מוקדש באהבה, להוא שהעיז לומר שהגירוש היה ניתוק *שלנו* מהעם.הָיוֹ הָיָה

ולא הפוך.

כן כן, לחסר בושה ההוא.

להלן מאמר מוואלה, 2005.

מאות מתלהמים ישתלטו לכם הערב על הכבישים והצמתים וימנעו מכם להגיע הביתה. אולי הגיע הזמן להראות להם מי יותר חזק?

מאמר מערכת
יום רביעי, 29 ביוני 2005, 10:36

ביום שני הוכיחו חלק ממתנגדי ההתנתקות, שאפשר למחות בצורה שלווה וסבירה, אבל היום זה תור המחורעים. בבוקר הם כבר פיזרו שמן ומסמרים על יד כפר חב"ד, ובחמש בערב הם מתכננים לשבת באמצע הכביש ולהטריף לכם את המוח. אבל מה, אין סיבה שהצד השני יצא פראייר. כאן זה לא המואסי.

להלן רשימה של דברים שאפשר לעשות, כדי להבריח את קומנדו ההתנחלויות חזרה לג'בלאות שלהם:

* לרדת לאיילון בקבוצות גדולות עם שרשראות כבדות, נבוטים למיטיבי הינף, או סתם אגרופים עם נצרה משוחררת, ולחכות לראות מי הדביל שיתעקש לחסום כבישים ולהתפרע דווקא בשטח שלנו.

* להכין מראש מספר דליים עם מים מהירקון ולהטיח בכל אידיוט שינסה לסכן אתכם בכביש – ככה, בתור מזכרת לבבית מהביקור בעיר הגדולה. אם אין לכם מקום לדליים, תמיד אפשר להשתמש בבקבוק עם המים המטונפים שהכנתם לרדיאטור, ולצנן את התלהבותם.

* להצטייד בג'ריקנים של דלק, וכשרואים מישהו שעומד להצית צמיג באמצע הנתיב שלכם, לשלוף אותם מהבאגז' ולאיים לעזור לו, בכך שתרוקנו עליו את המכל ברגע שהוא שולף את המצית. הצמיגים כבר דולקים? הוציאו מהבגאז' את מטף הכיבוי ורוקנו את תוכנו על המפגינים המופתעים. ליעילות מוגברת כוונו את הצינור לכיוון העיניים.

* אם מתנגדי ההתנתקות יציבו מכוניות נטושות באמצע הכביש, שלפו את מפתח הברגים מתא המטען ותקנו בעזרתו את כל פנסי הרכב והחלונות. כשיגיעו השוטרים הסבירו להם שחשבתם שראיתם תינוק נעול באוטו, ואולי הם עוד יתקעו לבעלים קנס על נסיעה ללא אור אחורי.

* ראיתם מישהו מניח דוקרן על הכביש? עצרו בצד ועזרו לו לוודא שהדוקרן אכן חד מספיק. להזכירכם, יש חלק בגוף שם השמש לא זורחת.

* לחובבי המערבונים, זה הזמן להתאמן בשזירת לאסו ולהתנסות בלכידת איזו בהמה גסה.

* לאנשי אנונימוס, אפשר לשאול כמה פיטבולים מסניף צער בעלי חיים המקומי ולקחת אותם ליום כיף, כולל ארוחת שחיתות על התחת שלהם.

* ואם כל זה לא יספיק, אפשר תמיד לאסוף פסלים של תומרקין ולהשתמש בהם להחדיר לאחינו קצת תרבות לראש. תוך כדי כך יש מצב שהפסלים יישברו, ואז בכלל הרווחנו.

לעדיני הנפש מבינינו, אפשר גם:

* לאתר את מי שנראה כמסית עיקרי, לגשת אליו בידידות ולהגיד בקול רם: "מושיקו, מה העניינים? לא ידעתי שעזבת את השב"כ...". משפט פתיחה נוסף הוא "עזרא תגיד, מתי החבר'ה מהימ"ר אמורים להחליף אותך...". סביר להניח שבשלב זה שאר פורעי החוק יזנקו על מנהיגם, החשוד כמשת"פ, ויפרקו לו את הצורה.

* לבשו חולצה כתומה, שימו על הראש את "כיפת ההלוויות" הקבורה בתא הכפפות של רוב עם ישראל, צעדו בחופזה לעבר מובילי המחאה והציגו להם בהתרגשות הודעת SMS ששלחתם מבעוד מועד לעצמכם: "פינוי שירת הים החל, התקפלו במהירות דרומה – א"ת". כדי להשלים את התרמית הציעו לצעירים טרמפ לתחנת הרכבת, או המשטרה, הקרובים.

בקיצור, מגיעים אורחים. חבקו אותם, רק שימו לב שהם עוד נושמים.

אבל אנחנו החרדלים המנותקים מהעם, אנחנו צריכים להכות על חטא.

גועל נפש.

אדרבהזה רק אני
מאמר כזה לא היה יכול להיכתב אם הציבור היה עמוק בתוך העם, יש גבול עד כמה התקשורת יכולה להסתיר את האמת.
רק על מצע של ניתוק התקשורת יכולה להכפיש ולשקר מבלי להיחשף במערומיה מיד.
???הָיוֹ הָיָה

לא אמרתיש אין נתק.

השאלה מי המנותק.

וד"ל.

אי אפשר לנתק רק צד אחדזה רק אני
כמו שלא ניתן למצוא כפיים עם יד אחת.
אתה אולי מנסה לטעון מי אשם בנתק, בסדר, אני בא לומר שבין שני הצדדים שרר נתק (שני הצדדים לעניין זה הם הציבור החרד"ל ושאר העם).
כיום המצב הרבה יותר טוב ממה שהיה אז.
נו נו.הָיוֹ הָיָה

ברור ששרר נתק, לא חידשת.

השאלה מי הוא זה שבחר לנתק את עצמו, להתנכר לאחיו, וכו'.

והתשובה ברורה.

לכל אדם בר דעת, לאפוקי מההוא שכתב מה שכתב. 

כן האישה המוכה אשמה....מישהו כל שהוא
הגירוש הצליח להםאיתן גיל

כי המבוגרים נאבקו באמצעות סיסמאות: באהבה ננצח, נתנחל בלבבות, פנים אל פנים.

בהחלטה מבישה ומטומטמת מסרו את ההתנגדות הפיזית להובלת קבוצה נערות בנות 14. הן נעצרו במיד עד סוף ההליכים המשפטיים, וכל השאר היסטוריה.

אחרי שהצליח להם בקטיף ניסו לשכפל גירוש בעמונה, אבל הפעם היתה התנגדות סבירה, ובתקשורת החלו להזהיר ברצינות מפני שפיכות דמים. 

אכן.הָיוֹ הָיָה

אתה לא יודע כמה אני מסכים איתך על העניין המסויים הזה.

רק שזה לא נושא הדיון כאן....

תמיד זה ככה, הטובים לא יודעים להילחם פיזיתshaulreznik

שלא לדבר על כל מיני תפיסות פסבדו-הלכתיות שמונעות התנגדות אקטיבית.

אתם החרדלים, הייתם ונשארתםאינליאז

ההתנתקות לא הפכה אתכם פחות מנותקים

ולפי שהוציא עצמו מן הכלל כפר בעיקר.הָיוֹ הָיָה

ואני יושב כאן, שלוש שעות לפני ת"ב, ומאחל לך מכל הלב, בזעם אין אונים, שתחוש על בשרך מה שחשו אחינו מגורשי קטיף. ואולי או אז שבת וביקשת את ה' אלקיך בכל לבבך ובכל נפשך.

עד אז - לך אכול בשמחה לחמך ושתה בלב טוב יינך, כי לא רוצה ה' במעשיך. "לא אוכל אוון ועצרה".

מעודי לא טענתי שאני חרדל כך שהביקורת שלך תמוהה מאודאינליאז

ולגבי המאמר שציטטת , עשו ממנו מספיק מטעמים , למרות שאיש לא לקח אותו ברצינות.

מוטב באמת לעשות חשבון נפש מאשר לחפש אשמים

הביקורת הזו מתאימה גם לתלאביבי גס... לא רק למי שמוגדר חרדל.הָיוֹ הָיָה

מוזמן לעשות חשבון נפש. עמוק.

אתה כנראה לא הצלחת להבין את מה שכתבתאינליאז

איך תל אביבי גס מוציא את עצמו מהכלל?

תעשה קצת חושבים, בטח בסוף תבין.הָיוֹ הָיָה

הבעיה בעם תלויה בבית המדרש, יסוד מפורסם ונודעאלון מצוי

אממ, אני מקווה שהבנתי אותך לא נכון.הָיוֹ הָיָה

תגיד לי אם לא...

איך הבנת?אלון מצוי

אממ, שאתה מסכים עם דברי ההבל שמאשימים את הבני תורה בכל.הָיוֹ הָיָה

כלומר, התלבטתי אם אתה ציני.

זו לא אשמה מהסוג הזה.אלון מצוי

זו טיפשות להאשים אדם במה שלא עשה. אלה דברים פשוטים.

אבל ברור שהמנוע של העם הוא בית המדרש, התורה היא זו שמניעה את החיים, באופן נסתר לרוב, סגולי. כמו שבמאמר הדור (לא זוכר אם זה מפורש שם) נתלה פשר החילון המזעזע של הדורות האחרונים בסיבה שבתי המדרש לא השתמשו בסגנון ודרך המתאימים לדור, כך ויותר עמוק מכך אילו בבתי המדרש התורה הייתה מתחזקת בכמות ובאיכות דברים רבים היו נחסכים מאיתנו. 

זה ארוך, ואין לי כוח.

נו שוין.הָיוֹ הָיָה

גם לי אין...

לא היה שום ניתוק, ע"ע רבי עקיבא לפני שחזר בתשובהshaulreznik

תניא, אמר רבי: עקיבא כשהייתי עם הארץ, אמרתי 'מי יתן לי תלמיד חכם, ואנשכנו כחמור'

זהו היחס האולטיבי שמקבל כל יהודי דתי, בכל תקופה ובכל מדינה, מאחיו הלא-דתי. שום "התחברויות לעם" לא יעזרו.

כמובן, הבאתי את זה רק בתגובה לחצוף שלא הבין את מה שאתה הבנת.הָיוֹ הָיָה

זו גזירה משמיים? או שמא ניתן לשינוי?אריך וייס
אגב, רבי עקיבא חי בזמן מרד בר כוכבא...שם היה מתיחות גדולה בין החכמים והכהנים לשאר העם הפשוט.

אולי אותו דבר קורה גם היום?
מדברים איתך על משהו כמו 80 שנה לפני מרד בר כוכבא,הָיוֹ הָיָה

ולפני שנהיה בכלל פילוג בהנהגה.

הוא שנא ת"ח, כל ת"ח, רק מעצם היותו ת"ח. בגלל שהוא עצמו היה עם הארץ.

וכן, ההיסטוריה חוזרת. בדיוק בצורה של השורה הקודמת שלי.

לענ"ד, המצב פשוט יותרshaulreznikאחרונה

מדובר בהתנגשות של ערכים, ערכי הימין הדתי ("חייבים ליישב את א"י, אסור להיכנע לאויבים, לא תחנם" וכו') מול ערכי השמאל החילוני ("אל תהיה צודק, תהיה חכם, סכסוכים פותרים במילים, אין כזה דבר 'נורמה').

כמובן, קשה עד בלתי ניתן להפריך סט של ערכים בעזרת מחקרים אמפיריים, אנשי הדגלים האדומים שמפגינים בבלפור, משוכנעים בצדקת הסוציאליזם חרף ניסיון של למעלה מ-70 שנה שמראה את ההיפך. חסידי גור סבורים שהתקנות המחמירות וההזויות שלהם בקודש יסודן, וכן הלאה.

לא מסכנים. הקבלה היא קודש.כי עם האלוהים קיבל אותהקעלעברימבאר

על עצמו לדורותיו

בקיצור אדם שמנותק מכלל ישראל.קעלעברימבאראחרונה

האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך