לאור דיונים על כל מיני דמויותקורא נלהב לשעבר
אני פותח שרשור הערות והארות על כל מיני דמויות למי שמעוניין.
אני יעשה את כולם באותו שרשור כך שכל הדמויות יתחילו מתגובה להודעה זו.
אפשר להוסיף עוד דמויות או לחלוק על התיאור שלי או להוסיף עליו.
מקוה שיצא מזה משהו מסודר ומעניין...
שימו לב! זה לא ויקיפוטר, ניסיתי שזה יהיה יותר פרשנות וערך מוסף על מה שמופיע בפירוש ובצורה ברורה בספר.
האח של סיריוס-קורא נלהב לשעבר
די אמרו כבר מה שנראלי עליו- שהוא כן סליתרין בסופו של עניין אבל לא ידע שאוכלי המוות יקחו את זה כ"כ קיצוני עד שהוא החליט לעבור צד- שזה אפילו יותר ממאלפוי!- אם כי יש לי הערות בעניין- ולנסות לפגוע בוולדמורט אפילו במחיר חייו.
לדעתי הסיפור עם קריצר היה מה שהבהיר לו סופית את העניין, ולא שרק בגללו החליט לעבור צד.
אני לא כ"כ מבין למה לפתוח על זה שרשור חדשאודה ה' בכל לבב

היה לפני יומיים!

שיהיה מקום מסודר על כולםקורא נלהב לשעבר
אבל אפשר גם לעבור הלאה מי שטוען שהנושא מיצה את עצמו...
דראקו מאלפויקורא נלהב לשעבר
כן רואה עליונות בטוהר הדם. קצת מתנשא.
הוא מתנהג אל הארי לא יותר גרוע מאיך שהארי מתייחס אליו רק שהוא שנון וציני יותר משלושתם ביחד.
הוא נגד הקיצוניות של אוכלי המוות, ואולי הוא צעיר מכדי ממש לבגוד אבל הוא בהחלט לא משתף איתם פעולה במיוחד. (אגב נראלי שהוא יותר מוכשר מהארי בדו-קרב ומבחינת יכולת קסם. אבל בעולם האמיתי ולא בתנאי דו קרב נראלי פוטר יותר מוכשר)
יש כמה דברים בנוגע לתיאור של דראקו שאני לא מסכים איתם:אודיסאוס

א. לא יודע למה אתה חושב שהוא:שנון וציני יותר משלושתם ביחד.

ב.אני לא חושב שדראקו כל כך חשב אובייקטיבית לאיזה צד הוא היה רוצה להשתייך. הו אהלך עם אוכלי המוות כי היו עם המשפחה שלו וכי סט הערכים שלו היה דומה לשלהם. כשהוא התחיל להיות אוכל מוות בעצמו, הוא כבר לא כל כך התלהב, בין אם זה כי הוא נבהל ממעשיהם, ממה שהם דרשו ממנו, אולי הוא כן אהב במידה זו או אחרת את דמבלדור, אולי הוא העריך אותו , אולי ריחם עליו. לא יודע, אבל אין ממש דעה רצינית בעניין, הוא מה שנקרא "משחק את מה שנותנים לו" (זה יכול להיות אחלה ביטוי, רק שאני לא בטוח אם הוא קיים, נזרום כאילו הוא קיים).

ג. לא כל כך מסופר באמת על יכולותיו בדו קרב או בעולם האמיתי, אבל עדיין יכול להיות שזו התחושה שלך וזה הגיוני. אני ספציפית לא הרגשתי ככה (לא שהרגשתי אחרת, אלא פשוט היה חוסר ידע בנושא).

די חוזר בי..קורא נלהב לשעבר
א וג זה באמת סובייקטיבי סה"כ וככה היה הרושם שלי פשוט
וב במחשבה שניה הוא לא ממש חזר בו (הוא כן ניסה למנוע מהארי את מה שחיפש ועוד) בטח לא כמו אח של סיריוס... אולי באמת נבהל קצת מהאכזריות ולהרוג אנשים אבל הוא לא ממש השתנה סה"כ אז נשאר מה שהארי אומר ביחס אליו בספר...
נכון. די מסכימהReminder
ברור שיראה עליונות בטוהר דם אם הוא טהור דם וזה מרים את המעמד שלו..
והוא באמת די מוכשר. השתמש בלחשים מורכבים מאד כבר בשנים הראשונות
היה מהבודדים שהמשיכו בשיקויים
בסופו של דברמח"פ

מאלפוי לא חזר בו ממניעים אידאולוגיים אלא מהבנה שהאופל הפסיד

לא מדויק, הוא לא רצה להרוג את דמבלדור (כך מתואר בשישי).אודיסאוס

למה לא? אם הוא לגמרי בצד האפל....

הוא לא הצליח להרוג את דמבלדורניב שטרן

מה זאת אומרת? הוא לא הצליח כי הוא לא באמת רצה לעשות את זה.אודיסאוס

יש תיאור שלם של השיחה שלו עם דמבלדור.

הוא לא הצליח מנטלית, אבל הוא רצהניב שטרן

אני לא יודע מה ההגדרה שלך ל"רצה" אם הוא לא הצליח "מנטלית"אודיסאוס

כלומר, ברור מהתיאור של רולינג לסיטואציה, שהוא שתף פעולה עם אוכלי המוות בעל כורחו.

יש הבדל בין לא רוצה לבין לא יכול מנטליתניב שטרן

אני לא הבנתי ככה. הוא היה מבועת מהמשימה אבל הוא כן עשה את זה מרצון

גיימס-קורא נלהב לשעבר
מקוה שלא תכעסו- היה בריון מגעיל עד שהתבגר בשנה האחרונה בהוגוורטס.. (זה לא רק לסנייפ, באח אמרו לו שהתחילה להפגש איתו אחרי שהפסיק לקלל סתם אנשים במעברים- ומניח שלכל בריון יש את ההצדקה שלו ללמה ראוי להרביץ למישהו ההוא וזה לא פוטר אותו) אז היה לו את התירוצים לתופעה שאמרו באח, אבל זה לא משנה את העובדות... ואח"כ נהיה אדם סבבה לגמרי לפי כל העדויות.
לדעתי, אתה מבליט את הקטע הלא נכוןניב שטרן
עבר עריכה על ידי ניב שטרן בתאריך ה' באב תש"פ 18:18

הוא היה רוב חייו אדם נחמד.

בתקופת ההתבגרות הוא היה איש זבל.

אבל חוץ מזה...

הוא מת בגיל צעיר..Reminder
מה הכוונה לרוב חייו?
מבין כל כ30 שנות חיו גיל ההתבגרות היה מיעוטניב שטרן

הוא לא חי 30 שנהReminder
לצערנו הרב..
אלא 21
תואר לנו בעקר תקופת ההתבגרות שלו, וקצת מחייו כבוגר
בסהכ גיל ההתבגרות היה רוב ממה שתואר
נכוןניב שטרן

אבל עדיין זה מיעוט

זה לא ממה ש*תואר לנו*Reminder
אנו מכירים אותו בעקר כמתבגר
אז מה?ניב שטרן

לא התכוונתי להבליטקורא נלהב לשעבר
פשוט זה יצא פחות מילים...
אם הוא חזר בו כשהתבגר גם אם זה לא המשיך להרבה שנים כי מת צעיר עדיין נכון לזכור לפחות שזה היה תקופה ועבר לו..
אבל גם נכון שאז הוא היה על הפנים..
סנייפקורא נלהב לשעבר
ציני ומריר אפילו יותר ממאלפוי. אישיות לא נעימה במיוחד.
לא רגיש לתלמידים ונהנה להתעלל בהם (לדוגמא בנויל או בהארי בשיעור הראשון). אפשר לקרוא לזה דרך חינוכית שלו אבל מוסכם שהיא קצת אכזרית ולא רגישה...
על היחס להארי אפשר קצת להאשים אותו שזוכר לו את מעשה אביו. אבל בגלל שחיצונית הוא דומה לו זה גרם לו לשפוט אותו בעין רעה דבר שגם הביא בסוף שהארי באמת יהיה קצת חוצפן אליו.
ובסוף היחס בינהם זה לא רק על משקעי העבר...
עבר צד בגלל רגשי חרטה שמישהי מתה בגללו, שזה קצת מוזר אבל זה גרם שיהיה בצד של הטובים סוף כל סוף אז א"א לדעתי להחשיבו בצד של הרעים חרף אישיותו הפחות . ובכלל כנראה שכן יש קצת חרטה גם על הדרך ולא רק בגלל המוות הזה ובמיוחד כמו שרואים בזכרונות שסנייפ הראה להארי בספר השביעי.
הוא כאילו אישיות לא נחמדה אבל בסוף הוא כן מסייע כשהוא יכול לאנשים שצריכים עזרה. (הציל את הארי, עזר ללופין, עשה את הוגוורטס שתחת פיקודו עוד איכשהו בסדר לעומת מה שיכל להיות, והציל את מי שיכל מאוכלי המוות כמו שאמר לדמבלדור בזיכרון).
נקודה חיובית נוספת על סנייפקורא נלהב לשעבראחרונה

בשביעי כשוולדמורט רוצח אותו מתוך מחשבה שהוא הבעלים של שרביט הבכור הוא לא מסגיר את מאלפוי בלנסות לגרום שאדון האופל יהרוג את מאלפוי ולא אותו, ואולי אפילו גורם בעקיפין לנפילתו של אדון האופל. (לא בטוח שהיה עוזר לו לומר את זה עדיין יכול להיות שאדון האופל היה מחליט להרוג גם אותו ליתר ביטחון אבל בכ"מ יפה שלא ניסה אפילו)

דמבלדורקורא נלהב לשעבר
כמו שהוא מסביר את עצמו בחלום המוזר ההוא נראלי הסבר טוב ואמיתי. שהיה מן התלהבות של מרץ נעורים ואח"כ הבין את הטעות ותיקן בענק.
וכמנהל הוא כן היה טוב לכולם ולא מוטה לגריפינדור, בטח לא מוטה הרבה (עניתי על השאלה ביחס לזה בספר הראשון על הנקודות שנתן כך שגריפינדור ניצח ובשישי על היחס לדרסלים).
הקשר בינו להארי בספר השישי היה בשביל שהארי ידע להלחם בוולדמורט ולא השפיע ליחס משוחד אליו.
ובספר החמישי היה יוצא גם להגנת כל תלמיד שהיה מסתבך והיה לו איך לעזור. (עזר גם להאגריד, לג'יני ואולי לעוד שאני לא זוכר)
ובסוף כמו שאמר גם שר הקסמים שכולם יש להם יחס חם אליו על שהציל את כולם.
זהו בינתיים, מקוה שלא חפרתי מידיקורא נלהב לשעבר
אגב פשוט כתבתי לי בצד ושלחתי הכל עכשיו בפעם אחת...
לגמרי חפרת... סתם, יצא לך אחלה, באמת! יפה.אודיסאוס

אודיובוק טוב?Lully01

מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??

שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל) 

אילו פודקסטים יש על הארי פוטר?מתואמת

כאלה נקיים, בלי גסויות...

תודה!

יש את פוטרקאסט. לא שמעתי המון, אבל לא זכור לי כגסלביטה
תודה! באיזו פלטפורמה אפשר לשמוע?מתואמת
ספוטיפיי הכי נחלביטה
מתואמתאחרונה
סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאראחרונה

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.

הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.

אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה
איך הפרוגרסיבים קוראים לוולדמורט:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י' בכסלו תשפ"ו 15:21

את.ה.ם.ן-יודע.ת-מי.ה

😅מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך