מישו יודע מה לפי ההלכה נקרא חילול ה'?להיות בשמחה!!!
מה הגבולות?
....הָיוֹ הָיָה

יש הרבה גדרים.

פרטי נמקי הסבירי, את שואלת על משהן ספציפי?

בכללי..להיות בשמחה!!!
מה זה חילול ה'?
חילול ה' זה בהכרח מול אנשים או גם מול עצמי?

מנסה להבין איזה סיטואציה שלפי ידיעתי היא חילול ה'.. אז רוצה לשמוע מה זה חילול ה' כדי לראות.. אולי אני טועה.. הלוואי
ע"פ רש"י במסכת שבת -אנא עבדא דקב"ה

כשיהודי רציני (דוס ) מזלזל במצוות (עושה חפיף וכו') ליד יהודים פשוטים (מזרוחניקים) שומרי מצוות והשם והמצוות מתבזות על ידו וגם הם יבאו לזלזל...

הסוגריים היו מיותרות.הָיוֹ הָיָה

תודה..להיות בשמחה!!!
מה הקטע של הסוגריים?
הוספת ביאור ודוגמאות...אנא עבדא דקב"ה

זה היה, איך נאמר, חילול ה' בפני עצמו.הָיוֹ הָיָה

לפי הסוגריים, אתה חרדי?חושבת בקופסא

או שאתה שוחה ביותר מידי הגדרות נזילות עד שמזרוחניק אומר חפיפניק מבחינתך?

בעיקרון זה כינוי גנאי של חרדים על דתיים לאומיים. לפי תנועת המזרחי, שרוב ה"מיזרוחניקים" לא יודעים שהיא אי פעם הייתה קיימת או מה היא עושה.

(גם לי אין מושג, אני יודעת שזו תנועה ציונית דתית שקשורה לעלייה לארץ בימי קום המדינה, אין לי מושג מה ההמשך)

כפי שכתבתי בעבר -אנא עבדא דקב"ה

אני בא מבית דתי-חרדי וקצת לאומי, סבא שלי הוא מרבני הציונות הדתית, אני ממש לא שם...

אני יחיסת חרדי.. כן

אז לפחות נצור לשונך מלחשוף את בורותך בעינייני הציבור הדת"ל.חידוש

למעשה אני לא בור לגבי הציבור הזה...אנא עבדא דקב"ה

אני מכיר אותו טוב טוב מבפנים, אני לומד בישיבה כזאת, יש לי מלא חברים כאלה, יש לי אחים כאלה, גדלתי שם מגיל אפס עד לפני שנתיים בערך...

אז עוד יותר גרוע.חידוש

הוצאת שם רע על ציבור, הוא דבר חמור. גם אם יש חרדים שזה נעשה להם כהיתר אז חשוב שנית מי פה ה'חפיפניק'..

ולגבי המילה מיזרוחניקחושבת בקופסא

אתה מודע למקור שלה ובחרת להשתמש בה עדיין?

כי לפי מה שסיפרת סבא שלך כנראה נחשב מזרוחניק.

כןאנא עבדא דקב"ה

(אצלי בישיבה ובאיזור שבו אני גר המילה מזרוכניק מגדירה דתי לייט וכו' למינהו)

אז נראה לי עדיף להשתמש במילה לייטחושבת בקופסא

שוב, ההגדרות האלה נזילות מאוד וממש לא חד משמעיות וגם לא ההקשרים שלהן, אבל עדיף להיזהר, במיוחד כשקהל הקוראים פה בא מהציבור הזה.

אני מדגיש שחלילה לא רציתי לפגוע באף אחד!אנא עבדא דקב"ה

איך אתה קובע מי מזרוחניקי ומי דוס?ניק כמעט בלי ראש

אההמ...הָיוֹ הָיָה

זו סוגיה ארוכה.

בעיקרון מול אנשים,

אמנם יש מימד של חילול ה' גם מול עצמך.

אבל עיקר העניין הוא מול אחרים.

וההגדרה בגדול היא כל מה שמראה חיסרון במי שמייצג את הדת,

וזכור לי כעת שתי גמרות בעניין - האחת המדברת על מי שלמד תורה - שאם משאו ומתנו בנחת עם הבריות, ונוהג כדת וכו', אזי האנשים אומרים - "ראו פלוני שלמד תורה כמה נאים דרכיו, כמה מתוקנים מעשיו, אשרי אביו שלימדו תורה, אשרי רבו שלימדו תורה, אוי להן לבריות שלא למדו תורה" ואם ח"ו להיפך - אומרים "ראו פלוני שלמד תורה כמה מקולקלין דרכיו כמה מכוערין מעשיו, אוי לו לאביו שלימדו תורה, אוי לו לרבו שלימדו תורה, אשריהן לבריות שלא למדו תורה".

והגמרא השניה שאמרו אמוראים על עצמם שחילול ה' אם יילכו בלי תפילין/יבטלו תורה וכו', שכאן רואים עןד ממד, לא רק מה אנשים מבחוץ אומרים על מי שהוא בן תורה אן נוהג שלא כראוי, אלא גם "מבפנים" על מי שהוא בדרגה גבוהה ולא מקיים המצוות כראוי לו. ולכן גם כל מי שלא מקיים מצוה גמורה וכדו', נכשל בעבירה וכו'.

צריך להדגיש - שכל הדברים אמורים רק כשהסיבה שאנשים יזלזלו במשהו פלוני או אלמוני אינה בגלל שהוא דבר של הדת, אם מישהו מזלזל בנו על עצם הדברים שאנו עושים מכח הדת - זה לא חילול ה' ואין לנו לנסות לייפות את עצמינו.

עניתי? אם את רוצה יותר  - תנסי לכוון אותי יותר.

אווץ אז זה מה שידעתי.. תודה!להיות בשמחה!!!
..להיות בשמחה!!!
אני אגיד משו שמפריע לי..
אנשים שנגיד לא מרגישים טוב, ישלהם תסמינים של קורונה, אבל הם לא הולכים להבדק.. יש בזה חילול ה'?
ועוד יותר, ישיבה או כל פנימיה שיש בה חולי קורונה והם מסתירים את זה זה חילול ה'?
זה בעצם כמו הדוגמא הראשונה אבל זה פשוט נשמע לי קצת אחר..
אני חושבת שהמונח נלקח למשמעות רחבה מידי.חושבת בקופסא

בתור "משהו שאחרים עושים ולא מתאים לי וקשור ליהדות"

אז זה לוקח לשני הכיוונים.

יש אנשים שפעולות מסוימות נראות להם מחמירות מידי, אז זה חילול ה' מבחינתם.

ויש אנשים שפעולות מסוימות נראות להם עברה, אז זה חילול ה' מבחינתם.

גם אם נגדיר את המונח כראוי זה להימנע מאנשים מלהשתמש בו כדי לחזק את הטענה שלהם ננגד אחרים.

(לא ראיתי משהו טוען שהתת מגזר שלו עשה חילול ה' אי פעם)

את צודקת.להיות בשמחה!!!
לכן יש הלכה בעניין ודעת רבנים..
והדוגמא שנתתי אפשר להגיד עליה משו ברור, לא? כי מדובר פה בחוק ובמשו שהוא נוגע להרבה אנשים והוא בדיבור עכשיו..
יש טעות כתיבהחושבת בקופסא

רציתי לכתוב שזה לא ימנע מאחרים להשתמש במונח הזה בצורה מעוותת.

יהיו לך יופי של הגדרות ונימוקים, אבל זה לא יעצור את מי שממילא עושה את זה לא נכון, אז חבל על המאמץ.

ממילא בימינו זה יוצא רק ססמה, אין לזה שום השפעה מבחינה הלכתית עד כמה שידוע לי.

אז שינופפו בססמה שלהם, אם זה מרגיש להם טוב.

..להיות בשמחה!!!
מסכימה..
אבל אני רוצה לדעת בשביל להבין באמת.. לא בשביל לחנך אחרים..
יש דעה הלכתית בעיניין ואני רוצה לדעת מהי..

פף איזה עולם מבולבל.. זה ככ כואב. איך אנשי תורה מחללים את שם ה' בכזאת קלות דעת.. זה כאפה לפרצוף.
מקורefraim37
רמב"ם הל׳ יסודי התורה פרק ה׳ הלכה י׳-י"א.

בגדול על פי זה, כל עבירה במזיד זה חילול ה׳ ואם היה בפני 10 מישראל, הרי זה חילול השם ברבים.
והיפוכו בקידוש השם.

ותמיד לזכור, שאין דבר העומד בפני התשובה.
תודה רבה!להיות בשמחה!!!
הביטוי הנכון הוא 'חילול השם', 'קידוש השם'. לא ה'חידוש

אשמח לדעת את ההבדל..להיות בשמחה!!!
ההבדל פשוטשחר אורן

חילול ה' משמעותו חילולו של ה' דבר שבלתי אפשרי.

חילול השם משמעותו חילול שמו של ה' בעולם.

אה וואלה.. תודה! לא חשבתי על זהלהיות בשמחה!!!
אבל אנחנו אומרים השםחושבת בקופסא

וכותבים ה' בתור צינזור לשמו של הקדוש ברוך הוא,

לכתוב השם במקום ה' לא משנה את המונח.

חילול השם של ה' זה עדיין חילול ה' זה פשוט יותר ארוך.

לא מדוייקשחר אורן

אנחנו אומרים השם, אבל הקיצור ה' הוא לא קיצור של המילה השם שאין טעם לקצר אותה כי אין בה קדושה אלא קיצור של שם י-ה-ו-ה.

ולכן כשכותבים חילול השם הכוונה היא לחילול שמו של ה'.

משנה תורה הלכות יסודי התורה פ"הניק כמעט בלי ראש

ה"ד: "וכל מי שנאמר בו יהרג ואל יעבור ועבר ולא נהרג הרי זה מחלל את השם ואם היה בעשרה מישראל הרי זה חילל את השם ברבים ובטל מצות עשה שהיא קידוש השם ועבר על מצות לא תעשה שהיא חלול השם"

ה"י: "כל העובר מדעתו בלא אונס על אחת מכל מצות האמורות בתורה בשאט בנפש להכעיס הרי זה מחלל את השם ולפיכך נאמר בשבועת שקר וחללת את שם אלהיך אני ה' ואם עבר בעשרה מישראל הרי זה חילל את השם ברבים"

ה"יא: "ויש דברים אחרים שהן בכלל חילול השם והוא שיעשה אותם אדם גדול בתורה ומפורסם בחסידות דברים שהבריות מרננים אחריו בשבילם ואף על פי שאינן עבירות הרי זה חילל את השם כגון שלקח ואינו נותן דמי המקח לאלתר והוא שיש לו ונמצאו המוכרים תובעין והוא מקיפן או שירבה בשחוק או באכילה ושתיה אצל עמי הארץ וביניהן או שדבורו עם הבריות אינו בנחת ואינו מקבלן בסבר פנים יפות אלא בעל קטטה וכעס וכיוצא בדברים האלו הכל לפי גדלו של חכם צריך שידקדק על עצמו ויעשה לפנים משורת הדין"

זה היה ברמב"ם היומי לא מזמן... (אני בפיגור, אז למדתי את זה אתמול)

תודה עצומה!להיות בשמחה!!!אחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך