קצת לפרוקק😣רוצה להאמין

אני היחידה שמרגישה שונה בכל מקום שאני נמצאת בו?

כאילו אני גרה במקום לא דוסי כמעט בכלל, אבל עדיין מקום קטן, והמשפחה שלי לא נמצאת בשום גרעין או משו כזה.. אנחנו לא מכירים שם כמעט אף אחד.. אני דתייה, אבל בגלל שהמקום לא דוסי בכלל לא היו בו בתי ספר נורמליים אז למדתי בחרדי וזה היה די קשה.. יצאתי אנטי בהרבה דברים בגלל זה.. ואז עברתי לאולפנה באזור כי ההורים שלי לא רוצים שאני אלך לפנימייה כי אני ואחותי התאומה היחידות שבבית, וגם המקום שהייתי רוצה ללכת אליו עולה יותר מידי יקר, וכפי שאמרתי המקום שאנחנו גרים לא דוסי בעליל אז זה היה לי כל כך קשה להסתגל לשם ,ברוך השם יש שם כמה בנות נורמליות שהצלחתי להתחבר אליהם.. אבל הבעיה העיקרית היא שההורים שלי חוזרים מתשובה, הם גרו בחול ועלו לארץ ואני ממש מעריכה אותם על זה אבל אני תמיד מרגישה שונה בגלל זה.. אבא שלי לא מוכן לספר לנו כלום על עצמו, והדבר היחיד שאני יודעת זה שיש לו שני אחים ואבא ואמא ז"ל וילד אחר, אבל הוא מאישה גויה ובחיים לא פגשנו אף אחד מהצד של אבא שלי.. והוא שינה את השם משפחה שלו ככה שהאמת? אני לא יודעת אם אנחנו אשכנזיים או ספרדים בכלל.. אנחנו הולכים לפי מה שאמא שלי אבל אני לא באמת יודעת את המוצא שלנו בכלל.. ההורים שלי בגלל שהם חוזרים בתשובה יש הרבה דברים שהם לא יודעים ואני לפעמים מרגישה ממש מוזר עם חברות שלי כי הדרך שבה מתנהגים אצלנו שונה מכל מקום אחר, בוא נגיד שרק התשעה באב הזה גיליתי שנוהגים מנהגי אבלות כמו לשבת על הרצפה.. אני תמיד מפחדת לדבר על נושאים הלכתיים כי אני מפחדת לגלות לסביבה שלי כמה שאני שונה.. יש הרבה נושאים שברגע שמדברים עליהם אני תמיד משתתקת, ואם לפעמים אני משתפת במה שהולך אצלנו בבית ( רק בדברים מסוימים מאוד) אני מרגישה שחלק מהחברות שלי מסתכלות עליי שונה אחר כך וזה כל כך מתסכל לא להיות יכולה לדבר באמת על מה שעובר שאצלי כי אחרת יפסיקו לראות אותי ויראו את כל הסיפור מסביב!

וזהו אני פשוט מתוסכלת ברמות ואני מרגישה שאני לא באמת יכולה לדבר על זה עם בנות

אז פרקתי כאן כי האמת האנשים היחידים שאני יכולה לשתף זה אנשים שלא מכירים אותי..😕

וואי נשמע קשה.אמרלד

- את בעצם מרגישה שהשוני הזה שאת מתארת,

יכול לגרום לזה שבנות לא ירצו להיות חברות שלך, אם הבנתי נכון?

אבל... תראי, למרות כל השוני

בטח עדיין יש לך דברים משותפים עם בנות, מעבר לזה שאתן אולי גרות באותו יישוב, ולומדות באותו מקום....

אז לדעתי, אם את אומרת שכשאת מספרת גורם להן להסתכל עלייך בצורה אחרת,

כנראה כדאי שתנסי למצוא נושאי שיחה משותפים איתן, שלאו דווקא קשורים למשפחה שלך והסגנון שלהם.

ויותר לספר לחברות הטובות על הדברים האלה.

אבל,

גם לדעתי חשוב שלא תנסי יותר מידי להסתיר את זה.... כדי לא להגדיל את הבעיה סתם.

ואת יודעת? זה נחמד שיש חברות שבאות מרקע קצת שונה, כי בטח את הרבה יותר מעניינת בשבילן, 

ויהיה להן הרבה יותר מה ללמוד ולדעת ממך.

ואת ממש לא היחידה שמרגישה שונה לפעמים. זה קורה לכולם. ואת מדהימה! הרבה כוח...

...רחל יהודייה בדם
אוי..
הצורך בסביבה מכילה ותומכת הוא צורך מובן בהחלט.. וכואב כשלא מרגישים את זה..
לדעתי,הכל תלוי בך!
אם תשדרי שיש על מה להסתכל מוזר,אם תשדרי שיש לך ממה לפחד זה יהיה כמו מראה וגם הסביבה שלך תסתכל עלייך אחרת..
אם תשדרי ביטחון בבית שלך,במי שאת,במי שאתם הסביבה תקבל את זה בטבעיות..
תדעי לך, בעולם מעריכים אדם שעומד על העקרונות שלו, שלא מפחד להיות הוא, רק זו הדרך!
המון המון הצלחה,
אם תרצי מתישהו לדבר , לשתף או משהו את תמיד יכולה לפנות אליי🙏🙂
וואי באמת נשמעטאטע אוהב אותי!
קשה ומעיק...
יואוו חתיכת סיפור...
אני רק יכולה לעןדד אותך במשהו אחד...
לכל אחד ואחת יש את המשהו האישי שלו בבית שכמעט אף אחד לא יודע... זה משו סודי שרק המשפחה המצומצמת יודעת וגם זה עם פרטים חסויים..
אני מסכימה שאולי אצלך זה משו קצת אולי הרבה יותר גדול אבל לכולם יש את הסוד הזה בבית
מוזמנת תמיד לשתף אותי בפרטי❤
את יודעת, כולם מרגישים בלב קצת שוניםשמואל_(הי)

החיים שלך.. זה סיפור... אם זה מנחם אותך, גם אני מרגיש ממש שונה בגלל שאני גדלתי עם סיפור חיים גם שונה והזוי.. לכן רוב התפיסות עולם שלי מאוד... שונות.
ואם את צריכה מישהו שיהיה שם בשבילך, בכיף. אני יודע שלי זה היה ממש חסר.
והחיים הם כמו אלכוהול, הטעם רק משתפר חחח

הלב איתךאחינעם=)

מבינה אותך כלכך. 
הלב איתך. 
בא לי לחבק אותך.

מבינה אותך כל כך.

מכירה את התחושה.
תתפללי לאבא שתמצאי את המקום שיהיה לך בו הכי טוב ונכון.
ותיהייי בטוחה בעצמך.
תאהבי את מי שאת ואת המשפחה שלך.
תיהיי גאה בהם.
אין כמו המשפחה.
גם כשקשה.

בהצלחה ממש ממש.

וואי, נשמע קשה...הכל עוד אפשרי
הלוואי שיכולתי לעזור..
אני ינסה...
וואי מתסכלנשמחה בך
אני קוראת שוב את מה שכתבת ו-וואו, זה מתסכל.

לא יודעת אם זה מעודד אותך, אבל את אולי שונה ממי שסביבך, וזה מתסכל ברמות, אבל באיזשהו מקום זה הופך אותך לבנאדם הרבה יותר מיוחד עם אישיות יותר מעוצבת. תמיד האנשים שמרגישים שונה הם האנשים שיש להם הכי הרבה מה לתרום לחברה, כי הם מכירים יותר עולמות ויש להם נקודת מבט שאין לכל אחד.
כתבו לך פה שאפשר לקחת את זה כיתרון. אני ממש מסכימה. ברגע שתגדירי את עצמך כייחודית, ולא בהכרח כשונה, הנקודת מבט שלך יכולה ממש להשתנות. אני מאמינה שבסופו של דבר רוב מי שתפגשי יבין שהבית שגדלת בו הוא רק חלק ממי שאת, ויש בך הרבה יותר.
אולי כן יש מישהו בסביבה שלך שיבין את זה? לשתף מול מישהו (לא אינטרנטי) הרבה פעמים עוזר.
וואי תודה לכולםםרוצה להאמין

ממש עודדתם אותי! 

האמת שיש כאן מישי שכן יודעת מי אני, היא חברה שלי מהבית, ומודה שהיה לי הרבה יותר נוח לדבר על זה כאן ולדעת שהיא תראה את זה מאשר לדבר פנים מול פנים.. הקטע שהרבה חברות שלי באות מסביבה מאוד שיפוטית כזאת והרבה פעמים אני לא תמיד מרגישה איתם בנוח, כי אני יודעת שאחר כך הם ידברו על זה ביניהם שאני לא אוכל להסביר..

תודה ממש לכולם! זה עודד ברמות..

ורוב הזמן אני מסתכלת על זה ממקום של שונה זה מיוחד, ואני גאה בזה הרבה פעמים, אבל יש פעמים שנמאס לי מיזה שבא לי לזרוק הכל 

עונהאהבת ישראל תנצח

וואי אחותי זה חתיכת אומץ ככה לספר את זה, ושתדעי שאני מעריכה אותך ברמות!!!

בקשר למה שאמרת אני ממש מכירה את זה מזה חברה שיפוטית והלוואי שזה יפסק כבר כי זה באמת נורא! מנסיון.. אבל אני ממליצה לך כמה שזה קשה לא לשים עליהם ותהי גאה במי שאת כי את אחת המדהימות!! 

והלוואי שנדע להוריד את הסטיגמות כבר ולהסתכל על הבן אדם באמת

אוהבת אותךקורץ

וואו...שם נורמלי ????
לא חשבתי שאת מרגישה ככה...
האמת שלפעמים אני גם מרגישה שונה ומוזרה (מכל מיני סיבות) אבל זה נחמד להיות שונה, אם כולם יהיו אותו דבר העולם יהיה משעמם!
בכל מקרה, את ילדה ממש מיוחדת ואני לא אומרת סתם
i love you 3000♥️
היי, ברוכה הבאה. חדשה או פצל"ש?דמעה שקופה

היי אני חדשה כאןשם נורמלי ????
שלום שלום דמעה שקופהאחרונה

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך