הי לכולם יש לי שיתוף..12345678910
אני יודעת שזה גרוע שיהיה לי חבר אבל לפעמים פשוט אין לי כוח להלחם בייצר הזה...
כי מצד השכל אני ממש מבינה שזה גרוע חבר אבל הלב שלי רוצה הלב שלי לבד.. אז לרוב אני נלחמת בלב אבל לפעמים כבר אין לי כוח!!
ואווו נראלי...טאטע אוהב אותי!

שכולם מרגישים ככה לפעמיים אבל אפשר אולילמצוא חברה שתיהיה ם תמידד בישבילך ושתאהב אותך באמת ואת אותהה

כן אבל זה לא תמיד מספיק..12345678910
זה לא רק שזה לא עוזר זה הרבה פעמים יותר גרועה'הואהמלך

מחבר.. חברה אמיתית שתאהב אותך באמת זה תוך דקה הופך לקשר תלותי, ותוך עוד דקה זה כבר ממש לא שייך.. 

לא אומרת שזה לא טוב חברה טובה .. כי זה כן.. אבל זה אף פעם לא במקום חבר .. כי חבר זה משיכה ולבת אדם נורמאלית לא אמור להיות משיכה לחברה... גם לי ממש קשה עם זה, וכבר היה לי חבר, ופשוט אני עכשיו שמה בראש שזה קשה אבל זה שווה את זה להגיע לחתונה בעז"ה טהורה.. קשר בגיל הזה זה סתם שורט את הלב וכמעט (רק כמעט) בכל המקרים זה לא מחזיק ואף פעם לא מצליחים להוציא את זה מהראש.. 

יקרה,מדרשיסטית20
הרצון לקשר עם חברה והרצון לקשר עם בן זוג אלו שני דברים שונים בתכלית. הבערה לאהבה מגיע ממקום אחר לחלוטין מהרצון לחברה טובה שתקשיב ותהיה איתך וכו' . אלו שני צירים נפרדים.
אשתף במשהו יפה שלמדתי פעם-
כשהקב"ה ברא את האדם הוא ברא את הזכר והנקבה דבוקים ממש. ואז הוא ניסר ביניהם, ומאז האדם מתהלך בעולם בתחושת חוסר. החצי השני שלו נעלם. ולכן הוא נאלץ "לחזר אחרי אבדתו" - אחרי החצי השני שנאבד לו. וככל שהאדם מתבגר תחושת החוסר נהיית נוכחת ושורפת יותר ויותר.
אחת משבע הברכות שמברכים בחופה זה - "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם יוצר האדם" . מה הקשר ליצירת האדם עכשיו ?
הקשר הוא מה שכתבתי למעלה. כשהקב"ה ברא את האדם הוא ברא את הזכר והנקבה דבוקים. ולכן האדם זה זכר ונקבה יחד. כלומר עד מעמד החופה אני נקראת רק חצי אדם !! ואז פתאום בחופה מגיע האיחוד. ואנחנו סוף סוף נקראים אדם.
משמע, הבערה לאהבה ולבן זוג היא קצת שונה בתכלית לרצון שיהיה לי איזה חברה טובה ;)
מקווה שהעלתי כמה נקודות למחשבה (:
נכון ולכן אין קשר לדעתי בין הרצון לחברה טובהה'הואהמלך

בין הרצון לחבר.. 

ולכן לא חלקתי עליך אלא על "עובדת ה' בשמחהה" (:מדרשיסטית20
יצר הבלחיות שלי התעורר לחיים..12345678910
הלב שלי פשוט איתך.מדרשיסטית20
ממש בטעות נכנסתי לפורום הזה (לא נוהגת לשוטט כאן בדרך כלל) והשאלה שלך תפסה לי את העין.
ובא לי להגיד לך בראש ובראשונה -
מה שאת מרגישה זה הכי לגטימי בעולםם !!
ויותר מזה ! זה מדהים מה שאת מרגישה !
כי הכח בתוכך שבוער לחבר זה בדיוק - אבל בדיוק אותו הכח שיניע אותך להתחתן בעז"ה. זה ולא אחר.
זה קודם כל.
אני אשתף אותך שיש בי כעס קטן על הציבור שלנו בנושא הזה. למה ? כי כשאני הייתי בגילך אמרתי בדיוק אותו הדבר.
כל כך הרבה שנים נלחמתי עם הבערה הזאת, (מעדיפה לקרוא לזה בערה ולא יצר) וכל השנים האלו דאגו להגיד לי שוב ושוב כמה זה לא לגיטימי חבר בגיל הזה. ושאני צריכה לחכות שהאישיות שלי תתגבש ותתבשל ורק אז אוכל להתחתן. ואני ילדה טובה ירושלים, אז לא שאלתי. פשוט הקשבתי להם, האמנתי. ולא העזתי להציץ לכיוון הזה.
וכאב לי. והיה לי חנוק. נלחמתי עם עצמי כל הזמן. הרגשתי שהתחושות שלי לא לגיטימיות. כאילו זה סתם תחושות ילדותיות של איזה זיינוקית שרוצה להיות נאהבת ורוצה את האביר על הסוס הלבן שיש בסרטים.
גם יותר מאוחר בחיים כשהיו אומרים לי - "התחושות שלך הם בריאות וכו'" אז בפועל אין לי איך לבטא אותם, אז מה זה שווה ? אני צריכה להחניק אותם עד שאהיה בשלה לנישואים. ולסבול עד אז עם תחושת החנק הבילתי נסבלת.

ואז מה קרה ? עברו כמה שנים, סיימתי שמינית, הבערה לזוגיות הלכה והתעצמה ובמקביל גם התהליכים האישיותיים שלי. והדעות מהחברה התהפכו לחלוטין - "איך זה שאת לא מתחתנת ?"
"איך זה שאת לא מתחילה לצאת ?"
מה קרה ללחכות עד שאהיה בשלה ?? והעוד יותר מכעיס זה שגיליתי שבדיוק אותן התחושות שהיו לי בגיל ההתבגרות אלו בדיוק אותן תחושות שיש לי עכשיו רק בעוצמה גבוה יותר. וכל השנים דאגו לשדר לי כמה זה לא גטימי ! אבל הנה ! זה אותו הכח שגורם לי לצאת לדייטים ! אז למה שיקרתם ואמרתם לי שזה לא לגיטימי?

למה אני מספרת לך את כל זה ? לא כדי להגיד שחבר בגיל הזה זה נכון ובריא, וגם לא כדי להגיד ההפך. אלא כדי להגיד לך - תזרקי את כל מה שהחברה אומרת וחושבת ותקשיבי לקול הפנימי שלך.

בואי אני אספר לך סוד. אין שום הלכה שאוסרת על נערה בת 16 להיות עם חבר.
כן כן, קראת נכון . יש הלכות שמדברות על קלות ראש, אולי על קשרים סתמיים שלא נועדו לחתונה. אבל לא כתוב באף מקום- אסור שיהיה לך בן זוג עד גיל 18.
יש הלכות ומהלכים חינוכיים למינהם שמהם מחנכים הגיעו למסקנות שחבר בגיל הזה זה לא בריא ולא נכון.
זה חשוב לשמוע מה יש להם להגיד. הם לא סתם אומרים את מה שהם אומרים. אבל תעשי טובה, ואל תסתפקי וססמאות ומשלים יפים. תחפשי משהו שחודר לך ללב באמת, שאת מאמינה לו באמת .
ותקשיבי ללב שלך. מה הוא אומר ?
האם את חושבת שנכון חבר ? ואל תברחי לססמאות ומשלים ששמעת באיזה פעולה בבני עקיבא. תקשיבי ללב שלך. תקשיבי לדו שיח שמתקיים בתוכך. מצד אחד יש בך את הבערה *הטבעית* הזאת להשלמה, לאהבה, ומצד שני יש בך משהו מנגד שבולם . מהו אותו דבר ?
ולמה אני חושבת שכל כך חשוב להקשיב לדו שיח הזה?
כי אני חושבת שהמפתח כאן זה - נקודת הבחירה.
אם את תשבי עם עצמך ותחשבי/תחליטי ללמוד ולהעמיק בסוגיה ותגיעי למסקנה אמיתית *שהיא שלך*- שחבר בשלב הזה זה לא נכון לך, אז החנק הזה יהיה הרבה הרבה יותר נסבל. למה ? כי את באמת בחרת בזה. אף אחד לא כופה עלייך שום דבר, את *רוצה* בזה. הרצון זה המפתח.
כשרצון עומד מול רצון אחר זה לגמרי אחרת.
בהצלחה רבה אהובה !

וכל הכבוד אם הצלחת להחזיק עד כאן עם האורך המוגזם הזה 😅
אני כאן גם בהודעות פרטיות אם תרצי (:
וואלה צודקת מאה אחוז והקטע שזה לא אסור יותר מקשהה'הואהמלך

על ההחלטה אם אני רוצה חבר באמת או לא.. אני כרגע לא נכנסת לזה שוב גם כי זה תופס את הראש 24/7 כי אין מה לעשות את חושבת עליו בלי סוף וזה כיף והכל אבל זה גם קצת מעיק.. וכן מי שחושבת שזה נכון לה וזה יתרום לה שתעשה את זה .. ואני הייתי עם חבר 4 חודשים וזה הציל אותי .. מבטיחה.. אבל כרגע השיקול שלי זה שרוב הסיכויים שעכשיו הקשר לא יחזיק עד החתונה ואם אני נכנסת לעוד קשר זה ישאר לי בראש ואין מה לעשות.. 

כתבת ממש ממש מדוייק. תודה❤אני זמנית כאן
באהבה 🤗מדרשיסטית20
תודה על מה שכתבת..אחינעם=)

אמנם לא אני שיתפתי אבל מתמודדת עם אותה שאלה.

עוד שניה מתפוצצת מהרצון לחבר, משהו שיחבק ומעולם לא עניתי לעצמי תשובה אחרת חוץ מזה שזה אסור כי ככה אומרים.
תודה רבה רבה 

באהבה ❤ חיבוק גדול 🤗מדרשיסטית20
הכי מבינה אותך בעולם ! שאין לך מושג אפילו !
בהצלחה ❤
...ציפור שיר.
וואי סידרת לי את המחשבות
תודה לך❤
יש הלכות שאוסרות. רוצה פירוט?אבןגבירול

(לנער אסור חברה ודאי, לנערה אולי. אבל להכשיל את החבר?)

היתה לי תחושה שיבוא איזה בייניש עם הטענה הזו.מדרשיסטית20
שים לב טוב מה כתבתי.
כתבתי שיש הלכות שמדברות על קלות ראש וכו'. אבל אין שום הלכה שמדברת על גיל מסוים שבו אסור שיהיה בן זוג.
אין הלכה שאומרת "אסור שיהיה לך חברה בגיל 14, מותר בגיל 20" יש הלכות שמדברות על צניעות, על שיחת חולין בין איש ואישה, על נגיעה, שחוק וכו'. וזה מתאים לכל גיל. גם לגיל 40.

ונכון, צריך להבין שפנים הקשר בין אישה לאיש ביהדות זה עמוק יותר מאשר הכיף של להיות ביחד, זה הדבר המדהים הזה שנקרא הקמת בית. ולכן יש השלכות הלכתיות על קשר שהוא סתמי, שהוא לא מכוון לחתונה (וגם לקשרים שכן נועדו לחתונה). אבל צריך לעשות הפרדה בין הדברים.
למיטב הבנתי, בפן ההלכתי עצם הקשר בגיל כזה או אחר הוא לא הבעייתי. אלא פנים הקשר. מטרת הקשר. אופי הקשר.

צריך לעשות הפרדה בין הלכה לבין מהלכים חינוכיים כאלה ואחרים.
אני עושה הפרדה גמורהאבןגבירול

חיבה אסורה הרי (יש איסור שאלת שלום שמא יגיעו לידי חיבה) והסתכלות ביופיה של הבחורה אסורה בפשטות. פשט שולחן ערוך.

מסכימה.מדרשיסטית20
ובא לי להוסיף כדי לחזק את הדברים.
אנחנו צריכים לקיים את ההלכה גם כשלא נוח. שיהיה ברור . ואנחנו לא מתעלמים ממנה רק בגלל שהרגש שלנו מציף אותנו. אבל -
כאנשים מחנכים צריך לחשוב על התווך הרחוק. מה יותר יעיל לקיום ההלכה לכל החיים? להגיד את ההלכה וללכת ? או - להקשיב לתחושות של הבן אדם, לפרק את זה, ללוות, לחבק ולעזור לו לבנות סולם כדי להגיע בשמחה ובחפץ לב לקיום ההלכה ?

זה באופן כללי.
אבל, (כמו שכבר כתבתי אלף פעם) בהקשר שלנו- פשוט אין הלכה כזאת ! כל ההלכות שאבן גבירול הביא באמת קיימות. אבל להגיד שזה משליך על קשר לגיל צעיר זה כבר אנחנו עושים את ההשלכה ולא השולחן ערוך בעצמו. עובדה שבתימן גם ילדות בגיל 13 התחתנו.
שוב, זה מדבר בהחלט על קשר שהוא *לא למטרת חתונה*. אבל לא כתוב שום דבר על קשר אמיתי שהוא כן .
אתה צודק. וזה מה שאמרתי.מדרשיסטית20
אבל איפה השולחן ערוך כותב שזה אסור לגיל ספציפי ? לכאורה זה אסור גם בגיל שבו יוצאים לדייטים.
זה מותר לצורך ישיר של חתונה בכל גיל כמובן, אבלאבןגבירול

זה אמור להיות רק בשביל החתונה ישירות ולא "קשר שמוביל לחתונה בסוף, אז אפשר לצאת כמה שרוצים". אמורים להעריך כמה זמן יקח לך לצאת עד החתונה ואז להתחיל. אם היא לא יודעת שהיא תתחתן בגיל 18, איזה היתר יש לה לצאת בגיל 16 בהנחה שהיא לא צריכה לצאת שנתיים ומעלה? אפילו אם לא נגיד שצריך לעשות הערכה ממש, זה לא בגבול הסביר בכלל. אמורים לצאת כמה שצריך בשביל להתחתן ולא יותר (הרי באמת כל ההיתר של הסתכלות ביופיה וכו' זה בשביל שישאנה ואז זה אפילו מצוה. עייני רמבם ושוע). אם מפספסים קצת מכל מיני סיבות לא נורא כי אי אפשר לדעת בדיוק, אבל אי אפשר לצאת מראש בהנחה שיוצאים הרבה יותר ממש שצריך בשביל להתחתן.

ברור שיש מקרי קיצון (רצון לדוג' לתפוס בן/בת זוג ספציפיים שהם במיוחד כליל המעלות אם משהו ואז יש מה לדבר שהתועלת גדולה מהנזק, וגם אז הראש ישיבה שלי מייעץ לזוגות של תיכוניסטים איך לעשות הפסקה "על אש קטנה" בקשר כמה שנים עד שאפשר להתחתן).

ויצאת מצחיקה בתגובה שלך למעלה. ברור שקודם מה שהיה לא לגיטימי הוא עכשיו לגיטימי. כי בגיל 16 זה לא יכול להיות לצורך החתונה ישירות (אאכ את מתחתנת בגיל 17-18 וזה נדיר).

..נביאה????

טעות

לא מסכימה.נביאה????

יש הרבה הבדל בין קשר למטרת חתונה לבין קשר שהוא לא כזה. ולא יודעת אבל לא נראה לי שקשר בגיל14-17 בערך הוא למטרת חנתונה. וכן למרות שזה 'נראה' אותו הדבר הרי בשניהם בן ובת נפגשים ומדברים שם מצאו מקום להקל כי בלי זה איך יכירו ויתחתנו ושם אין את זה כי זה לא למטרת חתונה! אז אולי אין באמת גיל אלה המטרה עצמה- אם זה לחתונה אז זה מותר (ברור שעם שמירה ל כל הכללים והאיסורים) ואם לא לצורך חתונה אז זה לא מותר..  זה מאוד פשוט ומובן ההבדל הזה.

...עובדת ה בשמחה????

מכירה את הספר כי בא אורך? הוא מדבר בדוק על הקשיים האלה!!! ממש ממליצה לקרא אותו!! וללמוד אותוו

לא מכירה12345678910
את חייבת להכיר הוא מדבר בדיוק על התאווה של ייצר המין!עובדת ה בשמחה????

וואי נשמע ממש מעניין12345678910
אני ינסה לחפש אותו12345678910
אין עליוו!!!!עובדת ה בשמחה????

למדתי אותו (חברותא) עם חברה שלי בעקבות הפורומים פה והמעברר של הפורומים פהה

יש גם עכשיו היי הרב 2לתת:)
של הרב יוני לביא... שם מדברים בול על מה שאמרת.
היי נשמה❤מבסוט על החיים
טוב נראלי מגיבה לראשונה אבל היה לי חשוב ממש!!!
רוצה לומר לך שקודם כל את פשוט צודקת זה ככ קשה לפעמים הלב שלך מחפש משו אחר רמת קשר שהיא לא של חברה משו בך פשוט חסר באמת!!
מרגיש שהרצון שלך הוא רצון הרבה יותר פנימי מרצון של ילדה בכיתה ז ואתה באמת באמת רוצה את זה....
אז קודם כל זה נורמלי לגמרי!!!
רוצה לשתף קצת בתור מישי שנמצאת בתוך זה.
בטח עכשיו מה שעולה לך זה שונאת את האנשים האלה שנהנים ומסבירים לכולם למה זה לא נכון אבל אני באמת חושבת ככה להיכנס מראש זה לא חכם כמה שטוב לי איתו וזה נותן ככ הרבה טוב.
קודם כל לרוב יש משו להיכנס לקשר כזה אתה אף פעם לא ישבת עם עצמך וחשבת מה חשוב לי שיהיה בבעלי ואז מצד אחד נבנים יחד וזה מדהים מקריבים בשביל שאיפות מוותרים מתמודדים מצד שני זה מביא בלבול כי סהכ אתה משתנה כי אין לך מספיק את האני מאמין שלך.
דבר שני זה פשוט מריחה זה קשה נכון אין שום איסור בחבר בגיל צעיר אבל מה עם כל האיסורים שמסביב ייחוד,נגיעה מ עם המריחת זמן המטורפת הרצון ככ שם להקים איתו בית אבל אתם פשוט קטנים.
וגם כל העניין של נגיעה ברוך ה' נמצאים ביחד קרוב ממש לשמה אבל זה עולה לנו בדם בכמה פעמים מדברים מה פותחים ומה לא מתי נפגשים איפה נפגשים כל כמה זמן ועדיין זה קשה
קשה לך והדבר שאתה הכי רוצה זה חיבוק ממנו זה להיות שם איתו ואסור...
עוד עניין זה האידיאלים עושים וויתורים בשביל אידיאלים!!!
זה מאוד יפה בפעולה שאתה מעביר לחניכות לדבר על זה ששאיפות גבוהות לא פוגעות אבל בסוף כן אנחנו עושים סוג של נתק שנה הבאה כי הוא מתחיל שיעור א וזה חשוב לנו הלימוד תורה שלו הבית של תורה שנקים וזה שורף וזה עצוב אבל זה חשוב אז מוותרים ודוחים את מועד החתונה.
ויש חברה שכן אומרת את זה בכאב לב אבל שמעתי ככ הרבה סיפורים מחברות שבסוף חיפשו חברה לתיכון ה הדמות שאת רוצה לאייש
ואם לא אז באמת כמו שאמרתי זוגיות בריאה תקינה שמתבסס על ערכים אידיאלים נקמת בעמל רב ולפעמים גם שווה לדחות רק קצת ושיהיה יותר בפשטות
בהצלחה
מה שמנסה לומר שיש וורוד והרבה אבל בסוף
סליחה נשלח מוקדםמבסוט על החיים
יש עבודה ועמל וקשיים שלא רואים אותם מבחוץ
סליחה על האורך...
אני רוצה להעיר הערה:יוני קדוש

מישהי כתבה כאן באחת התגובות (נראה לי שכמה הזכירו את זה) שבת רוצה מישהו שיחבק אותה ויקשיב לה ויעטוף אותה וכו'.
אני אגלה לכם/ן סוד: גם בנים רוצים מישהי שתקשיב להם ותחבק אותם ותלטף אותם וכו'. (גם אני...) וזה טבעי! וכשאני חושב על זה- לא עשיתי את זה מכיוון שהקשבתי לסיסמאות בנוסף לכך שאני יודע את ההלכות.
אבל זה ממש קשה! זה לא סותר - זה אסור אבל קשה. אין מה לעשות.

המקום שבו אני "פורק" את זה בדר"כ זה כשאני מדבר עם אחותי (קטנה ממני בשנה וחצי) וכשאני מדבר עם חבריי הטובים בשעות הקטנות של הלילה וכשאני מתחבק עם חבר טוב (כמובן לא בקטע הבעייתי... ח"ו).

אני מקווה שההערתי תתקבל בברכה.
אני אשמח לתגובות.

תגובהלתת:)
אין שום בעיה במה שאמרת ואתה צודק.
למה שתהיה בעיה? לבנים אסור להיות ריגשים?
ואווו זה קשה.שושיאדיתאחרונה

תדעי לך שאני ממש מבינה את ההרגשה שלך

כי בנות מרגישות בחבר את הדמות שהם יוכלו לאהוב ואותו אחד שירעיף עליהם אהבה שידאג להם ותמיד יתעניין בהם, מה שחברה לא תוכל לספק לה, אני ממליצה לך להתגבר אפילו שזה קשה . כל פעם שהיה לי קשר עם בן שהרגשתי משיכה אליו פשוט עצרתי לרגע והכרחתי את המוח שלי לחשוב צלול בלי כל הריגושים שאפפו אותי, שאלתי את עצמי "שושיאדית, היית רוצה להתחתן עם הבנאדם? את מתאימה לו? אתם תחיו חיים מאושרים ביחד? יש לו מידות טובות? או שהוא לא מתגבר על רצונות ואומר לך הכל בפנים? הוא מסתכל על עוד בנות חוץ ממך?" 

כשאת בתוך מצב כזה, הרגש מטה את השכל לחשוב בצורה שתספך את רצונותיו וזה לא טוב, ולמי שיש חבר ואחרי כל השאלות היא עדיין רוצה להתחתן.... פשוט תנסי לעשות הפסקה של הקשר ותראי איך הוא מגיב. ואם אחרי חודש את מרגישה שהוא ממש מתאים לך.... תשמרי את זה בלב ותוציאי את זה בגיל המתאים.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך