכול לילד לאחר נתינת מידע מלא על תזונה נכונה והשלכותיה
מסכימה איתך בהחלט.מיואשת******

כנראה לא הבנתי נכון מה שכתבת קודם, השתמע לי שכאילו את אומרת - זה אחריות של הילד וזהו. מתנצלת.

מסכימה לגמרימצטרפת למועדון
אצלנו בבית היה שפע של גאנק ותמיד היתה חלוקה ברורה בין הילדים עם נטיה להשמנה לאלו שרזים בטבעי. לאלה לא העירו ולאלו כן. וזה יוצר רק אנטי!
בהשמנה זה לא עובד כמו שיניים זה יותרבתי 123
דומה לרגישות למזון מסויים או אלרגיה שאת נותנת לו את האחריות והוא יודע שממתקים יגרמו לו לכאב בשיניים ויצטרך טיפול
ילד שמנשנש אם זה לא יהיה שוקולד זה יהיה משהו אחר זה לא משהו נשלט
גם באלרגיה לא מעבירים אחריות בלעדית לילדמיואשת******

צליאק, רגישות למוצרי חלב, רב המשפחות משתדלות להמעיט את החשיפה של הילד לדברים האלו ככל הניתן על מנת להקל עליו. אם יש לך ילד בן 10 עם צליאק אז לחפם אין ברירה, אבל ממתקים קונים לכולם בלי גלוטן למשל, לא רק לילד. כמה אפשר לבקש מילד להסתכל על כולם נהנים ולהיות יוצא דופן. זה קשה. כהורים אנחנו מנסים להמעיט את הקושי כי גם הקושי שכן יש הוא מספיק גדול.

גם ילדים שמנים יש להם כל כך הרבה קשיים. בחברה, מול אוכל רגיל, אז לפחות את הממתקים המגרים ביותר להוציא להם מהבית. שלא יראו הורים ואחים זוללים שוקולד והם אוכלים מלפפון, זה פשוט לא פייר לעשות כזה דבר לילד.

הפותחת דברה על שוקולד לאפייה וחציליםבתי 123
ולא העשה לעצמי אאוטינג אבל כן הדוגמה של השיניים הרבה יותר קרובה לרגישות ואלרגיה (כמובן לא אלרגיה מסכנת חיים) ותתפלאי אפילו לילדים קטנים אפשר לתת את האחריות הם הולכים לחברים הם נמצאים במסגרות אנחנו לא תמיד צמודים אליהם ושולטים על המזון שנמצא בסביבתם
נכון, בדיוק לכן בבית נקל עליהם. הבית הוא סביבה בטוחהמיואשת******

ילד צריך מרווח נשימה בבית. אחרי שהוא הלך לבית ספר וחילקו ממתק שאסור לו והתאפק, והלך לחבר והיה אסור לו להתכבד שם והתאפק, הוא צריך לבוא הביתה ולהתאפק שוב? לא מגיעה לו מנוחה?

(אומרת את זה בתור מי שמכירה שתי משפחות שמתמודדות אחת עם צליאק לאחד הילדים ואחת עם אלרגיה חמורה לביצים. אכן לילדים יש אחריות מחוץ לבית אבל בתוך הבית ההורים עושים הכל לתת להם הרגשה שהם לא שונים, ולא צריכים כל הזמן לקנא, ולהתאפק. כי אם לא בבית אז איפה?)

ועניתי לה גם לגבי השוקולד לאפיה, הוא באמת טעים. אני לא מחזיקה בבית כי אחרת כולם אצלי אוכלים. אני ובעלי והרזים והשמנים.

מה שמפתה מדי, מוציאים. או שמים בקופסא וסוגרים שלא יהיה "לעבור ליד המגש ולחטוף" 

מסגלים הרגלים שעוזרים.

יש עבודה של דחית סיפוקים, ומנסים להקל במה שאפשר, ובמה שאי אפשר עובדים.

את צודקתרעותוש10
אני רואה כשאני מקפיאה עוגות ועוגיות- זה לא מתחסל וזה שמור לי לאורחים
כשיש אוכל פתוח ומגרה זה מאוד קשה

מחוץ לבית זה הכי נורא אצלנו כי זה לרוב אצל סבא וסבתא (אצל חברות היא בקושי אוכלת ונורא מתביישת)
והם לצערי מצד אחד דואגים מהשמנה מצד שני כל הזמן מגישים פיתויים
אוי . מוכר. זה הזמן לשוחח איתם בלעדיהמיואשת******

ורק שתדעי אני חוזרת על השיחה הזו לפני כל נסיעה לשבת להורים שלי.

אמא, אני מבקשת ממך אל תתני יותר משוקולד אחד. אמא, אנחנו צריכים ירקות מבושלים בארוחה אני אבשל ואביא (ואז היא אומרת לא לא אני שמחה להכין לכם. אבל אני תמיד מציעה להביא כי זה עבודה מרובה)

אמא בבקשה אל תסתכלי על מה שהילדה אוכלת ואל תעירי לה גם אם לדעתך היא אכלה יותר מדי

בבקשה אל תקנו קולה

כן. זה עבודה שלי כאמא לעזור לבת שלי. וההורים שלי שמחים לעזור רק לא זוכרי, שוכחים, קשה להם. אז אני מזכירה ומבקשת

אני עושה מה שאני יכולה, והבת שלי עושה מה שהיא יכולה

אני לא יכולה לא לאכול במקומה, אני כן יכולה לדאוג שיהיה בבית את האוכל הנכון. וזהו. מעבר לזה זה כבר אחריות שלה באמת.

אם תרצי לשמוע מהחוויה הפרטית שליבתי 123
אז בשמחה בפרטי אבל בסך הכל הדגשתי לה שכשאומרים לילד שאסור כי לא בריא לו או לשיניים וכו זה הרבה יותר פשוט וקל להבנה וליישום מאשר השמנה
קודם כל בוודאי שאשמחמיואשת******

אבל באמת לא לגמרי מבינה. אולי בגלל שהשיניים כאבו לו ממש עכשיו, אבל אחרי חודש, אם הוא כבר לא זוכר שכואב, וזה לא שאוכל = טיפול שיניים מיד, זה לוקח זמן . מאמינה שכל ילד יחזור לאכול ממתקים חודש אחרי העקירה... 

כנל השמנה לא רואים מיד, לא מבינים את התוצאות, אבל תכלס כן בסוף החברה צוחקת עליך ו- וואלה, זה בדרך כלל לא מספיק בכלל בשביל להפסיק לאכול.\

אסביר לך את ההבדלבתי 123
ההבדל הוא לא בתוצאה ההבדל הוא הסיבה.
רוב הילדים אוהבים ממתקים אבל בהחלט אפשר להגביל אותם במיוחד אם יש לזה מטרה שהילד יכול להבין
ילדים עם השמנה אוכלים מסיבות אחרות האכילה ממלאה אותם במשהו ריגשי במיוחד כשרואים שהילד מנשנש דברים לא הכי מגרים זה כבר סימן לאכילה רגשית
זהו שלא כל אכילה היא אכילה רגשיתמיואשת******

אני יודעת שזה אופנתי לומר את זה. ואני חושבת שיש הרבה מבוגרים שזה נכון להם

ילדים, פחות.

זה שבעיני חצילים זה גועל נפש לא אומר שזה לא אוכל ממש מגרה בעיני מישהו אחר. גם ילדה. ואני תמיד אהבתי שוקולד מריר יותר מחלבי. כך שזה לא סימן בעיני

ושוב, לדעתי חור בשן שיקרה עוד הרבה זמן לא מספק מטרה ברורה יותר מלעלות מידה בחולצה שגם ככה מתפוצצת עלייך. שתיהם דברים שיקרו בעתיד ולא תוך יום.

דחיית סיפוקים זה עבודה קשה לכולם. ולא על כל ילד שאוהב אוכל ועגלגל צריך להדביק אכילה רגשית. אני באתמ חושבת שמשתמשים במושג הזה בחופשיות רבה מדי. לרב הילדים בני 10 אין בעיות רגשיות שגורמות לאכילה רגשית. ואני הייתי אחת מהילדים האלו ועכשיו יש לי אחת כזו אז אני מרשה לעצמי לכתוב

לאהוב לאכול זו לא בעיה רגשית באופן אוטומטי. לפעמים זה פשוט מה שזה. לאהוב אוכל טעים. והרבה. 

זה לא סיבה ותוצאהoo
זה לא שהוא לא אוכל ממתקים כי כאב לו העקירה, אלא כי הוא יודע שממתקים הורסים את השיניים והוא רוצה לשמור על השיניים שנשארו לו. גם לגבי שומן, הבן שלי יודע שאם אוכלים תזונה לא נכונה או כמות לא סבירה נראים כמו x (קרוב משפחה)
וזהו? מגיל 7 הוא לא אוכל ממתקים יותר?מיואשת******

בתחילה לא אכל בכללoo
היום בן 9 וחצי אוכל מעט ממתקים, בא להתייעץ איתי מה כדאי לאכל מכל השלל שהביא מבית הספר, שיהיו בריאים עם החלוקת ממתקים שם
אשרייך. ובכל זאת את יכולה להבין שזה נדירמיואשת******

מגיפת ההשמנה כשמה כן היא . מגיפה. וילדים עם חורים בשיניים יש לרוב והם לא הפסיקו לאכול ממתקים אף על פי שרוב ההורים אומרים לילדים שלהם בדיוק מה שאמרת

יש ילדים עם יכולת שליטה עצמית גבוהה, זה יוצא דופן. זה אגב יוצא דופן גם אצל מבוגרים. אחרת לא היו כל כך הרבה בעיות סכרת וכולסטרול וניתוחי קיצור קיבה - כי הרי אפשר פשוט להפסיק לאכול מה שמזיק לי כמו הבן שלך. אבל זה לא קורה. כי אנחנו בני אדם ומתקשים בשליטה עצמית ודחיית סיפוקים גם כשהאחריות היא רק שלנו. ומה שקשה למבוגרים עוד יותר קשה לילדים. 

בקיצור, יש פה הרבה מעבר ללהעביר אחריות

כיף שיש לך כזה ילד בעל שליטה עצמית גבוהה.

