עם כמה שאני מבינה את הרצון לעצמאות, אני רוצה קודם להאיר לך קצת את הצד היפה, מקווה שזה בסדר 
לא לכל ההורים יש אפשרות לעזור. לא לכולם יש יכולת . לא לכולם יש רצון (כן כן, גם זה קורה)
קודם כל , לפני האם את רוצה את העזרה או לא, למה שלא תעצרי רגע ותחשבי, איזה הורים מקסימים יש לבעלי. כשלי יהיו ילדים אני גם ארצה לעזור להם ולתת להם את כל הנשמה. מה, לפני רגע הם עוד היו בבית שלי ובישלתי וכיבסתי ונתתי דמי כיס או מתנות, אז מה אם הם התחתנו הרגע, עדיין אנחנו אוהבים אותם ורוצים לפנק לפנק!
פינוק לא תמיד בא מההרגשה שהם מפקפקים ביכולת שלכם לעמוד לבד. לפעמים הוא פשוט מגיע מהרגשת אהבה גדולה, רצון לנתינה, לפנק , לאהוב. כאילו וואו, זכית. באמת באמת. גם אם תחליטי בסוף לא לקחת מהם כלום שבכלום. עדיין תזכרי שממש זכית , ברגע שחושבים כמה אהבה יש בזה. כמה בע"ה שאת תרגישי לילדים שלך רצון אינסופי לנתינה- זה מה שהם מרגישים עכשיו.
מותר וטוב להיות עצמאיים, ובאמת עודף אהבה יכול להגביל את זה לפעמים. אתם צריכים לחשוב מה מתאים לכם לקחת ומה לא. אל תגידו להכל לא. תפרגנו להורים ברצון לפנק אתכם (שואלת בזהירות, אולי את מרגישה קצת השוואות בין מה שההורים שלך יכולים ורוצים לבין מה שההורים שלו? אולי זה מעמיד אותך במקום לא נעים מול בעלך וזה דורך על נקודה רגישה?)
אתם יכולים להחליט לקחת את הכסף שהם מעבירים כל חודש ולשים בחיסכון לילדים בע"ה. ואחרי שנה לספר להם כמה חסכתם בזכותם ואיך אתם מעריכים את זה וככה להעביר בעדינות שאתם מסתדרים יפה בשוטף בלי זה אבל גם מאד מעריכים את העזרה וכמה אתם הולכים להפיק ממנה תועלת.
אפשר להודות מכל הלב על הרצון לבוא למעבר דירה וגם לומר שקשה לכם עם הרעיון שהוא יטרח ככה, אתם מרגישים שזה לא כיבוד הורים.
ועכשיו, אתן לך את הסיפור האישי שלי, תעשי איתו מה שבא לך. אני לא חושבת שצריך להשליך מסיפור אישי כל אחת והחיים שלה, אז אני מספרת בתור דוגמא, נקודה למחשבה. משהו כזה.
אחד מזוגות ההורים שלנו היה מאד כזה, לא רוצה לומר פה של מי מאיתנו. אבל אחד מהם היה זוג הורים שנתנו ונתנו ונתנו. בלי סוף. מכל כיוון, דחפו כסף, מתנות, הזמינו, באו לעזור במעברי דירה וכו וכו. הזוג השני של ההורים האמין בעצמאות כלכלית ועצמאות בכלל. ההבדל היה בולט וגרם למריבות ביננו ומתיחות. לקח לנו זמן להתגבר על זה.
הורדנו הרבה מהעזרה. ביקשנו להפסיק, רצינו להיות עצמאיים (שיא המובן במיוחד כזוצ) אמרנו תודה ולא תודה הרבה פעמים.
והיום הם כבר לא מכרכרים סביבנו. והיום אנחנו מתגעגעים כל כך . לתחושה שאנחנו עטופים ומחובקים, שרוצים לפנק ולעזור. הו אנחנו עצמאיים מאה חמישים אחוז. וזה בסדר וזה טוב אבל... אנחנו מצטערים שלא השארנו משהו, קצת, שהיה מחמם את ליבנו ואת הקשר שלנו. הרי לא נבוא לבקש עכשיו אחרי שהתעקשנו שנים על עצמאות. ואנחנו לא צירכים כלום באמת. רק את ההרגשה העוטפת והמפנקת הזו, לפעמים לפעמים. שאחים אחרים כן מקבלים כי הם לא היו מגה עצמאיים כמונו
אני לא אומרת שעשינו בחירה רעה. יש הרבה דברים נכונים בעיני במה שעשינו , רק אולי, טיפה הגזמנו, רק אולי טיפה לא ידעו להעריך את האהבה השופעת הזו. ואנחנו קצת מתגעגעים.
זהו. זה הסיפור שלי.
תקחי ממנו רק מה שמתאים לך. כל זוג וכל מערכת יחסים היא שונה. תקבלו את ההחלטות שנכונות לכם זוגית. רק , בבקשה, בעדינות, בהערכה לאהבה שלהם, בשמחה שיש לכם הורים כאלו.