מישו הבין את הסיפור ויכול להסביר לי איפה המסר/פואנטה (??)מעונן

~נלקח מעמוד הפייסבוק "סיפורים שקוראים ביום וחולמים בלילה"

הרגש החדש של דני/ אסף שוכרי כהן
בוקר אחד דני התעורר והרגיש רגש לא מוכר.
זו לא הייתה אהבה ולא שנאה, לא כעס או אדישות. פשוט רגש שונה, שהוא לא הרגיש מעולם.
למיטב ידיעתו, אף אחד ממכריו הקרובים לא הרגיש את הרגש הזה. לא אשתו שלאחרונה מרגישה רק שעמום ולא ידידו הטוב רן שמרגיש רק ביטחון עצמי. היה זה רגש חדש ומופלא. דני מיהר לחפש בגוגל מילה שתתאר את הרגש החדש. הוא הקליד את המילה רגשות ומצא רשימה ארוכה. אך אף אחת מהמילים לא תיארה כיאות את שהרגיש. למרבה הפלא, גם מחאותיה של אשתו המנומנמת על כך שהוא מבלה יותר מדי זמן בפלאפון לא טשטשו את ההרגשה המשונה והלא- מוכרת. דני הנלהב מיהר לשתף אותה בגילוי החדש אך היא פיהקה לעומתו והפנתה את הגב. דני משך בכתפיו, קם מהמיטה, וצחצח את שיניו בעוד הרגש מלווה אותו בכל פסיעה. היה בזה משהו מרגש, לגלות רגש שאף אדם לא הרגיש מעולם. הוא ניסה להיזכר אם יש פרס נובל על גילויי רגשות אך לשווא. ראשית, ידע, עליו לקרוא לרגש בשם. הוא ניסה לחשוב על שם יצירתי ובסוף התפשר על בץ, על שם הצב מפרפר נחמד. משום מה, הרגש הזה הזכיר לו את בץ.
כשמחלק העיתונים שאל אותו מה נשמע הוא ענה בץ. כשהבריסטה בבית הקפה שאלה אותו איך אנחנו מרגישים היום הוא ענה שהוא אישית מרגיש בץ. כשהבוס שלו שאל אותו מה עם המצגת הוא ענה שקודם שואלים מה שלומך ואחר כך קופצים לעבודה. הבוס התנצל ושאל לשלומו רק כדי לשמוע את התשובה המשונה- בץ. כשהסביר לו דני על הרגש החדש, הוא קיבל יום חופש והמלצה ללכת לפסיכולוג.
פסיכולוג הוא מומחה לרגשות, חשב דני, ודאי ידע הוא להסביר לי על הרגש החדש.
מומחה הרגשות אכזב, במקום לנסות ולהבין את דני הוא רק ניסה לדבר על הילדות שלו ובסוף עוד דרש 200 שקלים. דני הרגיש קצת זעם, אבל כיוון שבעיקר הרגיש בץ, הוא שילם ללא תלונות.
בצאתו מהפסיכולוג הוא התיישב על ספסל ציבורי ועצב מילא את גופו. אף אחד לא הבין לליבו. כעת חש רגשות מעורבים, קצת בדידות וקצת כעס. קצת אשמה והרבה חוסר אונים.
סליחה איש צעיר, אמר לו אדם מבוגר עם זקן שיבה, אפשר לשבת לידך?
הוא הסכים, ממילא הספסל לא שלו.
איך אתה מרגיש? פתח האיש המבוגר בשיחה.
קצת בדידות וקצת כעס, ענה דני, קצת אשמה והרבה חוסר אונים. ואתה?
אני מרגיש בץ, ענה האיש.
דני שמט את לסתו, היתכן? האם יש עוד מישהו בעולם שחולק את הרגש שלו? האם הרגש הזה מדבק כמו מגיפה? האם הוא כבר לא לבד בעולם? דני חייך מאוזן לאוזן, הוא חזר להרגיש בץ, ממש כמו האיש שלידו.
כן, אני ממש מרגיש מכווץ, אמר המבוגר, ככה זה בגילי, אני לא מבין למה זה גורם לך לחייך.
דני המאוכזב הוריד את החיוך באותה מהירות בה עלה על פניו.
טוב, שיהיה לך יום טוב איש מוזר. אמר המבוגר והלך לדרכו.
דני גם הוא הלך לדרכו, הוא חזר הביתה לארוחת הערב עם אשתו. היא סיפרה לו על היום המייגע שהיה לה ושאלה אותו על מה הוא דיבר בבוקר. הוא ענה לה שזה כבר לא משנה. למרק האפונה היה טעם של בדידות, הרגש החדש והמופלא אותו הרגיש רק לפני מספר שעות, נעלם כלא היה.

לא, אבל אהבתי אותו😌קרובה
חחח הסיפורים שם זה משו..מעונןאחרונה

אם אהבת אותו אז תאהבי גם את האחרים שם..כולם באותו סגנון בעמוד

לא יודע אם זה המסר העיקרישחר אורן

אבל אפשר לראות פה ביקורת על הכניעה של האינדיבידואל לחברה.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך