ט"ו באב זה חג האהבה. נו תתעודד, אני מנסה לשכנע את עצמי, תאמין באהבה. בכל שנה המונולוג הזה עולה אצלי על המסך. משהו בתוכי מנסה לשכנע אזור אחר בתוכי שיש אהבה והשם אוהב את העולם ומרעיף חסדים והכל זה סיפור אהבה אחד גדול.
ט"ו באב זה גם יום ההולדת שלי. בכל שנה בתאריך הזה, אני מוצא את עצמי סוקר לאחור את השנה שעברה ואת החיים שעברו. יום אחד בשנה מתבונן בנעשה מפסגת ההר. מה היה כאן, מה הוא סיפור חמישים שנותיי, האם זה סיפור של אהבה, של עצב או כאב? מן הסתם היו את כל אלו בחיים, אבל מהי הכותרת. והפעם השאלה איננה מעורך החדשות אלא מתוכי. מה הכותרת של חייך? איזה סיפור אתה?
ואז ישנו קסם מעניין שקורה בכל שנה מחדש. מנקודת התצפית הדברים נראים אחרת. פחות כואבים ופחות מסעירים. ההתמודדויות הקשות מתחלפות בחיוך מתבגר, כמו שהיה לי אחרי הטירונות, והוא מופיע עם טעם מתוק של ערך חדש. האם זה המרחק שמטשטש את הטעם האמיתי או שכעת מתגלה הערך האמיתי ואז הייתה זו רק חוויה? אני בוחר באפשרות האחרונה, כי אני משתדל להאמין באהבה. יש אהבה גדולה ועצומה מן השמים ואיכשהו אני עצמי מסתיר אותה באופן בו אני מתבונן במציאות.
גם משה לא קנה את החוויה של בני ישראל בכל הנפילות שלהם במדבר, בכל הקטעים שהם עשו לו. כשהוא סיכם את מסעותיהם בחומש דברים, הוא סיפר את זה שונה לגמרי, בטון אחר, במילים אחרות ובעין אחרת. ועוד שנה נבדוק מה ייוותר מכל דיווחי התקשורת על ההפגנות והקורונה, מה נזכור מכל זה.
להאמין באהבה פירושו להאמין באמת, להאמין שהקדוש ברוך הוא רוצה את הכי טוב בשבילי. אם אני מאמין בזה, אז אני יכול לראות את המציאות באופן שונה. הנה דוגמה חיה מהשבוע שעבר: ביום שלישי קיבלתי המון טלפונים בזמן קצר באמצע היום: "אחי, הכל בסדר? הכל תקין בבית?" שאלו אותי. "ראינו באינטרנט שילדה בת ארבע טבעה בבריכה פרטית ביישוב שלך". אוי איזו בשורה מרה. איזה פחד. התקשרתי הביתה, הכל בסדר ברוך השם אבל הבת של השכנים לגמרי לא. הגעתי הביתה והבנתי. זו הבת של השכנים שנפלה לבריכה. לפני שעה היא עלתה לאמבולנס בלי דופק ובלי נשימה.
כמה כאב, כמה תפילות, ואז שאלתי את עצמי בשקט אם אני מאמין שהאהבה של הקדוש ברוך הוא נמצאת גם בסיפור הזה? היה קשה לי לראות את זה. משהו בתוכי לא חשב על אהבה, אלא רק על תסריטים מפחידים של שינוי המציאות לרעה. משהו בתוכי לחש לי: קשה לצאת טוב מסיפור כזה. למחרת קיבלתי תשובה לספקות האמונה באהבה. נכון, היא עלתה לאמבולנס במצב אנוש, אבל אחרי יום וחצי התעוררה ואחרי יומיים היא כבר רקדה אל מול הרופאים שהודו שהיה פה נס והורו לשחרר אותה מהמחלקה. ביום שבת בקידוש עם סיפורי מעשיות אחרי הנץ, היא הייתה שם על הברכיים של אבא שלה, ושניהם שמחים ומחייכים. השם יתברך משך אותה חזרה לחיים, כמו שאבא שלה הסביר אל מול עשרות עיניים דומעות. יש אהבה בעולם, צבי, תאמין.
צבי יחזקאלי ©️