תעזרו לי!מקווה לטוב 15

אני חרדי חסידי בן 15.

בגיל 14 בערך הפסקתי להאמין, היה לי קשה להכיר במציאות החדשה אבל אני מתחיל לקלוט אותה יותר ויותר.

ובקיצור-אני רוצה לחזור בשאילה אבל אין לי איך, בגלל הגיל, גם אין סיכוי שההורם שלי יתנו לי לעשות צעד כזה.

יש לכם אולי עצה בשבילי?

תודה רבה.

אל תחזור בשאלה!! !! זה העצה הכי טובה!!!גארפילד

כדאי לך לחכות לגיל שתוכל לברוח מהבית...בת סוד
הגיל הכי מוקדם זה גיל 18מקווה לטוב 15

אין לי עצבים לחכות

נערךבת סוד
את ממליצה לו לצאת בשאלה?ניק כמעט בלי ראש

חס וחלילהבת סוד
אולי אתם מכירים מישהו במצב שלי?מקווה לטוב 15

מה הוא עשה?

אתה רוצה להאמין?צבע לחיים

או שאתה כבר סגור על זה...

הענין סגורמקווה לטוב 15

וואי אני חושב ולא עולה לי כלוםצבע לחיים

מה להגיד לך... בכל מקרה אם יש לך איזה דוד שאתה סומך עליו אז דבר איתו, כי הוא מכיר אותך...

כאן כולם (כמעט) דתיים...ניק כמעט בלי ראש
עבר עריכה על ידי ניק כמעט בלי ראש בתאריך ח' באב תש"פ 14:24

ואף אחד כמעט לא ייתן לך עצות איך לצאת בשאלה. (אפילו שאנחנו מזרוחניקים)

אבל העצה הכי טובה לדעתי- תבדוק ותברר בספרים, באינטרנט עם רבנים ועם ר"מים.

(אני ממליץ על אתר לדעת להאמין, ועל הספרים "דע מה שתשיב לעצמך" של הרב זאב קרוב זצ"ל ו"היי הרב" של הרב יוני לביא שליט"א)

אגב, מותר אצלכם מחשבים?

אז ככהמישהי בת 17
דבר ראשון אני מבינה שאתה עובר תקופה לא קלה ומרגיש כבול ובמקום שלא משקף אותך ואת הדעות שלך. זו בטח הרגשה קשה וכדאי שתשתף מישהו\י שכובים אליך ואתה סומך עליהם.
דבר שני, אתה צריך לחשוב מדוע הפסקת להאמין? האם בגלל מקרה מסוים? האם זה בגלל איך שחינכו אותך, ואולי בכלל הבעיה היא לא באמונה שלך אלא שאתה לא מתחבר לדרך, יש הרבה דרכים לעבוד את השם, והגיל שלך זה גיל שבו מתחילים לגלות את העולם, ולהבין שיש עוד דרכים, וזה בוגר מאוד מצידך שאתה מעמיק לחשוב ולא רק מקשיב למה שאומרים לך בלי לחוות דעה. אבל שים לב שאתה לא מוותר על דברים חשובים בדרך, כי כמה שקשה לך לשמוע, אמת היא אמת, ויש אלוקים!! אתה פשוט צריך למצוא את הדרך שלך!! בחוץ, בעולם החילוני, לא מחכים לך חיים ורודים מושלמים, כולנו חושבים זאת בגיל מסוים וכשמתבגרים מבינים שזה לא ככה.
זה לגיטימי לגמרי התחושות שלך וגם אני חוויתי את זה, והרבה חוו, הרגשתי שבא לי לצאת מהעולם הדתי חרדי, אבל בגרתי ויש לי את הדרך שלי, נכון שהיא לא כמו כולם, אבל אני קרובה להשם בדרך שלי.
בבקשה תנסה לחשוב על הדברים, בשבילך כדי שיהיה לך טוב!!
מאחלת לך שלימות פנימית ורוגע נפשי, שתחליט החלטות טובות!!!
אם אני לא מאמיןמקווה לטוב 15

אז למה לרמות את עצמי? למה לחיות כדתי?

רק אומרצבע לחיים

ההבדל בין דת''ל שחזר בשאלה לבין מישו מהעולם החרדי. הוא שלדת''ל תמיד יקבלו אותו בבית והוא גם מכיר יותר את החילונים. לעומת החרדי שזה צעד ממש משמעותי בשבילו המשפחה שלו לא תקבל אותו כי זה פוגע באחים ובשידוכים. לכן צריך לחשוב טוב לפני

אני חושב שקצת קשה לנו לעזור לךשחר אורן

כי לא פירטת את מצבך, איך מתנהלים החיים שלך עכשיו? לאן אתה שואף? מה מפריע לך?

ובלי קשר מסקרן אותי לדעת איך ביררת את הנושא?

קראתי ספרים משני הצדדיםמקווה לטוב 15

גם סרטים ראיתי.

אני חושב שהגעתי למסקנה נכונה.

הרבה אמרו לי שהחיים החילוניים לא כל כך כפיים, אבל אני לא נהנה גם בצד הזה.

ההנאה היא לא מה שקובע..חידוש

אם כי גם המסקנה הזו שלך שגויה. מוזמן לפרטי אם אתה רוצה.

מענייןשחר אורן

איך הצלחת לשים ידך על כאלו? (אני שואל מסקרנות על העולם החרדי, אם אתה לא רוצה לענות אתה לא חייב).

ולגבי הנוחות, כפי שכתב חידוש לא הנוחות קובעת את האמת, מה שהיא כן יכולה לקבוע זה את הבחירה שלך, כלומר גם אם אתה לא חושב שהיהדות היא אמת אתה יכול לבחור לחיות בקהילה דתית מנוחות, אבל לפי מה שכתבת זה לא רלוונטי לך.

ולשלב?האקונה מאטטה:)
למה ללכת על קיצון?
איך בררת?
באיזה מקום אתה נמצא (נפשית)?
ויש עוד המווןן שאלות שצריך לשאול לפניי.
יש לי חברה שגם חשבה לחזור בשאלה, היא בסופו של דבר לא עשתה את זה.
ביא מצאה את המקום שמתאים לה. את המגזר שנכון לה. את הדרך לשלב את החיים שלה עם האמונה וחיי תורה.
אתה רוצה לעשות פה צעד קיצוני. מאוד קיצוני. ובמגזר שלך לא יקבלו אותך לבית.
אז תחשוב לפניי שאתה עושה.
תשאחה את עצמך-
למה?
מה חסר לי במקום העכשווי שלי?
מה אני מחפש?
מה המהות שלי בעולם הזה?
האם בכלל הגיוני שאין דבר כזה אלוקים?
כל שאלה מובילה לעוד מיליון שאלות.. אין לי בעיה שתענה לי עליהם ואני אמשיך לשאול.
אל תעשה משהו במהירות.
תחשוב טוב לפניי. זה לא כואב ולא עולה כסף. מבטיחה.
שיהיה לך ב"הצלחה
בוודאי שיכול להיות עולם בלי אלוקיםמקווה לטוב 15

ואני לא אוהב לחיות בעולם שכן מאמין

למה?ניק כמעט בלי ראש

למה אתה לא אוהב לחיות בעולם שכן מאמין? 

ולדעתי- לא יכול להיות עולם בלי אלוקים. בלי תכלית.

אם היו אומרים לך שהמחשב שעכשיו אתה משתמש בו נברא מעצמו בתהליך מורכב וארוך, היית מאמין?!

המערכות המופלאות בגוף שלנו משוכללות פי כמה מהמחשב, ואתה חושב שיכול להיות שכל זה נוצר לבד?!

נושא האמונה הוא הרבה יותר מורכבמקווה לטוב 15

זו רק שאילה אחת מה ששאלת, ויש לה ולכל השאלות תשובה.

אני לא מאמין, ולכן אני לא מזדהה עם הסביבה.

וואלה?האקונה מאטטה:)
איך?
אז מי יצר את העולם הזה? איך הוא נהיה קיים?
איך אתה מגדיר עולם שכן מאמין?נשמחה בך
החברה הדתית כוללת המון סגנונות והמון תפיסות. יכול להיות שקשה לך בחברה שאתה נולדת בה, אבל יהיה סגנון שיתאים לך יותר (נכון שכל הזרמים מאמינים בתורה, אבל חיים בזרם אחד לעומת חיים בזרם אחר-זה הבדל של שמיים וארץ ברגשות, במחשבות ובעולם המושגים).
מילת הקסם.קרובה
סבלנות. בגיל 15 עלולים להחליט באמפולסיביות, ולטעות סתם וחבל.
זה החלטה קריטית לכל החיים.
אחכ (עוד כמה שנים), זו תהיה החלטה יותר בוגרת, אחרי יותר מחשבות והתייעצויות, וההורים שלך יהיו פחות מחליטים.
אתה באמת רוצה לעזוב את הכל???אנא עבדא דקב"ה

אני אשמח להתכתב איתך בפרטי!!!

@מקווה לטוב 15

וואוועובדת ה בשמחה????

קודם כל שאלת את עצמך מה זה אומר לחזור בשאלה?

כדי שנבין מה זה אומר אני יסביר בשתי מילים:

אז ככה לחזור בשאלה זה לא אומר להיות חילוני,

זה ההשלכות של הלחזור בשאלהה

הלחזור בשאלה  זה לשאול שאלה, לא לקבל תשובה מספקת ואז להפוך לחילוני כי לא ענו לי על השאלות..

זה העיקרון

ומפה אפשר להבין שאתה לא חוזר בשאלה, אתה רוצה לפרוק עול..

שאלת את עצמך למה אתה רוצה לפרוק? מה המניע לזה?

לרוב זה יהיה שעבר עליך משו ואז רוצה לחשוב על זה איך שהוא אחר אז אתה משנה את תפיסת העולם שלך,

אני אומרת לך אישית, יש יש מלא סיבות למה לפרוק ולחזור בשאלה (יש עדיין שאלות שאין לי עליהם תשובות מספקות)

ואני לא עושה את זהה למה? (כבר אגיע לזה)

השבוע יצא לי לדבר עם חברה טובה שלי מהעבר, היא סיפרה לי שעכשיו היא ממש ממש מתגעגעת לחבר שלה שהלך לצבא והיא מפחדת שיקרה לו משו, היא שאלה אותי למה ה' עושה לי רע? למה הוא עושה לי את זה בכוונה? איך חבר שלי לשעבר בגד בי ולא רצה אותי? ה' אוהב את הילדים שלו למה הוא עשה לי את זה בכוונה?

ובהתחלה לא באמת ידעתי איך לענות לה חשבתי קצת ואז אמרתי לה לאדם יש את הדבר הזה שנקרא החלטה האדם מחליט אם להאמין או לא החבר שלך מחליט אם להפרד ממך או לא ה' יודע את כל מה שקורה, זה לא אומר שאין לנו בחירה..

אנחנו בוחרים אם להאמין בה או לא אם לא היינו יכולים לבחור מה זה היה מביא לעולם? למה ה' ברא אותנו אם אין לנו בחירה? .

כן אנחנו לא תמיד יכולים להבין את ה' ויש דברים שאנחנו ממש לא יכולים בכלל לדעת הרב שלי אומר שזה שאולו מהחלל הפנוי.. לא נוכל לקבל עליהם תשובותת

עוד סיפור שחברה שלי סיפרה לי:

לפני 15 בגירוש אחד השוטרים שאל כמה נערים מפונים איך ה' נראה?  או משו בסיגנון

בהם ניסו להסביר לו שיש דברים שאי אפשר לדעתת

בצד עמד ילד בן 6 בערך ששמע את השיחה ואמר לשוטר "תגיד לי, אתה ידע איך נראה צואה של סוסים? אמר לו- לא אתה יודע איל ניראה צואה של כבסים- אמר לו לא, אם דברים כאלה בסיסים אתה לא יודע אז מי ייתן לך לדעת דברים נשגבים מה'?? אמר להם השוטר התשובות שלכם יפות ונכונות אבל התשובה של הילד הכי נכונה.. 

אז בהצלחה לך בבחירה מאמינה שמה שתבחר יחזק אותך 

ותדע שלא משנה איפה אתה נמצא האיזה שאול תחתיות והאיזה בוץ הנשמה שלך מלוכלכת אז תדע תמיד שמכל מצב אפשר לקום גם אם נראה שלא!! וה' לא יפסיק לאהוב אותך!!!!

אחי רוב רובו של העולם מאמין בה'חיים דבר יקר
הנוצרים
המוסלמים
בבית הלבן רשום באנגלית "בעזרת אלוקים" וגם על הדולר...

קיצור.. אחי כדי לעזוב משהו צריך לדעת אותו באמת!
אין לך למה לכפור..
תבדוק את הדת שוב, תנסה עוד זרמים חוץ מהחסידות שלך..
אבל לעזוב הכול בגיל כזה (שהדעות בו משתנות) זה לא כול כך כדאי לדעתי...
בהצלחה אחי !
אני הייתי מציעה לך לחכות קצתאין קדוש כה':)

אני יודעת שזה לא ממש עונה לך על השאלה אבל זה גיל שאנשים קצת מבולבלים בקשר לדעה שלהם וזה לגיטימי והגיוני לגמרי!! זה קורה לכולם! אני לא מכירה אותך אבל אני חושבת שכשתגדל הדעה שלך תשתנה. יכול להיות שלא. אבל תאמין לי שבגיל הזה אף אחד לא יודע כלום מהחיים שלו והכל יכול להשתנות! אז אל תמהר להסיק מסקנות.

וסליחה אם הייתי קצת מזלזלת יכול להיות שאתה באמת בדקתי לעומק, אבל שוב, אני לא מכירה אותך..

בהצלחה!!

בתור מי שעשתה את הצעד ההפוךנשמחה בך
עבר עריכה על ידי נשמחה בך בתאריך י' באב תש"פ 10:04
(אזהרה-ארוך בטירוף. אם אין לך כוח לך ישר לשתי פסקאות האחרונות)

אמונה היא דבר מורכב.
כל אחד משוכנע שהוא צודק. כל הספרים והסרטים שקראת היו משכנעים ונראו צודקים.
אבל תאמין לי- כי יש גם ספרים דתיים משכנעים וצודקים לא פחות. יש המון דתיים מאוד חכמים שבטוחים שהאמונה היא הדבר הכי הגיוני.
אף אחד מכם לא פחות חכם. ובכל זאת- ההיגיון שלכם מוביל אתכם למקומות אחרים לגמרי. זה לא מוזר? גם לצד הדתי יש המון היגיון בטענות שלו (ואם אתה לא חושב ככה, כנראה שלא קראת מספיק מההוכחות האלה.)
בעצם, הטענה שלי היא שאתה לא צריך להתייחס למה שקראת כתורה משמיים. זה נורא מפתה לחשוב שהיא תפתור לך את כל הבעיות והדתיים סתם טועים- אבל אם אתה רוצנ לחפש באמת את האמת, אתה צריך לחפש אותה גם בצד "שלך". יש המון צדדים לתורה שאתה לא מכיר.
החילונות נראית לך עכשיו כמו משהו חזק ומבוסס, אבל למעשה- רוב מי שנמצא בה לא טורח באמת לחשוב על הדברים לעומק.(ואני לא אומרת שהם לא עמוקים או לא חושבים- הם פשוט מקבלים את החילונות כעובדה מוגמרת, כמו שאתה כנראה לא שואל את עצמך כל בוקר למה אתה לא בודהיסט).

אז הדרך להגיע לאמת היא יותר מורכבת. לרוב, ספרים נגד הדת הם מאוד מאוד מגמתיים, ומציגים את העובדות בצורה מאוד לא מדוייקת, למרות היומרה להיות הכי מדוייקים ומדעיים. הם ילמדו אותך להטיל ספק בכל דבר, ואני רוצה להוסיף- תטיל ספק גם במה שהם כותבים. ההנחה שלכל דבר יש תשובה היא מסוכנת, כי היא גם לא נכונה והיא גם משתיקה את המחשבה שלך. לא לכל דבר יש תשובה. יש לחילונים (והאמת, גם לנו) המון שאלות שאנחנו פשוט לא יודעים מה התשובה שלהן. זה נראה כאילו החילוניים "חופשיים" מכל תפיסת עולם שמגבילה אותם, כשלמעשה הם בנו מערכת חוקים ואמונות משל עצמם (שבמבחן המעשי לא מוכיחה את עצמה היעילה/נכונה/צודקת/מהנה יותר).
כמו שאמרתי כבר- האמת היא מורכבת. אי אפשר להגיע אליה לבד (כלומר, אתה יכול להגיע בכוחות עצמך לתפיסת עולם כלשהי. להגדיר אותה כאמת מוחלטת- אי אפשר.)
כשהתהליך של ההתחזקות שלי רק התחיל, הייתי בטוחה שגיליתי את האמת היחידה. הייתי בטוחה שאני יודעת מה משמעות החיים ומה זה לחיות ומה זה תורה. היום, כמעט ארבע שנים אחרי, אני מבינה כמה הייתי רחוקה מזה. כל הדברים שנראו אז הנכונים ולא ניתנים לערעור- נראים שונה לגמרי היום. אם אז הייתה לי את הענווה להבין שאני לא יודעת הכל ואני בסך הכל נערה שיש לה עוד כל כך הרבה מה לדעת, יכול להיות שהתהליך שהייתי עושה היה יותר מאוזן ויותר בריא. המקרה שלך נשמע לי אפילו יותר מורכב

יכול להיות שמה שמניע אותך הוא אחר.אולי תנסה- במקום לשאול את עצמך אם הדת נכונה- לשאול את עצמך מה מפריע לך בדת, ועם זה להתמודד. החילונות נראית בעיניך מאוד מושכת (כמו שהחברה הדתית, בזמנו, נראתה לי כמו חברה של מלאכים) אבל גם אם תעשה את הצעד הזה יישארו לך בלי סוף בלבולים ותהיות.

לא משנה מה תחליט- בבקשה, אל תעשה את זה לבד ואל תעשה את זה במיידיות ובקיצוניות. תמצא מישהו שיקשיב לך באמת. בטוח יש כזה. אתה לא הנער הראשון שמטיל ספקות. ואני לא אומרת את זה רק מתוך תקווה שתישאר בדת (טוב, גם) אבל באמת שאם תעשה את זה ככה, לבד- כל בחירה שתעשה תהיה קשה והרבה יותר כואבת.

תקשיב מה יקרה לך אם תעשה את זה....סטלנית בפעולה

יש לא מעט שחושבים שיהיה להם יותר קל לחזור בשאלה ולהסיר מעליהם את החיובים ואת המצוות...אבל בתכלס אתה פשוט הורס את החיים של עצמך בידיים שלך אתה בוחר איך יהיה העתיד שלך ואם תעשה את זה אתה פשוט הורס לעצמך את העתיד לא חבל?? גם רוב הגירושים זה אצל החילונים אז מה אתה רוצה אישה ל120 שנה או כול כמה שנים אישה אחרת?. זה סיוט ואחרי זה ניזכרים מאוחר מדי עד שמתחרטים וכבר אי אפשר לחזור אחורה...אז חבל לך כי הבחירה הזאת היא משמעותית מאוד אתה צריך שיהיה לך יועץ לדבר איתו זה ממש יכול לעזור לך כי סתם דעות של אנשים...לא בדיוק יכולות לעזור

בערך בגיל שלך הייתי במצב שלך (תסתכל ב- 4)שמואל_(הי)אחרונה

שמע, המרחק מלצאת בשאלה להיות דתי זה לא קשה, אבל אני אומר לך ממה שקראתי וממה שהגבת כמה דברים:

1. אני בגיל שלך הייתי בטוח שאני הולך להיות חילוני, ברמה שאמרתי לאבא ואמא, אני אעזוב את העולם הדתי, מפה לשם עבר זמן ולמדתי להכיר את עצמי ואת החיים ואת האמת.
להגיד שהיום אני דתי כמוהם? ממש לא, דתי לפי הספר? ממש לא, אבל בכל זאת אני משתדל לקיים את התורה כולה, בדרך שלי. (אני לא רפורמי או מסורתי)

2. עצם זה שאין לך סבלנות לחכות עד גיל 18 אומר שאתה לא באמת רוצה להיות חילוני, או להפסיק להאמין, אלא שיש לך בעיה עם המצוות, עם זה שאומרים לך מה לעשות, עם זה שיש הגבלות... אם אתה באמת פשוט לא מאמין, חכה לגיל 18 ותוריד כיפה, בצבא, הכי קל, יהיה לך את התירוץ המושלם כמו הרבה דתלשים.
אבל אם זה בא ממקום של, "קשה לי", "אין לי כוח לזה", "חלאס עם זה שאבא שלי אומר לי כל הזמן מה לעשות" "אנשים לא מבנים אותי", אז הייתי ממליץ לך לשכוח שניה מהרצון הזה ולהתחיל לחפש את עצמך, לראות שיש אנשים בעולם שרואים את העולם שונה כמוך, בייחוד שאתה בבית חרדי.

3. אתה (סליחה על המילה) פאקינג בן 15, אתה לא מבין כלוםםםם מהחיים שלך, לא משנה כמה תשקר לעצמך, אני שיקרתי לעצמי ככה כל כך הרבה שנים, והיום אני מבין כמה אז לא הבנתי, וכמה היום אני עוד לא יודע וי שלי המון ללמוד, אז אל תיקח החלטות פזיזות שיהרסו לך את החיים.

4. למרות שאני ממש נגד כל הסיפור אתה מבקש עצה ,איך, ואני נותן:
פשוט לעשות את זה, לדבר, לספר, להגיד... אין דרך קלה, ואם זה באמת מה שאתה רוצה אז תילחם על זה.
ההורים שלך רוצים רק מה שטוב בשבילך, ואתה תיראה שלאט לאט הם יבינו שאין להם למה להתווכח, ואם הם ימשיכו, תמצא קרוב משפחה לספר לו (סבא וסבתא לרוב) ותעבור לשם.
אין מה לעשות החיים קשים.

5. זה הערה ממני אליך מכל הלב, תפסיק לנסות להשיג דברים רחוקים לפני שקודם אתה השגת את מה שקרוב

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך