https://www.israelhayom.co.il/article/784377
מצד שני, עם הניהול של המשבר עד עכשיו, יכול להיות שאנשים לא יוכלו להרשות לעצמם לקנות ביצים בכל מקרה...
https://www.israelhayom.co.il/article/784377
מצד שני, עם הניהול של המשבר עד עכשיו, יכול להיות שאנשים לא יוכלו להרשות לעצמם לקנות ביצים בכל מקרה...
זה המקום היחיד שהוא נמצא.
אז נכון, יש כאלו. אבל אני למשל (ואני מניח שעוד רבים) צורך חדשות כלכליות מגלובס וכלכליסט.
פחות נכנס לשאר האתרים בענייני צניעות, אבל זה דברים שבהחלט מעניינים אנשים כאן. מה הנקודה שלדעתי אתה מפספס? אנשים נכנסים לפורומים למקום חברתי, של פריקת קשיים, של נושאי שיחה שרלוונטיים להם כרגע. ולא, הביצים בתשרי לא מעניין כרגע את מי שתקוע בדייטים ומתוסכל מזה. יעניין עוד חודש. ההפגנות לא מענינות כרגע את מי שחווה קשיים בזוגיות, מעניין אותו עכשיו דברים אחרים. הוא לא בא לכאן לדון על עניינים כלליים, הוא בא לפרוק, לקבל תמיכה, הזדהות. ולכן זה נראה שזה מוזנח. אבל זה פשוט לא המטרה של הפורום.
ה.ב. הכל בע"מ, ככה אני מתנהל כאן. אולי אחרים לא כמוני
למיטב ידיעתי זהו פורום של אקטואליה וחדשות - לא "לקראת נישואים וזוגיות" ולא "נשואיים טריים".
כן, מדיניות ממשלתית כלכלית היא בהחלט אקטואליה.
וזה בהחלט שהנושא הזה, הכלכלי, כאילו לא מעניין אף אחד בפורום הזה.
מעניין אם רוב האנשים כאן הם עצמאיים מבחינה כלכלית או עדיים גרים עם\על חשבון ההורים שלהם.
יש את מה שנקרא בהרבה אתרי חדשות "אקטואליה" ו"חדשות" שזה בד"כ חוץ, ביטחון ופוליטי. יש כאן פורום שקרא חיסכון השקעה וצריכה שבו אתה יותר ממוזמן לפתוח את הנושאים, האנשים שזה מעניין אותם נמצאים שם. ויש שם שיח על כל הנושא הכלכלי (אמנם הרבה פחות ממה שכדאי שיהי, אבל זו בדיוק הסיבה שאנשים כמוך יהיו יותר פעילים שם)
הפורום הזה הוא באמת יותר פוליטיקה.
לגבי השאלה האם יש מה לעשות, אני באמת סקפטי. יש יותר מידי קומוניסטים במועצת הלול ובממשלה.
על זה אנשים הולכים לקלפי ברוב מדינות העולם.
על הסיסמא "זו הכלכלה, טמבל" ביל קלינטון נבחר לנשיא.
פורום "חיסכון, השקעה וצריכה" הוא לא פורום לדיונים בנושאי מדיניות ממשלתית. (לפעמים אנשים מבקשים הסברים פרקטיים בנושאי פנסיה וכיו"ב).
מה יותר פוליטי ממדיניות ממשלתית בנושאי כלכלה?
אז כן, יש מה לעשות.
ביבי הוא פופוליסט ואם יקימו עכשיו קול צעקה ברשתות החברתיות, למשל, אז יש סיכוי שדברים יתחילו להשתנות.
גם שוק החלב הוא קומוניסטי ועדיין, יש עכשיו ייבוא חופשי של חמאה.
