קודם כל- על הגב זה הכי גרוע...נתחיל בזה. אולי זה נוח למיילדות, אבל חוץ מזה זה פשוט גרוע.
בכריעה ממש לא יצא לי ללדת, כי באמת רוב הנשים צריכות תמיכה בשביל זה, אבל בזכות המיטות המתכווננות בחדרי הלידה יש אפשרויות אחרות טובות.
בלידה אחת, המיילדת הרימה את ראש המיטה לגמרי, כך שנשענתי עליה, עם הפנים לקיר שמאחוריה וגם לבעלי שעמד שם, וזה היה מאוד יעיל ונוח, כי היה קרוב, אבל לא היה יכול לראות את הלידה ממש, רק את הפנים שלי.
למעשה הייתי בתנוחה זקופה- ברך אחת על המיטה, רגל שניה מקופלת על המיטה, ונשענת על ראש המיטה. ככה גם נחתי בין ציר לציר.
ואחרי שהתינוק נולדה, המיילדת העבירה לי אותה בין הרגליים כך שיכולתי להחזיק אותה מיד, אפילו לפני שהתיישבתי.
בלידה נוספת- לא יכולתי להיות בתנוחה זקופה, כי סבלתי מסימפיזיוליזיס, שגרם לכך שבזמן הצירים פשוט היה ציר אחד ארוך בלי הפסקות ..
אז שכבתי, אבל לא שטוח, אלא בתמיכה של המיטה, וממש לפני הלידה עצמה המיילדת רצתה להשכיב את המיטה וצרחתי לה ''לא! לא! תכווני את המיטה שתהיה הכי זקופה שאפשר'', היא די הופתעה (לא יודעת למה, היא אמורה לדעת את זה...), אבל עשתה כך. ויצא שילדתי כמעט בכריעה רק עם תמיכה בגב.
אגב, לא לחצתי כמעט...החלטתי שאני לא לוחצת ואין לי כוח, ובכל זאת הילדה נולדה די מהר...
בלידה נוספת- שכבתי לצורך בדיקה פנימית ולא היה לי זמן להזדקף, כי כבר הוא כמעט היה בחוץ. אז שכבתי על צד שמאל והרמתי את רגל ימין, בעזרת המיילדת.