להעביר אחריות ובחירהoo
לילדים זו דרך חיים, זה לא רק באוכל, זה בקימה והתארגנות בבוקר, ללכת לישון בזמן, לעשות מטלות של ביה״ס, לשמור על החפצים, לסדר את החדרועוד הרבה. זה יכול לעבוד רק אם באמת מעבירים אחריות ובחירה ולא מתערבים, רק נותנים מעטפת של תמיכה וגבולות של קו אדום במקרים חריגים
ומבוגריםoo
שכילדים לא נתנו להם את הבחירה אלא עשו עליהם טעויות שגרמו להם לאכול בצורה לא טובה, הרבה יותר קשה עד בלתי אפשרי לעשות שינוי
ממש לא נכון. אמא שלי חינכה לאכילה בריאהתפוחים ותמרים
אני מצליחה לאכול בריא
אחותי לא
היא ****מתה***** על מתוק
שימי לידה שקית חמצוצים
או במבה מתוקה
לכי ל-2 דקות
קיבלת.... שקית ריקה

היא הרבה יותר שמנה ממני
וכבר היתה באיזה חוג דיאטה כלשהו
ובעלה בשלןןןן, שף!

אני - למזלי - לא ככ אוהבת מתוק
זה גנטי, מאמי
אני לא מסתדרת עם קולה
לא יכולה לאכול יותר מכדור גלידה אחד
בשיא ההריון אולי פעם 1 ירדתי על חבילת שוקולד.... פשוט אין לי את זה
אני שמחה בשבילך שלא נתקלת במקרים אחרים בחייםמיואשת******

אבל אין כזו משוואה של : נעביר לילד אחריות ובחירה = הוא יבחר את הבחירות הנכונות.

כמו שהקב"ה נותן בחירה לנו ולא תמיד אנחנו בוחרים נכון.

יש ילדים שיש להם מעטפת ואחריות ובחירה והם בוחרים לא לעשות שיעורים, ללכת לישון מאוחר, ולאכול לא בריא.

ואז ההתמודדות של ההורים קשה מאד. 

שמחה בשבילך שלא נתקלת בזה. אל תניחי הנחות שכל מה שילדים עושים נכון ולא נכון זה בזכות או בגלל ההורים שנתנו או לא נתנו אחריות או עשו טעויות וכו.

את נתת לילד שלך אחריות. הוא בחר לא לאכול ממתקים. בכל שלב בחיים יתכן שהוא ישנה את הבחירה שלו. הרי האחריות שלו מותר לו לבחור. אם מותר לו לבחור רק את הבחירה שנכונה בעינייך זה לא באמת בחירה ואחריות, ואם את מניחה שזה שהעברת לו בחירה, ותחושת אמון ואחריות וכו זה יגרום לזה שהוא יבחר נכון.. .אז לא. זה לא עובד ככה בחיים האמיתיים.

נראליoo
שאני חיה בחיים אמיתיים חחח. והילדים שלי לא תמיד בוחרים נכון אבל כגם כשהם בוחרים לא נכון אני לא כופה עליהם משהו אחר והם מתנסים כמו מבוגרים ולומדים. אני יודעת שאני אומרת משהו שונה ורוב האנשים לא מאמינים בו
לא אמרתי בשום מקום לכפותמיואשת******
ובחיים האמיתיים הכוונה שלי להתנסות בגידול ילדים עד החתונה ,ועבר לזה גם. גיל תשע עשר זה תחילת הדרך. ולהכיר עוד מודלים חוץ מהמשפחה שלך.
אני דווקא מאד מעבירה אחריות ומסכימה עם הרבה ממה שאמרת
אבל את הבאת דוגמא של משהו שעשית והצליח לך ונתת להבין כאילו זה אומר שזה יצלח לכולם אם הם רק ינהגו בשיטה שלך וזה פשוט לא נכון. זה הכל
לא כל ילדים שאוכלים זה ילדים שעשו עליהם טעויות ויוד כל מיני אמירות כאלו לאורך השרשור הזה. לי היה חשוב למען נשים אחרות שקוראות פה לספר שאכן העברנו אחריות ונתנו סביבה ועשינו שינויים והשארנו את זכות הבחירה בידיה בלבד והיא בחרה להמשיך לאכול. יש טעויות שעשינו ויש דברים שקרו מבחירה שלה ולא עשינו שום טעות. בחירה חופשית כשמה כן היא. חופשית. ואיפה התפקיד של ההורה כשהוא רואה ילד בן עשר בוחר בחירות שגויות שישפיעו על המשך חייו ואין לו את היכולת להבין את שה בשכל של ילד, איפה התפקיד של ההורה פה לכוון את הבחירה הזו. מאד מאד חא שחור לבן כמו שאת מנסה להציג את זה והיה לי חשוב להציג גם הצד השני בשביל כל מי שתקרא ותגיד- אני אתן את האחריות לילד שלי, ו- שוד ושבר לא יעבוד לה. הילד יאכל.
בכל אופן אני אסיים את הדיון כאן.
נראה לי ממתקים יותר קלרעותוש10
יש לי ילדה כזאת חובבת טופי והשיניים בהתאם, היא נותנת לי סוכריה ובוחרת פרס מקופסת הפרסים (מדבקות וכד' לא אוכל)
לפי הנתונים האלה ממש נשמע שזו השמנה לפני גביהה.44444
עדיין טוב ללכת לתזונאית.

בעלי רזה ממש ממש.

בגיל הזה היה לו אותו דבר.

אחד ההורים ממוצע- רזה והשני רזה.

גם אחיו היה ככה. יותר ממנו ואחיו רזה לא מאד, ומאד מאד גבוה.
ותחדדי לי שוב את ענין המחזור וגיל ההתבגרותרעותוש10
כרגע היא כבר קיבלה מחזור והיא גם מאוד מפותחת חיצונית
זה יוצר פער בינה לבין החברות חלקן נראות ילדות,
ולי גם קשה להבין את המקום שלה מספיק אני בעצמי הייתי נראית ילדה גם בגיל 15
אם היא כבר קיבלה מחזור כדאי להתייעץ עם דיאטניתמיואשת******

בדחיפות. מכיו ןשמצד אחד אמורים לאכול מליון קלוריות בשנים האלו, הגדילה מואצת

מצד שני את אומרת שהיא כבר עלתה המון המון וזה בעיה. 

רופא אמר לי פעם ששומן מכביד על העצמות ויכול להשפיע על הגדילה לרעה (רופא מומחה בתחום)

ממליצה לך על אולגה רז. אני חושבת שהיא מקבלת גם לגיל הזה. האשה אלופה, עם גישה לעניין של להיות שבעים ולשמוח ומאד מאד מאד מקצועית.

שאלה..בתי 123
עד כמה יש לה עודף משקל?
כי בהתבגרות הגוף מתעגל וזה נראה ממש כמו השמנה עד שיש פרופורציות
שוב זה דבר חדש יחסיתרעותוש10
תמיד גבהה מהר מאוד,
אבל אצל הרופאה נשקלה סתם בעבר לפני שנתיים וחצי והייתה ממוצעת לחלוטין

היום זה לא ככה היא שוקלת מעל 40
אני חושבת שאם זה חדש והיא קבלה גם מחזורבתי 123
לפעמים צריך לתת לגוף להתאזן ההורמונים משתוללים ואם עכשיו יתפתח אצלה דימוי גוף נמוך היא רק תמשיך להשמין
נשנושים כמו שרשמת מאוד קשה להפסיק אי אפשר לשלוט על הכל ילד הוא אדם בפני עצמו הוא לא אנחנו ולא המראה שלנו נראה לי שעכשיו זה זמן לחזק את הביטחון שלה ולמצוא לה הסחות דעת. ילדים מרגישים הכל מאתנו תשחררי תגידי לעצמך שעכשיו היא בגיל ההתבגרות זה כמו קפיצת גדילה אצל תינוקות ולזכור שכמו שלנו המבוגרים מאוד קשה לשלוט על הפה ולעשות דיאטה אצל מתבגרים פי כמה וכמה ודיבור או מחשבות על זה יכולות רק להזיק.
את גם אומרת שזה יחסית כלומר השמנה אבל לא נשמע שזו השמנה ברמה שמסכנת את הבריאות.
שולחת לך חיבוק וכוחות זו בהחלט התמודדות לא פשוטה של הורים
מה הגובה שלה?44444
בעקרון 40+ קילו נחשב תקין לגמרי גם למי שהגובה שלה מתחת ל-1.50 נראה לי אפילו 1.40.
היא אמנם בת 10 אבל אם היא קיבלה מחזור צריכים להסתכל עליה ביולוגית כנערה ולא כילדה.
ואם זה חדש אז כנראה שהגוף עוד בבלאגן הורמונאלי.
טוב ללכת לדיאטנית אבל סה"כ זה נשמע תקין ושהיא במצב ביניים שאולי יתאזן.....
והייתי מורידה רק ממתקים וכד'....44444
גם לא כמויות אוכל, אלא אם כן הדיאטנית תנחה אחרת.
@מיואשת****** אני חייבת להגיד לךחדשה,,
שאת פשוט מדהימה.
באמת...
אני לא משתתפת פה הרבה אבל קוראת המון, וזה פשוט מדהים איך את מנסה לעזור לכולם מהניסיון האישי שלך, ולא מעניין אותך שכולם יחשבו ש"אצלך הכל טוב", אלא את מוכנה לחשוף את הקשיים שלך כדי לעזור לאנשים אחרים. זאת מצווה גדולה בעיניי.
תודה לך ❤
תודה רבה!מיואשת******
תודה שאמרת את זה, זה מאד מחזק ❤️
❤❤❤❤חדשה,,
הייתי הולכת לכיוון הפעילות הגופניתאמא גם
למצוא חוג שהיא אוהבת
ריקוד,שחיה,כדורסל

ואולי לעשות יחד הליכות משותפות,משפחתיות,או רק שתיכן.

את תדאגי שיהיה בבית אוכל טוב,חלבונים,ירקות,פירות.
בלי לחץ.
והיא כבר גדולה ותגדל עוד ולאטנלאט תעשה את הבחירות שלה
אנחנו לא יכולים הכל במקומם.כל הזמן להזכיר לעצמינו
מעבר לכל הדברים החכמים שכתבו לך...פיצלוש לשאלה
חייבת להוסיף שתתנו לה דגש גדול שהיא יפה גם בלי קשר למשקל..
בתוך מבוגרת אני חושבת על עצמי שתמיד הייתי שמנה והשיער שלי היה מכוער בתוך ילדה.. כי זה מה שאחים שלי שידרו לי כל הזמן...

וכשאני מסתכלת בתמונות אני רואה שהייתי חלק מהשנים רזה מאוד (באמת בשנים שהייתי בחוגים עם פעילות גופנית...) והייתי מהממת חבל על הזמן.. רק בתודעה נתקע לי שהייתי נראה לא משהו במשך כל הילדות וזה לא נכון בכלל...
אוי ואבוי איזה אחים. את ממש צודקת!!! איך שכחתי לומרמיואשת******

אנחנ וכל הזמן מחמיאים לה כמה שהיא יפה ומהממת, אני משקיעה המון כסף בלקנות לה בגדים שיחמיאו לה. כסף לא שיקול מבחינתי בבגדים רק אצלה, העיקר שתיראה מהמם. ואני גם מדגישה לה המון את הכשרונות שלה (שיחה שלא מתאימה אולי לגיל ממש צעיר אבל כן, אמרתי לה כמה פעמים כמו שיש אנשים שקשה להם בלימודים והם רזים מטבעם, אז לך בלימודים קל טפו טפו את גאון, ובקטע של רזון את צריכה לעבוד. לכל אחד יש מה לעבוד בחיים. אחת יכולה לאכול ארטיקים חופשי והשניה לא צריכה ללמוד למבחנים ומוציאה מאיות. אלו החיים..)

כל הכבוד לך זה נראה לי הכי חשוב פיצלוש לשאלה
חח.... גם אצלי....44444
פרופורציות של אחרי לידות.....
פתאום אני נראית לעצמי מאד רזה בתיכון

ואגב, בתיכון הייתי רזה יותר מאשר בחטיבה.
לדעתי זה הדיוק הבלאגן ההורמונאלי עד שהגוף מתאזן.....
תשובות מעניינות... דברים שצריך לחשוב אליהםרעותוש10
הענין העיקרי הוא שהאוכל שלה ומה שהיא מכניסה לפה בידיים שלה כבר ולא שלי (נגיד לפני שנתיים שלוש זה היה בידי)

היא כבר גדולה, אוהבת לבשל בקטנה אבל מתקדמת,
בשנתיים וחצי האחרונות עלתה 15 קילו
בניתי על זה כמו שחלק אמרו שעם האוכל בבית מגוון ובריא זה יתאזן עם הגדילה
אבל זה לא קרה- דווקא בדיוק הפוך היא גבהה מעט אבל עלתה במשקל הרבה יותר
והיא ילדה מאוד יפה לא רק בעיני- רק שהמשקל קצת מתחיל להרוס לה
נראלי זה הרבה לגיל שלהoo
זה שנים חשובות מאד להרגלי אכילה, מה שהיא תתרגל יהיה מאד קשה לשנות בגיל מאוחר יותר
לא קראתי תגובות ואין לי ניסיון אבלחולת שוקולד
אני בגישה של להרפות ולשדר להם קבלה והכלה, לומר לה הרבה כמה היא יפה ומקסימה
מי אמר שכולם צריכים להיות רזים?
היא יכולה להיות שמנה ולאהוב את עצמה בדיוק כמו שהיא
והיא יכולה גם למצוא חתן שבעיניו שומנים זה יפה או שלא אכפת לו

אם זה יבוא לה מעצמה- סבבה, אבל בעיני עדיף להשאר שמנה מרוצה ושמחה מאשר לענות את עצמך כל החיים ולא להיות מרוצה
כי זה משפיע על בריאותבאורות
השמנה בגיל כזה תקבע את המשך החיים. ותהפוך את זה להרבה יותר קשה.
עזבי יופי.
סוכרת, בעיות כולסטרול, קושי פיזי בביצוע דברים.
זה נכוןדפני11
אבל אם ההורים רזים אין סיבה אין סיבה!!! שהילדה תצא שמנה!!
אני חושבת שככל שההורים מלחיצים ןמדברים על אוכל ועל כמה לאכול ולא מאפשרים לילד לאכול כמה שהוא רוצה (כי הם מפחדים מהשמנה או "מהרגלים") הם רק מקשים עליו אחר כך לכל החיים להסתדר עם המשקל שלו ולהיות רזה.

אני כן בעד להגביל ממתקים. כן. אני לא מרשה יותר שוקולד. לא לוקחים שוקולד בלי רשות. לא אוכלים בסקוויטים (כן!! ביסקוויטים) בלי רשות של אמא. ואמא מרשה רק בשבת.
כן. כי זה עניין שהילד מבין בריאות.
אבל ךא הגבלת כמויות של בתם אוכל!! אף פעם לא להגביל ילד! הם בגיל ההתבגרות, הם* צריכים* הרבה אוכל.
אז מה אם היא מנשנשת.
גם אנחנו מנשנשים.
רק שתנשנש ירקות, פירות, לא שטויות.

וסליחה, לא התכוונתי ליפול עלייך אלא לחדד משהו שאני ממש זוכרת את עצמי בגיל הזה, שהיו מי שאמרו לי להגביל כמויות והשתגעתי... הייתי ככ רעבהההה
לא מדויקבאורות
יש השפעה גנטית אבל לא רק.
לצורך העניין ההורים שלי רזים ואני התחלתי להשמין בגיל 14(אחרי שהייתי ילדה דקיקה כל השנים). ההורים שלי לא הבינו מאיפה זה נפל עליהם.
אני ממש בעד לחנך לבריאות ולהיות קשוב לילד, אם הוא מאוד רעב אז לנסות לחשוב איך לסדר את התפריט שלו כדי שיהיה שבע. בכל מקרה ילד לא צריך להיות רעב, זה בטוח.
לא מסכימה בכלל !רעותוש10
שנינו רזים
האוכל כאן די סביר
אין מתוקים באמצע שבוע

וזה לא עוזר

אם האוכל הוא סביר לדעתי יותר כדאי להשקיע בפעילות גופנית.44444
גם על עצמי אני רואה שזה משפיע הרבה יותר מתזונה.
כמובן שהתזונה היא מסודרת וסבירה.
זה לא שאלה של יופי ואהבהברכת ה
זה שאלה של בריאות.
ולכן אני לא מסכימה עם דברייך.
ואני גם לא חושבת שהמשוואה האחרונה שלך נכונה. זה לא חייב להיות שמנה ושמחה או רזה ומעונה.
אפשר בהחלט להיות ממוצעת ושמחה מאוד..
כמובן חשוב לקבל, להכיל, להחמיא, ולתת כתף למאמץ.
אבל בהחלט יש מקום להשתדלות לשמור על משקל תקין מטעמי בריאות בטווח הקצר והארוך.
לא קראתי את כל התגובותצעד בחול
אבל אולי כיוון נוסף- לבדוק צליאק.
בגלל שרשמת על כאבי בטן ושילשולים ותאבון מוגבר ואנמיה...
אלו דברים שאולי יכולים לרמז לכך..
כמובן שלא בטוח, זורקת רק כיוון.
(עונה לך בתור אמא לצליאקית מהממת, שבעקבות שילשולים עלינו על הצליאק)
בדיוק עשינו בדיקות דםרעותוש10
יצא לה 0.5>
זה לא צליאק נכון ?
ממש ממש כמו הבת שליתודה לך ה' 🙏אחרונה
הבת שלי בת 9, והיא גם שמנה ממש לגילה, בררנית מאוד ו-- עם הרבה כאבי בטן ושלשולים...
אחרי כל מיני שיחות עם הרופא ילדים, הוחלט שנלך לבדיקה אי סבילות ללקטוז. ואכן עשינו בדיקה ( בדיקת נשיפה ) וממש בבדיקה השניה כבר עלו המדדים "וצעקו" את הכאבים שלה.
היום היא יודעת, שאם אכלה שוקולד או משו חלבי- כבא מצפה לכאבים..
לגבי דייאטה לא יודעת מה להגיד לך, אנחנו בית עם הרבה אוכל וכמויות... (מרוקאי, אמרנו.. 🤭) וקצת קשה להגביל אותה. מה שכן, היא אוהבת לאכול 2 מנות מינימום , אז אני משתדלת למזוג לה מנה ראשונה חצי ממה שתמיד נתתי לה, ככה שגם כשהיא אוכלת עוד מנה היא עדיין אוכלת בכמות הגיונית ( אוכלת כמות כמעט כפולה ממני...).
לאחרונה קצת גבהה ואני מקווה שהיא תתחיל להתאזן..
בנות אתן חושבות שזה הריון?שלווה פנימית 34

עשיתי היום בדיקה בשעות הבוקר מאוחרות לא על השתן הראשון.

עיכוב כיומיים...

יש כאב בטן תחתונה וגב תחתון

הפס יצא אחרי כמה דק ולא נעלם

בבקשה תגידו שזה זה!

מחכה שניםםםםםםם לפס הזה

תמונה נוספתשלווה פנימית 34

אני רואה 2 פסים לגמרירקאני

כמה דקות? עד עשר דקות נראלי זה עדיין נחשב

איזה חברה הבדיקה?

בגדול נראה חיובי לגמרי

הפס יצא ממש אחרי כמה דק..לא יודעצ בדיוק..עד 10 דקשלווה פנימית 34

הבדיקה של לייף הסגולה

מקווה מאוד שזה זה.

אז נראה חיובי רקאני

בשעה טובה!!!

בעזרת ה' שימשיך ויהיה הריון תקין וקל בבריאות וידיים מלאות

אמן ואמן!!!!!!שלווה פנימית 34
ממש פס!!!Pandi99
🥹אין לי מילים..מרוב ציפייה אני בחרדהשלווה פנימית 34
מבינה ממש..Pandi99

מציעה ללכת לעשות בדיקת דם

בהצלחה ענקית!!!

תודה אהובה!כיובן שאעשה בדיקת דםשלווה פנימית 34
רק רציתי להגיד שצדקתן!שלווה פנימית 34אחרונה
אין מאושרת ממני ומאחלת לכל אחת ואחת שמצפה ומייחלת הריון בריא במהרה!!!

בשעה טובה קנינו נעליים לקטןשושנושי

נעליים מידה 18, תבינו את הגודל של הילד. ב''ה תודה לבורא עולם

בחנות הוא הלך יפה עם הנעליים, קניתי בחנות טובה של גרוסברג בירושלים למי שמכירה (בחנויות אחרות לא מצאתי במידה שלו).

אני לא מתכננת לשים בבית אלא יותר ליציאות, כרגע כדי שיתרגל כן שמה לו פה ושם

בבית משום מה כן יותר קשה לו ללכת איתן והוא עובר הרבה לזחילה. כלומר, הולך נופל וזוחל - לפעמים כן קם חזרה. זה ממש משתנה.

תקין לדעתכן?

כן, לוקח זמן להתרגלאוזן הפיל
כמה זמן עבר מאז שלמד ללכת?שלומית2
חודש בדיוק.שושנושי

בלי נעליים הוא רץ, בחנות הלך עם זה ממש יפה

נפל פה ושם אבל בסה''כ הלך.

רק בבית השינוי.

שמתי לו בינתיים 3 פעמים מאז הקנייה, כל פעם לחצי שעה, אולי קצת פחות. הוא כל הזמן נוגע בהן מאיו מנסה להוריד.  אני חוששת שזה לא נוח לו. למרות שקיבלתי הרבה מאוד המלצות על החנות הזאת קשה לי להאמין שעשו התאמה לא טובה 🤕

זה יחסית מעט זמןשלומית2

אז זה ממש הגיוני

לפי מה שאני יודעת אומרים לחכות יותר זמן בין תחילת ההליכה לנעילת נעליים

שההליכה יותר תתיצב.

אני מחכה חצי שעההאבל באמת נראה לי אני מגזימה

בכל אופן נראה לי זה פשוט ענין של הסתגלות.. ויעבור בעז'ה הנעל כבדה ולוקח זמן להתרגל למשקל שלה

לוקח להם זמן להתרגל לנעליים. הילדון שלי הלך 4 חוד'אמהלה

ורק עכשיו קניתי לו....

הוא ילד שב"ה לא מפסיק לרוץ

ועם הנעליים קשה לו יותר. אבל מלבישה ללבישה הוא מתרגל.

אני חושבת שזה נורמלי....

מלא נחת

זה נשמע הגיוניאמאשוני

אבל גם אם היה לו נוח עם נעליים לא כדאי לשים לו בבית.

אפשר גרביים נגד החלקה.

בבית אני מתכננת בלי, רוצה שיתרגל כדי שיוכל לנעולשושנושי
בחוץ... 
גם אנחנו קנינו נעליים לקטנה (הולכת כבר חודשיים)מתואמת
והיא ממש לא מסתדרת איתן... ייקח לה זמן, וזה הגיוני. גם ככה כרגע לא יוצאים כמעט מהבית...
מרגיע לשמוע שזה קורה גם אחרי חודשייםשושנושי

כבר חששתי שהלכו 400 שקל לפח.

אל תשאלי למה במחיר כזה, בשום מקום לא היה משהו יפה במידה שלו. כבר חששתי שהכסף לפח. 

האמת שאני קניתי לה אונליין בלידר🙈 60 ש"ח...מתואמת
אבל מתכננת לכשתסתיים המלחמה לקנותלה סנדלים ייעודיים לצעד ראשון בגלי. (מניחה שיעלה בסביבות 200 ש"ח)
תרגישי בנוחאפרסקה

אני מלבישה לקטנצ'יק כרגע נעליים ישנות של אחותו הגדולה כשהייתה בגילו 😅

אלה נעליים טובות מפפאיה ששמרתי, וגם ככה לא אכפת לו מהצבע בגיל הזה

ברור, גם אני עשיתי את זה לא מעט פעמיםמתואמת

אבל יש לי טראומה קלה - עשיתי את זה עם הילדונת פעם, סנדלים בצבע של בנים. ואז יום אחד המטפלת שלה אמרה לי שיש לה סנדלים (של בנות) מיותרים ואולי אני רוצה אותם בשבילה🙈 התפדחתי נורא שהיא חשבה שלא קניתי סנדלים חדשים בגלל קושי כלכלי או משהו...

בכל אופן, עכשיו כבר לא נשארו לי נעליים מהילדים הקודמים...

חחחח יואווווושושנושי

זה ממש נורמלי לשים לילד נעליים מהגדול

אני גם שמרתי נעלי צעד ראשון של הגדול, אבל זה במידה 21 - קטני רחוק משם 

בן כמה הוא, שזו המידה שלו?מתואמת
הוא נולד בכ''ג אב, בן שנה ושבע אם לא טועה בחישובשושנושי

הילד פשוט קטן

אה, אז הוא באמת "סתם" קטןמתואמת
הבת שלי בגיל הזהרקאני

גם קטנטונת

לא קניתי לה נעליים רק עכשיו מתחילה ללכת וגם זה לא לגמרי

אבל מאמינה שגם היא תצטרך מידה קטנה ממש

אני פעםמקקה
קניתי לילדה בכוונה סנדלים של בנים כי לא נשארו של בנות בסוף העונה, ושלה נקרעו. אפשר לחשוב מה זה כבר משנה...
אני מסכימה איתך כמובן🤭מתואמת
חחחח בדיוק באתי לכתוב שגם ככה הגננות לא רואותאני=)אחרונה
אותנו בימים אלה, אז אפשר להתפרע עם אווירת השביזות וההזנחה. ואז ראיתי את התגובה שלך... אז בול!!
אני קניתי נעליים לקטנה שלי בשיין 🤭דיאן ד.

זה פשוט עושק המחירים של נעלי צעד ראשון.

ושתהיה בריאה הקטנה הזאת, כבר בת שנתיים + ועדיין במידה 18.

התחילה במידה 16 שאין מידות כאלו בכלל בארץ.

תשלחי קישור.שושנושי

יש מלא נעליים לא יודעת מה טוב ומה לא.

היה לי חשוב לקנות כי אנחנו מטיילים מלא ברחוב.

לבית אני לא צריכה, זה רק לגינה וכאלה 

כמה זמן כבר הולך?ים...

עדיף בלי לפחות בחודש הראשון להליכה

הבן שלי כשהתחיל ללכת היה נופל הרבה ודווקא כששמנו לו נעליים זה נתן לו יציבות וביטחון

חודש בדיוק.שושנושי

מקודם שמתי לו עוד פעם והשתפר.

הנחתי חתיכה של דבק נייר בחלק הקדמי שלא ישתפשף חחח עכשיו אני יותר רגועה עם הזחילה 

תקין. אצלי גם כאלה שהלכו חודשיים בלי נעליים, ברגע,שגרה ברוכה
שהבאתי נעליים לקח להם כמה ימים להתרגל ולרוץ בהן. בדכ תוך כמה ימים זה הסתדר
רק מציעה להמשיך גם לפעמים הליכה בלי נעלייםאור10

בעיקר בגינה, בחול ודשא. או נגיד על מזרנים.

הליכה על משטחים שונים ככה הוא ממשיך לחזק את כף הרגל מה שלא קורה בתוך הנעל. וגם יחשף לתחושות שונות.

מומלץ. (במיוחד שהתחיל ללכת רק לפני חודש ).

נערה שהשמינהרוני 1234

הבת שלי (בת 15) הפסיקה לקחת ריטלין אחרי תקופה ארוכה ומסתבר שזה גורם לתאבון מוגבר. אחרי כמה חודשים ה"בולמוס" קצת נרגע אבל לא מספיק.

בקיצור היא השמינה מאד בלי לשים לב. נראה שאין לה שום מודעות לעניין ובעלי לוחץ עלי לדבר איתה. העניין הוא שאני לא בטוחה האם ומה להגיד לה ואיך בכלל לגשת לנושא באופן יעיל ובלי לפגוע בה/ בדימוי העצמי שלה.

אשמח לרעיונות ועצות…

נראה ליDevora

לדבר איתה: זה סיכוי ענק לגרום נזק.

בדימוי העצמי שלה, ואף בנושא ההשמנה עצמו.

לדעתי: לכבד את הבחירות שלה, זכותה. יחד עם זאת שווה ללכת לבדיקות דם ליתר בטחון, וכן להוציא את השטויות מהבית.

ממש ממש ממשאנונימית בהו"ל

ממליצה לשמוע את הפודקאסט של מה בליבא עם רוני רמז

היא מדברת מדהים על עודף משקל

ממש גרמה לי לבכות איך גרמו לי לשנוא את עצמי ואת הגוף שלי...

בכללי, אין מה להגיד לה בעצמה.

אם היא תרצה ותפנה אליכם להתייעץ מה לעשות, אז תייעצי לה להוסיף פעילות גופנית , לשלב התזונה ירקות וכו'

בעיני אין סיכוי שהיא לא שמה לב או תשים בקרוב ממשירושלמית במקור
אז אם רק זה השיקול, ממש חבל לפתוח
מסכימהאיזמרגד1

די ברור שהיא כן שמה לב, וכרגע לא רוצה לעשות עם זה

כלום כי זה מלחיץ או אין לה כוח להתמודד עם זה או משהו בסגנון...

אני מאמינה שהנכון יהיה להתעלם, מקסימום לדאוג שהאוכל שמכינים בבית יהיה בריא יחסית...

אבל זה לא התפקיד שלנו כהורים?רוני 1234
לדאוג לבריאות שלה ולאיכות חיים שלה באופן כללי… גם אם כרגע זה לא מפריע לה או אין לה כח?

תעזרו לי לחדד את הנקודה… זה מה שבעלי טוען

בגדול אני חושבת שכןאיזמרגד1

אבל התפקיד של הורים זה גם לחשוב לטווח ארוך... אני חושבת שכל מה שיגידו לה יגרום לה א. לאנטי, ולהוריד את הסיכוי שהיא תתחיל לאכול בריא או לעשות ספורט כי זה יהפוך למשהו שהוא מולכם במקום למשהו שמול עצמה

ב. לחרדה או דימוי עצמי נמוך, כי אם אתם מדברים איתה על זה זה כנראה ממש גרוע. וחרדה אגב הרבה פעמים גורמת להגביר אכילה רגשית ולא להוריד.

אני חושבת שדברים כמו להוסיף סלט חי לכל ארוחה ודברים כאלה, שזה להוסיף אוכל בריא בכללי ולא לחץ מולה. ואם היא מבקשת עזרה או מתלוננת על המשקל שלה אז אפשר להציע עזרה בעדינות. אבל לא לבוא ולדבר איתה מלכתחילה.

אין מצבoo

שנערה בת 15 לא שמה לב שהיא השמינה

יכולת ההשפעה ההורית לגבי אורח חיים ותזונה נכונה היא ב

1. אוכל בריא זמין בבית

2. דוגמא אישית

3. חוסר שיפוטיות

4. השארת יכולת הבחירה בידי הילדה

בכל גיל

ובפרט בגיל 15

אני כן הייתי מדברת איתה,אמאחת

כי נערה בת 15 בטוח שמה לב שהשמינה ומן הסתם מתעסקת עם זה בלי סוף. אז בתור הורים נראה לי חשוב לפתוח ערוץ תקשורת דווקא סביב דברים לא מדוברים. למתבגרים יש נטיה להכנס לסרטים סביב דברים ולחפש תשובות ופתרונות במקומות שהם לאו דווקא חיוביים או מקדמים.

כמובן לשים לב טוב לתוכן השיחה. לזכור שבתור הורים אין לכם מטרה לגדל ילדה רזה, יש לכם מטרה לגדל ילדה בריאה שאוהבת את עצמה.

הייתי ממקדת את השיחה בנערה וברגשותיה - איך היא מרגישה עם עצמה? האם היא זקוקה מכם לעזרה כלשהי בנושא?

מדגישה אלף פעם שהיא אהובה בדיוק כפי שהיא. באופן כללי, לנסות להתפעל ממנה באופן יזום כמה שיותר. לאו דווקא מחלקים חיצוניים - מכשרונות, תהליכים יפים, חברויות יפות, כל מה שמסייע לנערה לפתח דיבור פנימי אוהב וחומל כלפיי עצמה. 

מה המטרה לדבר איתה?עוד מעט פסח

סליחה על הנחרצות, אבל שבעלך ילך לעבוד על עצמו לקבל אותה ולאהוב אותה כמו שהיא היום.

בלי זה, כל דיבור וכל פעולה רק יעשו נזק.

לעורר מודעות ולעצור או למתן את העליה המהירה במשקלרוני 1234
אולי לעודד אותה לאכול יותר ירקות ופירות במקום פחמימות או לעשות ספורט למשל…

היום זה מאד אופנתי "לקבל את עצמי כמו שאני" אבל בואי לא ניתמם… גם אם נשתוק (כמו עד עכשיו) יש סיכוי גבוה שבשלב מסוים היא תבין שהיא שמנה מאד והיא כנראה לא תהיה מרוצה מזה.

אולי גם יש הבדל בין מישהי שמגיל צעיר היתה שמנמונת לבין מישהי שהשמינה מהר ובאופן פתאומי יחסית בעקבות הפסקת טיפול תרופתי.

רוב האנשים המבוגריםoo

לא מצליחים לעצור עליה במשקל/ לעשות ספורט/ לאכול ירקות במקום פחמימות

כי זה קשה

מאד

לילדה בת 15 הקושי פי כמה וכמה

מודעות אפשר לעורר

בצורה נכונה

בעיקר מדוגמא אישית

רוב הסיכויים שניסיון לעורר מודעות ועידוד יפגע בה מאשר יעזור (כי זה עם פוטנציאל גבוה לשיפוטיות והתערבות)

זה לא מאד משנה מתי ולמה קרתה ההשמנה

אלא

ששליטה על אוכל זה דבר מאד קשה

ומעטים האנשים שמשיגים את זה

אדם שלא חווה את התהליך הפנימי

לא יכול להבין אותו

האדם היחיד שיכול לעזור בנושא הזה

זה האדם לעצמו

שאר האנשים בעיקר יפריעו

(עם פוטנציאל גבוה שההורים הם אלה שמפריעים)

תודה שכתבת, אני קוראת הכלרוני 1234
אני הייתי נערה שמנה. מאד.ניק חדש2

ומה ההורים שלי לא ניסו.

בסוף עד שזה לא הגיע מתוכי זה לא עזר.

אז ירדו 7 קילו והחזרתי 10.

מה לא ניסו איתי.

בסוף ברגע שהחלטתי, אי שם בגיל 17, הצלחתי להוריד 34 קילו ממשקלי.

אבל זה רק כשזה הגיע מתוכי.

לא הייתי מדברת איתה.

כן מכינה אוכל בריא יותר ומנגישה פירות וירקות.

כשהיא תרצה היא תיגש אלייך.

בגיל הזה אין סיכוי שהיא לא מודעת לעצמה.

העבודה שלהאיזמרגד1
זה לנסות לאכול יותר בריא ולעשות ספורט. העבודה שלכם זה לקבל אותה כמו שהיא. וכמו שכבר כמה כתבו לך פה- אין מצב שהיא לא יודעת שהיא השמינה...
ואת היית רוצהעוד מעט פסח

שאמא שלך תסב את תשומת לבך למשקל שלך ותעודד אותך לאכול יותר פירות וירקות?

סליחה, אבל זה נשמע לי נורא.

לקבל אותה כמו שהיא זה לא להיתמם.

זה להגיד שיש בה עוד המון המון דברים חוץ מהמשקל.

יש לה תכונות אופי. יש לה שיער יפה. או עיניים יפות. אולי היא חברותית, או מצחיקה, או חכמה, או אכפתית מאוד. את יודעת. אבל היא מיליון דברים חוץ מ'שמנה'.

אז כרגע היא בעודף משקל. ואולי יום אחד היא תרצה להרזות ואולי לא. זה לא משנה.

מבחינתכם היא מהממת כמו שהיא וזהו.

(שוב, תחשבי איך היית רוצה שההורים שלך יתייחסו אלייך בנושא כזה. תראי כמה שרשורים כואבים נפתחים פה בפורום סביב הנושא. תחסכי את זה ממנה. בבקשה).

מסכימההמקוריתאחרונה

רוב אחיי היו אוביס בגיל ההתבגרות והגיעו למצבשרוצים מעצמם בלי שהעירו להם וירדו עשרות קילוגרמים לבד

לא להתערב, לקבל כמו שהיא

רם מפריע לבעלך בעין שיעבוד על עצמו ואפשר לדאוג שיהיה אוכל יותר בריא בבית שאת מגישה אבל לא יותר

הייתי מציעה לה להרשם לחוג ספורט כיפיחילזון 123
משהו לנערות. זומבה, עיצוב, מה שהיא מתחברת אליו

לא הייתי אומרת לה לאכול פחות או משהו כזה

בנושא כזה רגיש, בגיל כזה רגישנעמי28

הייתי מתייעצת עם גורם מוסמך כמו פסיכולוגית ילדים (לא דיאטנית).

ושימו לב על מה זה יושב אצלכם, אני לא חושבת שמדובר רק בבריאות, אלא גם בתפיסה חברתית.

תשאלו את עצמכם, אם בדיקות הדם שלה יצאו תקינות, אם היא היתה אוכלת לא בריא ולא משמינה, אם הסכנה הבריאותית היתה בתחום אחר כמו חוסר שינה, עדיין הייתם נלחצים באותה מידה?

אני מניחה שיש כאן גם איזושהי תפיסה של דימוי גוף (לכולנו) ואתם דואגים לא רק בריאותית גם חברתית.

אני לא אומרת את זה כשפיטה, התפיסה הזאת נוגעת בכולנו, פשוט חשוב להיות מודעים לעצמנו ומה מניע אותנו.

ונכון בריאותית זה גם לא בריא, לכן כן הייתי מניעה אותה בדרך כלשהי, אולי שינוי כללי בריאותי של הבית, אולי ספורט משותף, הליכה של שתיכן, בלי קשר לשיח על נראות. ובעיקר מתייעצת עם גורם מוסמך.

זה קריטי במיוחד בגיל הזה.

הדבר היחיד שעולה ליבאתי מפעם

זה לדבר על עצמך.

תשתפי אותה כאילו דרך אגב שאת רוצה קצת להוריד במשקל, אז את אוכלת יותר ירקות, תכיני לך סלט גדול ותגידי איזה טעים אם בא לה קצת?

תכיני כאילו לך ירקות בתנור וכד' ...

את לא מדברת עליה בכלל, רק על עצמך ועל בריאות וזה נותן לך כח, הקמח הלבן מעייף אותך ואחרי ירקות יש לך יותר אנרגיה. להכין דברים בריאים מגניבים כמו כדורי תמרים, בשבילך ומי שרוצה גם מוזמן.

מאמינה שהיא שמה לב לגוף של עצמה, זה בדיוק בגיל שמתעסקים המון עם הגוף, אם היא באמת מעוניינת לרדת במשקל יהיה לה קצה חוט - איך מתחילים, ושזה לא כזה נורא, ושאמא שלי מכירה את זה יאפשר להתייעץ איתה. 

אז מה מכינות לשבת?פיצקית24
שבת בלילה מתארחתשושנושי

שבת בבוקר עדיין מתלבטת לגבי העיקרית

עוקבת איתך 

לליל שבת מרק עוף עם קניידלך. יותר מזה לא נאכל בכללואילו פינו
לבוקר בשר עם ערמונים, שניצלים, פירה וירקות בתנור 
סוף סוף בביתבוקר אור
פה פשוט ומצומצם

ערב מרק עוף והמון ירקות עם קניידלך

בוקר עוף ותפוחי אדמה ברוטב תפוזים בתנור, אנטיפסטי

סדש קניידלך, ביצים קשות או חביתה,  אולי תפוחי אדמה מבושלים כמו כרפס

מצות

עוגה קנויה לילדים, פומלה ואננס, יש גם גלידה חלבית

סלט ירקות,  מטבוחה, אולי ממרח זיתים, מקלות גזר בתנור

עוגת בראוניז אגוזים, קוגל תפ"א, ביציםנפש חיה.

מרק עם קניידלך בלילה

וואיפצלשהריון

האמת לא מכינה לשבת כלום. אולי עוגות.

אבל הכנתי מלא לליל הסדר (אנחנו משפחה קטנה והכנתי לכל המשפחה של ההורים שלי 12 נפשות).

חלק נשאר וחלק אחרים יכינו.

הכנתי לערב חג (שלא יהיו רעבים):

חזה מתובל, שניצלים, פירה, סוג נוסף של פירה, ונקניקיות

לליל הסדר: עוף בדבש, תפוחי אדמה וגולאש בשר.

ליום- בשר מתוק עם בטטה ותפוא, והיה גם עוף בתנור.

וסלטים-

מטבוחה מרוקאית

כמה סוגים של חציל

סלק

פלפלים

בישלתי לפני החג עד 3 בלילה.

ומיציתי!!

היום לא רוצה לבשל!

מה זה סוג נוסף של פירה?יעל מהדרום
סתם פירהפצלשהריון
משבבי תפוא לאוהבים (בעיני מגעיל)
😂יעל מהדרוםאחרונה
ממש וואו!! אלופהפיצקית24
אני הכנתי לזניית מצות, פשטידת בטטה ואורזמתואמת

וגם לחמניות מקמח מצה וקמח תפו"א (אלתרתי קצת ויצא יחסית בסדר ב"ה. העיקר שהקטנה אהבה, ועכשיו יהיה לה מה לאכול... נראה לי שבפעם הבאה אכנסי גם קמח שקדים, שיהיה קצת בריא)

הבת שלי מכינה מרק וחמין, וגם תפו"א וסלט גזר מרוקאי.

איזה מזל שלא כל הבישולים עליי🤭

אפשר מתכון לפשטידת בטטה?פיצקית24
יש לי מלאאא בטטה
אין לי מתכון...מתואמת

אני פשוט חותכת לעיגולים דקים, מסדרת בתבנית ומפזרת מעל תערובת של ביצים, שמ"ז ותבלינים (הפעם הוספתי גם קצת קוטג' ושקדים טחונים).

אם יצא טוב או לא - נדע בשבת🤭

תודה על הרעיונות!פיצקית24

באיחור ממשששש

מכינה מרק קניידלך, חמין, בטטה ותפוא בתנור, קציצות מצות, לחמניות (מאבקה קנויה)

בישלתי ביצים קשות ותפוא (אם אספיק אכין בורקס מצה)

ואולי אקח עוד רעיונות מפה אם אספיק, או לחג שני…

וסלטים-אצלנו אוכלים סלטים חיים בעיקר.

פסטו

סלט ירוק עם שקדים

סלט כרוב

סלט מלפפון עגבניה..

מרק לערבעוד מעט פסח

והבוקר עוף בתנור עם תפו''א ובטטות.

הכי פשוט.

אין לי כוח לבישולים.

אה,עוד מעט פסח
סוחטים ועוגות נשאר מליל הסדר
רגיל האמתהמקורית
דגים, מרק וסלטים
אצלנואבןישראל

ערב

דגים ומרק עוף עם קניידלך

בוקר

קציצות מטוגנות גם עם חציל ותפוחי אדמה

תפוחי אדמה ובטטה בתבשיל

בשר כבש

סדש

דגים שנשארו וסלטים

אולי נכין בלינצס/ פנקייק

סלטים- מטבוחה חציל במיונז חציל מטוגן גזר מבושל כרוב עם מיונז ביצים וסלטי ירקות/ חסה וכו 

איך היה ליל הסדר? גלויה

חשבתי שבטח כבר פתחו...

אז איך התחיל אצלכן החג?

איך היה ליל הסדר?

מוזמנות לכתוב

נקודות לשימור או לשיפור.

הממממגלויה

אני הייתי כנראה קצת יותר מדי שאננה...

(מצד שני מאוד שמחה שבלי חרדות ב"ה)

אנחנו אצל חמותי היקרה עד מוצאי שבת

וזו הקלה גדולה כי עוד לא עשינו שום קניות או ארגון של המטבח לחג....

בקיצור

התחלתי לנקות מאוחר

עבדנו עד מאוחר

באתי לסדר עייפה...

נרדמתי לפני הכוס הרביעית

מאוכזבת מעצמי...

החלק הטוב: פוצון ופוצונת נהנו

פוצון המתוק כבר בן 4 ב"ה!

שר מה נשתנה בחן וברגש

כולל להצביע על כל דבר (מצה, מרור...)

וזה היה ממש מתוק

ואפילו לימדנו אותו את הקושיה ששרים כשבית המקדש קיים והוא שר גם אותה.

("שבכל הלילות אנו אוכלים בשר צלי שלוק ומבושל, הלילה הזה כולו צלי")

עכשיו הולכת בעז"ה לטגן בלינצ'ס

שארגיש שאני עושה משהו...

מזכירה שמי שרוצה את קובץ השירים שלי לפסח

יכולה לבקש ממני.

ולא הכרתי את הקושיה הזאת...יעל מהדרום

לק"י

לי היה נחמד.

אני עדיין לא רגילה לליל הסדר של המשפחה של בעלי. פחות אוהבת, אבל הגיוני...

וגם יש להם מנהגים שמוזרים לי (כמו לאכול ממש קצת מצות, ואז אני אוכלת יותר, ולוקח לי זמן, ועוד).

שנזכה במהרה לשיר באמת!גלויה

אני זוכרת שלמדתי מתישהו

ובעלי תלמיד של הרב ישראל אריאל

ראש מכון המקדש

אז זה בתודעה ב"ה.

הכי חשוב שהילדים נהנו! הרי זו מהות ליל הסדרמתואמת
ליל הסדר היה ממש יפה ב"הבארץ אהבתי

הרגשתי שלמרות שהיה עם עוד בני משפחה, הצלחנו לשתף את הילדים יפה ולתת את האווירה שרצינו.

הבן שלי כתב לפני הסדר רשימת שאלות ממש חמודות ויפות על ההגדה ויציאת מצרים, ולא הצלחנו לענות על הכל תוך כדי הסדר, כי ראינו שזה כבר ארוך ולא מתאים לעכב את כולם. אבל אחר כך בבוקר עשינו השלמה וענינו לשאלות שנשארו, אז זה היה בסדר.

הקטן (בן שנה) ישן בתחילת הסדר עד כמעט סוף מגיד, אבל כשהוא התעורר לינוק הוא ראה את כולם ערים וחוגגים ולא רצה להפסיד, ונשאר ער עד סוף הסדר... אבל ב"ה הצלחתי להשתתף ביחד איתו, והוא היה חמוד ושימח את כולם בחיוכים מתוקים...

הלילה היה קצת מבאס.

בגלל שאין סעודה שלישית ולא אכלנו מסודר, במוצאי החג הילדים היו רעבים. אז אחרי הבדלה אמא שלי הכינה ארוחה טובה וזה היה מצוין, רק שכבר היה מאוחר והארוחה עיכבה אותנו, אז עד שהגענו הביתה היה כבר 11 בלילה, וכולם היו עייפים ועצבניים וזה היה מעצבן ולא נעים...

פעם הבאה נראה לי שגם אם אין חובת סעודה שלישית, עדיין כדאי לדאוג לארוחה טובה עוד לפני הבדלה.

תודה על ההתעניינותשושנושי
עבר עריכה על ידי שושנושי בתאריך ט"ז בניסן תשפ"ו 8:30

אנחנו עשינו בבית, היה ממש ממש כיף.

הבן שלי קם חג בבוקר וביקש שנעשה עוד פעם ליל הסדר, מבחינתי היה שווה הכל עם הבקשה הזאת (זה משמעותי לי כי אני אישית מעולם לא התחברתי ללילה הזה, אצל ההורים משני הצדדים הוא ארוךךךךך, מסיימים באיזה 4. הלילה הזה זכור לי בתור אחד שרק רוצים לישון ולאכול ואי אפשר. ההורים מדהימים שלא תטעו, פשוט לא מצאתי את עצמי בקונספט).

בקיצור, היה טוב.

סיימנו ב 12, שני הילדים נשארו ערים עד הסוף. ערב מלא בשירה וריקודים.

בעלי הכין הצגה הם בובות שמתלבשות על היד, אבל הילדים לא היו בעניין אז פשוט זרמנו עם השירים בהגדה. איםה שלא היה שיר, מלמלנו מהר כדי לא לאבד את הקשב שלהם.

קנינו טרמפולינה שבוע לפני פסח (קטנה, בלי רשת) - הנחנו בסלון ליד השולחן הגדול לא הפסיק לקפוץ כל הלילה (ברמת המוזר לדעתי - כאילו, כמה אפשר לקפוץ?????. הגדול החליט על מסלול - רוקדים במעגל עולים לטרמפו קפיצה בחישוקים, עוד כמה דברים ומהתחלה. הפכנו להיות קצת עמדת דיג'י)

בקיצור היה ממש כיף.

עדיין יש פינה בלב שלא מוכן להשלים עם הטוב הזה, אני ממש התרגלתי שזה ערב של דברי תורה ופתאום כזה - לא היה דבר תורה אחד. גם אם הייתי רוצה בעלי היקר פחות הטיפוס ואני גם ככה, אין לי קשב לזה. היה טוב ומצד שני לא יודעת, מנסה להתרגל.

העיקר הילדים ואנחנו נהננו.

ראיתי סרטון של הרב יגאל כהן שבסופו של דבר - שום דבר לא שווה בלי שמחה. אז ב''ה שמחה גדולה הייתה. הבן שלי מחכה לסדר הבא וזה ממש עושה לי את זה. 

וואו, כל הכבוד לכם!מתואמת

לעשות ליל הסדר לבד רק עם שני ילדים קטנים - זה אומץ!

באמת נשמע שזה היה מדויק בשבילכם❤️ איזה כיף שכולכם נהניתם כך! מן הסתם הילדים לא היו מצליחים ליהנות בליל סדר שכולו דברי תורה...

היינו אמורים לעשות בביתשומשומונית

פעם ראשונה (בעצם חוץ מהקורונה). אבל הוא סגר חג בצבא. אז בסוף נסעתי להורים.

היה בסדר, אבל הייתי צריכה לתזז בין הקטנים לגדולים ולהרדים. בקושי אמרתי משהו מהמגיד, וגם בהלל ונרצה הייתי עם הקטן שהתעורר. מקווה שלמגוייסות יש פתור בכל זאת..

ואני עם סוכרת- אז מאתגר עם האוכל, המצות ו4 הכוסות (קיבלתי הנחיות מהדיאטנית מה בדיוק לעשות), אבל זה גם לא השאיר לי הרבה מה לאכול...

עכשיו אנחנו בבית ב"ה, הוא אמור לחזור סמוך לשבת. 

דייייי איזה מתסכל זה שינוי ברגע האחרוןשושנושי

ועוד שינוי כזה. ממש קשה.

בעז''ה שתהיה לו נסיעה טובה הביתה ויחזור כמה שיותר מהר. 

היה מקסיםרוני 1234
היינו לבד בבית ונהננו מכל רגע. הילדים ממש שיתפו פעולה (קיבלו מרשמלו על כל שאלה יפה/ תשובה שענו) ולמרות שהיו להם ממש קוצים ונאלצנו לקצר מאד היה מקסים.

אשמח לשמוע מה אתן שותות בארבע כוסות. אני שותה תירוש וכל שנה כמעט מקיאה בכוס הרביעית מרוב גועל. מצד שני אני לא מסוגלת לשתות כוס שלמה של יין (לא בהריון ולא מניקה אבל פחות מתחברת לאלכוהול).

אני שותה מיץ ענבים של קדם, טעים לי ממששושנושי
מתחילת הסדר שותה בכוס שמכילה בדיוק את הכמות שצריך, טיפה לא יותר. 
גם אני וממליצה ממשראשונית

לקחתי את הסוג המופחת סוכר וזה היה מעולה

השנה קנינו מיץ ענבים מזן רוזה, והוא היה עדין וטעיםמתואמת

יותר מהמיץ הכהה (לא זוכרת מה שם הזן).

גם לי קשה לשתות הרבה מיץ ענבים, וביין אין סיכוי שאגע...

אני מערבבתהשם שלי

רוב הכוס מיץ ענבים, מוסיפה גם יין.

ככה לא מרגישים את החריפות של היין, אבל זה קצת מאזן את המתיקות.

אני שותה יין לבן מוגז קלילדיאן ד.

מאוד מאוד מאתגר לי 4 כוסות.

כל שנה הייתי מסיימת את ליל הסדר עם בחילות והקאות.

השילוב של כ"כ הרבה מיץ ענבים ומצות הפך אותי לגמרי.

כבר שנה שניה שאני שותה יין לבן מוגז ספציפי שהוא נחשב מתוק אבל בקושי מרגישים

אני מרגישה שהוא כמו סודה בטעמים.

לפעמים מוסיפה טיפונת מיץ ענבים אדום בשביל הצבע.

בקיצור ממש קל לשתות ואני מסיימת את ליל הסדר כמו בן אדם.

איזה יין זה?רוני 1234
ברטנורא מוסקטודיאן ד.

ממש ממליצה לך לנסות.

תנסי פעם בלי קשר לליל הסדר ותראי אם את אוהבת.

אחלה ייןoo

גם אני שתיתי ממנו בסדר

והיה מעולה 

אפשר חלק כוסותרקאני

יין חלק מיץ ענבים

יש יינות קלילים כמו האלה המוגזים

היה ממש נחמדשמ"פ

היינו אצל ההורים שלי ובגדול שלי כבר בגיל שמבין וזה היה ממש חמוד לראות איך אבא שלי מתלהב למספר לו את ההגדה ולשאול שאלות

הבן היה מבסוט, קיבל מתנות, שוקולד צ'יפס על כל דבר שענה ואמא שלי קנתה דברים לשולחן בשביל עשרת המכות והם שיחקו כאילו הם פרעה וכו'

הייתי גמורה ממש אבל היה חמוד לראות והבן ביקש שנעשה שוב שזה לדעתי הכי שווה.

אצל חמי וחמותי זה הרבה דברי תורה ואני מאבדת את זה לגמרי ( במיוחד אם יש ילדים ) 

ב"ה היה טובמתואמת

למרות שהייתי גמורה מעייפות (בהלל קצת התאוששתי).

ולמרות כל מיני תקלים קטנים שנוצרו עם הילדים...

בעלי ניהל את הסדר ביד רמה, הילדים הפציצו בשאלות, הבן הבררן שלנו הצליח לאכול קצת מרור (!), הילדונת שרה ארבע קושיות (בקול תינוקי כזה - הבינה שזה תפקיד של הקטנים בדרך כלל), ילדת כיתה א' קראה יפה מאוד קטע מההגדה וריגשה אותנו, התינוקת הקדימה את נרצה לזמן שולחן עורך והושכבה לישון (גם ככה לא אכלה יותר מדי) והילדונת נשארה ממש עד הסוף ונרדמה ברגע שהשכבתי אותה, שזה היה כיף. הבנים נשארו לומר שיר השירים אחר כך. שניים הלכו אחר כך לישון (כדי להתעורר מאזעקה שעתיים לאחר מכן🥴) ושניים אחרים נשארו ערים כמעט כל הלילה🤭 (והפסידו סעודת בוקר, שלאחד מהם זה לא בא בטוב, אבל בסוף הוא התגבר על זה...)

אני קצת מבואסת שהשנה לא הקראתי להם סיפור מלווה להגדה, בגלל העייפות שלי... אבל היה מספיק תוכן גם ככה.

והעיקר - לא היו אזעקות במהלך הסדר! זה הדבר שהכי הלחיץ אותנו... 

ב"ה היה ממש טובהשקט הזהאחרונה
היינו אצל חמי וחמותי והייתה אווירה טובה, השתתפות של כולם.. הילדים קצת דרשו תשומת לב אז לא הייתי כל הזמן לגמרי בתוך העניינים אבל בסדר..
נכון שאני לא משוגעת?אנונימית בהו"ל
יש בבדיקה פס נכון?

אני לא רואהאחת פשוטה
אני רואה משהו ממש ממש עדין. תנסי עוד יום יומייםשושנושי
בשורות טובות 
אני לא רואההריון ולידה
אבל אם הבדיקה ישנה יכול להיות שהפס חלש בגלל זה.

לי היו בבדיקות ישנות פסים חלשים ממש גם שבוע אחרי האיחור, ובדיקה חדשה הראתה שני פסים בוהקים תוך שנייה.. 

הבדיקה חדשה.אנונימית בהו"ל

פשוט בדקתי ממש מוקדם. כמה ימים לפני האיחור.

מעניין. העליתי את התמונה לAI והיא טענה שיש פס חיובי מובהק.

פס חיובי מובהק חחחחשושנושי

אין על הבינה.

אני בכנות רואה משהו נורא עדין,

אני הכי בעולם מסכימה שקשה לחכות. לדעתי ראשון בוקר כבר יהיה יותר ברור. 

ואני גם מתלבטתאנונימית בהו"ל
כמה זה נורא ששתיתי יין מעורבב במיץ ענבים ב4 כוסות? במצטבר יצא כמות לא קטנה.
זה שתתחרטי לא ישנה את התמונה.שושנושי

תשתי הרבה מים, תאכלי טוב ותחשבי חיובי.

בשורות טובות 

עוד אין שיליה בכללמקקה

לא נראה לי שאמור להשפיע בשלב הזה

וטני רואה פס

בשעה טובה

אני גם עשיתי את זה לפני 3 שנים לפני שגיליתי היריוןשיפור
ברוך ה' ילדה בריאה וחכמה
ממש ממש לא נורארקאני

אבל ממש

אל תקדישי לזה מחשבה

בשלב כל כך מוקדם שלא ברור אם יש הריון או אין

זה ממש לא קריטי

התאמצתי ולא רואה כלוםפה משתמש/ת
אני רואהשאלת היריון
אני רואהרקאניאחרונה

משהו מאודד חלשש

אבל כן קיים

ילדה מתוקה שהיא דבק דבק דבק!!shiran30005

מה עושים עם מתוקה, באמת.שהיא מתוקה ממש -בת שנתיים שממש דבק ברמות הזויות?? לרוב אני בבית אז היא נצמדת אלי, בשירותים, במיטה שאני זתם רוצה קצת שקט לעצמי, במטבח, בספה בהכל...מדדה אחרי לכל פינה לא משחררת לשנייה.

מקבלת מלא מלא נשיקות וחיבוקים אז לא חסר לה צומי, אבל כבר לא מסוגלת. שבעלי בבית אז היא נדבקת גם אליו אבל עדיין אני זאת שלרוב בבית וכבר לא מסוגלת עם זה

יש דרך לשחרר אותה קצת? אין לה משחק חופשי בבית לבד עם עצמה אולי אולי 2 דקות בלחץ 😅

מנסה לא להתעצבן עליה ולפעמים שמה אותה בספה ואומרת לה , די שבי פה ותשחררי אבל אז היא בוכה ואני מרגישה לא טוב עם זה.

עצות מהמנוסות? 

הגדולים לא יוכלו לתת לה קצת להדבק אליהם?יעל מהדרום

לק"י

לפחות עכשיו שהם בבית בחופש.

ואיזה קשוח זה🫂

אנחנו גם צריכות קצת שקט לעצמינן מידי פעם.

היא לא הולכת אליהם, שהם מנסיםshiran30005
לקחת אותה היא מתחילה לבכות ולצרוח שהיא רוצה רק אמא/אבא
קשוח...יעל מהדרום
לק"י

אולי לנסות בהדרגה- להיות איתה ועם אח גדול יחד, ולשחרר לאט לאט.

אני מזדהה עם חלקיק קטן, בזה שרוצים שרק אני אעשה בשבילם דברים, ולא בעלי. אז אם היו צמודים אלי כל היום, זה נראה לי בכלל חונק.

אין...בן ה 3 משחק לבדו ונהנה ממשחק חופשיshiran30005

ואצלה זה לא קיים. רודפת אחרי לכל מקום נצמדת ונדבקת , שאין גן עכשיו זה ממש מורגש וקשה לי כבר.

בעלי היום רק הזכים להודות ואמר "כן שמתי לב", תודה רבה באמת חחח

אולי מסתתר פה משהו רגשי /תחושתי וקבענו תור לרופא התפתחות אבל זה רק בנובמבר ובנתיים קשוח בים יום

את יושבת גם לשחק איתה?מקקה

היא יודעת מה עושים עם משחקים?

אולי אפשר להתחיל לה משחק ואז לנסות ללכת קצת

גם לי נשמע הכיוון הזהשיפור

להתחיל לשחק איתה וללכת לרגע ולחזור, ואז בהדרגה ללכת ליותר ויותר זמן.

אולי לנסות שזה יהיה משחק ביחד עם האח ולהשאיר את שניהם ביחד.

בטח שאני יושבת , אבל לא כל הזמן כמובןshiran30005

משחקים של 10 דק-רבע שעה כל פעם כי הם מאבדים סבלנות, אבל איך שאני קמה היא קמה יחד איתי

עם הגדול יותר היא לא משחקת אלה בעיקר מציקה ולוקחת לו דברים אז אי אפשר להשאיר אותם לבד גם בלי השגחה

באמת מורכבמקקהאחרונה
הייתי ממשיכה לנסות כל הזמן, אפילו לדקה שתיים ולהרחיב בהדרגה
כל כך מזדההאוזן הפיל

זה קשה ברמות, הבת שנתיים שלי גם מתעקשת שאני אשב לידה בארוחות, אחרי שהצלחתי להוריד אותה מלשבת עלי.

ועבדתי איתה על הפרדות, בהדרגה, ואז עברנו דירה ושחררתי, והמשכתי לעבוד, ואז פרצה מלחמה ושחררתי שוב.  עכשיו חזרנו לעבודה.

בעיקרון בוחרים משהו אחד קטן, שהיא מסוגלת, לדוגמה, אני עכשיו שוטפת כלים ואתפנה אליך רק כשאגמור

אז היא בוכה וכועסת ומושכת לי בחצאית, ואני מתעלמת, ואז היא נשכבת על הרצפה לידי. אחרי כמה ימים היא עדיין מוחה, אבל כבר מבינה שאני לא אתפנה אליה עד שאסיים.

וככה לאט לאט לאט מרחיבים את ההפרדות.

מאד לאט.

כמו שבונים שריר, רק שזה שריר חדש לגמרי והמח עדיין לא מפותח עד הסוף, אז זה אפשרי, אבל דורש התמדה וסבלנות.

תתחילי בהסברים הם מבינים המון בגיל הזהעל הנס

עכשיו אמא עסוקה,אמא עושה עושה x y כשאמא תסיים אמא תשב איתך,כשתסיימי תגידי לה אמא סיימה עכשיו אמא יכולה לחבק אותך.  בהתחלה היא תבכה ותתנגד אבל בהתמדה היא תבין.

מאוד מוכרDevora

מסקר קטנטן סביבי, שמתי לב שזה יחסית גורף לילדי הגיל הזה.

אני ממש חושבת שזה בגלל הסיטואציה שהם נמצאים בה מאז שהם נולדו.

כבר ההריון ועד היום: כל הזמן מלחמות, סטרס באוויר, חוסר שגרה.

ממש מאמינה שזה קשור.

האמת חשבתי שזה רק אצליאוזן הפיל

והיו לי מצפונים על כל הסטרס במהלך ההריון.

מעניין לבדוק אם זאת באמת תופעה רחבה יותר בשנתון הזה

גם שלי ככהרקאני

בת שנה וחצי

הגבר של חיי השתנה כ"כאנונימית בהו"ל

חלמנו על משפחה גדולה יחסית 5-7 ילדים ככה, אחרי שני ילדים הוא החליט שזה מספיק לו.

התחתנתי עם בייניש שלמד לרבנות, 3 תפילות ביום במניין, רוצה בית תורני, שולחן שבת עם דברי תורה וזמירות...

היום לא הולך לתפילות, גם לא בשבת. לפעמים מתפלל יחיד, לא תמיד, כן מניח תפילין, שומרים שבת אבל אין אווירה של שולחן שבת בקטע הדתי כמו בבתים שגדלנו בהם.

שני הדברים האלו מפריעים לי מאוד, אני אוהבת אותו מאוד מאוד, יש בינינו כימיה ותקשורת מעולה והוא באמת הגבר של חיי, אבל אלו שני נושאים מאוד מהותיים בחיים שלי והפער מפריע, מאוד מאוד מפריע.

לאחרונה אני מבינה/ מרגישה שאני נשארת איתו כי בדמיון שלי הוא ישתנה. זה תקופה... זה המילואים, זה איזה משבר כלשהו, זה כאפה מהחיים שבחוץ... אבל זה מתארך וכאילו פתאום ירד לי האסימון שאולי זה לא ישתנה? ואז מה? אני אוותר על חלקים כ"כ גדולים מהאני שלי בשביל האהבה שלנו?

לא יהיו לי עוד ילדים (אולי וכן יהיו כי יבוא לקראתי באיזשהו שלב וגם זה לא בטוח. אז יהיו 3? גג 4? כשאני רוצה 6+ וגם זה ברווחים גדולים משאני רוצה וזה בוודאי ישפיע על אופי הקשר בין הילדים)

יהיה לי בית "לייטי" מבפנים כשכלפי חוץ אנחנו נראים דוסים? מה עם חינוך הילדים? מה עם הפער בינינו? מה עם זה שזה ויכוחים מהותיים שמשפיעים על צביון הבית והפער רק הולך ומעמיק?

ומצד שני - יש זוגות מוצלחים מעורבים דתיים חילונים, ויש לא מעט משפחות שיש בהם פערים בנושא הילודה. אז מה? בגלל זה תוותרי על אהבת חייך? מי אמר שתמצאי מישהו אחר? ולמה לעשות את זה לילדים הקיימים? הרי יש אהבה, ואהבה גדולה! אני לא באמת חושבת על להפרד. כאילו גירושין לא באמת אופציה. מצד שני מלחיץ אותי שאני נשארת מכוח האנרציה ומוותרת על חלקים כל כך מהותיים באני שלי.

אוף. אני מבולבלת.

עד עכשיו הנחתי שזה תקופה ויעבור, אבל זה כבר תקופה ארוכה מאוד וזה לא עובר.

אני לא יודעת מה אני שואלת או מבקשת פה. זה לא שהייתי רוצה להפרד, אבל גם לא הייתי רוצה להמשיך ככה עם שבר שילך ויעמיק, ואני מרגישה שזה כן כבר נהיה עננה שרובצת על הקשר ושיש נושאים שנהיו "טאבו" וזה מפריע לי מאוד.

אשמח לשמוע מחכמתכן.

מתייגת לךמכחול
את @נגמרו לי השמות האלופה, שתדע לענות לך בהרחבה.

בינתיים אני רק שולחת לך חיבוק, ואומרת שלדעתי האינטואיציה שלך צודקת, ובהחלט לא מפרקים בית שיש בו אהבה בגלל הסיבות האלה.

אני חושבתאיזמרגד1

שכדאי ללכת לטיפול זוגי, שיוצא מתוך נקודת הנחה שהפערים ביניכם קיימים ולא ישתנו. ולנסות להכין לכם איזשהו מתווה שיתאים לכם ולנסות כמה שיותר לגשר בין הפערים, שבסוף תהיה דרך שתתאים לשניכם.

וכדאי גם להפריד בין דברים שזה שלו-כמו תפילות במניין, דברים שהם משותפים- כמו מספר ילדים ודברים שהן בידיים שלך כמו ליצור שולחן שבת דומה יותר למה שאת רוצה...

עונה לך בתור זאתנעמי28

שהשתנתה בתוך קשר דומה.

ובעלי הוא זה שסופג את השינוי וניפוץ החלום.

הדבר שעוזר לנו לצלוח את זה, ולא רק לצלוח, להעמיק יותר את הקשר מקודם, הוא - חוסר שפיטה, המון שיחות נפש וכבוד.

בסוף, אנשים לא סתם משתנים, לא סתם עוזבים אמונה, שהיא עוגן הרבה יותר משהיא עול.

תדברו על זה לעומק, ממה זה מגיע, מחשבות, רעיונות, תפיסות חיים, בלי שיפוטיות, עם סקרנות.

שנינו כבר שנים מטופלים וזה עוזר לנו להבין את עצמנו ואחד את השניה.

אצלנו זה העמיק מאוד את הקשר.

ונכון זה לא שינה את הנתונים, בסוף התמונה שלו התנפצה (וגם שלי, באיבוד אמונה יש אובדן ענק).

אבל אנחנו מציירים תמונה חדשה אוהבת ובריאה יותר, עמוקה יותר ויפה יותר.

ובתור מישהי שהגשימה ועמדה מול כמה "תמונות" שהגשמתי בחיים, אפשר להרגיש מאוד לא שמחים אל מול התמונה הסופית שמאוד חלמת עליה.

כי האושר והסיפוק הם לא בסיום התמונה הם בדרך שהציור צויר עם כל המחיקות והטעויות.

בסוף, כשאני מבינה את עצמי ומתקשרת לו בצורה נכונה איך להבין אותי, הוא מעריך אותי מאוד בדרך שבחרתי למרות שהיא לגמרי שונה ממנו.

צריך גם לשבת על הקטע הטכני - דברים שנוגעים בעיקר לו, כמו תפילות, שם תצטרכי לעשות עבודה של שחרור,  ודברים שנוגעים לכולם כמו סעודות שבת ששם הוא יצטרך לתת יותר מעצמו (אפשר לחיות עם החלק הזה בשלום רק כשקיבלת את מה שכתבתי למעלה)

ואיך הילדים יצאו? פרטים חיצונים אני לא יודעת

אני כן יודעת שהם יצאו בריאים וחזקים בנפש, שרואים שאפשר לחיות ולכבד גם בשוני, עם ביטחון שכל דרך שהם יבחרו אנחנו נמשיך לתמוך ולאהוב ולהיות מאחוריהם בלי שפיטה.

כמה דברים-עוד מעט פסח

קודם כל, לפני הכל, הקושי שלך מאוד מובן. יש כאן אֵבֵל על איזו משפחה שחלמת ורצית וכבר לא תהיה.

קחי לך את הזמן, תחבקי את עצמך על הכאב הזה. לגיטימי והגיוני כל כך!

אחר כך, יש כאן עניין לשמוע אותו.

הוא הרי לא עשה לך דווקא. זה לא משהו מולך, אלא בינו לבין עצמו, ושווה פשוט להקשיב מה עובר עליו ומה גרם לשינוי.

ולנסות לעשות את זה בלי שיקפוץ לך כל הזמן כמה זה לא הוגן וכמה זה פוגע בך (למרות שזה באמת לא הוגן ובאמת פוגע בך!!! פשוט אלו שני דברים שונים).

ובסוף, למצוא את הדרך לחיות יחד.

הקב''ה מוכן למחות את שמו בשביל אהבה של איש ואישה. אז הוא האיש שלך, ולכן נראה שמה שהקב''ה רוצה ממך הזה שתחיו יחד באהבה. גם אם הבית יהיה פחות 'דוסי' במובן הקלאסי. אבל אהבה בין איש לאישה זה הדבר הכי-הכי קדוש. עשרות מונים יותר מזמירות בשולחן שבת.

ספציפית לגבי עניינים פרקטיים, לא צריך לוותר על הכל. יש דברים שיכולים להיות באחריותך (למשל- ללכת לתפילות שבת כשהוא שומר על הילדים. או ללמוד איתם תורה).

כתבת יפהנעמי28אחרונה

אולי יעניין אותך