דבר ראשון - כיף לראות אנשים כמוך!! אשריך אשריך!!
אתחיל במענה לכל אלו שכתבו לך ש"זה לא סותר" - אז זה אולי קלישאה יפה, תכל'ס מללמוד פיזיקה לא יוצאים תלמידי חכמים, מה שאומר שאם לא יענו לך תשובה על האיזון - לא הרווחנו כלום וזה בהחלט יהיה סותר, וכל הקלישאות לא תועלנה.
אז מה כן התשובה? האמת שאין לי תשובה ברורה, אבל דבר אחד אני חייב לומר - בכל מקרה, את שנותיך הצעירות - תקדיש ללימוד תורה מסיבי! אלו השנים שבונות את בניינך הרוחני. אלו השנים הקריטיות כדי לצאת ת"ח!
מלבד זאת, אחרי זה - כבר יהיו לך שתי מעלות לגבי היכולת של האיזון, ראשית תהיה בוגר כבר, והרבה יותר תהיה לך היכולת להחליט ולהבין כיצד לאזןושנית, תהיה אחרי מסה של תורה ואמונה אצלך, שכבר יהיה לך במידה מסויימת שיקול דעת של תורה כדי להכריע איך לאזן בצורה ראויה.
וכאמור, זה רק מצד המעלות שיהיו לך לגבי איך לאזן, אבל מלבדם יש את העניין היסודי שהזכרתי - אלו השנים שלך!! בהן טמון עולמך התורני והרוחני! מרן ר' אברום שפירא סיפר, שבצעירותו היו לו שנתיים ששקע כל כולו בעסק התורה, ולא ידע כלום מהנעשה סביבו, ומהן צמח למה שצמח, הוא היה אומר "אלה השנים שעשו אותי, כל החיים היו רק בבחינת ההמשך שלהם"
הוא היה אוהב לומר - לאכולם צריכים להיות רבנים וראשי ישיבות, העולם נברא באופן שלכל אחד יש תפקיד, יש מי שנועד להיות מהנדס, יש מי שנועד להיות הייטקיסט, יש מי שנועד להיות פוליטקאי, אבל כולם כולם - צריכים להיות תלמידי חכמים!! רופא צריך להיות ת"ח, מדען צריך להיות ת"ח, הרמטכ"ל צ"ל ת"ח, רה"מ צריך להיות ת"ח, איש עסקים צריכים להיות ת"ח, (ובחיוך קורץ ועוקצני היה מוסיף: "וגם רב צריך להיות ת"ח"...) וכדי ךהיות ת"ח - חייבים, אבל חייבים, להשקיע את שנות הבחרות בישיבה, לשקוד באהלה של תורה, ורק ככה יוצאים מחשש "עם הארץ" אחרי זה - יילך כל אחד לייעודו.
וזה - למי שרוצה להיות אחד מן התפקידים הנ"ל, מי שרוצה להיות רב, ויותר מת"ח בלבד, אלא ת,ח מופלג, כמו השמות שהזכרת - כל שכן שעליו להשקיע פי אלף. אין משחקים בזה. הרב רבינוביץ', לדוגמה, הדמות הכי שייכת אלינו, אכן ידע מתמטיקה, אבל בגיל שלנו הוא גם היה פחות או יותר בקיא בש"ס.....
צריך להזהר מאשליות, וזה מה שאני חושש ממנו לגבי חלק מהתשובות האחרות פה, שנוצר רושם של "הכל טוב אחי, שב תלמד מה שמעניין אותך, בסוף הכל זה חשוב וכו'" - ככה לא יוצאים ת"ח! למרות שהדברים הם אמת ונכונים, אבל עיקר הנידון הוא מידת המשקל לכל דבר - כפי ששאלת, ואין לזלזל בשאלה הזו!
לגבי מה"למעיישה" - אז כמו שכתבתי, קשה מאוד לתת מענה ברור על זה, אבל בגדול, כדי לתת נקודות כלליות וכיוון למתווה, הייתי אומר ככה, ראשית כמו שכתב @שחר אורן, תשקיע בלימודים בישיבה. בעצם, לא זו הראשית, הראשית היא ה"תשקיע", כלומר, צריך להפנים שאין משחקים - לא יגעתי ומצאתי - אל תאמין, צריך להפנים - שמי שרוצה להיות גדול, צריך לעבוד, הרב רבינוביץ ישב וחרש! ללא הרף! ללא הפוגה! אז זה דבר ראשון, רצינות, החלטיות, עקביות, דבקות במטרה, שאיפה גבוהה ועיקשות בדרך להשיגה.
ואז - את דברי שחר - כפועל יוצא מזה - להשקיע בישיבה! לא לזלזל, לא למרוח את השנים האלו! שב ותחרוש, גם בלימודי קודש וגם בחול.
והדבר הבא - כי כמבן - מתוך רק מה שהישיבה מחייבת לא יוצאים ענקים, בשום תחום, לכן הדבר הבא הוא מה אתה עושה מעבר לחומר של הישיבה והשעות שלה, כאן - נכנס מה שכתבתי לעיל -שב ותשקיע ותחרוש ותלמד ותעמול ותחזור ותעיין, עוד ועוד, ככה תצא גדול בתורה. ואני לא אומר שתתעלם מהלימודי חול מעבר למה שהישיבה מחייבת, אבל אכן - כמו שכתב @משתדל בשמחה - תקציב לזה זמן מסויים. ומוגדר. דהיינו - מעניין אותך פיזיקה? בישיבה לא מלמדים את זה כמו שאתה רוצה? תקבע לך כמות זמן שאתה לומד פיזיקה. ותעמוד בה, אבל אל תחרוג ממנה. תזכור תמיד את מה שכתבתי - אלו השנים שאתה בונה את קומתך התורנית!! ובהן יהיה תלוי ההמשך!
בהצלחה לך!! אנשים כמוך הם נכס.