אמא מתוסכלתחדשה ישנה
הבת שלי השניה ,
בת 3 ,
ילדה מהממת, הורסת, מצחיקה , מתוקה , ילדה חמה , כיפית, כובשת... אבל
מ ש ג ע ת א ו ת י.
כואב לי הלב עליה... היא מאז שהיא נולדה הייתה ריגשית כזאת, אבל עכשיו זה עולה דרגות. וממש קשה לי.
אני מרגישה שהיא במצוקה ואני מנסה לעזור, לא מבינה מה היא צריכה.
כל דבר זה דרמה, כל דבר זה בכיות, כל דבר זה עקשנות בלתי פוסקת, כל דבר מסורבל. מה הבעיה לקום בבוקר, להתלבש ולצאת? היא רוצה את הבגד הזה, בסדר
ועכשיו היא רוצה את העוגיה הזאת, ואת התחתונים הפוכות כי הציור מאחורה והוא צריך להיות מקדימה, בסדר , אבל למה הכל בבכי היסטרי?? אני איתך, שומעת אותך יקרה. אבל היא רוצה גם את זה וגם את זה וגם את זה..
ואם המטפלת הקבועה במעון לא נמצאת זה בכיות של החיים.
וההשכבות לוקח שעוווות עד שהיא נרדמת.
אוף. מליון פעם היא צריכה פיפי ולשתות, וקקי (קבוע בשינה!! עעע) ואני אכסה אותה, ואני אקח משם את הדובי כי הוא מפריע,
אני כ''כ משתדלת להיות בסבלנות איתה, אבל מלא פעמים בסוף אני מתעצבנת , וקצת מרימה את הכל והיא ישר עושה הפגנות שהיא נפגעת, נכנסת לשבלול ולא מוכנה לדבר איתי.

עכשיו, נקודה חשובה- היא לא שומעת טוב, אנחנו בהליך רפואי של בדיקות וכו', אבל אני ממש מרגישה שזה יושב על זה. וכל התקשורת שלנו זה המון -מה? מה? מה?
וזה משגע, כי יש עוד ילדים בבית ואני משתיקה אותם כדי שהיא תשמע. וגם היא מדברת נורא בשקט ואני - מה? מה?? מה??? מרוקאית שכמוני, אני לא בנויה לזה 🥴

בקיצור, אני ממש עם דמעות. כי הבוקר אמרתי לעצמי אני אעשה הכל שהבוקר יעבור בכיף ובשמחה. הייתי סופר סבלנית. אבל בכל זאת היה המון בכי. אווווווףףףף
וואו זה ממש קשה!מיואשת******

אני לא חושבת שאת לא בסדר

או שהיא לא בסדר

יש לכם מצב בעייתי. זה נתון. חוסר שמיעה גורם לתסכולים איומים! איומים! וזה מאד הגיוני איך שהיא מתנהגת. באמת מאד מאד

ומאד הגיוני שזה משגע אותך

אז קודם כל להבין שזה המצב כרגע, ולא לנסות לתקן או להתעצבן, לנשום עמוקות הרבה

מציעה לך באמת, לקחת אטמי אוזניים, או צמר גפן, ולהסתובב בבית שעתיים ככה. אבל בלי להוציא בשום אופן! אני חושבת שזה יעזור לך למצוא יותר אורך רוח עבורה. כי זה קשה מאד מאד מה שאת עוברת, ושכל היום בוכים לך ויש עוד ילדים, משגע פילים. אבל אם תזכרי לרגע איך הרגשת בעצמך שלא שמעת כלום, זה יעזור לך למצוא את המקום הזה בתוכך של עוד נשימה עמוקה אחת. עוד טיפת סבלנות קטנה

ולזרז את ההליכים הרפואיים. אם יש אפשרות כלכלית אז פרטי. 

חיבוק גדול על הנסיון הזה. מאד קשה חיבוק

תודה יקרה על התגובה..חדשה ישנה
העניין שאם הייתי יודעת שכל ההתנהגות הזאת נובעת מחוסר שמיעה, היה לי יותר קל להכיל,
הבעיה שאני חושבת שזה מעורבב עם חוסר גבולות ופינוק ואני לא באמת יודעת להצביע מתי אני צריכה להתגמש ומתי לא לוותר. אז אני מתגמשת, באה לקראתה עד שאני קולטת שהילדה מסובבת אותי על האצבע שלה ואני שמה גבול בתוקף והיא נפגעת.

יש דבר כזה טיפול רגשי לילדים בגיל הזה?
בגיל הזה נותנים הדרכת הורים יותר בהכוונה לילדאורוש3
בהצלחה. נשמע ממש קשה
תודה רבהחדשה ישנה
לדעתישירוש16
היא פחות מנסה "לעבוד עליך" ולנצל את טוב ליבך אלא יותר מנסה לבדוק גבולות.
מהם הגבולות. עד כמה הם גמישים. איך אפשר למשוך את הקצה עוד ועוד. מתי אמא תתעצבן. מה יקרה אחרי. אם אני אבכה - מה אמא תעשה..

שתביני, הבכי והשבלול זה לא הסוף. היא עדיין מחכה לראות מה תיהיה תגובתך בנושא. היא רוצה לבדוק גם את הגבול הזה.
את מנסה להבין את הסיטואציה של הילדה בעיניים של מבוגר (אם היו מעירים לי הייתי נפגעת) אבל זה לא בידיוק נכון אצל ילדה בת שנתיים.

(למשל הילד שלי בן 7 חודשים. אם אני אניח אותו על הריצפה והוא יתחיל לבכות זה בגלל שהוא רוצה על הידיים, רוצה להרגיש קרוב לאמא, זה אינסטינקט טבעי, אני לא חושבת לרגע שהוא מרגיש נטוש ומסכן ו'אמא לא אוהבת אותי ולכן הורידה אותי'. הבכי לא מגיעה מפגיעה ריגשית. הוא לא במקום הזה...)

עוד משהו - לאנשים שיש להם בעיית שמיעה הרבה פעמים יש גם בעייה בדיבור.
אם היא לא מצליחה לשמוע אותך טוב וגם לא מצליחה לבטא את עצמה - זה מתכון בדוק לתיסכולים וקשיים.
ב''ה היא מדברת בסך הכל די טובחדשה ישנה
אני לא חושבת שהיא מנסה לעבוד עלי,
היא פשוט נורא 'ריגשית'.
כל דבר זה בכיות.
ואת צודקת עם הגבולות...
זה מה שרציתי להגידשירוש16
היא לא 'ריגשית'.
הבכי לא נובע מרגש אלא מבדיקת גבולות.
היא לא במצב של 'מוצפת רגשות שליליים' ולכן הבכי.
זה מתאים לגיל גדול יותר.
ההכרה ברגשות וויסותם מגיע בשלב מאוחר יותר.

תשימי לב שכל מי שהגיבה לך שגם לה הייתה אותה בעיה זה בסביבות גיל 4/וחצי. לא לפני.

כרגע השלב ההתפתחותי שלב קרוב יותר לגבולות והענות לצרכים פיזיים (חום ואהבה זה צורך פיזי עד גיל מסוים) מאשר ללכת לכיוון ריגשי.

בשביל שתוכלי לבדוק את זה:
תוכלי לשבת עם הבת שלך לשיחה. על רגשות (זוכרת שלא נתתי לך X ואת בכית בגלל זה? מה שהרגשת אז היה כעס) את תראי שהיא לא בידיוק מבינה מה את רוצה ממנה. המח שלה לא בשל כרגע לדברים כאלה כי היא לא בשלב הזה.
אבל, אם תסבירי לה בגישה של בדיקת גבולות: אם אמא לא מרשה לקחת X זה אסור. ואם תעשי/תקחי בכל אופן אמא תיקח לך את זה. אם את בוכה אחרי 2 דקות (5/10 או יותר. תלוי בכמה דקות נחשב לנורמה אצלך) אמא תשים אותך בחדר כדי להרגע. הרעש מאוד מפריע.

זה אומנם נשמע רע אבל זה לא. זה להגיד לך במפורש: אני כולי איתך ונותנת לך במשך 2 דקות של בכי להוציא תסכול מוצדק. לאחר מיכן - זה עיניין של בדיקת גבולות וחיפוש אחרי צומי.

גם לגבי הגיחה הלילית לשירותים אחרי שעת השכבה.
היא צריכה שירותים? מעולה. תודיעי לה שעוד 5 דקות הולכים לישון ואם היא צריכה שירותים זה הזמן. אחר כך היא לא תוכל ללכת לשירותים.
אם זה באמת כמו שאת מתארת - אין באמת צואה והיא מנסה בכוח להוציא - היא לא תעשה את זה במיטה שלה. אלא תשמור לבוקר.
אם היא פתאום מתעוררת אחרי שעה וצריכה שירותים זה משהו אחר. אבל אם היא אוכלת ארוחת ערב, מתקלחת, הולכת לשירותים ומקבלת כוס מים לפני השינה אין סיבה שהיא תיהיה רעבה/צמאה/תצטרך שירותים מייד אחרי ההשכבה.

סתם שאלה:
את תיארת בהתחלה שהיא רוצה "גם את זה וגם את זה וגם את זה.." למה לא לתת לה? היא רוצה בגד מסוים - שתיקח מהארון. היא רוצה עוגיה על הבוקר? שתיקח.
שמעתי פעם משפט מאוד חכם בנוגע לגידול וחינוך ילדים: choose your battles. ובעברית: תבחרי את המלחמות שלך.
אולי לא שווה להילחם בילדה בת שנתיים לאורך שעות הבוקר על פרטי לבוש וארוחת בוקר.

לגבי העובדה שכל דבר זה "בכיות".
מאוד הגיוני. מאוד.
תחשבי שתינוק קטן מתקשר באמצעות בכי. הוא לא כועס או עצוב או מתוסכל - הוא פשוט מבטא צורך פיזי (רעב, עייפות, צורך בחום ומגע וכו)
יכול להיות שקשה לה לבטא את עצמה דרך מילים (אמרת שקשה לך לשמוע אותה כי היא מדברת בשקט - תחשבי כמה תסכול זה יוצר אמל ילדה קטנה שאמא שלה מתקשה לשמוע ולהבין אותה?...) והיא מבטאת את עצמה דרך בכי.
אולי הפיתרון הוא לשבת איתה בבוקר ולסכם איתה מראש מה היא רוצה ללבוש ומה היא רוצה לארוחת בוקר.

דבר נוסף (אני יודעת שיצא לי ארוך אבל בכל זאת. אחרון אחרון חביב)
קחי בחשבון שכשבנ"א מאבד חוש מסוים שאר החושים מתחדדים ומתעצמים.
יכול להיות שכל מיני ריחות או מגע מסוים (למשל התווית בבגד) מפריע לה ואת בכלל לא שמה לב לזה. למה את בכלל עוזה משזה עיניין? תשימי את הבגד ודי!
נכון. זה נשמע מוזר וקטנוני. אבל אם היא באמת מתקשה לשמוע ושאר החושים התחדדו יכול להיות שיש דברים שמפריעים לה ואת בכלל לא מודעת לכך (הריח של המרכך כביסה/ההדפס של התחתונים/הפס של הגרביים מבפנים/ערב שבת ובית מלא ריחות שונים של בישולים). כי את לא מדמיינת לעצמך מצב כזה. מבחינתך הריח של המרכך הוא הסיבה שקנית אותו, וההדפס של התחתונים יפים, הריחות של ערב שבת זה ארומה נוסטלגית והפס של הגרביים בכלל לא קיים. (הוא כן..)
כל זה יותר מצב של תסכול.
אני לא יודעת מה רמת בעיית השמיעהמיואשת******

אבל הייתי מחלקת את זה לשתי חלקים

עד שברור לך שהיא מבינה אותך - בוודאי שאין מקום להתעצבן

אחרי שהיא מבינה- הייתי מנסה להפנים ש50% מהתסכול הוא כנראה מהנסיון שלה בחיים והשאר בדיקת גבולות

אבל אני לא יודעת מה רמת בעית השמיעה, אישית אני מהמרת שאם זה בעיה ממש חמורה ושרוב היום היא לא שומעת מה שקורה מסביב בצורה בהירה אז 95% תסכול זה מזה ולא קשור לפינוק וחינוך.

השאלה אם את יודעת מה רמת השמיעה שלה כרגע. ניסית "להיכנס לנעליה" ולהסתובב שעתיים בבית עם צמר גפן באוזניים?

חס וחלילה ב''ה היא שומעת, ומבינהחדשה ישנה
וגם מדברת די טוב לגילה סה״כ.
אני יודעת מה היא מרגישה כי אחרי הלידה האחרונה שלי האוזניים שלי היו סתומות לכמה חודשים וזה מתסכל ברמות קשות .

מה שהיא משגעת זה דברים שהיא בוודאות מבינה אותי, אני יורדת לגובה העיניים שלה ומסבירה במפורש.
כשאני אומרת לגדול שלי 'לא' על משהו , הוא יכול להתבכין קצת וזהו.
ואצלה זה כל דבר בכיות היסטריות, לא נרגעת ולא שוכחת מה בדיוק היא רצתה.
המטפלת שלה במעון זה אהבת חייה, וכשהיא לא מגיעה ויש מחליפות (והיא מכירה אותן) צרחוווות! והן באמת נחמדות והכל, אבל זה לא לפי התכניות שלה.
טוב כנראה אני לא בכיוון, אז רק חיבוק נשאר לי לתת לךמיואשת******

תודה נשמה. וגם על המאמץ!חדשה ישנה
אני הייתי ממליצה על הנחיית הוריםברכת ה
יש גישות שונות, חפשי מה מתחבר לך.
מנסיון שלי משמעותי מאוד גם מי המנחה ומה הגישה שלו לחיים, ולא רק באיזו גישה מקצועית הוא משתמש. כלומר תחת אותה קורת גג של גישת איקס, מטפלים שונים יעבירו את הדברים אחרת.
אז ממליצה לך לחפש מישהי/ו שאת מתחברת אליה/ו ולהתייעץ.
אני מאוד נתרמתי.
בהצלחה רבה!
תודה. יש לך רעיון ספציפי?חדשה ישנה
אישיתברכת ה
למדתי גישת שפר
בקורס הנחיית הורים קבוצתי,
וגם הלכתי פעם לאותה מנחה לייעוץ אישי.
אני מאוד אהבתי, יודעת שיש כאלה שלא.
מההדים שאני שומעת מאלה שלא זה ממש נשמע לי כמו שכתבתי לעיל- סגנון המנחה. אבל אולי זה באמת גם אופי המקבל ואיך הדברים מתקבלים.
בגדול הרעיון בשפר הוא לשנות אותנו, את ההסתכלות וההתייחסות שלנו, ולא לרצות או לנסות לשנות את הילד. אני מאוד מתחברת לזה, וגם לעקרונות שעומדים בבסיס השיטה (שייכות, אמון, אחריות ועוד)
בהצלחה!
האמת שהתחלתי בעבר לשמוע על הגישהחדשה ישנה
והרגשתי שזה פשוט מנתק לי את הרגש מהאימהות.
שמעתי בעבר שיעורים של הרבנית דינה ראפ והתחברתי. אבל זה לא שיעור ספציפי על הילדה שלי...

אבל תודה בכל אופן
בדיוק מה שאמרתיברכת ה
תלוי במעביר.
אני בכלל בכלל לא הרגשתי שזה מנתק לי את הרגש! אפילו להיפך!
אבל כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, תמצאי מה מתאים לך. אבל זה בהחלט נשמע לי כמו מציאות שיכולה להתרם מהנחיה מתאימה.
בהצלחה!
אגבברכת ה
הרבה מהנשים שמעבירות הרצאות כאלה נותנות גם מענה אישי.
אם למשל התחברת לרבנית הזו, את יכולה לבדוק אם אפשר לפנות אליה לייעוץ אישי.
שמעתי הרבה על הגישה.אורוש3
לא הייתי בקורס אבל דברתי הרבה עם מישהי שכן וקראתי. מתחברת לדבריך. ממש לא מתחברת לגישה. תחפשי משהו בשיטה ההקשרותית.
מצטרפת.תיתי2
ממליצה על הקבוצה "הורות והיקשרות" בפייסבוק.

לי יש ילדים כאלה (אין לי ילדים שאינם כאלה, יותר נכון...)
מאוד עוזר לי תמלול רגשות.
המון שיחות על רגשות מגיל שנתיים.
לתת מילים לרגש, לשקף את החוויה, להיות אמפתית.
לחשוב על פתרונות התמודדות כשהיא רגועה.
לקבל את זה שיש בכי
הרבה בכי
המון בכי
(כבר לא מתרגשת)
יש תקופות יותר רגועות ותקופות פחות...
הרבה חום ואהבה, חיבוקים, מילים טובות.
זמן איכות. תשומת לב ייחודית.
לגבי גבולותתיתי2
יש משחק עדין מאוד בין להציב גבולות ברורים שמשדרים לילד יציבות ובטחון (וילדים רגישים זקוקים לגבולות ברורים מאוד)
לבין התגמשות ורגישות עם הצרכים שלהם. צורך של ילד רגיש הרבה יותר "בוער" לו מילד אחר, והרבה יותר קשה לו להתמודד. והרבה פעמים חבל על המאבק והקשיחות...
תודה.חדשה ישנה
משפט מרגיע-
המון בכי, לא מתרגשת מהבכי..
לוקחת אליי
מנסה כיוון אחר..קופצת לרגע...

מסכימה שבוודאי יתכן שחלק מהתסכול של ביתך נובע גם מבעיית השמיעה

וחשוב לטפל בה בהקדם.

אבל 

מהתיאור שלך, עולה תמונה שמזכירה לי מאד את הבת שלי, בת ארבע וחצי.

הצרחות והבכי שלא נגמר, 

הקושי להכיל תסכול קטן,

התחושה שאין עם מי לדבר בהתקף כזה..

קשה מאד!

גם אנחנו מתמודדים עם זה.

וגם אצלנו יש עניין שמיעתי, אבל גם מעט שפתי.

בכל מקרה,

הדרך שלנו להתמודד היא יותר בתמיכה ברגשות,

לשקף לה אותם,

לפעמים טיפה להתרחק ולהתנתק מהצרחות שלה (כי באמת קשה לעמוד מול זה),

אבל תוך כדי להיות שם בשבילה.

לא להתעלם ממנה.

שוב, לא תמיד זה קל, ממש לא,

אבל היא זקוקה לזה נואשות.

לאט לאט כשהיא נרגעת ומסכימה לדבר,

לקחת אותה, לחבק, לקרוא לה סיפור ואז גם בעדינות לדבר על מה שהיה.

הגישה של הספר "איך לדבר כך שילדים יקשיבו"

יכולה לתת כיוון טוב במקרים כאלה.

וגם גישה נוספת- הגישה של ד"ר ניופלד,

יש אתר של מישהי שכותבת מאמרים ורעיונות לפי הגישה שלו,

ולי זה מאד מאד עוזר מול הבת שלי.

מצרפת לך כאן קישור:

מחשבות על תיסכולים - חזרה ללב ההורות

הרעיון הוא לא להיבהל מהדמעות,

לתמוך ברגשות,

לשקף לו את הרגשות "אתה מתוסכל/עצוב/כועס כי..."

ולתקף לו אותם : "זה באמת מאד מתסכל/מכאיב/מכעיס.. גם אני הייתי מרגישה כך.." וכו'.

להוביל את הילד מרגשות של תסכול לרגשות כאב

(זה לימוד בפני עצמו וממש כדאי לך לקרוא על זה באתר שהבאתי לך).

בכל אופן, 

זה אתגר,

אבל ההשקעה בזה שווה את המאמץ.

בהצלחה רבה!

יש ילדים כאלה, רגשיים יותר, עם פחות יכולת לוויסות עצמי.סופי123
הכלל הוא שילד לא מווסת זקוק למבוגר מווסת, שיהיה איתו בתהליך של הרגעה עצמית שהוא לא מצליח לבד. זה בטח לא אומר לתת לה הכל ולא לשים גבולות, אבל זה אומר שגם אם היא בוכה ומשתגעת התפקיד שלך מולה זה להשאר רגועה ויציבה. בדיוק כמו שעשית בבוקר. אז מה אם היא בכתה? את הצטיינת.
מציעה כשהיא רגועה לדבר איתה על הבכי הזה, אולי לנסות לחשוב איתה על אסטרטגיות להרגעה עצמית, כמו נשימות, או מחשבות שמחות. עם אחד מילדי שהוא רגיש ונפיץ כמו שאת מתארת היתה לי מילת קוד. כשהוא התחיל במה שקראנו לו בכי מיותר (מניחה שאפשר לחשוב על ביטוי מוצלח יותר, אותו זה תפס) הייתי אומרת לו: דינוזאור! והוא היה נזכר בשיטות שתרגלנו להרגע. זה די עזר (הוא היה בערך בן 4 כשהתחלנו בזה, וזה ליווה אותנו לפחות שנה וחצי)
עוד שני דברים חשובים בעיני בהקשר: 1. ילדים כאלה הרבה פעמים דווקא אלופים בשיח רגשי כשהם רגועים, בניגוד לציפיות, וכמה שמפתחים איתם שיח כזה זה מקל עליהם (הבן שלי נניח למד מוקדם יחסית להסביר אם הוא מרגיש כרגע מתוסכל כועס או נעלב ומה גורם לו לתגובה הרגשית)
2. זה משהו שמצד אחד מלווה את החיים, הרגישות יתר הזו, ומצד שני משתפר כשגדלים בחוויה שלי, לפחות התקפי הבכי.
זאת משימת הורות מאד לא פשוטה. הרבה הצלחה!
תודה רבה!חדשה ישנה
מעניין המילת קוד הזו, רק שנראה לי היא לא תבין את הפואנטה, עדיין תינוקות קצת.
את צודקת , היא מביעה רגשות בצורה מהממת. והרבה אני מדברת איתה אחרי בכי - למה בכית וכו'. היא מסבירה יפה מאוד. אבל ברגע נתון זה קשה.
אני אשמח לשמוע ממך קצת יותר בפירוט-אם כל חי

וסליחה על הנצלוש,

גם לי יש ילד רגיש מאוד בן 6

סצנות בכי הזויות לפעמים על דברים חסרי פרופורציות....

למזלי גם אני וגם בעלי ראנשים ״רגישים מאוד״ כך שבאופן כללי אנו מכווננים אליו די טוב,

אבל הסצנות הללו משאירות אותי לפעמים חסרת אונים

אני אשמח אם תוכלי לפרט קצת יותר איך שוחחת עם הילד איזה אסטרטגיות בדיוק הצעת לו ואיזה מילים בחרת- בהתאם לגילו

תודה

נראה לי שקודם כל מודלינג.סופי123
אנחנו מדברים על רגשות עם הילדים באופן מפורט ומנכיחים תמיד את הניואנסים של הרגשות שלנו (לא היינו עושים את זה תמיד. התחלנו כשהבנו שהילד זקוק למילים רבות יותר ומגוונות יותר כדי לבטא את הרגשות שלו).
דבר שני תמיד משוחחים כשהוא רגוע ולאו דווקא בהקשר לאירוע מציף מסויים. הוא בעצמו עושה את הקישורים ומעלה את התכנים שמעסיקים אותו.
אני לא זוכרת בדיוק את המילים אבל השתמשנו הרבה בדימויים כמו מים שמציפים או רמזור שהצבעים מתחלפים. דיברנו על הרגע שבו הוא מתחיל להרגיש שזה יותר מידי ואז תרגלנו נשימות. היתה תקופה שהיתה לו בבית קופסה עם דברים שעוזרים לו להרגע (דברים שהוא בחר בעצמו, היו שם בעיקר גולות אם אני לא טועה...). היתה לו קופסה מקבילה בגן, שם לפעמים הוא היה מתפוצץ ומרביץ. ניסינו לעשות לו גם קופסה סימבולית כזאת, של מחשבות שמחות ומרגיעות שהוא יכול לחזור אליהן כשהוא מוצף.
אבל באמת אצלו מה שעבד הכי טוב זה מילת קוד. היתה לו מילה בבית ומילה אחרת עם הגננת בגן שמאד שיתפה פעולה.
אני לא אשת מקצוע וקשה לי להזכר במילים המדויקות שאמרנו לו אבל השתמשנו המון בשיקוף - נניח אם הוא בכה נורא כי פתאום היה שקט וכולם הסתכלו עליו הצענו לו את המילה התביישתי. אם הבכי הגיע כי לא הסכמנו ממתק אמרנו אתה מאוכזב. כשהמגדל התפרק- מתוסכל. לאט לאט הוא התחיל לזהות ולתת בעצמו שמות לרגשות וזה מאד מאד עזר לו, וזה הכלי הכי חזק שמשמש אותו עד היום (בן 9 בקרוב)
נשמע שעשיתם תהליך מדהים איתו ובשבילו!! מדהים!פיג'מה
ממש תודה על השיתוף!אם כל חיאחרונה

מה שעוזר לי...שמחה

בזמנים כאלה זה לתת כללים.
לדוגמא- אחרי שנכנסים למיטה לא יוצאים לשום דבר ולא מבקשים שום דבר.
אז אני אזכיר לה לפני השינה שתלך עכשיו לשירותים כי אחכ אי אפשר. ואז אחרי שהיא במיטה היא תבקש ואגיד לה- לא עכשיו. 
בפעם הראשונה היא תבכה ותנג'ז ואחרי רבע שעה אני אסכים שתצא ואגיד- אבל זה פעם אחרונה. יותר אני לא מרשה לצאת מהמיטה אחרי שהולכים לישון.
ובפעמים הבאות אני באמת לא ארשה. ואם זה צורך אמיתי היא תרדם ותתעורר אחרי חצי שעה לשירותים. ואחכ לאט לאט תלמד שאין לזה מקום אחרי שהולכים לישון.
כנ"ל לגבי שתיה וכו'.

אם יש לי כלל- אני לא כועסת. אני מלמדת אותה את הכלל.
מאוד חשוב לי שזה יהיה ענייני, ולא מתוך כעס.
פשוט לא וזהו. 

מה שקשור לשמיעה (מה? מה? מה?) מאוד מתסכל. אבל זה עניין אחר. לא לערבב בין שניהם.
יכול להיות שבגלל הבעיה של השמיעה לא נעים לך להעיר לה על דברים אחרים.
אבל תפרידי. לא לערבב. לשתיכן יהיה קל יותר ככה

תודה רבה.חדשה ישנה
אכן אני עושה כללים, אבל כשהיא צריכה. לשירותים מה אני אגיד? אל תעשי? שולחת לפני השינה לשירותים, אבל פתאום היא צריכה קקי 😵 קבוע.

ולגבי השמיעה, היו לי אוזניים סתומות כמה חודשים, וחוץ מזה שלא שמעתי טוב , הרגשתי יותר עצבנית וחסרת סבלנות, כי צריך כל הזמן להתאמץ לשמוע. אז אני אומרת אולי החוסר שמיעה הזה גורם לה להיות יותר בכיינית.
והיא באמת עושה?מיואשת******
כי אם כן אז זה מה יש. אין שופ דרך להביא קקי בכוונה. באמת שלא. אם יש לה אז יש לה.
כן!!!!חדשה ישנה
נראה לי היא מתאמצת לעשות חחח... כי היא עושה טיפה
אולי יש לה עצירות וזה מפריע לה?מיואשת******
שוב, גם אני אתאמץ עד מחר לא יצא כלום. זה לא משהו עד כמה שידוע לי שאפשר לפברק
חחחחחדשה ישנה
אם זה היה רק קקי זה היה נסלח,.היא במשך שעתיים במיטה כל שניה משהו אחר.
-מים (פעם התווכחתי איתה שאין שתיה במיטה, אבל היא באמת צמאה מאוד אחרי התארגנות ערב, אני רואה איך היא שותה מלא)
ואז כמובן פיפי
ואז להחזיר לה את הטיטול (ישנה עם טיטול)
ואז לכסות אותה
ואז - אני לא רואה אותך..
אמא, מה את אוכלת?

אבל האמת השינה זה נושא אחר. כי השינה לא מלווה בבכיות שלה בדר''כ, יותר שאר היום. (יותר מלווה בבכי שלי )
בעיני היא צריכה לדעת להתארגן לפני השינה...שמחה
אין שירותים אחרי שנכנסת למיטה!
זה בדיוק בדיקת גבולות.
אמרת שלא יוצאים. אבל יש שירותים- מה אז??
אז כן. לא יוצאים.
אחרי שוידאתי שברור לה ש*אין שירותים אחרי שנכנסים למיטה*
היא תבקש קקי- אגיד לה: היית צריכה ללכת לפני השינה. עכשיו אין שירותים.
כשברור לי שהיא יכלה לעשות לפני שנכנסת למיטה.
רק אחרי רבע שעה (או 5 או 10 דק'- לפי היכולת והצורך) ארשה לה ללכת. אבל אבהיר שזה פעם אחרונה. ויותר לא ארשה לצאת לשירותים אחרי שנכנסים למיטה.
ופעם הבאה אני באמת לא ארשה.
ואני יודעת שהיא יכלה להתארגן לזה מראש. כי היה לה ברור שאני לא ארשה
ומקסימום...שמחה
אם היא באמת צריכה- היא תתעורר יותר מאוחר ותעשה את הקקי שהיתה צריכה.
לא קרה משהו רע
אני אגיד לך מה הבעיהחדשה ישנה
שאני שמה אותה נגיד ב19:30 - 20:00. ואז ב20:30 היא צריכה לשירותים, ואז שוב ב21:00... עד שהיא נרדמת במקרה הטוב ב21:30. במקרה הפחות טוב יכולה להגיע אחרי 22:00.
רגע, בעצם...שמחה
אם היא צריכה לשירותים- מה זה מפריע?
(שואלת בשביל להבין את המציאות)
שתלך מתי שבא לה ותחזור למיטה.
מבחינתך היא כבר ישנה
כי היאחדשה ישנה
הולכת לישון עם טיטול, ואז צריך להוריד לה, ולהחזיר לה כל פעם.
ואז היא כל פעם מנסה את מזלה להיתקע עוד קצת בסלון.
ואז כשהיא במיטה היא שעה אומרת - אמא, כואב לי הראש... כואבת לי הבטן (חירטוט כמובן) כדי להשיג עוד דרכים לתקשר איתי לפני השינה.
האמת שזה לא מה משגע אותי, מה שמשגע זה בעיקר הבכיות הבלתי פוסקות בעיקר בבוקר, ובצהריים.
אז אולי...שמחה
תשכיבי אותה בלי טיטול
ואחרי שנרדמת תשימי לה טיטול?
לנטרל את הקושי.
"כואב לי הראש כואבת לי הבטן"- אני עונה: אני לא עונה עכשיו. תזכירי לי בבוקר ונראה מה לעשות.

ולגבי הבכיות- כשקרה לי עם ילדה שלי הקשבתי למה שאומרת, אבל לא לבכי. דמיינתי כאילו היא אומרת לי את זה בלי בכי. ואז אני עונה לה עניינית על מה שאומרת (אם כואב לה- מלטפת. אם היא רוצה משהו- מנסה לעזור לה להשיג אם יש בעיה- חושבים ביחד איך פותרים. וכו'. אם אי אפשר עכשיו- עונה אי אפשר עכשיו. בנחת.) ולא מתייחסת בכלל לזה שבוכה. הסוויץ' אצלי בראש. ואני נשארת רגועה ולא נלחצת בגלל הבכי.
וזה עזר ותוך כמה ימים הבכי הפסיק.
בקיצור לגבי הבכיות-...שמחה
אני לא מתעלמת ממנה
לא מתעלמת ממה שהיא אומרת
אבל אני כן מתעלמת מהבכי
הבנתי. תודה רבה לך. הלוואי שאזכהחדשה ישנה
להישאר ברוגע ועניינית
עכשיו אני קוראת. חיבוק גדול גדול ממני...השם בשימוש כבר
תודה נשמה⁦❤️⁩⁦❤️⁩חדשה ישנה
וואי, נשמע לא קל...פיג'מה
הייתי מנסה בכמה מישורים במקביל:

1. לזרז כמה שאפשר את הנושא הרפואי סביב השמיעה.
זה משמעותי מאד!!

2. להחמיא עם פירוט:
כל פעם כשהיא 'מקצרת תהליכים' (הלכה את הדרך ב5 דק' בלי בכי במקום בשעה עם צרחות לדוגמא) - לשבח, להחמיא, להגיד כמה שזה היה כיף לאמא, וגם לך זה היה נעים וכאלה.
בהתחלה זה מרגיש מאולץ ממש, לאט לאט זה הופך להרגל זה בריא וטוב.

(בדיוק ראיתי השבוע סרטון של בת אל פאפורה (נראלי ככה כותבים), והיא אומרת שם - למה על הרע אנחנו יכולים לכתוב עמודים ופוסטים שלמים, לפרט, להרחיב, להסביר.. וכששואלים אותנו 'מה נשמע?' אנחנו עונים 'טוב', 'סבבה' בלי אלף פירוטים? הגיע הזמן שנלמד לפרט המווון גם את הדברים הטובים!)

3. לנסות לחשוב איך היא מרגישה, מה עובר עליה ולתמלל - להגיד לה, אוי, אני מבינה שאת עצובה כי רצית את הבובה הורודה.. אבל עכשיו זרובבלה בחרה את הבובה הזו. אפשר לקחת בובה אחרת או שנחכה ביחד שזרובבלה תביא לנו' - היא מבינה שהיא מרגישה עצב, שאת מבינה אותה ושאת מחכה איתה!
אגב, לתמלל גם ברגשות שמחים וטובים...

4. לשאול אותה 'למה?'
נסעתי עם הבת שלי באוטובוס ל2 דק' והיא התחילה לצרוח באמצע. כשירדנו והיא נרגעה, שאלתי אותה מה קרה ולמה היא צעקה... לא באמת ציפיתי שהיא תענה (בת שנתיים ו5 חודשים), אבל היא ענתה לי: 'זרובללה לא רוצה ליפול'. הייתי בשוק, אבל היא הסבירה את עצמה!! ןדיברנו עלזה שאמא שמרה עליה וכו'.

5. עצמאות:
לתת לה להרגיש שהיא בוחרת, במגבלות שלך.
למשל, היא עכשיו עם שמלה, ואת רוצה שהיא תלבש טייצ מלמטה. את בוחרת 2 או 3 טייצים, ומביאה לה לבחור. ככה היא מרגישה שהיא בחרה והיא עצמאית, ולךזה בסדר, כי מראש את בחרת ממה היא תבחר (לא נתת לה לבחור מכנס לבן לגינה או מכנס ארוך כדים, ככה כולם מרוצים!)
תודה רבה על התשובה המפורטתחדשה ישנה
חלק אני מיישמת, חלק לוקחת לתשומת לב
לא יכולה כבר עם המתח הזה, תהייה מערכה נוספתממתקית

לא תהייה, תהייה לא תהייה אי אפשר לקבוע כלום, כל פעם מהססת מה יהיה, ברור שהשגרה הולכת להיהרס מתישהו, אבל המתח הזה של מתי זה יקרה גומר עליי, אין לי חשק לקבוע כלום ולא להתחייב לכלום.

כבר עדיף שהמלחמה תתחיל, תיגמר, המשיח יבוא ודי.

לי נמאס!!!

האמת שמרובהמקורית

שחוזר הניגון, החלטתי לסנן

באמת אבל

אני באופן אישי גם לא קובעת נופש מראש אף פעם אז זה לא מחרבש לי איזו תכנית שאי אפשר לדחות למועד אחר

אני באמת ממליצה להוריד מינון של חדשות. זה ממש בריאות הנפש

זה שתראי ותתעדכני לא אומר שהתחזיןת נכונות וגם אין לנו שליטה על זה. חבל על האנרגיות הנפשיות שאת משקיעה

היום אין מלחמה? אחלה. אז היום נעשה משו

מחר חלילה תהיה? נתאים את עצמנו

( מקווה שהתגובה במקום, שולחת חיבוק בכל אופן❤️)

בהחלט במקום יקרה, תודה.ממתקית

אני בכללל א בחדשות, כולם מסביב מדברים על זה...בעבודה, בכל מקום.אז אני כל פעם פותחת "וואלה" רק לראות אם מתחיל משהו, קוראת רק כותרת כללית, לא קוראת הכל.מרגישה שרוצה לדעת מה מי מו

אני הכי לא מעודכנת במדינהאוזן הפיל

אבל שומעת קולות.

לא דיבורים, קולות של מטוסים.

אז הלב מחסיר פעימה, ובלי שאני רוצה אני מעבירה בראש שיש מה שצריך בממד.

ומימי הסגרים בקורונה אני לא דוחה יציאות כמה שאפשר.

וכן, ממשיכה להדחיק ולעצום עיניים בכח, ולהמשיך רגיל.

כי אולי כן, אבל אולי לא

ורק משתדלת לכוון יותר בתפילה, בעיקר באנוכיות שלא יבטלו לי את הנופש

ואי ממש לנו יש טיסה שבוע הבאעדיין טרייה

הילדים ממש יתבאסו אם יתבטל 😔

איזה אומץ לקבוע טיסה בימים כאלוממתקית

מאחלת לכם שלא יקרה כלום, וזה סתם איומיםוהכל יחזור על מקומו בשלום

הטיסה נקבעה לפני יותר מחצי שנהעדיין טרייה

ימים האלו זה כבר הפך לשנים אלו...

גם שנה שעברה היה חשש ובסוף טסנו ונהנו.

מקווים לטוב..

יאא כיף לכם!!!ממתקית

נקווה שבאמת יתממש 🙏עדיין טרייה

נראה לי פשוט להתנהל כאילו אין כלוםשיפור

תמיד יכולים להיות שיבושים מכל מיני סיבות בלתי צפויות אבל אי אפשר לחיות ככה את החיים....

נכון, אי אפשר. אני בחוסר וודאות מוחלט.ממתקית

ובד"כ אני בנאדם זורם, ולא אכפת לי מכלום.אבל עכשיו לקראת חופשת קיץ, מבאס.

וואי אני ממש מנותקתבאתי מפעם

מבחינתי חיה את החיים, מתכננת תכניות לעתיד כמו תמיד, מקסימום יתחרבש לי.. ממש לא חיה בתודעת מלחמה מתקרבת... אחד הדברים הכי קשים לחיות איתם זה חוסר וודאות, אני מציעה לך לא להכנס לזה בכלל! כעת היום הכל כרגיל, אז ממשיכים. מה יהיה, לא להתעסק עם זה.

מבחינתיoo

אין מלחמה אלא אם הוכח אחרת במשך כמה ימים (עיין ערך המלחמה שהתחילה ונגמרה באותו יום)

בתקופה כ"כ משוגעת

חוץ מלא להחשף לחדשות

צריך גם לא להתייחס לשמועות שרצות שם

כי אין פרופורציה בין כמות הפעמים שדברו על מלחמה לבין הביצוע

למה מתח, מאיזו בחינה?אמאשוני

מבחינתי ברור שיהיה, וזה רק עניין של ימים.

יש אומרים אחרי המונדיאל שהוא היום.

אבל בעצם לא משנה לי אם זה יתחיל מחר מחרתיים בשבת או עוד שבוע או עוד חודש.

כן קבענו נופש, אולי הוא יתבטל,

יש משימות לסיים בעבודה, אולי זה יהיה מהבית.

הילדים ממילא בבית בחופש.

קניות וסידורים לשנה הבאה צריכה לעשות, חיכיתי לאחרי ט' באב

מקסימום נעשה עם משלוח.

באמת לא יודעת מה כבר יכול להשתבש בשגרה המשובשת ממילא..

ואם לא יהיה גם טוב,

כאילו אין תרחיש שיגרום לתוכניות להשתנות מהקצה לקצה.

היום לקחתי איתי ציוד נחוץ מהמשרד לצורך עבודה מהבית אם אצטרך לפרק זמן ארוך.

מקסימום כל יום אקח ואחזיר מה כבר יכול להיות..

העיקר שלא יהיו לימודים מרחוק, זאת החרדה העיקרית שלי מהתפתחויות מרעישות שכאלו 😜

נכון צודקת בעצם זה לא משנה באמת מתי באמת יתחילממתקיתאחרונה

ועדיין...כמו כזה לפני לידה, שיש מתח מתי ואיך וכמה, חוסר שקט.ככה מרגישה עכשיו

מצחיקה אני

אני פשוט חיה ומתנהלת רגילאורי8

ממילא המציאות לא צפויה ויכולה להתהפך ברגע , אז אני פשוט חיה את חיי רגיל, קובעת מתכננת הכל רגיל. כשנופתע, נתמודד. לא רואה טעם לעסוק בזה.

אני כ"כ לא עוקבת שעד עכשו לא דאגתיואני שר

עכשו קראתי אתכן ונזכרתי שהדאגה העיקרית שלי ממצב כזה זה שיקפיצו אותו למילואים ואני אשאר להשתגע לבד עם הילדונת 😒

איף.

משיח דחוף.

מה עושים עם תיקנים? ראיתי כבר כמה פעמים😒אוהבת את השבת

היצור הכי מגעיל בטבע בעעמסע של החיים

הדברה.

אפשר לנסות קודם תחנת פיתיון שמוכרים בסופרים, שמעתי שזה די עוזר.

אני לא לוקחת סיכונים והולכת על הדברה טובה מראש רק כדי לא לפגוש את היצור הדוחה הזה

מה עושה מדביר?יעל מהדרום

לק"י

אנחנו פעם הבאנו, והוא השתמש במזרק של הג'ל.

