בעקבות התלונות של @יהודה224 אני מנסה להכניס קצת חיים.
ניסתי להתחיל במדריך מקצועי לצילום ציפורים. תרגישו חופשי לפדבק
הדבר הכי חשוב בצילום ציפורים הוא סבלנות, סבלנות וסבלנות.
אה, וכדאי גם איזושהיא מצלמה.
אם אתם לא מתכננים לצלם רק עורבים או מיינות בגינה הציבורית ליד הבית כדאי מאוד להצטייד בעדשה ארוכה (עם אורך מוקד גדול, ההמלצה היא בעיקרון איזור ה400 mm אבל אפשר להוציא אחלה תמונות גם עם 55-250(העדשה שאני משתמש בה לדוגמא) או עם 70-300 שהם עדשות מאוד זולות שהגיוני להשיג).
כשמצלמים עם אורך מוקד גדול ומנסים להתמקד בפריט קטן יחסית (ציפור לדוגמא) הדרך הכי טובה "לתפוס" את הציפור היא להיות בהתחלה עם הקצה הרחב של העדשה (כשהעדשה סגורה) וברגע שאתה קולט את האובייקט שאתה רוצה לצלם תמקם אותו במרכז העדשה ותפתח את הזום עד כמה שצריך. אם תנסו לחפש את האובייקט עם העדשה פתוחה צפויות לכם אכזבות רבות, קשה מאוד לכוון ככה על משהו מסויים.
אחרי שיש לנו עדשה צריך גם מצלמה, רצוי מצלמה שמצלמת הרבה פריימים לשנייה אם כי זה לא הכרחי ואפשר להסתדר גם עם מצלמה שמצלמת מעט תמונות לשנייה (במקרה כזה יהיה קשה יותר "לתפוס את הרגע", לצלם את הרגע הכי מסעיר שקורה מול העיניים).
חובה בתור הצלם/צלמת להכיר את המצלמה הכי טוב שאפשר ולהיות מאוד מיומנים בהפעלה של המצלמה גם כשהיא צמודה לעין כי לפעמים השנייה הזאת של להוריד את המצלמה ולכוון את הנתונים עלולה לגרום לכם להפסיד את הרגע ולפספס תמונה שחיכיתם לה הרבה זמן. מי שלא מצליח לכוון את הנתונים מהר עדיף שיצלם על מצב P (לא על אוטומטי כי יש דברים שאפשר ורצוי לכוון מראש והם חשובים).
כשמצלמים ציפורים כדאי לשים את הפוקוס על מצב פוקוס עוקב (SERVO בקנון) כדי שיהיה אפשר לצלם ציפורים בתעופה ואם הציפור שלנו בדיוק מתחילה לעוף. בנוסף, כדאי לצמצם את נקודות הפוקוס לנקודה אחת במרכז, ככה תוכלו להתפקס על האובייקט ביתר קלות ברגע האמת בלי שהמצלמה תחליט פתאום להתפקס על העץ שליד או משהו בסגנון. אמנם זה קצת מגביל מבחינת הקומפוזיציה אבל תמיד אפשר לחתוך תמונה אחרי זה במחשב או לשנות לפני הצילום את נקודת הפוקוס למקום אחר בפריים(מומלץ לדעת לעשות את זה כשהמצלמה צמודה לעין) בכל מקרה העדיפות היא לשימוש בנקודת פוקוס אחת בלבד.
הצמצם צריך להיות פתוח כמה שיותר משתי סיבות: גם כדי שנוכל להעלות את המהירות תריס כדי לתפוס תנועות מהירות של הציפור וגם כדי ליצור עומק שדה רדוד ולהפריד את הציפור מהרקע.
מהירות התריס צריכה להיות גבוהה כמה שיותר כאמור כדי שנוכל לתפוס את התנועות של הציפור בחדות. (כמובן תמיד אפשר לשבור את החוקים כדי להוציא משהו מעניין נגיד מריחה של ציפור שמרפרפת בכנפיה יכול להוציא תמונה ממש יפה). בכל מקרה צריך לזכור שאנחנו מצלמים בעדשה ארוכה ולזכור את כלל האצבע שלא יורדים במהירות תריס מאורך המוקד של העדשה.
בהמשך אני כתוב מדריך שמסביר יותר איך ואיפה אפשר להשיג תמונות של ציפורים.
(פשוש חמוד מצייץ על הבוקר)
מוזמנים לשאול שאלות בנושא או אם משהו לא מספיק ברור ומה שאני אדע אני אנסה לעזור, תעלו תמונות שצילמתם. תנו בראש!