זה פשוט לא הגיוני!אנא עבדא דקב"ה

מישהו פתח שירשור - קשה לו! במקום לעזור לו כמעט כולם תקפו אותו או הסבירו לו למה הוא צריך להאמין!

די לכתוב את מה שכיף! תכתבו את מה שצריך...

אני לא חושב שזה הגיוני שכולם מגיבים מה שהם חושבים עליו בלי לדעת מה המצב או להכיר אותו...

אוקיי - אז אמרת שהוא לא כופר, שהוא כן מאמין, או שהוא צריך להאמין וכו' - ואז מה? עזרת לו? איך בדיוק? איך אתה יכול לעזור למישהו בלי לדעת מה העזרה שהוא צריך???

תעזור לו כמו שהוא צריך שיעזרו לו - לא כמו שאתה חושב\רוצה לעזור - ואם אתה לא יכול - אל תעזור... יש פה הרבה אחרים בפורום!

אולי זה נשמע שאני סתם מתנשא וכו' אבל לא, אני רוצה לעזור\שיעזרו לו! אין לי בעיה לעזור (ואני אפילו רוצה), ואני אתכתב איתו וכו' אם הוא ירצה אבל אני אנסה לעזור לו כמו שהוא צריך - לא כמו שאני רוצה...

כשעוזרים למישהו צריך לחשוב איך לעשות את זה...

(אגב - בתור אחד עבר כמה סמינריונים ושמע מלא מטפלים ואנשים חינוך אני יודע שבשביל לעזור למישהו באמת צריך להתחבר אליו...)

כמובן שכויח לכל מי שניסה לעזור באמת!

כמו במתמטיקה - העיקר זה הדרך - לא התוצאה!

תעזרו לי! - נוער וגיל ההתבגרות

אני אוסיף ואצייןשחר אורן

שלרוב כשמנסים לשכנע ככה מישהו להאמין זה מרגיש כמו מלחמה, אתה בצד החילוני, אני בצד הדתי ואני מנסה להעביר אותך לצד שלי, אבל כמו שכולם יודעים כאשר אדם במלחמה לרוב הוא לא יחליף צד (בפילוסופית ניתן להגיד שזה יוצר אנטגוניזם).

ממש מסכימה.אני זמנית כאן
..קרובה
אולי כי אתה חושב אחרת מה טוב לו? אני באותה דעה שלך לגבי העזרה, אבל ענו לו מאוד יפה ככה, כי חשבו שזה מה שטוב.
הוא ממש לא הסביר בדיוק מה המצב איתו. 6 שורות לא יכולות לגרור תגובה של פסיכולוג או רב עם ניסיון. אי אפשר *לדעת* מה טוב לו. אפשר רק לנסות ולגשש.
אמנם זה לא ככ יעיל ככה 'להחזיר בתשובה', אבל מעט מאוד תקפו אותו...
ישכ גם לך על הרצון הטוב
אני לא אמרתי שאני יודע איך...אנא עבדא דקב"ה

אמרתי שאני יכול לנסות - אבל אני לא מיד אקבע לו עובדות של מה הוא, אנסה להחזיר אותו בתשובה וכו' - אני קודם כל אברר מה המקרה...

לא אמרתי שאתה יודע. הגבתי לשאלה הרטורית שלך.קרובה
הוא רצה עזרה בלי לפרט על עצמו יותר מידי.
רצית שנכתבו לו שילך לרחוב הזה ואז שם יש קבוצה של נושרים וכו' וכו'? אף אחד לא חושב שזה באמת טוב לו.
הוא רצה עזרה כללית, וחלק גדול מהתגובות באמת היו כאלו.
זו לא העזרה שהוא ביקששחר אורן

הוא לא ביקש סיבות למה להישאר דתי, אלא עצות איך לעבור מהעולם החרדי לזה החילוני (כנראה).

ואם נדייק אז הוא אפילו אמר שהמשפחה היא הבעיהקרובה
כי הם מונעים ממנו.
אני (ועוד כמה רבים) חושבת שזה באמת לא *טוב* לו להחליט בגיל הזה בניגוד לדעת ההורים, מכמה סיבות שפורטו.
אז זה העזרה שאני יכולה להביא לו. לא היה פה זלזול בכלל. ולא תקיפה.
זה לא נכתב על התגובה שלך.שחר אורן

אני חושב שאת מסוגלת להבין על אילו תגובות זה כן נכתב.

בטח שהבנתי. ולא ניסיתי להוכיח שרשמתי משהו סביר בעיניוקרובה
אלא שהוא פספס המון תגובות שהוא פשוט לא מסכים איתם אז הם נראות לו מזלזלות ולא מנסות לעזור.
הייתה שם כמות גדולה מאודשחר אורן

של תגובות בסגנון שעליו השרשור נפתח (אני מניח שאת מבינה למה אני לא מביא דוגמאות).

מה שהוא כתבשחר אורן

היה על אנשים שישר ניסו לשכנע אותו להאמין או גרוע מזה כתבו לו שהוא בעצם מאמין אבל יש לו בעיות, מה הבעיה בזה?

א. שזה לא מה שהוא ביקש בו עזרה.

ב. כמו שכתבתי לפני זה- זה יוצר אנטגוניזם.

...רחל יהודייה בדם
חייבת לציין @אנא עבדא דקב"ה שאתה ממש מפתיע אותי לטובה..
פתאום אני רואה צד אחר, צד כל כך יפה שלך..

נ.ב: כמובן שזה לא נכתב מתוך מטרה לפגוע, להיפך, זה נכתב כן ובלי כוונות רעות
אז מה הצד הראשון?אנא עבדא דקב"ה

...רחל יהודייה בדם
הכוונה לא הייתה שהצד הראשון רע..
אלא עד עכשיו מה שראיתי היה מישהו שלפעמים לא מוכן להסתכל לרגש של האדם כשהוא אומר דברים שסותרים את הדת ופתאום אני רואה משהו אחר..
אני מניחה שאתה יכול להבין למה התכוונתי..
מקווה שלקחת את זה כמו שהתכוונתי ושלא תצא מתחת ידיי טעות..
רק עכשיו מצאתי זמן להגיב...אנא עבדא דקב"ה

אני מאוד מאוד מחזיר מרגשות, אני גם אם רגיש ואני מרגיש אנשים וקורא אותם מאוד מהר!

אני בעד להתחשב באחרים וכמובן רק לקרב עוד ועוד.

כשיהודי מבקש עזרה אני אהיה מהראשונים לעזור לו (כשאני יכול, קשור ורלוונטי)

אבל אני גם "קנאי", אני הולך עם דבר ה' ראש בקיר לא משנה מה!

אדם שכותב שיש לו ל"ע בעיות של נטיות הפוכות אני יעזור ואתן לו עצות בשמחה ובאהבה.

אבל יהודי שמנופף בזה שהוא יוצא מהארון אני אתנגד ואני אכתוב כפי שכתבתי בעבר.

כשיהודי כותב שהוא צריך חיזוק בשמירת מצוות אני אקפוץ לעזור!

כשיהודי מנופף בזה שהו דתל"ש אז אני אכתוב בלי להתבייש (כפי שהיה בעבר) על סקילה למחלל שבת במזיד!

אני מאוד מאוד משתדל באהבת ישראל אבל זה לא מתיר לעבור על שום עבירה!

כשלמישהו יש חולשה - אני יעזור לו - כמישהו נכנע לחולשה והופך אותה לאידיאל אז אני אתנגד לו!

אני מסתכל על רגשות של אנשים תמיד! (אפילו כשאני לומד היסטוריה!)

חוץ מזה - במקרה הנ"ל הוא לא דיבר נגד הדת...

הבנתי לא התכוונת ואני חושב שהבנת מי אני בצורה לא נכונה...

(באופן כללי בד"כ אני לא נחמד לשכחות אבל זה מלכתחילה ובכוונה...)

מקווה שהובנתי!

מחילה שיצא קצת ארוך.

...רחל יהודייה בדםאחרונה
זה בסדר, ובכל אופן, למרות שלדעתי אתה טועה בדבר מאוד בסיסי, אני לא חוזרת בי מזה שכן, ראיתי בך פתאום משהו אחר..
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך