עזרה קטנהאנא עבדא דקב"ה

כל מי שזכה (אולי) להכיר יודע שמיום ליום עולם הקולנוע גדל (לטוב נסתר ולטוב מגולה). מי שלא זכה - אשריכם!

מאוד מפריע לי שעולם הקולנוע הישראלי - ובפרט הדתי הוא מעפן (לדעתי) - הסרטים משעממים וכמעט תמיד הם אותו הדבר...

אני לא מדבר על סרטי בוגרים של מגמת תקשורת - אני מדבר על סרטי קולנוע באורך מלא...

עולם הקולנוע החילוני פשוט מגעיל - וכמובן שאין מה לדבר על סרטים של גויים...

לפני שאתם מעקמים את האף מה לי ולסרטים אני אגיד שסרט זה כלי, כלי זה לא דבר שהוא טוב או רע - מה שקובע זה השימוש - חרב יכולה להציל נפשות אבל גם לקחת אותם. MP עם שירת נשים ח"ו זה נורא אבל עם שיעורים זה מעולה...

מתוך מחשבה שעולם הקולנוע היהודי צריך לעלות רמה אני לומד ב"ה תסריטאות והפקת סרטים במטרה להפיק מהכלי הזה תכנים איכותיים (תרתי משמע), כשרים, תורניים ומעניינים(!).

אני ממש מחפש סיפורים מעניינים להתנסות עליהם ולכתוב אותם כתסריט - יש לכם אחד כזה? אפי' בידיוני? אני ממש אשמח אם תדברו איתי בפרטי...

אני לא מחפש סיפורי חיים ולדר או סיפורים קיצ'ים וחמודים...

תודה רבה!

(אגב - המטרה שלי היא להוציא סרט ענק שידרוש תקציבי ענק ברמה של הוליווד שידבר גם על נפוליאון והצאר הרוסי וכו' - עוד תשמעו מזה בעז"ה - כבר התחלתי לעבוד על התסריט)

יש לי סיפור מהמם על תקופת הנביא,דמעה שקופה

אבל אני צריכה לשאול את בעלת הזכויות יוצרים.

(אם אתה רוצה, כבר המחיזו פעם את הסיפור

ואני יכולה לשלוח לך את ההסרטה של זה.)

על מה הוא מדבר?אנא עבדא דקב"ה

אני לא בדיוק יכולה לפרט באמצע הפורום.דמעה שקופה

אין לי בעיה שניק אחד ידע,

אבל כל נוג"ה זה קצת בעייתי...

אז אני אשמח אם תוכלי לשלוח לי בפרטי...אנא עבדא דקב"ה

(אני לא אגיב כמובן בפרטי אלא רק כאן...)

ביקשתי מהתסריטאית לשלוח לי את התקציר,דמעה שקופה

מסתבר שהיא לא ערה בכאלה שעות...

אני אשלח לך מחר בעז"ה.

ואו חשוב מאוד מאוד מאוד!חיים דבר יקר
רעיון מבורךבת סוד
בתור מישהו שקצת התעסק עם זהשמואל_(הי)

דבר ראשון, ישנם לא מעט סרטים עם מסרים בריאים שהגויים עשו, (לרוב זה היו תסריטאים יהודיים ובאים כאלה, למשל מרוואל עם כמה שזה חסר תועלת וסתם לשרוף זמן, אין קללה אחת בגלל שזה היה תסריטאי יהודי)
בכל מיקרה, וגבי הקולנוע הישראלי, הוא אכן חסר רמה, גם כי אין תקציבים לעיניין וגם כי אין באמת בתי ספר אכותיים בנושא, ולכן זויות צילום, ותריקקים של תאורה, סאונדים ברקע, ובימוי המון פעמים לא קרוב ללהיות טוב... לרוב זה ברמת המעפן מה שמוריד את החשק בצפיה.
אכן אם תירצי יש סרטים דתיים שהם באכות פח אבל מסרים רציניים.
ואם את מתכוון למצוא סיפורים, מעניינים לסרט, יש לא מעט, פשוט אף אחד לא יבזבז זמן להפוך אותם לסרט 

תגובהאנא עבדא דקב"ה

א. אני בן! (שוביניסט).

ב. אני מכיר טוב את תעשיית הסרטים - אין תקציב - כי אין צופים - כי אין רמה - כי אין תקציב... המעגל הזה חוזר על עצמו...

ג. כל סרט, אפילו קליפ - מחדיר מסר - זה אחד העניינים... כמעט תמיד המסר הזה הוא מסר מגעיל של "האהבה תנצח" וכו' - אפילו בסרטים שנראים כשרים (המופע של טרומן) - המסר הוא - טרומן ברח מהעולם הדימניוני בגלל שהוא אהב מישהי שהיא לא אישתו. בד"כ המסר הוא לא תורני - כמעט תמיד המסר יהיה - "האהבה תנצח", "לך עם האמת שלך עד הסוף" (שזה מסר חשוב אבל הוא לא מדויק בכלל), "תקבל את כולם על אף שאתם שונים", "תמיד תהיה פתוח", "תהיה אדם טוב" וכו' (זה בעיקר סרטי ילדים) - המסרים האלה מאוד נחמדים - אבל רק כשהם בגבולות התורה... הייתי מעדיף שבעז"ה הבן שלי (אל דאגה, אני עדיין רווק) ילמד מסרים של "ללכת עם דבר ה' ראש בקיר" או "לפחד רק מה'" מאשר המסרים האלה שגם אם הם טובים - הרבה פעמים המניע שגוי...

ד. לראות סרט = להיכנס לראש של הבמאי והתסריאי - אתה חושב מה שהוא רוצה שתחשבו ואתה מרגיש מה שהוא רוצה שתרגיש - הוא יגרום לך בלי מילים לשנוא דמות בוגדנית, להתחבר לגיבור עם הקשיים שבסך הכל כולם לא מבינים אותו ולבכות כשהגיבור מת... הוא משחק לך ברגשות (במידה כזו או אחרת) - שזה מעולה! אבל אני לא אתן לגוי או חילוני לשחק לי עם המחשבות והרגשות כמו שאני לא אתן לו לעשות בייביסיטר לילדים שלי... (ק"ו להראות סרטים כאלה לילדים)..

ה. אני לא יכול לסמוך על גוי או חילוני שהסרט שלו באמת יהיה צנוע, וכשאדם נמצא באמצע האקשן ורואה סרט "כשר" ופתאום יש סצנה לא צנועה כ"כ יהיה קשה לו להעביר (אחד התפקידים של הבמאי והעורך זה לרתק אותך למסך!)

ו. בשביל להוביל מהפכה (וזאת המטרה שלי בסוף) בתחום אתה חייב להתחיל בקטן... בסרט אחד איכותי, ועוד אחד, ועוד אחד, ועוד אחד... - ברור שהסרט הראשון לא יהיה 100% - אבל אתה חייב להתחיל... גם אם יש כאלה שלא רואים סרטים (אשריהם) יש הרבה כאלה שכן - תריך שלמי שכן רואה יהיה סרטים כשרים וטובים!

ז. שוב פעם - כמו שאמרתי - אני לא מחפש סרטים עם מסרים - יש המון כאלה... אני מחפש סרטים מעניינים... עם סוף לא צפוי שירתקו את הצופה למסך וישארו לו בראש שבוע... וזה אפשרי...

ח. כשתהיה תעשיה איכותית גם יהיה בית ספר איכותי...

ט. אני יבזבז זמן לכתוב על זה תסריט!

...שמואל_(הי)

א. מתנצל

ב. חוץ מזה שישראלים חושבים יותר מידי טכני

ג. לא נכון, ישנם סרטים שאינם מכילים אהבה והמסרים הם, "תתמודד" לדוגמא, "אל תשפוט ישר", לדוגמא, ויש אפילו סרטים שאני מכיר שאי ןבכלל כמעט בנות בלי קשר לכלום, פשוט אין..

ד. לגבי זה, אני מבין את מה שאתה אומר, למרות ששוב, יש במאים שאולי אין להם אלוקים אבל יש להם דרך ארץ, ואני ארצה שהילדים שלי יקבלו את הדרך ארץ הזאת מהסרטים האלה במידת מה.

ה. לגבי לרתק אותך למסך... צריך ללמוד בכל עיניי השעשועים לדעת לשלוט בעצמך, אבל בלי קשר, יש סרטים ובמאים שאתה יודע שהם יקפידו, אני אגלה לך סוד, רוב הבמאים הגדולים בהוליווד הם יהודים, חלקם אפילו עם נגיעות לדת, הם מבינים מה הערכים הנכונים הרבה פעמים, ולכן לגבי קטעים לא צנועים צריך לדעת איך לברר לפני, ולשים לב כשהסרט מוביל לזה במיוחד שהיום זה מאוד צפוי.

ו. מסכים, אבל צריך לחשוב איך לעשות את זה נכון ולא פשוט להוציא.

ז. גם מסכים, יאלה רוץ על זה, אני אישית מכיר כמה עלילות סרטים טובות, אבל הבן אדם שכותב אותם לא רוצה לפסרם, למרות שלדעתי הן יכלו להיות מדהימות
ח. אה.... לא... זה חלק אבל זה לא יפתור את זה, החיים יותר מורכבים

ט. אם יש לך זמן ואתה בוחר לשים על זה את החיים שלך, אז מצויין זה לא בזבוז זמן זה ניצול זמן לטובה, בכללי כשאנשים עסוקים במליון דברים אין להם זמן לשבת להשקיע בזה, מבין?

בהצלחה

אני לא אגיב להכל מחמת קוצר זמן...אנא עבדא דקב"ה

בעניין מה שענית על ד - היית נותן לבמאי\תסריטאי החילוני\גוי עם קוקו ועגילים וכל מה שנכלל בזה להיות בייביסיטר על הילדים שלך או עליך?

היית נותן לו להעביר לך שיעור השקפה?

היית מוכן להיות תלמיד מובהק שלו ולשתות בצמאה כל מילה שלו????

זה לא אותה השוואהשמואל_(הי)

כן הייתי יושב ללמוד מאדם חילוני ערכים, כן הייתי נותן לבחור חילוני טוב לב לעשות ביביסיטר על הילדים שלי, מהכרות עם כמה עולמות כאלה ואחרים, האנשים החילונים לא כאלה נוראיים כמו שאתה מתאר, אכן יש להם תפיסה דתית שונה ודרך חיים שונה, אבל גם לחרדים יש משלי, ואני לא פוחד שחרדי יעשה ביביסיטר על הילד שלי.
כי מזה הילד שלי ישנא מדינת ישראל או יהפוך חילוני, אז אני מאוד לוקה בחסר.
לא הייתי נותן לאדם חילוני ללמד את הבן שלי את רוח החיים ולכן אני לא אתן לבן שלי להיות כל היום והלילה מול סרטים וזה שזה יהיה העולם הערכי שלו.
אכן שיראה טפיסות עולם שם ויתעניין בנושאים שונים, אבל אני לא הופך את הסרט לרב של הבן שלי

יש סרטים חרדיים פשוט בדכ הם לילדים יותר קטנים.אמממאחרונה
ולא יודעת מה איתך לדעתי אם הסוף הוא שהתלמיד יבחר לאיזה ישיבה ללכת אז זה משעמם.
אם כבר אז אפשר לקחת ספר לאו דווקא דתי ולהפוך אותו לסרט פשוט נקי
...רחל יהודייה בדם
וואי וואי, פחות יכולה לעזור בזה
אבל המון המון הצלחה
יוזמה יפה ובטוחה שזה יתרום לרבים רבים..
כל הכבוד
וואו בהצלחהנשמחה בך
ממש חשוב.
אין לי ממש תסריטים אבל מה שכן- עולם הספרות הדתי-חרדי הוא יחסית מפותח ואפילו מגוון. אולי אתה יכול להתאמן על לבנות תסריטים על בסיס ספרים...

(עכשיו התחלתי לדמיין סדרת סרטים על ממלכה במבחן. האמת? יכול להיות ממש טוב)
מצטערת לבאס אותך,דמעה שקופה

אבל ראיתי כמה פעמים שהמחיזו את ממלכה במבחן

(באישור הסופרת)

וזה יצא ממש גרוע.

(באופן כללי יש סיפורים שמתאימים לספרים

ולא לסרטים / הצגות.)

יש בזה משהונשמחה בך
ה"בעיה" בקולנוע הדתיזה רק אני
ע"פ הנסיון שלי זה הרצון של התסריטאים לתת מסר משמעותי לצפייה. זה רעיון יפה רק שהוא משעמם.
הסרטים הגדולים בחו"ל הם פשוט עלילה יפה לא מסתתר איזה מסר עמוק ומשמעותי, הוא פשוט סיפור.

ממה שהבנתי בתגובה שלך הוא שאתה מחפש כיוון אחר, מבחינתך שיהיה סיפור ותו לא רק שהוא יהיה נקי מבחינת צניעות ודיבור.
שיהיה לך בהצלחה.
אני לא מחפש סיפור ריק...אנא עבדא דקב"ה

תכלס' לכל סיפור יש מסר... אני מחפש כיוון כללי לסיפור, לעשות אותו טוב ולוודא שהמסר שלו הוא יהודי...

(לדו' [בלי לחשוף פרטים] אני עובד על תסריט נורא מעניין של אקשן ודרמה על המלחמה של נפוליאון והצאר מנקודת מבט חסידית [זה קצת יותר מזה אבל אני לר יכול לפרט...])

אני מחפש רעיון כללי לסיפורים...

תשמע העניין זה לא התסריט זה הביצוע יש מלא סרטים שהצליחו מאדבוער לארץ השלמה

בלי שום תסריט מעניין מאוד השאלה היא איך הביצוע,של השחקנים,של הצלם וכו...

תגובה:אנא עבדא דקב"ה

א. זה לא נכון - אתה מכיר סרט כזה?

ב. אני כרגע עובד על תסריט...

צודק הגיע הזמן להרים תכפפהטייס

אתה טועה ובענקדמעה שקופה

שומעים שלא למדת מעולם דברים בנושא

כי אם תשאל כל במאי / תסריטאי / שחקן מקצועי

מה הדבר הכי חשוב ותורם לסרט טוב,

התשובה תהיה התסריט.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך