איך שולחן שבת נראה אצלכם? אצלנו אחים שלי עוזבים את השולחן אחרי 5 דקות והולכים לספה לקרוא, אני שר לבד, וחוץ ממני ומהאח הקטן שלי שעבר בר מצווה, אף אחד מהאחים לא מברך...
בהמשך לשאלה "איך יום שישי נראה אצלכם"ניק כמעט בלי ראש
מתייגת כדי שיענה בשמי...מתנחלת:)
למה את לא עונה?ניק כמעט בלי ראש
ואת לא יכולה פשוט להגיד לו? או שהוא לא נמצא בבית?
..מתנחלת:)
עדיין לא עניתםניק כמעט בלי ראש
טוב אני יענה עכשיו...אנא עבדא דקב"ה
אני מקווה שלא יצא ארוך...
אני אקדים ואומר שהמשפחה שלנו במקור היא מחסידות בעלזא (סבא רבא שלי) וכמובן עוד חסידויות (ספינקא, ויז'ניץ, צאנז ועוד) וכמעט כל המנהגים של המשפחה שלי הם מנהגי בעלזא. בנוסף בבית שלי נושמים חסידות - על זה גדלתי מגיל אפס... זה רק תורת בעלזא - זה חסידות בכלל - אח שלי הגדול הוא מאוד מחובר לווארקי, אמשינוו, גור, קאצק וכו', אח שלי התאום קאליבער (הוא היה הרבה פעמים אצל האדמו"ר מקאליב זצ"ל והוא ממש מחובר לנוכחי - אפילו יש לנו בבית כיפות של הרב'ה זצ"ל), אני מחובר לסלונים ולרצ"מ (וכמובן לרבי ר' מיילך מליזענסק), אח שלי הקטן ברסלבער ואבא שלי מחובר מאוד לכלל החסידות ובפרט לראשוני החסידות - הבעש"ט כמובן, הדגל, הרבי ר' לוי יצחק, התפארת שלמה וכו' וכן הוא מאוד קשור לפיעסצנער... - בקיצור - בית חסידי!
עקב כך אנו נוהגים מנהגי חסידים - שמאוד משפיעים על כל השבת - אני אנסה לפרט קצת איך נראה ליל שבת - תיאור של מה קורה בפנימיות קצת קשה אבל אני אנסה...
נגמר ערבית, הולכים הביתה (בקורונה המניין בחצר שלנו אז נכנסים הביתה), ורוקדים "שבת שלום ומבורך" (במנגינה של קרעטשניף), אחרי זה ברכת הבנים ותוך כדי אנו גומרים לסדר את הדברים האחרונים בשולחן - האיזור שבו אבא שלי יושב מוצף בכלי כסף - גביע, תחתית גדולה (בגודל של צלחת - כי נשפך), קרש לחלות, גביע קטן מאוד לשפוך ג' טיפות מים לתוך היין, כלי מלח, כלי להעביר את הפרוסת חלה של אמא שלי מאבא שלי לאמא שלי, ועוד. אחרי שסיימנו לסדר והדחנו את הגביע מתחילים בטקס - כמובן שלום עליכם. אחרי זה אומרים במנגינה שעוברת אצלנו במשפחה כבר כמה דורות את "ריבון כל העולמים", ואז אשת חיל (במנגינה רגילה), אחרי זה "אתקינו סעודתא" ו"אזמר בשבחין" באותה מנגינה ממקודם, במילה החמרא אחד הבנים (בד"כ הכי גדול שנמצא - ככה שזה לא אני) מוזג את היין מהבקבוק זכוכית המיוחד שלו לגביע בג' מזיגות ואבא שלי מוסיף ליין ג' טיפות מים, כשבטקסט נגמר יש כמה קטעים קצרים של הכנה לקידוש (שהוא המצווה הכי חשובה כמעט בשבת ע"פ החסידות) ואז הקידוש - לפעמים הוא רגיל ולפעמים הוא ארוך ובנחת מילה במילה וכו' אחר כך כולם שותים יין וכו'...
לפני הבציעה מורדים מהשולחן את כל האינסטרמטים של הקידוש (הגביע, התחתית הכוסיות הכסופות, היין וכו'), נוטלים ידיים ואז אבא שלי מברך על שתי החלות כשהן מכוסות - לוקח את השמאלית ושם אותה בצד עטופה ובוצע את הימנית - הוא חותך בצורה של יו"ד (סוג של משושים - ע"פ האריז"ל), לוקח את הפרוסה שלו - טובל במלח שלוש פעמים, אוכל, לוקח את הפרוסה שלי אימי טובל וכו' ושם אותה בכלי מכסף שאנחנו מעבירים עד אליה (כי זה לא נעים לאכול חלה אחרי שכולם נגעו בה...) אחרי זה הוא טובל לכולם ומחלק...
נגמר החלק הזה - מפנים את הכלים של הבציעה (אחרי שאבא שלי מסיים לחתוך את החלה ושם את כל הפרוסות בסלסלה הגדולה מכסף) ויש מנה ראשונה\ דגים... באופן כללי - חוץ מאח שלי הקטן (כיתה ג') כולם נשארים בשולחן תמיד - מביחנת המשפחה שלי שולחן שבת זה העיקר של השבוע כמעט... (כשהייתי קטן - מי שהחליט שהוא הולך לקרוא משהו או שהביא עיתון לשלוחן ההורים שלי כעסו עליו ובצדק) אחרי מנה אחת שרים את הזמירות כמובן - עכשיו אנחנו שבעה אחים - מתוכם ארבע שרים ואבא שלי... שרים ע"פ הסדר שנמצא בזמירות - כל מקדש, מנוחה ושמחה ומה ידידות במנגינה רגילה, אחר כך בד"כ מנה הבאה שלאחריה שרים ק-ה אכסוף ואז י-ה ריבון בשלוש מנגינות שונות (מנגינה אחת מההתחלה עד "רברבין", מנגינה אחת לרברבין ומנגינה שלישית (נדבורנא) לשני הביתים האחרונים)...
לפעמים עושים עוד זמירות אבל בד"כ במנה אחרונה כבר נהיה מאוחר... עושים זימון וכו'...
זה בגדול... קצת קשה לי לתאר איך זה מרגיש כי אני רגיל לזה ואני רוצה קצת יותר אבל בעקרון זה מיוחד...
אם אתם רוצים אתם יכולים לשאול אנשים שהיו אצלינו בשבת איך השולחן שבת שלנו - @שחר אורן ו @יוני קדוש
מקווה שלא חפרתי...
וואו זה מרתקקרובה
מה מרתק?אנא עבדא דקב"ה
הסדר של הסעודה והמנהגים..קרובה
לדעתי זה לא כזה מרתק...אנא עבדא דקב"ה
כפי שכתבתי - שזה רגיל לי...
לאנשים בחוץ זה חוויה אולי...
באופן כללי בשביל להבין צריך להיות אצלנו בשבת - העניין הוא שאני משתדל לא לשבת בשולחן שבת עם נשים שאין אליהן קשר משפחתי וכו'... (חברות של אחותי רוצות מאוד לבוא אליה לשבת אבל הסברתי לה שאין לי בעיה - כשאני בישיבה - היא לא התחברה לזה כי כשאנחנו בישיבה השבת היא פחות חזקה וכו'...)
אוקי אז אני לא אבואקרובה
אחלה!אנא עבדא דקב"ה
אני ממש מזדהחוטף עזה
האחים של מתאדים מהשולחן שבת ואין ממש שירים הבעיה שההורים שלי חוזרים בתשובה ולא ממש מכירים שירים וזה ממש באסה וככה יוצא שאוכלים מברכים והולכים ואני ממש מתבאסת מזה
אבא שלי בעל תשובהואמא שלי למדה אותו את כל השירים...חחחחחשושיאדית
אצלי זה שניהם...חוטף עזה
מה... ממש חזקים שניהם?שושיאדית
כל הכבוד!
וד"א.... הניק שלך קצת מפחיד....![]()
למה מפחיד??חוטף עזה
את מי חטפת?שושיאדית
יהורסתחוטף עזה
קראתי לי חוטף עזה כי אני גרה בעוטף עזה ויש כל הזמן בלאגן גם ששקט {שכתבתי את הניק היה ממש בלארגן אבל כל הזמן יש דברים} הכוונה שהעוטף חוטף מלא
ואווושושיאדית
אז אתה רואה שזה מפחיד?
מעורר תהיות נו טוב... לא פלא הרי הוא נכתב בנסיבות ממש מבעיתות...
ואי בא לי לפתוח שרשור על אלה שגרים במקומות כאלה... זה ממש מפחיד!!!
כל המתנחלים ומי שגר במקומות קצת... מפחידים.
תדעו לכם שאני מכאן...(מרכז) מעריכה אתכם מאדדדד על האומץ ושולחת ברכות
זה לא מפחיד ממש מתרגליםחוטף עזה
פשוט יש כל הזמן בלונים עפיפפונים ופעם בכמה זמן צבע אדום אז אנחנו לכאורה "חוטפים" אבל זה באמת המקום המושלם לגור בו
ואעעליקקקשושיאדית
אין לכם סיוטים?
אני זוכרת שהייתי קטנה רק ראיתי איך "מחבל" נראה ולא הייתי נרמת בלילות...
זה הכל תלוי איך מסתכלים על זהחוטף עזה
פתחתי שרשורשושיאדית
דרך אגב בידיוק היה צבע אדוםחוטף עזה
לא אצלנו אבל בישובים אחרים
ראיתי...שושיאדית
איפה?ניק כמעט בלי ראש
איביםקרובה
אצלנו זה בשלביםקרובה
כנלללל אבל זה לא ממש עובד לוחוטף עזה
לכן זה קורה הרבה פעמים.. עד שהקטנים נרדמיםקרובה
אז אצלנו לא קוראים לחזור...ניק כמעט בלי ראש
אפילו לא לברך...
אצלנו כן. אבל לא כולם מברכים😌קרובה
וואו, שולחן שבת זה משהו מיוחדד!האקונה מאטטה:)
מלא דברי תורה ושירים וזמירות. ולשמוע חוויות ואיך עבר השבוע, ותהיות ושאלות.
זה זמן משפחתי וקסום..
השבת נגיד היה לי דודה לשירים מסורתיים כאלה ולא החדשים או האשכנזיים.. טפשוט שרנו מלאא זמירות ישנות והיה חוויתי ועוצמתי..
בבוקר בגלל שיש לי מלא אחים קטנים שישנים בערב אז בהוקר אבא שלי מספר להם כמעט בצורת הצגה את סיפור הפרשה ותמיד יש שאלות ועוד פעם דברי תורה ושירים
סעודה שלישית זה בכלל חוויה מטורפתת! אנחנו לומדים כמה משניות כמה הלכות ורבי נחמן תוך כדי האוכל ואז שירים עד מוצ"ש..
והבדלה אנחנו מוציאים גם עם מלא שירים ונדינה יל גיטרה (בדקנו ומותר!)
ויש עוד מלאא חוויות..
אצלנו הקטנים עוברים לספא לקרוא ספר או משהואמממ
בשלב כלשהו החלונות נסדקים...
(אני כמובן תמיד מנצחת!)
אם אצלנו מישהו יסלסל...ניק כמעט בלי ראש
ינשלו אותו מהירושה.
תעשה הסבהאמממ
איזה כיף לכם...ניק כמעט בלי ראש
אחרי שבת אצל חברה אשכנזיהאמממ
ומודה ברכת המזון האשכנזים לוקחים אבל קריאה בתורה ספרדים.אמממ
מה???ניק כמעט בלי ראש
ההפך!!
המנגינה של האשכנזים הרבה יותר יפה!!!
וברכת המזון של ספרדים יותר יפה... (אבל יותר ארוכה)
וואו ממש לא!האקונה מאטטה:)
חחח כולם פה לא מבינים בעדות!!! המנגינה התימנית הכי יפה!!עובדת ה בשמחה????
וברכת המזון של תימנים יותר שווה
איזה כיף לך זה החלום שליחוטף עזה
מוזמן לבוא שבת;)האקונה מאטטה:)
גם אצלנוהכל טוב:-)
ממש שולחן יפה
אני בעיקרון מנצלת את המצע הרך והמפנק של השולחןשושיאדית
לישוןןןןשושיאדית
ואז להתעורר שמסיימים לשיר ולדבר.... לשחזר את השירים והשיחות לביש מזל שאיתרע מזלו\ה לשבת ליידי אחרי שאני מקבלת אישור שאכן חלמתי על כל התוכן שהועבר בשולחן אני חוזרת לישון\ מתחננת לאי מי שיתנדב לצאת איתי לסיבוב. (עתירה שלא תמיד נענית...)
אצלנו:טונה(לא דג)אחרונה
חלות סלטים וזה- כולם בשולחן פטפוטים..
אח"כ זמירות- חלק נושרים... אם הגיסים כאן אז הבנות נושרות מהר אם לא אנחנו גם שרות...
אוכל- כולם חוזרים............
ודברי תורה כולם מקשיבים מי מהספה ומי מהשולחן- אסור לקרוא כשמישהו מדבר...
ואחר כך זה כזה התמרחות פטפוטים, פיצוחים, כל אחד מתמקם בסלון....
וזהו.
ברכת המזון.
זימון. (אם יש)
ולישון......
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!