בפועל מי שנמצאים בפורום או"ח זה מי שמתעניין בפוליטיקה מגזרית ותוך מפלגתית. ומי שנמצא בפורום חיסכון השקעה וצריכה מתעניין בכלכלה. אגב, זורק לך כפפה, משה מאד בעניין של העלאת השיח הכלכלי, בוא נפתח פורום כלכלי נורמלי. מתאים לך? אני חושב שילך טוב.
הגיוני שיש מה לעשות ברשתות החברתיות. רוב מי שנמצא כאן אין לו פייסבוק וכדו'.
אגב, אלון שוסטר רצה בצעד הראשון שלו כשר החקלאות להחזיר את המכס. בזכות ישראל כץ זה לא עבר.
שאנשים מתעניינים כ"כ בריב בין הרב פרץ לאיתמר בן גביר (וכן, זה מעניין וחשוב) - אבל בסוף, מגיעים החגים והם לא יכולים למצוא ביצים בסופר!
והם מתלוננים על זה - אז כנראה שזה כן מעניין אותם.
אז למה הם לא מדברים על זה? למה לא מעלים את זה למודעות? למה לא מוחים על זה?
שנה וחצי לא היה ניתן למצוא כמעט חמאה בסופרים.
יש מישהו שזה לא הכעיס אותו במדינה? (למעט טבעונים) - אז למה לא מדברים על זה? איפה המחאה?
אני דווקא חושב שלרוב האנשים כאן יש פייסבוק.
ומחאה ברשתות החברתיות עובדת לא פעם.
אני יודע שאלון שוסטר רצה לבטל את הייבוא החופשי של החמאה וכל הכבוד לשר כ"ץ שעצר את זה - אבל חמאה זה רק מוצר אחד.
אני מנסה להעלות את הנושא הזה למודעות. זה נושא חשוב וזה נראה כאילו אנשים לא מקשרים בין ההצבעה שלהם בקלפי לעובדה שאין להם בסופר ביצים\חמאה\שמנת\אבוקדו ועוד.
אם רוצים להיות "לא מגזריים", לדאוג לשכבות החלשות ולהיות באיזשהו סוג של קונצנזוס - אז אלה בדיוק הנושאים שעליהם יש לדבר.
אבל אני מאד יכול להבין את האנשים שאומרים חשוב לי כלכלה, מעצבן אותי המצב אבל אצביע למפלגה סוציאליסטית כמעט (הבית היהודי, עוצמה וכו) כי הנושא המדדיני יותר חשוב לי.
אני יודע על לא מעט שלא מחליטים ככה.
נפנה למשה (משום מה אני לא מצליח לתייג) נפתח פורום כלכלי, נדבר על זה. וכשאנשים יתחילו לחשוב על כלכלה - תוכל לדבר לפני הבחירות על כלכלה.
לולבים ואתרוגים, ולולבים בעיקר.
מידי שנה מייבאים אותם מאל עריש ומעזה, ולקראת חג הסוכות הקרב אולי תהיה החלטה אחרת כי אלה תשמישי מצווה.
האם הכלכלה היא בראש סדר העדיפויות של הבנאדם או לא.
אם מישהו חושב שיש משהו שיותר חשוב לו מכלכלה - הגיוני שהוא יבחר במפלגה שבנושא הכלכלי רחוקה מעמדותיו ובנושא הדתי/מדיני/בטחוני/כל נושא אחר שבעיניו הוא יותר דחוף היא מתאימה לעמדותיו.
זה נושא שמפלגה שרוצה להיות "כלל ישראלית" חייבת להעלות על נס.
אי אפשר לדבר רק על התנחלויות ועל מוסדות החינוך של הציבור הדת"ל ולהעמיד פנים שהמפלגה לא מנותקת.
ובתכל'ס, אין כמעט הבדל בין גנץ, לפיד ונתניהו באף נושא.
מבחינת דת, כולם תלויים בחרדים, מבחינה מדיניות וביטחונית - כולם יעשו מה שארה"ב תגיד להם לעשות.
כלומר, חוץ מנושא הריבונות שביבי עוד שניה מעביר...
לא יודע מה אפשר לעשות
התעלמות, ודאי לא תפתור כלום.
בחורף יש פחות הטלות.
בקיץ יש יותר הטלות וחגי תשרי יש פחות לחץ מפסח לביצים..
שישי פחות הטלות
זה כמויות מזעריות יחסית לשוק
כן, אדם אחד יכול להשמיד משאית (כמו זו שרואים בתמונה) ברבע שעה.
מדובר על עשרות אלפי ביצים במשאית אחת.
ועוד לא התחלנו לדבר על השמדת תרנגולות מטילות למי שאין לו מכסה - ולפני שאתה כותב עוד שטות בסגנון: "אף אחד לא משמיד תרנגולות פשוט שומרים אותם בהקפאה" - נסה ללמוד את העובדות.
חמש דקות בגוגל יספיקו ואני אפילו אתן לך מילות חיפוש: "רפי רותם".
בהצלחה.
עשרות אלפי זה באזור 1000 תבניות.
לא מאמין שנותנים כך להשמיד.
יכול להיות מישהו שסתם חשב שהביצים כבר לא טובות למאכל..
אגב עבדתי פעם בתחום הביצים ואני מכיר כמויות של יותר מעשרות אלפי , איך זה מתנהל +-
זו המשמעות של "מכסות".
מי שעובר אותן, משמידים לו את הביצים.
למי שיש יותר מטילות מהמכסה שלו - משמידים לו את התרנגולות. (כן, היישר למגרסה).
ואת זה עושים כשיש מחסור וביבי מארגן מטוסים כדי שיביאו לכאן ביצים בזמן לפסח - ולא מצליח.
הביצים הללו הגיעו מלולים שמהם משווקים לרשתות.
הן לא עברו בדיקה וטרינרית כי הן לא במכסה של בעל הלול אז הוא לא יכול להביא אותן לבדיקה - אבל, אלו ביצים זהות לחלוטין לאלו שאותן הוא שיווק וההבדל בין ביצה שהגיע לסופר לבין ביצה שהושמדה הוא אך ורק מזל.
אתה לא חושב שאפשר להכניס 1000 תבניות למשאית?
באמת?
ואגב, בתבניות שבתמונה יש 30 ביצים, זה אומר בדיוק 30,000 ביצים ל-1000 תבניות.
כנראה שלא למדת יותר מדי בעבודה שלך בתחום .
חבל.
זה ברור שלא משמידים את כל הביצים המיותרות.
זה גם ברור שאם רוצים להשמיד ביצים בכמות מסחרית (ולא משאית) לא מכניסים את הביצים לתוך תבניות, שזה בזבוז על בזבוז.
זה גם ברור שלהשמיד ביצים אין הכוונה לזרוק אותם לפח, יש דרכים קצת יותר יעילות.
לכן,
אין ספק שהתמונות שהבאת הן של מגדל "עבריין", שניסה את מועצת הלול, ולא העביר 'בדיקה וטרינרית' ובכ"ז שיווק, ולא של השמדה סיטונאית.
אבל,
את הכמות שיש בשוק לא כמות ההטלות קובעת, ולצערנו גם לא הביקוש, אלא מועצת הלול, שהיא קובעת מה כל אחד יעשה עם הביצים שלו.
אז מה עושים עם הביצים "המיותרות" למגדל, ולא משנה כמה הן בביקוש מטורף בשוק?
יש כאלה שמקפיאים לתקופה שבה תהיה להם הקצבה ולא מספיק הטלות.
יש כאלה שמשווקים בשחור
יש כאלה שמשמידים בעצמם (הם לא מניחים בתבניות וזורקים לפח, תהיו בטוחים)
מה שבטוח-
השוק הזה לא נקבע ע"פ צורך של ביקוש,
וגם לא ע"פ עונתיות של היצע,
הוא נקבע בהתאם למכסות מועצת הלול.
את הביצים מכניסים לתבניות הלולנים שמנסים למכור בשחור. (המשאית שבתמונה היא משאית של "משווק לא מורשה".
כן, יש כאן שוק שחור של ביצים. אני חושב שאנחנו המדינה היחידה בעולם והראשונה מאז בריה"מ שבה יש שוק שחור של ביצים.
אותו לולן "עבריין" לא יכול להעביר את הביצים הללו בדיקה וטרינרית בדיוק בגלל שאין לו מכסה. אם הוא היה מנסה, אז היו משמידים לו אותן בכל מקרה.
את הכמות שיש בשוק קובעת מועצת הלול.
מה עושים עם הביצים המיותרות? משמידים.
יש כאלה שמשווקים בשחור בניגוד לחוק - הידד לקולחוז הסובייטי שנקרא מדינת ישראל שבה יש שוק שחור של ביצים...
השוק הזה נקבע לפי האינטרס של אנשים מושחתים כמו אלון שוסטר.
אוכלוסיית ישראל גדלה בערך ב-5% מאז 2018, אבל מכסות הביצים נותרו כשהיו.
אם בשנה שעברה היה מחסור, אז השנה הוא בודאות יחריף.
נכון, יש מכסות.
מחסור אין
שליש מהביצים עם סלמונלה? זה באמת הישג שלא כל אחד יכול להגיע אליו.
וטרינר ראשי שמגדיר שליש מהלולים כ"לולי זבל"? זה ממש בריא.
מנכ"ל משרד החקלאות מעיד על עצמו שהוא משתדל לקנות רק ביצים מייבוא מסיבות בריאותיות? נפלא.
ויש מחסור. עובדה שאנשים חיפשו וצבאו על חנויות שמכרו ביצים.
זה קרה בגלל שהיה עודף?
לי זה הזכיר את התמונות מרוסיה של אנשים שניסו להשיג לחם.
אתה שוב ושוב מוכיח שאתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר ושאתה מנותק מהמציאות.
מן הסתם אתה חבר קיבוץ שקיבל מכסה או שיש לך קרובי משפחה מקומבנים.
עכשיו אני יכול לבחור מתוך שלל סוגי החמאה שמייבאים לארץ ושחלקם עולים פחות מאשר המחיר המפוקח.
מתישהו, ביבי - או כל אחד אחר - יבין שאם הוא רוצה את ה-7-8 מנדטים שמפוזרים על הרצפה, אז הוא יצטרך לפרק את הכנופיות.
כבר עכשיו התכנון הוא לבטל את התכנון בשוק החלב בתוך חמש שנים.
עם מספיק לחץ על הפופוליסט העלוב - גם את שוק הביצים הוא ישחרר.
זה ענין של זמן ואנחנו מנסים לקצר את ההמתנה עד כמה שניתן.
ממשרד החקלאות נמסר: "הסמכות של משרד החקלאות ופיתוח הכפר נתונה בידיו בכל יום להגדיל את הכמות המבוקשת ליבוא בהתאם לנדרש ועם יד על הדופק".
![]()
![]()
![]()
במילים אחרות-
אל תדאגו, יהיה מחסור.
![]()
![]()
![]()
זה המילים שלך ממש

כמו כן, אני רוצה להאמין שאני קצת פחות עילג ("לפתוח את שוק", לשים פסיק במקום נקודה כשצריך וכו').
אני גם לא כותב "מדינות מפגרות" אלא "נחשלות".
בגדול, אולי המשמעות דומה וגם צורת ההתבטאות - אבל אני חושב שאני קצת יותר רהוט כשאני מביע את דעתי.
על עצמו לדורותיו
האמת מצידי שהרמבם יתדברר שעבד אלילים. זה לא משנה לכלל ישראל ולנרטיב של הרמבם
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
ליהודי אוסטרליה
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.