לא יודעת אם היה לו חומר טוב יותר ממה שמוכרים בחנויות, ובהרבה פחות כסף ממה שהוא לקח🤦‍♀️

מדביר שמכבד את עצמו יעשה הדברההמקורית

ולא ישים ג'ל

אנחנו עושים פעם בשנתיים, וועד הבניין עושה כל שנה לפני הקיץ בבניין והם מתים עוד לפני שהם מגיעים לבית

אני גרה פה 6 שנים ונכנסו גוקים רק פעמיים.

מה?? למדביר יש חומרי הדברה ייעודייםמסע של החיים

למדביר שמכבד את עצמו כמובן, צריך לחפש המצלות..

או שעקצו אותךרקאני

או שלא הבנת נכון מה החומר שהוא שם

כששמים מזרק רגיל מהסופר זה עוזר לכמה ימים גג

הדברה של מדביר עוזרת לפחות לשנה שנתיים

הוא היה מדביר שהמליצו עליו אצלינו בשכונהיעל מהדרום

לק"י

בפועל גם הדברה לפשפשים הוא סתם עשה משהו לא נכון.

לכן, לא מתפלאת שגם לג'וקים הוא עשה משהו לא מקצועי. אלא אם כן, יש לו איזה חומר ייעודי. אבל מן הסתם שלא...

לכן שאלתי מה מדביר מקצועי עושה.

הזוירקאני

למה המליצו עליו

אנחנו עשינו חא מזמן הדברהמקרמה

ריסס את כל הפנלים- צריך להזיז מיטות

מרסס פתחי ביוב

אדני חלון

ארון מתחת לכיור

ואם גרים בקרקע אז גם את היקף הבית

כל האורחים הבלתי קרויים נעלמו כל עומת שבאו

וצריך לנקות אחר כך? נניח שיש וכאלה?יעל מהדרום

החומר משאיר סימנים לבניםמקרמה

אנחנו עשינו הדברה ביולוגית שהיה אפשר להיכנס במידית הביתה

(אין לי כרגע תינוק זוחל... עם תינוק ההנחיה היא לחכות כמה שעות)

היה אפשר להעביר סמרטוט עם מים באותו היום

אבל לשטוף עם חומר רק ביום למחרת

מראש ההנחיה היא לא להשאיר דברים פתוחים על השיש

לא זוכרת שהיה איזשהו סיפור עם הנקיון

אני לא גרה בקרקעהמקורית

והוא ריסס מחוץ לבית כשהזמנו+ על המסגרת של המרפסת בחוץ

איך אפשר לרסס בקומה גבוהה?מקרמה

מרפסות ברור שעושים

בקרקע כושים כם את כל הממשק בין הבית לקרקע...

מחוץ לדלת אין בעיה לרססהמקורית

הדברה.. ולנסות לאטום חורים שלא יכנסובעלת תשובה

זוועה. גם לנו יש מכה בביתיעל מהדרום

לק"י

וזה דוחה. בעיקר במטבח.

תקיני סף לדלת הכניסההמקורית

ותוודאי שאין חורים בקירות

חורים זו אחת הבעיות חד משמעית. במיוחד חורים במטבחPandi99

יש סבון לשטיפת רצפה נגד תיקניםרק טוב!

גריקן ירוק בהיר שקונים בסופרים. של ריצפז.

כתוב עליו בגדול מקדימה 'דוחה תיקנים'

את מרגישה שהוא עוזר לך?יעל מהדרום

אני לא משתמשת בורק טוב!

ההורים שלי משתמשים. לא יודעת אם בגלל שהיה בעבר תיקנים או שפשוט אין בגללו. לא רואה אצלם שיש.

אני לא כ"כ משתמשת בסבון לרצפה כי זה כנראה גורם לעקבות של סימני רגלים אחרי זה בגלל הסוג ריצוף. לא מצאנו פתרון טוב יותר.

איך הריח שלו? חחכנה שנטעה

לא זוכרתרק טוב!

לא מסריח.

אפשר בסופר לפתוח ולהריח לפני שקונים (וכמובן לסגור טוב אחרי זה)

נעים. אני אוהבת ועכשיו כבר לא משתמשת אלא מרססתנפש חיה.

רק מדבירSeven

בדברים האלה לא שווה לחסוך

בריאות הנפש ושקט נפשי שווה יותר

במיוחד אם את גרה בבית פרטי/קומת קרקע

מדביר מרסס, וצריך לרוקן ארונות ולא לשטוף?יעל מהדרום

לק"י

(יש לי סיוט מהדברות אחרות שעשינו. אומנם שם זה היה בלגן רציני. אבל עדיין אין לי כח לזה).

מדביר לא מרסס בארונותטארקו

צריך להרחיק רהיטים שאפשר מהקירות(ספות, מקרר, מיטות.. לא עכשיו ארונות וספריות)

וכמובן להשאיר רצפות פנויות ושיש ריק והכל

זכור לי שאפשר לחזור אחרי כמה שעות ולשטוף אחרי יממה משו כזה

תודה. אוותריעל מהדרום

אם יש חור בארונות כדאי לסתום אותםהמקורית

לפני שמזמינים מדביר. סביר להניח שתיקנים מגיעים לארונות מטבח מחורים בקיר. אם לא יטופלו החורים - חבל על הכסף של ההדברה

יש יותר מידי חורים🤦‍♀️ אין לי כח לזה...יעל מהדרום

לק"י

אבל אולי כדאי.

אוךי במקום לשלם למדבירהמקורית

תביאי הנדימן שיסתום לך ?

נראה לי עדיף

יש בזה משהו. האמת שצריך כמה תיקונים בביתיעל מהדרום

אממ אצלנו המדביר מזיז תרהיטים שצריךSeven

ומדביר גם את הבור ביוב החיצוני

חוץ מלצאץ מהבית ל3 שעות אני לא עושה כלום

אחכ 3 ימים לא שוטפים וזהו..

די השתלטתי לך על השרשור. מקווה שהועלתי גם לךיעל מהדרום

לק"י

ולא שאני שמחה שיש לכם ג'וקים, אבל שמחה שאם כבר יש, אז כתבת על זה.

לפעמים צריך אנשים שיזדהו איתך....

חד משמעית!!אוהבת את השבת

מה השאלה...? ריסוס כמובןמדברה כעדן.אחרונה

ויש לזה אחריות

חזיות הנקהתוהה לעצמי

יש למישהי המלצה על חזיות הנקה שמחזיקות את החזה כמו שצריך? אשמח ממש לשמוע❤️

קניתירקאני

במעיין שטוב חזיות הנקה עם ברזלים

רק עם ברזלים עומד טוב

אבל לא הכי נוח....

אני קונהאנונימית בהו"ל

רק בסייפיש

יש להם תופרת שהופרת חזיחת רגילות להנקה

ואז לבנות עם חזה גדול (כמוני( יש פתרון שנראה טוב ואיכותי

ברבאדוDoughnut

אם את מבית שמש והסביבה, יש חנות "פרפר סגול"נפש חיה.אחרונה

איך שורדים את זה שהבעל מתפרק כל הזמן?אנונימית בהו"ל

לבעלי יש קטע שבמצבי לחץ קשים

הוא מתפרק ומתפרץ או שהופך הכל עליי ויוצא עליי בעקיצות, בציניות

זה יכול להיות צרחות. ניתוקי טלפון, בצורה משפילה מאוד

אם אני לא שותקת, זה כמו כדור אש מתגלגל לריבים וכאסחים מטורפים

אם אני שותקת זה יכול להירגע אבל אני יוצאת עם תחושה רעה ועלבון

וזה חוזר על עצמו שוב ושוב ושוב כך או כך

ברור לי שהוא חייב טיפול כי זה משפחתי אצלו

אבל הוא לא בכיוון של טיפול

קשה לי ממש!!!!!! עוברים עכשיו איזה מצב לחוץ ממש והנה הופ

הכל יוצא עליי בצורה הכי דוחה שיש

התפוצצתי עליו עכשיו בוואטספ אז הוא פגוע

ומה איתי?????

יש לציין שבלי זה הוא בעל מהמם

נשמה זה אלימותאמאשוני

זה כמו שתגידי במצבי לחץ הוא מוריד לי סטירות,

אבל חוץ מזה הוא בעל מהמם.

זו חלק מהדינמיקה של האלימות וצריך לטפל בזה.

משפחתי, לא משפחתי גם הילדים רואים וסופגים את זה,

מישהו צריך לעצור את ההעברה הזאת בתוך המשפחה.

אין מנוס מטיפול, ואם הוא לא מוכן תלכי לפחות את, שתדעי מה האפשרויות שלך ולאן את לוקחת את זה.

תזכרי שאת לא אשמה בכלום!

בהצלחה יקרה!

אופציה גהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך ה' באב תשפ"ו 18:21

לשתוק באותו רגע ולסיים את השיחה

ובזמן אחר - נניח בערב, להגיד לו - שומע בעלי? ההתנהגות שלך לא לעניין

אני מצפה ממך להצליח לאסוף את עצמך כשאתה לחוץ ולהתנהל בצורה נורמטיבית. ההתנהגות הזו לא מקובלת עליי ואני לא מתכוונ לקבל אותה.

צריך להציב אולטימטום, גבולנעמי28

שאין אפשרות כזאת שמישהו שחייב טיפול ופוגע באחרים מסרב ללכת לטיפול.

תדברי איתו על זה בזמן שהוא רגוע.

הוא מודע לבעיה שלו?שלומית.

מכיר בזה שמשהו ההתנהלות שלו לא תקין?

אני חושבת שזה הצעד הראשון

אמoo

מה זה 'התפוצצתי עליו'

צעקות?

זה שונה ממה שהוא עושה?

אולי שניכם צריכים ללמוד איך לתקשר אחרת

אין מה לדרוש ממשהו לעשות מה שאת לא מסוגלת

בדרכ אם מישהו אחד מתקשר בצורה רגועה

זה משפיע על השני

אם זה חד צדדי ומתמשך

למרות שצד אחד מתנהל בצורה תקינה

זו בעיה אחרת

משמע ממש קשוחשוקולד פרה.

בשבילך כאישה.

עוד לפני השאלה איך אתם זוגית.זה שם אותך כל הזמן עומדת על המשמר, בהיכון, חסרת מנוחה במצבי לחץ או משבר, מוכרחה לאסוף את עצמך כשאת בעצמך צריכה משענת חזקה וביטחון.

אני לא חושבת שאת צריכה להכיל את זה.

אבל זה גם לא אומר לפרק את הבית.

זה אומר שבשעת התפרצות כדאי לך לסנן. הכל. פשוט לא להיפגע. להיות בפוקוס על דבר אחד- איך אני מצמצמת מגע ואיך אני שומרת את הכוח שלי לי ולילדים.

מה שהוא אומר זה פשוט פצע פתוח ומדמם.

שכמובן ף הוא *חייב* לטפל בזה או לשלוט בזה

אבל אם הוא מרשה לעצמו להתפרץ קשות, תגני את על עצמך והילדים.

והכי מובן שזה לגמרי קשה לך. בסוף את רוצה שקט בעצמך, ואולי שהוא יעזור בבית עם הילדים,

ובמקום שיעזור ויתמוך, את צריכה להיות חזקה בשביל כולם ועוד לשמוע צרחות וניתוקים.

זה הזוי.

אבל בהינתן שכרגע זה המצב שלך והחלטת לא להתגרש- הדבר החשוב הוא לא להיכנס אצו לפצע או לתהום הזאת. את עכשיו עומדת על האדמה בעוד הוא עמוק בבור. התפקיד שלך זה להיאחז באדמה ששומרת עלייך. להיאחז ביציבות הנפש ולא להיכנס אתו פנימה. זה לא בריא לך ולא מועיל לך.

ואני חושבת שאת צריכה לדבר אתו על מה הוא מפסיד כשהוא בוחר לא לשלוט בכאוס שלו.

הוא מפסיד את הכבוד שלו

הוא מפסיד את היכולת שלך להיות אינטימית אתו

הוא מפסידאת הביטחון של הילדיםשלו

והוא מפסידמול עצמו- באמון שו בעצמו שהוא מסוגל לשלוט בכמנו כאדם בוגר

אני ניחה שכל אחו יהדהדו בלבו.

חיבוק חזק!

עם טיפול זוגי יש סיכוי שיזרום?שיפוראחרונה

אבל אם אתם הולכים חשוב שזה לא יהיהבגישה של- באנו לתקן אותו. אלא לבוא ללמוד איך להתמודד ביחד עם תקופות לחץ.

איזה מאכל התעכל לכן בתחילת הריון עם הקאות?מעיין34

גיליתי על עצמי שפירות , ירקות חיים, וגבינה צהובה עושה לי רע ואירי כמה שעות של אי תפקוד- אני מקיאה וזה עובר.

כעכים לא מסוגלת לאכול יותר.

ומשתוקקת לאוכל בריא

פליז כל רעיון יתקבל בברכה מניסיון🙏

את לא תרצי לדעת...ממתקית

אבל רק קאסטות מהסופר.וגם זה בקושי...חחח

קאסטות הגלידות כאילו? כי במקרה גם את זה יצא לי להקמעיין34

ברורא גם הייתי מקיאה אותםממתקית

אבל לפחות היה נבלע איכשהו

צנימים.מוריה

בלי כלום.

לא מצליחה לאכול יותר מאכלים יבשים😭מעיין34

תפוציפס טבעי או פרינגלסאםאני

לא הכי בריא בעולם,

אבל זה מה שאני מצליחה לאכול,

קורנפלקס עם או בלי חלב גם, על הבוקר לפני שמתחיל ההקאות.

פתיתים/אורז- זה מרגיש 'אוכל'. (ולי יש חשק דווקא לפתיתים קרים😂 משהו נדפק שם בהריון)

אבל שמתי לב שזה לא רק מה לאכול זה גם איך. חדר קר ומאורר ומקומות שלא מעלים לך יותר בחילה.

אני למטבח לא נכנסת, אוכלת רק בסלון.

אני אוהבתאנונימית בהו"ל

קורנפלקס עם חלב

מלפפון ככה

נשנושים שמנת בצל

עוגיות או עוגות לא יותר מידי שוקולדיות

ענבים

חמצוצים בטעם תפוח וקולהאמאשוני

אבל תנסי קודם סודה.

מבינה אותך ממש עם הצורך למשהו בריא.

אני לא מצאץי ממש משהו בשלב הזה.

לפעמים טונה אם סחטתי לגמרי את השמן ושמתי מלא לימון.

הייתי אוכלת עם קרקרים יבשים, ממש הדיקט. לא הקרקר זהב השומני.

לחם קלוי בטוסט, קרח מלאאא קרחדיאן ד.

לדעתי תשחררי את הבריא ותתמקדי באפשרות לאכול משהו....

אני אכלתי את הירח מתוקאוזן הפילאחרונה

לא בריא, אבל זה החליק לי ומילא קצת את הקיבה.

אפשר גם להכין לבד בבית אם יש מי שיעשה את זה

המלצה לטיפול זוגיטיפול_זוגי

מחפשת דחוף

באזור מרכז- צפון, לא מכירים כלום

אם אישה- אז חייב שתהיה דוסית וצנועה

אם גבר- שיהיה עדין וירא שמיים

בכללי מה עדיף? מטפל או מטפלת?

זה ניק חדש בשביל השאלה, אז אפשר בפרטי דרך המנהלות

הניקית נגמרו לי השמות מטפלת זוגית מדהימה!!!אוהבת את השבת

יעל זקש השם שלה..

וואו היא אלופה!!! אתם תרוויחו המון!!! ממליצה ממש!!

נראה לי שהיא יועצת זוגית אם זה משנהשיפור

תוכלי לפרט מה ההבדל?טיפול_זוגי

ממה שאני מבינהמתיכון ועד מעוןאחרונה

יעוץ זוגי מתאים לבעיות בהתנהלות שגרתית של החיים, לשפר ולהעצים את הקשר הזוגי, טיפול הוא יותר לקשיים מעמיקים

אפרת צור בכרמיאלסתם שם 1

ממליצה בחוםDoughnut

על @נגמרו לי השמות המהממת! מצילה בתים בישראל. מקבלת ברחובות וגם בזום. דוסית וצנועה כפי שביקשת, וגם עדינה ורגישה מאד.

אני מבינה שאני צריכה עזרהשמחה כפרוייקט

מרגישה כבר תקופה ארוכה שאין לי שמחה בגידול הילדים.

הכל עול

הכל קשה

הכל מתיש

סבלנות, סבלנות ועוד סבלנות שפשוט אין לי.

והבית מתלכלך בשניות וכביסות בלי סוף ובאלגן בכל פינה.

לא בהריון, לא לפני ולא אחרי

ועדיין לא מצליחה לאהוב או לשמוח.

הם רעבים, הם צריכים, הם רוצים, הם מלכלכים, הם מציקים, הם רבים, הם בוכים, הם קמים בזריחה, הם רוצים מלא צומי והם הורסים דברים בבית.

ככה כי הם ילדים.

ואין לי כח אליהם.

לא פיזי לא מנטאלי.

יש לי חברות, יש לי זוגיות טובה, אני יוצאת ואני חיה.

אבל לא כיף לי האמהות.

ואולי יש עוד מושהי שמרגישה כמוני?

עוד לא התחיל הקיץ ואני על סף ייאוש

מרגישה כלואה בתוך זה

לא בא לי

מתואמת

יש בי בהחלט הזדהות עם מה שכתבת.

מחזקת אותך למצוא לך טיפול מיטיב❤️

מזדההילדה של אבא

אין לי עצות, חוץ מלפעמים

שאני מרגישה שברגע שאנחנו מרפות ומקבלות את התקופה הזאת בנחת, אז הכל נהיה הרבה יותר קל.

ברוב הזמן זה פחות ככה.. מותר להתלונן באמת זה קשה🫤

בא לי לשתף אותךהלוואייי

כי הכנות שלך נגעה בי

האמת יש פעמים שהרגשתי בדיוק ככה

אבל פחות עם המילה 'הם' מול הילדים.. אלא מול חוסרים וכאבים אחרים בחיים שלי שמקרינים גם לאמהות שלי..

נגיד מרגישה שבגלל שאין לי משפחה ושייכות אז אין לי כח לילדים כי אין לי על מי להשען אף פעם..

וזה שאין לי חברה קרובה אז אין לי את מי לשתף ..ואז פחות סבלנית בבית..

והרגשתי ש-

אני לא שמחה

לי אין כח

אין לי חשק

אני לא חיה

אני בלי אנרגיות

וכו וכו

הבנתי

שלי חסרה שמחה ואנרגיות בחיים.

והבנתי עמוק בבטן שאני לא מוכנה להיות שם יותר. שזאת תהיה החוויית חיים שלי.

כי זה לא קשור אליהם.או למה שחסר לי.

זה קשור אלי.

להתמקמות שלי מול החיים ומה שהם דורשים.

ראיתי את זה בחוש כי לפעמים דוקא שהכל היה רגוע ובסדר..הלב היה כבוי.

וכשהיה אתגר- לפעמים כן הצלחתי להרגי ש חיוניות ושמחה למרות.

ואז כשזיהיתי את זה

אז הבנתי.שאני חייבתת לחזור לחיות.

עם מה שקשה. ועם מה שאין. ועם כל הטוב.

אז את נורמלית

וחיבוקקקק

וממליצה ללכת לטיפול טוב ישעשה סדר ויתן חיבוק ללב

שתפי אותישמחה כפרוייקט

מה עזר לך לחזור לחיות

ואיזה סוג של טיפול אני צריכה לחפש

תודה יקרה

אני עוד לא מצאתי מטפלת קרובה אלי שהתחברתי אליההלוואייי

ניסיתי כמה ולא היה לי מקדם

והמלצות נתנו לי על מטפלות מהממות אבל רחוקות..

לי אישית עוזר לכתוב ולעשות עם עצמי כל יום עבודה פנימית.. עם מטרות ויעדים לממש..ותובנות שמגיעה אליהן..

שמה לב איזה מחשבות מחלישות ומכבות אותי..ולומדת לזהות אותן בזמן אמת.. ואיזה נותנות לי כח..ואיזה תדר אני מחפשת ביום יום כדי להיות מי שאני רוצה

לומדת לנתק בין הנתונים בחוץ של מה קרה ומה הילדים עשו ומה חסר לי לבין איך אני מרגישה ומתנהלת.. לומדת שזה לא מחייב שאם משהו קרה לא לפי התכנון או אם חסר לי משהו - אז אני אכבה ואתנהל בעייפות.. לומדת שיכולה לבחור להיות מי שאני אוצה ושזה לא תלוי בבחוץ

מרגישה שזה המון עבודה כל הזמן מחדש

גם לומדת ימימה וזה מאוד עוזר

ופשוט שמחה זה ממכר

ברגע שגיליתי שאפשר לבחור בשמחה באותה המציאות ממש

אז פשוט בא לי מזה עוד

זה כיף להיות שמחה!!! כיף להרגיש כיף לחיות!!

ושווה להתאמץ עבור זה!

יכולה לשלוח לך בפרטי מס' של מטפלת שהמליצו לי עליה ..וכן ממליצה לך לברר על מישהי טובה באזורך.. ופשוט לקבוע..לתת לזה הזדמנות

תןדה שכתבת!אוהבת את השבת

יש גם רגעים שאת מצליחה לראות את הטוב?המקורית

רגעים של הנאה מהם? נחת?

התיאורooאחרונה

שלך הוא תיאור מדויק על ילדים

במיוחד בגיל קטן

זה פשוט מאד קשה

במיוחד אם יש כמה קטנים

אני הרגשתי הרבה שנים

אח"כ הם גדלו והצלחתי להנות מהם

וגם ללדת עוד אחד ולגדל אותו בטוב בלי עומס גדול מדי

יש איזשהי פנטזיה על אמהות מהנה

עם כמה ילדים קטנים ועם העומס

אולי יש כאלו שזה עובד אצלם

אבל אם זה לא עובד

זה לא אומר שמשהו לא תקין

כי זה הכי הגיוני שיש

נראה לי העזרה הכי טובה היא עזרה פיזית של מישהו אחר שיטפל לפעמים בילדים ואת תוכלי לנוח/ לבלות

וגם כדאי לתכנן ילודה קדימה

כדי להנות מהאמהות כשהם גדלים

רוצה לשתף בתובנה שעלתה לי על הקטנה שלימתואמת

קצת לפני שבת השכבתי אותה לישון לשנת צהריים (אחרי ניסיון כושל כמה שעות קודם לכן...)

היא כמובן צרחה והתנגדה. ואז אמרתי לה בקול ברור ובטוח: "את עייפה, ואת צריכה לישון עכשיו. אחר כך נעשה סעודת שבת עם קידוש ולחם, ואז נעיר אותך בעזרת ה'."

ולהפתעתי הרבה - היא נטלה מידיי את הבקבוק, ונשכבה מיד לישון!

היא בת שנה ועשרה חודשים, בקושי מדברת, ולכן לרוב נראה שהיא לא מבינה. אבל הנה, המקרה הזה הוכיח לי שהיא מבינה הרבה יותר ממה שנדמה, ופשוט צריך להתייחס אליה בהתאם!

(האמת שכאשר ניסיתי להעיר אותה אחר כך היא לא התעוררה, ואז ישנה עד הבוקר פחות או יותר... אחותה שמעליה, שגם כן נרדמה בצהריים בלי תכנון, גם לא התעוררה כשהערנו אותה לסעודה. אז הייתה לנו סעודה שקטה, רק עם שלושה ילדים, כי ארבעה ילדים לא היו בבית... הילדונת התעוררה אח"כ באחת עשרה בלילה ודרשה סעודה🤦‍♀️ אבל ב"ה הסכימה לאכול לבד ואז ללכת לישון... כבר חשבתי שהקטנה גם תצטרף, אבל ביא ישנה עד חמש וחצי בבוקר, ואז ביקשה לצאת. הצלחתי לגרום לה לחזור לישון לעוד שעתיים או שלוש. בכל אופן, באמת כמה זמן אחרי שקמה היא השתתפה בסעודה עם קידוש ולחם אלא שזו הייתה כבר סעודת הבוקר...)

וואו תובנה יפה!דיליה

אני תמיד אומרת שילדים מבינים הכול.

יש לי ילד בערך בגיל הזה אני גם מרגישה שהוא מבין ממש.

ואזיה כיך סעודה כזאת רגועה!

מדהים!שמש בשמיים

הזוי שהיא כבר כמעט בת שנתיים, ועוד תובנה בהקשר הזה, עד לא מזמן כתבת עליה "התינוקת" ופה כתבת "הקטנה" וזה באמת גיל שבו היא כבר לא תינוקת ומגניב לגלות כמה היא מבינה...

נכון, באמת לאחרונה הרגשתי שכבר לא מתאים לקרוא להמתואמת

תינוקת... (למרות שקשה לי לנכס לה את הכינוי "הקטנה" אחרי שהוא כבר היה של שתיים לפניה🤭 ואולי אפילו של שלוש...)

תודה לשתיכן!

זה גיל שנראים תינוקות אבל מבינים ממש כמעט הכלשיפוראחרונה

אולי יעניין אותך